Uutiset

Otteluraportti

Hongalle niukka tappio Åland Unitedin vieraana

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka kohtasi Åland Unitedin vieraskentällä. Tasaisen ottelun avausjaksolla kotijoukkue oli tehokkaampi, eikä Hongan toisen nelivitosen kiri riittänyt kavennusta pidemmälle. Pisteet jäivät siis Ahvenanmaalle luvuin 2-1.

Avausjakso

Kotijoukkue Åland United aloitti ottelun vahvasti. Ottelun avausmaali nähtiin jo seitsemännellä minuutilla. Pauliina Nuora torjui Monica Hagströmin laukauksen, mutta Ashley Riefner pääsi laittamaan paluupallon verkkoon.

Hongan avausjakson paras maalipaikka siunaantui Eevi Sutelalle, mutta keskikenttäpelaajan laukaus pysähtyi ÅU-toppari Anna Westerlundiin.

Kotijoukkue lisäsi johtonsa kahteen vielä jakson loppuminuuteilla, kun Hagström osui rangaistuspotkusta. Näin tauolle mentiin lukemissa 2-0.

Toinen jakso

Toisella nelivitosella Honka haki aktiivisesti kavennusmaalia, Åland Unitedin keskittyessä puolustamaan johtoaan, sekä hyökkäämään vaarallisesti vastaan.

Sutela nousi vahvasti pallon kanssa 63. minuutilla ohittaen kaksi Ålandin puolustajaa. Anna Tamminen kuitenkin koppasi boksin rajoilta lähteneen laukauksen.

Vain hetkeä myöhemmin Hongan prässipeli toimi loistavasti ja joukkue sai riiston syvällä Åland Unitedin alueella. Dana Leskisen kaukolaukaus suuntautui vain hieman maalin ylitse.

Kotijoukkue osoitti vaarallisuuttaan, kun 70. minuuttia oli kellossa. Ode Fulutulidu laukoi kohti alakulmaa, ja vain hieman Honka-maalin ohitse.

Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Milla Punsar nousi vasemmalta laidalta ja pelasi pallon maalin edustalle. Lopulta tilanne päättyi kuitenkin vain maalipotkuun.

Honka onnistui maalinteosssa lopulta 88. minuutilla. Vaihdosta kentälle tullutta Jasmin Leppiojaa rikottiin boksissa ja Inka Kaivola laukoi rangaistuspotkun varmasti verkkoon. Enempää maaleja Honka ei kuitenkaan onnistunut iskemään, joten pisteet jäivät kotijoukkueelle loppulukemin 2-1.

– Taas jäi pisteet saamatta, mikä tietysti harmittaa. Saimme hyviä pallonhallintajaksoja, mutta se ei riittänyt tänään. Jokainen pelaaja antoi kaikkensa, johon olen tyytyväinen. Nyt katseet käännetään kohti seuraavaa ottelua, kommentoi joukkueen kapteeni Milla Punsar ottelun jälkeen.

Hongan seuraava ottelu pelataan tasan viikon kuluttua. Keltamustat palaavat kotikentälleen Tapiolan urheilupuistoon lauantaina 15.8. Silloin vastustajaksi kello 15.00 alkavaan otteluun saapuu TPS Turusta. Saavu paikan päälle kannustamaan Honka voittoon! Sisäänpääsy on maksuton ja jokaisen tuki on erittäin tärkeää!

Hongan avauskokoonpano:

#5 Tia Painilainen (74′ Aino Nurmi)
#6 Heini Toivonen
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen
#19 Rebecca Kindstedt (46′ Vilma Hakala)
#28 Eevi Sutela (74′ Jasmin Leppioja)
#32 Dana Leskinen
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #13 Henna Tenkanen, #22 Senja Koskinen (MV), #99 Iida Pesonen

Otteluennakko

Honka matkaa lauantaina Ahvenanmaalle

FC Hongan kausi Kansallisessa Liigassa jatkuu pienen tauon jälkeen taas lauantaina, kun keltamustat matkustavat Ahvenanmaalle Åland Unitedin vieraaksi. Ottelu käynnistyy Wiklöf Holding Arenalla kello 17.00 ja sitä voi seurata suorana myös Ruudusta.

