Uutiset

Kansallinen Liiga, Otteluraportti

Hongalle tärkeä voitto Åland Unitedista

FC Honka nappasi vahvalla pelillä kauden kolmannen voittonsa, kun Åland United kaatui loppulukemin 3-1. Vieraat siirtyivät ensin johtoon, mutta Honka tuli vahvasti rinnalle ja ohi.

Avausjakso

Honka sai ikäviä uutisia kymmenennellä minuutilla, kun Katarina Naumanen joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Topparin korvasi Rebecca Kindstedt.

Ottelu kulki alusta saakka tasaisissa merkeissä, molempien joukkueiden saatua ajoittain pelin hallinnan itselleen. Vieraat olivat siirtyä johtoon 27. minuutilla, kun Cassandra Korhonen karkasi läpiajoon, mutta hyökkääjän laukaus meni maalin ohitse.

Myös avausjakson toisesta huippupaikasta vastasi vierasjoukkue Åland United ja asialla oli jälleen Korhonen. Tällä kertaa Sofia Manner venyi Honka-maalilla huippupelastukseen ja lukemat tulostaululla säilyivät nollilla.

Hongan paras tilanne ensimmäisellä nelivitosella syntyi Jasmin Leppiojan vahvan pelaamisen seurauksena. Hyökkääjä pääsi laukomaan boksista, eikä kuti mennyt kuin hieman ohi maalin.

Tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka rakensi hyvän tilanteen sivurajaheitosta, kun toista jaksoa oli pelattu vain muutama minuutti. Pallo päätyi muutamien kimmokkeiden jälkeen Milla Punsarille, mutta laukaus pysähtyi Åland United-vahti Christina Dinesonin torjuntaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Tiia Savolainen nousi oikealta ja leikkasi keskelle, mutta laukaus karkasi maalin yli.

Ottelun avausmaali syntyi 57. minuutilla. Dana Leskisen oikealta laidalta lähettämä pallo yllätti Mannerin ja upposi Honka-maalin takakulmaan.

Honka ei kuitenkaan takaiskusta lannistunut, vaan iski saman tien takaisin. Vain noin minuutti oli ehtinyt kulua, kun Eveliina Parikka sai Punsarilta pallon vasemmalle laidalle. Parikka lähetti korkean pallon maalille ja lopulta peliväline upposi ÅU:n verkkoon. Näin Parikan Honka-uran avausmaalilla lukemiksi 1-1.

Honka siirtyi johtoon kymmenisen minuuttia myöhemmin upealla tavalla. Keltamustien vapaapotkua boksin kaarelta asettui laukomaan Jasmin Leppioja. Hyökkääjän tarkka vapari upposi aivan ÅU-maalin yläkulmaan ja Honka siirtyi näin 2-1 johtoon.

Honka ei tyytynyt johtoasemassa peruuttelemaan, vaan laittoi lisää virtaa koneeseen. Saara Lappalainen ja Leppioja pelasivat pallon laidalle Savolaiselle, joka löysi boksista syötöllään Wilma Spetsin. Spets jatkoi vielä kohti Punsaria, jonka haltuunotto hieman karkasi, mutta Aino Vuorinen oli paikalla ja pääsi laukomaan lähietäisyydeltä Hongan nyt jo kahden maalin johtoon.

Ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana Åland United haki ahnaasti kiriä ja Honka keskittyi puolustamaan tarkasti, sekä iskemään vaarallisesti vastaan. Vieraat saivat epäsuoran vapaapotkun Hongan boksin sisältä, mutta Manner venytti jälleen huipputorjuntaan ja lukemat säilyivät muuttumattomina.

Kun enempää maaleja ei ottelussa nähty, nappasi Honka todella tärkeän voiton loppulukemin 3-1.

–  Tämä voitto tuli ehkä parhaaseen mahdolliseen saumaan. Harmittaa ”Katan” (Naumanen) loukkaantuminen ensimmäisellä puoliajalla ja toivon hartaasti, ettei siitä tule lääkäriltä pahinta tuomiota. Tänään pelasimme kyllä loppuun asti yhdelle kapteeneistamme, kommentoi Hongan tasoitusmaalista vastannut Eveliina Parikka ottelun jälkeen.

Parikan mukaan voitto oli joukkueelle iso asia myös henkisesti.

–  Tuntuu, että pääsimme muistuttamaan ennen kaikkea itsejämme siitä, kuinka taitava ja kova joukkue tässä on kasassa. Vähän nihkeästi menneen ottelurupeaman päätteeksi maalihanat aukesivat vihdoin ja pelasimme fiksusti joukkueena ja yksilöinä. Saa olla todella ylpeä jengistä! Nyt edessä on ansaittu huili ja otamme tästä energiat mukaan heinäkuulle.

Parikka kertasi hieman myös ensimmäistä osumaansa Honka-paidassa.

–  Joukkuekaverit kehuivat ennen matsia, että mulla on todella hyvät keskitykset, niin ei siinä auttanut muukaan kuin tehdä keskitysmaali, hän totesi.

