Otteluennakko

Honka matkaa lauantaina Ahvenanmaalle

FC Hongan kausi Kansallisessa Liigassa jatkuu pienen tauon jälkeen taas lauantaina, kun keltamustat matkustavat Ahvenanmaalle Åland Unitedin vieraaksi. Ottelu käynnistyy Wiklöf Holding Arenalla kello 17.00 ja sitä voi seurata suorana myös Ruudusta.

Honka lähtee hakemaan paluuta voittokantaan. Keltamustat ovat kärsineet viime otteluissaan kaksi niukkaa 0-1 tappiota, ensin PK-35:delle ja sitten HJK:lle. Sarjataulukosta Honka löytyy sijalta seitsemän, mutta sarjatilanteen ollessa hyvin tasainen, eroa sarjakakkosena olevaan HJK:hon on vain neljä pistettä.

Hongan sisäistä maalitilastoa johtaa neljästi maalannut Dana Leskinen. Kahdesti ovat osuneet Vilma Hakala ja Milla Punsar ja kerran verkkoja on heiluttanut Riikka Hannula.

Lauantain kotijoukkue Åland United lähtee otteluun sarjan neljänneltä sijalta. Seitsemästä pelaamastaan ottelusta joukkue on kerännyt neljän voiton ja tasapelin kautta kolmetoista pistettä. Kaksi tappiotaan se on kärsinyt ensin Ilvekselle, ja viime kierroksella PK-35 Vantaalle. Emelie Johansson on joukkueen paras maalintekijä kolmella osumallaan.

– Voin varmuudella todeta että peli Ålandia vastaan tulee olemaan todella tiukka. Meillä on ollut hyvin aikaa valmistautua peliin ja olemme päässeet harjoittelemaan taktisia asioita, jotka ovat olleet hieman heikkoja viime peleissä. Viime viikon vapaa viikonloppu on varmasti tehnyt hyvää kaikille, sillä pääsimme nollaamaan hävityn HJK-pelin, kommentoi maalivahti Senja Koskinen.

Ahvenanmaalaiset selvittivät myös tiensä Suomen Cupin loppuotteluun, kaadettuaan välierissä KuPS:n jännittävien vaiheiden jälkeen rangaistuspotkukilpailussa.

– Viime kaudella pelasimme hyvän pelin Ahvenanmaalla ja toimme pisteet Tapiolaan. Minulla on täysi luottamus meidän joukkueeseen, ja siihen että pystymme samaan lauantain ottelussa, Koskinen päättää.

Ahvenanmaan matkan jälkeen Honka palaa taas kotikentälleen Tapiolan urheilupuistoon. Vieraaksi lauantaina 15.8. saapuu TPS Turusta. Ottelu käynnistyy kello 15.00. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Viime kauden kärkijoukkueet kohtaavat sunnuntaina Töölössä

Kuva: Juhani Järvenpää

Sunnuntaina Töölön Bolt Arenalla nähdään kello 18.30 alkaen kahden viime kauden kärkijoukkueen taisto, kun hopeamitaleita juhlinut FC Honka kohtaa hallitsevan Suomen mestarin HJK:n.

Molemmat joukkueet kokivat viime kierroksella tappion. Hongan kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi, kun PK-35 haki pisteet Tapiolasta niukasti 0-1. Myös HJK:n tappio tuli yhden maalin erolla, kun Åland United oli Ahvenanmaalla parempi luvuin 2-1.

– Sunnuntain pelistä HJK:ta vastaan on tulossa kova ottelu. Molemmilla joukkueilla on alla tappiot edellisestä ottelustaan joten kentällä nähdään varmasti kaksi voitontahtoista joukkuetta. Meidän täytyy parantaa pelin rytmittämistä ja pyrkiä säilyttämään oma taso läpi ottelun, jotta saamme pisteet kotiin, kommentoi laitahyökkääjä Henna Tenkanen.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät ennen lauantaina pelattavia otteluita perättäisiltä sijoilta. HJK on viidentenä yhdellätoista pisteellä ja Honka kuudentena pisteen vähemmän keränneenä. Kärkipaikkaa pitävä TiPS on kerännyt yhteensä neljätoista pistettä, joten jaossa on jälleen hyvin tärkeät pisteet erittäin tasaisessa kärkitaistossa.

