Uutiset

Honka kohti Kansallisen Liigan kautta 2022 vahvalla taustatiimillä

FC Honka lähtee kohti Kansallisen Liigan kautta 2022 vahvalla taustatiimillä. Uutena päävalmentajana aloittavan Omar Adlanin lisäksi valmennusryhmässä on paljon osaamista.

Apuvalmentaja: Sacha Navalkar (UEFA A)

Sacha Navalkar saapui Honkaan kaudelle 2021. Hän toimii juuri päättyneellä kaudella hopeaa T18 SM-sarjassa saavuttaneiden B-junioreiden päävalmentajana ja on ollut mukana myös edustusjoukkueen valmennustiimissä. Ennen Honkaan saapumistaan Sacha on valmentanut PK-35:dessä eri ikäluokkia, mm. A-junioreita poikapuolella, sekä B-tyttöjen kakkosjoukkuetta Ykkösessä.

Apuvalmentaja: Edward Kukko (UEFA A)

Kirkkonummelta kotoisin oleva Kukko aloitti valmennusuransa AC Kirkkonummen 2001-syntyneiden joukkueessa. Hän toimi vuodesta 2013 joukkueen vastuuvalmentajana aina B-juniori-ikään saakka. Kukko siirtyi Honkaan syksyllä 2018 ja aloitti 2007-syntyneiden akatemian, sekä pre-Akatemian valmennuksessa. Pre-Akatemian mukana hän on toiminut tähän päivään asti ja valmentanut lisäksi 2005 ja 2008 syntyneiden mustan linjan joukkueita. Kukko jatkaa myös 2014 syntyneiden ikäluokkavastaavana.

Talenttivalmentaja: Antoni ”Toni” Dagaa (UEFA B)

Antoni Dagaa siirtyi Honkaan FC Espoon yhteisöstä. Hänellä on valmennuskokemusta noin kahdentoista vuoden ajalta FC Espoon lisäksi myös HJK:sta ja PPJ:stä. Kuluneella kaudella Dagaa toimi FC Espoon 2007 ja 2009 syntyneiden poikien päävalmentajana, LePan talenttivalmentajana sekä oli mukana aamuvalmennuksessa.

Videoanalyytikko: Jasmin Kassim

Lahtelainen Kassim pelasi itse jalkapalloa kymmenisen vuotta, jonka jälkeen hän on valmentanut Lahden FC Reippaassa. Hän on toiminut videoanalyytikkona Reippaan lisäksi myös Palloliiton tehtävissä tyttöjen U17-maajoukkueen mukana ja ollut mukana mm. etelän alueleirillä. Jasmin kertoo lähtevänsä innoissaan Hongan matkaan ja näkemään, millaista toiminta pääsarjatasolla on.

Head of physical performance: Kevin Collet

Aiemmin joukkueen fysiikkavalmentajana ja osteopaattina toiminut Kevin Collet toimii nyt neljättä kautta joukkueen mukana. Tällä kaudella Kevinin tehtävänä on suunnitella harjoittelustrategia, jolla pelaajien suorituskykyä saadaan maksimoitua niin loukkaantumisten ennaltaehkäisyn, kestävyyden, voiman, kuin nopeudenkin näkökulmasta. Myös näiden ominaisuuksien testaamisen suunnittelu kuuluu Kevinin tehtäviin. Lisäksi hänen vastuullaan on joukkueen fyysisen suorituskyvyn ja harjoituskuormituksen jatkuva analyysi ja raportointi läpi kauden.

Fysioterapeutti: Hanna Siljander

Itsekin jalkapalloa noin viisitoista vuotta pelannut Siljander opiskelee fysioterapiaa Laurean ammattikorkeakoulussa. Urheilu on kaiken kaikkiaan lähellä hänen sydäntään ja Siljander kertoo lähtevänsä uuteen tehtävään hyvin innoissaan.

Myös päävalmentaja on innoissaan tulevasta tiimistään sekä sen yhteisestä visiosta:

Olen hyvin innoissani tulevan kauden valmennustiimistä. Sacha on ollut jo joukkueen mukana ja tuntee pelaajat. Hänen kova työmoraalinsa on erittäin tärkeää. Edward on hyvä lisäys valmennusryhmään, olemme iloisia, että saimme hänet mukaan. Hän on nuori ja hyvin motivoitunut valmentaja, joka haluaa auttaa pelaajia kehittymään.

