Kansallinen Liiga

Hongalle kauden avaustappio

Honka koki kauden avaustappion Oululunkylässä, kun HPS nappasi voiton 1-0 lukemin. Honka hallitsi ottelua ja loi enemmän paikkoja maalintekoon, mutta kotijoukkue iski omista paikoistaan tehokkaasti ja puolusti vahvasti.

Avausjakso

Honka oli lähellä iskeä avausmaalin, kun pelattiin ottelun 14. minuuttia. Jasmin Leppiojan kuti kolahti ylärimaan ja pomppasi siitä vielä kentälle. Jessica Kiviaho HPS-maalilla selvitti kuitenkin myös jatkotilanteen.

Hetkeä myöhemmin HPS siirtyi ottelussa johtoon. Kulmapotku tui takatolpalle, josta joukkueen kapteeni Aino Lehtinen sai runnottua sen sisään.

Honka lähti samantien hakemaan ahnaasti tasoitusmaalia. 20. minuutin kohdalla Tiia Savolainen pääsi laukomaan hyvältä paikalta, mutta Kiviaho torjui.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Honka osui ylärimaan jo toistamiseen, jälleen kerran Leppiojan toimesta. Hyökkääjä laukoi Eveliina Parikan keskityksestä, mutta poikkipuu pelasti jälleen HPS:n.

Kymmenisen minuuttia ennen avausjakson päätöstä HPS-puolustajan purku tuli suoraan Savolaiselle, mutta viimeistely meni hieman maalin ohitse.

Lisää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka suoritti toiselle jaksolle kaksi vaihtoa, kun Milla Punsar ja Wilma Spets korvasivat kentällä Savolaisen ja Krista Hakalan.

Tunnin pelin kohdalla juuri hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Niia Salminen riisti pallon HPS-puolustukselta ja syötti Spetsille, mutta keskikenttäpelaajan laukaus jäi heikoksi ja Kiviaho koppasi pelivälineen.

HPS onnistui pitämään tiiviillä puolustamisellaan Hongan suurilta osin poissa aivan huippupaikoilta. 87. minuutilla Punsarin kaukolaukaus kolahti ylärimasta vielä alaspäin kohti maaliviivaa, mutta Kiviaho onnistui lopulta selvittämään tilanteen.

Kun lisää maaleja ei ottelussa nähty, jäivät pisteet kotijoukkueelle.

– Ottelun jälkeen oli aika sanaton olo, olimme suoraan sanottuna huonoja. Meillä oli joukkueessa todella hyvä fiilis ennen ottelua, joten on vaikeaa sanoa mitä sitten kävi. Pelimme kaatui perussuorituksiin, kuten syöttöjen laatuun ja kaksinkamppailuihin. Ei tietenkään mitään pois HPS:ltä. He onnistuivat juuri siinä missä pitkin ja puolustivat kovaa ja kurinalaisesti, Aino Vuorinen summasi ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu kotiottelulla ensi keskiviikkona. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistossa kello 17.00 alkavaan otteluun saapuu KuPS.

– Nyt ei ole aikaa jäädä suremaan tätä, sillä uusi peli on jo keskiviikkona KuPS:ia vastaan. Kausi on pitkä joten toivon, että tämä oli nyt meidän rimanalitus ja suunta on tästä vain ylöspäin.

Hongan kokoonpano:
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen (70′ Katja Hakala)
#8 Aino Vuorinen
#9 Jasmin Leppioja
#10 Krista Hakala (46′ Wilma Spets)
#13 Eveliina Parikka (59′ Niia Salminen)
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (46′ Milla Punsar)
#21 Katarina Naumanen
#31 Sonja Ferm (MV)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #1 Sofia Manner (MV), #19 Rebecca Kindstedt

Honka sarjanousija HPS:n vieraaksi perjantaina

Kahdesta viime ottelustaan kaksi voittoa ottanut Honka pyrkii jatkamaan voittojen tiellä perjantaina. Keltamustat matkaavat Oulunkylään, jossa vastaan asettuu täksi kaudeksi Kansalliseen Liigaan noussut HPS. Kello 19.00 alkavaa ottelua voi seurata suorana Ruutu+:sta!

