Otteluennakko

Kauden päätös lauantaina Myyrmäessä

FC Honka päättää Kansallisen Liigan kauden 2021 vieraskentällä, kun se kohtaa lauantaina 9.10. Myyrmäen Stadionilla kello 16.30 alkavassa ottelussa PK-35 Vantaan. Mikäli et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua myös Ruutu+:n kautta klikkaamalla tästä!

Hongan sijoitus on varmistunut jo ennen lauantain päätöskierrosta. Keltamustat tulevat sijoittumaan sarjan kuudennelle sijalle. Voittamalla PK-35 Vantaan Honka nousisi kolmen pisteen päähän punamustista.

Hongan sisäisen maalipörssin voitosta taistelevat vielä erityisesti kolme maalia iskeneet Eveliina Parikka ja Jasmin Leppioja. Heini Toivonen, Inka Kaivola ja Wilma Spets ovat osuneet kuluvalla kaudella kahdesti, Ada Eronen, Milla Punsar, Rebecca Kindstedt ja Krista Hakala kerran.

Honka pelasi viime kierroksella erittäin tasaisen ottelun kotonaan Åland Unitedia vastaan. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa voittoon, mutta lopulta vieraiden Cassandra Korhosen maali jäi ottelun ainoaksi ja pisteet suuntasivat Ahvenanmaalle.

Lauantain kotijoukkue PK-35 Vantaa voi vielä nousta sijan ylemmäksi, neljänneksi. Se vaatisi voittoa Hongasta, sekä HJK:n tappiota omassa ottelussaan Åland Unitedia vastaan. Sen suurempia panoksia ei vantaalaisillakaan ole, mutta molemmat joukkueet haluavat varmasti päättää kauden voittoon.

– Kausi on ollut joukkueellemme hieman vaikea etenkin tuloksellisesti, mutta vielä on mahdollisuus päättää kausi halutulla tavalla eli voitolla. Vastassa ei kuitenkaan ole helppo vastus, sillä pelimme PK-35 Vantaata vastaan ovat aina olleet todella tiukkoja vääntöjä. Meillä on takana hyvä treeniviikko ja uskon, että jokainen meistä tahtoo antaa kaikkensa vielä viimeisessä pelissä, Leppioja sanoo ottelun alla.

Leppioja uskoo, että Honka voi horjuttaa PK:ta omilla vahvuuksillaan.

– Jos pystymme pelaamaan omaa hyvää peliä ja keskittymään erityisesti erikoistilanteiden puolustamiseen, uskon meidän olevan vahvoilla. Meidän pitää pystyä pitämään fokus koko yhdeksänkymmenen minuutin ajan pelissä ja pyrkiä pelaamaan omilla vahvuuksillamme.

PK-35 Vantaan tehokkaimpana on tällä kaudella häärinyt peräti kaksitoista liigamaalia viimeistellyt Oona Sevenius, joka on saanut vahvaa tulitukea kymmenen maalin Wilma Forsblomilta. Erityisesti tämän kaksikon kanssa Hongankin tulee siis olla hereillä, mutta ratkaisuvoimaa vantaalaisilta löytyy muualtakin joukkueesta.

Honka ja PK-35 Vantaa ovat kohdanneet tällä liigakaudella kahdesti aiemmin, ja kuten Leppioja totesi, ottelut ovat olleet hyvin tasaisia. Myyrmäessä pisteet jaettiin maalittoman tasatuloksen myötä, ja TapiolasTa PK haki niukan vierasvoiton 1-2 lukemin. Joukkueet kohtasivat myös talvella Suomen Cupin lohkovaiheessa, jossa päädyttiin tasalukemiin 1-1, Tiia Savolaisen iskiessä Hongan tasoitusosuman.

Kauden päätösottelu PK-35 Vantaa vs FC Honka siis lauantaina 9.10. kello 16.30 alkaen Myyrmäen Stadionilla ja Ruutu+:ssa!

Kauden viimeinen kotiottelu sunnuntaina

FC Honka pelaa Kansallisen Liigan kauden 2021 viimeisen kotiottelunsa ja kaiken kaikkiaan toiseksi viimeisen ottelunsa sunnuntaina 3.10. Vieraaksi kello 14.00 Tapiolan urheilupuistossa alkavaan otteluun saapuu Åland United. Osta lippusi otteluun klikkaamalla tästä ja tule kannustamaan Honka vielä kerran tällä kaudella kotivoittoon!

FC Honka avasi loppusarjan kahdella niukalla tappiolla, kun sekä KuPS, että TiPS olivat parempia luvuin 2-1. Viime kierroksella keltamustat kärsivät selvän 0-4 tappion HJK:lle. Kyseinen ottelu on kuitenkin jo mennyttä, ja Hongan leiristä vakuutetaan, että asenne on kohdillaan sunnuntaina.

– Viimeisiä pelejä viedään ja vastassa on kova joukkue, mikä onkaan parempi tapa päättää kotipelit? Koko joukkueella on kova halu parantaa edellisestä pelistä. Ottelut tällä kaudella Ålandia vastaan ovat olleet tasaisia ja olemme onnistuneet kääntämään ne voitoksemme. Täyttä pistepottia lähdemme hakemaan myös sunnuntaina, joten kaikki katsomaan viimeistä kotipeliämme ja kannustamaan meidät voittoon, toteaa luottopuolustaja Inka Kaivola.