Toni aloittaa uutena talenttivalmentajana ja on erityisesti nuorten pelaajien apuna. Hän tuo paljon kokemusta ja tietoa valmennukseen. Jasmin on hieno lisä ryhmäämme, hän on ahkera ja saa materiaalin valmennukselle ja pelaajille nopeasti. Hän on tärkeä osa valmennusryhmäämme. Kevinin osaaminen fyysisen kuormituksen hallitsemisessa ja fysiikkaohjelman laatimisessa niin joukkue- kuin yksilötasollakin on joukkueemme kehittymisen kannalta elintärkeää. Hanna aloittaa tammikuussa joukkueemme fysioterapeuttina. Hän on erittäin motivoitunut hyppäämään mukaan ja auttamaan pelaajiamme. Koko valmennusryhmällämme on yksi yhteinen visio, pelaajien auttaminen ja kehittäminen. Sama visio löytyy myös muusta taustaryhmästämme. Myös heillä on suuri rooli joukkueen kehittämisessä, Adlani lisää.

Joukkueen maalivahtivalmennuksesta tiedotetaan lähiaikoina. Joukkueenjohtajan tehtävissä jatkaa kolmatta kautta Jussi Tapola. Mika Pulliainen avustaa joukkuetta erilaisissa tehtävissä.

Muu taustaryhmä:

Media: Ilmari Vuorenmaa
Seurakoordinaattori FC Honka ry: Annariina Seppä
Urheilutoimen koordinaattori FC Honka ry: Leena Lassila
Toiminnanjohtaja FC Honka ry: Petri Harainen
Urheilutoimenjohtaja: Petri Vuorinen

Julia Schalin jatkaa Hongassa myös tulevilla kausilla

Monipuolinen Julia Schalin ja FC Honka ovat solmineet 2+1-vuotisen sopimuksen. 16-vuotias pelaaja debytoi tällä kaudella pääsarjatasolla.

Schalin on monikäyttöinen pelaaja, sillä hänet on nähty kentällä niin keskikentällä, laidalla, kuin hyökkäyksenkin rooleissa. Ikäluokkansa maajoukkuerinkiin kuuluva Schalin on pelannut tällä kaudella BSM-sarjassa kymmenessä ottelussa, joista yhdeksän avauskokoonpanossa. Maaleja BSM-sarjassa on syntynyt kolme.

Schalin debytoi Kansallisessa Liigassa elokuun kotiottelussa PK-35 Vantaata vastaan, kun hän tuli vaihdosta kentälle parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa. Hänet vaihdettiin tauolla kentälle kotiottelussa TiPS:iä vastaan, ja ensimmäisen avauskokoonpanopaikkansa Schalin sai Töölössä HJK:n vieraana. Avauskaudella pääsarjassa minuutteja tuli yhteensä 129. Schalin pelaa myös jääkiekkoa Kiekko-Espoon liigajoukkueessa.

Päätös keltamustassa paidassa jatkamisesta oli helppo.

– Hongassa jatkaminen oli helppo päätös. Honka on tarjonnut ja tulee myös jatkossa tarjoamaan varmasti yhden parhaista paikoista Suomessa kehittyä nuorelle pelaajalle. Pelaajat ja valmentajat ovat motivoituneita ja kaikilla on halu kehittyä. Hongassa panostetaan joukkueen lisäksi yksilöihin, joka tukee omia tulevaisuuden tavoitteitani. Treeniolosuhteet ovat loistavat ja arki koulun kanssa sujuu hyvin. Olen tyytyväinen siihen, että saan jatkaa seuraavat vuodet Hongassa ja odotan tulevaa kautta innolla!, hän sanoo.

– Julian monivuotinen sitoutuminen Honkaan on hieno uutinen. Hän on aina ollut erittäin urheilullinen. Se näkyy siinä, että hän pystyy pelaamaan useita eri lajeja maan korkeimmalla tasolla. Julia on pelaaja, joka pystyy pelaamaan eri pelipaikoilla ja on erittäin vahva pallollisena. Urheilullisuutensa ja fyysisen voimansa ansiosta hän sopeutuu hyvin Kansalliseen Liigaan ja odotan innolla hänen kehitystään tulevaisuudessa, päävalmentaja Omar Adlani kommentoi.

