Kansallinen Liiga

Hongalle niukka kotitappio

Honka ja KuPS kohtasivat toistamiseen lyhyen ajan sisään, tällä kertaa Tapiolan urheilupuistossa. Ottelussa nähtiin kovaa kamppailua, mutta lopulta vieraat saivat vielä käännettyä tuloksen niukasti voitokseen.

Avausjakso

Ottelu lähti alusta saakka vauhdikkaasti käyntiin ja vauhtia riitti molempiin suuntiin. 15. minuutilla KuPS:illa oli vaarallinen vapaapotku, mutta Liisa Tuomi oli hereillä ja venytti pallon tielle.

Avausmaali nähtiin 19. minuutilla. Aino Krögerin keskitys pomppi maalin eteen Anni-Maija Kauppilalle, joka vie KuPS:n 1-0 johtoon.

Muita osumia ei avausnelivitosella nähty, joten tauolle mentiin vieraiden maalin johtoasemassa.

Toinen jakso

KuPS hyökkäsi vaarallisesti, kun toista nelivitosta oli pelattu muutama minuutti. Anna Nurmi nousi vasemmalta ja lopulta Kauppila kokeili nostaa pallon yli Tuomen. Honka-vahti sai kuitenkin tipattua pallon kulmapotkuksi.

Hetkeä myöhemmin Oona Sirenin laukaus meni hieman ohi Honka-maalin.

Honka tuli hienolla tavalla tasoihin 54. minuutilla. Joukkueen kova prässi ja upea taistelu pakotti KuPS:n menetykseen omalla alueellaan. Eevi Sutela löysi syötöllään Milla Punsarin, joka viimeisteli varmasti lukemiksi 1-1.

Hongan vahva vaihe jatkui maalin jälkeen. Honka sai muutamasta kulmapotkusta maalille tilanteita, mutta KuPS-puolustus onnistui lopulta siivoamaan pallon väljemmille vesille.

KuPS onnistui siirtymään uudelleen johtoon, kun Gentjana Rochin laukaus upposi Hongan verkkoon.

71. minuutilla KuPS pääsi vielä hyvään paikkaan, mutta Tuomi tuli hyvin vastaan ja torjui Oona Sirenin laukauksen.

Ottelun loppuhetkillä nähtiin vielä muutamia tilanteita, mutta ei lisämaaleja. Näin ollen pisteet lähtivät kovan taiston jälkeen Kuopioon.

Olen hyvin ylpeä pelaajiemme panoksesta tänään. Intensiteetti pysyi korkealla läpi ottelun. KuPS:n pelaaminen oli meille tuttua, sillä kohtasimme heidät niin vähän aikaa sitten. Olimme paremmin valmistautuneita tähän otteluun. Tiesimme, että KuPS:illa on paljon laatua pallollisena. Kun he saavat aikaa pallon kanssa he ovat hyvin vaarallisia. Siksi halusimme laittaa heihin mahdollisimman paljon painetta. Puolustimme oikein hyvin ja prässipelaamisemme toi meille myös hienon maalin, mikä oli parannusta edelliseen peliin verrattuna. Pystyimme pitämään KuPS:n poissa monilta huippupaikoilta, mikä on vaikeaa heidän hyökkäyspään pelaajiaan vastaan. En kuitenkaan ole tyytyväinen siihen, miten he tekivät kaksi maaliaan. Meidän olisi pitänyt pystyä estämään ne paremmin. Meillä oli haasteita etenemisessä, emmekä aina löytäneet vapaita pelaajia. Analysoimme sen ensi viikolla ja pyrimme auttamaan pelaajia parantamaan. Kokonaisuutena parannamme pelaamistamme edelleen. Joukkueen asenne on erinomainen eikä heidän intonsa laske. Odotan innolla uuden treeniviikon avaamista tämän ryhmän kanssa, päävalmentaja Omar Adlani sanoi ottelun jälkeen.

Honka jahtaa pisteitä seuraavan kerran tiistaina 31.5. Silloin Tapiolan urheilupuistossa vastassa on Åland United kello 18.30 alkaen. Tervetuloa kannustamaan Honkaa myös silloin!

Hongan avauskokoonpano:
#4 Daniela Sandås
#5 Senja Salo
#6 Ida Heikkinen (77’ Saana Hartikainen)
#9 Elli Seiro (77’ Ada Eronen)
#12 Liisa Tuomi (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#18 Julia Schalin (77’ Noora Juusela)
#28 Eevi Sutela
#77 Milla Punsar (85’ Matilda Kuusniemi Fishwick)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #10 Jasmin Leppioja, #22 Annika Idman, #31 Sonja Ferm (MV)

Honka kohtaa lauantaina KuPS:n toistamiseen

Hongan ottelut Kansallisessa Liigassa jatkuvat kotona Tapiolan urheilupuistossa lauantaina. 14.00 TUP:in TN1:llä vastassa on KuPS. Liput otteluun portilta 5€, alle 18v maksutta! Tervetuloa!