Honka lähtee hakemaan paluuta voittokantaan. Keltamustat ovat kärsineet viime otteluissaan kaksi niukkaa 0-1 tappiota, ensin PK-35:delle ja sitten HJK:lle. Sarjataulukosta Honka löytyy sijalta seitsemän, mutta sarjatilanteen ollessa hyvin tasainen, eroa sarjakakkosena olevaan HJK:hon on vain neljä pistettä.

Hongan sisäistä maalitilastoa johtaa neljästi maalannut Dana Leskinen. Kahdesti ovat osuneet Vilma Hakala ja Milla Punsar ja kerran verkkoja on heiluttanut Riikka Hannula.

Lauantain kotijoukkue Åland United lähtee otteluun sarjan neljänneltä sijalta. Seitsemästä pelaamastaan ottelusta joukkue on kerännyt neljän voiton ja tasapelin kautta kolmetoista pistettä. Kaksi tappiotaan se on kärsinyt ensin Ilvekselle, ja viime kierroksella PK-35 Vantaalle. Emelie Johansson on joukkueen paras maalintekijä kolmella osumallaan.

– Voin varmuudella todeta että peli Ålandia vastaan tulee olemaan todella tiukka. Meillä on ollut hyvin aikaa valmistautua peliin ja olemme päässeet harjoittelemaan taktisia asioita, jotka ovat olleet hieman heikkoja viime peleissä. Viime viikon vapaa viikonloppu on varmasti tehnyt hyvää kaikille, sillä pääsimme nollaamaan hävityn HJK-pelin, kommentoi maalivahti Senja Koskinen.

Ahvenanmaalaiset selvittivät myös tiensä Suomen Cupin loppuotteluun, kaadettuaan välierissä KuPS:n jännittävien vaiheiden jälkeen rangaistuspotkukilpailussa.

– Viime kaudella pelasimme hyvän pelin Ahvenanmaalla ja toimme pisteet Tapiolaan. Minulla on täysi luottamus meidän joukkueeseen, ja siihen että pystymme samaan lauantain ottelussa, Koskinen päättää.

Ahvenanmaan matkan jälkeen Honka palaa taas kotikentälleen Tapiolan urheilupuistoon. Vieraaksi lauantaina 15.8. saapuu TPS Turusta. Ottelu käynnistyy kello 15.00. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Otteluraportti

Hongalle niukka tappio HJK:n vieraana

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja HJK kohtasivat Töölön Bolt Arenalla. Sunnuntai-illan kamppailu oli tasainen, mutta kotijoukkue HJK sai lopulta pidettyä pisteet Helsingissä viimeisen kympin aikana syntyneellä 1-0 voittomaalilla.

Avausjakso

Honka rakensi ensimmäisen vaarallisen hyökkäyksensä, kun kellossa oli noin yhdeksän minuuttia. Hyökkäyksen päätteeksi Wilma Spets laukoi boksin rajoilta, mutta jonkin verran maalin ohitse.

HJK:n Eveliina Parikka pääsi karkaamaan vartin kohdalla Honka-puolustukselta, mutta laukoi kuitenkin ohi.

Juuri ennen taukoa Nea Lehtola pääsi vielä paikkaan, mutta laukaus meni reilusti ohi Honka-maalin ja näin tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

52. minuutilla Parikka sai pallon Hongan maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

HJK sai luotua paikkoja Honka-maalille, mutta keltamustien uhrautuvainen puolustustyöskentely, maalivahti Pauliina Nuora viimeisenä lukkonaan piti lukemat muuttumattomina.

Nana Yang pääsi 71, minuutilla kokeilemaan kulmapotkusta, mutta puolustajan laukaus suuntautui liiaksi päin HJK-vahti Anna Koivusta.

Hetkeä myöhemmin Honka riisti pallon hyvin keskialueella. Tiia Savolainen laukoi, ja Koivunen torjui vain vaivoin.

HJK onnistui lopulta maalinteossa 83. minuutilla. Katariina Kosola pelasi pallon maalin edustalle, josta Hanna Ruohomaa sai runnottua sen maaliin.

Näin Honka koki kovasta taistelusta huolimatta toisen perättäisen maalin tappion.

– Taistelimme loppuun saakka, mutta tänään se ei riittänyt ja HJK vei pisteet. Pelimme ei ajoittain kulkenut sillä tavalla kuin haluaisimme. Häviäminen harmittaa tottakai aina, mutta nyt meidän pitää vain kääntää katseet kohti seuraavaa ottelua, kommentoi toppari Inka Kaivola.