Hongan sisäistä maalitilastoa johtaa neljästi maalannut Dana Leskinen. Kahdesti ovat osuneet Vilma Hakala ja Milla Punsar ja kerran verkkoja on heiluttanut Riikka Hannula.

HJK:ssa tapahtui talvella valmentajavaihdos, kun Jonne Kunnas tuli Joonas Rantasen tilalle. Mestarijoukkueen avainpelaajista Ashley Riefner siirtyi Åland Unitediin. Joukkueessa on kuitenkin yhä tuttuja vastuunkantajia, kuten Essi Sainio ja Linda Ruutu. Helsinkiläisten kauden maaleista Sainio on tehnyt neljä, Nea Lehtola kaksi, ja kerran ovat osuneet Ruutu, Emmaliina Tulkki, Katariina Kosola, sekä Annika Huhta.

– HJK:ssa on paljon tuttuja pelaajia viime kausilta, mutta myös uusia vahvistuksia, joten pelistä tulee varmasti mielenkiintoinen, Tenkanen sanoo.

HJK-pelin jälkeen Hongalla on viikon tauko otteluista. Kausi jatkuu taas lauantaina 8.8. Åland Unitedin vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 15.8. klo 15.00 alkaen. Silloin vastassa on TPS.

Hongan vieraaksi perjantaina PK-35 Helsinki

Kolme viimeisintä otteluaan voittanut FC Honka kohtaa seuraavassa ottelussaan perjantaina 17.7. PK-35 Helsingin. Ottelu käynnistyy Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30.

FC Honka on siis napannut kolmesta viimeisimmästä ottelustaan täyden yhdeksän pisteen potin. Viime kierroksella kaatui tiukan taistelun jälkeen JyPK, kun Vilma Hakala iski 2-1 voittomaalin Aino Nurmen syötöstä viisi minuuttia ennen loppuvihellystä. Ottelun avausmaalin keltamustille laukoi huippuvireeseen päässyt Dana Leskinen. Leskinen on heiluttanut vastustajan maaliverkkoja kahden viime ottelun aikana neljästi.

Perjantain otteluun Honka lähtee erittäin tasaisen sarjan sijalta neljä, pisteen perässä kärkipaikkaa jakavia HJK:ta sekä TiPS:iä.

Kansalliseen Liigaan täksi kaudeksi noussut PK-35 Helsinki on aloittanut kautensa vahvasti ja kärsi kauden avaustappionsa vasta viime kierroksella, kun Åland United oli parempi luvuin 0-2. Lisäksi joukkue on kerännyt kaksi tasapelipistettä sekä kaksi täyttä pistepottia. Otteluun se lähtee kahdeksan pisteen saldolla sarjan kuudennelta sijalta.

Joukkueen avainpelaajiin kuuluu mm. kapteeninnauhaa kantava Amanda Rantanen, joka on iskenyt joukkueen kahdeksasta tehdystä maalista puolet. Maalia vartioi HJK:sta saapunut Lotta Rosenström ja löytyy joukosta Hongankin paitaa aiemmalla urallaan kantaneita. Katja ja Krista Hakalalta löytyy kokemusta Hongasta usemammankin kauden ajalta, ja Alina Schrey oli mukana hopeamitaleihin päättyneellä viime kaudella.

Hongan hyökkääjä Jasmin Leppioja on puolestaan tehnyt vastaavan siirron toisipäin, sillä hän on viettänyt suuren osan juniorivuosistaan Pihlajamäessä.

– Perjantain peli tulee varmasti olemaan todella kova, mutta myös viihdyttävä. Vastassa on kova joukkue ja moni PK:n pelaajista on pelannut useita vuosia yhdessä. Se tuo varmasti paljon lisää heidän pelaamiseensa. Odotan innolla ottelua! On myös jännittävää pelata ensimmäistä kertaa omaa kasvattajaseuraani vastaan. Siellä on paljon ystäviä ja tutut valmentajat!