Ada Eronen ja Honka sopimukseen

Honka ja hyökkääjä Ada Eronen ovat solmineet 2+1-vuotisen sopimuksen. Debyyttinsä pääsarjatasolla päättyneellä kaudella tehnyt 17-vuotias hyökkääjä on tyytyväinen jatkosopimukseen.

– Honka on tällä hetkellä paras mahdollinen paikka kehittyä pelaajana ja ihmisenä. On hienoa, että pääsen treenaamaan ja pelaamaan näin hyvissä olosuhteissa, ja työskentelemään ammattimaisen valmennuksen kanssa. Odotan tulevaa kautta innolla ja hyvillä mielin, hän sanoo.

Hongan BSM-joukkueen runkopelaajiin kuuluva Eronen on pelannut tällä kaudella kymmenessä BSM-sarjan ottelussa, joissa hän on onnistunut maalinteossa kuudesti. Debyyttinsä Kansallisessa Liigassa Eronen teki elokuun kotiottelussa PK-35 Vantaata vastaan, jossa hän tuli vaihdosta kentälle hieman yli kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa.

Eronen oli ensimmäistä kertaa liigajoukkueen avauskokoonpanossa yläloppusarjan avausottelussa KuPS:ia vastaan. Hän iski liigauransa avausmaalin ottelun 69. minuutilla ja toi Hongan tasoihin, mutta kuopiolaiset onnistuivat kuitenkin vielä iskemään voittomaalin. KuPS-ottelun jälkeen Eronen avasi myös kotiottelussa TiPS:iä, sekä vieraskamppailussa HJK:ta vastaan. Kaiken kaikkiaan minuutteja kertyi Kansallisessa Liigassa 187.

Eronen pelaa Hongan lisäksi myös jääkiekkoa pääsarjatasolla Kiekko-Espoossa. Hän kuuluu molemmissa lajeissa ikäluokkansa maajoukkueeseen.

– Ada on erittäin motivoitunut monilajiurheilija, jolla on kyky menestyä kaikessa, minkä hän valitsee. Pitkän ajan sitoutuminen antaa hänelle mahdollisuuden ottaa tarvittavat askeleet kehityksessään, ja Honka tukee sitä prosessia. Ada on sopeutunut nopeasti Kansallisen Liigan fyysisyyteen ja nopeuteen ja pystyy vielä parantamaan peliään tulevina vuosina, päävalmentaja Omar Adlani toteaa.

Elli Seiro jatkaa Hongassa

Elli Seiro ja Honka ovat tehneet 2+1-vuotisen sopimuksen. Seiro teki debyyttinsä pääsarjatasolla tällä kaudella ja nousi mukaan liigajoukkueen rinkiin.

2005 syntynyt Seiro siirtyi Honkaan kaudeksi 2021 EPS:stä. Tämän kauden BSM-sarjassa hän on pelannut yhdessätoista ottelussa ja on yksi Hongan parhaista maalintekijöistä kahdeksalla osumallaan.

Debyyttinsä Kansallisessa Liigassa Seiro teki 7.8. pelatussa HJK-ottelussa, tultuaan vaihdosta kentälle viimeiseksi noin viideksitoista minuutiksi. Avauskokoonpanossa hän oli ensimmäistä kertaa elokuun loppupuolella pelatussa vierasottelussa Ahvenanmaalla Åland Unitedia vastaan. Kaiken kaikkiaan minuutteja kertyi kuudessa liigaottelussa yhteensä 209. Seiro kuuluu myös ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin.

– Koen, että Honka on minulle juuri oikea paikka kasvaa ja kehittyä. Valmennus on ammattimaista sekä treeniolosuhteet ovat erinomaiset. Joukkueesta on tullut minulle kuin perhe ja lupaan antaa itsestäni kaikkeni, jotta joukkue menestyisi. Uskon tämän olevan iso ja tärkeä askel elämässäni. Olen todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja odotan innolla tulevaa kautta, Seiro itse kommentoi.

