Otteluennakko

Honka sarjanousija HPS:n vieraaksi perjantaina

Kahdesta viime ottelustaan kaksi voittoa ottanut Honka pyrkii jatkamaan voittojen tiellä perjantaina. Keltamustat matkaavat Oulunkylään, jossa vastaan asettuu täksi kaudeksi Kansalliseen Liigaan noussut HPS. Kello 19.00 alkavaa ottelua voi seurata suorana Ruutu+:sta!

Honka pelasi avausottelussaan 2-2 tasapelin Ilveksen kanssa ja on sen jälkeen napannut kaksi peräkkäistä voittoa, kun sekä JyPK, että PK-35 ovat kaatuneet keltamustien käsittelyssä. Ennen neljättä sarjakierrosta Honka löytyy Kansallisen Liigan kolmannelta sijalta, tasapisteissä toisena olevan Åland Unitedin kanssa. Sarjakärki KuPS on puhtaalla pelillä kaksi pistettä Honkaa edellä, ja tasapisteissä sijoilla neljä ja viisi majailevat TiPS ja HJK jahtaavat keltamustia pisteen perässä.

– Meillä on nyt kolme peliä takana ja jokaisessa olemme pystyneet nostamaan tasoamme pelin eri osa-alueilla. Tottakai kaikista peleistä olisi pitänyt napata täydet pisteet, toteaa hyökkääjä Jasmin Leppioja.

Hongan maalintekovastuu on alkukaudesta jakautunut laajalle joukolle, sillä jokaisen joukkueen viidestä tekemästä maalista on viimeistellyt eri pelaaja. Viime kierroksen PK-35-ottelun avausmaalin tehneen Leppiojan lisäksi vastustajan verkkoja ovat tällä kaudella heiluttaneet Milla Punsar, Wilma Spets, Heini Toivonen ja Aino Vuorinen.

– On hienoa nähdä, että jokainen tähän asti tehdyistä maaleista on kirjattu eri pelaajille. Se osoittaa, että meiltä löytyy useita pelaajia, jotka pystyvät maalintekoon, Leppioja sanoo.

Laajan maalintekovastuun lisäksi on tärkeää huomioida myös oma puolustuspään pitävyys. Ainoastaan sarjakärki KuPS on päästänyt Honkaa vähemmän maaleja ensimmäisessä kolmessa ottelussa. TiPS:llä ja Åland Unitedilla päästettyjen maalien sarake näyttää Hongan tapaan kahta takaiskuosumaa.

Molemmat Hongan verkkoon tehdyt osumat syntyivät avauskierroksen Ilves-ottelussa. Sen jälkeen keltamustat ovat siis pitäneet oman maalinsa puhtaana kaksi ottelua peräkkäin. Vahva puolustuslinja Yang-Sandås-Naumanen-Toivonen, sekä viimeisenä lukkonaan maalillaan vahvasti pelannut Sofia Manner ovat muun joukkueen tuella pitäneet huolen siitä, että Hongalle ei helpolla maaleja tehdä.

HPS nousi viime kauden päätteeksi historiansa ensimmäistä kertaa pääsarjatasolle Kansalliseen Liigaan. Se oli Ykkösessä suvereeni, sillä koko kauden aikana joukkue voitti kahta vaille kaikki ottelut.

Kansallisen Liigan kauden alku on ollut joukkueelle haastava ja kolmen ottelun jälkeen pistetili näyttää nollaa. Avauskierroksella HPS kärsi 0-4 tappion KuPS:ille, sen jälkeen PK-35 oli vahvempi luvuin 1-6 ja viime kierroksella PK-35 Vantaa otti pisteet 0-4 numeroin. Honkaa vastaan astelee siis perjantaina varmasti sisuuntunut ja kovalla tahdolla sarjan avauspisteitään hakeva joukkue, jota ei heikosta alusta huolimatta sovi lainkaan aliarvioida.

Joukkueen nimilistasta esiin nousee mm. viime kaudella Ykkösen maalikuninkuuden voittanut hyökkääjä Piipa Kämppi, joka ei ole yli kaksikymmenvuotisella jalkapallourallaan pelannut missään muussa seurassa. Muita avainpelaajia ovat mm. kapteeni Aino Lehtinen, sekä Ykkösessä viime kaudella kymmenesti verkkoja heiluttanut Emilia Ukkonen.