Leppiojan mukaan Honka lähtee otteluun nälkäisenä hakemaan neljättä perättäistä voittoa. Hän toivottaa kaikki tervetulleiksi paikan päälle Tapiolaan nauttimaan huippufutiksesta.

Kolmen voiton putki lisää entisestään nälkäämme, sekä halua ottaa kotikentällä jälleen kolme pistettä. Se on näkynyt myös treeneissä. Olisi mahtavaa jos saataisiin Tapiolan perjantai-iltaan mahdollisimman paljon väkeä paikalle!

FC Honka-PK-35 Helsinki Tapiolan urheilupuiston nurmella perjantaina 17.7. kello 18.30. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Honka hakee lauantaina kolmatta perättäistä voittoa, vastassa JyPK

Kaksi viimeisintä otteluaan voittanut FC Honka pyrkii venyttämään voittoputken kolmen ottelun mittaiseksi ylihuomenna lauantaina 11.7., kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu JyPK Jyväskylästä. Ottelu käynnistyy kello 15.00.

Kauden alku oli Hongalle haastava, sillä kahdesta ensimmäisestä ottelusta mukaan tarttui vain yksi piste. Sen jälkeen keltamustat ovat kuitenkin olleet huippuvireessä, sillä kahdesta viime ottelusta kasassa on täysi pistepotti.

Viime kierroksella Honka kaatoi vieraskentällä KuPS:n luvuin 3-1. Ottelun hahmoksi nousi Dana Leskinen, joka iski kaikki Hongan osumat ja näin ollen hattutempun. Maaleillaan Leskinen nousi myös Kansallisen Liigan maalipörssin kolmannelle sijalle.

Leskisen lisäksi Hongan maaleista tähän saakka ovat vastanneet kahdesti osunut Milla Punsar, sekä yhden maalin tehneet Vilma Hakala ja Riikka Hannula.

Laitapuolustaja Nana Yang odottaa lauantain JyPK-ottelua innolla ja luottavaisena.

Joukkueessa on tunnelma korkealla kahden edellisen voitokkaan pelin jälkeen. Lauantain pelistä vielä makeamman tekee se, että pelaamme taas kotinurmella. JyPK on vahva puolustamaan ja taistelemaan. Heidän nopeat vastahyökkäyksensä ovat vaarallisia, kuten TPS sai viime kierroksella huomata. Olen kuitenkin hyvin luottavainen joukkueeseemme ja aiomme pelata terävästi, Yang sanoo.

Honka lähtee lauantain otteluun sarjan viidenneltä sijalta, pisteen kärkijoukkueita perässä. Vastustaja JyPK nappasi viime kierroksella kauden avauspisteensä kaatamalla TPS:n. Se on otteluun lähtiessä sijalla yhdeksän.

Jyväskyläläisten kauden maaleista ovat vastanneet kaksi maalia Åland Unitedin verkkoon tehnyt Kia Voutilainen, sekä viime ottelussa voittomaalin iskenyt Tiina Tiainen.

Kokemamme vaikean sarja-avauksen jälkeen olemme nyt oikealla radalla ja aiomme jatkaa voittoputkeamme! Tulkaa lauantaina kannustamaan meidät voittoon, tai edes katsomaan minun uusia hienoja kenkiä, Yang heittää lopuksi.

FC Honka- JyPK käynnistyy siis Tapiolan urheilupuiston nurmella lauantaina 11.7. kello 15.00. Saavu paikan päälle kannustamaan Honka voittoon!

Keltamustat kohtaavat lauantaina Kuopiossa

FC Honka jatkaa urakkaansa Kansallisessa Liigassa ylihuomenna lauantaina 4.7. Vuorossa on liigan kahden keltamustan joukkueen välinen kohtaaminen, kun vastassa on KuPS.

Honka otti viime kierroksella liigakauden avausvoittonsa. Se nousi upeasti 0-1 tappioasemasta toisella jaksolla 2-1 voittoon PK-35 Vantaata vastaan. Joukkueen maalit iskivät kauden toisellaan Milla Punsar, sekä voittomaalista hienon syöttökuvion päätteeksi vastannut Riikka Hannula.