Honka loi viime kierroksen ottelussaan HPS:aa vastaan monia maalipaikkoja, mutta joutui dramaattisten loppuhetkien jälkeen tyytymään 0-1 tappioon. Honka on sarjassa seitsemäntenä, tasapisteissä kahdeksantena olevan HPS:n kanssa ja pisteen viimeistä ylemmän loppusarjan paikkaa hallussaan tällä hetkellä pitävän Ilveksen takana.

Vaikka Honka on saanut kerättyä toistaiseksi vain kaksi voittoa ja sitä myöten kuusi pistettä, on joukkueen pelaamisessa nähty myös hyvää ja parempia tuloksia on odotettavissa.

Puolustaja Nana Yang palasi Honkaan Yhdysvaltojen yliopistosarjoista kesän ajaksi. Hän tuli vaihdosta kentälle ensimmäisessä KuPS-kohtaamisessa ja oli avauskokoonpanossa HPS:aa vastaan. Vaikka voittoja Yang ei ole päässyt Hongan kanssa tällä kaudella vielä juhlimaan, on hän hyvillä fiiliksillä keltamustaan paitaan paluusta.

Honkaan palaaminen on tuntunut tuloksista huolimatta hyvältä. Treenaaminen ja pelaaminen Hongan ympäristössä ja vanhojen pelikaverien kanssa on ollut antoisaa, Yang toteaa.

Yhdysvaltojen yliopistosarjasta löytyy nopeita ja atleettisia pelaajia ja joukkueet keskittyvät vähemmän taktisiin asioihin, kun taas Suomessa koko joukkueen yhteispeli ja taktinen puoli on suuremmassa roolissa. Pelitempo on siinä mielessä siellä kovempi, että peli on hyvin pitkälti transitiopeliä, hän vertaa pelillisiä eroja Kansalliseen Liigaan.

Lauantain vastustaja KuPS on yhä Kansallisen Liigan kärkipaikalla, vaikka se kokikin kauden avaustappion PK-35 Vantaalle viime ottelussaan. Vantaalaiset ovat kuitenkin tasapisteissä, yhden ottelun vähemmän pelanneena. Viime kierroksen tappiosta huolimatta kuopiolaisten alkukautta voidaan pitää onnistuneena. Seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan se otti täydet kaksikymmentäyksi pistettä maalierolla 33-3.

Honka kohtaa KuPS:n toistamiseen lyhyen ajan sisään, sillä joukkueiden edellisestä kohtaamisesta tulee ottelupäivänä kuluneeksi vain kymmenen päivää. Kotikentällään KuPS voitti Hongan 2-0, joten Hongalla on nyt mahdollisuus revanssiin. Yang näkee, että KuPS:n nopeasta uudelleen kohtaamisesta on hyötyä.

KuPS:n kohtaaminen uudestaan lyhyen ajan sisään on edullista, koska viime peli on vielä niin tuoreena mielessä. Osa-alueet, jotka silloin toimivat ja jotka eivät, on korjattavissa sen kokemuksen perusteella. Meidän on puolustettava erityisen huolellisesti ja kollektiivisesti, jotta oma maali saadaan pidettyä puhtaana. Meidän on myös luotava lisää uhkaa KuPS:n päätyyn, jotta useampi vaarallinen maalipaikka voisi tuoda tulosta. Tämä lähtee liikkeelle paremmasta pelinavaamisesta ja prässinpurkamisesta, joten sitä on parannettava huomattavasti viime ottelusta, Yang kommentoi.

FC Honka vs KuPS siis Tapiolan urheilupuiston TN1:llä lauantaina 21.5. kello 14.00 alkaen. Liput otteluun portilta 5€, alle 18v maksutta!

Nähdään matsissa!

Hongalle karvas tappio dramaattisten vaiheiden jälkeen

Honka kohtasi HPS:n vieraskentällä lauantai-illan kamppailussa. Keltamustat joutuivat pettymään, kun monista hyvistä paikoista huolimatta pallo ei löytänyt tietään HPS:n maaliin ja kotijoukkue osui toisella jaksolla kertaalleen.

Avausjakso

Honka hallitsi ottelua pallollisena alusta saakka. Kaksitoista ja puoli minuuttia oli pelattu, kun Eevi Sutela lähetti vapaapotkun maalille ja Milla Punsar pääsi jatkamaan, mutta laukaus meni puolustuksen kautta yli päätyrajasta.