Voitolla Honka nousi kahteentoista pisteeseen. Keltamustien kausi jatkuu tauon jälkeen, lauantaina 3.7. Silloin joukkue matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#9 Jasmin Leppioja (86′ Hanna Ruohomaa)
#13 Eveliina Parikka (69′ Aino Vuorinen)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen
#21 Katarina Naumanen (11′ Rebecca Kindstedt)
#77 Milla Punsar (C)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #24 Suvi Kärkkäinen, #31 Sonja Ferm (MV), #66 Niia Salminen

Kansallinen Liiga, Otteluennakko

Honka kohtaa sunnuntaina Åland Unitedin yleisön edessä

FC Honka palaa kotikentälleen Tapiolan urheilupuiston nurmelle ylihuomenna sunnuntaina, kun 14.00 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu Åland United. Otteluun myydään sata lippua. Tarkemmat tiedot lipuista ja muista ottelujärjestelyistä tämän tekstin loppupuolella.

Hongan viime aikojen tulokset eivät ole olleet tavoitellulla tasolla. Viimeisestä viidestä ottelusta kasassa on kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Viime kierroksen ottelu PK-35 Vantaan vieraana päättyi 0-0 lukemiin. Sunnuntain otteluun keltamustat lähtevät kahden voiton, kolmen tasapelin ja kolmen tappion myötä sarjan seitsemänneltä sijalta.

– Tottakai täytyy olla rehellinen ja myöntää, että alkukauden tulokset ovat olleet meille kaikille aika kova pettymys. Se on sikäli yllättävää, että meillä oli alla todella laadukas harjoituskausi ja esiinnyimme pirteästi Suomen Cupin peleissä. Olemme käyttäneet paljon aikaa sen analysoimiseen, että miksi tulokset ovat menneet nyt näin, sanoo päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

– Kilpaurheilu on toki hyvin raadollista. Joskus syntyy positiivinen kierre ja tuntuu, että kaikki onnistuu. Meillä on ikävä kyllä ollut nyt negatiivinen kierre, ja ottelumme ovat olleet hyvin pienistä marginaaleista kiinni, hän jatkaa.

Honka on pelannut vahvasti omassa puolustuspäässään. Se on päästänyt kahdeksaan otteluun vain yhtä monta maalia. Keskimäärin Hongan vastustaja on siis onnistunut maalinteossa vain kerran per ottelu. Honka on sarjan kolmanneksi vähiten maaleja päästänyt joukkue, ja tilillä on myös jo neljä nollapeliä.

Suurimmat ongelmat keltamustien pelissä näkyvät sarjataulukon tehdyt maalit-sarakkeessa, josta löytyy luku seitsemän. Honkaa vähemmän maaleja vastustajan verkkoon ovat iskeneet vain sarjataulukon kaksi häntäpään joukkuetta, Ilves ja JyPK. Maalinteossa keltamustista ovat onnistuneet kahdesti Wilma Spets ja Heini Toivonen. Milla Punsar, Aino Vuorinen ja Jasmin Leppioja ovat osuneet kukin kertaalleen.

– Viime kaudella olimme kärkipäässä tehtyjen maalien osalta. Se, että sijoituksemme ei ollut silloin tavoitellun hyvä, johtui pitkälti siitä, että päästimme liikaa maaleja. Se oli selvä asia, jota lähdimme talvikaudella parantamaan ja siinä olemme kyllä onnistuneetkin. On selvää, että maalintekomme on tällä kaudella tökkinyt pahasti. Olemme käyttäneet paljon aikaa varsinkin viimeisen kolmanneksen ratkaisujen kehittämiseen. Pääsemme kyllä vastustajan kolmannekselle, mutta seuraava askel on se, että pääsemme vielä paremmille maalitekosektoreille ja että viimeiset syötöt ja liikkeet ovat laadukkaampia. Uskon, että tämä on hyvin pienistä asioista kiinni ja harjoituksissa näkyy, että on lupa odottaa, että asia tulee kehittymään. Meillä on erittäin kova luotto tähän joukkueeseen, Lappi-Seppälä toteaa.

Vaikka tulokset eivät ole olleet halutulla tasolla, vakuuttaa Lappi-Seppälä, että joukkueessa on hyvä henki, vahva usko omaan tekemiseen ja kovan työnteon kautta myös tuloskunnon kohentumiseen.

– Joku viisas on joskus sanonut, että huippu-urheilussa ei ole kysymys siitä, että koko ajan mennään voitosta voittoon. Uskon, että vastoinkäymiset ovat kenen tahansa uralla hyvin opettavaisia. Niissä hetkissä nähdään, mistä kukin on tehty. Olen todella ylpeä meidän pelaajistamme, että emme ole lähteneet hakemaan syitä sellaisista paikoista, missä niihin ei ole aihetta. Olemme olleet toisillemme hyvin rehellisiä. Ei tämä tietenkään ole mukavaa, mutta ei meillä ole missään vaiheessa joukkuehenki rakoillut. Olemme koko ajan tunnistaneet tosiasiat ja tehneet hartiavoimin töitä kehittyäksemme. Tottakai täytyy olla kriittinen niistä asioista, jossa emme ole onnistuneet ja valmennus kantaa aina vastuun lopputulemasta. Tälläisessä tilanteessa ei auta se, että alkaa kriisintyä, eikä sellaista ole ollut näkyvissäkään. Olen täysin luottavainen, että tuloskäyrämme kääntyy vielä ylöspäin.