– Kauden kaksi ensimmäistä peliä olivat meiltä hieman alavireisiä ja tuloksiltaan pienoisia pettymyksiä. Viime kierroksen taisteluvoitto PK-35 Vantaasta olikin tärkeä koko joukkueelle. Etenkin ottelun toinen puoliaika oli meiltä vahva suoritus. Hallitsimme palloa ja loimme laadukkaita maalintekopaikkoja, sekä pidimme oman päädyn puhtaana, kommentoi maalivahti Pauliina Nuora.

Lauantain otteluun Honka lähtee sarjataulukon kuudennelta sijalta, neljä pistettä keränneenä. Tasaisessa sarjassa eroa kärkijoukkueisiin on kuitenkin vain kolmen pisteen verran. Joukkue on iskenyt kolmeen otteluun neljä maalia. Punsarin ja Hannulan lisäksi maalinteossa on onnistunut Vilma Hakala.

Kaksi ensimmäistä otteluaan voittanut KuPS koki viime kierroksella ensimmäisen tappionsa, kun HJK oli kotikentällään parempi luvuin 4-2. Jo kuusi osumaa maalisarakkeeseensa kirjannut ja sarjan maalipörssiä johtava Gentjana Rochi iski ottelussa joukkueensa molemmat maalit. Honkaa vastaan hän on kuitenkin pelikiellossa, saatuaan HJK-ottelussa toisen keltaisen myötä ulosajon ottelun loppuminuuteilla.

Nuora lähtee otteluun luottavaisin mielin.

– Lauantain KuPS- ottelusta tulee varmasti tiukka ja tasainen vääntö. KuPS on osoittanut vahvoja otteita ensimmäisten kierrosten aikana, joten heitä ei pidä aliarvioida millään osa-alueella. Toisaalta ei pidä meitäkään. Kun pelaamme omilla vahvuuksillamme ja luotamme tekemiseemme, en näe syytä miksemme hakisi täyttä pistepottia, hän sanoo.

KuPS-FC Honka käynnistyy Kuopion keskuskentällä lauantaina 4.7. kello 16.00. Ruutu näyttää ottelun tuttuun tapaan suorana.

KuPS-ottelun jälkeen Honka palaa jälleen kotikentälleen. Tapiolan urheilupuistoon saapuu vieraaksi JyPK lauantaina 11.7. Ottelu käynnistyy kello 15.00. Tervetuloa silloin kannustamaan Honka voittoon!

Honka hakee lauantaina liigakauden avausvoittoa

FC Honka jatkaa kauttaan Kansallisessa Liigassa lauantaina 27.6. Vieraaksi kello 16.00 Tapiolan urheilupuistossa alkavaan otteluun saapuu PK-35 Vantaa.

Hongan kausi alkoi 1-1 kotitasapelillä Ilvestä vastaan. Viime kierroksella keltamustat kärsivät 3-1 tappion TiPS:n vieraana Tikkurilassa. Nyt vastaan asettuu sarjan toinen vantaalaisjoukkue, PK-35 Vantaa.

Honka hakee siis vielä avausvoittoaan tällä kaudella. Keskikenttäpelaaja Saara Lappalaisen luotto joukkueeseen on korkealla.

– Hieman haastavammasta alusta huolimatta luotto joukkueeseen on kova. Tämä treeniviikko on ollut erittäin hyvä ja olemme päässeet hiomaan pelillisiä asioitamme kuntoon. Lauantain ottelussa meidän tulee vain päästä omalle tasollemme sekä luottaa tekemiseemme, hoitaaksemme pisteet Tapiolaan. Kauden avausvoittoa lähdetään siis tavoittelemaan!, hän kommentoi.

Honka on iskenyt kauden kahteen ensimmäiseen otteluun yhtä monta maalia. Niistä ovat vastanneet Vilma Hakala, sekä joukkueen kapteeni Milla Punsar.

