Sopimukset

Tia Painilainen vahvistaa Honkaa myös ensi kaudella

Monipuolinen pelaaja, Tia Painilainen, 23, nähdään Hongan paidassa myös ensi kaudella. Hän on pelannut niin laitapuolustajana, kuin keskikentän laidallakin.

Painilainen opiskelee Yhdysvalloissa Manhattan Collegessa, joten Suomessa hän on viime kauden tapaan vain osan vuodesta. Hän on ollut myös kuluneen talven aikana mukana muutamissa harjoituksissa ja onkin varma siitä, että Honka menestyy myös ensi kaudella.

– Mahtavaa saada olla taas ensi kaudella osana huikeaa joukkuetta. Meillä on Hongassa hyvät puitteet harjoitella ja kehittyä, sekä vahva joukkuehenki. Tällä joukkueella on todella paljon potentiaalia. Odotan jo innolla kesän pelejä, Painilainen kommentoi.

Painilainen pelasi viime kaudella ensimmäiset ottelunsa Hongan liigajoukkueessa. Hän on kuitenkin kantanut keltamustaa paitaa aiemmin juniorivuosina. Viime kaudella minuutteja kertyi yhteensä kahdeksassa ottelussa ja maaleja syntyi kaksi kappaletta.

Hongan päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälän mukaan Painilainen on joukkueelle erittäin tärkeä pelaaja.

— Tia on kokonaisvaltainen pelaaja, joka pystyy pelaamaan useampaakin pelipaikkaa. Hän on taitava pallon kanssa, näkee kentän hyvin ja omaa hyvät fyysiset ominaisuudet. Hän pelasi upean viime kesän Hongan paidassa tehden myös tärkeitä maaleja. Odotamme innolla häntä takaisin yliopistotauolla, Lappi-Seppälä sanoo.

#Honka2020

Iida Pesonen jatkaa Hongassa

Pesonen, 22, pelasi kuluneella kaudella ensimmäiset ottelunsa Hongassa ja teki myös debyyttinsä liigatasolla. Ennen Honkaan siirtymistään hän on edustanut FC Espoota Naisten Kakkosessa.

Viime kaudella hyökkääjälle kertyi vastuuta kuudessa ottelussa. Lisäksi hän pelasi PKKU:n paidassa Naisten Ykköstä seitsemän ottelua, joissa syntyi kaksi maalia.

Pesonen jatkaa mielellään Hongassa. Tavoitteet ovat korkealla myös ensi kaudelle.

— On mukavaa jatkaa työtä siitä, mihin viime kaudella jäimme. Mielenkiintoista myös nähdä, kuinka paljon pidemmälle pystymme tämän joukkueen viemään, hän kommentoi.

Hongan päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälän mukaan Pesonen kehittyi viime kauden aikana selvästi, ja hän odottaa vastaavan kehityksen jatkuvan.

— Iida otti viime kaudella valtavia kehitysaskelia. Hän on hieno esimerkki siitä, että kovalla työllä ja intohimolla voi saavuttaa paljon. Hyppy Naisten Kakkosen peleistä Liigaan ei ollut helppo, mutta Iida osoitti potentiaalinsa, Lappi-Seppälä kommentoi.

#Honka2020

Tiia Savolainen ja Honka jatkosopimukseen

Kuluneella kaudella ensimmäiset ottelunsa Hongan keltamustassa paidassa pelannut laitahyökkääjä Tiia Savolainen, 22, jatkaa Hongassa myös tulevalla kaudella.

Savolainen on pelannut Naisten Liigaa aiemmin Pallokissojen ja TPS:n riveissä. Hän siirtyi viime kauden alussa PK-35 Vantaaseen, mutta joukkueen jäätyä ilman liigalisenssiä vei tie Hongan riveihin. Yhteensä Savolaisella on kasassa jo yli sata liigaottelua.

Hongassa hän ehti pelaamaan kuusi ottelua, ennen kun ikävä loukkaantuminen päätti kauden. Savolainen odottaakin innolla paluuta pelikuntoon.

— Loukkaantumisen vuoksi viime kauteni Hongan paidassa jäi lyhyeksi. Odotan sitäkin innokkaampana tulevaa kautta ja paluuta kentille. On mahtavaa jatkaa tässä joukkueessa, sillä kaikki pelaajat ovat hyvin motivoituneita ja puitteet Tapiolassa erittäin hyvät joukkueen ja pelaajien kehittymiselle, hän kommentoi.

Päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä pitää Savolaista arvokkaana pelaajana joukkueelle. Myös hän uskoo, että loukkaantumisen jäljiltä kentille palaa entistä vahvempi pelaaja.

— Tiia on kuulunut jo pitkään Naisten liigan vaarallisimpiin hyökkääviin pelaajiin. Nopeudellaan ja hyvillä haastoillaan hän pystyy aiheuttamaan päänvaivaa jokaisen vastustajan puolustukselle. Viime kausi päättyi ikävään polvivammaan, mutta olen varma että hän haluaa tulla nyt entistä vahvempana takaisin, Lappi-Seppälä sanoo.

#Honka2020

Kohti uutta kautta

Hongan valmistautuminen Naisten Liigan kaudelle 2020 on hyvässä vauhdissa. Uuden kauden ensimmäiset harjoitukset pidetään tänään tiistaina.

Hongalla on kasassa vahva valmennustiimi alkavalle kaudelle. Päävalmentajana jatkaa ensimmäisellä kaudellaan Hongassa joukkueen upeasti hopealle johdattanut Rosa Lappi-Seppälä. Apunaan Lappi-Seppälällä on Ari Innala, joka on valmentanut Hongassa jo pitkään. Innala jatkaa myös tyttöjen BSM-joukkueen päävalmentajana.

– Pidän koko toiminnan kehityksen kannalta äärimmäisen tärkeänä, että pystyimme kasvattamaan valmennustiimiämme niin laadullisesti kuin määrällisestikin. Ari on jo pitkän linjan honkalainen ja hänellä on monen vuoden kokemus nais- ja tyttöfutiksesta. Viimeiset vuodet hän on valmentanut seuramme B-tyttöjä. Seuran pelaajakehityspolun kannalta on tärkeää, että meillä on aito päivittäinen linkki naisten edustusjoukkueen ja junioripuolen kanssa, Lappi-Seppälä kommentoi.

Maalivahtivalmentajana tiimissä jatkaa Eemeli Ihalainen, jolle alkava kausi on jo seitsemäs Hongassa. Lappi-Seppälä pitää Ihalaista yhtenä alansa parhaista.

– Eemeli omaa jo varsin pitkän kokemuksen tällä tasolla. Hän kuuluu ehdottomasti Suomen maalivahtivalmennuksen kärkiryhmään ja omaa hyvät vuorovaikutustaidot, Lappi-Seppälä sanoo.

Liigajoukkueen valmennuksessa on mukana myös FC Honka ry:n tyttöpuolen talenttivalmentajana syksyllä aloittanut Omar Adlani. Adlani siirtyi Honkaan PK-35 Helsingistä.

– Omar on moderni nuori valmentaja, jolla on hyvä tietämys monella eri osa-alueella. Häneltä saamme paljon lisää, etenkin yksilöllisen valmennuksen puolella, Lappi-Seppälä analysoi.

Pelaajien hyvinvoinnista huolehtivat tulevalla kaudella viime kaudelta tuttu Kevin Collet, sekä uutena kasvona mukaan tuleva Eetu Nummelin.

– Kevinin roolina on fysioterapian, vammojen hoidon ja ennaltaehkäisyn lisäksi huolehtia joukkueen fyysisestä valmennuksesta sekä kuormituksen seurannasta. Eetun vastuulla taasen on kenttätasolla huolto- sekä alku- ja loppurutiinit, avaa Lappi-Seppälä roolitusta.

Myös joukkueen pelaajatilanne on erittäin hyvässä vaiheessa. Kasassa on 22 sopimusta tulevalle kaudelle. Tuoreimpana Honka on tehnyt jatkosopimuksen maalivahti Nea Laitilan kanssa. Laitila aloittaa toisen kautensa Hongassa. Viime vuosi oli maalivahdille vaikea koko kauden ajan vaivanneen loukkaantumisen vuoksi. Hän jatkaa kuitenkin Hongassa erittäin hyvillä mielin ja odottaa innolla paluuta pelikentille.

— Olen todella iloinen jatkosopimuksesta ja odotan innolla uuden kauden alkua. On mahtavaa olla joukkueessa, joka on täynnä taitavia ja motivoituneita pelaajia sekä taustoja. Tavoitteeni kaudelle on selättää loukkaantuminen ja palata takaisin tolppien väliin. Hongassa on erinomaiset olosuhteet, jotka mahdollistavat tämän tavoitteen saavuttamisen, Laitila kommentoi.

