Uutiset

Sopimukset

Krista Hakala palaa Honkaan

Viimeksi keltamustaa paitaa vuonna 2017 kantanut keskikenttäpelaaja on edustanut viime kaudet PK-35:ttä.

Hakala, 22, teki pääsarjadebyyttinsä Hongassa kaudella 2015, jolloin hän pelasi kahdessa liigaottelussa. Yhteensä Hongassa kertyi liigaotteluita kaksitoista kappaletta.

Hongasta Hakala siirtyi kaudeksi 2018 PK-35:den riveihin, jossa hän pelasi kaksi kautta Ykköstä. Sarjanousun myötä Hakalakin palasi viime kaudella pääsarjatasolle, ja kuului pihlajamäkeläisten ehdottomiin avainpelaajiin. Hän uurasti nimittäin täydet minuutit jokaisessa kahdeksassatoista liigaottelussa.

– Mahtavaa palata takaisin kasvattajaseuraan! Hongassa on erittäin hyvät olosuhteet kehitykselle ja joukkue on todella motivoitunut. Haluan omalla panoksellani ja omilla vahvuuksillani auttaa joukkuetta menestymään ja uskon että meillä on loistavat mahdollisuudet taistella kärkisijoista ensi kaudella, Hakala sanoo.

– Todella hienoa saada paluumuuttajia takaisin Honkaan. Krista on erittäin taitava pelaaja ja hän pelasi isot minuutit viime kaudella PK-35:dessä. Hän on varmasti myös maajoukkueen listalla tiukassa tarkkailussa. Se kertoo hänen potentiaalistaan, kuten myös viime vuoden kutsu U23-maajoukkueleirille, kommentoi päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

#MeOllaanHonka

Sopimukset

Eveliina Parikka vahvistaa Hongan hyökkäystä

Hongan hyökkäys vahvistuu kokeneella nimellä, kun Eveliina Parikka liittyy keltamustiin.

Parikka, 30, pystyy pelaamaan hyökkäyksessä niin laidalla, kuin keskelläkin. Kahdella viime kaudella Parikka on nähty HJK:n paidassa. Viime kaudella hän sai vastuuta jokaisessa kahdeksassatoista liigaottelussa, joissa syntyi yksi maali. Ennen HJK:ta Parikka pelasi kolmella kaudella Ruotsin pääsarjassa, Limhamn Bunkeflon riveissä.

Parikka on kokenut liigapelaaja, sillä pääsarjakausia on Suomen kentiltä kasassa jo yksitoista, otteluita 162 ja maaleja neljäkymmentä. Honka on Parikalle viides seura pääsarjatasolla. HJK:n lisäksi hän on edustanut aiemmin myös Kuusysiä, TiPS:iä ja PK-35 Vantaata. Menestystäkin on tullut, sillä hyökkääjä on ollut voittamassa peräti kuutta Suomen mestaruutta ja kolmea Cup-mestaruutta.

– Minulle on tärkeää, että voin kokeneena pelaajana auttaa joukkuetta ottamaan haluttuja askelia eteenpäin, mutta myös se, että pääsen ympäristöön, jossa minua halutaan kehittää edelleen. Seura ja valmennus Hongassa ovat tätä ajatellen osoittaneet, että olen joukkueeseen sopiva pala tulevalla kaudella, ja se motivoi. Honka pelaa minulle sopivaa suoraviivaista futista, ja täällä on taitavia ja nälkäisiä pelaajia sekä vahva taustatiimi. Odotan innolla, että pääsen hitsautumaan porukkaan kunnolla tulevien viikkojen aikana, Parikka kommentoi.

Päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä on erittäin tyytyväinen Parikan siirrosta.

– Olen todella iloinen, että saamme kovan liigakokemuksen omaavan pelaajan mukaan joukkueeseen. Eveliina on erittäin voitontahtoinen, liukas ja vaarallinen hyökkäyspään pelaaja. Hän tietää mitä voittaminen ja menestys vaatii, ja pystyy varmasti myös näyttämään mallia nuoremmille pelaajillemme.

#MeOllaanHonka

Sopimukset

Heini Toivonen puolustaa Hongassa myös ensi kaudella

Kuva: Juhani Järvenpää

Kokenut keskuspuolustaja pelasi ensimmäiset ottelunsa Hongan riveissä viime kaudella. Yhteensä kasassa on yli 100 liigaottelua.

