Otteluennakko

Honka ja HJK kohtaavat lauantaina

Sarjataulukossa tasapisteissä sijoilla neljä ja viisi olevat FC Honka ja HJK kohtaavat toisensa lauantaina 7.8. Töölön Bolt Arenalla. Ottelu käynnistyy kello 18.00 ja sitä voi seurata stadionin lisäksi suorana Ruutu+:n lähetyksenä!

Honka pelasi viime kierroksella maalittoman tasapelin PK-35:den vieraana Pihlajamäessä. Keltamustat hallitsivat ottelun kulkua, mutta kotijoukkueen tiivis puolustus piti maalinsa puhtaana.

Honka majailee siis neljäntenä Kansallisen Liigan sarjataulukossa, kerättyään toistaiseksi viiden voiton, yhtä monen tasapelin ja neljän tappion myötä kaksikymmentä pistettä. Keltamustilla oli viiden ottelun tappioton putki, ennen kaksi kierrosta sitten tullutta tappiota KuPS:ille.

HJK on kerännyt Hongan tapaan kaksikymmentä pistettä. Se on voittanut yhden ottelun enemmän (6), mutta pelannut vain kaksi tasan. HJK katkaisi viime kierroksella tulleella 2-1 voitolla PK-35 Vantaasta kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa.

HJK:n paras maalintekijä on tällä kaudella kuusi kertaa vastustajan verkkoja heiluttanut Ria Karjalainen. Viime kauden Hongassa pelannut Vilma Hakala on osunut kolmesti, samoin Katariina Kosola.

Hongan riveistä löytyy kaksi vielä viime kaudella HJK:ssa pelannutta pelaajaa, Hanna Ruohomaa, sekä Eveliina Parikka.

Honka ja HJK ovat olleet viime vuosina tasainen taistelupari. Kuluvalla kaudella joukkueet ovat kohdanneet kerran. Tapiolan urheilupuistossa mitelty ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Viime kaudella molemmat voittivat kotitottelunsa, Honka 2-0 ja HJK 1-0. Sitä edeltävällä kaudella HJK voitti kaksi ottelua maalin erolla loppulukemin 3-2 ja 2-1, kolmas päättyi 1-1 tasatulokseen.

– Jos haluamme ottaa HJK:lta pisteet, meidän tulee puolustaa nöyrästi ja pitää palloa kuin PK-35-pelissä. Myös viimeistelyn pitää onnistua, kommentoi maalivahti Sonja Ferm.

HJK-ottelun jälkeen keltamustilla on edessä kaksi kotiottelua, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuvat TiPS ja PK-35 Vantaa! FC Honka-TiPS pelataan lauantaina 14.8. klo 16.00 alkaen, FC Honka-PK-35 Vantaa perjantaina 20.8. kello 18.30 alkaen! Saavu Tapiolan urheilupuistoon nauttimaan huippufutiksesta ja kannustamaan Honka voittoon! Liput molempiin kotiotteluihin klikkaamalla tästä!

Honka PK-35:den vieraaksi tiistaina

FC Hongan pelit jatkuvat huomenna tiistaina, kun se kohtaa Pihlajamäen MagneCit-Areenalla PK-35:den, kello 18.30 alkavassa ottelussa. Mikäli et pääse paikan päälle, voit seurata matsia ja kannustaa Honka tutusti Ruutu+:n lähetyksen kautta!

Honka kärsi viime kierroksella 2-0 tappion Kuopiossa sarjakärki KuPS:ille, mutta muuten keltamustien viime kierrokset ovat sujuneet suht hyvin. Ennen KuPS-tappiota Hongalla oli alla kaksi peräkkäistä voittoa ja viisi tappiotonta ottelua. Sarjataulukossa Honka löytyy yhdeksällätoista pisteellä neljänneltä sijalta. Himmeämmissä mitaleissa kiinni olevat TiPS ja Åland United ovat keltamustia neljätoista pistettä edellä, joten Honka tarvitsee voittoja, mikäli se haluaa nousta mitalitaistoon kiinni. Toisaalta TiPS on pelannut Honkaa yhden ottelun enemmän, Åland United kaksi.

