Otteluennakko

Honka kohtaa lauantaina KuPS:n toistamiseen

Hongan ottelut Kansallisessa Liigassa jatkuvat kotona Tapiolan urheilupuistossa lauantaina. 14.00 TUP:in TN1:llä vastassa on KuPS. Liput otteluun portilta 5€, alle 18v maksutta! Tervetuloa!

Honka loi viime kierroksen ottelussaan HPS:aa vastaan monia maalipaikkoja, mutta joutui dramaattisten loppuhetkien jälkeen tyytymään 0-1 tappioon. Honka on sarjassa seitsemäntenä, tasapisteissä kahdeksantena olevan HPS:n kanssa ja pisteen viimeistä ylemmän loppusarjan paikkaa hallussaan tällä hetkellä pitävän Ilveksen takana.

Vaikka Honka on saanut kerättyä toistaiseksi vain kaksi voittoa ja sitä myöten kuusi pistettä, on joukkueen pelaamisessa nähty myös hyvää ja parempia tuloksia on odotettavissa.

Puolustaja Nana Yang palasi Honkaan Yhdysvaltojen yliopistosarjoista kesän ajaksi. Hän tuli vaihdosta kentälle ensimmäisessä KuPS-kohtaamisessa ja oli avauskokoonpanossa HPS:aa vastaan. Vaikka voittoja Yang ei ole päässyt Hongan kanssa tällä kaudella vielä juhlimaan, on hän hyvillä fiiliksillä keltamustaan paitaan paluusta.

Honkaan palaaminen on tuntunut tuloksista huolimatta hyvältä. Treenaaminen ja pelaaminen Hongan ympäristössä ja vanhojen pelikaverien kanssa on ollut antoisaa, Yang toteaa.

Yhdysvaltojen yliopistosarjasta löytyy nopeita ja atleettisia pelaajia ja joukkueet keskittyvät vähemmän taktisiin asioihin, kun taas Suomessa koko joukkueen yhteispeli ja taktinen puoli on suuremmassa roolissa. Pelitempo on siinä mielessä siellä kovempi, että peli on hyvin pitkälti transitiopeliä, hän vertaa pelillisiä eroja Kansalliseen Liigaan.

Lauantain vastustaja KuPS on yhä Kansallisen Liigan kärkipaikalla, vaikka se kokikin kauden avaustappion PK-35 Vantaalle viime ottelussaan. Vantaalaiset ovat kuitenkin tasapisteissä, yhden ottelun vähemmän pelanneena. Viime kierroksen tappiosta huolimatta kuopiolaisten alkukautta voidaan pitää onnistuneena. Seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan se otti täydet kaksikymmentäyksi pistettä maalierolla 33-3.

Honka kohtaa KuPS:n toistamiseen lyhyen ajan sisään, sillä joukkueiden edellisestä kohtaamisesta tulee ottelupäivänä kuluneeksi vain kymmenen päivää. Kotikentällään KuPS voitti Hongan 2-0, joten Hongalla on nyt mahdollisuus revanssiin. Yang näkee, että KuPS:n nopeasta uudelleen kohtaamisesta on hyötyä.

KuPS:n kohtaaminen uudestaan lyhyen ajan sisään on edullista, koska viime peli on vielä niin tuoreena mielessä. Osa-alueet, jotka silloin toimivat ja jotka eivät, on korjattavissa sen kokemuksen perusteella. Meidän on puolustettava erityisen huolellisesti ja kollektiivisesti, jotta oma maali saadaan pidettyä puhtaana. Meidän on myös luotava lisää uhkaa KuPS:n päätyyn, jotta useampi vaarallinen maalipaikka voisi tuoda tulosta. Tämä lähtee liikkeelle paremmasta pelinavaamisesta ja prässinpurkamisesta, joten sitä on parannettava huomattavasti viime ottelusta, Yang kommentoi.

FC Honka vs KuPS siis Tapiolan urheilupuiston TN1:llä lauantaina 21.5. kello 14.00 alkaen. Liput otteluun portilta 5€, alle 18v maksutta!

Nähdään matsissa!