PK-35 Vantaa palasi täksi kaudeksi yhden Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen liigatasolle. Vantaalaiset aloittivat kautensa voittamalla kotonaan Myyrmäessä JyPK:n 3-0, mutta Hongan tapaan viime kierroksella joukkue jäi pisteittä, PK-35 Helsingin ollessa parempi lukemin 2-0.

Lauantaina vastakkain on siis varmasti kaksi voitonhaluista joukkuetta.

– PK-35 Vantaa on aina tarjonnut meille kovan vastuksen ja odotankin pelistä todella tasaista. Myös helle asettaa varmasti molemmille joukkueille haasteita, mutta kotikenttäetu on meidän puolellamme, sanoo Lappalainen.

Lauantain vierasjoukkueen runkopelaajiin kuuluvat mm. keskikenttäpelaaja Roosa Bröijer, sekä hyökkääjä Netta Koso. Kyseinen kaksikko on viimeistellyt myös joukkueensa tämän kauden maalit, Bröijerin osuttua kerran ja Koson kahdesti.

Honka ja PK-35 Vantaa kohtasivat myös ennen koronataukoa pelatussa Suomen Cupin puolivälierässä. Silloin vantaalaiset voittivat tasaisen kamppailun erikoistilanneosumalla 1-0.

FC Honka-PK-35 Vantaa käynnistyy Tapiolan urheilupuiston nurmella kello 16.00. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa kannustamaan keltamustat voittoon!

Honka matkaa keskiviikkona Tikkurilaan TiPS:n vieraaksi

Kansallisen Liigan kausi 2020 jatkuu Hongan osalta ylihuomenna keskiviikkona 17.6. Keltamustat matkaavat naapurikaupunkiin Vantaalle TiPS:n vieraaksi. Ottelu käynnistyy Tikkurilan urheilupuistossa kello 19.00.

Honka avasi kautensa viime lauantaina Ilvestä vastaan. Espoolaiset hallitsivat ottelua, mutta loppulukemiksi kirjattiin pistejako numeroin 1-1. Hongan kauden avausmaalin iski Vilma Hakala ottelun loppuminuuteilla.

Puolustaja Tia Painilainen oli suurilta osin tyytyväinen joukkueen peliin avausottelussa, mutta löysi esityksestä myös parannettavaa.

– Pelistä jäi sikäli ihan hyvä fiilis, että onnistuimme monessakin asiassa, vaikka emme ole päässeet joukkueena harjoittelemaan vielä kuin vain muutaman viikon. Tottakai jäi myös paljon nälkää, kun emme saaneet voittoa. Sitä lähdetään hakemaan TiPS:iä vastaan, hän kommentoi.

Myös TiPS:n kausi käynnistyi pistejaolla. Tikkurilalaiset vierailivat Ahvenanmaalla Åland Unitedin vieraana, ja lopputulokseksi kirjattiin maaliton 0-0 tasapeli.

Viime kaudella neljänneksi sijoittunut TiPS vahtoi valmentajaa viime kaudesta, kun Pauliina Miettinen korvasi Petteri Kaijasillan. Joukkue on pysynyt miltei samana. Vahvistuksia ovat mm. TPS:stä saapunut hyökkääjä Annika Haanpää, sekä PK-35 Helsinkiä viime kaudella edustanut Anna Nurmi.

– Tulossa on varmasti kova ottelu. Vaikka matka ei olekaan pitkä, pelaamme kuitenkin vieraskentällä. Molemmat joukkueet haluavat varmasti saada keskiviikkona kauden ensimmäisen voittonsa. Meidän täytyy kamppailla täysillä loppuun saakka, mikäli haluamme ottaa kolme pistettä mukaamme, Painilainen ennakoi.

TiPS-ottelun jälkeen peleissä on pieni tauko. Kausi jatkuu jälleen juhannuksen jälkeen kotiottelulla lauantaina 27.6. Silloin Tapiolan urheilupuistoon saapuu vieraaksi PK-35 Vantaa ja ottelu käynnistyy kello 16.00. Tervetuloa silloin paikan päälle kannustamaan Honka voittoon!