– HPS ei ole meille ennestään tuttu joukkue, joten on hienoa päästä kohtaamaan uusi tulokas. On tärkeää, että pystymme pitämään palloa, viimeistelemään tehokkaasti paikoistamme ja pitämään oman maalimme puhtaana. Näin pidämme huolen, että täydet pisteet matkaavat Tapiolaan, Leppioja päättää.

Lisämausteensa otteluun tuo myös se, että tällä kaudella HPS:n paitaa kantava Alisa Hokkanen pelasi viime kaudella Hongan riveissä.

Suoraa lähetystä HPS-FC Honka ottelusta pääset seuraamaan klikkaamalla tästä!

HPS-ottelun jälkeen Honka palaa kotiotteluiden pariin. Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 12.5. kello 17.00 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu KuPS.

FC Honka kohtaa torstaina PK-35:den

Kansallisen Liigan kautensa tasapelillä ja voitolla avannut Honka saa torstaina vieraita naapurikaupunki Helsingistä, kun PK-35 saapuu Tapiolaan. Ottelu pelataan 18.30 alkaen Tapiolan urheilupuiston TN 1:llä ilman yleisöä. Sitä voi seurata suorana Ruutu+:n kautta!

Avausottelussaan Ilveksen kanssa 2-2 tasapelin pelannut Honka kohtasi viime kierroksella vieraskentällä JyPK:n. Honka hallitsi ottelua alusta saakka ja siirtyikin 33. minuutilla Heini Toivosen rangaistuspotkumaalilla johtoon. Lisämaaleja ei muutamista hyvistä paikoista huolimatta nähty, joten pisteet matkasivat maalin erolla Espooseen. Neljällä kerätyllä pisteellä Honka lähtee kolmannelle kierrokselle sarjan neljänneltä sijalta, tasapisteistä Åland Unitedin kanssa. Sarjan kärkikaksikko HJK ja KuPS ovat kaksi pistettä karussa.

Honka on osunut kahdessa ottelussa itse kolmesti, kun taas omiin on mennyt kaksi maalia. Keltamustien maalitilastossa yhden maalin Toivosen lisäksi ovat iskeneet Milla Punsar ja Wilma Spets.

– Viime lauantain pisteet olivat tärkeät ja saimme pelattua ensimmäisen nollapelimme! Myös pelillisesti nähtiin edistystä sarja-avauksesta ja seuraavat kehitysaskeleet otamme torstaina. Maaleja meille on vaikea tehdä, mutta meidän täytyy vielä itse viimeistellä paikoistamme tehokkaammin, sanoo keskikenttäpelaaja Saara Lappalainen.

Hongan tapaan myös PK-35 nappasi viime kierroksella voiton, kun HPS kaatui lopulta selvin 6-1 lukemin. Anita Abu iski ottelussa peräti hattutempun ja maajoukkueeseenkin noussut, joukkueensa viime kauden paras maalintekijä Amanda Rantanen osui kahdesti.

Avausottelussaan PK-35 koki kotikentällään 0-3 tappion TiPS:ille, joten torstain otteluun se lähtee kolme pistettä keränneenä pisteen Hongan perässä.

Joukkueiden viime kauden kohtaamisissa voitot jaettiin tasan 1-1. PK-35 onnistui yllättämään Hongan Tapiolassa hakemalla 1-0 voiton. Honka otti maukkaan revanssin Pihlajamäessä, nappaamalla 4-0 voiton. Kaksi maalia iskeneen Jasmin Leppiojan lisäksi Milla Punsar ja Inka Kaivola onnistuivat kyseisessä ottelussa maalinteossa.

Honka ja PK-35 kohtasivat myös ennen kauden alkua pelatussa harjoitusottelussa (4×30 min), jonka pihlajamäkeläiset onnistuivat voittamaan 3-2.

– PK-35 tulee varmasti olemaan kova vastus, minkä näimmekin vastikään pelatussa keskinäisessä harjoitusottelussamme. Siitä jäikin meille hieman hampaankoloon ja näytönhalu on kova! Pidämme huolen siitä, ettei Tapiolasta mikään joukkue pysty meiltä ainakaan täysiä pisteitä viemään, Lappalainen toteaa.

Lisämausteensa torstain otteluun tuo myös se, että viime kaudella PK:n riveissä pelanneet Katja ja Krista Hakala edustavat tällä kaudella jälleen Honkaa.