Kausi jatkuu lauantaina HPS:aa vastaan

Honka jahtaa seuraavia pisteitään Kansallisessa Liigassa jo lauantaina, kun keltamustat kohtaavat HPS:n kello 17.00 alkaen vieraskentällä, HofS Areenalla Paloheinässä. Jalkapallo on parasta paikan päällä, mutta jos et pääse katsomoon kannustamaan Honkaa, Ruutu+ näyttää onneksi ottelun suorana myös kotisohville!

Honka lähtee otteluun lyhyellä palautumisella, sillä se kohtasi KuPS:n keskiviikkona Kuopiossa. Tuliaisina Espooseen ei Savosta pisteitä lähtenyt, kun kotijoukkue oli lopulta Honkaa parempi luvuin 2-0.

Honka on ennen lauantain otteluita Kansallisessa Liigassa sijalla seitsemän. Joukkue on napannut kaksi voittoaan ONS:ia ja NJS:ää vastaan. Lauantaina haussa on tietenkin kolmas täysi pistepotti. Kuudennella sijalla majaileva Ilves on Honkaa yhden pisteen edellä.

Honka pelaa lauantaina jo kolmannen ottelunsa noin viikon sisällä. Tiiviissä ottelutahdissa hyvän palautumisen merkitys vain kasvaa.

 Meillä on fyysisesti tiukka jakso käynnissä, joten hyvä palautuminen on nyt todella tärkeää. Olemme onneksi harjoitelleet preseasonilla pelaamista väsyneenäkin, kapteeni Milla Punsar sanoo.

Lauantain vastustaja HPS on kerännyt toistaiseksi kolme pistettä, joista kaikki ovat tulleet tasapeleillä. Pisteet on jaettu niin NJS:n, PK-35:den, kuin Åland Unitedinkin kanssa. Sarjan kärkiryhmät puolestaan ovat olleet HPS:lle liian vahvoja, kun HJK, PK-35 Vantaa ja KuPS ovat onnistuneet joukkueen voittamaan.

Mari Savolaisen valmentamasta joukkueessa suurta vastuuta ovat jo pitkään kantaneet mm. kapteeni Aino Lehtinen, sekä hyökkääjä Piipa Kämppi. Tällä kaudella kolmesti osuneen Lehtisen lisäksi maalinteossa on onnistunut kaksi kertaa verkkoja heiluttanut Oona Jääskeläinen, sekä yhden maalin tehneet Ella Andberg, Elisa Lemettinen, Aada Nurmi ja Hanna Onufriew.  

 Lähdemme otteluun ensisijaisesti oman pelimme kautta. Olemme jo muutamassa ottelussa päässeet väläyttämään hyvää pallollista pelaamista, johon jälleen pyrimme lauantaina HPS:aa vastaan, Punsar jatkaa.

HPS vs FC Honka HofS Areenalla lauantaina kello 17.00. Ruutu+:n suora lähetys tästä!

HPS-ottelun jälkeen Honka kohtaa kotonaan Tapiolan urheilupuiston TN1:llä KuPS:n lauantaina 21.5. kello 14.00! Tervetuloa jälleen silloin kannustamaan Honka voittoon!

Keskiviikkona vierasotteluun Kuopioon

Hongan kausi Kansallisessa Liigassa jatkuu jälleen keskiviikkona vierasottelulla, kun joukkue matkaa sarjan toisen keltamustan, KuPS:n vieraaksi Kuopioon. Väre Arenalla pelattava ottelu vihelletään käyntiin kello 17.00 ja sitä voi tuttuun tapaan seurata myös Ruutu+:n kautta suorana!

Honka otti viime kierroksella kauden toisen voittonsa, kun NJS kaatui 3-0. Ada Eronen avasi maalinteon toisella jaksolla Milla Punsarin syötöstä ja Aino Nurmi ja Jasmin Leppioja viimeistelivät maaleillaan loppulukemat.

NJS-voitolla Honka nousi kuuteen pisteeseen, kun kuusi kierrosta on pelattu. Keltamustien sijoitus sarjassa on tällä hetkellä seitsemäs. Yläloppusarjan sijoissa viisi ja kuusi kiinni olevat Ilves ja PK-35 ovat yksi ja kaksi pistettä Honkaa edellä, joten taisto on tiukkaa.