Honka pelaa loppukauden sijoista 5-6. Viides sija vaatisi voittoa molemmista jäljellä olevista otteluista, sekä suotuisia tuloksia muualta. Vaikka suuria panoksia ei enää ole tarjolla, haluaa joukkue varmasti päättää kauden kunnialla ja hyviin tuloksiin.

Ennen kahta viimeistä kierrosta Hongan paras maalintekijä on neljän maalin Eveliina Parikka. Jasmin Leppiojalla, sekä jo Yhdysvaltoihin yliopistoon siirtyneellä Aino Vuorisella on kolme tehtyä maalia. Hongan tähtipörssin kärkipaikkaa pitää seitsemän Subway-tähteä kerännyt Wilma Spets, toisena on kuuden tähden Leppioja.

Åland Unitedin loppusijoitus on jo selvillä. Hallitseva suomenmestari juhlii kauden päätteeksi pronssimitaleita, sillä TiPS on jo karannut liian kauas, eikä takana vaaniva HJK voi enää saada ÅU:ta kiinni. Viime kierroksella ahvenanmaalaiset pelasivat runsasmaalisen tasapelin Tikkurilassa TiPS:iä vastaan. Ottelussa nähtiin peräti kolme maalia viimeisen kymmenen minuutin aikana ja loppulukemiksi kirjattiin 3-3.

Sunnuntain vierasjoukkueen ykköspyssy on ollut ruotsalaishyökkääjä Cassandra Korhonen, joka on iskenyt peräti 20 maalia ja sijoittuu maalipörssissä toiselle sijalle. Dana Leskisellä on kasassa yhdeksän osumaa ja maajoukkuetoppari Anna Westerlund on heiluttanut vastustajan verkkoja kahdeksasti. Korhonen ja Leskinen ovat myös keränneet eniten Subway-tähtiä otteluiden parhaimmistona.

FC Honka vs Åland United siis sunnuntaina 3.10. kello 14.00 alkaen Tapiolan urheilupuistossa. Osta lippusi tästä ja tule kannustamaan Honka voittoon vielä kerran tällä kaudella Tapiolassa!

Hongalle tappio HJK:ta vastaan

Honka kohtasi HJK:n vieraissa Töölön Bolt Arenalla. Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja johti tauolla kahdella maalilla. Toisella nelivitosella HJK onnistui maalinteossa kahdesti uudelleen, joten loppulukemiksi kirjattiin 4-0.

Avausjakso

HJK aloitti ottelun terävästi ja iski avausmaalin jo neljännellä peliminuutilla. Leonie Pankratz keskitti ja Katariina Kosola pääsi iskemään takatolpalta kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Kymmenen minuutin kohdalla Ria Karjalainen laukoi vasurillaan, mutta Sonja Ferm torjui Honka-maalilla varmasti.

HJK pääsi lisäämään johtonsa kahteen, kun kellossa oli 22. minuuttia. Honka-puolustus selvitti Kosolan keskityksestä seuranneen tilanteen kulmapotkuksi, mutta kotijoukkue iski siitä. Essi Sainio pääsi puskemaan Honka-puolustuksen keskeltä pallon verkkoon.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin kotijohdossa lukemin 2-0.

Toinen jakso

Honka rakensi hyvän hyökkäyksen, kun toista nelivitosta oli pelattu viitisen minuuttia. Noora Juusela keskitti maalille, mutta Julia Schalin ei aivan yltänyt palloon.

Illan kolmas maali nähtiin 64. minuutilla ja myös sen iski kotijoukkue HJK. Kosola pelasi matalan pallon maalin edustalle ja Karjalainen laukoi pelivälineen varmasti verkkoon.

Honka hyökkäsi 71. minuutilla. Heini Toivonen pudotti Inka Kaivolan pitkän pallon Elli Seirolle, jonka laukauksen boksin ulkopuolelta HJK-vahti Annika Laihanen kuitenkin torjui helpohkosti. Hetkeä myöhemmin Honka riisti hyvin pelivälineen keskialueella ja Toivonen syötettiin vetopaikkaan, mutta Laihanen torjui jälleen.

HJK iski ottelun loppulukemat 78. minuutilla. Laihasen pitkä avaus tuli aina Karjalaiselle saakka, joka pääsi karkaamaan Hongan puolustukselta. Hyökkääjä viimeisteli taululle lukemat 4-0.

– Emme saaneet tänään itsestämme irti sitä, mitä tästä joukkueesta voi saada. Täytyy analysoida mistä se johtuu. Meillä oli kuitenkin hyvä treeniviikko ja hyvä pelivire viime otteluista alla. Tietysti meillä on tullut paljon muutoksia kauden aikana ja vaatii aina aikaa sopeutua. Mutta ne ovat ongelmia, jotka meidän pitää onnistua ratkaisemaan, kommentoi päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä ottelun jälkeen.

Pettymyksestä huolimatta Lappi-Seppälä uskoo, että joukkue on taas iskussa seuraavassa ottelussa.

– Tämä joukkue on henkisesti vahva ja työmoraali on kova. Nousemme varmasti tästäkin pettymyksestä.

