Uutiset

Otteluraportti

Suomen Cup käyntiin tasapelillä

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka avasi taipaleensa Suomen Cupissa 2021, kun se kohtasi vieraskentällä PK-35 Vantaan. Ottelu oli tasainen ja kun molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kerran, päädyttiin pistejakoon loppulukemin 1-1.

Avausjakso

Ottelu oli alkuminuuteista asti tasainen. Kumpikaan joukkue saanut otettua selvää hallintaa, ja vaaralliset maalipaikat jäivät vähiin.

Avausmaalin onnistui kuitenkin iskemään kotijoukkue hieman ennen kuin puoli tuntia oli pelattu. Oona Sevenius syötti maalin edustalle, ja Roosa Bröijer viimeisteli.

Enempää osumia ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka suoritti tauolla yhden vaihdon, kun Aino Vuorinen korvasi kentällä Inka Kaivolan.

Keltamustat onnistuivat tasoittamaan, kun toista jaksoa oli pelattu viitisen minuuttia. Honka sai vapaapotkun päätyrajan tuntumasta, ja se pelattiin rangaistusalueen rajoilla odotelleelle Tiia Savolaiselle. Jo viime kaudella joukkueiden Kansallisen Liigan kohtaamisessa upean maalin tehnyt laitapelaaja esitteli jälleen laukaisutaitojaan, ja upotti pallon PK-maalin yläkulmaan.

Honka oli vahva toisen jakson alkupuolella ja onnistui luomaan muutamia tilanteita PK-maalille. Verkkoon asti pallo ei kuitenkaan tietään löytänyt.

Myös kotijoukkueella oli paikkansa toisella nelivitosella, mutta varmasti Hongan maalilla pelannut Sofia Manner, sekä keltamustien puolustus pitivät koko toisen jakson maalinsa koskemattomana.

Kun enempää maaleja ei ottelussa nähty, päädyttiin pistejakoon luvuin 1-1.

Oli hienoa päästä pelaamaan kauden ensimmäinen kilpailullinen ottelu. Pallollinen pelaaminen ei ollut meillä tänään riittävällä tasolla ja hätiköimme pallon kanssa etenkin riistojen jälkeen. Myös joukkueena puolustamista täytyy vielä parantaa. Kaiken kaikkiaan tasapeli oli ehkäpä oikeutettu tulos, kiteytti maalintekijä Tiia Savolainen ottelun jälkeen.

Hongan urakka Suomen Cupissa jatkuu toisella lohko-ottelulla TiPS:iä vastaan. Ottelun pelipaikka ja tarkka aikataulu tarkentuvat vielä.

Hongan kokoonpano:

#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen
#14 Wilma Spets (62′ Venla Orkamo)
#15 Inka Kaivola (46′ Aino Vuorinen)
#16 Katja Hakala
#17 Tiia Savolainen
#21 Katarina Naumanen
#27 Hanna Ruohomaa (62′ Ida Heikkinen)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #28 Eevi Sutela, #31 Sonja Ferm (MV), #37 Senja Salo

Otteluennakko

Suomen Cup käyntiin lauantaina PK-35 Vantaata vastaan

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka avaa kilpailullisen kautensa vuoden 2021 osalta ylihuomenna lauantaina, kun joukkue kohtaa Suomen Cupissa PK-35 Vantaan. Ottelu käynnistyy Myyrmäki-hallissa kello 14.00.

Hongalla on otteluun lähtiessä alla kaksi harjoitusottelua. Ensimmäinen päättyi Hongan 2-1 voittoon Ilveksestä, ja viikko sitten U17-maajoukkuetta vastaan päädyttiin 2-2 tasatulokseen.

Hongan viime kaudelta tuttu runko on vahvistunut talven aikana useammalla uudella pelaajalla. Joukkueeseen ovat saapuneet Hanna Ruohomaa, Eveliina Parikka, Daniela Sandås, Niia Salminen, Sonja Ferm, sekä Katja ja Krista Hakala.

Päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä on hyvin tyytyväinen kasassa olevaan ryhmään.