Hongalla on nyt edessä viikon tauko otteluista, jonka jälkeen se hakee paluuta voittojen tielle Ahvenanmaalla Åland Unitedin vieraana lauantaina 8.8. Seuraava kotiottelu on vuorossa sitä seuraavana lauantaina 15.8. Silloin kello 15.00 Tapiolan urheilupuistossa alkavaan otteluun saapuu vieraaksi TPS. Tervetuloa kannustammaan Honka voittoon!

Hongan kokoonpano:

#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets (88′ Jasmin Leppioja)
#15 Inka Kaivola
#16 Vilma Hakala (69′ Eevi Sutela)
#17 Tiia Savolainen
#19 Rebecca Kindstedt (81′ Tia Painilainen)
#32 Dana Leskinen
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #13 Henna Tenkanen, #27 Sonja Rajatalo (MV), #99 Iida Pesonen

Otteluennakko

Viime kauden kärkijoukkueet kohtaavat sunnuntaina Töölössä

Kuva: Juhani Järvenpää

Sunnuntaina Töölön Bolt Arenalla nähdään kello 18.30 alkaen kahden viime kauden kärkijoukkueen taisto, kun hopeamitaleita juhlinut FC Honka kohtaa hallitsevan Suomen mestarin HJK:n.

Molemmat joukkueet kokivat viime kierroksella tappion. Hongan kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi, kun PK-35 haki pisteet Tapiolasta niukasti 0-1. Myös HJK:n tappio tuli yhden maalin erolla, kun Åland United oli Ahvenanmaalla parempi luvuin 2-1.

– Sunnuntain pelistä HJK:ta vastaan on tulossa kova ottelu. Molemmilla joukkueilla on alla tappiot edellisestä ottelustaan joten kentällä nähdään varmasti kaksi voitontahtoista joukkuetta. Meidän täytyy parantaa pelin rytmittämistä ja pyrkiä säilyttämään oma taso läpi ottelun, jotta saamme pisteet kotiin, kommentoi laitahyökkääjä Henna Tenkanen.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät ennen lauantaina pelattavia otteluita perättäisiltä sijoilta. HJK on viidentenä yhdellätoista pisteellä ja Honka kuudentena pisteen vähemmän keränneenä. Kärkipaikkaa pitävä TiPS on kerännyt yhteensä neljätoista pistettä, joten jaossa on jälleen hyvin tärkeät pisteet erittäin tasaisessa kärkitaistossa.

Hongan sisäistä maalitilastoa johtaa neljästi maalannut Dana Leskinen. Kahdesti ovat osuneet Vilma Hakala ja Milla Punsar ja kerran verkkoja on heiluttanut Riikka Hannula.

HJK:ssa tapahtui talvella valmentajavaihdos, kun Jonne Kunnas tuli Joonas Rantasen tilalle. Mestarijoukkueen avainpelaajista Ashley Riefner siirtyi Åland Unitediin. Joukkueessa on kuitenkin yhä tuttuja vastuunkantajia, kuten Essi Sainio ja Linda Ruutu. Helsinkiläisten kauden maaleista Sainio on tehnyt neljä, Nea Lehtola kaksi, ja kerran ovat osuneet Ruutu, Emmaliina Tulkki, Katariina Kosola, sekä Annika Huhta.

– HJK:ssa on paljon tuttuja pelaajia viime kausilta, mutta myös uusia vahvistuksia, joten pelistä tulee varmasti mielenkiintoinen, Tenkanen sanoo.

HJK-pelin jälkeen Hongalla on viikon tauko otteluista. Kausi jatkuu taas lauantaina 8.8. Åland Unitedin vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 15.8. klo 15.00 alkaen. Silloin vastassa on TPS.

Otteluraportti

PK-35 niukasti Honkaa parempi

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja PK-35 kohtasivat Tapiolan urheilupuiston perjantai-illassa tasaisessa kamppailussa. Ottelun ainoan maalin iski kuitenkin vieraiden Katja Hakala, joten pisteet lähtivät PK:n mukaan Pihlajamäkeen.

Avausjakso

Ottelun ensimmäistä jaksoa pelattiin pitkälti molempien joukkueiden osalta tarkasti, eikä sen suurempia maalipaikkoja nähty ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana.