22. minuutilla nähtiin HPS:n ensimmäinen vaarallinen paikka. Elisa Lemettinen löysi syötöllään Aada Nurmen boksista, mutta Liisa Tuomi koppasi varmasti laukauksen.

Vain hetkeä myöhemmin avausmaali oli erittäin lähellä. Pusar lähetti matalan pallon maalille, mutta kukaan ei päässyt ohjaamaan pelivälinettä verkkoon, vaan pallo meni maaliviivaa hipoen yli sivurajasta.

Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Hongan johtomaali oli lähellä, kun toinen nelivitonen oli vielä alkutekijöissään. Punsar viritti kovan laukauksen, mutta hieman yli HPS-maalin. Hetkeä myöhemmin Aino Lehtinen laukoi kentän toisessa päässä, mutta lopputulos oli sama.

59. minuutilla Piipa Kämppi oli karata maalintekoon, mutta Liisa Tuomen oikea-aikainen vastaantulo pelasti Hongan. Maalivahti sai hieman jalkaansa pallon tielle, eikä Kämpin jatkotilanteesta päätyviivalta lähteneelle keskityspallolle ollut jatkajia.

Kotijoukkue HPS pääsi siirtymään johtoon 66. minuutilla, kun Helmi Halomo pääsi laukomaan pelivälineen ohi Liisa Tuomen.

Ottelun loppuhetkillä koettiin suuria draaman hetkiä. Honka pääsi ensin kokeilemaan tasoitusosumaa rangaistuspotkusta, mutta laukaus meni maalin ohitse.

Lisäajalla pallo pyöri aivan HPS:n maaliviivalla ja mahdollisesti myös sen paremmalla puolella, mutta hyväksyttyä maalia ei syntynyt ja loppulukemiksi jäi 1-0 kotivoitto.

Turhauttava tapa hävitä ottelu. Hallitsimme suurimman osan pelin kulusta ja loimme monia paikkoja maalintekoon. Emme olleet tarpeeksi päättäväisiä niissä tilanteissa. Jalkapallossa tulee tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja voittaakseen ottelun. Pidimme hyvin pallokontrollia läpi ottelun ja olimme aiempaa kärsivällisempiä pelinrakentelussa. Prässimme toimi hyvin koko ottelun. Pakotimme vastustajan virheisiin ja saimme usein riistettyä pallon takaisin suht nopeasti. Seuraava askel prosessissamme on luoda paremmin maalintekopaikkoja kyseisistä riistoista. Jalkapallo on joskus julmaa. Pelasimme ehjän ottelun ja loimme tarpeeksi paikkoja voittoon tai ainakin tasapeliin, mutta emme saaneet tulosta. Tämä tekee kipeää, mutta meidän pitää ottaa tästä opiksi. Olen ylpeä pelaajistamme. Ei ole helppoa pelata kolme ottelua yhdeksään päivään ja tänään he näyttivät vielä uuden tason energisyydessä. Parannamme ottelu ottelulta ja palkinto on varmasti tulossa, päävalmentaja Omar Adlani kommentoi ottelun jälkeen.

Honka palaa pelikentille viikon päästä lauantaina 21.5. Silloin kotiin Tapiolan urheilupuistoon vieraaksi saapuu KuPS ja ottelu laitetaan käyntiin jo kello 14.00! Liput ovelta 5€, alle 18v maksutta. Tervetuloa nauttimaan espoolaisesta huippufutiksesta ja kannustamaan Honka voittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#3 Saana Hartikainen (79’ Ida Heikkinen)
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#12 Liisa Tuomi (MV)
#13 Ada Eronen (65’ Elli Seiro)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#22 Annika Idman (71’ Noora Juusela)
#28 Eevi Sutela (79’ Julia Schalin)
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #5 Senja Salo, #17 Matilda Kuusniemi Fishwick, #31 Sonja Ferm (MV)

Kausi jatkuu lauantaina HPS:aa vastaan

Honka jahtaa seuraavia pisteitään Kansallisessa Liigassa jo lauantaina, kun keltamustat kohtaavat HPS:n kello 17.00 alkaen vieraskentällä, HofS Areenalla Paloheinässä. Jalkapallo on parasta paikan päällä, mutta jos et pääse katsomoon kannustamaan Honkaa, Ruutu+ näyttää onneksi ottelun suorana myös kotisohville!

Honka lähtee otteluun lyhyellä palautumisella, sillä se kohtasi KuPS:n keskiviikkona Kuopiossa. Tuliaisina Espooseen ei Savosta pisteitä lähtenyt, kun kotijoukkue oli lopulta Honkaa parempi luvuin 2-0.