Laitila siirtyi VJS:n riveistä Kuopioon Pallokissojen maalinsuulle kaudeksi 2017. Viime kaudelle edessä oli paluu pääkaupunkiseudulle, tällä kertaa Hongan keltamustaan paitaan. Laitila oli kuluneella kaudella loukkaantumisestaan huolimatta tiiviisti joukkueen mukana. Päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä uskookin, että loukkaantumisen jäljiltä kentille palaa entistä vahvempi pelaaja.

– Nea on positiivinen ja iloinen persoona, joka on esimerkillisesti sitoutunut joukkueen toimintaan. Vaikka hänellä on ollut melko lailla epäonnea loukkaantumisten suhteen eikä hän pystynyt viime kaudella pelaamaan, on hän osoittanut henkisen vahvuutensa ja pystynyt kannustamaan muita parempiin suorituksiin. Toivon, että ensi kaudella loukkaantuminen on selätetty ja hän pystyy pelaamaan ehjän kauden. Jos joku niin juuri Nea ansaitsee vahvan comebackin, Lappi-Seppälä sanoo.

Keskikentän ankkuri Suvi Kärkkäinen jatkosopimukseen

 

Kärkkäinen, 22, pelasi ensimmäiset liigaottelunsa jo vuonna 2014. Hän nousi viime kaudella suureen rooliin Hongan keskikentällä.

Kärkkäinen pelasi viime kaudella yhtä vaille kaikissa liigaotteluissa ja kellotti yhteensä 1462 minuuttia. Päätös jatkaa keltamustassa paidassa oli helppo.

— Innolla odotan jatkoa Hongassa. Viime kausi oli meiltä hyvä ja tulemme varmasti menemään eteenpäin monella osa-alueella tulevalla kaudella, Kärkkäinen kommentoi jatkosopimustaan.

Kärkkäinen loukkaantui ikävästi kauden päätösottelussa HJK:ta vastaan. Hän lähtee kuitenkin itsevarmana tekemään paluuta pelikuntoon.

— Henkilökohtaisesti kauteni tulee olemaan hieman erilainen harmittavan loukkaantumisen vuoksi, mutta tavoitteena on hoitaa kuntoutuminen niin hyvin, että kunnossa ollaan aikataulun mukaisesti, hän sanoo.

Hongan päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä pitää Kärkkäisen vahvaa pelaamista molempiin suuntiin erittäin tärkeänä joukkueelle.

— Suvi on työteliäs keskikentän moottori. Hyvän tekniikan ja pelikäsityksen ansioista hän pystyy rakentamaan vaarallisia hyökkäyksiä. Myös puolustussuuntaan hän on vahva voittamaan palloja omalle joukkueelleen. Harmittavasti hän loukkasi polvensa kauden viimeisessä pelissä, mutta toivon hänelle voimia kuntoutusjaksoon. Suvia kaivataan varmasti kentälle mahdollisimman pian, Lappi-Seppälä summaa.

 

#Honka2020

Puolustaja Rebecca Kindstedt ja FC Honka jatkosopimukseen

 

Rebecca Kindstedt, 22, jatkaa keltamustissa myös ensi kaudella. Alkava kausi on sekä laitapuolustajana että topparina pelaavan Kindstedtin toinen Hongan paidassa.

HJK:sta Honkaan viime kaudeksi saapunut Kindstedt pelasi avauskaudellaan Espoossa kolmetoista ottelua. Hän iski myös yhden maalin, joka syntyi elokuun loppupuolen vierasottelussa JyPK:iä vastaan. Päätös jatkaa Hongassa oli puolustajalle helppo.

— Odotan mielenkiinnolla toista kauttani Hongassa ja uusien valmentajien ja pelaajien tuomia muutoksia. On hienoa lähteä kohti uutta kautta tutuksi tulleessa ympäristössä ja mahtavien ihmisten kanssa, Kindstedt kommentoi.

Kindstedt vietti ennen Honkaan siirtymistään kolme kautta HJK:ssa. Sen lisäksi hän on edustanut urallaan VJS:ää, LePaa ja HPS:ää. Päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä kehuu erityisesti Kindstedtin työmoraalia ja fysiikkaa.

— Rebecca on luotettava puolustaja, joka osallistuu aktiivisesti myös pelinavaamiseen. Hän on vahva kaksinkamppailuissa ja tekee ahkerasti töitä joukkueen eteen, Lappi-Seppälä sanoo.

Myös puolustajan monipuolisuus ja asenne ovat Lappi-Seppälän mukaan tärkeitä Hongan joukkueelle.

