Uutiset

Subway Kansallinen Liiga käynnistyy 17.4.

50 vuotta täyttävän naisten pääsarjan otteluohjelma kaudelle 2021 on julkaistu. Kausi käynnistyy lauantaina 17. huhtikuuta ja on suunniteltu päättymään lokakuun toisena viikonloppuna (9.-10. lokakuuta). Samaan aikaan on julkaistu myös Veikkausliigan ja Miesten Ykkösen otteluohjelma kaudelle 2021.

Tulevalla kaudella Kansallisen Liigan sarjajärjestelmä palaa malliin, joka oli käytössä ennen poikkeuksellisesti pelattua kautta 2020.

Sarjajärjestelmän mukaisesti huhtikuusta elokuun loppuun pelataan kymmenen joukkueen runkosarja, jossa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti, kotona ja vieraissa. Runkosarjan jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan loppusarjaan runkosarjasijoitusten perusteella.

Kausi alkaa lauantaina 17. huhtikuuta ja runkosarja päättyy lauantaina 28. elokuuta. Jatkosarjat käynnistyvät syyskuun alussa ja päätöskierrokset pelataan viikonloppuna 9.-10. lokakuuta. Jatkosarjojen otteluohjelmat julkaistaan runkosarjan päättymisen jälkeen.

Kaikki kauden 2021 ottelut ovat tuttuun tapaan nähtävissä Ruutu+ -palvelusta.

Juhlakauteen vastuullisuus edellä

Huhtikuun puolivälissä alkava Kansallinen Liiga pyritään viemään läpi mahdollisimman hyvissä olosuhteissa, minkä johdosta kausi on tiiviimpi kuin aiempina vuosina. Huhtikuun puolivälistä lokakuun alkupuolelle kestävään sarjaan on silti jätetty tilaa mahdollisille koronaviruksesta johtuville ottelusiirroille.

– Viime vuonna jalkapallon pääsarjoissa onnistuimme toteuttamaan turvallisia ja vastuullisia ottelutapahtumia ja viemään kaudet läpi alusta loppuun. Vastuullisuus on meidän prioriteetti numero 1 tänäkin vuonna, sanoo Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja.

– Juhlimme tulevalla kaudella myös 50-vuotista naisten pääsarjaa. Jalkapallon ovet ovat tänä päivänä auki kaikille, ja juhlavuonna katseemme on vahvasti näissä mahdollisuuksissa, Pihlaja taustoittaa.

Kansallinen Liiga edellyttää maskin käyttöä ottelutapahtumissaan

Koronavirusepidemian toisen aallon kiihtyessä jalkapalloperhe on päivittänyt omaa ohjeistustaan koronavirusepidemian hillitsemiseksi.

THL:n ja STM:n antamia suosituksia seuraten Palloliitto ottaa käyttöön velvoitteen käyttää kasvomaskia katsomossa Palloliiton valtakunnallisten sarjojen ottelutapahtumissa, mukaan lukien naisten ja miesten korkeimmat sarjatasot Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan. Muissa kuin valtakunnallisissa sarjoissa kasvomaski tulee olla katsomossa, mikäli turvaetäisyyksiä ei voida kaikissa tilanteissa säilyttää.

Kasvomaskin käyttö on edellytys ottelustadionille sisäänpääsyyn niin yleisön kuin työskentelevän henkilökunnankin osalta. Lisäksi ottelutapahtumien turvajärjestelyissä suositetaan edelleen tarkkaa suunnittelua 1-2 metrin turvavälien ylläpitämiseksi kaikissa tilanteissa.

Huomioitavaa on, että edellytys kasvomaskin käyttöön ei koske alle 15-vuotiaita.

Jalkapallo kuuluu kaikille – Subway Kansallisen Liigan pelaajat ja Pelaajayhdistys ottavat kantaa samanarvoisuuden puolesta

Jalkapallon naisten pääsarja Subway Kansallinen Liiga ottaa tulevan viikonlopun kierroksellaan vahvasti kantaa samanarvoisuuden puolesta, kun liigajoukkueiden pelaajat käyttävät otteluissaan sateenkaaren värisiä kengännauhoja.

Kansallisen Liigan, Pelaajayhdistyksen ja Punainen kortti rasismille -hankkeen yhteisellä tempauksella halutaan tuoda esiin niin jalkapalloon kuin yhteiskuntaankin kuuluvaa ihmisten samanarvoisuutta ihonväriin, sukupuoleen, uskontoon tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta.