Toivonen, 27, teki viime kaudella paluun kentille loukkaantumisen jäljiltä ja pelasi kolmessatoista Kansallisen Liigan ottelussa. Minuutteja kertyi yhteensä 765. Puolustaja pelasi myös vahvasti sääntöjen puitteissa, sillä hän ei saanut koko kaudella yhtään varoitusta eikä ulosajoa. Ennen Honkaan saapumistaan Toivonen edusti ONS:aa, jossa tilille kertyi kuuden pääsarjakauden aikana 108 ottelua ja 20 maalia.

– Minulla on jatkosta todella hyvät fiilikset. Hongassa on mahtava joukkue ja erittäin hyvä pöhinä. Haluan todella olla osa tätä joukkuetta ja haastaa itseäni kehittymään entisestään, Toivonen kommentoi.

– Heini on kokenut pelaaja, joka tuo meille kaivattua kaksinkamppailuvoimaa. Hän on erittäin hyvä pääpelaaja ja tuo sekä harjoituksissa että otteluissa sellaista kovuutta ja kilpailuhenkeä, jota joukkue todellakin tarvitsee. Heini pääsi viime kaudella pitkän loukkaantumisen jälkeen hyvin joukkueeseen mukaan, mutta uskon, että kun hän nyt saa ehjän talven harjoituskauden alle, niin lupa on odottaa vieläkin enemmän, sanoo päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

#MeOllaanHonka

Sopimukset

Venla Orkamo jatkaa Hongassa

Kuva: Juhani Järvenpää

Orkamo liittyi joukkueeseen kesken viime kauden ja aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa Kansallisessa Liigassa.

17-vuotias kesikenttäpelaaja pelasi viime kaudella kuudessa ottelussa, joissa minuutteja kertyi yhteensä 48.

Aiemmalla urallaan Orkamo on pelannut Hongan, EPS:n ja EBK:n, sekä ruotsalaisen Hammarbyn juniorijoukkueissa. Pääsarjadebyyttinsä hän teki viime kaudella TPS:aa vastaan.

– Olen iloinen siitä, että saan jatkaa Hongassa seuraavan kauden. Kun tulin Honkaan Ruotsista keskellä kautta sain jo tatsia siihen, millä tasolla Kansallisessa liigassa mennään. Nyt tavoitteena on saada hyvä kausi ja paljon pelejä alle jatkoa ajatellen. Joukkueessa on hyvä olla ja siellä saa olla täysin oma itsensä. Uskon vahvasti, että ensi kausi tulee olemaan meiltä näyttävä ja menestymme paremmin. Nyt vain täytyy painaa joukkueena paljon hommia ja nautitaan sitten pelaamisesta, kun kausi alkaa, Orkamo sanoo.

– Venla pystyy nuoresta iästään huolimatta pelaamaan kovalla tasolla Kansallisessa Liigassa. Hän on erittäin lahjakas ja taitava pelaaja, joka taistelee jokaisen tilanteen aina loppuun saakka, kommentoi päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

#MeOllaanHonka

Sopimukset

Puolustaja Rebecca Kindstedt jatkaa Hongassa

Kuva: Juhani Järvenpää

23- vuotias puolustaja aloittaa kolmannen kautensa Hongan riveissä. Aiemmin hän on pelannut liigatasolla myös HJK:ssa.

Kindstedt on nähty Hongan puolustuksessa sekä topparin, että laitapuolustajan paikalla. Hän on pelannut kahdella viime kaudella yhteensä kahdessakymmenessäyhdeksässä liigaottelussa. Viime kaudella vastuuta tuli kuudessatoista, eli kahta vaille kaikissa pelissä. Yhteensä kasassa on 56 liigaottelua ja kolme maalia.

Kindstedt jatkaa mielellään Tapiolassa.

– Viihdyn todella hyvin Hongassa erityisesti näiden ihmisten ansiosta. On ilo lähteä kohti uutta kautta ja uusia tavoitteita upeiden persoonien ympäröimänä ja nähdä, mitä vuosi tuo tullessaan, hän kommentoi.

Puolustussuuntaan Rebecca on erittäin taitava käyttämään kroppaansa ja voittamana kovalla prosentilla kaksinkamppailuita. Hyökätessä hän on erittäin rauhallinen kovankin prässin alla, ja pystyy antamaan niin lyhyitä kuin pidempiäkin avaavia syöttöjä molemmilla jaloillaan. Lisäksi ”Rebellä” on erittäin hyvä ensimmäinen kosketus, sanoo päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

Sopimukset

Katja Hakala palaa Honkaan

Honka saa ensi kaudelle paluumuuttajan, kun Katja Hakala palaa keltamustaan paitaan.

Hakala, 24, saapui Honkaan ensimmäisen kerran jo vuonna 2011. Viimeksi hänet nähtiin keltamustassa paidassa kaudella 2017, jonka jälkeen Hakala on edustanut kahden kauden ajan TPS:aa sekä viime kaudella PK-35:ttä. Vuonna 2016 Hakala pelasi Oxford Unitedin paidassa Englannin kakkostasolla.