Hongalla on kautta jäljellä vielä kaksi ottelua. Se pelaa ensi viikon sunnuntaina 3.10. kauden viimeisen kotiottelunsa. Tapiolan urheilupuistossa kello 14.00 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Åland United. Osta lippusi otteluun klikkaamalla tästä, ja tule kannustamaan vielä kerran tällä kaudella Honka kotivoittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#9 Jasmin Leppioja
#13 Eveliina Parikka
#14 Wilma Spets (68′ Heini Toivonen)
#15 Inka Kaivola (85′ Aino Nurmi)
#18 Julia Schalin (65′ Elli Seiro)
#19 Rebecca Kindstedt
#27 Hanna Ruohomaa (46′ Noora Juusela)
#31 Sonja Ferm (MV)
#39 Ada Eronen (46′ Tiia Savolainen)

Vaihdossa: #1 Liisa Tuomi, #11 Venla Lindfors

Honka lauantaina HJK:n vieraaksi

FC Hongan kausi 2021 Kansallisessa Liigassa lähenee loppuaan, ja jäljellä on enää kolme ottelua. Niistä ensimmäinen koittaa lauantaina, kun keltamustat kohtaavat HJK:n Töölön Bolt Arenalla 15.00 alkavassa ottelussa.

Honka on kuudennella sijalla, kun kaksi ylemmän loppusarjan ottelua on pelattu ja kolme edessä. Kasassa on tällä hetkellä kaksikymmentäkolme pistettä, joten keltamustat voivat yltää parhaimmillaan kolmeenkymmeneenkahteen pisteeseen.

Vaikka mitaleille Hongan vauhti ei voi enää riittää, pelaa joukkue varmasti jokaisen ottelun kovalla asenteella, tavoitteenaan tietenkin mahdollisimman suuri pistepotti ja korkea sijoitus.

– Pelaamme aina loppuun asti voitosta. Vaikka tulos ei ole ollut sellainen kun halusimme, olemme kehittyneet joukkueena loppukautta kohden. Halu näyttää se ja saada onnistumisia on edelleen kova, Saara Lappalainen sanoo.

Honka on avannut yläloppusarjan kahdella hyvin niukalla tappiolla. Ensin KuPS iski 2-1 voittomaalin Kuopiossa 88. minuutilla, ja viime kierroksella TiPS voitti Tapiolassa samoin lukemin, voittomaalin syntyessä ottelun 84. minuutilla.

TiPS-ottelusta on kulunut jo aikaa miltei kaksi viikkoa. Lappalainen uskoo, että maajoukkuetauko on ollut joukkueelle hyväksi.

– Maajoukkuetauolla olemme päässeet hiomaan peliämme. Saimme myös pienen tarvittavan tauon ja olemme kaikki nyt täysin latautuneita.

Hongan tavoin myös HJK on tällä kaudella ulkona mitaleilta. Lauantain otteluun se lähtee viisi pistettä ja yhden sarjasijan Honkaa edeltä. Hongan tapaan myös HJK:n urakka yläloppusarjassa on alkanut kahdella tappiolla, joskin ne ovat olleet Hongan pelejä runsaslukuisemmat. Ensin TiPS oli vahvempi 3-0 ja viime kierroksella PK-35 Vantaa kaatoi sinivalkoiset luvuin 4-1. Honka saa siis vastaansa varmasti sisuuntuneen joukkueen, joka lähtee kotiotteluunsa avaamaan voittotilinsä loppusarjassa.

Honka ja HJK ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella runkosarjassa. Toukokuisessa Tapiolan urheilupuiston illassa joukkueet päätyivät maalittomaan tasapeliin, kun taas elokuun alussa Bolt Arenalla pelatun ottelun HJK onnistui voittamaan niukasti 2-1. Honka lähtee siis lauantain otteluun revanssihenkisenä hakemaan kauden avausvoittoaan HJK:sta.

– Revanssihalumme on kova, se on selvää. HJK on tasokas joukkue, mutta mikäli pystymme jatkamaan samaa virettä mikä meillä on viimeisimmissä otteluissa ollut, on meillä kaikki mahdollisuudet tuoda kolme pistettä Tapiolaan. Klubillakaan ei ole kausi mennyt ihan odotusten mukaan, joten meillä on myös hyvä mahdollisuus iskeä tähän. Tasainen ottelu on siis tulossa, Lappalainen toteaa.

HJK ja FC Honka kohtaavat siis Töölön Bolt Arenalla lauantaina 25.9. kello 15.00 alkaen! Jos et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua myös Ruudusta. Suoraan lähetykseen ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

HJK-ottelun jälkeen Hongalla on edessään kauden viimeinen kotiottelu. Sunnuntaina 3.10. vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu Åland United ja ottelu käynnistyy kello 14.00! Ottelu on viimeinen mahdollisuus nähdä Honka kotinurmellaan tällä Kansallisen Liigan kaudella, joten nyt kannattaa saapua paikan päälle! Oman lippusi otteluun pääset ostamaan klikkaamalla tästä! Saavu kannustamaan Honka voittoon ja kiittämään joukkuetta kuluneesta kaudesta!

Honka kohtaa sunnuntaina kotonaan TiPS:n

FC Honka pelaa Kansallisen Liigan yläloppusarjan ensimmäisen kotiottelunsa huomenna sunnuntaina 12.9. Vastaan Tapiolan urheilupuistossa asettuu TiPS ja ottelu puhalletaan käyntiin kello 18.30! Liput otteluun pääset ostamaan tästä. Tutustuthan huolella myös infoon ottelutapahtuman järjestelyistä klikkaamalla tästä.