26. minuutilla PK:n Olivia Kåhre laukoi upean kaukolaukauksen, joka kolahti Honka-maalin ylärimaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun avausmaali. Honka ei onnistunut siivoamaan palloa pois maalin edustalta, ja Katja Hakala pääsi laukomaan vieraat puolen tunnin kohdalla 0-1 johtoon.

Avausjakson loppupuolella Honka jahtasi tasoitusmaalia, mutta vieraiden tiukka puolustuspeli piti keltamustat poissa paikoilta. Tauolle mentiin näin ollen vierasjohdossa 0-1.

Toinen jakso

Toisella jaksolla ei pelin kuva paljoa muuttunut. Honka hallitsi palloa, mutta paikoille se ei juurikaan päässyt. PK puolusti tarkasti ja hyökkäsi ajoittain vaarallisesti vastaan.

70. minuutilla Honka sai luotua tilanteen, kun pallo jäi pomppimaan maalin edustalle. Lopulta Tiia Savolainen laukoi, mutta maalin ohi.

Honka pelasi muutamia pidempiä palloja vastustajan boksiin, mutta ne eivät tuottaneet juurikaan tulosta. Lisämaaleja ei nähty, joten Hongan kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi 0-1 tappioon.

– Illan ottelu lähti meidän osaltamme hyvin käyntiin ja saimme pidettyä palloa. Pieni notkahdus ensimmäisellä puoliajalla johti vastustajan maaliin. Emme saaneet riittävän hyvää kiriä käyntiin, sillä laadukkaat maalintekopaikat jäivät uupumaan, kommentoi keskikenttäpelaaja Eevi Sutela ottelun jälkeen.

Sutela uskoo, että tiettyjä asioita parantamalla Honka nappaa pian taas sarjapisteitä.

– Onneksi ensi viikolla on taas uusi mahdollisuus napata kolme pistettä. Sitä varten täytyy saada perusasiat kuntoon ja omaan hyökkäyspelaamiseen enemmän rohkeutta. Lisäksi puolustuspelaamiseen tarvitaan jämäkkyyttä. Joukkueen taidot riittävän mihin tahansa, kun pelaamme enemmän joukkueena ja isommalla fiiliksellä!

Honka jatkaa kauttaan kahdella kovalla vierasottelulla. Ensi viikon sunnuntaina 26.7. vastaan tulee Töölön Bolt Arenalla HJK ja lauantaina 8.8. joukkue matkaa Ahvenanmaalle Åland Unitedin vieraaksi. Seuraava kotiottelu on vuorossa lauantaina 15.8., kun kello 15.00 Tapiolan urheilupuistossa alkavaan otteluun vieraaksi saapuu TPS.

Hongan kokoonpano:

#5 Tia Painilainen (62′ Milla Punsar)
#6 Heini Toivonen
#9 Jasmin Leppioja (46′ Tiia Savolainen)
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets (87′ Aino Nurmi)
#15 Inka Kaivola
#16 Vilma Hakala
#19 Rebecca Kindstedt
#28 Eevi Sutela (70′ Saara Lappalainen)
#32 Dana Leskinen
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #4 Alisa Hokkanen #13 Henna Tenkanen, 22 Senja Koskinen (MV)

Otteluennakko

Hongan vieraaksi perjantaina PK-35 Helsinki

Kolme viimeisintä otteluaan voittanut FC Honka kohtaa seuraavassa ottelussaan perjantaina 17.7. PK-35 Helsingin. Ottelu käynnistyy Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30.

FC Honka on siis napannut kolmesta viimeisimmästä ottelustaan täyden yhdeksän pisteen potin. Viime kierroksella kaatui tiukan taistelun jälkeen JyPK, kun Vilma Hakala iski 2-1 voittomaalin Aino Nurmen syötöstä viisi minuuttia ennen loppuvihellystä. Ottelun avausmaalin keltamustille laukoi huippuvireeseen päässyt Dana Leskinen. Leskinen on heiluttanut vastustajan maaliverkkoja kahden viime ottelun aikana neljästi.

Perjantain otteluun Honka lähtee erittäin tasaisen sarjan sijalta neljä, pisteen perässä kärkipaikkaa jakavia HJK:ta sekä TiPS:iä.