NJS-peli oli meille oiva paikka tuoda käytäntöön treeneissä harjoiteltuja asioita. Pystyimme hyvään pallonhallintaan sekä luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Siitä aiomme jatkaa seuraavassa pelissä, Saara Lappalainen sanoo.

Keskiviikon kotijoukkue, hallitseva mestari KuPS on ollut vahva myös tällä kaudella. Kuopiolaiset matkaavat yhä voittamattomina, kun kaatuneet ovat niin Ilves, Åland United, ONS, NJS, PK-35 kuin HPS:kin. Maalierokin on 31-3, mikä kertoo joukkueen hyvästä alusta kauteen. Lavdije Begolli johtaa koko sarjan maalipörssiä kolmellatoista osumallaan.

Honka lähtee kovasta haasteesta huolimatta otteluun kovalla itseluottamuksella hakemaan hyvää tulosta.

Tulee varmasti kova ottelu, mutta en epäröi, etteikö meillä ole mahdollisuutta saada täyttä pistepottia. Viimeisimmistä peleistä olemme keränneet itseluottamusta ja näyttäneet rauhallisuutemme ja taitomme pallollisena. Pikkuhiljaa palaset alkavat loksahtelemaan paikoilleen ja kentällä tullaan näkemään entistä vahvempi Honka, Lappalainen toteaa.

KuPS vs FC Honka siis keskiviikkona 11.5. klo 17.00 Kuopion Väre Areenalla. Suora lähetys Ruutu+:sta tästä!

Kausi jatkuu kotiottelulla NJS:ää vastaan perjantaina

Honka hakee lisäpisteitä Kansallisessa Liigassa jälleen perjantaina, kun keltamustien vieraaksi saapuu NJS Nurmijärveltä. Tapiolan urheilupuiston TN1:llä kello 18.30 käynnistyvään otteluun voit ostaa lippuja ovelta viiden euron hintaan! Alle 18-vuotiaat pääsevät katsomoon maksutta kannustamaan Honkaa!

Honka koki viime kierroksella niukan tappion sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvalle HJK:lle. Noora Juusela toi Hongan 1-1 tasalukemiin avausjakson lisäajalla, mutta Oona Sevenius iski illan toisellaan voiton helsinkiläisille.

Honka on tällä hetkellä sarjataulukossa kahdeksantena, tasapisteissä seitsemättä sijaa hallussaan pitävän HPS:n kanssa. Kuudentena oleva Ilves on yhden pisteen keltamustia edellä neljässä pisteessä.

Treeniviikko on joukkueella mennyt todella hyvin ja olemme pystyneet kehittämään treenaamiemme asioita eteenpäin. Uskon, että jos pystymme hyödyntämään pelissä vahvuuksiamme sekä harjoiteltuja asioita, niin hyvä siitä tulee, Noora Juusela kommentoi.

Juuselalle HJK-ottelun maali oli ensimmäinen liigatasolla.

Tuntui tottakai todella hyvältä tehdä ensimmäinen liigamaali! Sitä on odotettu jo jonkin aikaa ja nyt se tuli! Pyrin saamaan näitä onnistumisia jatkossakin lisää ja nyt suuntaan katseet kohti tulevaa, hän toteaa.

Viime kaudella Ykkösen toiselle sijalle, pisteellä ONS:n perään sijoittunut NJS nousi Kansalliseen Liigaan täydennysmenettelyn kautta TiPS:n luovuttua sarjapaikastaan. Joukkueeseen liittyivät nousun jälkeen mm. aiemmin TiPS:ssä ja PK-35 Vantaassa liigatasolla pelannut Laura Kölhi, viimeksi Ilveksessä pelannut Venla Mäkelä, sekä PK-35:ttä viime kaudella edustanut Rosa Wikström.

NJS on kerännyt kauden ensimmäisestä viidestä ottelustaan kaksi tasapelipistettä. Nurmijärveläiset ovat onnistuneet maalinteossa kolmesti, joista kaikki syntyivät avausottelun 3-3 tasapelissä HPS:ää vastaan. Wikström osui ottelussa kahdesti ja Mäkelä kerran. NJS on kokenut tappiot PK-35 Vantaalle, Åland Unitedille ja KuPS:lle, jonka lisäksi se pelasi viime kierroksella maalittoman tasapelin Ilveksen vieraana.