– Meillä on kasassa erittäin kilpailukykyinen ja tasainen joukkue. Sisäinen kilpailu pelipaikoista on todella kovaa. Kun saamme vielä erilaisia vaivoja kuntouttavat pelaajat mukaan, niin meillä on erittäin vahva nippu, ja pystymme tekemään tarvittavaa rotaatiota ottelusta toiseen, hän toteaa.

Suomen Cupin lohkovaihe pelataan kolmen joukkueen yksinkertaisissa lohkoissa. Jokaiselle joukkueella kertyy siis vain kaksi ottelua, joten jokainen piste on erittäin tärkeä.

– Kun pelataan näin aikaisessa vaiheessa, keskellä kovinta harjoituskautta, tuo se tottakai hieman haastetta. Joudumme tasapainottelemaan kuormituksen kanssa. Silti, Suomen Cuppiin lähdetään aina ilman muuta sillä ajatuksella, että haluamme mennä loppuun saakka ja voittaa koko kilpailun. Tuskin millään joukkueella on vielä helmikuussa joukkuepeli täysin valmista, mutta tämä on hyvä mittari siihen, missä me menemme juuri nyt, Lappi-Seppälä sanoo.

Viime kaudella seitsemänneksi Kansallisessa Liigassa sijoittunut PK-35 Vantaa on Hongan tapaan pitänyt viime kauden pelaajarunkonsa hyvin kasassa. Uusina niminä joukkueeseen ovat saapuneet mm. Laura Kölhi TiPS:istä, Rosa-Tuulia Mikkola Ilveksestä, sekä Reetta Suomela VJS:stä.

PK käynnisti Suomen Cupin viime viikolla voitolla, kun vantaalaisten keskinäisessä kaatui TiPS lukemin 4-1. Lappi-Seppälä tietää, kuinka vaarallinen joukkue lauantain vastustaja on.

– PK-35 Vantaa on ollut meille aina todella tiukka vastus. Varsinkin Cupin ottelut ovat olleet aina hyvin tasaisia. Näen, että he ovat jonkin verran vahvistuneet viime kaudesta. Se, miten he voittivat TiPS:n viime pelissä on osoitus siitä, että kyseessä on vaarallinen joukkue, jota ei voi lainkaan aliarvioida.

Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta kotijoukkue lähettää sen suorana SolidSportin kautta 10 euron hintaan.

Sopimukset

Katarina Naumanen puolustaa Hongan maalia myös ensi kaudella

Ensimmäisen kautensa Hongassa 2020 pelanneella Naumasella on kokemusta ulkomaita myöten.

Naumasen, 25, päättynyttä kautta häiritsivät vammat, mutta hän pelasi yhteensä kymmenessä Kansallisen Liigan ottelussa, sekä talvella kolmessa Suomen Cupin ottelussa. Maaleja syntyi yksi kappale, kun topparin pusku upposi TiPS:n verkkoon joukkueiden elokuisessa kohtaamisessa.

Naumanen on kokenut liigapelaaja, sillä tilillä on jo 153 liigaottelua. Hongan lisäksi toppari on edustanut Suomessa Pallokissoja, HJK:ta sekä KuPS:ia, ja ulkomailla norjalaista Stabækia ja UC Floridaa. Maaotteluita Helmareissa on yhteensä kaksikymmentä.

– Viime kauden alku oli henkilökohtaisesti hankala. Sain kuitenkin joukkueelta, valmennukselta ja seuralta hyvän tuen, mikä mahdollisti kentälle paluun. Tästä syystä oli minulle luonnollista jatkaa kehittymistä pelaajana Hongassa. Meillä on kilpailullinen ryhmä, jonka viime kausi jätti erittäin nälkäiseksi. Haluan ehdottomasti satsata tänä vuonna siihen, että pystyn antamaan joukkueelle täyden oman panokseni, Naumanen kommentoi.

– Kata on todellinen liideri, jota jokainen valmentaja kaipaa kentälle. Hänellä on erittäin hyvä taktinen ymmärrys, jonka myötä hän pystyy ohjaamaan puolustuslinjasta käsin koko joukkuetta. Lisäksi hän on vahva kaksinkamppailuissa, hyvä pääpelaaja ja taitava avaamaan peliä, sanoo päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

#MeOllaanHonka

Sopimukset

Sofia Manner on mukana Hongan maalivahtiosastolla kaudella 2021

23-vuotias maalivahti palaa Suomeen opiskeltuaan viime vuodet Yhdysvalloissa.