– Olen erittäin innoissani sopimuksen solmimisesta Honkaan! On mahtavaa palata takaisin kasvattajaseuraan muutaman vuoden tauon jälkeen. Minut on otettu joukkueessa todella hyvin vastaan ja odotan kauden alkua jo innolla. Hongassa treenataan ammattimaisesti ja taustat tukevat pelaajia jatkuvasti kehittymisessä. Olen valmis tekemään lujasti töitä ja uskonkin, että tällä joukkueella on erinomaiset edellytykset menestyä ensi kaudella, Hakala kommentoi.

Hakala kuului viime kaudella PK-35:den avainpelaajiin. Hän oli avauskokoonpanossa jokaisessa kahdeksassatoissa ottelussa ja pelasi neljässätoista täydet minuutit. Maaleja syntyi kaksi kappaletta.

Monipuolinen Hakala on pelaaja, jonka voi tarvittaessa sijoittaa kentällä moneen eri rooliin. Viime kaudella hän pelasi enimmäkseen laitahyökkääjänä.

– On aina todella iloista saada paluumuuttajia takaisin Honkaan. Se kertoo siitä, että seurasta on jäänyt hyviä muistoja, ja että Katja kokee, että Honka on hyvä paikka tulla takaisin. Katja on erittäin monipuolinen, tekninen, nopea ja taitava pelaaja. Hän pystyy pelaamaan usealla eri pelipaikalla. Parhaiten hän on viihtynyt keskikentän laidalla tai hyökkäyksessä, mutta pystyy pelaamaan tarvittaessa myös laitapuolustajan paikkaa. Lisäksi Katjalla on hyvä maalivainu ja hän osaa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Toivotan Katjan todella lämpimästi tervetulleeksi joukkueeseen, summaa Hongan päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

Sopimukset

Tiia Savolainen jatkaa Hongassa

Savolainen, 23, on pelannut jo seitsemän kautta liigatasolla ja tillillä on yhteensä 124 pääsarjaottelua.

Savolainen saapui Honkaan kaudelle 2019 ja tuleva kausi on siis laitahyökkääjän kolmas keltamustassa paidassa. Päättyneellä kaudella Savolainen pelasi kolmessatoista ottelussa. Hän jakoi kauden päätteeksi viidellä maalillaan Hongan sisäisen maalipörssin toisen sijan Milla Punsarin kanssa. Laitahyökkääjän maali vieraskentällä PK-35 Vantaata vastaan oli yksi kauden upeimmista.

– Mahtavaa jatkaa Hongassa tulevalla kaudella! Odotan, että saisin ehjän pre-seasonin ja pelikauden, jotta olisin vielä vahvempi ensi kaudella. Hongassa on paljon hyviä pelaajia ja toiminta on ammattimaista, Savolainen kommentoi.

– Tiia on nopea hyökkäävä pelaaja, joka on todella taitava tempokuljettamaan, sekä haastamaan ja ohittamaan 1vs1-tilanteissa. Hän omaa myös todella hyvät ja monipuoliset viimeistelytaidot, ja yleensä kun hän maalin tekee, niin ne ovat aika kovaa highlight-kamaa, sanoo puolestaan päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

Sopimukset

Hanna Ruohomaa siirtyy Honkaan

Honka vahvistaa hyökkäystään ensi kaudelle, kun Hanna Ruohomaa siirtyy Espooseen HJK:sta.

Euran Pallon kasvatti Ruohomaa, 26, on pelannut kolme viime kautta HJK:ssa. Pääsarjatasolla hän on pelannut myös NiceFutiksessa ja TPS:ssa, jossa hän iski kaudella 2017 neljätoista liigamaalia. Kaiken kaikkiaan Ruohomaalla on kasassa 190 pääsarjaottelua, joissa on syntynyt 71 maalia. Ruohomaalla on uraltaan yksi Suomen mestaruus ja kaksi SM-hopeaa. Hän tähtää korkealle myös Hongan kanssa.

– Tulen Honkaan todella innostunein ja odottavin fiiliksin. Sopimusneuvottelut hoidettiin todella ammattimaisesti ja sekä pelaajat että taustat ottivat minut lämpimästi vastaan. Uskon tuovani joukkueeseen hyökkäysvoimaa sekä kokemusta. Haluan auttaa joukkuetta menestymään ja palaamaan mitalikantaan ensi kaudella. Joukkueessa on erittäin hyvä ilmapiiri, ja haluan myös omalla panoksellani vaalia ja ylläpitää sitä, sillä se on ehdottomasti yksi tämän joukkueen vahvuuksista. Oli tietysti haikeaa lähteä HJK:sta kolmen kauden jälkeen, mutta olen innoissani päästessäni alaoittamaan pre-seasonin ja valmistautumiseen kauteen 2021 Hongan kanssa, Ruohomaa kommentoi siirtoaan.