Suoraan lähetykseen FC Honka vs PK-35-ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

Honka lauantaina JyPK:n vieraaksi

Kautensa tasapelillä Ilvestä vastaan avannut FC Honka kohtaa lauantaina toisen kierroksen ottelussa JyPK:n vieraissa. Viitaniemen tekonurmella kello 16.00 alkavaa ottelua voi seurata suorana Ruutu+:n kautta!

Honka oli jonkin verran hallitsevampi osapuoli avauskierroksen Ilves-ottelun avausnelivitosella, mutta vieraat pääsivät siirtymään maalin johtoon ennen taukoa. Ilves lisäsi toisella nelivitosella vielä johtonsa kahteen, ennen kun Hongan vahva painostus tuotti tulosta. Milla Punsar kavensi ja Wilma Spets laukoi kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa Hongan tasoihin. Keltamustat hakivat ahnaasti vielä voittomaaliakin, mutta kun sitä ei nähty, jaettiin pisteet loppulukemin 2-2.

– Nyt on alla kauden eka peli ja pelitahti on tästä eteenpäin kova. Kaikille on varmasti selvää mikä homman nimi on. Meillä on joukkueessa hyvä pöhinä ja kova tahtotila. Olemme valmiita tekemään töitä yhdessä ja nostamaan tasoa niin, että pisteet jäävät takuulla meille. Mahtava fiilis, kun kausi pyörähtänyt käyntiin, kommentoi suurta vastuuta saanut ja joukkueen kapteenistoonkin kuuluva Heini Toivonen.

Hongan tasoitusmaalin Ilvestä vastaan syöttäneelle Niia Salmiselle lauantain ottelu on varmasti erityinen, sillä nopea laitahyökkääjä vaihtoi täksi kaudeksi Hongan paitaan juurikin JyPK:sta.

JyPK:n joukkueesta lähtivät viime kauden jälkeen Salmisen lisäksi mm. Ruotsiin siirtynyt Henna Honkanen, sekä Ahvenanmaalle siirtynyt maalivahti Matilda Nurmi. Myöskään toinen viime kaudella jyväskyläläisten maalia vartioinut vahti Pauliina Tähtinen ei jatkanut joukkueessa tälle kaudelle. Uusia nimiä joukkueessa ovat mm. TPS:stä saapunut Tiia Hirvonen, sekä kansainvälistä kokemusta tuova Claire Oates. Uusi maalivahtikaksikko on Nanna Leivonen-Fanny Söderström. Leivonen pelasi viime kaudella JyPK:n B-junioreissa ja Söderström VIFK:n riveissä Ykköstä.

Viime kaudella Hongan ja JyPK:n kohtaamiset olivat maalien valossa tasaisia. Kotonaan Tapiolassa Honka voitti 2-1 ja vieraissa keltamustien voittolukemiksi kirjattiin 4-3.

Avausottelussaan JyPK kohtasi HJK:n vieraissa. Riikka Liljan osumalla tauolle mentiin tasalukemissa 1-1, mutta toisella nelivitosella helsinkiläiset osuivat kolmesti ja voittivat lukemin 4-1. Molemmat joukkueet hakevat siis lauantaina kauden avausvoittoaan.

Suoraan lähetykseen JyPK-FC Honka ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

JyPK-ottelun jälkeen Honka pelaa jälleen kotonaan. Torstaina 29.4. kello 18.30 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu PK-35.

Kansallinen Liiga käynnistyy Hongan osalta sunnuntaina

Hongan kausi 2021 Kansallisessa Liigassa käynnistyy ylihuomenna sunnuntaina 18.4. kello 16.00 alkaen, kun vieraaksi Espooseen saapuu Ilves. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana Ruutu+:n kautta!

Honka eteni talvella pelatussa Suomen Cupissa puolivälieriin saakka. Lohkovaiheessa se pelasi 1-1 tasapelin PK-35 Vantaata vastaan ja kaatoi TiPS:n selvin 4-2 lukemin. Puolivälierissä KuPS oli maalin verran parempi ja jatkoi välieriin 1-2 tuloksella.