Honka pelasi avausottelussaan 2-2 tasapelin Ilveksen kanssa ja on sen jälkeen napannut kaksi peräkkäistä voittoa, kun sekä JyPK, että PK-35 ovat kaatuneet keltamustien käsittelyssä. Ennen neljättä sarjakierrosta Honka löytyy Kansallisen Liigan kolmannelta sijalta, tasapisteissä toisena olevan Åland Unitedin kanssa. Sarjakärki KuPS on puhtaalla pelillä kaksi pistettä Honkaa edellä, ja tasapisteissä sijoilla neljä ja viisi majailevat TiPS ja HJK jahtaavat keltamustia pisteen perässä.

– Meillä on nyt kolme peliä takana ja jokaisessa olemme pystyneet nostamaan tasoamme pelin eri osa-alueilla. Tottakai kaikista peleistä olisi pitänyt napata täydet pisteet, toteaa hyökkääjä Jasmin Leppioja.

Hongan maalintekovastuu on alkukaudesta jakautunut laajalle joukolle, sillä jokaisen joukkueen viidestä tekemästä maalista on viimeistellyt eri pelaaja. Viime kierroksen PK-35-ottelun avausmaalin tehneen Leppiojan lisäksi vastustajan verkkoja ovat tällä kaudella heiluttaneet Milla Punsar, Wilma Spets, Heini Toivonen ja Aino Vuorinen.

– On hienoa nähdä, että jokainen tähän asti tehdyistä maaleista on kirjattu eri pelaajille. Se osoittaa, että meiltä löytyy useita pelaajia, jotka pystyvät maalintekoon, Leppioja sanoo.

Laajan maalintekovastuun lisäksi on tärkeää huomioida myös oma puolustuspään pitävyys. Ainoastaan sarjakärki KuPS on päästänyt Honkaa vähemmän maaleja ensimmäisessä kolmessa ottelussa. TiPS:llä ja Åland Unitedilla päästettyjen maalien sarake näyttää Hongan tapaan kahta takaiskuosumaa.

Molemmat Hongan verkkoon tehdyt osumat syntyivät avauskierroksen Ilves-ottelussa. Sen jälkeen keltamustat ovat siis pitäneet oman maalinsa puhtaana kaksi ottelua peräkkäin. Vahva puolustuslinja Yang-Sandås-Naumanen-Toivonen, sekä viimeisenä lukkonaan maalillaan vahvasti pelannut Sofia Manner ovat muun joukkueen tuella pitäneet huolen siitä, että Hongalle ei helpolla maaleja tehdä.

HPS nousi viime kauden päätteeksi historiansa ensimmäistä kertaa pääsarjatasolle Kansalliseen Liigaan. Se oli Ykkösessä suvereeni, sillä koko kauden aikana joukkue voitti kahta vaille kaikki ottelut.

Kansallisen Liigan kauden alku on ollut joukkueelle haastava ja kolmen ottelun jälkeen pistetili näyttää nollaa. Avauskierroksella HPS kärsi 0-4 tappion KuPS:ille, sen jälkeen PK-35 oli vahvempi luvuin 1-6 ja viime kierroksella PK-35 Vantaa otti pisteet 0-4 numeroin. Honkaa vastaan astelee siis perjantaina varmasti sisuuntunut ja kovalla tahdolla sarjan avauspisteitään hakeva joukkue, jota ei heikosta alusta huolimatta sovi lainkaan aliarvioida.

Joukkueen nimilistasta esiin nousee mm. viime kaudella Ykkösen maalikuninkuuden voittanut hyökkääjä Piipa Kämppi, joka ei ole yli kaksikymmenvuotisella jalkapallourallaan pelannut missään muussa seurassa. Muita avainpelaajia ovat mm. kapteeni Aino Lehtinen, sekä Ykkösessä viime kaudella kymmenesti verkkoja heiluttanut Emilia Ukkonen.

– HPS ei ole meille ennestään tuttu joukkue, joten on hienoa päästä kohtaamaan uusi tulokas. On tärkeää, että pystymme pitämään palloa, viimeistelemään tehokkaasti paikoistamme ja pitämään oman maalimme puhtaana. Näin pidämme huolen, että täydet pisteet matkaavat Tapiolaan, Leppioja päättää.

Lisämausteensa otteluun tuo myös se, että tällä kaudella HPS:n paitaa kantava Alisa Hokkanen pelasi viime kaudella Hongan riveissä.

Suoraa lähetystä HPS-FC Honka ottelusta pääset seuraamaan klikkaamalla tästä!