FC Honka vs NJS Tapiolan urheilupuiston TN1:llä perjantaina 6.5. kello 18.30 alkaen! Saavu paikalle kannustamaan Honkaa kohti tärkeitä pisteitä! Nähdään TUP:issa!

Hongalla vastassa HJK perjantaina!

Viime kierroksella Oulussa avausvoittonsa ottaneen Hongan kausi jatkuu perjantaina, kun keltamustat kohtaavat HJK:n vieraissa Bolt Arenalla kello 18.05 alkaen! Ottelu näkyy suorana Ruutu+:n, sekä YLE TV2:sen kautta!

Hongan kausi alkoi tuloksellisesti haastavasti, kun joukkue koki kolme peräkkäistä tappiota. Viime ottelussa Oulussa tilille napsahti kuitenkin avausvoitto, kun ONS kaatui 2-1. Wilma Spets ja Saana Hartikainen veivät Hongan kahden maalin johtoon, eikä kotijoukkue ONS päässyt yhtä loppuhetkien kavennusmaalia lähemmäksi. Ennen perjantain otteluita Honka on kolmella pisteellä sarjataulukossa seitsemäntenä, tasapisteissä HPS:n ja Ilveksen kanssa.

– Avausvoitto oli tärkeä ja toi joukkueeseen lisää itsevarmuutta. Saimme tappioiden taakan pois harteiltamme ja voimme nyt lähteä pelaamaan rennosti ja luottavaisin mielin omaa peliämme, keskikentän Eevi Sutela sanoo.

Oulussa maalinteossa onnistuneiden Spetsin ja Hartikaisen lisäksi Hongan sisäisessä maalipörssissä yhden maalin on kirjauttanut PK-35 Vantaata vastaan osunut Aino Nurmi.

HJK:n kausi alkoi kolmella voitolla. Se kaatoi ensin Åland Unitedin 4-2, sitten ONS:n 3-0 ja kolmantena HPS:n 5-1. Viime kierroksella joukkue jäi kuitenkin tasapeliin, kun PK-35 tasoitti lisäajan maalilla ja pisteet jaettiin 1-1 lukemin. HJK:n paras maalintekijä on neljästi osunut Ria Karjalainen.

Neljänneksi viime kaudella sijoittunut HJK vahvistui talven aikana mm. PK-35 Vantaasta saapuneella Oona Seveniuksella, sekä TiPS:ssä viime kaudella pelanneella kolmikolla Annika Haanpää, Jenna Topra, Joanna Tynnilä. Poistuneiden joukossa ovat mm. Ruotsiin siirtynyt Katariina Kosola ja uransa päättänyt Linda Ruutu.

Sutela odottaa perjantain ottelusta tiukkaa taistoa.

– Pelistä tulee varmasti kova ja kaikki lähteekin kovasta ja kurinalaisesta puolustuspelaamisesta. Sitä kautta saamme otetta pelistä ja omaa pallollista peliämme kulkemaan, hän toteaa.

HJK vs FC Honka siis Töölössä Bolt Arenalla perjantaina 29.4. kello 18.05 alkaen! Jos et ole paikan päällä, Ruutu+ ja YLE TV2 näyttävät ottelun!

HJK-ottelun jälkeen Honka palaa jälleen kotikentälle. Honka kohtaa Tapiolan urheilupuistossa NJS:n perjantaina 6.5. kello 18.30 alkaen! Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Honka kohtaa ONS:n lauantaina

Honka jatkaa urakkaansa Kansallisessa Liigassa lauantaina, kun joukkue matkustaa Ouluun ONS:n vieraaksi. Castrenissa kello 14.00 alkavaa ottelua voi seurata myös Ruutu+:n suoran lähetyksen kautta!

Hongan alku kauteen on ollut tuloksellisesti vaikea. Pistesaldo on vielä avaamatta, vaikka kahdella viimeisimmällä kierroksella Ilves ja PK-35 Vantaa ovat olleet vain niukasti yhden maalin verran parempia. Honka avasi viime kierroksella PK:ta vastaan maalihanansa tällä Kansallisen Liigan kaudella, kun Aino Nurmi puski kavennusosuman lisäajalla.