 — Rebecca on monipuolinen ja sopeutuvainen pelaaja, joka pystyy pelaamaan niin topparina kuin laitapuolustajana. Hänen suoritustasonsa on aina tasaisen korkealla tasolla.  Kovan harjoittelumotivaation ansioista hän pystyy varmasti myös vielä kehittymään paljon, Lappi-Seppälä summaa.

 

#Honka2020

 

Kaksi uutta nuorta lupausta Honkaan

Honka vahvistuu kahdella nuorella lupaavalla pelaajalla, kun 18-vuotiaat Alisa Hokkanen ja Eevi Sutela liittyvät joukkueeseen.

Sekä Hokkanen että Sutela ovat mikkeliläisen PU-62:n kasvatteja. Mikkelistä he siirtyivät kaudeksi PK-35 Helsingin B-junioreihin ja viime kaudella molemmat edustivat HFA Märskyä. Kaksikko kuuluu myös ikäluokkansa maajoukkueen vakiokalustoon.

–Alisa ja Eevi ovat molemmat vakiokasvoja 2001-ikäluokan maajoukkueessa. Muutto nuorena Mikkelistä pääkaupunkiseudulle jalkapallon perässä osoittaa, että he ovat äärimmäisen motivoituneita kehittämään itseänsä kohti huippua, kommentoi Hongan päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

Puolustajan paikalla pelaava Hokkanen oli viime vuonna U17-maajoukkueen mukana MM-kisoissa Uruguayssa. Hän on innoissaan siirrosta keltamustiin.

– Olen iloinen saadessani olla tulevalla kaudella honkalainen. Poikien sarjoissa pelatun viime kauden jälkeen on innostavaa siirtyä joukkueeseen, jossa voin haastaa itseäni ja kehittyä taitavien pelaajien kanssa erinomaisissa olosuhteissa ja hyvässä ilmapiirissä. Hongassa on pitkäjänteinen kehityspolku nuorelle pelaajalle, Hokkanen sanoo.

– Alisa on periksiantamaton puolustaja, joka on vaikea ohitettava. Hän omaa hyvän pelikäsityksen ja pystyy osallistumaan aktiivisesti myös hyökkäyksien käynnistämiseen, päävalmentaja Lappi-Seppälä analysoi.

– Eevi puolestaan on monipuolinen keskikenttäpelaaja, joka on hyvä kaksinkamppailuissa, liikkuu laajalla säteellä ja pystyy myös antamaan pidempiäkin avaavia syöttöjä, Lappi-Seppälä jatkaa.

Myös keskikenttäpelaaja Sutela odottaa innolla ensimmäistä kauttaan Hongan paidassa.

– Odotan tulevaa kautta Hongassa todella paljon. Seurassa keskitytään pelaajien kehittämiseen erinomaisten olosuhteiden puitteissa. On hienoa päästä joukkueeseen mukaan ja odotankin innolla, että päästään tekemään hommia yhdessä joukkueena ja että samalla kehityn myös pelaajana, hän sanoo.

Jasmin Leppioja hyökkää Hongassa myös ensi kaudella

Hongan hyökkäys vahvistuu entisestään, kun Jasmin Leppioja jatkaa keltamustissa. 19-vuotias hyökkääjä aloittaa Hongassa nyt toisen kautensa. Leppioja saapui päättyneelle kaudelle Honkaan PK-35 Vantaan riveistä. Hän on pelannut Naisten Liigaa myös lainalla Pallokissoissa.

Päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälän mukaan Leppioja tuo fyysisenä pelaajana keltamustien hyökkäyspelaamiseen vahvan vaihtoehdon.

— Jasu on vahva target-tyyppinen hyökkäyspään pelaaja, joka omaa myös hyvät tekniset taidot sekä vahvan laukauksen. Varsinkin loppukaudella hän toi meille paljon lisää monipuolisuutta hyökkäyspelaamiseen. Hän on periksiantamaton ja kilpailuhenkinen pelaaja, joka ei pelkää heittää itseänsä likoon joukkueen puolesta, Lappi-Seppälä sanoo.

Leppioja pelasi päättyneellä kaudella kuudessatoista ottelussa. Pelaaja itse odottaa uutta kautta luottavaisin mielin.

Olen todella iloinen, että saan jatkaa pelaamista Hongassa ja odotan innolla tulevaa kautta. Joukkueessa on kovaa kilpailua ja mitä mahtavin joukkuehenki, jotka helpottivat päätöstäni jatkaa. Täällä on hyvät olosuhteet kehittyä ja treenata, joka näkyi jo edellisellä kaudella. Uskon että tulemme joukkueena kehittymään entisestään tulevalla kaudella, Leppioja kommentoi.

