Uutiset

Aino Vuorinen palaa Hongan riveihin

Viime syksynä Yhdysvaltoihin Virginia Techin yliopistoon siirtynyt Hongan oma kasvatti Aino Vuorinen palaa vahvistamaan keltamustien joukkuetta. 20-vuotias Vuorinen teki debyyttinsä pääsarjatasolla kaudella 2019. Yhteensä hän on tähän mennessä pelannut 44 liigaottelua, joissa on syntynyt kymmenen maalia.

Tosi kiva fiilis olla taas takaisin tutussa ympäristössä tuttujen pelaajien ja valmennuksen kanssa! Hongassa on aina hyvä pöhinä! Itselleni on tärkeää saada hyvää treeniä alle ja pitää tuntumaa yllä ajatellen tulevaa kautta Yhdysvalloissa. Odotan innolla pelejä ja treenejä, aina tuntuu hyvältä laittaa Honka-paita päälle!, Vuorinen kommentoi.

On hienoa saada Aino takaisin Honkaan! Hän on ollut tärkeä osa Honkaa viime vuosina ja oli sitä myös ensimmäisenä vuonnaan Virginia Techissä. Olen seurannut suuren osan hänen otteluistaan ja hän on pelannut hyvin korkealla tasolla ottelusta toiseen, erityisesti ottaen myös huomioon hänelle kokonaan uuden pelipaikan. Ainolta saamme rauhallisen ja rennon preesensin treeneihin ja otteluihin. Huolimatta nuoresta iästään hän pelaa hyvin kypsästi. Ainon taidot pallon kanssa ja hänen nopeutensa auttavat häntä pääsemään helposti takaisin mukaan joukkueeseemme, päävalmentaja Omar Adlani puolestaan toteaa.

Tervetuloa takaisin Aino!

Tulevaisuuden tähdet -ohjelma käynnistyy viidellä Subway Kansallisen Liigan paikkakunnalla

Ohjelman tavoitteena on sitouttaa tyttöpelaajia vahvemmin lajiin ja paikallisiin naisten edustusjoukkueisiin ja sitä myötä kasvattaa kannattajakulttuuria Kansallisen Liigan otteluissa. Osana Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaa viidelle pääsarjan seuralle tarjotaan palkkatuki puolipäiväisen ohjelmakoordinaattorin rekrytointiin. FC Honka on rekrytoinut tehtävään Emma Immosen, joka toimii myös seuran Kansallisen Liigan joukkueen maalivahtina. Tervetuloa keltamustien tiimiin, Emma!

Tyttöjen pelaajamäärät ja kiinnostus naisten huippujalkapalloa kohtaan ovat jatkuvassa nousussa. Kasvavien pelaajamäärien myötä suomalaisessa jalkapallossa on mukana entistä isompi joukko tyttöjä, joille on tärkeää tarjota paitsi yhteisö, myös esikuvia. Tulevaisuuden tähdet -ohjelman avulla tyttöpelaajia halutaan sitouttaa entistä vahvemmin seuroihin ja kotimaiseen huippujalkapalloon. Ohjelma tuo lisää juniorijoukkueita Subway Kansallisen Liigan otteluihin, tarjoaa tyttöpelaajille ja heidän valmentajilleen näkymän liigatasolle saakka sekä luo tyttöpelaajille paikallisia roolimalleja ja esikuvia.

Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaan sitoutuvat tyttöjoukkueet saavat Subway Kansallisen Liigan joukkueiden kautta mahdollisuuden pelaaja- ja valmentajavierailuihin, otteluvierailuihin sekä muihin yhteisiin tapahtumiin. Kaikilla tyttöjoukkueilla on eri alueilla mahdollisuus hakea mukaan ohjelmaan kiinnittyen oman alueensa (Pääkaupunkiseutu, Tampere, Kuopio, Oulu) liigaseuraan.

Ohjelmassa ovat mukana FC Honka, HJK, Ilves, KuPS ja ONS.

Mukaan hakeneet ja valitut Kansallisen Liigan seurat ovat rekrytoineet puolipäiväisen koordinaattorin työskentelemään ohjelman parissa omalla alueellaan. Tavoitteena on inspiroida kullakin alueella kattavasti tyttöjoukkueita valmentajineen mukaan ohjelmaan ja kohtaamaan huippupelaajia sekä arjessa että ottelutapahtumissa, Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja kertoo.

Eri alueilla Suomessa käynnistyvä ohjelma on uusi mahdollisuus yhteisöjen ja esikuvien rakentamiseen naisten ja tyttöjen pelaamassa jalkapallossa.

On mielestäni juniorijoukkueille ensiarvoisen tärkeää linkittyä paikalliseen pääsarjatason joukkueeseen tavoin, joka palvelee molempia osapuolia. Pelaajapolun alussa olevat tyttöpelaajat saavat Tulevaisuuden tähdet -projektin myötä konkreettisen näkymän Kansallisen Liigan joukkueeseen, he pääsevät tutustumaan pelaajiin, saamaan oppeja jo huipulla olevilta sekä seuraamaan ottelutapahtumia. Näin rakennamme entistä vahvempaa kulttuuria nais- ja tyttöjalkapalloon, FC Hongan Tulevaisuuden tähdet -koordinaattori Emma Immonen kiteyttää.

