FC Honka Naiset

Joukkuesivu päivittyy sitä mukaan, kun sopimuksia julkaistaan.

Hongan joukkueen rakentaminen Kansallisen Liigan kaudelle 2021 on hyvässä vauhdissa.

Maalivahtiosastolla uutena nimenä Honkaan saapuu lupaava Sonja FermSenja Koskinen jatkaa viime kauden joukkueesta. Myös viime vuoden kesällä joukkueessa mukana ollut Sofia Manner nähdään tolppien välissä.

Puolustuksessa jatkavat viime kauden vakionimet, Nana Yang, Inka Kaivola, Katarina Naumanen, Rebecca Kindstedt, Heini Toivonen, sekä Aino Nurmi. Uutena liigajoukkueen mukaan liittyvät TPS:stä saapuva Daniela Sandås, sekä viime kaudella BSM-hopeaa Hongassa juhlinut Senja Salo.

Myös keskikentän keskusta pysyy vahvana. Joukkueessa jatkavat Wilma Spets, Saara Lappalainen, Eevi Sutela, Venla Lindfors, sekä Suvi Kärkkäinen. Lisäksi uutena saapuu Honkaan paluun tekevä, PK-35:den riveissä viime kaudella pelannut Krista Hakala.

Hyökkääviin rooleihin löytyy myös laatua. Kaksi viime kautta joukkueen kapteenina toiminut Milla Punsar jatkaa, samoin tekevät Aino Vuorinen, Jasmin Leppioja ja  Tiia Savolainen. Uusina hyökkäyspelaajina joukkueeseen liittyvät paluumuuttaja Katja Hakala, JyPK:sta saapuva nuori Niia Salminen, sekä HJK:sta siirtyvät kokeneet liigapelaajat Hanna Ruohomaa ja Eveliina Parikka.

Historia

Tapiolan ensimmäinen urheiluseura, Tapiolan Otso, perustettiin vuonna 1954. Pian sen jälkeen, eli 14.7.1957, syntyi Tapion Honka ry., joka aluksi toimi usean lajin seurana, mutta josta irtaantui vuosien mittaan useita eri lajien erikoisseuroja. Tapion Hongassa jatkui pitkään kolmen pallopelin eli jalkapallon, koripallon ja jääkiekon lajijaostot. Näistä on sittemmin muodostunut kolme tunnettua seuraa, eli Koripallohonka, Jäähonka sekä FC Honka. FC Hongan virallinen perustamispäivä on 17.11.1975.

FC Honka on myös ensimmäisiä suomalaisia naisjalkapalloseuroja, sillä jo vuonna 1971 Gunnel Palermaa kokosi ensimmäinen Hongan naisjalkapallojoukkueen. FC Hongassa naisten jalkapallojoukkue on toiminut vuodesta 1976 alkaen ja vuodesta 1978 nappulaliigatoiminnan kautta myös jalkapalloileville tytöille on löytynyt seurasta toimintaa.

FC Hongan Naiset pelasivat ensimmäistä kertaa silloisessa naisten SM-sarjassa kaudella 2003. Vuonna 2006 joukkue voitti ensimmäisen mestaruutensa ja uusi sen myös kausilla 2007 ja 2008. Vuonna 2017 joukkue pääsi juhlimaan uudelleen Naisten Liigan mestaruutta yhdeksän vuoden tauon jälkeen, kun se voitti Suomen mestaruuden yläloppusarjan viimeisessä pelissä, vain pisteen erolla PK-35 Vantaaseen. Joukkue on ollut sarjassa hopealla vuonna 2009 ja pronssilla vuosina 2011, 2013 ja 2016. Kaudella 2018 joukkueen sijoitus Naisten Liigassa oli neljäs. FC Honka Naiset on voittanut naisten Liigacupin vuosina 2007 ja 2008. Suomen Cupissa joukkue on voittanut kultaa vuonna 2015, 2014 ja 2009 sekä vuonna 2016 hopeaa.

Yhteistyössä