FC Honka ja maalivahti Pauliina Nuora jatkosopimukseen

FC Honka on solminut maalivahti Pauliina Nuoran kanssa kauden 2020 kattavan jatkosopimuksen. 25-vuotias maalivahti aloittaa keltamustissa viidennen kautensa.

Nuora vartioi päättyneellä kaudella hopeamitalit napanneen Hongan maalia yhteensä kahdeksassa ottelussa. Saldona oli kuusi voittoa, yksi tasapeli ja ainoastaan yksi tappio. Nollapelejä Nuora pelasi kolme. Hän uskoo, että myös ensi kaudesta tulee menestyksekäs.

– Olen otettu saadessani jatkaa Hongassa tulevalla kaudella. Odotan innolla ja mielenkiinnolla alkavaa kautta, sillä uskon, että joukkueen tarina on vasta alkamaisillaan. On mahtavaa, että tulevana kautena joukkueessa on sekä viime kaudelta tuttuja pelaajia, että loistavia uusia hankintoja, Nuora kommentoi.

Nuora on edustanut ennen Honkaan siirtymistään Naisten Liigassa Jyväskylän Pallokerhoa. Päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälän mukaan hän on joukkueelle tärkeä pelaaja niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin.

– Pauliina on luotettava ja rauhallinen maalivahti, joka pystyy ohjaamaan puolustuslinjaa, avaamaan peliä hyvin paineenkin alla, sekä on erinomainen etenkin lähitorjunnoissa. Hän on myös johtajatyyppi, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin huolehtien aina joukkueen hyvinvoinnista ja kollektiivisen tekemisen toimivuudesta.

Lappi-Seppälä kehuu pelitaitojen lisäksi Nuoran henkisiä ominaisuuksia.

– Viime kaudella Pauliina osoitti kestävänsä hyvin painetta sekä kilpailutilanteita. Esimerkkinä tästä oli muiden muassa upea nollapeli hopean ratkaisseessa ottelussa hänen entistä seuraansa JyPK:iä vastaan. Pauliinasta huokuu intohimo itsensä kehittämistä kohtaan. Jokainen joukkue kaipaa tällaista pelaajaa, joka asettaa joka ikiseen harjoitukseen riman korkealle, hän summaa.

Nyt jo kaksikymmentä pelaajasopimusta maaliin saattanut Honka on aikataulussaan uuden kauden rakentamisessa. Joukkueelle on rakentumassa jalkapallon huippu-urheilun ympärille toimintamalli, jonka avulla se tukee entistä paremmin tavoitteellista ja pitkäjänteistä pelaajakehitystyötään.

#Honka2020

Wilma Spets jatkaa Hongassa

Turun Palloseurassa liigauransa aloittanut Spets, 20, on allekirjoittanut
jatkosopimuksen. Toisen kautensa Hongassa aloittava keskikenttäpelaaja pelasi päättyneellä kaudella kahta vaille kaikissa otteluissa.

Paikkansa joukkueessa vakiinnuttanut Spets on erittäin tyytyväinen jatkosopimukseensa.

–Mahtavaa jatkaa toista kautta Hongan paidassa. Hopeamitalin lisäksi viime kauden kruunasi meidän hyvä joukkuehenkemme. Hyvä fiiliksemme näkyi varmasti myös katsomoon. Tulevalta kaudelta odotan, että kehityn pelaajana entistä enemmän. Hongassa on loistavat edellytykset sekä ympäristö siihen, Spets kommentoi.

Neljän liigakauden lisäksi Spets on pelannut myös nuorten maajoukkueissa. Päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä arvostaa pelaajaansa korkealle.

– Wilma on otteillaan osoittanut kuuluvansa Suomen keskikentän aateliin. Hän on urheilullinen, tekee töitä laajalla säteellä ja pärjää hyvin ahtaissakin paikoissa. Häntä on vaikea voittaa kaksinkamppailuissa tai pääpalloissa ja samalla hän pystyy rakentamaan peliä ja antamaan tärkeitä oivaltavia syöttöjä hyökkäyspäässä. Wilmalla on kaikki edellytykset kehittyä todelliseksi box-to-box-pelaajaksi, hän sanoo.

Hongalla on tällä hetkellä hyvä tilanne tulevaa kautta ajatellen. Kasassa jo kahdeksantoista sopimusta ja neuvotteluja käydään vielä useamman pelaajan kanssa.

#Honka2020

Yhteistyössä