Hongan vahva runko on pysynyt viime kaudesta kasassa ja tavoitteet ovat joukkueella jälleen korkealla. Uusia vahvistuksia ovat mm. HJK:sta saapuneet hyökkääjät Hanna Ruohomaa ja Eveliina Parikka, Honkaan palanneet Katja ja Krista Hakala, sekä TPS:stä saapunut toppari Daniela Sandås. Lisäksi uusia nimiä ovat maalivahtiosastolle saapunut Sonja Ferm, Jyväskylän Espooseen vaihtanut, nuori laitahyökkääjä Niia Salminen, sekä Hongan B-juniorit viime kaudella SM-hopeaan kipparoinut puolustaja Senja Salo. Myös jo osan viime kaudesta mukana ollut maalivahti Sofia Manner taistelee peliajasta Hongan maalilla tällä kaudella.

–  Mahtavaa, että Kansallinen Liiga alkaa taas – sitä on odotettu! Meillä on kova preseason takana ja koen, että olemme valmiit kauteen. Olemme treenanneet fyysisesti kovaa ja tietenkin omaa pelitapaamme on käyty läpi, toteaa kapteeninnauhaa kantava Milla Punsar.

Viime kauden päätteeksi kahdeksanneksi sijoittunut Ilves koki isoja menetyksiä, kun joukkueen jätti monta avainpelaajaa. Esimerkiksi Sanni Ojanen siirtyi Ahvenanmaalle ja kolmikko Roosa Tuominen, Tuuli Enkkilä ja Annika Laihanen HJK:n paitaan. Viime kauteen verrattuna uusina niminä tamperelaisten ryhmää vahvistavat mm. joukkueeseen Norjasta palannut Johanna Salmijärvi, sekä TPS:stä saapunut Laura Kattelus.

Suomen Cupissa Ilves kaatoi lohkovaiheen avausottelussaan TPS:n 3-0 ja kärsi toisessa 1-3 tappion Åland Unitedille. Puolivälierissä vastaan tuli HJK, joka oli vahvempi loppulukemin 5-0.

Honka ja Ilves kohtasivat viime kaudella kahdesti. Liigakauden avausottelu Tapiolassa päättyi 1-1 tasapeliin. Tammelassa Honka nousi viimeisen puolituntisen aikana kahden maalin takaa 3-2 vierasvoittoon.

Vaikka Ilveksen ryhmästä onkin lähtenyt viime kauden jälkeen paljon avainpelaajia, tiedetään Hongan leirissä tamperelaisten vaarallisuus. Yksi mielenkiintoinen nimi on esimerkiksi nuori Sofia Määttä, joka iski viime kaudella kolmeen liigaotteluun kaksi maalia.

–  Pelaajat varmasti muistavat, että Ilves ei ollut meille viime kaudella helppo vastustaja. Kun pelaamme omalla hyvällä tasollamme, pistepotti jää varmasti Tapiolaan, Punsar summaa.

Suoraan lähetykseen ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

Honka kohtaa KuPS:n sunnuntain Cup-puolivälierässä

Suomen Cupin puolivälieriin edennyt FC Honka saa ylihuomenna sunnuntaina vieraakseen KuPS:n Kuopiosta. Kamppailu välieräpaikasta käynnistyy Esport Arenalla kello 13.00.

Honka pelasi Cupin lohkovaiheessa kaksi ottelua. Ensimmäisessä pisteet jaettiin PK-35 Vantaan kanssa 1-1 lukemin, ja toisessa keltamustat kaatoivat vahvan toisen nelivitosen myötä TiPS:n 4-2. TiPS:iä vastaan kahdesti osuneet Aino Vuorinen ja Wilma Spets johtavat joukkueen sisäistä maalitekijätilastoa, Tiia Savolainen on lisäksi osunut kerran.

Cup-otteluiden lisäksi Honka on pelannut talvikauden aikana muutamia harjoitusotteluita. Viimeisimmässä kaatui NJS Milla Punsarin kahdella maalilla 2-0.

– Meillä on ollut hyvä talvi. Olemme treenanneet kovaa ja jatkaneet selvästi joukkueen pelin kehittämistä uudelle tasolle. Viime kauden loppu jätti hyvän draivin ja se näkyy kyllä pelaajien tekemisessä ja tahtotilassa, toppari Katarina Naumanen sanoo.

– TiPS-peli oli vauhdikasta ja viihdyttävää futista. Joukkueena onnistuimme monilla eri osa-alueilla, varsinkin pelinavaamisessa ja rakentelussa. Toki omissa soi kaksi kertaa, joten siinä on meille selkeä kehityskohde KuPS-peliin.