Honka kärsi viime kierroksella kovan taistelun jälkeen niukan 1-2 tappion sarjakärki KuPS:n vieraana Kuopiossa. Vasta toista otteluaan Kansallisessa Liigassa pelannut Ada Eronen toi Hongan tasoihin ottelun 70. minuutilla, mutta KuPS onnistui tekemään vielä voittomaalin ottelun loppuhetkillä.

Honka on sunnuntain otteluun lähtiessä sarjan kuudennella sijalla. TiPS-ottelu mukaan lukien kautta on jäljellä neljä ottelua, joten jokaisessa ottelussa pelataan tärkeistä pisteistä. Honka pyrkii kuromaan eroa kiinni viisi pistettä edellä olevaan HJK:hon ja kuusi pistettä karussa olevaan PK-35 Vantaaseen. Kaksikko on tosin pelannut toistaiseksi yhden ottelun Honkaa enemmän.

– Meillä on ollut hyvä taistelutahto viime peleissä Åland Unitedia ja KuPS:ia vastaan. Sen pitää jatkua tässäkin pelissä. Meidän täytyy saada enemmän pallonhallintaa erityisesti ylemmälle alueelle ja sitä kautta saada enemmän ja vaarallisempia maalipaikkoja, sanoo toppari Daniela Sandås.

Hongassa on tällä kaudella tehnyt debyyttinsä pääsarjatasolla Kuopiossa maalinteosta vastanneen Erosen lisäksi seitsemän muutakin nuorta pelaajaa. Kuopiossa debytoivat vuonna 2004 syntyneet Lotta Pohjanhovi ja Nuppu Rahkonen.

TiPS on ollut koko kauden kärkitaistelussa ja taistelee yhä vahvasti mitaleista. Ennen lauantain otteluita se on neljä pistettä sarjakärki KuPS:n perässä ja kuusi pistettä kolmantena olevaa Åland Unitedia edellä. Myös tikkurilalaisille täysi pistepotti sunnuntaina olisi siis tärkeä.

Tilastoja tutkiessa TiPS:stä nousee esiin erityisesti muutama pelaaja. Kokenut Tia Hälinen on joukkueen paras maalintekijä. Yksitoista osumaa viimeistellyt Hälinen on myös kunnostautunut syöttöpuolella, sillä hän on tarjoillut maalisyötön viiteen joukkueensa osumaan. Viisi maalisyöttöä ovat kirjauttaneet myös Emmi Siren ja Jenna Topra.

Honka ja TiPS ovat kohdanneet tällä kaudella liigassa kahdesti ja molemmat ottelut ovat olleet hyvin tasaisia. Toukokuussa TiPS voitti kotiottelunsa 2-1, ja Tapiolan urheilupuistossa elokuussa pelatussa toisessa kohtaamisessa Annika Haanpää ratkaisi maalillaan voiton Vantaalle.

Joukkueet kohtasivat myös talvella Suomen Cupin lohkovaiheessa. Silloin Honka nappasi puolivälieräpaikan komealla 4-2 voitolla, jossa keltamustien maalinteosta vastasivat kahdesti osuneet Wilma Spets ja Aino Vuorinen.

– Revanssihalumme on kova. Pelit TiPS:iä vastaan ovat olleet tiukkoja ja nytkin tulossa on varmasti tasainen peli, Sandås toteaa.

FC Honka-TiPS käynnistyy siis Tapiolan urheilupuistossa sunnuntaina kello 18.30. Tämä on toiseksi viimeinen mahdollisuus nähdä Honka kotinurmellaan tällä Kansallisen Liigan kaudella. Osta lippusi klikkaamalla tästä ja saavu kannustamaan Honka voittoon!

Yläloppusarja käyntiin lauantaina

FC Honka käynnistää yläloppusarjan omalta osaltaan lauantaina 4.9., kun se matkaa Kuopioon sarjakärki KuPS:n vieraaksi. Väre Areenalla kello 15.00 alkavaa ottelua voi seurata myös Ruutu+:sta.

Honka pääsee avaamaan loppusarjan voitto allaan, sillä se kaatoi runkosarjan viimeisellä kierroksella vieraskentällä Åland Unitedin Eveliina Parikan upealla toisen jakson maalilla 1-0. Voitolla Honka myös varmisti paikkansa kuuden parhaan joukkoon ja ylempään loppusarjaan.

Honka lähtee siis kuudennelta sijalta yläloppusarjaan. Kuuden voiton, viiden tasapelin ja seitsemän tappion myötä kasassa on kaksikymmentäkolme pistettä. Viidentenä oleva PK-35 Vantaa on kolme, ja neljäntenä oleva HJK viisi pistettä Honkaa edellä, joten monenkin sijan nousu on vielä viiden yläloppusarjan ottelun aikana täysin mahdollista.

Lähdemme viimeisiin otteluihin hyvillä fiiliksillä. Viime viikonlopun ryöstöretki Ahvenanmaalle kohotti joukkueen itseluottamusta. Totta kai tämän hetkinen sijoituksemme ei vastaa tavoitteitamme, mutta sen olemme jo hyväksyneet. Toisaalta nyt saamme pelata loppukauden ilman paineita ja olla niin sanotusti kiusaajan roolissa muille joukkueille. Uskon pelaamisen paineettomana tekevän joukkueelle ihan hyvää vaikean kauden päätteeksi, maalivahti Pauliina Nuora sanoo.