Manner valmistui New Yorkissa sijaitsevasta Stony Brookin yliopistosta viime vuoden lopulla. Hän harjoitteli Hongan mukana jo viime vuoden kesällä, ja pelasi myös yhden ottelun Kakkosta FC Honka/2:n maalilla.

Aiemmin Suomessa pelatessaan Manner on edustanut HJK:ta. Kausilla 2015 ja 2016 hän oli liigajoukkueen mukana, mutta minuutit jäivät loukkaantumisten vuoksi vähiin. Stony Brookin yliopistoon Manner lähti keväällä 2017.

– Kesän jälkeen minulle jäi erittäin hyvä fiilis tästä joukkueesta ja valmennuksesta. Heti kun palasin Suomeen, oli kiinnostusta liittyä tähän joukkueeseen. Hongassa treeneihin on aina mukavaa mennä ja tuntuu, että joka kerralla kehittyy ja oppii lisää. Toiset maalivahdit ovat todella kannustavia ja yhdessä koko joukkue valmentajineen luo sellasen ympäristön, missä uskon kehitykseen niin yksilönä, kuin myös joukkueenakin, Manner kommentoi sopimustaan.

– Upeaa saada Sofia mukaan tähän joukkueeseen! Sofia on itselleni tuttu jo hänen kouluvuosiltaan Herykistä. Näin jo silloin hänen potentiaalinsa. Sofia on ulottuva ja omaa hyvät perustaidot sekä hyvän potkutekniikan. Odotan Sofian ottavan seuraavan kauden aikana harppauksia kehityksessään. Hän on erittäin aktiivinen ja halukas kehittämään itseään, maalivahtivalmentaja Eemeli Ihalainen puolestaan sanoo.

Sopimukset

Niia Salminen Honkaan!

JyPK:stä siirtyvä 18-vuotias laitahyökkääjä oli viime kaudella suuressa roolissa jyväskyläläisten joukkueessa.

Salminen teki pääsarjadebyyttinsä jo kaudella 2019, mutta vastuu kasvoi päättyneellä kaudella selvästi. Hän pelasi yhteensä kahdessatoista ottelussa, sekä karsintojen toisessa osassa VIFK:ta vastaan. Maaleja syntyi yhteensä kolme kappaletta, joista yksi juuri Honkaa vastaan Harjulla.

Salminen on juhlinut JyPK:n kanssa BSM-kultaa vuonna 2019, sekä hopeaa edeltävällä kaudella. Viime vuonna hän pelasi Kansallisen Liigan lisäksi kolmessa ottelussa JyPK:n pronssia napanneessa BSM-joukkueessa. Näissä otteluissa syntyi neljä maalia.

– On mahtavaa olla osa tasokasta joukkuetta. Uskon, että Hongalla on minulle paljon annettavaa, samoin kun myös minulla Hongalle. Honka on minulle hieno mahdollisuus kehittyä ja ottaa askel eteenpäin, Salminen kommentoi.

Salminen on ikäluokkansa maajoukkueen vakionimi. Hongan päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä on siirtoon erittäin tyytyväinen.

– Niia on erittäin nopea, tekninen, hyvä etenkin nopeissa tilanteenvaihdoissa ja hyvä viimeistelemään. Olen todella iloinen, että hän päätti tulla Honkaan. Oli varmasti iso ratkaisu muuttaa toiselle paikkakunnalle, mutta se kertoo siitä, kuinka tavoitteellinen pelaaja hän on, Lappi-Seppälä sanoo.

#MeOllaanHonka

Sopimukset

Senja Koskinen torjuu Hongan maalilla myös ensi kaudella

19-vuotias maalivahti ei ole vielä tehnyt liigadebyyttiään, mutta on ollut jo useasti mukana kokoonpanossa.

Honkaan vuonna 2016 saapunut Koskinen nousi B-junioreiden kautta liigajoukkueen mukaan. Ensimmäistä kertaa hän oli liigajoukkueen kokoonpanossa kaudella 2019 kolmen ottelun verran. Viime kaudella Koskinen oli varamaalivahtina viidessätoista ottelussa ja torjui lisäksi kaksi ottelua FC Honka/2:n maalilla Kakkosessa, sekä yhden ysikymppisen BSM-joukkueen maalilla.