Sunnuntain vastustaja on hallitseva suomenmestari Åland United. Viime kauden jälkeen joukkueessa tapahtui runsaahkosti muutoksia. Esimerkiksi päävalmentaja vaihtui, kun Samuel Fagerholm jätti seuran ja tilalle tuli aiemminkin ÅU:ta luotsannut Steve Beeks. Pelaajarintamalla joukkueesta lähti monta avainpelaajaa, kuten Ruotsiin suunnanneet maalivahti Anna Tamminen ja Rosa Maria Herreros Ossorio, Tanskaan siirtynyt Ashley Riefner, sekä joukkueen viime kauden paras maalintekijä, Skotlannin Glasgow City FC:n riveihin liittynyt Ode Fulutudilu.

Vahvistukset ovat olleet myös kovatasoisia. Hyökkäyspäätä tähdittävät jo seitsemän maalia laukonut Cassandra Korhonen, sekä Hongasta saarelle siirtynyt Dana Leskinen. Suurta vastuuta kantavat myös maalinsuulla Christina Dineson sekä keskikentällä Sarah Troccoli.

Åland United on otteluun lähtiessä sarjan kolmannella sijalla, pisteen kakkosena majailevan TiPS:n perässä. Joukkue on kerännyt viiden voiton, kahden tasapelin ja yhden tappion myötä seitsemäntoista pistettä.

– Åland United on mielenkiintoinen joukkue, joka uudistui aika voimakkaasti tälle kaudelle. He ovat pelanneet erittäin lupaavan alkukauden. Olen iloinen myös siitä, että entiset honkalaiset Dana Leskinen ja Anni Miettunen ovat olleet merkittävässä roolissa. Vastaan tulee erittäin suoraviivainen ja fyysinen joukkue, josta löytyy myös paljon taitoa. Odotettavissa on hyvin tasainen ottelu, Lappi-Seppälä analysoi.

Honka pelaa sunnuntaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella Tapiolan urheilupuiston stadionin nurmella ja kotiyleisön edessä.

– Aivan mahtavaa, nyt ensimmäistä kertaa tuntuu siltä, että on oikeasti todellinen kotiottelu edessä. Kyllä omalle stadionille pääsy ja luonnonnurmelle pelaaminen on näkynyt koko viikon harjoituksissa ja se tuntuu todelliselta kotikentältä, Lappi-Seppälä päättää.

Lipunmyynti ja otteluinfo

Koronarajoitusten mukaisesti tapahtumassa on kaksi viidenkymmenen hengen suljettua aluetta. Yhteensä otteluun pääsee siis sata katsojaa.

Hongan Kansallisen Liigan otteluihin myydään tällä kaudella aiemmista vuosista poiketen lippuja. Lippukauppaan pääset klikkaamalla tästä!  Stadionalueella ei ole lipunmyyntipisteitä. Lähimmät lipunmyyntipisteet sijaitsevat Esport Arenalla ja Esport Centerissä. Suosittelemme ostamaan lipun verkosta ennakkoon.

Lippujen hinnat:
Aikuinen 10€
Lapsi (6-12v) 5€
Lapsi (0-5v) 0€
Opiskelija ja Eläkeläinen 5€ (Todiste esitettävä portilla)
Inva-katsojan saattaja sisään maksutta

Kausikorteilla ei rajoituksista johtuen ole vapaata kulkua otteluun. Hongan Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kausikorttilaisten tulee lunastaa maksuton ottelulippu. Veikkausliigan kausikortilla lipun voi lunastaa lippukaupasta, Kansallisen Liigan kausikortilla lippu tulee lunastaa joko Esport Arenan tai Esport Centerin lipunmyyntipisteistä.

Katsojien sisäänkäynnit ovat pääkatsomon Esport Arenan puoleisessa päädyssä oleva Gate 1, sekä pääkatsomon takana, Koivu-Mankkaan tien puolella sijaitseva pääportti Gate 2. Ottelua voi seurata pääkatsomossa (A, B C/VIP, D, E), Loungen kattoterassilla, tai kentän päätyjen seisomakatsomoissa.

Molemmilla alueilla on yhdenmukaiset palvelut: oma sisäänkäynti, kioski ja käymälät. Edellytämme ottelutapahtumassa kasvomaskin käyttöä. Pidäthän myös huolen hyvästä käsihygieniasta, sekä turvaväleistä muihin katsojiin. Käsidesiä on saatavilla sisääntuloporteilla, kioskien yhteydessä, sekä käymälöissä.

Ethän tule ottelutapahtumaan sairaana tai jos sinulla on minkäänlaisia koronavirustautiin sopivia oireita. Tällöin voit seurata ottelua suorana Ruutu+ -palvelusta. Suoraan lähetykseen pääset klikkaamalla tästä!