Suomen Palloliiton missio ”Jalkapalloa jokaiselle” sisältää laajan yhdenvertaisuuden tavoitteen. Tämä sanoma on yksiselitteinen ja tarkoittaa, että suomalaisen jalkapallon ja futsalin ovet ovat auki jokaiselle ihmiselle, jokaisena päivänä sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai muuhun taustaan katsomatta.

– Jalkapallo kuuluu kaikille ja tämän viestin pitää olla selkeä ja kirkas vuoden jokaisena päivänä, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoo.

Kansallinen Liiga on yhdessä pelaajiensa ja seurojensa kanssa muodostanut arvopohjan, jonka pohjalta liigan toiminnan kehittäminen tapahtuu. Ottelukierroksellaan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna liigapelaajat tuovat esiin samanarvoisuuden arvoa käyttämällä pelikengissään sateenkaaren värisiä kengännauhoja.

– Urheiluperheessä jokaisen on saatava olla oma itsensä – niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Kansallinen Liiga pelaajineen seisoo vahvasti modernien arvojen takana kunnioittaen samalla kunkin kanssaihmisen omaa ajatusmaailmaa, Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja lisää.

Kengännauhoja käyttämällä liigapelaajat pyrkivät nostamaan esiin samanarvoisuuden vahvistamista yhteiskunnassa edelleen.

– Pelaajien osallistuminen yhteiskunnalliseen arvokeskusteluun on tätä päivää maailmalla ja Suomessa. Olemme aiemmin jakaneet Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ja Punainen kortti rasismille -hankkeen kanssa yhteistyössä kapteeneille sateenkaarinauhoja, joita onkin näkynyt eri sarjoissa kapteenien hihoissa mukavasti. Tämä on luontevaa jatkumoa kapteenien viitoittamalla tiellä, sanoo Jalkapallon Pelaajayhdistyksen yhteyspäällikkö Panu Autio

Yhdenvertaisuuden arvon takana seisoo myös Punainen kortti rasismille -hanke, jonka projektipäällikkö Linda Ruutu toimii myös Pelaajayhdistyksen hallituksessa sekä HJK:n liigajoukkueen kapteenina.

– On äärimmäisen tärkeää luoda turvallinen ilmapiiri sekä urheilussa että yhteiskunnassa, jotta eri vähemmistöihin kuuluvat ihmiset voivat luottaa yhdenvertaisuuden toteutumiseen. Tämä vaatii edelleen pitkäjänteistä työtä ja konkreettisia tekoja. Samanarvoisuuden puolesta kampanjointi on juuri tällainen teko ja tärkeä osoitus yhdenvertaisuuden edistämisestä, Ruutu lisää.

FC Honka ja TiPS pistejakoom

FC Honka kohtasi kotonaan Tapiolan urheilupuistossa sarjakakkosen Tikkurilan Palloseuran. Tasaisessa ottelussa molemmilla oli hetkensä, ja lopulta sarjapisteet päädyttiinkin jakamaan lukemin 2-2.

Avausjakso

Honka loi ottelun ensimmäisen maalipaikan kymmenennellä peliminuutilla. Dana Leskinen syötti keskustaan Milla Punsarille, mutta kapteenin laukaus karkasi hieman maalin ohitse.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Honka kuitenkin onnistui iskemään ottelun avausmaalin. Aino Vuorinen keskitti, ja Katarina Naumasen pusku upposi Riina Isokäännän selän taakse.

TiPS tasoitti ottelun 27. minuutilla. Annika Haanpää lähetti vapaapotkun maalille, ja Joanna Tynnilä pääsi puskemaan pallon verkkoon.

Vierasjoukkue TiPS oli lähellä osua vielä muutama minuutti ennen taukoa, mutta Pauliina Nuora venytti huippupelastukseen Nora Lehdon kudin tielle. Näin tauolle siirryttiin lukemissa 1-1.

Toinen jakso

Honka siirtyi uudelleen johtoon 64. minuutilla. Upean vastahyökkäyksen päätteeksi Punsar pelasi pallon Tiia Savolaiselle, joka käänsi vasemmalle jalalleen ja laukoi tarkasti keltamustat 2-1 johtoasemaan.

Savolaisen maalin jälkeen TiPS haki ahnaasti tasoitusta Hongan puolustaessa uhrautuvasti. Suurilta osin Honka pystyikin pitämään vieraat poissa huippupaikoilta, ja Nuora torjui maalillaan muutamat vaaralliset laukaukset.

TiPS onnistui kuitenkin tulemaan vielä tasoihin noin viisi minuuttia enne peliajan täyttymistä, kun keskityspallo pomppi epäonnekkaasti Honka-pelaajista sisään. Näin Tapiolassa päädyttiin pistejakoon loppulukemin 2-2.