– Hongassa on mahtavaa jatkaa! Meillä on jälleen laadukas jengi koossa, ja odotukseni ovat korkealla. Meillä on huippumaalivahdit ja mitä loistavin maalivahtivalmentaja. Meidän joukkueemme yhteishenkeä ei voita kukaan, Koskinen sanoo.

– Hienoa, että Senja jatkaa meillä Hongassa! On ollut upeaa seurata jo useampi vuosi Senjan kehitysaskeleiden ottamista ja uskon, että tuleva kausi ei tule olemaan tässä poikkeus, vaan hän ottaa vieläkin suurempia askeleita kehityksessä. Senjalla on loistavat kimmoisuusominaisuudet, sekä hyvät perustekniikat. Hän on joukkuepelaaja isolla J:llä ja luo harjoituksiin todella hyvän ilmapiirin omalla persoonallaan, kommentoi puolestaan maalivahtivalmentaja Eemeli Ihalainen.

Sopimukset

Daniela Sandås siirtyy Honkaan

18-vuotias toppari on pelannut kaksi viime kautta pääsarjaa TPS:n paidassa.

Sandås teki debyyttinsä pääsarjatasolla TPS:n paidassa kaudella 2019. Kyseisellä kaudella puolustaja pelasi yhdessätoista ottelussa yhteensä 714 minuuttia. Viime kaudella hän oli joukkueen vakiopelaajia, ja oli avauskokoonpanossa kahta vaille kaikissa otteluissa kellottaen 1370 peliminuuttia. Sandås avasi myös maalitilinsä pääsarjatasolla marraskuussa, iskien TPS:n ottelun ainoan maalin Hongan 4-1 voittoon päättyneessä ottelussa.

– Tuntuu todella hyvältä tehdä sopimus Hongan kanssa. Minut on otettu hyvin vastaan ja odotan todella innolla kauden alkua. Mielestäni meillä on todella hyvä ja tasainen joukkue, ja täällä pystyn varmasti kehittymään. Haluan omalta osaltani tehdä kovaa työtä joukkueen menestyksen eteen, Sandås kommentoi.

Sandås kuuluu myös ikäluokkansa maajoukkueen runkopelaajiin.

– Daniela on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo isoja minuutteja liigatasolla. Hän on rauhallinen ja taitava pelaaja ja uskon, että hänellä on todella kovat tavoitteet kansainvälisille kentille saakka. Olen varma, että pystymme Hongassa tarjoamaan hänelle hyvän ympäristön tavoitteiden saavuttamiseksi, päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä sanoo.

Sopimukset

Suvi Kärkkäinen nähdään Hongassa myös ensi kaudella!

Kaudella 2014 liigadebyyttinsä tehnyt Kärkkäinen on pelannut yhteensä 46 pääsarjaottelua.

23-vuotias keskikenttäpelaaja on edustanut Honkaa jo pitkään. Hän nousi kaudella 2019 joukkueen avainpelaajen joukkoon ja pelasi yhtä vaille kaikissa otteluissa. Kärkkäinen on kärsinyt valitettavista loukkaantumisista, joten viimeisen vuoden aikana pelit ovat jääneet vähiin. Hän odottaakin jo innolla kunnon paluuta kentille.

– Viime kausi oli henkilökohtaisesti todella vaikea, joten hyvillä mielillä odotan jo tulevaa kautta. Tärkeimpinä tavoitteina on tällä hetkellä päästä pelikuntoon vaikeiden loukkaantumisten jälkeen, sekä päästä nauttimaan jälleen pelaamisesta tämän mahtavan joukkueen kanssa, Kärkkäinen kommentoi.

– Suvi on todellinen keskikentän pelintekijä, erittäin taitava ja hyvän peliälyn omaava pelaaja. Erittäin harmillisesti hän on kärsinyt vaikeista loukkaantumisista, mutta kun huomaa millainen intohimo Suvilla on jalkapalloa kohtaan, olen varma, että hän jaksaa tehdä kuntoutuksen sinnikkäästi ja tulla entistä vahvempana takaisin kentälle. Suvi on pitkän linjan honkalainen ja pelaaja, jota joukkueessa todella kaivataan, summaa päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

Uutiset

Subway Kansallinen Liiga käynnistyy 17.4.