Viime kaudella kaikissa Hongan Kansallisen Liigan otteluissa pelannut Nuora palasi kentille loukkaantumisen jälkeen heinäkuun lopussa Honka/2:sen maalilla Kakkosessa. Kauden ensimmäisen liigaottelunsa Nuora pelasi heti viikkoa myöhemmin HJK:ta vastaan ja on pelannut sen jälkeen kahdessa keltamustien kolmesta ottelusta. Viime kierroksen voitossa Ahvenanmaalla Nuora oli maalillaan varma ja piti nollat.

– Olen iloinen, että oma kauteni on ollut nousujohteinen. Koska loukkaantuminen piti minut pitkään sivussa koen, että minulla on vielä paljon annettavaa tälle kaudelle. Mahtavaa kun omaa virettä pääsee testaamaan vielä kertaalleen sarjan kovimpia joukkueita vastaan!

Lauantain kotijoukkue KuPS on viettänyt koko kauden sarjan kärjessä. Se koki ensimmäisen pistemenetyksensä vasta kauden kahdeksannessa ottelussa, kun se päätyi Åland Unitedin kanssa pistejakoon loppulukemin 1-1. Åland United on myös ainoa joukkue, joka on KuPS:n pystynyt tällä kaudella liigassa voittamaan. Ahvenanmaalaiset nappasivat heinäkuussa joukkueiden kauden toisesta keskinäisestä kohtaamisesta 3-2 voiton. ÅU-pelien lisäksi kuopiolaiset ovat kokeneet tällä kaudella vain yhden pistemenetyksen, kun elokuun alun vierasottelu TiPS:iä vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin.

KuPS ja Honka kohtasivat kahdesti runkosarjan aikana. Tapiolan urheilupuistossa pelatun ottelun kuopiolaiset voittivat 3-1, Heini Toivosen puskiessa Hongan osuman kulmapotkusta. Myös Kuopiossa joukkueiden välinen ero oli kaksi maalia, tällä kertaa voittolukemat kirjattiin KuPS:lle 2-0.

Honka lähtee lauantaina muuttamaan KuPS:n vahvaa tilastoa, sekä hakemaan revanssia kauden aiemmista kohtaamisista.

KuPS on vahva joukkue ja mielestäni ansaitusti tällä hetkellä sarjan kärjessä. Ottelu ei tule olemaan meille helppo ja meidän täytyykin kärsivällisesti ja kurinalaisesti noudattaa pelisuunnitelmaamme, Nuora toteaa.

KuPS-FC Honka siis Kuopion Väre Areenalla lauantaina 4.9. kello 15.00 alkaen. Mikäli et ole paikan päällä, voit kannustaa Hongan voittoon Ruutu+:n suoran lähetyksen kautta! Lähetykseen pääset klikkaamalla tästä!

KuPS-ottelun jälkeen Hongan pelit jatkuvat kotona Tapiolan urheilupuiston nurmella. FC Hongan ja TiPS:n välinen kohtaaminen koittaa sunnuntaina 12.9. kello 18.30! Tiedotamme ottelun järjestelyistä ja lipunmyynnistä tarkemmin kunhan rajoitustilanne selkenee.

Honka päättää runkosarjan Ahvenanmaalla

FC Honka päättää Kansallisen Liigan runkosarjan omalta osaltaan lauantaina Ahvenanmaalla, kun se kohtaa kello 17.00 alkavassa ottelussa Åland Unitedin. Ottelua voi totutusti seurata myös Ruutu+:n kautta.

Honka on otteluun lähtiessä sarjataulukon kuudennella sijalla. Panokset lauantain viimeisellä runkosarjan kierroksella ovat kovat, sillä keltamustien paikka kuuden joukossa ja sitä myöten ylemmässä loppusarjassa ei ole vielä varma.

Honka on lauantain kierrokselle lähdettäessä kaksi pistettä edellä sijoja seitsemän ja kahdeksan hallussaan pitäviä Ilvestä ja PK-35:ttä. Nappaamalla lauantaina voiton, Honka varmistaisi paikkansa kuuden joukkoon. Myös tasapeli todennäköisesti riittäisi. Silloin Ilves ja/tai PK-35 nousisivat Hongan kanssa tasapisteisiin voitolla, mutta niiden maaliero on Honkaa heikompi (Honka 17-17, Ilves 25-38, PK-35 23-39). Ilves kohtaa omassa ottelussaan kotonaan sarjakärki KuPS:n, PK-35 vieraissa PK-35 Vantaan. Honka voi nousta myös vielä viidenneksi ennen loppusarjoja, mikäli se voittaa Åland Unitedin ja PK-35 Vantaa häviää oman ottelunsa.

Honka pääsi hyvään vireeseen kesä-heinäkuun aikana. Se hävisi tuolla välillä vain sarjakärki KuPS:ille ja nappasi kolme voittoa sekä yhden tasapelin Viime aikoina joukkueen vire on kuitenkin ollut heikompi, sillä keltamustat ovat hävinneet viimeiset kolme otteluaan. Jokainen otteluista on kuitenkin ollut hyvin tasainen ja päättynyt vastustajan voitoksi yhden maalin erolla.

Lauantain kotijoukkue ja hallitseva Suomen mestari Åland United taistelee myös tällä kaudella vahvasti mitaleista. Lauantain otteluun lähtiessä joukkue on sarjassa kolmantena, kolme pistettä sarjakakkosta TiPS:iä, ja seitsemän sarjakärki KuPS:ia perässä.