KuPS:n lohkovaihe oli vähintäänkin erikoinen. Alunperin joukkue oli lohkossa JyPK:n ja PEPO:n kanssa, mutta PEPO:n luovuttua paikastaan KuPS ja JyPK päätyivät kohtaamaan vain toisensa kahdesti. Ensimmäinen ottelu päättyi KuPS:n 3-0 luovutusvoittoon, ja toisessa KuPS latoi jyväskyläläisten maaliin peräti kaksitoista osumaa ja otti selvän 12-0 voiton. Kuopiolaisten tehopelaajina oli tuttuja nimiä, Aino Krögerin tehdessä hattutempun, ja Gentajan Rochin, sekä Lavdije Begollin osuessa kahdesti.

– KuPS on laadukas joukkue, joten odotan jälleen hyvin vauhdikasta ja tasaista cup-ottelua. He ovat vaarallisia erityisesti hyökkäyssuuntaan, joten yksi tärkeimmistä asioista on heidän hyökkäysintonsa tukahduttaminen heti alkuunsa, aiemmalla urallaan myös kuopiolaisten paidassa pelannut Naumanen toteaa.

FC Honka-KuPS pelataan ilman yleisöä, mutta ottelusta pyritään tarjoamaan lähetys. Lisätietoja mahdollisesta lähetyksestä lähempänä ottelua.

Cupin jatkopaikka ratkotaan lauantaina

Honka kohtaa Suomen Cupin lohkovaiheen toisessa ottelussaan huomenna lauantaina 6.3. TiPS:n. Ottelu pelataan Esport Arenalla kello 14.00 alkaen ilman yleisöä.

Honka kohtasi ensimmäisessä lohkovaiheen ottelussaan toisen pääsarjatason vantaalaisjoukkueen PK-35 Vantaan vieraskentällä. Tasaisessa ottelussa ei maalipaikoilla juhlittu. Kotijoukkue onnistui menemään johtoon, mutta Honka tuli Tiia Savolaisen upealla laukauksella vielä tasoihin ja pisteet jaettiin 1-1 loppulukemin.

Viime kauden päätteeksi Kansallisen Liigan hopeaa juhlinut TiPS on muuttunut viime kaudesta maltillisesti. Pauliina Miettisen luotsaama ryhmä on vahvistunut mm. ulkomailta ja maajoukkuetasoltakin kokemusta tuovalla Tia Hälisellä. Joukkueen avainpelaajistosta mm. Annika Haanpää, Jenna Topra, sekä Oona ja Emmi Siren jatkavat vihreäpaidoissa.

TiPS kärsi Cupin avausottelussaan 1-4 tappion PK-35 Vantaalle. Joukkueen ainoasta osumasta ottelussa vastasi Anna Nurmi.

– Siistiä päästä pelaamaan kauden toinen virallinen ottelu! Meillä on ollut kova pre-season ja odotan innolla sitä, näkyykö se jo nyt positiivisesti pelaamisessamme. TiPS:iä vastaan on aina jännittävä pelata, aivan junioreista saakka pelimme ovat olleet erittäin tasaisia ja usein myös vähämaalisia. Molemmat joukkueet ovat hyvin taitavia, joten huominen ottelu ratkaistaan ennen kaikkea molemmissa bokseissa. Hyvä fiilis ja rentous on tärkeintä, sillä ainakin itse lähden pelaamaan!, puolustaja Nana Yang kommentoi ottelupäivän alla.

PK-35 Vantaa on jo varmistanut paikkansa puolivälieriin, joten lauantain ottelussa on panoksena lohkon toinen jatkopaikka. Voitolla tai tasapelillä Honka menee jatkoon, TiPS:n voittaessa keltamustien Cup-urakka päättyy.

Suomen Cup käyntiin lauantaina PK-35 Vantaata vastaan

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka avaa kilpailullisen kautensa vuoden 2021 osalta ylihuomenna lauantaina, kun joukkue kohtaa Suomen Cupissa PK-35 Vantaan. Ottelu käynnistyy Myyrmäki-hallissa kello 14.00.