– TiPS-peli oli niin tiukka kuin saattoi odottaakin. Pisteiden tasaaminen harmittaa melkoisesti sillä pelasimme varmasti yhtä kauden parhainta peliämme. Piste on kuitenkin ehdottomasti tyhjää parempi. Katseet tuleekin jo kääntää kohti sunnuntain PK-35 Vantaa-peliä. Siitäkään pelistä ei varmasti tunnetta ja taistelutahtoa tule puuttumaan, kommentoi Honka-vahti Pauliina Nuora ottelun päätyttyä.

Hongan kausi Kansallisessa Liigassa jatkuu tosiaan melko pikaisella aikataululla, sillä seuraavan kerran arvokkaista sarjapisteistä taistellaan jo sunnuntaina 30.8. Silloin keltamustat matkaavat naapurikaupunkiin Vantaalle, jossa vastassa on PK-35 Vantaa. Ottelu käynnistyy Myyrmäen stadionilla kello 17.00.

Hongan kokoonpano:

#5 Tia Painilainen
#8 Aino Vuorinen (71′ Vilma Hakala)
#9 Jasmin Leppioja (61′ Riikka Hannula)
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (87′ Eevi Sutela)
#21 Katarina Naumanen (46′ Rebecca Kindstedt)
#32 Dana Leskinen
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #6 Heini Toivonen #27 Sonja Rajatalo (MV),

Honka ja keskikenttäpelaaja Venla Orkamo sopimukseen

Honka vahvistuu uudella pelaajalla, kun Venla Orkamo liittyy joukkueen vahvuuteen. Orkamo on harjoitellut jo pidemmän aikaa Hongan mukana.

Keskikentän keskellä viihtyvä Orkamo (16), on pelannut viimeksi tukholmalaisessa Hammarby IF:ssä, edustaen seuran alle 17- ja alle 19-vuotiaiden joukkueita. Hammarbyhyn hän siirtyi EBK:sta kesällä 2019. Jalkapallon EPS:ssa aloittanut Orkamo on edustanut Honkaa aiemminkin, viimeksi vuonna 2016.

– Hyvät fiilikset on ollut jo ihan ensimmäisistä treeneistä asti. Minut otettiin todella hyvin mukaan joukkueeseen, vaikka olenkin vähän nuorempi. Samantien tuli vahva tunne siitä, että tämä on oikea ratkaisu. Joukkueen toiminta on erittäin ammattimaista, ja tässä huippuympäristössä kehittyy varmasti paljon. Joukkueessa on huipputyyppejä, joilla on korkeat tavoitteet ja myös valmennuksella on tavoitteet korkealla joukkueen pelaamisen ja pelaajien kehittämisen suhteen. Täytyy myös itse oppia vähän olemaan, ettei sakkokassaan mene liikaa rahaa, Orkamo sanoo.

– Venla on hyvin lahjakas ja taitava pelaaja ja omaa erittäin kovan taistelutahdon. On hienoa saada hänet mukaan joukkueeseen. Uskon vahvasti, että hän pystyy nuoresta iästään huolimatta lyömään pian läpi, Hongan päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä kommentoi.

#Honka2020

Kansallisen Liigan ottelu FC Honka – TPS siirtyy useamman koronavirusepäilyn takia

Huomenna lauantaina 15. elokuuta pelattavaksi suunniteltu naisten pääsarjan Kansallisen Liigan ottelu FC Honka – TPS siirtyy pelattavaksi lauantaina 12. syyskuuta.

Syynä ottelusiirtoon on usean TPS-pelaajan sairastuminen koronaviruksen kaltaisiin oireisiin. Pelaajat ovat jo käyneet tai odottavat pääsyä koronavirustestiin, mutta näitä tuloksia ei ennätetä saada ennen lauantain ottelua. Tämän johdosta riskiä ottelutapahtuman järjestämisestä ei haluta ottaa. Ottelu siirretään ensimmäiseen vapaaseen siirtopäivään, joita ottelukalenteriin on jätetty koronaviruksen aiheuttamien siirtojen takia.

Ottelun alkamisaika päivitetään heti, kun se vahvistuu.

Naisten Suomen Cup 2020-21 alkaa suoraan lohkovaiheesta

Kuva: Juhani Järvenpää

Vuoden 2021 Suomen Cupiin ilmoittui kokonaisuudessaan kaksitoista joukkuetta. Tämän johdosta Cupissa ei pelata syksyn alkukierroksia. Näin ollen myös elokuun alkuun sijoitettu superkierros jää pelaamatta. Kaikki ilmoittautuneet joukkueet ovat mukana lohkovaiheessa, joka potkaistaan käyntiin alkuvuodesta 2021.