Åland United on ollut erittäin vahva hyökkäyspäässä. Se on iskenyt seitsemääntoista otteluun neljäkymmentäseitsemän maalia, mikä on toiseksi eniten koko Kansallisessa Liigassa. Ainoastaan KuPS on onnistunut tekemään yhden maalin enemmän. ÅU:n paras maalintekijä on peräti viisitoista kertaa vastustajan verkkoa heiluttanut Cassandra Korhonen.

Hongan vahvin osa-alue tilastojen valossa puolestaan on puolustus, sillä maaleja on keltamustien verkkoon mennyt vain seitsemäntoista, mikä on KuPS:n jälkeen sarjan toiseksi vähiten. Lauantaina kohtaavat siis sarjan toiseksi vahvin hyökkäyspään joukkue, sekä toiseksi vahvin puolustuspään joukkue.

Honka ja Åland United kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella Tapiolan urheilupuistossa kesäkuun alussa. Vierasjoukkue karkasi toisella jaksolla Dana Leskisen maalilla johtoon, mutta Eveliina Parikka tasoitti ottelun lähes samantien. Jasmin Leppioja vei Hongan 2-1 johtoon upealla vapaapotkuosumallaan ja Aino Vuorinen viimeisteli loppulukemiksi 3-1.

– Kausi ei ole mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Jokaisessa pelissä on kuitenkin tarjolla kolme pistettä ja niitä lähdemme jokaisesta pelistä myös hakemaan. Pelasimme viimeksi hyvän ottelun Ålandia vastaan, ja uskonkin, että saamme jatkoa sille. Lauantaina meidän täytyy puolustaa tiiviisti sekä rytmittää peliä tilanteen mukaan, Hongan kapteeni Milla Punsar sanoo.

Åland United-FC Honka käynnistyy siis lauantaina 28.8. kello 17.00! Ottelua voi seurata suorana Ruutu+:n kautta, suoraan lähetykseen pääset klikkaamalla tästä!

Loppusarjojen otteluohjelmat selviävät runkosarjan päätyttyä.

Perjantaina edessä runkosarjan viimeinen kotiottelu

FC Honka päättää Kansallisen Liigan kauden 2021 runkosarjan kotiotteluiden osalta perjantaina 20.8., kun vieraaksi saapuu PK-35 Vantaa. Ottelu käynnistyy kello 18.30 Tapiolan urheilupuistossa ja liput voit ostaa klikkaamalla tästä! Huomioithan, että tuoreet rajoitukset aiheuttavat muutoksia tapahtumaan. Kattavan infon ottelujärjestelyistä pääset lukemaan klikkaamalla tästä, tai tämän tekstin loppupuolelta.

Hongan muutamat viime ottelut ovat mennee tuloksellisesti heikommin, vaikka peliesitykset ovatkin olleet suht hyvällä tasolla. Viiden tappiottoman ottelun jälkeen pelatusta neljästä ottelusta on pistepottiin kertynyt vain yksi tasapelipiste PK-35:ttä vastaan. Tappioista huolimatta esimerkiksi 0-1 ja 1-2 tappioihin päättyneet TiPS ja HJK-ottelut ovat olleet hyvin tasaisia, ja niistä olisi hyvin voinut tarttua mukaan myös pisteitä.

Honka lähtee perjantain otteluun sarjan viidenneltä sijalta. PK-ottelun jälkeen se kohtaa vielä vieraskentällä Åland Unitedin ennen loppusarjojen alkua. Jaossa ovat hyvin tärkeät pisteet, sillä kuusi parasta jatkavat ylempään loppusarjaan. Hongalla on ennen ottelua kasassa kaksikymmentä pistettä, samoin kuin perjantain vastustajalla, PK-35 Vantaalla, joka on maalierolla Hongan takana kuudentena. Seitsemäntenä oleva Ilves on kahden pisteen päässä kaksikosta, ja kahdeksatta sijaa hallussaan pitävä PK-35 viisi pistettä perässä.

– Perjantain ottelu on todella tärkeä ja jokainen pelaaja varmasti tiedostaa sen. Ottelut PK-35 Vantaata vastaan ovat aina olleet hyvin tasaisia. On tärkeää että tällaisella hetkellä pystymme toteuttamaan niitä asioita mitkä toimivat TiPS:iä vastaan ja kehittämään vielä muutamia asioita jotka voivat ratkaista tämän pelin, kommentoi hyökkääjä Jasmin Leppioja.

Leppiojan mukaan muutamat heikot tulokset eivät ole joukkuetta lannistaneet, oikeastaan enemmänkin päinvastoin.

– Joukkueemme on henkisesti vahva ja uskon meidän pystyvän kääntämään tämän heikon hetken hyväksi ja ottamaan tästä pelistä halutun tuloksen. Ilmaiseksi se ei kuitenkaan tule, joten meidän pitää tehdä pelissä paljon töitä sen eteen ja pelata ehjät 90 minuuttia, hän sanoo.

Perjantain vastustajaksi saapuva PK-35 Vantaa on siis Hongan kanssa tasapisteissä, maalierolla keltamustien takana. Joukkueiden rivitkin ovat kuudentoista pelatun ottelun jälkeen samanlaiset, viisi voittoa, viisi tasapeliä ja kuusi tappiota.