Toivotamme kaikki alueemme juniorijoukkueet lämpimästi mukaan yhteiseen ohjelmaan!

Ilmoita oma juniorijoukkueesi mukaan ohjelmaan täällä: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=QoyTRgiWjUWyXocTNiqZkbS-rvB5RdNMjIqpOGA24iNURU1ZSldJRUVRRE1WTjlUUlpNUEpISUZRQy4u

Lisätiedot:

Koordinaattori Emma Immonen emma.immonen@fchonka.fi, FC Honka ry

——-

Heidi Pihlaja Suomen Palloliitto 040 843 2370

Nana Yang palaa Hongan vahvuuteen

Viime vuoden syksyllä Yhdysvaltoihin Yalen yliopistoon siirtynyt Nana Yang palaa vahvistamaan Honkaa. 20-vuotias puolustaja on pelannut Hongassa lukuisia vuosia ja debytoi pääsarjatasolla kaudella 2019. Yhteensä Yangilla on kasassa keltamustassa paidassa 52 liigaottelua.

Honkaan palaaminen tuntuu mahtavalta! Odotan innolla, että pääsen olemaan taas osa joukkuetta ja treenaamaan ja pelaamaan honkalaisten kanssa! Omarin ja koko staffin kanssa on ilo saada tehdä töitä. Myös Yhdysvaltojen syksyn sarjaa ajatellen nyt kesällä pelaaminen on minulle tärkeää. Kentillä nähdään taas!, Yang kommentoi.

– Olemme erittäin onnellisia, että saamme Nanan taas mukaan joukkueeseen. Olen seurannut hyvin tarkasti hänen pelejään Yalessa, joissa hän esiintyi oikein hyvin. Ei ole kovin yleistä, että ensimmäisen vuoden pelaaja on siellä niin tärkeässä roolissa. Tiedämme täsmälleen, minkälaisen pelaajan saamme ja erityisesti tiedämme, millainen persoona Nana on. Hänellä tulee varmasti olemaan positiivinen vaikutus koko joukkueeseen. Tervetuloa takaisin Nana!, päävalmentaja Omar Adlani puolestaan sanoo.

Yang on pelikelpoinen jo huomenna keskiviikkona pelattavassa KuPS-vierasottelussa.

Tervetuloa takaisin Nana!

Hongalle kauden avausvoitto Oulusta!

Honka matkusti Ouluun kohtaamaan sarjanousija ONS:n. Avausnelivitonen mentiin maalittomana, kunnes Honka nousi kahden maalin johtoon toisella jaksolla. ONS tuli lopussa vielä maalin päähän, mutta Honka nappasi kauden avausvoittonsa.

Avausjakso

Honka otti pelin haltuunsa alusta saakka. Seitsemännellätoista minuutilla laukoi ensin Aino Nurmi hyvästä paikasta ja jatkotilanteesta Eevi Sutelan laukaus osui ONS-puolustaja Natasa Ruuskasen käteen. Sutela asettui itse laukomaan rangaistuspotkua, mutta Iina Rautiainen ONS-maalilla onnistui torjumaan.

Nurmi nousi oikeaa laitaa 23. minuutilla ja keskitti taka-alueella Milla Punsarille. Honka-kapteenin laukaus meni kuitenkin maalin ohitse.

Kotijoukkue ONS:n avausjakson paras tilanne nähtiin muutamaa minuuttia ennen taukovihellystä. Sara Sievistö pääsi riiston jälkeen laukomaan boksin rajoilta, mutta hieman Honka-maalin ohitse. Näin ollen tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

ONS oli lähellä iskeä avausmaalin pian toisen nelivitosen alun jälkeen. Inka Sarjanojan laukaus nousi kuitenkin hieman yli Honka-maalin.

Sen jälkeen iski Honka. 48. minuutilla Inka Kaivola lähetti hyvän pallon oikealta laidalta maalinedustalle ja Wilma Spets viimeisteli varmasti Hongan 1-0 johtoon.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin keltamustat osuivat uudelleen. Daniela Sandåsin pitkä syöttö löysi vasemmalta laidalta Punsarin, joka pelasi vielä takaviistoon Saana Hartikaiselle, joka viimeisteli tarkasti aivan tolpan juureen ja tuplasi Hongan johdon.

Honka oli tehdä vielä kolmannenkin maalin hetkeä myöhemmin. Pallo pomppi Inka Kaivolalle, jonka yritys kimposi ONS-puolustuksen kautta maalin ohi.

ONS nousi maalin päähän 88. minuutin kohdalla. Emma Immonen torjui Sarjanojan ensimmäisen laukauksen, mutta Sievistö pääsi laittamaan paluupallosta pelivälineen verkkoon.

Yhtä maalia lähemmäs kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt ja Honka otti näin kauden ensimmäisen voittonsa.

