Otteluennakko

FC Honka kohtaa lauantaina kotikentällään TPS:n

FC Honka pelaa kotikentällään Tapiolan urheilupuiston nurmella jälleen ylihuomenna lauantaina 12.9. Vieraaksi kello 15.00 alkavaan otteluun saapuu TPS.

FC Honka on ollut viime otteluissaan kelpo vireessä, sillä se on pelannut viimeiset neljä ottelua ilman tappiota. PK-35 Vantaa ja Ilves ovat kaatuneet keltamustien käsittelyssä, ja KuPS:ia ja TiPS:ia vastaan on päädytty pistejakoon.

Honka lähtee otteluun sarjan kuudennelta sijalta. Voitolla sillä on mahdollisuus nousta tasapisteisiin viidentenä olevan, toistaiseksi ottelun enemmän pelanneen PK-35:den kanssa. Kolmas sija on kuuden pisteen päässä, joten mitaleillekin keltamustilla on vielä hyvät mahdollisuudet.

– Odotan innolla lauantain ottelua vanhaa seuraani vastaan, missä pelaa paljon tuttuja. TPS on ollut meille vaikea vastustaja ja tästäkin tulee varmasti jännittävä ottelu. Olemme harjoitelleet hyvin ja keskittyneet vahvuuksiimme, joiden avulla menemme hakemaan kolme pistettä lauantaina. Omalla kohdalla ottelussa on myös pieni erityinen kipinänsä, sillä vastustajan riveistä löytyy pikkusiskoni, kommentoi Hongan keskikenttäpelaaja Wilma Spets.

Sisko Viivi Spets onkin saanut vastuuta TPS:n paidassa tällä kaudella, sillä minuutteja on tullut jokaisessa Kansallisen Liigan ottelussa.

Spetsin lisäksi nykyhonkalaisista aiemmin urallaan TPS:ää on edustanut myös huippuvireeseen viime otteluissa noussut Tiia Savolainen. Laitahyökkääjä on laukonut neljään viime otteluun kolme maalia.

Vierailija TPS:lle kausi on ollut vaikea. Joukkue on onnistunut keräämään kahdestatoista ottelusta vain yhden tasapelipisteen ja löytyy sarjan viimeiseltä sijalta. Turkulaisia ei sovi kuitenkaan lainkaan aliarvioida, sillä esimerkiksi sarjan kaksi kärkijoukkuetta, Åland United ja TiPS ovat onnistuneet voittamaan mustavalkoiset vain niukasti 1-0. TPS:n suurin ongelma on ollut maalinteko, sillä se on tehnyt vain kolme maalia. Toiseksi pienin maalisaldo on PK-35:dellä, kolmetoista osumaa.

Honka ja TPS kohtasivat myös talvella Suomen Cupissa, jolloin Honka vei voiton Jasmin Leppiojan osumalla. Viime liigakaudella joukkueet kohtasivat kahdesti. Turussa päädyttiin pistejakoon numeroin 1-1 ja Espoossa keltamustat olivat parempia luvuin 1-0.

FC Honka-TPS käynnistyy Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 12.9. kello 15.00 alkaen. Otteluun on vapaa sisäänpääsy, joten saavu ehdottomasti paikalle kannustamaan Honka voittoon!

Muistathan pitää ottelutapahtumassa huolta turvaväleistä. Älä saavu edes hieman sairaana otteluun, vaan nauti huippujalkapallosta silloin kotona Ruutu+:n kautta.

Kansallisen Liigan keltamustat kohtaavat lauantaina Tapiolassa

Kansallisen Liigan viikonlopun kierroksella kohtaavat sarjan kaksi keltamustaa joukkuetta, kun KuPS saapuu FC Hongan vieraaksi Tapiolaan. Ottelu käynnistyy lauantaina 5.9. kello 16.00.

FC Honka on hieman vaikeamman vaiheen jälkeen palannut jälleen pistekantaan. Viimeisestä kolmesta ottelustaan se on voittanut kaksi ja pelannut kerran tasan. Viime kierroksella kaatui PK-35 Vantaa luvuin 3-1. Ottelussa Hongan maaleista vastasivat tasoitusmaalin laukonut Jasmin Leppioja, sekä upealla yläkulmalaukauksella Hongan johtoon vienyt Tiia Savolainen. Keltamustien kolmas osuma merkittiin omaksi maaliksi. Sarjataulukossa Honka pitää hallussaan sijaa kuusi.