– On hienoa, että olemme saaneet Ellin sitoutumaan moneksi vuodeksi. Hän on näyttänyt, että hän pystyy taistelemaan ja myös taisteleekin liigan kovimpiakin pelaajia vastaan. Hänellä on vielä paljon mahdollisuuksia kehittää pelaamistaan. Ellin kovan intensiteetin sprintit ja kova työmoraali auttavat häntä sopeutumaan erinomaisesti joukkueeseen ensi kaudella, päävalmentaja Omar Adlani sanoo.

Kiitos Epe!

Kahdeksan vuotta Hongan maalivahtivalmentajana toiminut Eemeli Ihalainen jatkaa elämässään uusiin haasteisiin. Ihalainen saavutti Hongan kanssa niin suomenmestaruuden, Suomen Cupin voiton, SM-hopean, kuin pronssinkin, sekä oli ennen kaikkea joukkueen monivuotinen sakkokuningas!

Honka kiittää Epeä upeasta, laadukkaasta ja väsymättömästä työstä monien vuosien ajan ja toivottaa kaikkea hyvää jatkoon!

Kiitos Hemppa!

Kuva: Juhani Järvenpää

Hienon uran tehnyt Heini Toivonen päätti pelaajauransa tähän kauteen ja pelasi viimeisen ottelunsa viime lauantain päätöskierroksella PK-35 Vantaata vastaan.

Toivonen edusti pääsarjatasolla vain kahta joukkuetta. Liigadebyyttinsä hän teki ONS:n riveissä kaudella 2012. Debyyttikaudella vastuuta tuli kahdessakymmenessä ottelussa. Jo aiemmin Toivonen oli pelannut ONS:n paidassa suuressa roolissa Ykkösessä.

Toivonen kuului oululaisten runkopelaajiin liigatasolla kuuden vuoden ajan ja pelasi seurassa yhteensä 108 pääsarjaottelua, joissa hän teki yhdeksäntoista maalia. Honkaan hän saapui kaudelle 2020. Avauskaudella keltamustissa tilille tuli kolmetoista pelattua liigaottelua. Kuluneella kaudella Toivonen pelasi yhdessätoista ottelussa ja onnistui kahdesti maalinteossa. Hongassa vastuuta on tullut erityisesti keskuspuolustajana, mutta myös laitapakkina ja keskikentän laidalla. Kaiken kaikkiaan Toivonen pelasi urallaan 132 liigaottelua ja teki 21 maalia.

Olen todella kiitollinen ja tyytyväinen siihen, että tulin Honkaan pari vuotta sitten. Viime vuodet eivät toki ole olleet joukkueena tuloksellisesti parhaita mahdollisia, mutta koen saaneeni silti täältä paljon. Erityisesti olen äärettömän kiitollinen joukkueelle ja sille, miten hyvin minut otettiin vastaan. Pääsin hetkessä sisään Honka-pöhinään, joka on aivan ainutlaatuista. Nämä ihmiset tekevät täällä tämän upean joukkueen ja yhteishengen, Toivonen sanoo.

– Jalkapallo on ollut minulle aina keino toteuttaa itseäni ja päästä haastamaan itseäni. Rakastan treenaamista sekä pelaamista ja joukkueen kanssa yhdessä oloa. Ripustan nappikset naulaan äärettömän haikein ja kiitollisin mielin. Innolla odotan, mitä kaikkea muuta elämällä onkaan tarjottavana. Futis on antanut minulle valtavasti. Olen saanut paljon taitoja ja kokemusta, joita voin myös muuten elämässä hyödyntää. Ja tärkeimpänä tietenkin nämä ihmiset. Onneksi he säilyvät, hän päättää.

Kiitos Hanna!

Kuva: Juhani Järvenpää

Pitkän ja upean liigauran tehnyt Hanna Ruohomaa päätti pelaajauransa tähän kauteen, joten hyökkääjän viimeiseksi liigaotteluksi jäi eilinen ottelu PK-35 Vantaata vastaan.

Euran Pallon kasvatti aloitti liigauransa Porin NiceFutiksessa, josta hän siirtyi TPS:n paitaan. Turussa Ruohomaa pelasi kausilla 2014-2017, iskien parhaimmillaan neljätoista maalia kaudessa. Ennen täksi kaudeksi Honkaan siirtymistä Ruohomaa edusti kolmen kauden ajan HJK:ta. Hongassa vastuuta tuli viidessätoista liigaottelussa.