Todella tärkeät ja ansaitut pisteet meille päivän ottelusta. Saimme luotua alusta saakka maalipaikkoja ja pallonhallintakin oli meillä lähes koko ottelun ajan. Ottelun lopussa olisi pitänyt pystyä vielä pitämään tasoa yllä, silloin vastustaja pääsi muutamaan vaaralliseen maalipaikkaan, avausmaalin tehnyt Wilma Spets totesi.

– On hienoa, että saimme avausvoiton otettua. Olen ylpeä pelaajien reaktiosta, siitä että saimme voiton ja pelasimme hallittua hyökkäyspeliä. Halusimme saada pidempiä pallonhallintajaksoja ja sitä kautta luoda parempia maalipaikkoja. Avausjaksolla liikutimme vielä vähän liian nopeasti palloa eteenpäin. Muutamissa tilanteissa laidoilla oli tiloja, mutta keskitykset olivat vaikeita niitä vastaanottaville pelaajille. Halusimme jatkaa hyökkäyksiämme laitojen kautta, meidän piti löytää oikeat syötöt boksiin. Kehut joukkueelle siitä, että teimme kaksi hienoa maalia, päävalmentaja Omar Adlani puolestaan sanoi.

Tiesimme, että ONS on voi olla vaarallinen vastahyökkäyksissään. Tavoitteenamme oli pitää oma maalimme puhtaana ja se vaatii joka pelaajalta kovaa keskittymistä läpi ottelun. Olemme pettyneitä maaliin, joka meidän verkkoomme tehtiin, mutta meidän tulee olla iloisia puolustuspelaamisemme intensiteetistä. Prosessi kohti seuraavaa ottelua alkaa heti tänään hyvällä palautumisella ja suuntamme keskittymisemme nyt varmasti haastavaan HJK-otteluun perjantaina.

Hongan kausi jatkuu toisiaan vierasottelulla, kun joukkue kohtaa HJK:n Bolt Arenalla perjantaina 29.4. kello 18.05! Jos et pääse otteluun paikalle, voit seurata sitä tuttuun tapaan suorana Ruudusta, sekä myös YLE TV2:sta!

Seuraava Hongan kotiottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa perjantaina 6.5. kello 18.30. Silloin vastassa on NJS. Tervetuloa!

Liigakauden avauspisteet haussa lauantaina

FC Honka hakee Kansallisen Liigan kauden 2022 avauspisteitään, kun joukkue kohtaa kauden toisessa kotiottelussaan Esport Arenalla lauantaina 16.4. klo 16.00 alkaen PK-35 Vantaan!

Hongan alku liigakauteen on ollut haastava. Keltamustat kärsivät avausottelussaan tappion PK-35:delle ja viime kierroksella Ilves oli niukasti parempi. Ilves-ottelun jälkeen joukkue on saanut valmistautua rauhassa kohti lauantain ottelua ja hioa kuvioitaan kuntoon.

Takana on kaksi tappiota, joten kautemme ei ole alkanut odotetulla tavalla. Tulevissa otteluissa meidän on oltava yhtenäisempiä ja hyödynnettävä paremmin omia vahvuuksiamme. Voitonnälkä on varmasti suuri jokaisella pelaajalla, mutta sen on näyttävä myös pelaajien asenteessa kentällä, jos haluamme saada pisteitä. Olemme käyneet viikon aikana läpi paljon taktisia asioita, joiden uskon parantavan peliämme. Jos onnistumme yhdistämään taktiset asiat ja pelaamisen omilla vahvuuksillamme, uskon vahvasti, että pisteet jäävät lauantaina Espooseen, puolustaja Aino Nurmi sanoo.

Hongan maalitili on liigan osalta vielä avaamatta. Suomen Cupin peleissä keltamustien tehokkain maalintekijä oli kolmen maalin Wilma Spets. Nurmi, Elli Seiro, Ida Heikkinen, Saana Hartikainen, Inka Kaivola, Matilda Kuusniemi Fishwick ja Nuppu Rahkonen tekivät kukin yhden maalin.

PK-35 Vantaa on ottanut kahdella ensimmäisellä liigakierroksella voitot, kun nousijajoukkueet ONS (2-1) ja NJS (2-0) ovat kaatuneet. Vantaalaisten tekemät neljä maalia ovat jakautuneet puoliksi kaksikolla Netta KosoKaroliina Autio, kun molemmat ovat osuneet kummassakin ottelussa.

Suomen Cupissa PK-35 Vantaa voitti oman lohkonsa kaatamalla Åland Unitedin (3-2), HJK T18:n (7-0) ja VJS:n (5-0) Tie noui pystyyn Hongan tapaan puolivälierissä, kun HJK oli niukasti parempi voittaen jatkoajalla 3-2.

Viime kaudella viidenneksi sijoittuneen joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa. Suurimmaksi menetykseksi voitaneen nimetä HJK:hon vaihtanut Oona Sevenius, joka oli kymmenellä maalillaan joukkueen viime kauden kovin maalitykki. Uusia pelaajia ovat mm. TiPS:stä saapuneet Elina Mankki ja Jenna Huttunen, sekä viime kausina Honkaa edustanut Rebecca Kindstedt.