Honka on ennen lauantain otteluita Kansallisessa Liigassa sijalla seitsemän. Joukkue on napannut kaksi voittoaan ONS:ia ja NJS:ää vastaan. Lauantaina haussa on tietenkin kolmas täysi pistepotti. Kuudennella sijalla majaileva Ilves on Honkaa yhden pisteen edellä.

Honka pelaa lauantaina jo kolmannen ottelunsa noin viikon sisällä. Tiiviissä ottelutahdissa hyvän palautumisen merkitys vain kasvaa.

 Meillä on fyysisesti tiukka jakso käynnissä, joten hyvä palautuminen on nyt todella tärkeää. Olemme onneksi harjoitelleet preseasonilla pelaamista väsyneenäkin, kapteeni Milla Punsar sanoo.

Lauantain vastustaja HPS on kerännyt toistaiseksi kolme pistettä, joista kaikki ovat tulleet tasapeleillä. Pisteet on jaettu niin NJS:n, PK-35:den, kuin Åland Unitedinkin kanssa. Sarjan kärkiryhmät puolestaan ovat olleet HPS:lle liian vahvoja, kun HJK, PK-35 Vantaa ja KuPS ovat onnistuneet joukkueen voittamaan.

Mari Savolaisen valmentamasta joukkueessa suurta vastuuta ovat jo pitkään kantaneet mm. kapteeni Aino Lehtinen, sekä hyökkääjä Piipa Kämppi. Tällä kaudella kolmesti osuneen Lehtisen lisäksi maalinteossa on onnistunut kaksi kertaa verkkoja heiluttanut Oona Jääskeläinen, sekä yhden maalin tehneet Ella Andberg, Elisa Lemettinen, Aada Nurmi ja Hanna Onufriew.  

 Lähdemme otteluun ensisijaisesti oman pelimme kautta. Olemme jo muutamassa ottelussa päässeet väläyttämään hyvää pallollista pelaamista, johon jälleen pyrimme lauantaina HPS:aa vastaan, Punsar jatkaa.

HPS vs FC Honka HofS Areenalla lauantaina kello 17.00. Ruutu+:n suora lähetys tästä!

HPS-ottelun jälkeen Honka kohtaa kotonaan Tapiolan urheilupuiston TN1:llä KuPS:n lauantaina 21.5. kello 14.00! Tervetuloa jälleen silloin kannustamaan Honka voittoon!

Honka taisteli, mutta kärsi tappion Kuopiossa

Honka matkusti Kuopioon kohtaamaan sarjakärki KuPS:n. Joukkue jätti kentälle kaikkensa, mutta kotijoukkue KuPS onnistui maalinteossa kertaalleen molemmilla jaksoilla ja pisteet jäivät Kuopioon 2-0 lukemin.

Avausjakso

KuPS loi ottelun ensimmäisen maalipaikan neljännellä peliminuutilla. Anna Nurmi keskitti ja Lavdije Begolli pääsi puskemaan, mutta ohi maalin.

Kahdeksannella minuutilla Anna-Stina Simonen pääsi laukomaan huippupaikasta, mutta Liisa Tuomi otti Hongan maalilla huipputorjunnan.

Hongan avausmaali oli lähellä, kun kellossa oli 11. minuuttia. Inka Kaivola lähetti matalan keskityksen maalille ja Ada Eronen laukoi, mutta hieman ohi maalista.

Simonen oli toistamiseen lähellä viedä KuPS:n johtoon, kun ottelua oli pelattu viisitoista ja puoli minuuttia. Tällä kertaa tolppa pelasti Hongan.

Ottelun avausmaali syntyi 18. minuutilla. Begolli sai käännettyä oikealle jalalleen ja laukoi pallon Tuomen käsien kautta Hongan verkkoon.

Honka hyökkäsi hyvin vastaan 22. minuutilla. Aino Nurmi nousi vasemmalta laidalta ja laukoi, mutta KuPS-vahti Fanny Söderström koppasi pelivälineen. Tauolle mentiin näin olleen kotijoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso

KuPS oli hallitsevampi myös toisella nelivitosella. Muutama minuutti oli pelattu toista jaksoa, kun Emmi Sirenin vasemman jalan kuti kolahti ylärimaan.

53. minuutilla KuPS kolautti toistamiseen ylärimaa, kun Anni-Maija Kauppilan pusku osui kulmapotkun jälkitilanteesta poikkipuuhun.

KuPS lisäsi johtonsa kahteen 56. minuutilla. Emmi Siren laukoi ja pallo otti vielä kimmokkeen ja ohitti Liisa Tuomen.

Hongan kavennus oli hyvin lähellä 67. minuutilla. Milla Punsar jatkoi Kaivolan pitkä avauksen Eroselle, jonka laukaukseen Liina Nora laittoi jalkansa väliin. Pallo kimposi KuPS-maalin tolppaan, mutta ei sitä lähemmäksi.