Toivomme, että noudatat ohjeita tarkkaan, jotta kaikki pääsevät nauttimaan espoolaisesta huippujalkapallosta turvallisesti. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Uutiset

Tervetuloa katsomoon! Infoa su 6.6. FC Honka-Åland United ottelutapahtumasta

FC Hongan sunnuntaina 6.6. kello 14.00 pelattavaan Kansallisen Liigan otteluun Åland Unitedia vastaan voidaan ottaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella yleisöä. Koronarajoitusten mukaisesti tapahtumassa on kaksi viidenkymmenen hengen suljettua aluetta. Yhteensä otteluun pääsee siis sata katsojaa.

Hongan Kansallisen Liigan otteluihin myydään tällä kaudella aiemmista vuosista poiketen lippuja. Lippukauppaan pääset klikkaamalla tästä! Stadionalueella ei ole lipunmyyntipisteitä. Lähimmät lipunmyyntipisteet sijaitsevat Esport Arenalla ja Esport Centerissä.

– Siirrymme muutoksen myötä noudattamaan samaa käytäntöä kaikkien muiden Kansallisen Liigan seurojen kanssa. Saimme jonkin verran painettakin muilta seuroilta asiassa ja ymmärrän sen, sillä onhan kyseessä pääsarjatason tuotteen arvostukseen liittyvät asiat. Eiväthän Veikkausliigankaan ottelut ole ilmaisia, sanoo FC Honka ry:n puheenjohtaja ja naisten edustusjoukkueen manageri Mariet Louhento.

Lippujen hinnat:
Aikuinen 10€
Lapsi (6-12v) 5€
Lapsi (0-5v) 0€
Opiskelija ja Eläkeläinen 5€ (Todiste esitettävä portilla)
Inva-katsojan saattaja sisään maksutta

– Tarjoamme varmasti lipuille korkeatasoista vastinetta ja huippujalkapalloa jokaisessa ottelussa. Toivottavasti katsojat löytävät paikalle koronarajoitusten nyt vihdoinkin pikkuhiljaa purkautuessa, Louhento jatkaa.

Kausikorteilla ei rajoituksista johtuen ole vapaata kulkua otteluun. Hongan Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kausikorttilaisten tulee lunastaa maksuton ottelulippu. Veikkausliigan kausikortilla lipun voi lunastaa lippukaupasta, Kansallisen Liigan kausikortilla lippu tulee lunastaa joko Esport Arenan tai Esport Centerin lipunmyyntipisteistä.

Katsojien sisäänkäynnit ovat pääkatsomon Esport Arenan puoleisessa päädyssä oleva Gate 1, sekä pääkatsomon takana, Koivu-Mankkaan tien puolella sijaitseva pääportti Gate 2. Ottelua voi seurata pääkatsomossa (A, B C/VIP, D, E), Loungen kattoterassilla, tai kentän päätyjen seisomakatsomoissa.

Molemmilla alueilla on yhdenmukaiset palvelut: oma sisäänkäynti, kioski ja käymälät. Edellytämme ottelutapahtumassa kasvomaskin käyttöä. Pidäthän myös huolen hyvästä käsihygieniasta, sekä turvaväleistä muihin katsojiin. Käsidesiä on saatavilla sisääntuloporteilla, kioskien yhteydessä, sekä käymälöissä.

Ethän tule ottelutapahtumaan sairaana tai jos sinulla on minkäänlaisia koronavirustautiin sopivia oireita. Tällöin voit seurata ottelua suorana Ruutu+ -palvelusta.

Toivomme, että noudatat ohjeita tarkkaan, jotta kaikki pääsevät nauttimaan espoolaisesta huippujalkapallosta turvallisesti. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Kansallinen Liiga, Otteluraportti

Honka ja PK-35 Vantaa maalittomaan tasapeliin

FC Honka kohtasi Kansallisen Liigan kahdeksannen kierroksen ottelussa vieraskentällä PK-35 Vantaan. Myyrmäen perjantai-illassa nähtiin tasainen ottelu, jossa huippupaikat jäivät molemmissa päissä vähiin. Maalejakaan ei syntynyt, joten pisteet jaettiin 0-0 lukemin.

Avausjakso

Honka rakenteli ensimmäisen tilanteensa viidennellä peliminuutilla oikealta laidalta. Aino Vuorisen matala keskityspallo tuli Tiia Savolaiselle boksiin, mutta PK-puolustus pystyi riistämään pelivälineen ja purkamaan tilanteen.

Noin vartti oli pelattu, kun kotijoukkue pääsi hyökkäämään vahvasti. Niin Wilma Forsblom, Reetta Suomela, kuin Roosa Bröijerkin pääsivät kokeilemaan laukausta, mutta Honka-puolustus blokkasi uhrautuvasti kaikki kolme kutia.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Forsblom pääsi jälleen yrittämään, mutta Sofia Manner Honka-maalilla koppasi laukauksen.