– PK-35 Vantaa on vahva pallonhallintajoukkue, jota vastaan pelit ovat viime kausina olleet kovaa vääntöä. Odotan, että lauantaina on jälleen tulossa tasainen kamppailu pisteistä, Nurmi toteaa.

FC Honka vs PK-35 Vantaa lauantaina 16.4 klo 16.00 Esport Arenalla!

Sisätiloissa kapasiteetti on rajallinen (200), joten saavu paikalle ajoissa!
Osta kausikorttisi klikkaamalla tästä ja ole mukana keltamustien tarinassa! Kausikortteja voit ostaa myös ottelusta! Yksittäisiä ottelulippuja voit ostaa paikan päältä viiden euron hintaan. Alle 18-vuotiaat pääsevät otteluun maksutta.

Kannustetaan yhdessä Honka voittoon! Tervetuloa!

Otteluinfo FC Honka vs PK-35 Vantaa la 16.4. klo 16.00 Esport Arenalla!

Hongan kausi Kansallisessa Liigassa jatkuu lauantaina 16.4. Keltamustien vieraaksi saapuu PK-35 Vantaa!

Ottelu pelataan Esport Arenalla kello 16.00 alkaen. Sisätiloissa kapasiteetti on rajallinen (200), joten saavu paikalle ajoissa!

Osta kausikorttisi ja ole mukana keltamustien tarinassa klikkaamalla tästä! Kausikortteja voit ostaa myös ottelusta!

Yksittäisiä ottelulippuja voit ostaa paikan päältä viiden euron hintaan. Alle 18-vuotiaat pääsevät otteluun maksutta.

Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Kausi käyntiin! Otteluinfo: FC Honka vs PK-35 lauantaina 26.3. klo 16.00

Honka avaa Kansallisen Liigan kauden 2022 kotiottelulla lauantaina 26.3., kun vieraaksi saapuu PK-35! Ottelu pelataan Esport Arenalla kello 16.00 alkaen. Sisätiloissa kapasiteetti on rajallinen (200), joten saavu paikalle ajoissa!

Osta kausikorttisi ja ole mukana keltamustien tarinassa klikkaamalla tästä!
Kausikortteja voit ostaa myös ottelusta!

Yksittäisiä ottelulippuja voit ostaa paikan päältä viiden euron hintaan. Alle 18-vuotiaat pääsevät otteluun maksutta.

Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon heti kauden aluksi!

FC Hongan tavoitteena on lisätä tyttöjen määrää – Pelaajapolkua kehitetään jatkuvasti 

 
FC Hongassa on voimakas halu kehittää tyttöjen ja naisten jalkapalloa. Tällä hetkellä FC Honka ry:ssä harrastaa ja pelaa noin 400 tyttöä ja naista. Naisten jalkapallo on maailmalla selvästi nouseva laji ja tämä näkyy positiivisella tavalla myös suomalaisissa seuroissa.  
 
FC Hongassa on Kansallisen Liigan joukkue ja kattava pelaajapolku aivan pienistä jalkapallokoululaisista edustusjoukkueeseen asti. Maailman huippujoukkueissa pelaa myös monia suomalaisia naisia. Tytöillä on hienoja esikuvia niin Suomessa kuin maailmalla ja mahdollisuus aidosti unelmoida ammattilaisuudesta ja pelaamisesta missä vain! Mahdollisuuksia on tytöillä ja naisilla aiempaa enemmän niin Euroopassa kuin muualla maailmassa. Työtä on kuitenkin vielä tehtävänä ja FC Honka on sitoutunut työskentelemään määrätietoisesti tavoitteiden saavuttamiseksi.
  
FC Honka on osoittanut selkeää oma-aloitteisuutta panostaakseen kovasti tyttöjen joukkuetoiminnan parantamiseen. Kuluneiden kahden vuoden aikana olemme nähneet pelaajien tasossa suuren parannuksen kaikissa ikäluokissa samalla, kun olemme kehittäneet valmennusta. Naisten joukkueen valmennustiimi tekee tiivistä yhteistyötä TBSM- ja T07-valmentajien kanssa tarjotakseen selkeän polun edustusjoukkueeseen, avaa FC Hongan naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Omar Adlani
 
Adlani kertoo, että FC Hongan tavoitteena on nostaa mahdollisimman monta pelaajaa Kansallisen Liigan ympäristöön, ensisijaisesti omaan naisten joukkueeseen. Kaikki ikäryhmät tarjoavat kilpailukykyisen, mutta kutsuvan ja turvallisen ympäristön, jossa pelaaja voi kehittää itseään päivittäin. 
 
Kanadalaisena ulkopuolisena olen tuntenut oloni todella tervetulleeksi ja kotoisaksi täällä Hongassa, mikä on antanut minulle mahdollisuuden kehittää taitojani valmentajana ja toivon pelaajille samaa tunnetta ja ilmapiiriä, Adlani jatkaa.