Vantaalaiset saapuvat Honka-otteluun hyvässä vireessä, sillä joukkue on voittanut kaksi viimeisintä otteluaan, kaataen JyPK:n ja Ilveksen yhteismaalein 9-2. Sitä ennen punamustilla oli vaikeampaa, sillä seitsemän edellistä ottelua meni voitoitta. Joukkueen paras maalintekijä on yhdeksän kertaa vastustajan verkkoihin pallon laittanut Oona Sevenius. Wilma Forsblomilla on kasassa kuusi, ja Roosa Bröijerillä viisi maalia.

Honka ja PK-35 Vantaa ovat kohdanneet tänä vuonna kahdesti aiemmin. Helmikuussa pelatussa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa päädyttiin 1-1 tasatulokseen, Tiia Savolaisen vastatessa Hongan maalista. Selvyyttä joukkueiden välisestä paremmuudesta ei saatu myöskään liigaottelussa, sillä yhdeksänkymmenen minuutin jälkeen Myyrmäen stadionin tulostaululla komeilivat lukemat 0-0.

Ottelussa juhlistetaan myös 50 vuotta täyttänyttä jalkapallon naisten pääsarjaa! Lue lisää Kansallisen Liigan sivuilta klikkaamalla tästä!

FC Honka vs PK-35 Vantaa siis Tapiolan urheilupuistossa perjantaina 20.8. kello 18.30 alkaen! Osta lippusi tästä ja saavu paikalle kannustamaan Honka voittoon! Tutustuthan huolella alta löytyvään ottelutapahtumainfoon. Tervetuloa otteluun!

Infoa ottelutapahtuman järjestelyistä sekä lipunmyynnistä

Kaikkien ottelutapahtumiin osallistuvien turvallisuuden takaamiseksi ottelujärjestelyissä on muutoksia verrattuna ns. normaaliin ottelutapahtumaan. Toivomme, että noudatat ohjeita tarkkaan, jolloin kaikki pääsevät nauttimaan espoolaisesta huippujalkapallosta turvallisesti.

Ottelutapahtuman yleisömäärä stadionilla on rajattu. Stadion on rajattu kahteen viidenkymmenen henkilön suljettuun alueeseen, joten katsojien kokonaismäärä tulee olemaan 100.

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä ottelutapahtumassa. Huolehdithan myös riittävän turvavälin pitämisestä muihin katsojiin niin katsomossa, kuin myyntipisteille jonottaessa. Käsidesiä löytyy sisääntuloporteilta, kioskien yhteydestä, sekä käymälöistä.

Stadionille pääsee sisään:
Hongan Kansallisen Liigan kausikortilla suoraan portilta.
Hongan Veikkausliigan kausikortilla tulee lunastaa 0€ lippu Tiketin kautta: https://fchonkanaiset.fi/liput/
Ostamalla lipun Tiketistä: https://fchonkanaiset.fi/liput/

Hankithan lippusi etukäteen. Portin yhteydessä on kyltti, jonka QR-koodi ohjaa suoraan lipunmyyntisivulle. Lähimmät Tiketin lipunmyyntipisteet sijaitsevat Esport Arenalla ja Esport Centerissä. Stadionalueella ei ole lipunmyyntipistettä.

Katsojien sisäänkäynnit sijaitsevat Koivu-Mankkaan tien puolella olevalla pääportilla (Gate 2). Muistahan huolehtia turvaväleistä myös saapuessasi tapahtumaan.

Akkreditoituneiden sisäänkäynti tapahtuu myös pääportilta.

Ottelutapahtumassa ei ole anniskelua. Ottelun käsiohjelma on luettavissa sähköisesti osoitteessa: https://fchonkanaiset.fi/kasiohjelma/

Ethän tule ottelutapahtumaan sairaana tai jos sinulla on minkäänlaisia koronavirustautiin sopivia oireita. Kannusta Honka silloin voittoon Ruutu+:n suoran lähetyksen kautta!

Honka kohtaa TiPS:n kotonaan lauantaina

FC Honka palaa kolmen vierasottelun jälkeen jälleen kotinurmelleen Tapiolan urheilupuistoon huomenna lauantaina, kun se kohtaa TiPS:n 16.00 alkavassa ottelussa.

Hongalla on menossa kolmen ottelun mittainen vaikeampi jakso, sillä niistä saldona on vain yksi tasapelipiste. Joukkueen esitykset ovat kuitenkin olleet sillä tasolla, että enemmänkin pisteitä olisi ollut otettavissa. Keltamustat voivat siis lähteä lauantain otteluun hyvällä itseluottamuksella.

Honka löytyy ennen lauantain ottelua sarjataulukosta viidenneltä sijalta. Se on kerännyt viidestätoista pelaamastaan ottelusta kaksikymmentä pistettä.

Viime kierroksella Honka koki niukan 2-1 tappion HJK:n vieraana, joten joukkueen voitonhalu on lauantaina varmasti korkealla. HJK-ottelussa keltamustien maalilla torjui paluun liigakentille tehnyt, viime kaudella jokaisessa ottelussa Hongan maalia vartioinut Pauliina Nuora. Lisäksi ottelussa debyyttinsä Kansallisessa Liigassa teki 2005 syntynyt hyökkääjä Elli Seiro. Seiron lisäksi Hongassa on debytoinut tällä kaudella neljä muutakin nuorta, lupaavaa pelaajaa, kun vastuuta ovat saaneet Noora Juusela (2004), Senja Salo (2002), Ida Heikkinen (2006), sekä Iida Värri (2004).