Meillä on nyt kolme peliä takana ja tuloksena kolme tappiota. Olemme pelanneet kolme hyvin erilaista peliä erilaisia vastustajia vastaan jotka lähestyivät peliä eri tavoilla, mutta lopulta tulos oli kaikissa sama. Koko joukkue on erittäin tyytymätön tuloksiin, mutta positiivista tässä on, että tiedämme tarkalleen, miksi hävisimme ne. Pelaajien halu kehittyä on vahvempi kuin koskaan ja tiedämme, että meillä on tänä viikonloppuna taas edessämme hyvä haaste, päävalmentaja Omar Adlani toteaa.

Olemme olleet pelaajille tällä viikolla erittäin selkeitä niistä asioista, joita meidän on parannettava, mutta jatkamme heidän tukemistaan ja annamme heille heidän tarvitsemaansa luottamusta. Vaikeita hetkiä tulee aina, mutta paljon tärkeämpää on se, miten reagoimme niihin, hän jatkaa.

ONS nousi tälle kaudelle takaisin pääsarjaan, pudottuaan kauden 2019 päätteeksi. Oululaiset voittivat Ykkösen niukalla yhden pisteen erolla NJS:ään ja PKKU:hun. Kauden jälkeen suurimpana menetyksenä voidaan pitää HFA Märskyyn siirtynyttä Jutta Angeriaa, joka oli joukkueen toiseksi paras maalintekijä viime kaudella Ykkösessä. Joukkueessa jatkoi tälle kaudelle kuitenkin mm. huikeat kaksikymmentä maalia (maali per peli) tehnyt ja Ykkösen maalipörssin viime kaudella voittanut Inka Sarjanoja. Joukkueen päävalmentaja vaihtui kauden jälkeen, kun Tuomas Jaakkola korvasi Jussi Madetojan.

Honka harjoittelee perjantaiaamuna Espoossa ja matkaa sitten Ouluun, päivää ennen itse peliä. Adlani näkee sen tärkeänä valmistautumisen kannalta.

Matka on suunniteltu upeasti, joten saamme tarvittavan valmistautumisen ennen peliä. Pidämme lyhyet harjoitukset perjantaiaamuna ennen lähtöä Ouluun ja jatkamme valmistautumista myöhemmin illalla hotellissa. Se, että voimme lähteä pidemmille vierasmatkoille päivää aikaisemmin tällä kaudella, auttaa varmasti pelaajiamme valmistautumaan peleihin paremmin, Adlani sanoo.

Honka lauantaina Tampereelle metsästämään avauspisteitä

Honka matkaa Kansallisen Liigan toisella kierroksella Tampereelle, jossa vastassa on Ilves. Molemmat joukkueet hakevat kello 14.00 alkavassa ottelussa kauden avauspisteitään.

Honka kärsi avausottelussaan 0-4 tappion PK-35:delle. Pelillisesti ottelu oli suht tasainen, mutta helsinkiläiset viimeistelivät paikoistaan tehokkaasti.

– PK-ottelu ei ollut millään tavalla sellainen kun olisimme halunneet. Otamme kuitenkin siitä energiaa, parannamme pelaamistamme ja näytämme mihin pystymme, toppari Daniela Sandås sanoo.

Hyvän talvikauden pelannut Honka joutui pettymään avausottelussaan, mutta katseet on siis suunnattu jo eteenpäin eikä liigakauden avausottelua liikaa murehdita. Sandås kertookin, etä joukkueessa on hyvä tunnelma liigakauden toiseen otteluun lähtiessä.

– Hyvillä fiiliksillä lähdemme otteluun. On todella mukavaa, että kausi on nyt käynnissä. On aina hauskempaa pelata kilpailullisia pelejä, hän toteaa.

Ilves kärsi Hongan tapaan avauskierroksen ottelussaan neljän maalin tappion. Tamperelaisten kohtaloksi koitui hallitseva suomenmestari KuPS, joka osui viidesti keltavihreiden verkkoon. Ilveksen ainoaksi jääneen osuman viimeisteli Saana Tuomala, joka osui jo viidessä Suomen Cupin ottelussa kahdeksan kertaa.