Tavoitteena on lisätä FC Hongan tyttöpuolen pelaajamäärää

FC Hongan tavoitteena on saada pelaajamassaa kasvatettua niin, että seurassa saadaan jatkossa muodostettua yhä useampia joukkueita myös tyttöpuolella jo heti pienten ikäluokissa. Suuntaus on tässä positiivinen ja innokkaita pieniä tyttöjä on saatu runsaasti mukaan jalkapallokouluihin ja sitä kautta joukkueisiin. Uusia joukkueita on perustettu pienten ikäluokkiin, ja seuran kaikkiin tyttöjoukkueisiin toivotaan motivoituneita pelaajia lisää! Toukokuussa aloitamme jälleen uudet, pienille tytöille suunnatut PlayMakers -jalkapallokoulut. Ilmoittautuminen avataan pian! Lisäksi seurassa on nuorisourheiluvaiheessakin 12–15-vuotiaille harrastejoukkueita, joihin voi hyvin liittyä mukaan, vaikka jalkapallosta ei vielä olisi aiempaa harrastuskokemusta.


 
FC Honka tarjoaa poikkeuksellisen hyvän oppimisympäristön motivoituneille ja sitoutuneille pelaajille. Tavoitteena on korkeatasoisen valmennuksen ja erinomaisen pelaajapolun kautta luoda heille mahdollisuus tavoitella paikkaa kansainvälisellä huipulla! Toiminnan laadun kautta seurassa on myös tärkeitä tukitoimia huippupelaajakehitykseen, kuten Palloliiton Huuhkaja-Helmaripolun korkeimman tason tapahtumat ja talenttivalmennus. 
 
– Nuorisovaiheen tyttöjen Akatemioistamme on itselleni noussut selkeästi kaksi ominaispiirrettä esiin: psykologinen turvallisuus ja palaute. Valmentajat aidosti välittävät pelaajista ja tämä näkyy niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Samanaikaisesti pelaajat saavat kuitenkin paljon suoraa palautetta toiminnastaan, minkä avulla on mahdollista ottaa taas uusia kehitysaskelia, toteaa valmennuspäällikkö Kimmo Eronen, jonka palkkaaminen FC Honkaan on ollut yksi lisäpanostus tyttöjen nuorisourheiluvaiheen toimintaan. 
 
– Kansainvälisen tason pelaajakehitys on tietenkin massiivinen haaste, sen tavoitteleminen vaatii paljon. Uskon, että tässä yhtenä lähivuosien tärkeänä tukitoimena FC Hongalle tulee olemaan Huuhkaja-Helmaripolun korkeimman tason toiminta. Säännöllinen kilpailu kansallisen ja kansainvälisen huipun kanssa niin itse jalkapallon pelaamisen kuin eri ominaisuuksien kehittymisen suhteen on todella arvokas arjen työkalu valmentajille, Eronen jatkaa.

Talenttivalmentaja tukemassa lahjakkaita pelaajia 

FC Hongan tyttöjen talenttivalmentajana on kauden alusta toiminut Antoni Dagaa, jonka tavoitteena on seuran lahjakkaimpien pelaajien valmennuksen sekä laadukkaan arjen varmistaminen. On hienoa, että FC Hongassa on talenttivalmentaja sekä tyttöjen että poikien puolella. Sama tilanne on vain muutamalla suomalaisella seuralla. 
 
Dagaan mukaan talenttivalmentaja vastaa kokonaisuudessaan lahjakkaimpien pelaajien hyvinvoinnista sekä mahdollisuuksista kehittyä yksilötasolla varmistaen, että pelaajan arki rullaa ja tasapaino niin urheilun kuin koulun ja arkielämän kesken on sopusuhtaista. Yksilötreenejä järjestetään, jotta pelaaja saa työstää omia kehityskohteitaan sekä vahvuuksiaan. Tämän lisäksi talenttivalmentaja kulkee pelaajien mukana heidän omissa ympäristöissään eli joukkueen treeneissä varmistaen, että pelaaja pääsee toteuttamaan joukkueen sisällä tapahtuvassa harjoittelussa myös omia vahvuuksiaan ja tavoitteitaan pelaajan kanssa yhdessä laaditun suunnitelman mukaisesti.  
 
Työhöni kuuluu myös esimerkiksi pelien sekä harjoituksien videoiden läpikäyntiä yhdessä pelaajan kanssa, jolloin voidaan antaa pelaajalle yksilöllistä palautetta sekä pelaaja itse voi havainnoida omaa tekemistään kentällä. Näiden avulla voidaan laatia uusia suunnitelmia sekä menetelmiä, mitkä tukevat pelaajaa toteuttamaan itseään, Antoni Dagaa kertoo. 
 
Yksilön tukemisen lisäksi työhön kuuluu yhteistyö maajoukkuevalmentajien kanssa. 
Tiivis yhteistyö maajoukkuevalmentajien kanssa mahdollistaa pelaajien yhtenäisen kehityksen polun. Talenttiprosessissa olevat pelaajat saavat yksityiskohtaista tukea. Oli se sitten harjoitteen tai muun avun kanssa siten, että koko paketti tukee pelaajan kehitystä kohti hänen tavoitteitaan,
Dagaa jatkaa. 