– Olemme löytäneet viime otteluissa taas paremmin yhteisen sävelen pelaamiseemme. Olemme pystyneet pyörittämään peliä joukkueena ja tasapainottamaan pelaamistamme kentän eri osa-alueilla. Meillä on nyt erittäin hyvä peli-ilme ja uskon, että se löytyy myös lauantain ottelussa, kommentoi Hongan hyökkääjä Dana Leskinen.

KuPS löytyy otteluun lähtiessä Kansallisen Liigan sarjataulukosta sijalta kolme. Se on kerännyt kahdestatoista pelaamastaan ottelusta yhteensä kaksikymmentäkaksi pistettä. Hongalla vastaava saldo on yksitoista pelattua ottelua ja seitsemäntoista pistettä.

Kuopiolaiset ovat myös otteluun lähtiessä vahvassa vireessä. Kolmessa viime ottelussa joukkue on kaatanut niin TPS:n, JyPK:n, kuin viimeisimpänä HJK:nkin. KuPS on hyökkäyspäässä erittäin kovatasoinen, sillä se on iskenyt tällä kaudella yhteensä 32 maalia. Se on yksitoista enemmän, kun Kansallisen Liigan toiseksi tehokkain joukkue Åland United. Hyökkääjät Gentjana Rochi (12 maalia) ja Aino Kröger (9 maalia) pitävätkin hallussaan liigan maalipörssin kahta kärkisijaa.

Joukkueet ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella. Silloin Honka oli Kuopiossa tyly vieras ja haki täyden pistepotin mukaansa Espooseen Leskisen hattutempun siivittämänä. Loppulukemiksi kirjattiin 1-3.

– KuPS on erittäin fyysinen ja taitava joukkue ja heillä on paljon hyviä yksilöitä. Helppoa ottelua ei varmasti ole edessä. Meidän täytyy pelata hyvällä joukkuehengellä ja näyttää samanlaista virtaa kuin PK-ottelussa, Leskinen sanoo.

Kansallinen Liiga ja sen joukkueet ottavat viikonlopun kierroksella vahvasti kantaa samanarvoisuuden puolesta, kun liigajoukkueiden pelaajat käyttävät otteluissaan sateenkaaren värisiä kengännauhoja.

FC Honka-KuPS siis Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 5.9. kello 16.00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Muistathan saapua otteluun ainoastaan täysin terveenä! Ruutu näyttää ottelun suorana!

FC Honka sunnuntaina PK-35 Vantaan vieraaksi

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka matkaa ylihuomenna sunnuntaina 30.8. naapurikaupunkiin Vantaalle, kun joukkue kohtaa Myyrmäen stadionilla PK-35 Vantaan. Ottelu käynnistyy kello 17.00.

FC Honka on kääntänyt kolmen tappiollisen ottelun jälkeen vireensä jälleen paremmaksi. Viimeisestä kahdesta ottelusta kasassa on neljä sarjapistettä, kun Ilves kaatui 3-2 ja viime kierroksella päädyttiin TiPS:n kanssa pistejakoon luvuin 2-2.

Honka johti TiPS:iä vastaan kahdesti, mutta molemmilla kerroilla tikkurilalaiset onnistuivat tulemaan vielä tasoihin. Keltamustien maaleista ottelussa vastasivat Katarina Naumanen sekä Tiia Savolainen.

– Viime kierroksen pistejako TiPS:iä vastaan jäi varmasti kaivelemaan hampankoloon, vaikka ottelu olikin meiltä hyvä! Pisteistähän Kansallisessa liigassa pelataan. Sunnuntain vastustaja PK-35 Vantaa lukeutuu entisiin seuroihini ja väännöt heitä vastaan ovat aina olleet hyvin tasaisia, kommentoi Hongan hyökkääjä Jasmin Leppioja.