Honka ja Ilves kohtasivat Suomen Cupin lohkovaiheessa. Silloin Honka laittoi pöytään vahvan esityksen ja voitti matkallaan kohti lohkovoittoa Saana Hartikaisen, Aino Nurmen ja Matilda Kuusniemi Fishwickin maaleilla 3-0.

Vaikka Honka voitti joukkueiden viime kohtaamisen selvin numeroin, odottaa Sandås lauantaita tiukkaa ottelua.

Pelasimme viime ottelussa Ilvestä vastaan oikein hyvin ja saimme sitä kautta voiton. Nyt edessä on kuitenkin uusi peli ja meidän täytyy olla valmiita tiukkaan kamppailuun, hän kommentoi.

Ilves eteni Suomen Cupissa lohkokakkosena jatkoon ja kohtasi puolivälierissä JyPK:n. Jännitysnäytelmä paketoitiin varsinaisen peliajan jälkeen lukemissa 2-2, mutta tamperelaisten pää kesti pilkuilla paremmin ja joukkue jatkoi välierävaiheeseen. Välierissä HJK oli kuitenkin parempi ja matkasi loppuotteluun 3-0 lukemin.

Ilves vs FC Honka Tampereen Kaupin urheilupuistossa lauantaina 2.4. kello 14.00! Jos et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua ja kannustaa Hongan kauden avausvoittoon Ruudun suoran lähetyksen kautta!

Kausi käyntiin lauantaina!

FC Honka avaa Kansallisen Liigan kautensa 2022 ylihuomenna lauantaina 26.3. kello 16.00, kun vieraaksi saapuu PK-35. Ottelu pelataan Esport Arenalla. Kausikortteja pääset ostamaan tästä, liput ovelta 5€, alle 18v maksutta.

Kauan odotettu päivä on pian täällä, kun Kansallisen Liigan kausi 2022 potkaistaan käyntiin lauantaina. Honka saa avausottelussaan tosiaan vastaansa viime kaudella kahdeksanneksi sijoittuneen PK-35:den.

Honka on pelannut hyvän harjoituskauden, vaikka Cup-taival päättyikin puolivälieriin. Cupin lohkovaiheessa kaatuivat Ilves, Ilves/2 ja TPS/T18, ja harjoitusotteluissa keltamustat ovat voittaneet NJS:n sekä Viron mestari FC Floran. HPS:aa vastaan päädyttiin 0-0 tasatulokseen. Talven otteluissa Hongan verkkoon on tehty vain kaksi maalia, keltamustien itse osuttua kaksikymmentä kertaa.

Loukkaantumisen jälkeen kentille palannut joukkueen kapteeni Milla Punsar lähtee kauteen täynnä intoa.

Fiilikset on tietenkin odottavaset ja hyvät. Meillä on takana onnistunut preseason, joten on hienoa päästä aloittamaan kausi uudistuneen joukkueen kanssa, hän sanoo.

Päävalmentajaksi nousseen Omar Adlanin joukkueeseen tuli paljon tuoretta virettä, kun jo viime kaudella debyyttinsä tehneet nuorisomaajoukkueen vakiokalustoon kuuluvat Elli Seiro, Ida Heikkinen, Julia Schalin, Ada Eronen, Noora Juusela ja Liisa Tuomi ovat nyt kauden alusta saakka edustusjoukkueen mukana. Kokemusta tuo mm. viime kaudella liigan parhaaksi maalivahdiksi valittu Emma Immonen.

Hongan matka Suomen Cupissa päättyi puolivälierissä niukkaan 0-1 tappioon juuri PK-35:ttä vastaan, joten joukkueessa tiedetään hyvin, mitä lauantain vastustajalta voi odottaa. Revanssikin on tietysti vahvasti mielessä.

PK:lla on taitavia yksilöitä, joiden kanssa meidän täytyy olla tarkkana. He osoittivat jo vaarallisuutensa meitä vastaan Cupissa, joten luvassa on ikään kuin revanssi. Pistettäkään ei tule ilmaiseksi tästä ottelusta. Uskon kuitenkin, että toteuttamalla omaa pelimalliamme olemme hyvin vahvoilla heitä vastaan, Punsar sanoo.