Hongan kausi käynnistyy lauantaina, vieraaksi saapuu Ilves

FC Hongan kausi Kansallisessa Liigassa käynnistyy viimein ylihuomenna lauantaina 13.6. Tapiolan urheilupuiston nurmelle saapuu vieraaksi Ilves Tampereelta ja ottelu käynnistyy kello 18.00.

Viime kaudella hopeaa napannut Honka lähtee uuteen kauteen kovalla itseluottamuksella. Kauden alku viivästyi alkuperäisestä, mutta kapteeni Milla Punsar vakuuttaa, että joukkue on valmis lauantaina.

– Olemme koko joukkue todella innoissamme siitä, että pääsemme vihdoin aloittamaan kauden, hän kertoo.

Honka on vahvistunut viime kauden jälkeen maajoukkuekokemustakin omaavalla topparilla Katarina Naumasella, ikäluokkansa maajoukkueen vakioryhmään kuuluvilla puolustaja Alisa Hokkasella ja keskikenttäpelaaja Eevi Sutelalla, toppari Heini Toivosella, sekä HJK:sta saapuneella laitahyökkääjällä Vilma Hakalalla. Rosa Lappi-Seppälä aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana.

Viime kaudella Honka ja Ilves kohtasivat kahdesti. Tampereella päädyttiin 0-0 tasatulokseen. Kotonaan Tapiolassa Honka oli selvästi vahvempi, ja nappasi kolme pistettä lukemin 5-1.

Viime kaudella kahdeksanneksi sijoittunut Ilves on vahvistunut talven aikana mm. TiPS:sta saapuneella hyökkääjällä Moona Talkalla, sekä Norjasta Tampereelle palanneella maalivahdilla Marjukka Mikkosella. Joukkuetta luotsaa omalla pelaajaurallaan Veikkausliigassakin esiintynyt Mika Lahtinen.

– Ilves ei ollut meille viime kaudella helppo vastustaja, siitä kertoo myös se yksi tasapeli. Olemme valmistautuneet otteluun hyvin ja tutkineet miten Ilves pelaa. Koronatauon jälkeiset muutamat harjoitusottelut ovat olleet tärkeitä, niiden kautta olemme saaneet taas pelituntumaa, Punsar sanoo.

Honka-Ilves käynnistyy Tapiolan urheilupuiston nurmella lauantaina 13.6. kello 18.00. Otteluun on vapaa sisäänpääsy.

Muistathan otteluun saapuessasi ottaa huomioon korona-ajan aikaiset ohjeistukset. Älä saavu otteluun sairaana, ja pidä turvavälit katsomossa.

Tervetuloa otteluun!

Honka ja PK-35 Vantaa kohtaavat Cupin puolivälierässä

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Hongan urakka Suomen Cupissa jatkuu huomenna perjantaina, kun keltamustat matkustavat naapurikaupunkiin Vantaalle. Vastassa Suomen Cupin puolivälierässä on PK-35 Vantaa. Ottelu käynnistyy Myyrmäki-hallissa kello 19.30.

Honka avasi lohkovaiheensa Åland Unitedin vieraana Ahvenanmaalla, josta tuloksena oli 1-1 tasapeli. Jatkopaikka varmistui toisessa lohko-ottelussa kotona TPS:stä tulleesta 1-0 voitosta. Honka oli lopulta lohkonsa toinen. Maalinteosta ovat toistaiseksi vastanneet Jasmin Leppioja ja Milla Punsar, joilla on molemmilla yksi osuma.

PK-35 Vantaa nousi yhden Ykkösen kauden jälkeen täksi kaudeksi takaisin liigaan. Cupin lohkossa se nappasi vastaavat tulokset kuin Honka. Ilvestä vastaan päädyttiin 1-1 tasapeliin ja JyPK kaatui 1-0.

PK:n riveistä löytyy Honka-ottelussa todennäköisesti uusi pelaaja, kun yhdysvaltalaishyökkääjä Olivia Doak liittyi hiljattain joukkueeseen.

Hongan laitahyökkääjä Vilma Hakala tietää, että perjantain ottelusta tulee varmasti tasainen.