Hongan avausnelivitosen paras tilanne syntyi, kun pelattiin ottelun 28. minuuttia. Savolainen vapautti syötöllään Vuorisen läpiajoon, mutta hyökkääjän kosketus oli hieman liian kova ja PK-vahti Velma Oikarinen sai selvitettyä tilanteen.

Avausjakson jälkeen tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toisen jakson ensimmäinen vartti meni enimmäkseen keskialueen taistelussa, eikä kumpikaan saanut luotua vaarallisia tilanteita.

71. minuutilla Forsblom haki syötöllään Bröijeriä boksista, mutta Manner ehti palloon ennen PK-pelaajaa.

Hongan avausmaali oli lähellä 80. minuutilla. Hanna Ruohomaa haki riiston jälkeen syötöllään Jasmin Leppiojaa, mutta Roosa Toivanen pääsi liukumaan syötön tielle ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Kotijoukkue oli erittäin lähellä siirtyä johtoon kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Oona Sevenius kolautti laukauksellaan Honka-maalin ylärimaa. Netta Koso pääsi yrittämään paluupallosta, mutta laukaus suuntautui maalin ohitse.

Maaleja ei toisellakaan jaksolla nähty, joten pisteet menivät jakoon.

– Pystyimme parantamaan pallonhallintapeliämme edellisestä ottelusta. Pakko on silti sanoa, että harmittaa, kun pisteitä ei tule. Meidän täytyy vielä kehittää yläalueen pelaamistamme, etenkin viimeisen kolmanneksen ratkaisuissa pitää olla kärsivällisempiä, summasi Wilma Spets ottelun päätyttyä.

Hongan kausi jatkuu kahden vierasottelun jälkeen seuraavaksi kotiottelulla Tapiolan urheilupuistossa. Sunnuntaina 6.6 kello 14.00 alkavan ottelun vierasjoukkue on kärkikamppailussa mukana oleva Åland United.

Hongan avauskokoonpano:

#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås (32′ Heini Toivonen)
#7 Saara Lappalainen
#8 Aino Vuorinen (79′ Hanna Ruohomaa)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen
#21 Katarina Naumanen
#66 Niia Salminen (46′ Eveliina Parikka)
#77 Milla Punsar (46′ Jasmin Leppioja)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #11 Venla Lindfors, #22 Senja Koskinen (MV), #37 Senja Salo

Kansallinen Liiga, Otteluennakko

Honka perjantaina PK-35 Vantaan vieraaksi

Honka pelaa perjantaina 28.5. toisen peräkkäisen vierasottelunsa, kun joukkue kohtaa Myyrmäen stadionilla PK-35 Vantaan. 19.00 alkavaa ottelua voi seurata suorana Ruutu+:n kautta!

Hongan viime ottelut ovat olleet tulosten valossa vaikeita, sillä viimeisestä viidestä ottelustaan keltamustat ovat voittaneet vain yhden. Viime kierroksella joukkue koki tasaisen ottelun jälkeen niukan 2-1 tappion TiPS:n vieraana. Perjantain otteluun Honka lähtee Kansallisen Liigan kuudennelta sijalta. Keltamustien yläpuolella sijoilla neljä ja viisi olevat perjantain vastustaja PK-35 Vantaa ja HJK ovat keränneet kolme pistettä Honkaa enemmän.

– Jaossa on erittäin tärkeät pisteet, jotka jokainen haluaa voittaa. Edelliset pistemenetyksemme ovat olleet hyvin pienestä kiinni. Nyt pyrimme kääntämään ne pienet asiat meidän eduksemme. Kunhan pelaamme varmasti kentän molemmissa päissä, niin pisteet ovat meidän, sanoo yhtä vaille kaikissa kauden liigaotteluissa Hongan maalia vartioinut Sofia Manner.

Manner on pelannut kaudella jo kolme nollapeliä, ja Honka onkin päästänyt seitsemässä ottelussa vain kahdeksan maalia, mikä on sarjan kolmanneksi vähiten. Toisaalta hyökkäyspelaamisessa on kehitettävää, sillä seitsemän tehtyä maalia on sarjassa vasta seitsemänneksi eniten.

Perjantain vastustaja PK-35 Vantaa kuuluu 2010-luvun suurimpiin menestyjiin, sillä seura voitti peräti seitsemästi Suomen mestaruuden. Viime vuosina se on joutunut kuitenkin hakemaan uutta nousua Ykkösestä asti ja pelaa nyt uuden sarjanousunsa jälkeen toista peräkkäistä kauttaan Kansallisessa Liigassa.

Viime kauden päätteeksi seitsemänneksi sijoittunut joukkue tähtää tällä kaudella varmasti korkeammalle. Alkukaudesta Jari Väisäsen valmentama ryhmä on kerännyt seitsemästä pelatusta ottelusta kolmen voiton, kahden tasapelin ja kahden tappion myötä yksitoista pistettä.

Joukkueen paras maalintekijä on viisi maalia laukonut Oona Sevenius. Viime kauden paras maalintekijä Wilma Forsblom on antanut tulitukea kolmella osumallaan. Kapteeni Sanna Saarinen on tarjoillut syötön kolmeen maaliin.