PK-35 eteni Suomen Cupissa välieriin saakka, jossa Åland United oli jatko-ottelussa parempi. Ennen puolivälierien Honka-voittoa punamustat kaatoivat HPS:n ja VIFK:n 4-1 lukemin ja pelasivat maalittoman tasapelin FC Sportin kanssa.

Tästä se taas lähtee ja hieno jalkapallokausi on edessä! Punsar lähetti vielä lopuksi terveiset jalkapalloyleisölle.

Esport Arenalla ei kevätmyrskykään häiritse, joten suuntaa lauantaina kannustamaan meidät voittoon! Nähdään Tapiolassa!

FC Honka vs PK-35 Esport Arenalla lauantaina 26.3. kello 16.00!

Sisätiloissa kapasiteetti on rajallinen (200), joten saavu paikalle ajoissa!

Osta kausikorttisi ja ole mukana keltamustien tarinassa klikkaamalla tästä!
Kausikortteja voit ostaa myös ottelusta!

Yksittäisiä ottelulippuja voit ostaa paikan päältä viiden euron hintaan. Alle 18-vuotiaat pääsevät otteluun maksutta.

Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon heti kauden aluksi!

Suomen Cupin puolivälierässä sunnuntaina vastassa PK-35

Honka kohtaa Suomen Cupin puolivälierässä PK-35:den sunnuntaina 6.3. kello 19.00. Ottelua voi seurata viisi euroa maksavan striimin kautta, johon pääset tästä!

Honka on esiintynyt talvikauden aikana vahvasti. Se on voittanut kaikki kolme Suomen Cupin lohkovaiheen otteluaan, kun Ilves, Ilves/2 ja TPS/T18 kaatuivat yhteismaalein 11-0. Erityisesti puolustuspelaaminen on siis toiminut, kun keltamustien verkko ei ole heilunut Cupin otteluissa kertaakaan.

Aloitimme Suomen Cupin kolmella voitolla. Tuloksellisesti voimme olla tyytyväisiä jatkopaikkaan, mutta pyrimme tietenkin kehittämään peliämme jokaiseen otteluun. Etenkin Ilvestä vastaan esiinnyimme vahvasti ja haluamme tuoda samanlaista tekemistä tulevaan otteluun, puolustaja Senja Salo sanoo.

Honka on päässyt käyttämään lähes koko ryhmäänsä laajasti ja myös täksi kaudeksi joukkueeseen liittyneet pelaajat ovat päässeet hyvin sisään. Viime ottelussa saatiin myös iloisia uutisia, kun kapteeni Milla Punsar pelasi ensimmäiset minuuttinsa moneen kuukauteen. Myös maalintekovastuu on jakautunut laajalle rintamalle. Kolmen maalin Wilma Spetsin lisäksi maalinteossa ovat onnistuneet kertaalleen Elli Seiro, Ida Heikkinen, Saana Hartikainen, Inka Kaivola, Aino Nurmi, Matilda Kuusniemi Fishwick ja Nuppu Rahkonen. Yksi maali on merkitty vastustajan omaksi maaliksi.

PK-35 voitti Hongan tapaan oman lohkonsa. Pihlajamäkeläisten saldoksi tuli seitsemän pistettä maalierolla 8-2. Ensimmäisessä ottelussaan se jäi FC Sportia vastaan maalittomaan tasapeliin, mutta sen jälkeen joukkueen maalihanat aukesivat. Niin HPS, kuin viimeisimpänä VIFK:kin kaatuivat samoin 4-1 lukemin.

Kuten Hongalla, myös PK:n maalit ovat jakautuneet laajasti. Maalinteossa on onnistunut seitsemän eri pelaajaa, Marie Mäkisen ollessa ainoa kaksi maalia viimeistellyt.

Honka ja PK-35 kohtasivat viime kaudella kahdesti. Kotonaan Honka voitti 2-0 Jasmin Leppiojan ja Aino Vuorisen maaleilla ja Pihlajamäessä päädyttiin Hongan hallinnasta huolimatta maalittomaan tasapeliin.