Naisten Suomen Cupissa 2020-21 ovat mukana Kansallisen Liigan 10 joukkuetta sekä lisäksi mukaan ilmoittautuneet FC KTP ja PEPO. Joukkueet on Palloliiton kilpailutyöryhmän päätöksellä sijoiteltu jo valmiiksi maantieteellisiin lohkoihin. Lohkovaiheen otteluista sovitaan tarkemmin loppuvuodesta.

Naisten Suomen Cupin 2020-21 lohkot:

Ilves, TPS, Åland United
JyPK, KuPS, PEPO
FC KTP, HJK, PK-35
FC Honka, PK-35 Vantaa, TiPS

Syksyltä vapautuvat cupin pelipäivät toimivat varapäivinä, mikäli sarjoissa on tarpeen tehdä ottelusiirtoja koronatilanteen takia.

Hongan maalivahtiosasto vahvistuu kahdella pelaajalla

Honka vahvistuu kahdella maalivahdilla, kun joukkueeseen liittyvät sekä Sonja Rajatalo että Sofia Manner. Molemmat ovat harjoitelleet joukkueen mukana jo keväästä saakka.

Sonja Rajatalo (22), on Hongan oma kasvatti. Hän teki liigadebyyttinsä jo vuonna 2015, pelaten kahdessa ottelussa. Rajatalo edusti keltamustia aina vuoteen 2017 saakka. Hongan jälkeen hän pelasi yhden kauden ONS:ssa, jossa tilille kertyi kahdeksan liigaottelua. Viimeiset vuodet Rajatalo on opiskellut ja pelannut St Mary’s Collegessa, Kaliforniassa. Hän on harjoitellut aiempinakin vuosina kesäisin Hongan mukana.

— Hyvillä fiiliksillä teen paluun kasvattajaseuraani Honkaan ja on mahtavaa saada olla osana näin huippua joukkuetta. Täällä on todella hyvät olosuhteet treenata ja kehittyä. Joukkueessa on erittäin kova voitontahto, vahva joukkuehenki ja huikeita tyyppejä! Rajatalo kommentoi sopimustaan.

Niin ikään Yhdysvalloissa opiskeleva Sofia Manner (22), on edustanut Suomessa pelatessaan HJK:ta. Kausilla 2015 ja 2016 hän oli liigajoukkueen mukana, mutta minuutit jäivät loukkaantumisten vuoksi vähiin. Manner lähti New Yorkissa sijaitsevaan Stony Brookin yliopistoon keväällä 2017.

— Olen todella iloinen, että olen päässyt mukaan tähän joukkueeseen. Treenit, valmentajat ja olosuhteet ovat kaikki ammattimaisia. Joukkueessa ollut huikean hyvä meininki pelaajien kesken ja minut on otettu tosi hyvin joukkueeseen mukaan. Ihan ensimmäisistä treeneistä lähtien ollut todella tervetullut olo, hän sanoo.

Hongan maalivahtivalmentaja Eemeli Ihalainen on tyytyväinen vahvistuksiin.

— Molemmat ovat huippu-urheilijoita, joilla on asenne kunnossa ja motivaatio kehittyä korkealla. On hienoa, että saamme heidän kauttaan lisää kilpailua maalivahtiosastollemme, hän kiteyttää.

#Honka2020

Subway Kansallinen Liiga käynnistyy lauantaina 13. kesäkuuta

Liigaseurat päättivät tiistaina 5.5. kokouksessaan Subway Kansallisen Liigan käynnistymisestä kesäkuun puolivälissä, mikäli koronatilanteessa tai viranomaisohjeistuksessa ei tapahdu merkittäviä muutoksia. Liiga seuraa tarkasti viranomaisten linjauksia ja laatii päivitetyt ohjeistukset ottelutapahtumien turvalliseksi läpiviemiseksi kulloisenkin viimeisimmän tiedon mukaiseksi.

Kansallisen Liigan piti alun perin käynnistyä lauantaina 27. maaliskuuta, mutta koronavirusepidemian takia kauden alkua siirrettiin eteenpäin. Valtioneuvoston maanantai-iltana 4.5. antamien koronavirusrajoituksia koskevien linjausten ja ohjeiden pohjalta liigaseurat sopivat tiistai iltapäivänä 5.5. mahdollisuudesta käynnistää kausi.