Honka ja PK-35 Vantaa kohtasivat helmikuussa Suomen Cupin lohkovaiheessa. Silloinkin joukkueiden välillä nähtiin tasainen kamppailu, ja lopulta päädyttiinkin pistejakoon 1-1 lukemin. Hongan maalin ottelussa iski Tiia Savolainen.

Suoraan lähetykseen PK-35 Vantaan ja Hongan välisestä ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

Kansallinen Liiga, Otteluraportti

Hongalle karvas maalin tappio

FC Honka matkasi naapurikaupunki Vantaalle, jossa vastaan asettui TiPS. Kotijoukkue iski kahdesti avausjaksolla, eikä Honka päässyt kavennusmaalia lähemmäs. Näin pisteet jäivät Vantaalle.

Avausjakso

Ottelun alku mentiin hyvin tasaisissa merkeissä, eikä huippupaikkoja nähty kummassakaan päässä. Viidennellätoista peliminuutilla alkoi kuitenkin tapahtua. Tia Hälinen viritti terävän laukauksen boksin reunoilta, ja pallo upposi Hongan verkkoon.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Honka sai lisää kylmää vettä niskaansa. Joanna Tynnilä lähetti keskityksen ja Roosa Ariyo pääsi puskemaan kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon.

Honka haki ärhäkkäästi kavennusosumaa. 24. minuutilla Tiia Savolainen laukoi vasemmalla jalallaan, mutta kuti suuntautui liiaksi päin TiPS-vahti Elsa Sulkua.

Hieman puolen tunnin pelin jälkeen Nana Yang kokeili vapaapotkusta, Sulku torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Pari minuuttia myöhemmin Eveliina Parikka laukoi nousunsa päätteeksi, mutta Sulku oli jälleen pallon tiellä.

Honka onnistui lopulta tulemaan maalin päähän, kun pelattiin ottelun 40. minuuttia. Parikan matala keskityspallo jäi maalin edustalle ja Wilma Spets laukoi pelivälineen TiPS-verkkoon.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin lukemissa 2-1.

Toinen jakso

Toisen nelivitosen ensimmäisen tilanteen loi TiPS. Emmi Siren lähetti palloa maalille, mutta Daniela Sandås otti tärkeän katkon.

Tunnin pelin kohdalla Yang riisti pallon korkealla hyökkäyspäässä ja Milla Punsar kokeili maalintekoa kohti alakulmaa suuntautuneella laukauksella. Sulku torjui kudin kulmapotkuksi.

Honka painosti kovaa ja haki ahnaasti tasoitusmaalia, mutta lopulta se jäi syntymättä. Näin loppulukemiksi kirjattiin TiPS:n 2-1 voitto.

– Tasainen ottelu. Vastustaja käytti hyvin omat maalipaikkansa ja meillä jäivät viimeisellä kolmanneksella ratkaisut uupumaan. Tästä otetaan oppia ja suunnataan kohti uutta peliä, summasi Inka Kaivola.

Hongan kausi jatkuu toisella peräkkäisellä vierasottelulla. Ensi viikon perjantaina 28.5. keltamustat kohtaavat PK-35 Vantaan!

Hongan kokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#6 Heini Toivonen (46′ Daniela Sandås)
#8 Aino Vuorinen
#9 Jasmin Leppioja (80′ Hanna Ruohomaa)
#13 Eveliina Parikka (46′ Niia Salminen)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen
#21 Katarina Naumanen
#77 Milla Punsar (69′ Krista Hakala)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #7 Sara Lappalainen, #11 Venla Lindfors, #31 Sonja Ferm

Uutiset

Krista ja Katja Hakala lainasopimuksella PK-35:den riveihin

Keskikenttäpelaaja Krista Hakala ja hyökkääjä Katja Hakala siirtyvät heinäkuun loppupuolelle ulottuvilla lainasopimuksilla PK-35:een. Katja Hakalan siirto tapahtuu saman tien, Krista Hakala siirtyy viikonlopun kierroksen jälkeen.

– Meillä on laaja rinki ja terveystilanteemme on pysynyt hyvänä. Emme ole voineet kierrättää pelaajia myöskään kakkosjoukkueessa tai BSM:ssä, sillä koronatilanteen vuoksi kyseiset sarjat eivät ole vielä käynnissä. Tämä on mielestämme paras ratkaisu, sillä pelaajat saavat nyt vakituisesti peliaikaa, taustoittaa päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

Lainasiirrosta on sovittu hyvässä yhteisymmärryksessä pelaajien kanssa. He pääsevät myös itselleen tuttuun seuraan, sillä molemmat edustivat PK-35:ttä viime kaudella.

Kansallinen Liiga, Otteluennakko

Honka lauantaina TiPS:n vieraaksi

FC Honka matkaa lauantaina lyhyen vieraspelimatkan naapurikaupunki Vantaan Myyrmäkeen, jossa vastaan asettuu TiPS. Ottelu käynnistyy kello 18.00 ja sitä voi seurata suorana Ruutu+:n kautta!