Joukkueet lähtevät sunnuntain otteluun sarjan peräkkäisiltä sijoilta. FC Honka on seitsemäntenä neljällätoista pisteellä, ja pisteen enemmän kerännyt PK-35 Vantaa sijan edellä kuudentena. Keltamustilla on tosin vantaalaisia yksi ottelu vähemmän pelattuna.

– Joukkueessa on ollut huikea fiilis kuluneilla viikoilla ja olemme pystyneet valmistautumaan peleihin erinomaisesti. Uskon ja tiedän meidän olevan vahvoja, koska pelaajatilanteemme on mitä erinomaisin tällä hetkellä. Sunnuntaina tulette näkemään vahvan ja taistelutahtoisen Hongan Vantaan illassa, Leppioja lupaa.

Pääsarjatasolle täksi kaudeksi palannut PK-35 Vantaa on voittanut yhdestätoista pelaamastaan ottelusta neljä. Tasapelejä on kasassa kolme ja neljästi vantaalaiset ovat joutuneet toteamaan vastustajan paremmakseen.

Honka-otteluun joukkue lähtee hyvävireisenä, sillä se ei ole hävinnyt viimeiseen viiteen liigaotteluun kertaakaan. Viimeisestä viidestä joukkue on voittanut kolme ja pelannut kaksi tasan. Viime kierroksella se kaatoi PK-35:den niukasti 2-1. Joukkueen sisäistä maalipörssiä johtaa kolmikko Oona Sevenius, Wilma Forsblom ja Netta Koso, joista jokaisella on tältä kaudelta kolme liigamaalia.

Honka on tehnyt tällä kaudella yhteensä viisitoista maalia. Neljä niistä on laukonut Dana Leskinen. Kahdesti ovat onnistuneet Tiia Savolainen, Inka Kaivola, Milla Punsar ja Vilma Hakala, ja kerran Riikka Hannula, Wilma Spets, sekä juuri TiPS:iä vastaan osunut Katarina Naumanen.

Honka ja PK-35 Vantaa kohtasivat aiemmin tällä kaudella Tapiolassa. Silloin vierailijat menivät Seveniuksen maalilla johtoon, mutta Honka tuli rinnalle ja ohi. Keltamustien tasoituksen teki Milla Punsar ja voittomaalin laukoi Riikka Hannula.

PK-35 Vantaa-FC Honka pelataan siis sunnuntaina 30.8. Myyrmäen stadionilla kello 17.00 alkaen.

Ottelua voi seurata suorana myös Ruudusta, sekä YleTV 2:selta!

Kotikentälleen Tapiolan urheilupuistoon Honka palaa lauantaina 5.9. Silloin kello 16.00 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu Kansallisen Liigan toinen keltamusta joukkue, KuPS. Tervetuloa!

FC Honka palaa kotikentälle, TiPS vieraaksi

FC Honka palaa kotikentälleen kolmen vierasottelun jälkeen, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 26.8. kello 19.00 alkavaan kamppailuun saapuu TiPS.

Honka katkaisi kolmen ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa viime kierroksella kaatamalla Ilveksen Tammelassa. Voitto oli todellinen osoitus Hongan joukkueen henkisestä kantista, sillä vielä 60. minuutilla keltamustat olivat kahden maalin tappioasemassa. Wilma Spetsin, Tiia Savolaisen ja Inka Kaivolan maalit toivat kuitenkin upean nousun päätteeksi Hongalle täyden pistepotin.

– Viime kierroksen Ilves-voitto oli koko joukkueelle todella tärkeä henkisellä tasolla, kun saimme lyhyen tappioputken vihdoin pakettiin. Meillä on ollut todella hyvä meininki joukkueen sisällä ja toivottavasti saamme sen taas siirrettyä kentälle, kommentoi hyökkääjä Aino Vuorinen TiPS-ottelun alla.

Vuoriselle Ilves-ottelun minuutit olivat kauden ensimmäiset. Hän kärsi alkukauden loukkaantumisesta, ja palasi innolla takaisin pelikentälle.