Some-viikko käynnissä 

Tällä viikolla on mahdollisuus päästä seuraamaan tytöille suunnattua toimintaa FC Honka ry:n sosiaalisen median kanavissa, erityisesti Instagramissa. Jos et vielä seuraa FC Honkaa somessa niin nyt kannattaa viimeistään ottaa kanavat seurantaan!

T09- ja T10-akatemiajoukkueissa kokeilujakso 14.3.–20.3.2022 

Uusien pelaajien on mahdollista tulla ensi viikolla kokeilujaksolle T09- ja T10-akatemiajoukkueisiin. Ikäluokkien yhteistä toimintaa on tiivistetty ja akatemiajoukkueet harjoittelevat osittain yhdessä.

Keltaisessa joukkueessa on pelaajia kummastakin ikäluokasta ja Keltaiseen voi tulla kokeilemaan muulloinkin kuin kokeilujaksojen aikana. 

Ole yhteydessä: 
T09 Akatemia
Vastuuvalmentaja Pekka Heikkinen, pekka.j.heikkinen@hotmail.com tai joukkueenjohtaja Kaisu Anttonen, fchonkat09@gmail.com.

T10 Akatemia
Vastuuvalmentaja Kia Varis, kia.varis1@gmail.com tai joukkueenjohtaja Jari Kotomäki fchonkat10@gmail.com.

T09-10 Keltainen
Vastuuvalmentaja Penniina Toikkanen, penniina.toikkanen@gmail.com tai joukkueenjohtaja Paula Salonen, paula.salonen@fimnet.fi.  

FC Hongan muiden joukkueiden yhteystiedot löytyvät seuran nettisivuilta jokaisen joukkueen alta.

Hienoa työtä keltamusta! Työ jatkuu kohti uusia kehitysaskeleita! 
 
Tervetuloa mukaan keltamustien joukkoon! 

FC Honka ja Leppävaaran Pallo yhteistyösopimukseen – sopimus vahvistaa molempien seurojen pelaajakehitystoimintaa ja identiteettiä

Leppävaaran Pallo (LePa) on solminut yhteistyösopimuksen FC Honka ry:n sekä Esport Honka Oy:n kanssa. Yhteistyösopimus astui voimaan 7.2.2022.

Yhteistyön tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle pelaajalle yksilöllisesti paras ja laadukkain mahdollinen, kansainväliseen jalkapalloon tähtäävä pelaajapolku FC Hongan Akatemiassa, sekä tukea LePa:n kilpajoukkuetoiminnan kehittymistä. LePa rakentaa potentiaalisimpien pelaajiensa pelaajapolun kulkemaan FC Honkaan U12 ikävaiheessa. Tämän sopimuksen sisältö on pelaajapolun osalta vastaava kuin jo aiemmin julkaistu sopimus Etelä-Espoon Pallon (EsPa) ja FC Hongan välillä. FC Hongan akatemiasta seuraavan tason toimintaa järjestetään kaikissa kolmessa seurassa. Myös tällä toisella tasolla tehdään yhteistyötä ja kantavana ajatuksena joka tasolla on löytää jokaiselle pelaajalla parhaiten sopiva joukkue.

Espoolainen seurayhteisö tarjoaa korkeimman tason toimintaa U12-U15 ikäluokissa Espoon Palloseuran, FC Espoon ja Hongan nuorisourheiluvaiheessa.

 On hienoa päästä rakentamaan yhteistyötä yhden Suomen huipulla olevan jalkapalloseuran kanssa. Tämä yhteistyö tukee kokonaisvaltaisesti koko Leppävaaran Pallon (LePa) seuratoiminnan kehittämistä. Leppävaaran Pallon toimintaa kehitetään koko ajan määrätietoisesti kohti ammattimaisempaa seuratoimintaa. Honka-yhteistyön kautta saamme varmasti paljon arvokasta tukea ja oppia meidän toimintamme laadun parantamiseen jokaisella tasolla, toteaa Leppävaaran Pallon toiminnanjohtaja Jari Kujala.

 Tämä yhteistyö on erittäin looginen kahden tärkeimmän seurayhteistyön asian, eli seurojen profiilien ja maantieteen kannalta. Tämän vahvan perustan kautta uskon, että yhteistyö tulee pitkällä aikajänteellä vahvistamaan merkittävästi molempien seurojen pelaajakehitystoimintaa ja identiteettiä, jatkaa FC Hongan valmennuspäällikkö Kimmo Eronen.

Uuden sopimuksen sisältö on käyty läpi FC Espoon kanssa ja hyvä yhteistyö espoolaisten jalkapalloseurojen kesken jatkuu.

Yhteistyön käynnistyminen

Yhteistyö käynnistyy 2011 syntyneiden ikäluokasta. U12 FC Honka Akatemia rakennetaan FC Hongan ja yhteistyöseurojen pelaajista, sekä mahdollisten ulkopuolisten pelaajien pohjalta, yhdessä kehitetyn pelaajatarkkailuprosessin mukaisesti.