Yhteensä Ruohomaa pelasi urallaan yksitoista vuotta ja 203 ottelua pääsarjatasolla, joissa syntyi 71 maalia. Hän saavutti myös yhden Suomen mestaruuden ja kaksi SM-hopeaa.

– Kautta edeltävässä lääkärintarkastuksessa todettiin, että tilillä alkaa olla sen verran päävammoja, että on aika laittaa nappikset naulaan ja terveys edelle. Vaikka se olikin shokki ja vaikea asia ensin hyväksyä, olen todella onnellinen siitä, että Suomessa päävammat otetaan vakavasti ja pelaajien terveydestä huolehditaan. Olen erittäin kiitollinen meidän joukkueemme lääkärille Aleksille, joka hoiti sen tilanteen ja oli siinä hetkessä tukena, Ruohomaa kertoo.

– Tämä kausi ei mennyt tuloksellisesti eikä henkilökohtaisesti tavoitteiden mukaan, mutta olen todella iloinen että tulin Honkaan ja sain päättää urani tässä joukkueessa. Meillä on ihan upea joukkue! Olen onnellinen siitä, mitä kaikkea futis on minulle antanut, mihin se on minut tuonut ja kantanut elämässä. Parasta mitä futikselta olen saanut, on kaikki ihmiset jotka olen urani aikana kohdannut.

Honka onnittelee Hannaa hienosta urasta, kiittää ajastaan seurasta ja toivottaa onnea tulevaan!

Kiitos Rossi!

Kolmen kauden ajan Hongan päävalmentajana Kansallisessa Liigassa toiminut Rosa Lappi-Seppälä jättää seuran tämän kauden jälkeen ja siirtyy uusiin tehtäviin A-maajoukkueen valmennusryhmään. Lappi-Seppälän viimeiseksi otteluksi Hongan päävalmentajana jää siis lauantaina 9.10. pelattava kauden päätösottelu PK-35 Vantaata vastaan.

Lappi-Seppälä saapui Honkaan kaudelle 2019. Reippaasti nuorentunut joukkue saavutti kauden päätteeksi upeasti hopeamitalit. Viime kaudella Hongan sijoitus oli viides ja tällä kaudella joukkue tulee sijoittumaan kuudenneksi.

Joukkueessa on tapahtunut muutoksia myös kuluneen kauden aikana. Esimerkiksi liigadebyyttinsä on tehnyt yhdeksän nuorta ja lupaavaa pelaajaa ja erityisesti kauden loppupuoliskolla nuorten pelaajien vastuu on kasvanut.

– Kauden lopun kynnyksellä on inhimillistä, että tunteet ovat vielä pinnassa ja asioita peilaa helposti nykyhetkeen ja lähimenneisyyteen. Siinä valossa täytyy olla rehellinen ja sanoa, että emme ole tuloksellisesti tähän kauteen kovin tyytyväisiä. Yksi tärkeimmistä tavoitteista on kuitenkin ollut pitkäjänteinen työ, joten on tärkeä nähdä metsä puilta ja peilata asioita pidemmällä aikajänteellä, Lappi-Seppälä sanoo.

– Olen todella iloinen siitä, että Honka on mennyt seurana todella paljon eteenpäin. Seurassa on tehty paljon isoja muutoksia mm. hallinnollisella puolella ja se on mahdollistanut hyvän kivijalan myös pelaajakehityksen kehittämiseen. Tämä ei missään vaiheessa ole ollut yhden ihmisen show, vaan koko ajan töitä on tehty laajalla rintamalla. Vuosi vuodelta tulee tasaisempia ikäluokkia, joista on helpompi nostaa pelaajia edustuksen rinkiin harjoittelemaan tai jopa pelaavaan kokoonpanoon. Joka vuosi merkittävä määrä pelaajia on myös lähtenyt ulkomaille pelaamaan, joka kertoo siitä, että Honka on erittäin hyvä seura pelaajan omalle kehitykselle ja ponnahduslauta eteenpäin, hän jatkaa.

Omalla pelaajaurallaan Lappi-Seppälä pelasi Suomen lisäksi myös Belgiassa, Yhdysvalloissa sekä Italiassa. A-maajoukkueessa kertyi 21 ottelua. Valmentajana Lappi-Seppälä toimi ennen Honkaa mm. EIF:ssä, sekä alle 23-vuotiaiden maajoukkueessa. Lisäksi hän on toiminut Marko Salorannan kanssa U17-18 maajoukkueessa, aluevalmentajana, KoiPS:n valmennuspäällikönä, sekä valmentanut Mäkelänrinteen urheilulukiossa ja PHYK:ssa.