– Olen todella innoissani, että sain vihdoin omaltakin osalta kauden vauhtiin. Oli rankkaa katsoa alkukausi katsomosta, mutta olen nyt ehtinyt kerätä nälkää pelata koko alkukauden edestä, hän sanoo.

Vuorisen lisäksi Ilves-ottelussa pelasivat loukkaantumistensa jälkeen myös Katarina Naumanen ja Riikka Hannula. Lisäksi pitkään sivussa ollut maalivahti Nea Laitela, sekä viime kauden päätösottelussa loukkaantunut keskikenttäpelaaja Suvi Kärkkäinen pelasivat kauden avausminuuttinsa lauantaina Hongan kakkosjoukkueen kaataessa FC Kuusysin 5-2.

Keskiviikon vastustaja TiPS on ollut koko alkukauden erittäin vahva ja on vahvasti mukana kärkitaistelussa. Pauliina Miettisen valmentama tikkurilalaisryhmä koki kauden avaustappionsa vasta viime kierroksella, kun Åland United oli parempi luvuin 0-3. Nyt sarjakakkosena oleva TiPS oli ennen viime kierrosta voittanut kuusi ottelua ja pelannut kolmesti tasan.

Joukkueen paras maalintekijä on kuuteen otteluun kuudesti maalannut Roosa Ariyo, mutta tähtihyökkääjä on valitettavan loukkaantumisen vuoksi pitkään sivussa. Tehoja joukkueesta löytyy toki muiltakin pelaajilta. Nora Lehto on kolmella maalillaan joukkueen sisäisen maalipörssin kakkosena ja kaksikko Elli-Noora KainulainenJenna Topra löytyy Kansallisen Liigan syöttöpörssin sijoilta neljä ja kuusi.

Honka lähtee otteluun varmasti erittäin revanssihaluisena, sillä kauden toisella kierroksella keltamustat kärsivät Tikkurilassa 3-1 tappion.

Vuorinen tietää TiPS:n olevan erittäin kovatasoinen ryhmä.

– Keskiviikon ottelusta tulee varmasti kovatempoinen ja tasainen ottelu. TiPS on hyvä liikuttamaan palloa nopeasti ja vaarallisesti hyökkäysalueella, joten tilaa heille ei saa antaa yhtään. Voittoon vaaditaan varmasti parasta peliämme, mutta puhun koko joukkueen puolesta kun sanon että Honka ei halua hävitä enää otteluakaan tällä kaudella!

FC Honka-TiPS siis Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 26.8. kello 19.00 alkaen. Otteluun on vapaa sisäänpääsy, tervetuloa kannustamaan FC Honka voittoon!

Honka Tampereelle Ilveksen vieraaksi

FC Honka matkaa perjantaina Tampereelle, kun Tammelan stadionilla vastaan asettuu Ilves. Kamppailu vihelletään käyntiin kello 19.00.

Honka ja Ilves ovat sarjassa tasapisteissä sijoilla kahdeksan ja seitsemän. Honka on kuitenkin pelannut yhden ottelun tamperelaisia vähemmän. Keltamustat lähtevät otteluun varmasti kovalla taistelutahdolla, sillä kolme viimeisintä ottelua ovat tuoneet jokainen niukan, yhden maalin tappion. Joukkueessa onkin jo kova halu palata takaisin voittokantaan.

– Joukkueessa odotetaan innolla peliä, kun viime viikon peli jouduttiin harmittavasti siirtämään. Meillä on ollut treeneissä hyvä meininki kuluneella viikolla ja olemme valmistautuneet hyvin peliin. Vieraspeli on aina vieraspeli, mutta minulla on täysi luotto että haemme perjantaina kolme pistettä Tampereelta, kommentoi puolustaja Tia Painilainen ottelun alla.

Honka ja Ilves kohtasivat Tapiolan urheilupuistossa kauden avauskierroksella. Kotijoukkue Honka hallitsi silloin ottelua, mutta Ilveksen Roosa Tuominen pääsi iskemään vastahyökkäyksestä johtomaalin. Vilma Hakala tasoitti loppuhetkillä tulokseksi 1-1. Perjantainkin ottelusta on varmasti odotettavissa hyvin tasainen.