Hongalla on otteluun lähtiessä alla kaksi harjoitusottelua. Ensimmäinen päättyi Hongan 2-1 voittoon Ilveksestä, ja viikko sitten U17-maajoukkuetta vastaan päädyttiin 2-2 tasatulokseen.

Hongan viime kaudelta tuttu runko on vahvistunut talven aikana useammalla uudella pelaajalla. Joukkueeseen ovat saapuneet Hanna Ruohomaa, Eveliina Parikka, Daniela Sandås, Niia Salminen, Sonja Ferm, sekä Katja ja Krista Hakala.

Päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä on hyvin tyytyväinen kasassa olevaan ryhmään.

– Meillä on kasassa erittäin kilpailukykyinen ja tasainen joukkue. Sisäinen kilpailu pelipaikoista on todella kovaa. Kun saamme vielä erilaisia vaivoja kuntouttavat pelaajat mukaan, niin meillä on erittäin vahva nippu, ja pystymme tekemään tarvittavaa rotaatiota ottelusta toiseen, hän toteaa.

Suomen Cupin lohkovaihe pelataan kolmen joukkueen yksinkertaisissa lohkoissa. Jokaiselle joukkueella kertyy siis vain kaksi ottelua, joten jokainen piste on erittäin tärkeä.

– Kun pelataan näin aikaisessa vaiheessa, keskellä kovinta harjoituskautta, tuo se tottakai hieman haastetta. Joudumme tasapainottelemaan kuormituksen kanssa. Silti, Suomen Cuppiin lähdetään aina ilman muuta sillä ajatuksella, että haluamme mennä loppuun saakka ja voittaa koko kilpailun. Tuskin millään joukkueella on vielä helmikuussa joukkuepeli täysin valmista, mutta tämä on hyvä mittari siihen, missä me menemme juuri nyt, Lappi-Seppälä sanoo.

Viime kaudella seitsemänneksi Kansallisessa Liigassa sijoittunut PK-35 Vantaa on Hongan tapaan pitänyt viime kauden pelaajarunkonsa hyvin kasassa. Uusina niminä joukkueeseen ovat saapuneet mm. Laura Kölhi TiPS:istä, Rosa-Tuulia Mikkola Ilveksestä, sekä Reetta Suomela VJS:stä.

PK käynnisti Suomen Cupin viime viikolla voitolla, kun vantaalaisten keskinäisessä kaatui TiPS lukemin 4-1. Lappi-Seppälä tietää, kuinka vaarallinen joukkue lauantain vastustaja on.

– PK-35 Vantaa on ollut meille aina todella tiukka vastus. Varsinkin Cupin ottelut ovat olleet aina hyvin tasaisia. Näen, että he ovat jonkin verran vahvistuneet viime kaudesta. Se, miten he voittivat TiPS:n viime pelissä on osoitus siitä, että kyseessä on vaarallinen joukkue, jota ei voi lainkaan aliarvioida.

Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta kotijoukkue lähettää sen suorana SolidSportin kautta 10 euron hintaan.

Kausi päätökseen kotinurmella

FC Hongan kausi Kansallisessa Liigassa päättyy sunnuntaina, kun keltamustat kohtaavat Tapiolan urheilupuiston nurmella Åland Unitedin. Ottelu käynnistyy kello 14.00.

Ottelusta ei panoksia puutu, sillä molemmilla joukkueilla on vielä pelattavaa.

– Erikoinen kausi saadaan vihdoin päätökseen sunnuntaina. On hienoa, että saamme pelata ottelun Tapiolan nurmella, sanoo Hongan kapteeni Milla Punsar.

Honka taistelee yhä pronssimitaleista. Se lähtee kauden päätösotteluun neljänneltä sijalta. Jos Honka voittaa sunnuntaina ja TiPS kaataa omassa ottelussaan KuPS:n, nappaa Honka pronssit.

– Olemme loppukaudesta petranneet puolustuspelaamistamme. Lisäksi olemme löytäneet sopivan rentouden kentällä. Mielestäni nämä kaksi asiaa ovat avaimet voittoon myös sunnuntaina. Kolmea pistettä lähdetään tietenkin hakemaan ja sitten katsotaan mihin se riittää, Punsar toteaa.

Honka lähtee otteluun huippuvireessä, neljän ottelun voittoputkessa. Viime kierroksella kaatui TPS vieraissa.

