FC Honka Naiset

Hopeaa kauden 2019 päätteeksi saavuttanut FC Hongan naisten edustusjoukkue lähtee kauteen 2020 vahvalla ryhmällä. Suurin osa viime kauden joukkueesta jatkaa keltamustissa, ja uusien vahvistuksien myötä on saapunut niin maajoukkuekokemusta kuin lisää nuorta potentiaaliakin.

Maalivahtiosastolla Pauliina Nuora aloittaa jo viidennen kautensa keltamustissa. Lisäksi Nea Laitila on kuntoutumassa koko viime kauden kestäneestä loukkaantumisestaan. Myös jo viime kaudella muutamassa ottelussa penkillä ollut, lupaava Senja Koskinen jatkaa joukkueessa.

Puolustuksen runko pysyy myös hyvin kasassa. Joukkueessa jatkavat viime kaudella lähes joka ottelussa pelanneet Nana Yang ja Inka Kaivola, sekä erityisesti loppukaudesta suurta vastuuta kantanut Rebecca Kindstedt, ja monipuolinen Aino Nurmi.

Uutena vahvistuksena puolustuspäähän saapuu KuPS:n riveistä Katarina Naumanen. Naumanen tuo Honkaan myös maajoukkuekokemusta, sillä hän on kahdenkymmenen maaottelun myötä tuttu nimi Helmareiden paidassa. Lisäksi ikäluokkansa maajoukkuerinkiin kuuluva Alisa Hokkanen (18) siirtyy Honkaan HFA Märskystä.

Keskikentän keskustassa jatkavat viime kauden vastuunkantajat Saara Lappalainen, Wilma Spets, sekä Suvi Kärkkäinen. Hokkasen tapaan HFA Märskystä joukkueeseen liittyy Eevi Sutela (18).

Aino Vuorinen, Riikka Hannula ja Henna Tenkanen edustavat jatkuvuutta laitahyökkääjäosastolla. Laidan lisäksi myös kymppipaikalla tai kärjessä pelaamaan pystyvä Vilma Hakala siirtyy Honkaan HJK:sta, ja Tuuli Hanhivaara Hongan omista B-junioreista.

Kymppipaikalla pelaava Milla Punsar oli kahdeksalla maalillaan viime kaudella Hongan paras maalintekijä. Joukkueen kapteenina toimineelle Punsarille alkava kausi on jo kuudes keltamustassa paidassa.

Hyökkääjistä jatkavat viime kaudella neljästi verkkoja heiluttanut Dana Leskinen, sekä toisen kautensa Hongassa aloittava Jasmin Leppioja.

Päävalmentajana jatkaa Rosa Lappi-Seppälä. Hän saa avukseen pitkän linjan honkalaisen Ari Innalan. Maalivahtivalmentajana tiimissä jatkaa Eemeli Ihalainen, jolle alkava kausi on jo seitsemäs Hongassa.

Liigajoukkueen valmennuksessa on mukana myös FC Honka ry:n tyttöpuolen talenttivalmentajana syksyllä aloittanut Omar Adlani. Fysiikkavalmennuksesta ja kuntoutuksesta huolehtivat viime kaudelta tuttu Kevin Collet, sekä uutena kasvona mukaan tuleva Eetu Nummelin.

Historia

Tapiolan ensimmäinen urheiluseura, Tapiolan Otso, perustettiin vuonna 1954. Pian sen jälkeen, eli 14.7.1957, syntyi Tapion Honka ry., joka aluksi toimi usean lajin seurana, mutta josta irtaantui vuosien mittaan useita eri lajien erikoisseuroja. Tapion Hongassa jatkui pitkään kolmen pallopelin eli jalkapallon, koripallon ja jääkiekon lajijaostot. Näistä on sittemmin muodostunut kolme tunnettua seuraa, eli Koripallohonka, Jäähonka sekä FC Honka. FC Hongan virallinen perustamispäivä on 17.11.1975.

FC Honka on myös ensimmäisiä suomalaisia naisjalkapalloseuroja, sillä jo vuonna 1971 Gunnel Palermaa kokosi ensimmäinen Hongan naisjalkapallojoukkueen. FC Hongassa naisten jalkapallojoukkue on toiminut vuodesta 1976 alkaen ja vuodesta 1978 nappulaliigatoiminnan kautta myös jalkapalloileville tytöille on löytynyt seurasta toimintaa.

FC Hongan Naiset pelasivat ensimmäistä kertaa silloisessa naisten SM-sarjassa kaudella 2003. Vuonna 2006 joukkue voitti ensimmäisen mestaruutensa ja uusi sen myös kausilla 2007 ja 2008. Vuonna 2017 joukkue pääsi juhlimaan uudelleen Naisten Liigan mestaruutta yhdeksän vuoden tauon jälkeen, kun se voitti Suomen mestaruuden yläloppusarjan viimeisessä pelissä, vain pisteen erolla PK-35 Vantaaseen. Joukkue on ollut sarjassa hopealla vuonna 2009 ja pronssilla vuosina 2011, 2013 ja 2016. Kaudella 2018 joukkueen sijoitus Naisten Liigassa oli neljäs. FC Honka Naiset on voittanut naisten Liigacupin vuosina 2007 ja 2008. Suomen Cupissa joukkue on voittanut kultaa vuonna 2015, 2014 ja 2009 sekä vuonna 2016 hopeaa.

Yhteistyössä