Hongan pelaajista eniten minuutteja on kerryttänyt puolustaja Nana Yang, joka on pelannut yhtä vaille kaikissa otteluissa. Minuutteja on yhteensä kasassa 1079. Yangin jälkeen toiseksi eniten vastuuta ovat kantaneet keskikentän Saara Lappalainen (991 peliminuuttia), sekä maalivahti Sofia Manner (990) ja Milla Punsar (987).

Liigaminuutteja Hongassa on saanut tällä kaudella yhteensä kaksikymmentäkuusi eri pelaajaa. Liigadebyyttejä tällä kaudella on nähty neljä kappaletta, kun Noora Juusela, Iida Värri, sekä viimeisimpänä viime kierroksen KuPS-pelissä pelanneet Senja Salo ja Ida Heikkinen ovat saaneet ensikosketuksensa Kansalliseen Liigaan.

Yang pelaa tiistaina toistaiseksi viimeisen ottelunsa Hongassa ja Kansallisessa Liigassa, sillä hän siirtyy opiskelemaan ja pelaamaan Yhdysvaltoihin, Yalen yliopistoon.

– Hieno peli tulossa tiistaina, kun saamme pelata kovan pelin tärkeistä pisteistä Pihlajamäessä! PK-35 on joukkue täynnä mahtavia pelaajia ja persoonia, joten en voisi toivoa hienompaa päätöspeliä kaudelleni. Ottelu tulee olemaan varmasti viihdyttävä, sillä molemmissa joukkueissa on taitoa ja halua pallonhallintaan. Itselleni edessä on tunteikas viimeinen näytös ennen Yhdysvaltoihin lähtöä. Laitan parasta tulemaan ja yhdessä joukkueena haluamme tuoda kolme pistettä Tapiolaan!, hän kommentoi.

PK-35 on ennen tiistaita mukana tiukassa taistelussa paikasta kuuden parhaan joukkoon ja yläloppusarjaan. Ennen tiistain ottelua se on kerännyt neljätoista pistettä ja on seitsemäntenä, tasapisteissä kuudentena oleva PK-35 Vantaan kanssa.

Joukkue otti viime kierroksella tärkeät kolme pistettä, kun se kaatoi HJK:n kotonaan 2-1. Linda Sällström vei vieraat johtoon, mutta Elisa Ikonen toi punamustat vielä avausjaksolla tasoihin. Ottelun voittomaalin iski Amanda Rantanen kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa.

Rantanen onkin joukkueensa paras maalintekijä yhdeksällä maalilla. Se oikeuttaa myös kolmanteen sijaan koko sarjan maalipörssissä.

Honka ja PK-35 ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella. Honka hoiti Tapiolan urheilupuistossa oman kotiottelunsa voittamalla 2-0, Jasmin Leppiojan ja Aino Vuorisen iskiessä keltamustien maalit.

Jos et pääse paikalle MagneCit-Areenalle, suoraa Ruutu+:n lähetystä ottelusta pääset katsomaan tästä!

PK-ottelun jälkeen Hongalla on edessä vielä yksi vieraspeli ennen paluuta kotinurmelle Tapiolan urheilupuistoon. HJK ja Honka kohtaavat Bolt Arenalla lauantaina 7.8. kello 18.00 alkaen.

Kotikentälle palataan lauantaina 14.8. Vastaan asettuu silloin TiPS ja ottelu potkaistaan käyntiin kello 16.00. TiPS:n jälkeen kausi jatkuu toisella kotiottelulla, jossa vieraana on PK-35 Vantaa. Honka ja PK-35 Vantaa kohtaavat perjantaina 20.8. kello 18.30 alkaen. Saavu Tapiolan urheilupuistoon nauttimaan huippufutiksesta ja kannustamaan Honka voittoon! Liput molempiin kotiotteluihin pääset hankkimaan klikkaamalla tästä!

Honka matkaa lauantaina Kuopioon

FC Hongan kausi Kansallisessa liigassa jatkuu kovalla haasteella lauantaina 31.7., kun joukkue matkaa sarjakärki KuPS:n vieraaksi Kuopion Väre Areenalle. Ottelu käynnistyy kello 16.00 ja sitä voi seurata Ruutu+:n kautta, mikäli paikan päälle ei pääse.