Honka lähtee lauantain otteluun Kansallisen Liigan kuudennelta sijalta. Tasaisessa sarjassa erot ovat kuitenkin pieniä. Lauantain vastustaja TiPS on kolmantena, eroa Honkaan on vain neljä pistettä. Keltamustat lähtevät hakemaan voittoa kolmen voitottoman ottelun jälkeen. Viime kierroksella Honka pelasi maalittoman tasapelin HJK:ta vastaan, sitä ennen tilillä oli kaksi peräkäistä tappiota.

Vaikka tuloksissa on ollut viime aikoina parannettavaa, Hongan pelaamisesta löytyy paljon myös positiivista.

Puolustuspää on pitänyt hyvin. Kuudella päästetyllä maalilla Honka on yksi sarjan parhaiten puolustaneista joukkueista. Vain kärkikaksikko KuPS ja Åland United ovat päästäneet vähemmän maaleja. Maalinteossa sen sijaan on kehitettävää. Kuudella tehdyllä maalillaan Honka on tällä hetkellä vasta seitsemänneksi eniten vastustajan maaliverkkoihin osunut joukkue.

– Olemme pystyneet kehittämään peliämme ottelu ottelulta. Nyt meidän täytyy hioa kuntoon vielä viimeisen kolmanneksen ratkaisut, jotta saamme pisteet kotiin, kommentoi myös joukkueen kapteeni Milla Punsar.

Lauantain vastustaja TiPS löytyy siis tällä hetkellä Kansallisen Liigan kolmannelta sijalta. Joukkueella on neljän voiton ja kahden tappion myötä kasassa kaksitoista pistettä. Tikkurilalaiset ovat onnistuneet kaatamaan Åland Unitedin, PK-35:den, Ilveksen, sekä PK-35 Vantaan. Tappiot ovat tulleet HJK:ta vastaan kotikentällä, sekä viime kierroksella Kuopiossa, jossa KuPS oli vahvempi luvuin 5-1.

TiPS:n maalintekijätilaston kärjestä löytyy tuttu nimi, Roosa Ariyo, joka on laukonut kuuteen peliin viisi maalia. Toiseksi tehokkain pelaaja on ollut Elli-Noora Kainulainen, joka on kolmen tehdyn maalinsa lisäksi tarjoillut syötöt kahteen osumaan.

Honka ja TiPS kohtasivat maaliskuussa Suomen Cupin lohkovaiheessa. TiPS johti ottelua kahteen otteeseen, mutta Honka nousi lopulta komeaan 4-2 voittoon.

– Lauantaina vastassa on nuori ja nälkäinen joukkue. Kun puolustamme tarkasti ja onnistumme maalinteossa, saamme kolme pistettä Tapiolaan, Punsar summaa.

Suoraan lähetykseen ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

Kansallinen Liiga, Otteluraportti

Honka ja HJK maalittomaan tasapeliin

FC Honka ja HJK kohtasivat sateisessa Tapiolan urheilupuiston maanantai-illassa. Molemmilla joukkueilla oli tasaisessa ottelussa omat paikkansa, mutta lopulta molemmat maalit pysyivät koskemattomina ja pisteet jaettiin loppulukemin 0-0.

Avausjakso

Ottelun ensimmäinen vaarallinen tilanne syntyi Hongan päätyyn. Ria Karjalainen pääsi laukomaan, mutta Sofia Manner oli hereillä ja Hongan puolustus purki tilanteen.

Honka sai luotua Tiia Savolaisen antamasta kulmapotkusta 23. minuutilla hässäkän HJK-maalille, ja maalintekoa kokeilivat vuorollaan niin Katarina Naumanen, Milla Punsar, kuin Wilma Spetskin. Lopulta kuitenkin vieraiden puolustus selvitti tilanteen.

Hongan avausmaali oli lähellä puolen tunnin kohdalla. Savolainen nousi oikealta laidalta ja lähetti matalan keskityspallon maalille, mutta kukaan keltamustista ei aivan ehtinyt jatkamaan palloa maaliin saakka.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Savolainen laukoi hyvin boksin rajoilta, mutta HJK-vahti Annika Laihanen sai venytettyä kudin tielle.

Maaleja ei ensimmäisellä nelivitosella syntynyt, ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka suoritti toiselle jaksolla yhden vaihdon, kun Hanna Ruohomaa tuli Eveliina Parikan tilalle.

HJK pääsi jakson alkupuolella kokeilemaan maalintekoa kahdesta peräkkäisestä kulmapotkusta, mutta Honka piti maalinsa puhtaana.

63. minuutilla Savolainen lähetti jälleen matalaa keskitystä HJK-maalin edustalle. Punsar liukui palloon, mutta ei saanut ohjattua sit kohti maalia.

Ottelun kenties parhaat tilanteet nähtiin viimeisen kymmenen minuutin aikana. 81. minuutta oli kellossa, kun Katariina Kosola nousi Hongan boksiin, mutta laukaus pysähtyi sivuverkkoon.