Ottelun loppuhetkillä nähtiin vielä muutama tilanne, mutta lisämaaleja ei syntynyt. Näin pisteet jäivät Kuopioon 2-0 lukemin.

– Emme tietenkään ole iloisia tuloksesta, mutta haluan antaa kehuja joukkueellemme kovaan haasteeseen tarttumisesta. KuPS on sarjan vaarallisin joukkue hyökkäyssuuntaan. Toteutimme puolustussuunnitelmaamme aika hyvin ja pystyimme rajoittamaan heidän maalintekopaikkojaan. Olisimme voineet olla vielä parempia vastahyökkäyksissä ja olisimme voineet tunnistaa paremmin ne hetket, jolloin meillä oli etu edistää peliä. Liikutimme palloa monesti eteenpäin liian kiireellä. Meidän täytyy joukkueena analysoida se ja parantaa seuraavassa ottelussa. Tämä on prosessi ja olemme oikealla tiellä. Pelaajat pyrkivät tekemään kentällä oikeita asioita. Nyt meidän tulee palautua nopeasti ja olla valmiita kohtaamaan HPS lauantaina, päävalmentaja Omar Adlani totesi ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu tosiaan jo lauantaina, kun keltamustat kohtaavat vierasottelussa HPS:n. Ottelu käynnistyy Paloheinässä HofS Areenalla kello 17.00.

Hongan avauskokoonpano:
#2 Aino Nurmi (64’ Matilda Kuusniemi Fishwick)
#3 Saana Hartikainen
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#12 Liisa Tuomi (MV)
#13 Ada Eronen
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#22 Annika Idman (46’ Nana Yang)
#23 Noora Juusela (85’ Ilona Anttonen)
#77 Milla Punsar

Vaihdossa: #5 Senja Salo, #31 Sonja Ferm

Keskiviikkona vierasotteluun Kuopioon

Hongan kausi Kansallisessa Liigassa jatkuu jälleen keskiviikkona vierasottelulla, kun joukkue matkaa sarjan toisen keltamustan, KuPS:n vieraaksi Kuopioon. Väre Arenalla pelattava ottelu vihelletään käyntiin kello 17.00 ja sitä voi tuttuun tapaan seurata myös Ruutu+:n kautta suorana!

Honka otti viime kierroksella kauden toisen voittonsa, kun NJS kaatui 3-0. Ada Eronen avasi maalinteon toisella jaksolla Milla Punsarin syötöstä ja Aino Nurmi ja Jasmin Leppioja viimeistelivät maaleillaan loppulukemat.

NJS-voitolla Honka nousi kuuteen pisteeseen, kun kuusi kierrosta on pelattu. Keltamustien sijoitus sarjassa on tällä hetkellä seitsemäs. Yläloppusarjan sijoissa viisi ja kuusi kiinni olevat Ilves ja PK-35 ovat yksi ja kaksi pistettä Honkaa edellä, joten taisto on tiukkaa.

NJS-peli oli meille oiva paikka tuoda käytäntöön treeneissä harjoiteltuja asioita. Pystyimme hyvään pallonhallintaan sekä luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Siitä aiomme jatkaa seuraavassa pelissä, Saara Lappalainen sanoo.

Keskiviikon kotijoukkue, hallitseva mestari KuPS on ollut vahva myös tällä kaudella. Kuopiolaiset matkaavat yhä voittamattomina, kun kaatuneet ovat niin Ilves, Åland United, ONS, NJS, PK-35 kuin HPS:kin. Maalierokin on 31-3, mikä kertoo joukkueen hyvästä alusta kauteen. Lavdije Begolli johtaa koko sarjan maalipörssiä kolmellatoista osumallaan.

Honka lähtee kovasta haasteesta huolimatta otteluun kovalla itseluottamuksella hakemaan hyvää tulosta.

Tulee varmasti kova ottelu, mutta en epäröi, etteikö meillä ole mahdollisuutta saada täyttä pistepottia. Viimeisimmistä peleistä olemme keränneet itseluottamusta ja näyttäneet rauhallisuutemme ja taitomme pallollisena. Pikkuhiljaa palaset alkavat loksahtelemaan paikoilleen ja kentällä tullaan näkemään entistä vahvempi Honka, Lappalainen toteaa.

KuPS vs FC Honka siis keskiviikkona 11.5. klo 17.00 Kuopion Väre Areenalla. Suora lähetys Ruutu+:sta tästä!

Hongalle kauden toinen voitto

Honka ja NJS kohtasivat Tapiolan urheilupuiston perjantai-illassa. Avausjakso mentiin vielä maalittomana, mutta Honka oli toisella nelivitosella tehokas ja voitti ottelun lopulta 3-0.