Kaksinkertainen sarja marraskuulle

Kansallisessa Liigassa luovutaan ylä- ja alaloppusarjojen käytännöstä, ja kausi pelataan 18 ottelukierroksen kaksinkertaisena sarjana. Kausi päättyy viikonloppuna 7.-8. marraskuuta. Kauden varrelle on jätetty kalenteriin väljyyttä mahdollisten koronaepidemian aiheuttamien pelisiirtojen takia.

– Mikäli joukkueessa todetaan kauden aikana koronatapaus, lähtökohtaisesti kyseisen joukkueen ottelu siirretään tätä varten vapaaksi jätetyille kalenteriviikonlopuille. Tarkemmat ohjeistukset ja pelisäännöt tähän liittyen ovat kuitenkin vielä työn alla ja niissä noudatetaan terveysviranomaisten suosituksia ja linjauksia, kertoo Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja.

Joukkueille taataan kahden viikon yhteinen harjoitteluaika joukkueharjoittelun mahdollistuessa 1. kesäkuuta alkaen. Harjoittelujakso on pelaajille tiivis, ja pelaajien loukkaantumisten ehkäisemiseksi Kansallisessa Liigassa tarkastellaan mm. poikkeusjärjestelyitä vaihtojen määrään liittyen.

Turvallisten yleisötapahtumien järjestäminen taataan erityisjärjestelyin

Valtioneuvoston linjauksen mukaan tapahtumissa voi olla 1. kesäkuuta alkaen yli 50, mutta alle 500 henkilöä, mikäli tapahtuman turvallisuus ja terveellisyys pystytään erityisjärjestelyin takaamaan. Yhteistyössä aluehallintoviranomaisten kanssa pyritään rakentamaan yleisperiaatteet erityisjärjestelyistä, joiden pohjalta kukin liigaseura tekee oman stadionkohtaisen turvallisuus- ja terveellisyyssuunnitelmansa.

Ottelutapahtuman turvallisuus ja vastuullisuus on meille ensiarvoisen tärkeä asia, joiden toteutumiseen teemme tarkat suunnitelmat. Uskomme kuitenkin vahvasti, että liigan käynnistämisen kautta voimme tuoda ihmisille iloa ja merkitystä arkeen samalla toimien vastuullisesti epidemiatilanteen kurissa pitämiseksi, Pihlaja päättää.

Lisätiedot:
Heidi Pihlaja
Kehityspäällikkö, Palloliitto
040 843 2370
heidi.pihlaja@palloliitto.fi

Yhdessä me ollaan Honka

Ole mukana tukemassa Kansallisessa Liigassa pelaavan FC Hongan toimintaa, ja osta kannatuskausikortti hintaan 75 euroa. Tukesi on nyt meille erityisen tärkeää!

Hongan viime kausi päättyi upeasti hopeamitaleihin, ja tavoitteet ovat korkealla myös tulevaisuudessa.

Joukkueen kapteeni Milla Punsar haastaa kaikki mukaan matkalle kohti huippua.

Kaikki tuki on meille todella merkityksellistä. Erityisesti näinä poikkeusaikoina pienikin apu on tärkeää. Haluamme toimia mahdollisimman ammattimaisesti ja edetä määrätietoisesti kohti unelmaamme. Tule siis mukaan tukemaan työtämme ja ole osa tarinaamme. Nähdään peleissä!

Kausikorttiin sisältyy myös mahtavia lisäetuja Esportin liikuntapalveluihin. Voit valita toimitustavaksi joko postituksen, tai hakea kortin itse Esport Arenalta tai Centeristä.

Sisäänpääsy otteluihin on maksuton.

Lue lisää ja osta omasi tästä!

Kertaluonteiset edut:
• 1x ilmainen viikkopassi Esportin Fitnesspalveluihin
(viikkopassilla pääset 7 peräkkäisen päivän ajan kaikkiin Esportin Fitnesspalveluihin).
• Kolme Personal Trainer -tapaamista kahden hinnalla. Varaukset puh. 09 5024 700 / Esport Center.
• 1x Esport Extreme kertakäynti (1h), ikäraja 6 vuotta. Etu ei sisällä 3 € hintaisia Extreme-sukkia, jotka on lunastettava jos niitä ei ennestään ole.

Jatkuvat edut:
• Kun ostat Esport Arenan 10 kerran kortin, saat 3 krt kaupan päälle (13 krt 10 hinnalla).
• Kun ostat Esport Arenan ArenaCardin 6kk jäsenyyden, saat 2 kk kaupan päälle.

*Edut voimassa 15.12.2020 asti.

Yhteistyössä