Ilves on osoittanut tällä kaudella, että se pystyy voittamaan kenet tahansa. Joukkue kaatoi sarjakakkosena olevan Åland Unitedin Ahvenanmaalla loppuhetkien maalilla 0-1. Lisäksi se on voittanut TPS:n ja JyPK:n. Hongan tapaan Ilveksen viime ottelut ovat päättyneet niukkoihin tappiohin. Ensin PK-35 Helsinki voitti 1-0 ja viime kierroksella PK-35 Vantaa oli parempi samoin lukemin.

Honkaakin vastaan osunut Tuominen on neljällä maalillaan Ilveksen tämän kauden maalitykki, mutta on valitettavan loukkaantumisen myötä sivussa. Maalitekovoimaa Ilveksen riveistä löytyy muutenkin, sillä viisi muutakin pelaajaa on tällä kaudella heiluttanut vastustajan maaliverkkoja. Toiseksi paras maalintekijä on kahdesti osunut Tuuli Enkkilä.

Hongan kymmenestä maalista Dana Leskinen on iskenyt neljä, Milla Punsar ja Vilma Hakala ovat molemmat onnistuneet kahdesti ja Riikka Hannula, sekä Inka Kaivola kerran.

Ilves-ottelun jälkeen Honka palaa kotikentälleen Tapiolan urheilupuistoon. Keskiviikkona 26.8. vieraaksi saapuu sarjakärki TiPS. Ottelu käynnistyy kello 19.00 ja siihen on vapaa pääsy. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

FC Honka palaa lauantaina kotikentälle, TPS saapuu vieraaksi

FC Honka palaa kahden vierasottelun jälkeen kotikentälleen, kun ylihuomenna lauantaina 15.8. keltamustien vieraaksi saapuu TPS Turusta.

Hongan vire ei ole viime aikoina ollut paras mahdollinen, sillä joukkue on hävinnyt kolme viimeisintä otteluaan. Tulokset eivät kerro kuitenkaan koko kuvaa, sillä jokainen otteluista on ollut hyvin tasainen ja päättynytkin vain yhden maalin erolla.

Viime kierroksella Honka kohtasi vieraskentällä Åland Unitedin. Kotijoukkue karkasi avausjaksolla kahden maalin johtoon. Honka painosti toisella jaksolla vahvasti ja sai luotua muutamia tilanteita. Keltamustat onnistuivat maalinteossa ottelun loppuhetkillä, kun Inka Kaivola osui rangaistuspotkusta. Pisteet jäivät kuitenkin Ahvenanmaalle loppulukemin 2-1.

Dana Leskinen on iskenyt Hongan kymmenestä maalista neljä, Milla Punsar ja Vilma Hakala ovat molemmat onnistuneet kahdesti ja Riikka Hannula, sekä juuri viime ottelussa osunut Kaivola kerran.

Lauantain vierasjoukkue TPS:n alkukausi on ollut haastava. Kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan se on kerännyt vain yhden sarjapisteen. Piste tuli juuri viime kierroksella, kun ottelu PK-35 Vantaata vastaan päättyi 1-1 tasapeliin. TPS on iskenyt tällä kaudella kaksi maalia. Saija Östlund osui HJK:ta vastaan ja PK-35 Vantaa-ottelussa turkulaisten osuma merkatiin vastustajan omaksi maaliksi.

– Odotan innolla lauantain ottelua vanhaa seuraani vastaan, missä pelaa paljon tuttuja. TPS on ollut meille vaikea vastustaja ja he tulevat varmasti nälkäisenä saatuaan ensimmäisen pisteensä sarjassa. Kolmen tappion jälkeen lähdemme taistelemaan voitosta, joka olisi meille hyvin tärkeä. Olemme harjoitelleet hyvin ja keskittyneet vahvuuksiimme, joiden avulla menemme hakemaan kolme pistettä lauantaina, kommentoi Hongan keskikenttäpelaaja Wilma Spets.

Spetsin lisäksi Hongan joukkueesta aiemmin TPS:n paitaa on kantanut laitahyökkääjä Tiia Savolainen.