Avausjakso

Ottelun ensimmäinen hyvä maalipaikka nähtiin 26. minuutilla.  Honka pääsi riistoon NJS:n kenttäpuoliskolla ja pallo pelattiin oikealta laidalta nousua tehneelle Inka Kaivolalle. Kaivolan matala keskityspallo tuli aina takatolpalla olleelle Matilda Kuusniemi Fishwickille asti, mutta NJS-vahti Annika Kulha koppasi laukauksen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Noora Juusela laukoi vasurillaan boksin rajoilta, mutta hieman maalin ohitse.

Kaivola pääsi laukomaan vielä viitisen minuuttia ennen taukovihellystä boksin ulkopuolelta, mutta jonkin verran yli maalin. Tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toinen jakso

Honka iski ottelun avausmaalin, kun toista nelivitosta oli pelattu viisi minuuttia. Milla Punsar nousi vahvasti vasemmalta laidalta, ohitti NJS-puolustajan ja syötti maalin eteen Ada Eroselle, joka viimeisteli yläkulmaan Hongan johto-osuman.

Hieman yli viisi minuuttia myöhemmin Hongan toinen maali oli hyvin lähellä. Wilma Spets puski Eevi Sutelan lähettämästä vapaapotkusta kohti maalia. Kulha torjui puskun maalin eteen, jossa Punsar oli päästä vielä siirtämään paluupallon maaliin, mutta NJS-puolustus sai lopulta siivottua pelivälineen väljemmille vesille.

Hongan toinen maali nähtiin lopulta 62. minuutilla. Kulha nousi maaliltaan palloa vastaan, mutta pelasi sen suoraan Aino Nurmelle. Nurmi päätti kokeilla maalintekoa lähes puolesta kentästä Kulhan ollessa maaliltaan selvästi ulkona ja upea laukaus upposikin NJS:n verkkoon.

NJS:n kavennusosuma oli lähellä noin kymmenen minuuttia ennen loppua. Venla Mäkelä katkoi Liisa Tuomen syötön, mutta viimeistely kolahti tolppaan ja sitä kautta ohi maalin.

Honka osui vielä kolmannen kerran minuutti ennen ysikymppisen täyttymistä. Sutelan tarkka syöttö löysi boksista Jasmin Leppiojan, joka viimeisteli tarkasti kauden avausmaalinsa. Näihin lukemiin ottelu myös päättyi ja Honka pääsi juhlimaan kauden toista voittoaan.

Vahva esitys koko joukkueelta. Alku oli hieman hankala ja liikutimme palloa liian nopeasti. Meillä oli avausjaksollakin muutamia hyviä tilanteita, mutta emme pystyneet käyttämään niitä hyväksemme. Toinen jakso oli meiltä paljon parempi. Olimme parempia rakentamaan laatupaikkoja ja hyökkäsimme rauhassa. Teimme hienoja joukkuemaaleja ja vielä tärkeämpänä pidimme oman maalimme puhtaana. Pelaajat ymmärsivät ohjeet toiselle jaksolle ja esiintyivät oikein hyvin, päävalmentaja Omar Adlani kommentoi.

Hongan kausi jatkuu keskiviikkona 11.5. Silloin joukkue matkaa Kuopioon kohtaamaan KuPS:n kello 17.00 alkavassa ottelussa.

Hongan avauskokoonpano:
#2 Aino Nurmi
#3 Saana Hartikainen (85’ Ilona Anttonen)
#7 Saara Lappalainen
#12 Liisa Tuomi (MV)
#13 Ada Eronen
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick (46’ Daniela Sandås)
#23 Noora Juusela
#28 Eevi Sutela
#77 Milla Punsar (72’ Jasmin Leppioja)

Vaihdossa: #31 Sonja Ferm (MV)

Kausi jatkuu kotiottelulla NJS:ää vastaan perjantaina

Honka hakee lisäpisteitä Kansallisessa Liigassa jälleen perjantaina, kun keltamustien vieraaksi saapuu NJS Nurmijärveltä. Tapiolan urheilupuiston TN1:llä kello 18.30 käynnistyvään otteluun voit ostaa lippuja ovelta viiden euron hintaan! Alle 18-vuotiaat pääsevät katsomoon maksutta kannustamaan Honkaa!

Honka koki viime kierroksella niukan tappion sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvalle HJK:lle. Noora Juusela toi Hongan 1-1 tasalukemiin avausjakson lisäajalla, mutta Oona Sevenius iski illan toisellaan voiton helsinkiläisille.

Honka on tällä hetkellä sarjataulukossa kahdeksantena, tasapisteissä seitsemättä sijaa hallussaan pitävän HPS:n kanssa. Kuudentena oleva Ilves on yhden pisteen keltamustia edellä neljässä pisteessä.