50 vuotta täyttävän naisten pääsarjan otteluohjelma kaudelle 2021 on julkaistu. Kausi käynnistyy lauantaina 17. huhtikuuta ja on suunniteltu päättymään lokakuun toisena viikonloppuna (9.-10. lokakuuta). Samaan aikaan on julkaistu myös Veikkausliigan ja Miesten Ykkösen otteluohjelma kaudelle 2021.

Tulevalla kaudella Kansallisen Liigan sarjajärjestelmä palaa malliin, joka oli käytössä ennen poikkeuksellisesti pelattua kautta 2020.

Sarjajärjestelmän mukaisesti huhtikuusta elokuun loppuun pelataan kymmenen joukkueen runkosarja, jossa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti, kotona ja vieraissa. Runkosarjan jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan loppusarjaan runkosarjasijoitusten perusteella.

Kausi alkaa lauantaina 17. huhtikuuta ja runkosarja päättyy lauantaina 28. elokuuta. Jatkosarjat käynnistyvät syyskuun alussa ja päätöskierrokset pelataan viikonloppuna 9.-10. lokakuuta. Jatkosarjojen otteluohjelmat julkaistaan runkosarjan päättymisen jälkeen.

Kaikki kauden 2021 ottelut ovat tuttuun tapaan nähtävissä Ruutu+ -palvelusta.

Juhlakauteen vastuullisuus edellä

Huhtikuun puolivälissä alkava Kansallinen Liiga pyritään viemään läpi mahdollisimman hyvissä olosuhteissa, minkä johdosta kausi on tiiviimpi kuin aiempina vuosina. Huhtikuun puolivälistä lokakuun alkupuolelle kestävään sarjaan on silti jätetty tilaa mahdollisille koronaviruksesta johtuville ottelusiirroille.

– Viime vuonna jalkapallon pääsarjoissa onnistuimme toteuttamaan turvallisia ja vastuullisia ottelutapahtumia ja viemään kaudet läpi alusta loppuun. Vastuullisuus on meidän prioriteetti numero 1 tänäkin vuonna, sanoo Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja.

– Juhlimme tulevalla kaudella myös 50-vuotista naisten pääsarjaa. Jalkapallon ovet ovat tänä päivänä auki kaikille, ja juhlavuonna katseemme on vahvasti näissä mahdollisuuksissa, Pihlaja taustoittaa.

Sopimukset

Senja Salo vahvistaa Hongan puolustusosastoa

Hongan puolustusosastolle kaudelle 2021 liittyy viime kaudella seuran B-junioreissa pelannut Senja Salo.

18-vuotias Salo pelasi viime kaudella yhtä vaille kaikissa otteluissa Hongan BSM-hopeaa voittaneessa joukkueessa. Hän iski neljä maalia ja toimi myös joukkueen kapteenina.

Salo on edustanut Suomea ikäluokkansa maajoukkueessa. Hän oli viime kaudella jo kerran mukana liigajoukkueen kokoonpanossa, ja hakee ensi kaudella avausminuuttejaan pääsarjassa.

– Odotan innolla ensimmäistä kauttani naisten joukkueessa. Ympärilläni on loistavia ja määrätietoisia pelaajia, mikä vie myös minua varmasti eteenpäin. Hyvät olosuhteet, ammattimainen ilmapiiri sekä valmennustiimi mahdollistavat tien kehitykselle, Salo kommentoi.

– Senja Salo on Hongan oma kasvatti ja lämmittää aina valmentajan sydäntä, kun on mahdollista nostaa omia junioreita edustusjoukkueeseen. Senja on taitava puolustuspään pelaaja, joka on myös esiintynyt useita kertoja nuorten maajoukkueissa. Hän on erittäin motivoitunut ja hyvä harjoittelija ja uskon, että hänellä on monta vuotta edessä liigatasolla, päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä sanoo.

#MeOllaanHonka

Yhteistyössä