Hongan sisäisen maalitilaston kärkinimi on seitsemän maalia tehnyt Dana Leskinen. Kahteen viime otteluun upeat kaukolaukausmaalit iskenyt Punsar on toisena viidellä osumallaan. Seuraavina tulevat neljän maalin Tiia Savolainen ja Inka Kaivola.

Åland United puolestaan lähtee otteluun sarjan kärkipaikalta. Se taistelee mestaruudesta TiPS:n kanssa. Joukkueet lähtevät viimeiselle kierrokselle tasapisteistä, Åland Unitedin ollessa maalieron turvin kärjessä.

Ahvenanmaalaiset ovat olleet tällä kaudella erittäin vahva joukkue. Tappioita joukkue on koko kaudella kärsinyt vain kolme ja tasapelejäkin on vain yksi. Voittoja on siis kertynyt peräti kolmetoista kappaletta.

ÅU:n puolustus maajoukkuevahti Anna Tammisen johdolla on vaikea murrettava, sillä joukkue on päästänyt koko kaudella vain yhdeksän maalia. Se on pienin lukema koko Kansallisessa Liigassa.

Toisaalta myös Hongan puolustus on viime otteluissa ollut kovalla tasolla. Kolmeen viime otteluun mukaan on mahtunut vain yksi takaiskusosuma. Maalitekokin molemmilta joukkueilta onnistuu. Honka on tehnyt viimeisessä neljässä ottelussaan yhteensä neljätoista maalia. Åland on koko kauden ajalta kolmanneksi tehokkain joukkue. Vastaava saldo viimeisimmistä neljästä ottelusta on kahdeksan osumaa.

Honka ja Åland United ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella. Ahvenanmaalla pelatun ottelun voitti kotijoukkue luvuin 2-1. Hongalla on siis mitalitaiston lisäksi revanssihaluja.

FC Honka-Åland United siis sunnuntaina 8.11. kello 14.00 Tapiolan urheilupuistossa. Tervetuloa siis vielä kerran tällä kaudella nauttimaan huippujalkapallosta Tapiolaan!

Kauden viimeinen vierasottelu sunnuntaina Turussa

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka pelaa kauden viimeisen vierasottelunsa ja koko kauden toiseksi viimeisen ottelunsa ylihuomenna sunnuntaina, kun keltamustat kohtaavat Turun Yläkentällä TPS:n. Ottelu käynnistyy kello 14.00.

Honka lähtee otteluun hyvässä vireessä, sillä joukkueella on alla kolmen ottelun mittainen voittoputki. Sen aikana ovat kaatuneet niin JyPK, PK-35 kuin viimeiseimpänä HJK:kin. Kahdessa viimeisimmässä Honka on pitänyt myös nollat omassa päässä.

– Kyllähän se viime voittojen avain on kuitenkin ollut se nollapeli omassa päädyssä. Maalien teossa olemme kehittyneet pitkin kautta tasaisesti, ehjän puolustuspelin kokoon saamisessa kesti pidempään. Lisäksi onnistumiset ruokkivat tietenkin onnistumisia, ja tuovat rohkeutta pelata. Se on näkynyt, ja olemme yksilötasolla olleet viime peleissä paremmalla tasolla, kommentoi toppari Katarina Naumanen.

Honka ja TPS kohtasivat kerran aiemmin tällä kaudella. Silloin vierasjoukkue haki Tapiolan urheilupuistosta voiton, loppulukemien ollessa 0-1. Naumasen mukaan Honka lähtee Turkuun erittäin revanssinälkäisenä.

– TPS osaa tehdä vastustajan pelin hankalaksi. Viimeksi emme saaneet löydettyä lopullista keinoa murtaa heidän matalaa blokkiaan. Tarvitsemme entistäkin enemmän maalinälkää ja kärsivällisyyttä murtautua hyville maalintekopaikoille. Samaan aikaan lähdemme tietenkin siitä, ettei omissa soi. TPS sai viimeksi meiltä päänahan. Nyt on aika maksaa kalavelat takaisin, hän sanoo.

TPS:llä on kauden viimeisissä otteluissa vielä erittäin paljon pelattavaa, sillä turkulaiset taistelevat yhä sarjapaikastaan ensi kaudelle. Honkaa vastaan lähtiessä joukkue on sarjan viimeisenä, mutta piste-ero karsijan paikalla olevaan Ilvekseen on vain kolme pistettä.