Odotan viihdyttävää ja kovatasoista ottelua. PK-35 Vantaa on taitava joukkue, joka pyrkii hallitsemaan otteluita pallonhallinnan kautta, hän kommentoi.

Perjantain kohtaaminen on joukkueille toinen tämän kauden Cupissa. Viime vuoden puolella pelatulla superikierroksella Honka oli parempi luvuin 0-1.

Voiton avaimet myös perjantaille ovat Hakalalle selvät.

Lähdemme pelaamaan rohkeasti omilla vahvuuksillamme. Haluamme olla aggressiivisia puolustettaessa ja vaarallisia hyökkäyspäässä. Meidän on oltava viimeisellä kolmanneksella tehokkaita ja vastaavasti puolustettava omaa boksia uhrautuvasti, jotta etenemme voittajina seuraavalle kierrokselle, Hakala sanoo.

Liput otteluun maksavat 5 euroa. Alle 12-vuotiailla lapsilla on otteluun vapaa pääsy.

PK-35 Vantaa-FC Honka ottelun voittaja kohtaa välierissä voittajan parista IK Myran-TiPS.

Cup käyntiin myös kotona – TPS sunnuntaina Hongan vieraaksi

Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen Cupin lohkovaiheen 1-1 tasapelillä Åland Unitedin vieraana aloittanut Honka avaa Cup-ottelut ylihuomenna sunnuntaina 26.1. myös kotiotteluiden osalta, kun vieraaksi saapuu TPS Turusta. Ottelu pelataan Esport Arenalla ja se käynnistyy kello 18.00.

Honka avasi siis kauden 2020 kilpailullisten otteluiden osalta viime viikon sunnuntaina, kun se vieraili Eckeröhallenissa Åland Unitedin vieraana. Kotijoukkue meni avausjaksolla rangaistuspotkusta johtoon, mutta Hongan periksiantamaton kiri tuotti lopulta tulosta, kun Milla Punsar tasoitti loppulukemiksi 1-1 viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä.

-Åland United-ottelusta jäi ehdottomasti mieleen ainakin se, että meidän toisen jakson painostus ja loppukiri tuotti tulosta. Painoimme todella hyvin hommia loppuun asti ja pidimme vastaavasti oman pään ensimmäisen takaiskumaalin jälkeen puhtaana, kommentoi maalivahti Pauliina Nuora.

Viime kaudella Naisten Liigassa seitsemänneksi sijoittuneen TPS:n joukkue on pysynyt pitkälti samana, ainoan suuren menetyksen ollessa Annika Haanpään siirtyminen TiPS:n riveihin. TPS:lle sunnuntain ottelu on vuoden 2020 ensimmäinen kilpailullinen ottelu, sillä Hongasta ja ÅU:sta poiketen se ei ole vielä aloittanut Suomen Cup-urakkaansa.

Honka ja TPS kohtasivat viime kaudella Naisten Liigassa kahdesti. Toukokuussa Turussa päädyttiin 1-1 tasapeliin, ja elokuussa Honka nappasi kotikentällään Tapiolassa niukan 1-0 voiton.

Nuora tuntee TPS:n hyvin, ja uskoo, että sunnuntaina tullaan jälleen näkemään tasainen kamppailu voitosta.

-Meillä on aina ollut TPS:n kanssa tasaisia pelejä ja tiukkaa vääntöä, ja odotan sunnuntain pelistä hyvin samankaltaista. Molemmilla joukkueilla on varmasti kova halu näyttää mihin tässä kohtaa kautta pystytään, hän sanoo.

Honka-TPS pelataan siis Esport Arenalla sunnuntaina 26.1. kello 18.00 alkaen! Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Muista myös, että sunnuntain ottelua odotellessa on tarjolla hyvää Honka-futista! Hongan miesten edustusjoukkue käynnistää oman Suomen Cup-urakkansa huomenna lauantaina kello 13.00 Tapiolan urheilupuiston nurmella, kun vieraaksi saapuu HIFK. Saavu Tapiolaan kannustamaan keltamustat voittoon niin lauantaina kun sunnuntainakin!

#MeOllaanHonka

Yhteistyössä