Nuorisourheiluvaiheen U12-U15-ikäluokkien osalta kehitetään vuoden 2022 aikana säännöllisen yhteistyön toimintamalli.

11-vuotiaat ja nuoremmat pelaajat pelaavat lähtökohtaisesti aina kasvattajaseurassaan ja lapsiurheiluvaiheessa suositaan pelaajan lähiseuraa.

Kuva: Juhani Järvenpää

Yhteistyö vahvistaa espoolaista pelaajakehitystä

LePa ja EsPa rakentavat potentiaalisimpien pelaajiensa pelaajapolut kulkemaan FC Honkaan, mikä osoittaa FC Hongan valmennuspäällikkö Kimmo Erosen mukaan heiltä poikkeuksellisen valistunutta profiloitumista seurakentässä. Koemme tästä todella isoa vastuuta, haluamme olla luottamuksen arvoisia ja saada yhteistyön toimimaan myös käytännössä korkealla tasolla, Eronen sanoo.

On mahtavaa päästä tekemään yhteistyötä Hongan kanssa. Urheilupuolen osalta sopimus Hongan kanssa mahdollistaa LePan ikäluokkien edistyneimmille pelaajille huippupelaajapolun sekä tytöissä, että pojissa aina aikuisten pääsarjatasoille asti. Merkittävänä asiana pidämme, että yhteistyöllä on mahdollista kehittää myös LePan omaa kilpailullisuutta”, summaavat LePan valmennuspäälliköt Otto Oja ja Timo Rönkkö.

Espoolainen laaja ja monimuotoinen seurayhteisö elää ja kehittyy. Suuressa perheessä yhteistyön tasoja ja muotoja on monia. Kaikille seuroille on aina olemassa oma paikka ja rooli. Olemme erittäin iloisia siitä, että Tapiolan pohjoinen naapuri Leppävaara tulee entistäkin lähemmäksi.  Tervetuloa mukaan tähän hieman tiiviimpään tarinaan LePa, iloitsevat Esport Hongan puheenjohtaja Färid Ainetdin ja manageri Hexi Arteva.

————-

Tulemme tiedottamaan tarkemmin FC Hongan ja Leppävaaran Pallon 2011 syntyneiden pelaajien vanhempia perjantaina 18.2.2022.

Lisätietoa:

FC Hongan valmennuspäällikkö Kimmo Eronen, kimmo.eronen@fchonka.fi, 050 329 5793
LePan valmennuspäällikkö pojat U11-miehet Otto Oja, otto.oja@leppavaaranpallo.com , 050 325 5760 LePan valmennuspäällikkö tytöt Timo Rönkkö, timo.ronkko@leppavaaranpallo.com

FC Honka saavutti Suomen Palloliiton laatujärjestelmän korkeimman tason

FC Honka on saavuttanut ulkoisen arvioinnin jälkeen Palloliiton laatujärjestelmän korkeimman tason 5. Ulkoinen arviointi on osa Suomen Palloliiton jalkapalloseurojen laatujärjestelmän korkeimman tason kaksiosaista kokonaisuutta, jonka ensimmäisessä osassa seura on mukana Palloliiton tukemassa toiminnanohjauksessa.

Arviointitilaisuus järjestettiin 21.2.2022. Arviointikäynnillä arvioijat haastattelivat yhteensä 19 henkilöä. Haastateltavat edustivat seuran luottamushenkilöitä, johtoa, valmentajia ja vapaaehtoistoimijoita.

Suomen Palloliiton laatujärjestelmä tukee seuran kehittämistä kolmella osa-alueella: urheilutoiminnassa, johtamisessa sekä viestinnässä/markkinoinnissa. Tasojen kriteerien vaativuus kasvaa alkaen tasolta 1 ja päättyen tasolle 5. FC Honka saavutti tason 4 keväällä 2019, minkä jälkeen seura on määrätietoisesti ja yhteistyössä Palloliiton kanssa tavoitellut laatujärjestelmän korkeinta tasoa 5. FC Honka on jo usean vuoden ajan systemaattisesti hyödyntänyt laatujärjestelmää seuran kehittämisessä.

Laatuarviointi koskee koko seurayhteisöä eli FC Honka ry:tä ja Esport Honka Oy:tä.

Pelaajakehitysohjelma osana laatutaso 5:n kehitysprosessia

Kokonaisvaltaisen kehittämisen tavoitteena on tukea seuroja tulokselliseen, pitkäjänteiseen ja suunnitelmalliseen toimintaan, jonka pohjana on vahva seuraidentiteetti ja seuran jäsenistön laajasti hyväksymä toimintamalli.

Osana tason 5 kehitysprosessia luotiin pelaajakehitysohjelma, jota olivat rakentamassa FC Hongan keskeiset toimijat. Kehitysohjelma ja sen tavoitteet ovat yhteisiä koko FC Hongan organisaatiolle. Prosessin ohjaajana toimi Jorma Vertainen ja mentorina Henri Alho Palloliitosta. 