Honka ja TPS kohtasivat myös talvella Suomen Cupissa, jolloin Honka vei voiton Jasmin Leppiojan osumalla. Viime liigakaudella joukkueet kohtasivat kahdesti. Turussa päädyttiin pistejakoon numeroin 1-1 ja Espoossa keltamustat olivat parempia luvuin 1-0.

FC Honka-TPS käynnistyy Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 15.8. kello 15.00 alkaen. Otteluun on vapaa sisäänpääsy, joten saavu ehdottomasti paikalle kannustamaan Honka voittoon!

Muistathan pitää ottelutapahtumassa huolta turvaväleistä. Älä saavu edes hieman sairaana otteluun, vaan nauti huippujalkapallosta silloin kotona Ruutu+:n kautta.

Honka matkaa lauantaina Ahvenanmaalle

FC Hongan kausi Kansallisessa Liigassa jatkuu pienen tauon jälkeen taas lauantaina, kun keltamustat matkustavat Ahvenanmaalle Åland Unitedin vieraaksi. Ottelu käynnistyy Wiklöf Holding Arenalla kello 17.00 ja sitä voi seurata suorana myös Ruudusta.

Honka lähtee hakemaan paluuta voittokantaan. Keltamustat ovat kärsineet viime otteluissaan kaksi niukkaa 0-1 tappiota, ensin PK-35:delle ja sitten HJK:lle. Sarjataulukosta Honka löytyy sijalta seitsemän, mutta sarjatilanteen ollessa hyvin tasainen, eroa sarjakakkosena olevaan HJK:hon on vain neljä pistettä.

Hongan sisäistä maalitilastoa johtaa neljästi maalannut Dana Leskinen. Kahdesti ovat osuneet Vilma Hakala ja Milla Punsar ja kerran verkkoja on heiluttanut Riikka Hannula.

Lauantain kotijoukkue Åland United lähtee otteluun sarjan neljänneltä sijalta. Seitsemästä pelaamastaan ottelusta joukkue on kerännyt neljän voiton ja tasapelin kautta kolmetoista pistettä. Kaksi tappiotaan se on kärsinyt ensin Ilvekselle, ja viime kierroksella PK-35 Vantaalle. Emelie Johansson on joukkueen paras maalintekijä kolmella osumallaan.

– Voin varmuudella todeta että peli Ålandia vastaan tulee olemaan todella tiukka. Meillä on ollut hyvin aikaa valmistautua peliin ja olemme päässeet harjoittelemaan taktisia asioita, jotka ovat olleet hieman heikkoja viime peleissä. Viime viikon vapaa viikonloppu on varmasti tehnyt hyvää kaikille, sillä pääsimme nollaamaan hävityn HJK-pelin, kommentoi maalivahti Senja Koskinen.

Ahvenanmaalaiset selvittivät myös tiensä Suomen Cupin loppuotteluun, kaadettuaan välierissä KuPS:n jännittävien vaiheiden jälkeen rangaistuspotkukilpailussa.

– Viime kaudella pelasimme hyvän pelin Ahvenanmaalla ja toimme pisteet Tapiolaan. Minulla on täysi luottamus meidän joukkueeseen, ja siihen että pystymme samaan lauantain ottelussa, Koskinen päättää.

Ahvenanmaan matkan jälkeen Honka palaa taas kotikentälleen Tapiolan urheilupuistoon. Vieraaksi lauantaina 15.8. saapuu TPS Turusta. Ottelu käynnistyy kello 15.00. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Viime kauden kärkijoukkueet kohtaavat sunnuntaina Töölössä

Kuva: Juhani Järvenpää

Sunnuntaina Töölön Bolt Arenalla nähdään kello 18.30 alkaen kahden viime kauden kärkijoukkueen taisto, kun hopeamitaleita juhlinut FC Honka kohtaa hallitsevan Suomen mestarin HJK:n.

Molemmat joukkueet kokivat viime kierroksella tappion. Hongan kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi, kun PK-35 haki pisteet Tapiolasta niukasti 0-1. Myös HJK:n tappio tuli yhden maalin erolla, kun Åland United oli Ahvenanmaalla parempi luvuin 2-1.