– Hanna Ruohomaa on erittäin vahva ja nopea hyökkäyspään pelaaja. Hän on myös erinomainen pääpelaaja. Hanna tuo meidän joukkueeseemme paljon liigakokemusta ja olen erittäin iloinen, että hän pelaa tulevalla kaudella Hongassa, analysoi Hongan päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

Sopimukset

Wilma Spets pelaa Hongan keskikentällä myös kaudella 2021

Kuva: Juhani Järvenpää

Hongan lisäksi TPS:ssä liigaa pelannut Spets, 21, aloittaa kolmannen kautensa keltamustassa paidassa.

Keskikentällä vahvasti molempiin suuntiin töitä tekevä Spets on kuulunut kahdella viime kaudella joukkueen avainpelaajiin. Päättyneellä kaudella hän pelasi yhtä vaille kaikissa kahdeksassatoista ottelussa ja oli avauskokoonpanossa niistä kuudessatoista. Minuutteja keskikentällä kertyi yhteensä 1402. Kauden aikana Spets onnistui maalinteossa kahdesti, kerran Ilvestä ja kerran JyPK:ta vastaan.

– Tuntuu hyvältä aloittaa jo kolmas kausi Hongassa! Olosuhteet ovat erittäin hyvät ja koen että tämä ympäristö on minulle kokonaisvaltaisesti paras kehittymiseni kannalta. Meillä on huikea joukkuehenki mikä varmasti huokuu myös katsomoon. Taustat ovat ammattitaitoisia ja välittäviä, mikä on minulle tärkeää, Spets kommentoi.

– Odotan jo innolla tulevaa kautta, sillä viime kaudesta jäi paljon hampaankoloon. Vaikean alkukauden jälkeen loppukausi osoitti potentiaalimme ja uskon, että meillä on vielä paljon näytettävää. Henkilökohtainen tavoitteeni on kehittyä entistä enemmän ja auttaa joukkuetta pärjäämään mahdollisimman hyvin, hän sanoo.

Päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälän mukaan Spets on kehittynyt pelaajana koko ajan. Hän kehuu erityisesti keskikenttäpelaajan työmoraalia.

– Wilma Spets pelasi erittäin tasaisen ja vahvan kauden. Hän on pystynyt koko ajan tasaisella tahdilla kehittymään ja uskon, että ensi kaudella hän pystyy ottamaan taas uusia askeleita eteenpäin omassa pelaamisessaan. Wilma on keskikentän työmyyrä, joka tekee uhrautuvasti töitä sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Hän on taitava pallonsuojaaja ja pystyy antavaan erittäin hyviä, oivaltavia syöttöjä, Lappi-Seppälä toteaa.

Sopimukset

Toppari Inka Kaivola jatkaa Hongassa

21-vuotias Kaivola kantoi päättyneellä kaudella suurta vastuuta Hongan puolustuksessa.

Toisen pääsarjakautensa pelannut Kaivola pelasi kauden kahdeksastatoista ottelusta yhtä vaille kaikissa ja peräti kuudessatoista pelissä kertyi täydet yhdeksänkymmentä minuuttia. Koko kauden aikana minuutteja tuli yhteensä 1506.

– Jatkan todella hyvillä fiiliksillä tässä joukkueessa ja ympäristössä. Hyvät harjoitteluolosuhteet ja ammattimainen ilmapiiri tarjoavat mahdollisuuden kehittyä paremmaksi pelaajaksi. Uskon myös joukkueen pelin kehittyvän entisestään tulevalla kaudella, Kaivola sanoo.

Varman puolustustyöskentelyn lisäksi Kaivola ampui rangaistuspotkuista Hongalle neljä maalia. Myös viime kaudella Kaivola osui pilkulta neljästi, joten kyseessä on erittäin varma rankkareiden laukoja.

– Inka omaa erittäin ammattimaisen ja kovan asenteen. Hän on erittäin hyvä esimerkki siitä, miten sinnikäs ja pitkäjänteinen työ lopulta palkitaan. Inka pystyy pitämään päänsä kylmänä kovissakin paikoissa eikä masennu virheistä. Kahden viime kauden täydellinen saldo rankkareista osoittaa Inkan todella hyvän paineensietokyvyn, kommentoi puolestaan päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

#MeOllaanHonka

Yhteistyössä