– Olen erittäin kiitollinen ja iloinen vuosista Hongassa. Haluan kiittää Mariet Louhentoa, joka on tehnyt erittäin paljon töitä Hongan eteen, ollut aina tukena ja mahdollistanut naisten joukkueelle monia asioita. Kun lähdin toimintaan mukaan, oli selvää, että tulen olemaan mukana melko suuressakin muutosprosessissa. Tiesin, ettei kaikki aina tule olemaan helppoa, mutta loppujen lopuksi on sanottava, että näihin vuosiin on mahtunut paljon merkittäviä ja antoisia hetkiä.

– Vaikka olo on tällä hetkellä aika haikea, minulla on todella luottavainen olo siitä, että naisten edustusjoukkue on erittäin hyvissä käsissä. Omar Adlani on hyvä, kehittyvä valmentaja, joka tekee aina hartiavoimin töitä joukkueen eteen. Haluan sanoa erityiskiitokset koko valmennustiimille, joka on tehnyt valtavasti töitä. Haluan myös kiittää kaikkia vapaaehtoisia, he ovat tämän seuran sielu. Voisin nostaa esiin joukkueenjohtaja Jussi Tapolan, tai voisin nostaa monta muutakin ihmistä. Hongan yhteisöllisyydestä kertoo se että, peleissämme on aina suuri joukko ihmisiä taustalla tekemässä töitä. He luovat tärkeimmän ytimen koko tälle toiminnalle. Iso kiitos myös pelaajille. Joukkue on täynnä mahtavia tyyppejä, jotka kantavat paljon vastuuta yhteisestä asiastamme, Lappi-Seppälä päättää.

– Haluan lausua Rossille ison kiitoksen näistä vuosista. Hänen johdollaan naisten joukkue on toiminut tavoitteellisesti ja menestyksekkäästi. Siirto naisten maajoukkueen valmennusryhmään osoittaa jälkeen kerran myös sen, että Hongasta paitsi pelaajien on hyvä ponnistaa urallaan isompiin ympyröihin, niin on myös valmentajien, kommentoi manageri Hexi Arteva.

Noora Juusela ja Honka sopimukseen!

Kuva: Juhani Järvenpää

Noora Juusela jatkaa Hongassa 2+1-vuotisella pelaajasopimuksella. Juusela on noussut kauden aikana liigajoukkueen kokoonpanoon ja saanut myös vastuuta pääsarjatasolla.

2004 syntynyt Juusela teki debyyttinsä Kansallisessa Liigassa 3.7. pelatussa Ilves-ottelussa, tultuaan lisäajalla vaihdosta kentälle. Hän nousi avauskokoonpanoon seuraavaan JyPK-otteluun. Hyökkävänä keskikenttänä pelaava ja kärjessäkin vastuuta saanut Juusela on pelannut tähän mennessä kymmenessä liigaottelussa 566 minuuttia. Avauskokoonpanossa hän on ollut kuudesti.

Lisäksi Juusela on pelannut tällä kaudella kuudessa BSM-sarjan ottelussa ja iskenyt niissä viisi maalia, sekä yhdessä Ykkösen ottelussa PKKU:n paidassa, jossa syntyi myös maali. Juusela siirtyi Honkaan täksi kaudeksi PK-35:destä, jossa hän on lähes koko pelannut aiemman uransa. Hän kuuluu myös ikäluokkansa maajoukkuerinkiin.

– Koen, että Honka on minulle juuri nyt oikea paikka kehittyä pelaajana ja ihmisenä. Täällä saa monipuolista valmennusta ja treeniolosuhteet ovat upeat. Tämä on suuri ja hieno askel uralla eteenpäin ja olen iloinen ja innoissani että pääsen toimimaan huipputyyppien kanssa, Juusela sanoo.