– Sunnuntain pelistä HJK:ta vastaan on tulossa kova ottelu. Molemmilla joukkueilla on alla tappiot edellisestä ottelustaan joten kentällä nähdään varmasti kaksi voitontahtoista joukkuetta. Meidän täytyy parantaa pelin rytmittämistä ja pyrkiä säilyttämään oma taso läpi ottelun, jotta saamme pisteet kotiin, kommentoi laitahyökkääjä Henna Tenkanen.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät ennen lauantaina pelattavia otteluita perättäisiltä sijoilta. HJK on viidentenä yhdellätoista pisteellä ja Honka kuudentena pisteen vähemmän keränneenä. Kärkipaikkaa pitävä TiPS on kerännyt yhteensä neljätoista pistettä, joten jaossa on jälleen hyvin tärkeät pisteet erittäin tasaisessa kärkitaistossa.

Hongan sisäistä maalitilastoa johtaa neljästi maalannut Dana Leskinen. Kahdesti ovat osuneet Vilma Hakala ja Milla Punsar ja kerran verkkoja on heiluttanut Riikka Hannula.

HJK:ssa tapahtui talvella valmentajavaihdos, kun Jonne Kunnas tuli Joonas Rantasen tilalle. Mestarijoukkueen avainpelaajista Ashley Riefner siirtyi Åland Unitediin. Joukkueessa on kuitenkin yhä tuttuja vastuunkantajia, kuten Essi Sainio ja Linda Ruutu. Helsinkiläisten kauden maaleista Sainio on tehnyt neljä, Nea Lehtola kaksi, ja kerran ovat osuneet Ruutu, Emmaliina Tulkki, Katariina Kosola, sekä Annika Huhta.

– HJK:ssa on paljon tuttuja pelaajia viime kausilta, mutta myös uusia vahvistuksia, joten pelistä tulee varmasti mielenkiintoinen, Tenkanen sanoo.

HJK-pelin jälkeen Hongalla on viikon tauko otteluista. Kausi jatkuu taas lauantaina 8.8. Åland Unitedin vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 15.8. klo 15.00 alkaen. Silloin vastassa on TPS.

Hongan vieraaksi perjantaina PK-35 Helsinki

Kolme viimeisintä otteluaan voittanut FC Honka kohtaa seuraavassa ottelussaan perjantaina 17.7. PK-35 Helsingin. Ottelu käynnistyy Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30.

FC Honka on siis napannut kolmesta viimeisimmästä ottelustaan täyden yhdeksän pisteen potin. Viime kierroksella kaatui tiukan taistelun jälkeen JyPK, kun Vilma Hakala iski 2-1 voittomaalin Aino Nurmen syötöstä viisi minuuttia ennen loppuvihellystä. Ottelun avausmaalin keltamustille laukoi huippuvireeseen päässyt Dana Leskinen. Leskinen on heiluttanut vastustajan maaliverkkoja kahden viime ottelun aikana neljästi.

Perjantain otteluun Honka lähtee erittäin tasaisen sarjan sijalta neljä, pisteen perässä kärkipaikkaa jakavia HJK:ta sekä TiPS:iä.

Kansalliseen Liigaan täksi kaudeksi noussut PK-35 Helsinki on aloittanut kautensa vahvasti ja kärsi kauden avaustappionsa vasta viime kierroksella, kun Åland United oli parempi luvuin 0-2. Lisäksi joukkue on kerännyt kaksi tasapelipistettä sekä kaksi täyttä pistepottia. Otteluun se lähtee kahdeksan pisteen saldolla sarjan kuudennelta sijalta.

Joukkueen avainpelaajiin kuuluu mm. kapteeninnauhaa kantava Amanda Rantanen, joka on iskenyt joukkueen kahdeksasta tehdystä maalista puolet. Maalia vartioi HJK:sta saapunut Lotta Rosenström ja löytyy joukosta Hongankin paitaa aiemmalla urallaan kantaneita. Katja ja Krista Hakalalta löytyy kokemusta Hongasta usemammankin kauden ajalta, ja Alina Schrey oli mukana hopeamitaleihin päättyneellä viime kaudella.