Muutamaa minuuttia ennen ysikymppisen täyttymistä Karjalainen oli lähellä viedä kaukolaukauksellaan vierasjoukkueen johtoon. Hongan onneksi pallo meni kuitenkin hieman maalin ylitse.

Honka oli vielä lisäajalla lähellä iskeä voittomaalin. Ruohomaa puski Niia Salmisen kulmapotkusta, mutta HJK sai siivottua pallon lähes maaliviivalta.

Loppujen lopuksi maaleja ei Tapiolassa nähty, joten molemmat joukkueet saivat tyytyä yhteen pisteeseen.

– Peli oli tasainen vääntö, mutta kyllä yksi piste tuntuu pettymykseltä. Loimme vaarallisemmat tilanteet, mutta tällä kertaa se ei tuottanut tulosta. Kokosimme itsemme hyvin viime pelin tappion jälkeen ja pystyimme pelaamaan tänään korkealla tasolla. Erityisesti puolustuslinjamme onnistui loistavasti, eikä päästänyt Klubia vaarallisille paikoille, kommentoi 45 minuuttia viime kauden seuraansa vastaan pelannut Hanna Ruohomaa ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu jo lauantaina 22.5. Silloin joukkue matkustaa TiPS:n vieraaksi. Sen jälkeen edessä on vierasottelu PK-35 Vantaata vastaan. Seuraava kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa pelataan 6.6. ja vastassa on silloin Åland United.

– Otteluruuhka lähestyy loppuaan ja hyvä palautuminen nousee tällä hetkellä todella tärkeään osaan. Onneksi meillä on siinä valmennuksen apuna ravintovalmentaja Taina Avo. Tällä hetkellä latautumista tarvitaan myös henkisellä puolella, jotta keskittyminen tulevaan TiPS-peliin on taas sataprosenttista, Ruohomaa toteaa.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen (68′ Krista Hakala)
#8 Aino Vuorinen
#13 Eveliina Parikka (46′ Hanna Ruohomaa)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (68′ Niia Salminen)
#21 Katarina Naumanen
#77 Milla Punsar (89′ Jasmin Leppioja)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #31 Sonja Ferm (MV), #37 Senja Salo

Kansallinen Liiga, Otteluennakko

Honka kohtaa maanantaina HJK:n

Hongan Kansallisen Liigan kausi jatkuu jälleen maanantaina kello 18.30. Edessä on toinen peräkkäinen kotiottelu, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu HJK. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana Ruutu+:sta!

Hongan pari viimeistä ottelua eivät ole tuoneet toivottuja tuloksia. Tasapelillä ja kahdella voitolla kautensa aloittaneet keltamustat ovat nyt kärsineet kaksi tappiota peräkkäin. Viime kierroksella KuPS oli parempi, loppulukemien ollessa tulostaululla 1-3.

Vaikka takana on kaksi tappiota peräjälkeen, ei Hongassa ole vaivuttu synkkyyteen, vaan luotto omaan tekemiseen on korkealla.

– Meillä on paljon hyviä elementtejä pelissä. Kun saamme vielä viimeisen silauksen ja huolellisuuden mukaan niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin, tulee myös tulos varmasti kääntymään meidän eduksemme, kommentoi puolustaja Katarina Naumanen.

Hongan maalista KuPS:ia vastaan vastannut Heini Toivonen on joukkueen tämänhetkinen maalipörssikärki kahdella osumallaan. Kuusi maalia tehneen Hongan muut maalit on merkitty Milla Punsarille, Aino Vuoriselle, Jasmin Leppiojalle, sekä Wilma Spetsille. Niia Salminen ja Eveliina Parikka ovat molemmat tarjoilleet syötöt kahteen maaliin.

HJK-otteluun Honka lähtee sarjataulukon sijalta viisi. HJK on kolme pistettä ja yhden sijan edellä.

Helsinkiläiset avasivat kautensa kahdella voitolla, kun JyPK ja TiPS kaatuivat. Kolmannella kierroksella KuPS oli HJK:ta vahvempi, jonka jälkeen joukkue pelasi 1-1 tasapelin PK-35 Vantaan kanssa. Viime kierroksella HJK palasi jälleen voittokantaan, kun se kaatoi PK-35:den 3-1. HJK:n paras maalintekijä on kolmesti osunut Katariina Kosola.

– Maanantaina on tiedossa jälleen tasainen vääntö, jossa pienet yksityiskohdat ratkaisevat sen, kenelle pinnat menevät, Naumanen tiivistää.

Viime kaudella Hongan ja HJK:n keskinäisissä kohtaamisissa voiton menivät tasan, molempien voittaessa kotikentällään. HJK oli Bolt Arenalla parempi luvuin 1-0, Honka Tapiolan urheilupuiston nurmella 2-0.

Hongan pelaajistosta Eveliina Parikka ja Hanna Ruohomaa edustivat vielä viime kaudella HJK:ta, joten kaksikko pääsee maanantaina mahdollisesti rokottamaan entistä seuraansa. HJK:n paitaa tällä kaudella kantaa puolestaan Hongan viime kauden joukkueesta Vilma Hakala.

Suoraan lähetykseen ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

Yhteistyössä