Lauantain vastustaja TiPS on vahvasti mukana mitalitaistossa. Tällä hetkellä tikkurilalaiset pitävät hallussaan sarjan sijaa kolme, mutta eroa hopeamitaleissa kiinni olevaan ja yhden ottelun enemmän pelanneeseen Åland Unitediin on vain kaksi pistettä. Sarjakärki KuPS on niin ikään yhden ottelun enemmän pelanneena seitsemän pistettä edellä.

TiPS:n kauden paras maalintekijä on Roosa Ariyo, mutta tähtihyökkääjä siirtyi jo Espanjaan. Nykyjoukkueesta tehokkain on ollut kahdeksan osuman Tiia Hälinen, Jenna Topran säestäessä seitsemällä osumalla. Sama kaksikko Emmi Sirenillä höystettynä löytyy myös syöttöpörssin kärkisijoilta (Topra 5, Hälinen ja Siren 4). Myös Elli-Noora Kainulainen on ollut kuluvalla kaudella vireessä (seitsemän maalia, neljä maalisyöttöä), mutta hän siirtyi viime kierroksen jälkeen Yhdysvaltoihin, Florida International Universityn yliopistojoukkueeseen. TiPS vahvisti rivejään hetki sitten, kun joukkueeseen liittyivät Hana Kerner, sekä Sienna Zabroski.

– Lauantaina on jaossa erittäin tärkeät pisteet. Meidän täytyy tehdä maaleja, jos haluamme voittaa pelejä. TiPS on täynnä taitavia pelaajia ja vastassa on kova ja yhtenäinen joukkue. Se näkyy myös sarjataulukossa, keskikenttäpelaaja Wilma Spets sanoo.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti kuluneen vuoden aikana. Suomen Cupin lohkovaiheessa Honka nappasi puolivälieräpaikan komealla 4-2 voitolla, jossa keltamustien maalinteosta vastasivat kahdesti osuneet Spets ja Aino Vuorinen. Kansallisen Liigan avauskohtaamisessa pisteet menivät Tikkurilaan, kun loppulukemiksi kirjattiin niukka 2-1 voitto.

FC Honka-TiPS käynnistyy siis Tapiolan urheilupuistossa huomenna 14.8. kello 16.00! Saavu paikan päälle kannustamaan Honka voittoon ja osta lippusi klikkaamalla tästä!

Honka ja HJK kohtaavat lauantaina

Sarjataulukossa tasapisteissä sijoilla neljä ja viisi olevat FC Honka ja HJK kohtaavat toisensa lauantaina 7.8. Töölön Bolt Arenalla. Ottelu käynnistyy kello 18.00 ja sitä voi seurata stadionin lisäksi suorana Ruutu+:n lähetyksenä!

Honka pelasi viime kierroksella maalittoman tasapelin PK-35:den vieraana Pihlajamäessä. Keltamustat hallitsivat ottelun kulkua, mutta kotijoukkueen tiivis puolustus piti maalinsa puhtaana.

Honka majailee siis neljäntenä Kansallisen Liigan sarjataulukossa, kerättyään toistaiseksi viiden voiton, yhtä monen tasapelin ja neljän tappion myötä kaksikymmentä pistettä. Keltamustilla oli viiden ottelun tappioton putki, ennen kaksi kierrosta sitten tullutta tappiota KuPS:ille.

HJK on kerännyt Hongan tapaan kaksikymmentä pistettä. Se on voittanut yhden ottelun enemmän (6), mutta pelannut vain kaksi tasan. HJK katkaisi viime kierroksella tulleella 2-1 voitolla PK-35 Vantaasta kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa.

HJK:n paras maalintekijä on tällä kaudella kuusi kertaa vastustajan verkkoja heiluttanut Ria Karjalainen. Viime kauden Hongassa pelannut Vilma Hakala on osunut kolmesti, samoin Katariina Kosola.

Hongan riveistä löytyy kaksi vielä viime kaudella HJK:ssa pelannutta pelaajaa, Hanna Ruohomaa, sekä Eveliina Parikka.

Honka ja HJK ovat olleet viime vuosina tasainen taistelupari. Kuluvalla kaudella joukkueet ovat kohdanneet kerran. Tapiolan urheilupuistossa mitelty ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Viime kaudella molemmat voittivat kotitottelunsa, Honka 2-0 ja HJK 1-0. Sitä edeltävällä kaudella HJK voitti kaksi ottelua maalin erolla loppulukemin 3-2 ja 2-1, kolmas päättyi 1-1 tasatulokseen.

– Jos haluamme ottaa HJK:lta pisteet, meidän tulee puolustaa nöyrästi ja pitää palloa kuin PK-35-pelissä. Myös viimeistelyn pitää onnistua, kommentoi maalivahti Sonja Ferm.

HJK-ottelun jälkeen keltamustilla on edessä kaksi kotiottelua, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuvat TiPS ja PK-35 Vantaa! FC Honka-TiPS pelataan lauantaina 14.8. klo 16.00 alkaen, FC Honka-PK-35 Vantaa perjantaina 20.8. kello 18.30 alkaen! Saavu Tapiolan urheilupuistoon nauttimaan huippufutiksesta ja kannustamaan Honka voittoon! Liput molempiin kotiotteluihin klikkaamalla tästä!

Yhteistyössä