Kansalliseen Liigaan täksi kaudeksi noussut PK-35 Helsinki on aloittanut kautensa vahvasti ja kärsi kauden avaustappionsa vasta viime kierroksella, kun Åland United oli parempi luvuin 0-2. Lisäksi joukkue on kerännyt kaksi tasapelipistettä sekä kaksi täyttä pistepottia. Otteluun se lähtee kahdeksan pisteen saldolla sarjan kuudennelta sijalta.

Joukkueen avainpelaajiin kuuluu mm. kapteeninnauhaa kantava Amanda Rantanen, joka on iskenyt joukkueen kahdeksasta tehdystä maalista puolet. Maalia vartioi HJK:sta saapunut Lotta Rosenström ja löytyy joukosta Hongankin paitaa aiemmalla urallaan kantaneita. Katja ja Krista Hakalalta löytyy kokemusta Hongasta usemammankin kauden ajalta, ja Alina Schrey oli mukana hopeamitaleihin päättyneellä viime kaudella.

Hongan hyökkääjä Jasmin Leppioja on puolestaan tehnyt vastaavan siirron toisipäin, sillä hän on viettänyt suuren osan juniorivuosistaan Pihlajamäessä.

– Perjantain peli tulee varmasti olemaan todella kova, mutta myös viihdyttävä. Vastassa on kova joukkue ja moni PK:n pelaajista on pelannut useita vuosia yhdessä. Se tuo varmasti paljon lisää heidän pelaamiseensa. Odotan innolla ottelua! On myös jännittävää pelata ensimmäistä kertaa omaa kasvattajaseuraani vastaan. Siellä on paljon ystäviä ja tutut valmentajat!

Leppiojan mukaan Honka lähtee otteluun nälkäisenä hakemaan neljättä perättäistä voittoa. Hän toivottaa kaikki tervetulleiksi paikan päälle Tapiolaan nauttimaan huippufutiksesta.

Kolmen voiton putki lisää entisestään nälkäämme, sekä halua ottaa kotikentällä jälleen kolme pistettä. Se on näkynyt myös treeneissä. Olisi mahtavaa jos saataisiin Tapiolan perjantai-iltaan mahdollisimman paljon väkeä paikalle!

FC Honka-PK-35 Helsinki Tapiolan urheilupuiston nurmella perjantaina 17.7. kello 18.30. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Otteluraportti

FC Honka kolmanteen perättäiseen voittoon, JyPK kaatui 2-1

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka kohtasi kotikentällään Tapiolan urheilupuistossa JyPK:n. Dana Leskinen vei keltamustat johtoon, mutta Riikka Lilja toi jyväskyläläiset tasoihin vielä avaujaksolla. Ratkaisu syntyi viitisen minuuttia ennen päätöstä, kun Aino Nurmi tarjoili ja Vilma Hakala iski Hongalle voittomaalin.

Avausjakso

Vierasjoukkue JyPK aloitti väkevästi ja sai luotua ottelun ensimmäisen tilanteen, kun noin kaksi ja puoli minuuttia oli pelattu. Laukaus suuntautui kuitenkin ohi Honka-maalin.

Ottelun kuluessa Honka otti pelin enemmän ja enemmän hallintaansa. 17. minuuttia oli kellossa, kun Dana Leskinen teki pitkän ja nopean kuljetuksen JyPK:n boksiin ja viimeisteli lopuksi Hongan 1-0 johtoon. Maali oli Leskiselle neljäs kahteen viime otteluun.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Leskinen pääsi puskemaan, mutta ei onnistunut suuntaamaan palloa kohti maalia.

38. minuutilla pallo jäi Hongan kulmapotkun jälkeen pyörimään maalin edustalle, josta Leskinen pääsi kokeilemaan. Lopputuloksena oli uusi kulmapotku.

JyPK tuli tasoihin kun kellossa oli 42 minuuttia. Riikka Liljan laukaus upposi maalin vasempaan alakulmaan. 1-1 lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toinen jakso

Leskinen aiheutti koko ottelun ajan suuria vaikeuksia JyPK-puolustukselle. 51. minuutilla hyökkääjä laukoi nousunsa päätteeksi vain hieman ohi.

JyPK:n Marika Ritvanen kokeili Honka-vahti Pauliina Nuoran refleksejä laidalta lähteneellä kovalla kudilla. Nuora oli tilanteessa hereillä ja torjui laukauksen kulmapotkuksi.

Vilma Hakala oli lähellä viedä Hongan johtoon 75. peliminuutilla. Laukaus meni kuitenkin hieman maalin ylitse.