Hongan hyökkääjä Jasmin Leppioja on puolestaan tehnyt vastaavan siirron toisipäin, sillä hän on viettänyt suuren osan juniorivuosistaan Pihlajamäessä.

– Perjantain peli tulee varmasti olemaan todella kova, mutta myös viihdyttävä. Vastassa on kova joukkue ja moni PK:n pelaajista on pelannut useita vuosia yhdessä. Se tuo varmasti paljon lisää heidän pelaamiseensa. Odotan innolla ottelua! On myös jännittävää pelata ensimmäistä kertaa omaa kasvattajaseuraani vastaan. Siellä on paljon ystäviä ja tutut valmentajat!

Leppiojan mukaan Honka lähtee otteluun nälkäisenä hakemaan neljättä perättäistä voittoa. Hän toivottaa kaikki tervetulleiksi paikan päälle Tapiolaan nauttimaan huippufutiksesta.

Kolmen voiton putki lisää entisestään nälkäämme, sekä halua ottaa kotikentällä jälleen kolme pistettä. Se on näkynyt myös treeneissä. Olisi mahtavaa jos saataisiin Tapiolan perjantai-iltaan mahdollisimman paljon väkeä paikalle!

FC Honka-PK-35 Helsinki Tapiolan urheilupuiston nurmella perjantaina 17.7. kello 18.30. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Honka hakee lauantaina kolmatta perättäistä voittoa, vastassa JyPK

Kaksi viimeisintä otteluaan voittanut FC Honka pyrkii venyttämään voittoputken kolmen ottelun mittaiseksi ylihuomenna lauantaina 11.7., kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu JyPK Jyväskylästä. Ottelu käynnistyy kello 15.00.

Kauden alku oli Hongalle haastava, sillä kahdesta ensimmäisestä ottelusta mukaan tarttui vain yksi piste. Sen jälkeen keltamustat ovat kuitenkin olleet huippuvireessä, sillä kahdesta viime ottelusta kasassa on täysi pistepotti.

Viime kierroksella Honka kaatoi vieraskentällä KuPS:n luvuin 3-1. Ottelun hahmoksi nousi Dana Leskinen, joka iski kaikki Hongan osumat ja näin ollen hattutempun. Maaleillaan Leskinen nousi myös Kansallisen Liigan maalipörssin kolmannelle sijalle.

Leskisen lisäksi Hongan maaleista tähän saakka ovat vastanneet kahdesti osunut Milla Punsar, sekä yhden maalin tehneet Vilma Hakala ja Riikka Hannula.

Laitapuolustaja Nana Yang odottaa lauantain JyPK-ottelua innolla ja luottavaisena.

Joukkueessa on tunnelma korkealla kahden edellisen voitokkaan pelin jälkeen. Lauantain pelistä vielä makeamman tekee se, että pelaamme taas kotinurmella. JyPK on vahva puolustamaan ja taistelemaan. Heidän nopeat vastahyökkäyksensä ovat vaarallisia, kuten TPS sai viime kierroksella huomata. Olen kuitenkin hyvin luottavainen joukkueeseemme ja aiomme pelata terävästi, Yang sanoo.

Honka lähtee lauantain otteluun sarjan viidenneltä sijalta, pisteen kärkijoukkueita perässä. Vastustaja JyPK nappasi viime kierroksella kauden avauspisteensä kaatamalla TPS:n. Se on otteluun lähtiessä sijalla yhdeksän.

Jyväskyläläisten kauden maaleista ovat vastanneet kaksi maalia Åland Unitedin verkkoon tehnyt Kia Voutilainen, sekä viime ottelussa voittomaalin iskenyt Tiina Tiainen.

Kokemamme vaikean sarja-avauksen jälkeen olemme nyt oikealla radalla ja aiomme jatkaa voittoputkeamme! Tulkaa lauantaina kannustamaan meidät voittoon, tai edes katsomaan minun uusia hienoja kenkiä, Yang heittää lopuksi.

FC Honka- JyPK käynnistyy siis Tapiolan urheilupuiston nurmella lauantaina 11.7. kello 15.00. Saavu paikan päälle kannustamaan Honka voittoon!

Yhteistyössä