– Noora on ottanut kehityksessään suuria askelia ja on saanut suurta roolia liigajoukkueessa jo tällä kaudella. Hän vaatii aina itseltään paljon ja hänellä on vielä paljon aikaa kehittyä. Nooran suurimmat vahvuudet ovat pallollisessa pelaamisessa ja hänen kova asenteensa ja jatkuva hyvä motivaatio tehdä asioita aina vain paremmin ohjaavat hänet niin korkealle tasolle, kun itse hän vain haluaa saavuttaa, kommentoi marraskuussa edustusjoukkueen päävalmentajana aloittava Omar Adlani.

Omar Adlani Hongan Kansallisen Liigan joukkueen päävalmentajaksi

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Hongassa kaksi kautta valmentajana toiminut Omar Adlani on valittu seuran Kansallista Liigaa pelaavan edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Kaksivuotinen sopimus mahdollistaa suunnitelmallisen kehitystyön ja toiminnan uudelleenorganisoinnin FC Honka ry:n alla.

Omar Adlani on toiminut kaksi vuotta seurassa tyttöjen talenttivalmentajana ja työskennellyt samalla tiiviissä yhteistyössä naisten edustusjoukkueen kanssa. Tehtävä on valmistanut häntä hyvin kasvavaan vastuuseen. Adlani on suorittanut UEFA A-valmennuslisenssin.

Omarin osoittama ammattitaito ja motivaatio talenttivalmentajan tehtävissä tukivat valintaa. Hän tuntee myös edustusjoukkueen hyvin. Hänen vahvuuksiaan urheiluun liittyvien sisältöjen lisäksi ovat kyvykkyys pelaajien kohtaamisessa sekä halu kehittyä omassa työssään jatkuvasti paremmaksi, kommentoi seuran toiminnanjohtaja Petri Harainen.

Adlani aloittaa tehtävässään marraskuun alussa. Hän seuraa tehtävässään Rosa Lappi-Seppälää, joka siirtyy kolmivuotisen sopimuksensa päättyessä Suomen naisten A-maajoukkueen valmennustiimiin. Adlanin tehtävä on päätoiminen.

Tehtävä on minulle kunnia-asia ja olen erittäin motivoitunut aloittamaan työskentelyn päävalmentajana. Prosessi ensi kauden joukkueen ja taustojen kasaamiseksi on hyvin käynnissä, kertoo Adlani.

– Tärkein tehtäväni päävalmentajana on luoda ympäristö, jossa pelaajat voivat kehittyä. Samalla haluan mahdollistaa myös parhaan mahdollisen oppimisympäristön valmennustiimillemme. Haluamme olla kilpailukykyisiä kaikessa mitä teemme, Adlani lisää.

Uudelleenorganisoinnilla laatua toimintaan

Naisten edustusjoukkuetoimintaa järjestettiin kaksi kautta Esport Honka Oy:n alaisuudessa. Alun perin kolmivuotiseksi hankkeeksi suunniteltu kokeilu jäi lyhyeksi ja joukkue palaa ensi kaudesta lähtien FC Honka ry:n alle. Yhteistyö muiden joukkueiden osalta jatkuu osakeyhtiön ja yhdistyksen välillä ennallaan.

FC Honka ry:llä on pitkä traditio naisten pääsarjatason toiminnan järjestämisessä. Olemme ylpeitä joukkueesta ja haluamme mahdollistaa huippu-urheilun toteutumisen myös tällä osa-alueella. Taloudellisesti toiminta on mahdollista järjestää, vaikka joudummekin tulevalla kaudella hieman karsimaan kuluja. Paluu tuttuun ympäristöön on kuitenkin tervetullut ja pelaajille varmasti se paras vaihtoehto, Harainen summaa.

Joukkueelle ei niinkään ole väliä, kuka toimintaa taustalla organisoi. Tärkeintä on, että meillä on yhteinen visio ja arvomaailma, jotka tukevat toiminnan toteutumista. Olen nähnyt ry:n ammattimaisen tavan johtaa ja kehittää toimintaa ja uskon, että tämä on juuri nyt paras ympäristö myös meille joukkueena, Adlani lisää.

FC Hongan kauden viimeinen kotiottelu Tapiolan Urheilupuistossa pelataan sunnuntaina 3.10., kun vastaan asettuu yläloppusarjassa tällä hetkellä kolmantena oleva Åland United. Kauden viimeinen ottelu pelataan lauantaina 9.10. vieraissa, kun FC Honka matkaa PK-35 Vantaan vieraaksi. 

Yhteistyössä