Honka onnistui lopulta 85. minuutilla. Aino Nurmi antoi millintarkan läpisyötön keskialueelta, Hakala ohitti JyPK-vahti Matilda Nurmen ja viimeisteli varmasti loppulukemiksi 2-1.

Laitahyökkääjä Tiia Savolainen kehui joukkueen asennetta ja loppuun asti pelaamista.

JyPK puolusti tiiviisti ja huippumaalipaikat olivat melko vähissä. Pääsimme keskittämään useasti, mutta välillä meidän olisi pitänyt malttaa ja luoda laadukkaampia hyökkäyksiä. Tärkeintä kuitenkin on, että uskomme omaan tekemiseemme ja pelaamme viimeiseen minuuttiin asti. Tänäänkin kova työ palkittiin viime hetken voittomaalilla, hän sanoo.

Savolainen palasi liigakentille loukkaantumisen aiheuttaman, yli vuoden pituisen tauon jälkeen.

Oli aivan mahtavaa päästä pelaamaan liigaa vuoden ja kahden kuukauden jälkeen! Toivotaan että kroppa pysyy kunnossa ja pikkuhiljaa saisin lisääkin vastuuta, hän päättää.

Voitto oli Hongalle jo kolmas perättäinen. Se on kerännyt pelatuista viidestä ottelusta kymmenen pistettä ja on sarjassa sijalla neljä. Piste-ero kärkeen on vain yksi piste.

Kausi jatkuu Hongan osalta ensi viikon perjantaina 17.7. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu PK-35 Helsinki. Ottelu käynnistyy kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon myös silloin!

Hongan kokoonpano:

#5 Tia Painilainen
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen
#9 Jasmin Leppioja (66′ Tiia Savolainen)
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#16 Vilma Hakala
#19 Rebecca Kindstedt (56′ Eevi Sutela)
#32 Dana Leskinen (79′ Aino Nurmi)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #22 Senja Koskinen (MV), #77 Milla Punsar, #99 Iida Pesonen

Otteluennakko

Honka hakee lauantaina kolmatta perättäistä voittoa, vastassa JyPK

Kaksi viimeisintä otteluaan voittanut FC Honka pyrkii venyttämään voittoputken kolmen ottelun mittaiseksi ylihuomenna lauantaina 11.7., kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu JyPK Jyväskylästä. Ottelu käynnistyy kello 15.00.

Kauden alku oli Hongalle haastava, sillä kahdesta ensimmäisestä ottelusta mukaan tarttui vain yksi piste. Sen jälkeen keltamustat ovat kuitenkin olleet huippuvireessä, sillä kahdesta viime ottelusta kasassa on täysi pistepotti.

Viime kierroksella Honka kaatoi vieraskentällä KuPS:n luvuin 3-1. Ottelun hahmoksi nousi Dana Leskinen, joka iski kaikki Hongan osumat ja näin ollen hattutempun. Maaleillaan Leskinen nousi myös Kansallisen Liigan maalipörssin kolmannelle sijalle.

Leskisen lisäksi Hongan maaleista tähän saakka ovat vastanneet kahdesti osunut Milla Punsar, sekä yhden maalin tehneet Vilma Hakala ja Riikka Hannula.

Laitapuolustaja Nana Yang odottaa lauantain JyPK-ottelua innolla ja luottavaisena.

Joukkueessa on tunnelma korkealla kahden edellisen voitokkaan pelin jälkeen. Lauantain pelistä vielä makeamman tekee se, että pelaamme taas kotinurmella. JyPK on vahva puolustamaan ja taistelemaan. Heidän nopeat vastahyökkäyksensä ovat vaarallisia, kuten TPS sai viime kierroksella huomata. Olen kuitenkin hyvin luottavainen joukkueeseemme ja aiomme pelata terävästi, Yang sanoo.

Honka lähtee lauantain otteluun sarjan viidenneltä sijalta, pisteen kärkijoukkueita perässä. Vastustaja JyPK nappasi viime kierroksella kauden avauspisteensä kaatamalla TPS:n. Se on otteluun lähtiessä sijalla yhdeksän.

Jyväskyläläisten kauden maaleista ovat vastanneet kaksi maalia Åland Unitedin verkkoon tehnyt Kia Voutilainen, sekä viime ottelussa voittomaalin iskenyt Tiina Tiainen.