Ryhmä kokoontui prosessin aikana, helmi-lokakuussa 2020, yhteensä seitsemän kertaa eri teemojen ympärille. Lähijaksojen välillä kehitysryhmän jäsenet tekivät useita valmistelutehtäviä. Strategiakauden 2020–2024 tavoitteita ja mittareita on tarkennettu ja määritetty tahtotila strategiakauden loppuun.

Prosessin kautta syntyneen pelaajakehitysohjelman johdonmukainen käyttöönotto mahdollisti seuran siirtymisen laatujärjestelmän ylimmälle tasolle.

Ulkoinen arviointi

Seuran ulkoisen arvioinnin toteuttivat Laatukeskuksen arvioijapooliin kuuluvat pääarvioija Heikki Niemi (Laatukeskus) sekä arvioija Mihaly Szerovay (Palloliitto / Jyväskylän yliopisto).

Ulkoinen arviointi ratkaisee saavuttaako seura laatujärjestelmän Tason 5 ja se pohjautuu osittain EFQM-malliin ja Palloliiton tason 5 laatujärjestelmän kriteereihin. 

Ulkoisen arvioinnin voi jakaa kolmeen pääteemaan eli strategian toimeenpanoon, tärkeimpien sidosryhmien kuulemiseen ja suorituskyvyn mittaamiseen. Strategian toimeenpanossa tarkastellaan erityisesti, kuinka strategia toteuttaa seuran perustehtävää ja millä toimintatavoilla seuran eri toimijat (valmentajat, operatiiviset toimihenkilöt, luottamusjohto) on sitoutettu strategisten päämäärien saavuttamiseen. Koska seuran olisi tuotettava arvoa jäsenistölleen ja muille keskeisille sidosryhmilleen, niin seuran on myös kyettävä näyttämään, miten se on huomioinut toiminnassaan näiden keskeisten sidosryhmiensä odotukset ja tarpeet. 

Kolmas keskeinen teema on seuran suorituskyvyn mittaaminen eli millaisilla indikaattoreilla, tunnusluvuilla ja sidosryhmäkyselyillä seura tarkastelee päämääriensä saavuttamista, miten ne linkittyvät strategiaan ja millaisia mitattavia tavoitteita suorituskyvylle asetetaan. 

Ulkoisen arvioinnin tavoitteena on kannustaa seuraa selkeän strategisen suunnan määrittelyyn, strategian johdonmukaiseen toteuttamiseen sekä systemaattiseen, strategian suuntaiseen ja tulokselliseen toiminnan kehittämiseen ja seuran suorituskyvyn parantamiseen. Arviointi tuottaa arviointitiimin ulkopuolisen näkemyksen seuran toiminnan kilpailukykyisyydestä. Palauteraportti nostaa esiin arvioijien tunnistamat vahvuudet, jotka ovat seuran kilpailukyvyn vankkaa perustaa ja joita tulee siksi vaalia, sekä esittää parantamismahdollisuudet, joissa arvioijat näkevät potentiaalia seuran suorituskyvyn edelleen kehittämiseen.

Seuratyö ja vastuunkanto espoolaisen jalkapalloilun hyväksi jatkuu

Palloliiton laatujärjestelmän taso 5:n saavuttaminen on koko Honka-yhteisölle tunnustus pitkään jatkuneesta johdonmukaisesta ja suunnitelmallisesta seuratyöstä. Se merkitsee Hongalle ja koko espoolaiselle jalkapallon seurayhteisölle todella paljon. Tämä välietappi on hieno asia, josta voimme kaikki olla ylpeitä. Meillä on nyt tieto siitä, missä olemme ja vahva käsitys siitä mihin olemme menossa. Erityisesti pelaajakehitysohjelman johdonmukainen käyttöönotto on ollut merkittävä askel ylimmän tason saavuttamiseksi. Työ ja vastuunkanto jalkapallon hyväksi jatkuu.

Käymme auditointiraportin huolellisesti läpi ja sen pohjalta vaalimme vahvuuksia ja panostamme kehitysalueisiin. Olemme varmoja, että jokainen tässä prosessissa mukana ollut honkalainen haluaa vielä lisää. Huippufutiksen osalta Esport Hongan väki ja lapsi- ja nuorisourheilun osalta FC Honka ry ovat siihen valmiita.

Palloliiton käytössä oleva laatujärjestelmä on suomalaisen urheiluseurakentän paras mittari toiminnasta. Erityisesti korkeimpien tasojen osalta seurat todella haastetaan kehittymään. Saavutettujen laatutasojen määrää ja keskiarvoja seuraamalla saa erinomaisen kuvan siitä, mihin suomalainen jalkapallo on menossa. Nyt tämän auditoinnin kautta saatu vastaus on eteenpäin ja vieläpä erittäin vahvasti, FC Honka ry:n puheenjohtaja Antti Nousiainen sekä Esport Hongan GM Hexi Arteva toteavat.