Sunnuntain vastustajan riveistä löytyy myös muutama Honka-paidastakin hyvin tuttu pelaaja. Viime kaudella keltamustia edustaneista pelaajista joukkueessa pelaa kolmikko Krista Hakala, Katja Hakala ja Suvi Kärkkäinen.

Aikaisemmin olemme pelanneet tasaisia otteluita PK-35:tä vastaan. Heillä on monipuolinen ja yhtenäinen joukkue, joten saamme varmasti kovan vastuksen sunnuntain peliin, Salo kommentoi.

Suomen Cupin välierä FC Honka vs PK-35 siis sunnuntaina 6.3. Esport Arenalla kello 19.00 alkaen. Ottelua voi seurata suorana viiden euron hintaan SolidSportin kautta näkyvästä striimistä!

Suomen Cupin lohkovaihe päätökseen sunnuntaina

Honka päättää Suomen Cupin lohkovaiheen omalta osaltaan sunnuntaina, kun keltamustat kohtaavat TPS/T18 joukkueen Espoonlahden tekonurmella kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana viiden euron striimin kautta, johon pääset klikkaamalla tästä!

Honka on voittanut molemmat kaksi edellistä Cup-otteluaan. Ensin Ilves/2 kaatui 3-0 Nuppu Rahkosen ja Wilma Spetsin onnistuessa maalinteossa (avausmaali merkittiin vieraiden omaksi maaliksi) ja viimeksi kaatui Ilveksen liigajoukkue samoin lukemin. Kyseisessä pelissä maalihanat avasi päällään Saana Hartikainen, Aino Nurmi tuplasi johdon ja Matilda Kuusniemi Fishwick ampui loppulukemat muutamaa minuuttia ennen päätösvihellystä upealla kaukolaukauksella.

Pelaamisemme on edistynyt talven aikana paljon ja odotukset tulevan suhteen ovat korkealla. Uskon, että pystymme kuitenkin vieläkin parempaan. Etenkin edellinen Ilves-ottelu oli meiltä todella hyvä ja pyrimme säilyttämään vähintään sen tason sunnuntain matsissa, maalivahti Emma Immonen ennakoi.

Immonen pelasi puolet ensimmäisestä Cupin ottelusta, Liisa Tuomen vartioidessa Hongan maalia toisella nelivitosella. Viime ottelussa Immonen piti maalinsa puhtaana koko ysikymppisen ajan. Hongan verkkoon ei siis ole tämän vuoden Suomen Cupissa tehty vielä maaliakaan.

TPS/T18 on pelannut Hongan tapaan kaksi ottelua. Turkulaiset kärsivät ensin 0-9 tappion Ilvekselle, jonka jälkeen tamperelaisten kakkosjoukkue oli vahvempi 2-0. Mustavalkoisten mahdollisuudet jatkoon ovat siis jo menneet, mutta joukkue antaa varmasti kaikkensa myös sunnuntaina.

Sunnuntain vastustajasta emme tiedä paljoa, mutta en usko sen haittaavan pelaamista. Lähdemme jokaiseen otteluun täysillä, oma peli edellä. Pyrimme pitämään tempoa yllä ja käyttämään vahvuuksiamme: nopeita hyökkäyksiä ja pallonhallintaa, Immonen sanoo.

Hongalle riittää ottelusta pistekin lohkovoiton varmistamiseen. Toistaiseksi Ilves on paremman maalieronsa ansiosta tasapisteissä edellä, mutta se on jo pelannut kaikki kolme otteluaan. Suomen Cupin puolivälierävaiheeseen jatkavat lohkovoittajat jokaisesta kuudesta lohkosta, sekä kaksi parasta lohkokakkosta.

Immonen valittiin viime kauden päätteeksi Kansallisen Liigan vuoden maalivahdiksi ja hän juhli Kuopiossa suomenmestaruutta. Hän kokee kotiutuneensa hyvin Honkaan niin kentällä, kun sen ulkopuolellakin.

Viimeisten kuukausien aikana olen päässyt hyvin joukkueeseen sisään ja porukka tuntuu jo itselle tutulta. Viihdyn Hongassa erinomaisesti ja etenkin harjoituksissa huokuva positiivinen ilmapiiri ja tahto kehittyä joka päivä ovat ilahduttaneet minua, Immonen iloitsee.