HPS-ottelun jälkeen Honka palaa kotiotteluiden pariin. Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 12.5. kello 17.00 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu KuPS.

Hongalle toinen peräkkäinen voitto

FC Honka otti toisen peräkkäisen voittonsa Kansallisessa Liigassa, kun PK-35 kaatui Tapiolan urheilupuistossa Jasmin Leppiojan ja Aino Vuorisen maaleilla 2-0.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun vahvasti. Heti avauspotkusta Katarina Naumanen, Jasmin Leppioja ja Milla Punsar rakentelivat hyökkäyksen, joka päättyi lopulta kulmapotkuun.

Ottelun avausmaali nähtiin kuudennella peliminuutilla. Saara Lappalainen katkoi keskialueella PK-pelaajan syötön ja levitti oikealle Eveliina Parikalle. Parikan keskitys löysi maalin edestä Leppiojan, joka vei kauden avausmaalillaan Hongan 1-0 johtoon.

Honka oli tuplata johtonsa alle minuuttia myöhemmin. Nana Yang laittoi Punsarin laidalta liikkeelle. PK-vahti Tanja Kotoaro torjui Punsarin ensimmäisen laukauksen ja kapteenin toinen yritys jäi sivuverkkoon.

Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä avausmaalin syöttänyt Parikka oli itse lähellä maalintekoa. Boksin ulkopuolelta lähtenyt kaukolaukaus kolahti lopulta ylärimaan.

Hetkeä myöhemmin Lappalainen laittoi upealla syötöllä Niia Salmisen nokikkain Kotoaron kanssa, mutta PK-vahti torjui viimeistely-yrityksen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin jälleen uusi tilanne Hongan hyökkäyspäässä. Wilma Spets voitti vahvasti pääpallon, jonka jälkeen Punsar tarjoili Leppiojalle, mutta laukaus meni Kotoaron sormien kautta hieman maalin ohitse.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Toisella jaksolla myös vierasjoukkue PK-35 sai omaa peliään paremmin käyntiin. Muutaman minuutin pelin jälkeen Anita Abu pääsi laukomaan hyvästä paikasta, Hongan onneksi kuitenkin ohi.

Hetkeä myöhemmin Amanda Rantanen laukoi kohti yläkulmaa, mutta Sofia Manner oli Hongan maalilla hereillä ja koppasi pallon.

Tauolla kentälle vaihdettu Aino Vuorinen ehti olla kymmenisen minuuttia pelissä mukana, ennen kuin hyökkääjä näytti vaarallisuuttaan. Kotoaro venytti kuitenkin vielä kätensä kudin tielle.

Ottelun viimeinen niitti nähtiin lisäajan neljännellä minuutilla. PK oli tasoitusmaalia hakiessa nostanut pakkaansa rohkeasti ylös, ja Honka käytti tilan hyväkseen. Krista Hakala katkoi avaavan syötön ja vapautti Vuorisen juoksuun. Tällä kertaa ei hyvän ottelun pelannut Kotoarokaan voinut Vuorisen varmalle viimeistelylle mitään ja loppulukemat kirjattiin Hongalle 2-0.

Voiton myötä Honka nousee ainakin hetkellisesti Kansallisen Liigan kärkipaikalle seitsemällä pisteellä. Kuudessa pisteessä olevat HJK ja KuPS pelaavat keskinäisen ottelunsa myöhemmin tällä viikolla.

– Ennen kaikkea vahva ja jälleen eheämpi joukkue-esitys tänään. Pystyimme viemään omassa pelissämme loppuun sellaisia juttuja, joista nähtiin jo hyviä aihioita edellisessä ottelussa. Todella siisti voitto ja hyvä askel eteenpäin joukkueena, tiivisti Eveliina Parikka ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu ensi viikon perjantaina 7.5. vierasottelulla. Silloin vastassa on sarjanousija HPS!

Ottelun huippuhetket pääset katsomaan täältä!

Hongan kokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen (56′ Hanna Ruohomaa)
#9 Jasmin Leppioja (46′ Aino Vuorinen)
#13 Eveliina Parikka (84′ Katja Hakala)
#14 Wilma Spets
#21 Katarina Naumanen
#66 Niia Salminen (56′ Tiia Savolainen)
#77 Milla Punsar (75′ Krista Hakala)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #15 Inka Kaivola, #31 Sonja Ferm (MV)

Yhteistyössä