Pitkään ilman voittoja taivaltanut TPS on petrannut kauden loppupuolella. Hongan lisäksi se on ottanut voiton myös Ilveksestä. Mustavalkoiset antavatkin varmasti kotonaan erittäin kovan vastuksen.

Honka löytyy otteluun lähtiessä sarjan sijalta viisi. Keltamustilla on vielä mahdollisuudet nousta pronssimitaleille, mutta sitä varten toki vaadittaisiin suotuisia tuloksia myös muissa otteluissa.

– Kaksi peliä enää kautta jäljellä, se jos mikä antaa lisäboostia. Ei ole tarvetta säästellä, voi keskittyä vain tähän hetkeen ja laittaa kaiken likoon, Naumanen päättää.

TPS-FC Honka käynnistyy siis Turun Yläkentällä sunnuntaina 1.11. kello 14.00. Jos et pääse paikanpäälle, näkyy ottelu tuttuun tapaan suorana myös Ruudusta!

TPS-ottelun jälkeen Honka päättää kautensa Kansallisessa Liigassa kotiottelulla Tapiolan urheilupuistossa, kun sunnuntaina 8.11. kello 14.00 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi Åland United. Tervetuloa silloin kannustaman Honka vielä kerran tällä kaudella voittoon!

Honka ja HJK kohtaavat perjantaina Tapiolassa

FC Honka pelaa perjantaina kauden toiseksi viimeisen kotiottelunsa Kansallisessa Liigassa, kun HJK saapuu keltamustien vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon.

Honka lähtee otteluun hyvässä vireessä, sillä se on voittanut kaksi viimeisintä otteluaan. Ensin kaatui JyPK komean nousun päätteeksi 3-2 ja viime kierroksella PK-35 vakuuttavalla esityksellä lukemin 4-0. Otteluun lähtiessä Honka on Kansallisen Liigan sarjataulukossa viidentenä.

Keskikenttäpelaaja Saara Lappalaisen mukaan voitot tuovat toki hyvää fiilistä, mutta siihen ei voi tuudittautua liikaa.

– Kaksi edellistä voittoamme ovat luoneet meille paljon hyvää fiilistä, mutta täytyy muistaa, että tämä on taas täysin uusi peli. Luottamus joukkueeseen on kuitenkin kova ja olemme näyttäneet, että pystymme nousemaan voittoon vaikeistakin takaa-ajoasemista.

Viime kierroksella PK-35:ttä vastaan kaksi kertaa osunut Jasmin Leppioja nosti samalla kauden maalimääränsä kolmeen. Kolmesti ovat osuneet myös Milla Punsar, Tiia Savolainen ja Aino Vuorinen. Keltamustien sisäisät maalipörssiä johtaa kuuden maalin Dana Leskinen, perässään neljästi osunut Inka Kaivola.

Perjantain vastustaja HJK taistelee yhä liigan kärkipäässä. Honkaa vastaan se lähtee sarjan kolmannelta sijalta, neljä pistettä kärkikaksikkoa Åland United-TiPS perässä. Neljäntenä oleva KuPS jahtaa helsinkiläisiä pisteen perässä.

HJK:n paras maalintekijä on tällä kaudella ollut viisi maalia iskenyt Essi Sainio. Emmaliina Tulkilla on kasassa neljä osumaa, Katariina Kosolalla kolme.

– Nyt vastassa on ennakkoon hieman haastavammaksi pestattu joukkue, joka haluaa mielellään pitää paljon palloa. Tämä tietää meille paljon juoksumetrejä, mutta kotikenttäetu on meidän puolellamme. Revanssin halu joukkueessa on kova!

Honka koki joukkueiden aikaisemmassa kohtaamisessa niukan 0-1 tappion Töölön Bolt Arenalla.

FC Honka-HJK siis Tapiolan urheilupuistossa perjantaina 16.10. kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Huom! Kansallisen Liigan otteluissa edellytetään kasvomaskin käyttöä. Maskin käyttö on edellytys ottelutapahtumaan pääsemiselle. Huomioitavaa on, että edellytys ei koske alle 15-vuotiaita.

Muistathan pitää huolta myös muista turvallisuusohjeista. Älä saavu otteluun sairaana! Pidä huolta hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä!

Ruutu näyttää ottelun tuttuun tapaan suorana!

Yhteistyössä