Kokemamme vaikean sarja-avauksen jälkeen olemme nyt oikealla radalla ja aiomme jatkaa voittoputkeamme! Tulkaa lauantaina kannustamaan meidät voittoon, tai edes katsomaan minun uusia hienoja kenkiä, Yang heittää lopuksi.

FC Honka- JyPK käynnistyy siis Tapiolan urheilupuiston nurmella lauantaina 11.7. kello 15.00. Saavu paikan päälle kannustamaan Honka voittoon!

Uutiset

Naisten Suomen Cup 2020-21 alkaa suoraan lohkovaiheesta

Kuva: Juhani Järvenpää

Vuoden 2021 Suomen Cupiin ilmoittui kokonaisuudessaan kaksitoista joukkuetta. Tämän johdosta Cupissa ei pelata syksyn alkukierroksia. Näin ollen myös elokuun alkuun sijoitettu superkierros jää pelaamatta. Kaikki ilmoittautuneet joukkueet ovat mukana lohkovaiheessa, joka potkaistaan käyntiin alkuvuodesta 2021.

Naisten Suomen Cupissa 2020-21 ovat mukana Kansallisen Liigan 10 joukkuetta sekä lisäksi mukaan ilmoittautuneet FC KTP ja PEPO. Joukkueet on Palloliiton kilpailutyöryhmän päätöksellä sijoiteltu jo valmiiksi maantieteellisiin lohkoihin. Lohkovaiheen otteluista sovitaan tarkemmin loppuvuodesta.

Naisten Suomen Cupin 2020-21 lohkot:

Ilves, TPS, Åland United
JyPK, KuPS, PEPO
FC KTP, HJK, PK-35
FC Honka, PK-35 Vantaa, TiPS

Syksyltä vapautuvat cupin pelipäivät toimivat varapäivinä, mikäli sarjoissa on tarpeen tehdä ottelusiirtoja koronatilanteen takia.

Uutiset

Hongan maalivahtiosasto vahvistuu kahdella pelaajalla

Honka vahvistuu kahdella maalivahdilla, kun joukkueeseen liittyvät sekä Sonja Rajatalo että Sofia Manner. Molemmat ovat harjoitelleet joukkueen mukana jo keväästä saakka.

Sonja Rajatalo (22), on Hongan oma kasvatti. Hän teki liigadebyyttinsä jo vuonna 2015, pelaten kahdessa ottelussa. Rajatalo edusti keltamustia aina vuoteen 2017 saakka. Hongan jälkeen hän pelasi yhden kauden ONS:ssa, jossa tilille kertyi kahdeksan liigaottelua. Viimeiset vuodet Rajatalo on opiskellut ja pelannut St Mary’s Collegessa, Kaliforniassa. Hän on harjoitellut aiempinakin vuosina kesäisin Hongan mukana.

— Hyvillä fiiliksillä teen paluun kasvattajaseuraani Honkaan ja on mahtavaa saada olla osana näin huippua joukkuetta. Täällä on todella hyvät olosuhteet treenata ja kehittyä. Joukkueessa on erittäin kova voitontahto, vahva joukkuehenki ja huikeita tyyppejä! Rajatalo kommentoi sopimustaan.

Niin ikään Yhdysvalloissa opiskeleva Sofia Manner (22), on edustanut Suomessa pelatessaan HJK:ta. Kausilla 2015 ja 2016 hän oli liigajoukkueen mukana, mutta minuutit jäivät loukkaantumisten vuoksi vähiin. Manner lähti New Yorkissa sijaitsevaan Stony Brookin yliopistoon keväällä 2017.

— Olen todella iloinen, että olen päässyt mukaan tähän joukkueeseen. Treenit, valmentajat ja olosuhteet ovat kaikki ammattimaisia. Joukkueessa ollut huikean hyvä meininki pelaajien kesken ja minut on otettu tosi hyvin joukkueeseen mukaan. Ihan ensimmäisistä treeneistä lähtien ollut todella tervetullut olo, hän sanoo.

Hongan maalivahtivalmentaja Eemeli Ihalainen on tyytyväinen vahvistuksiin.

— Molemmat ovat huippu-urheilijoita, joilla on asenne kunnossa ja motivaatio kehittyä korkealla. On hienoa, että saamme heidän kauttaan lisää kilpailua maalivahtiosastollemme, hän kiteyttää.

#Honka2020

Yhteistyössä