Treeniviikko on joukkueella mennyt todella hyvin ja olemme pystyneet kehittämään treenaamiemme asioita eteenpäin. Uskon, että jos pystymme hyödyntämään pelissä vahvuuksiamme sekä harjoiteltuja asioita, niin hyvä siitä tulee, Noora Juusela kommentoi.

Juuselalle HJK-ottelun maali oli ensimmäinen liigatasolla.

Tuntui tottakai todella hyvältä tehdä ensimmäinen liigamaali! Sitä on odotettu jo jonkin aikaa ja nyt se tuli! Pyrin saamaan näitä onnistumisia jatkossakin lisää ja nyt suuntaan katseet kohti tulevaa, hän toteaa.

Viime kaudella Ykkösen toiselle sijalle, pisteellä ONS:n perään sijoittunut NJS nousi Kansalliseen Liigaan täydennysmenettelyn kautta TiPS:n luovuttua sarjapaikastaan. Joukkueeseen liittyivät nousun jälkeen mm. aiemmin TiPS:ssä ja PK-35 Vantaassa liigatasolla pelannut Laura Kölhi, viimeksi Ilveksessä pelannut Venla Mäkelä, sekä PK-35:ttä viime kaudella edustanut Rosa Wikström.

NJS on kerännyt kauden ensimmäisestä viidestä ottelustaan kaksi tasapelipistettä. Nurmijärveläiset ovat onnistuneet maalinteossa kolmesti, joista kaikki syntyivät avausottelun 3-3 tasapelissä HPS:ää vastaan. Wikström osui ottelussa kahdesti ja Mäkelä kerran. NJS on kokenut tappiot PK-35 Vantaalle, Åland Unitedille ja KuPS:lle, jonka lisäksi se pelasi viime kierroksella maalittoman tasapelin Ilveksen vieraana.

FC Honka vs NJS Tapiolan urheilupuiston TN1:llä perjantaina 6.5. kello 18.30 alkaen! Saavu paikalle kannustamaan Honkaa kohti tärkeitä pisteitä! Nähdään TUP:issa!

Hongalle niukka tappio HJK:ta vastaan

Voittotilinsä edellisellä kierroksella ONS:aa vastaan avannut Honka matkusti perjantai-illan paikallisotteluun naapurikaupunkiin Helsinkiin, jossa Bolt Arenalla vastassa oli HJK. Hongan hyvä taistelu ei aivan riittänyt pistesaldon kartuttamiseen, kun kotijoukkue oli niukasti maalin verran parempi ja voitti 2-1.

Avausjakso

Ottelussa mentiin pitkään ilman huippupaikkoja kumpaankaan päähän. 27. minuutilla kotijoukkue HJK kuitenkin onnistui, kun Silja Jaatinen keskitti ja Oona Sevenius pääsi puskemaan takatolpalta pallon maaliin. Samassa tilanteessa Hongan maalivahti Emma Immonen loukkaantui ikävästi ja maalinsuulle vaihdettiin Liisa Tuomi.

Koko avausjaksolla ei kamalasti maalipaikoilla juhlittu, mutta Honka pääsi sen sijaan juhlimaan maalia lisäajalla. Noora Juusela nappasi pallon HJK:n alakerran syöttelystä ja viimeisteli sen tolpan kautta HJK-maaliin. Näin tauolle siirryttiin lukemissa 1-1.

Toinen jakso

HJK sai avausjakson alkupuolella muutamia paikkoja siirtyä johtoon, mutta laukauksen viuhuivat ohi Tuomen vartioiman Honka-maalin.

Lopulta HJK pääsi kuitenkin siirtymään 2-1 johtoon. Sevenius sai jalkansa vapaaksi boksin rajoilla ja laukoi tarkasti alakulmaan.

Honka oli lähellä tasoittaa ottelun pian takaiskumaalin jälkeen. Hyvän rakentelun päätteeksi Juuselan laukaus karkasi kuitenkin hieman yli maalin.

Honka sai ottelun loppupuolella vielä muutaman tilanteen, mutta lisämaaleja ei nähty. Näin ollen pisteet jäivät Helsinkiin niukalla yhden maalin erolla.

Olen hyvin ylpeä pelaajistamme tämän esityksen jälkeen. Näimme viihdyttävän ottelun, mutta tottakai olemme tulokseen pettyneitä. Pelasimme vahvasti puolustuspäässä ja pyrimme minimoimaan heidän hyvät tilanteensa. Oli epäonnekasta, että Emma joutui jättämään pelin kesken, mutta Liisa pelasi oikein hyvän ja kypsän ottelun maalilla, päävalmentaja Omar Adlani totesi.

Halusimme jatkaa prosessiamme hyökkäysvaiheessa pitämällä palloa vähän pidempään ja löytämällä siten parempia maalintekopaikkoja. Meillä oli mahdollisuuksia vaihtaa kaistaa ja hyökätä toisen laidan kautta, mutta emme onnistuneet luomaan niitä tilanteita tarpeeksi. Olimme kuitenkin kärsivällisiä pallon kanssa, se on hyvä asia. Rakennamme tämän ottelun pohjalle ja jatkamme työtä kohti seuraavaa ottelua. Silloin tarjolla on jälleen tärkeitä pisteitä, hän jatkoi.

Hongan kausi jatkuu kotiottelulla, kun perjantaina 6.5. vieraaksi saapuu NJS Nurmijärveltä. Ottelu käynnistyy Tapiolan urheilupuiston TN1:llä kello 18.30! Liput ovelta 5€, alle 18-vuotiaat maksutta! Hongan kauden 2022 kausikortteja pääset ostamaan tästä! Tervetuloa!  

Hongan avauskokoonpano:
#1 Emma Immonen (30’ Liisa Tuomi)
#2 Aino Nurmi (88’ Matilda Kuusniemi Fishwick)
#3 Saana Hartikainen (88’ Ada Eronen)
#4 Daniela Sandås
#5 Senja Salo
#7 Saara Lappalainen
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#23 Noora Juusela (81’ Jasmin Leppioja)
#28 Eevi Sutela
#77 Milla Punsar (81’ Annika Idman)

Vaihdossa: #20 Ilona Anttonen

Hongalla vastassa HJK perjantaina!

Viime kierroksella Oulussa avausvoittonsa ottaneen Hongan kausi jatkuu perjantaina, kun keltamustat kohtaavat HJK:n vieraissa Bolt Arenalla kello 18.05 alkaen! Ottelu näkyy suorana Ruutu+:n, sekä YLE TV2:sen kautta!

Hongan kausi alkoi tuloksellisesti haastavasti, kun joukkue koki kolme peräkkäistä tappiota. Viime ottelussa Oulussa tilille napsahti kuitenkin avausvoitto, kun ONS kaatui 2-1. Wilma Spets ja Saana Hartikainen veivät Hongan kahden maalin johtoon, eikä kotijoukkue ONS päässyt yhtä loppuhetkien kavennusmaalia lähemmäksi. Ennen perjantain otteluita Honka on kolmella pisteellä sarjataulukossa seitsemäntenä, tasapisteissä HPS:n ja Ilveksen kanssa.

– Avausvoitto oli tärkeä ja toi joukkueeseen lisää itsevarmuutta. Saimme tappioiden taakan pois harteiltamme ja voimme nyt lähteä pelaamaan rennosti ja luottavaisin mielin omaa peliämme, keskikentän Eevi Sutela sanoo.

Oulussa maalinteossa onnistuneiden Spetsin ja Hartikaisen lisäksi Hongan sisäisessä maalipörssissä yhden maalin on kirjauttanut PK-35 Vantaata vastaan osunut Aino Nurmi.

HJK:n kausi alkoi kolmella voitolla. Se kaatoi ensin Åland Unitedin 4-2, sitten ONS:n 3-0 ja kolmantena HPS:n 5-1. Viime kierroksella joukkue jäi kuitenkin tasapeliin, kun PK-35 tasoitti lisäajan maalilla ja pisteet jaettiin 1-1 lukemin. HJK:n paras maalintekijä on neljästi osunut Ria Karjalainen.

Neljänneksi viime kaudella sijoittunut HJK vahvistui talven aikana mm. PK-35 Vantaasta saapuneella Oona Seveniuksella, sekä TiPS:ssä viime kaudella pelanneella kolmikolla Annika Haanpää, Jenna Topra, Joanna Tynnilä. Poistuneiden joukossa ovat mm. Ruotsiin siirtynyt Katariina Kosola ja uransa päättänyt Linda Ruutu.

Sutela odottaa perjantain ottelusta tiukkaa taistoa.

– Pelistä tulee varmasti kova ja kaikki lähteekin kovasta ja kurinalaisesta puolustuspelaamisesta. Sitä kautta saamme otetta pelistä ja omaa pallollista peliämme kulkemaan, hän toteaa.

HJK vs FC Honka siis Töölössä Bolt Arenalla perjantaina 29.4. kello 18.05 alkaen! Jos et ole paikan päällä, Ruutu+ ja YLE TV2 näyttävät ottelun!

HJK-ottelun jälkeen Honka palaa jälleen kotikentälle. Honka kohtaa Tapiolan urheilupuistossa NJS:n perjantaina 6.5. kello 18.30 alkaen! Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!