Honka kulkee viiden ottelun tappiottomassa putkessa. Sen aikana on tullut voitot Åland Unitedista, JyPK:sta sekä HPS:stä, sekä tasapelit Ilvestä ja PK-35 Vantaata vastaan. Kaksi viime kierrosta ovat tuoneet kaksi 2-0 voittoa kotikentällä, kun ensin kaatui JyPK ja sitten HPS.

Ennen perjantaina pelattavaa PK-35:den ja HJK:n välistä ottelua Honka on sarjassa neljäntenä. Eroa mitaleille, yhden ottelun enemmän pelanneeseen TiPS:iin ja kaksi ottelua enemmän pelanneeseen Åland Unitediin on yksitoista pistettä, HJK on takana kaksi pistettä perässä.

Honka joutui koronakaranteenin vuoksi parin viikon pelitauolle ennen JyPK-ottelua, mutta nyt arki on jälleen normalisoitunut ja hyvien tulosten myötä joukkueessa on kova itseluottamus.

– Nyt on taas palattu normaaliin treenirytmiin ja joukkueessa on tällä hetkellä todella hyvä fiilis. Otimme kahdesta viime pelistä voitot, jotka meidän pitikin saada, Tiia Savolainen sanoo.

– Viime otteluissa olemme hallinneet pallollista peliä ja saaneet harjoitella pelin rytmittämistä, sekä murtautumista. Mielestäni olemme saaneet siten kehitettyä omaa peliämme eteenpäin, hän jatkaa.

Hongan sisäistä maalipörssiä johtavat kolmen maalin Jasmin Leppioja ja Aino Vuorinen. Inka Kaivola on osunut kahdesti pilkulta, ja myös Eveliina Parikalla, Wilma Spetsillä ja Heini Toivosella on tilillään kaksi osumaa.

Lauantain vastustaja, sarjakärki KuPS on pelannut erittäin vahvan kauden. Se voitti kaikki seitsemän ensimmäistä otteluaan, ja on kokenut ainoat pistemenetyksensä kahdessa ottelussa Åland Unitedia vastaan. Ahvenanmaalla joukkueet pelasivat tasan 1-1 ja Kuopiosta ÅU haki 3-2 vierasvoiton.

Kuopiolaisten maalipörssin kärkinimi ei ketään yllätä. Gentjana Rochi on iskenyt neljääntoista otteluun kuusitoista maalia, ja johtaa myös koko liigan maalintekijätilastoa. Tulitukea on antanut seitsemän maalin Aino Kröger.

Lauantaina vastakkain ovat myös kaksi sarjan vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta. Hongan verkosta pallo on löytynyt kymmenesti, KuPS on päästänyt yhden vähemmän. Hyökkäyspäässä kuopiolaiset ovat olleet selvästi tehokkaampia, tehtyjä maaleja on kasassa neljäkymmentäyksi, kun taas Hongalla viisitoista.

Savolainen tietää, että edessä on kova haaste.

– KuPS on erittäin vahva ja vaarallinen joukkue. En ihmettele, että he ovat sarjassa piikkipaikalla, he ovat sen myös ansainneet. KuPS:ia vastaan joukkueena puolustamisen ja prässäämisen on onnistuttava, jotta pystymme ottamaan heidän vahvuutensa pois, hän summaa.

KuPS-FC Honka siis Kuopion Väre Areenalla lauantaina 31.7. kello 16.00! Suoraan Ruutu+:n lähetykseen pääset klikkaamalla tästä! KuPS-ottelun jälkeen Hongalla on edessä kaksi vierasottelua lisää, kun se kohtaa 3.8. PK-35:den ja 7.8. HJK:n.

Kotikentälle Tapiolan urheilupuistoon palataan jälleen lauantaina 14.8. Silloin vieraaksi saapuu TiPS, ja ottelu käynnistyy 16.00! TiPS-ottelun jälkeen Honka jatkaa pelejään kotona. Perjantaina 20.8. vieraana on PK-35 Vantaa, 18.30 alkavassa ottelussa! Liput molempiin otteluihin pääset hankkimaan klikkaamalla tästä! Tervetuloa urheilupuistoon kannustamaan Honka voittoon!

Honka kohtaa perjantaina HPS:n

Hongan kausi jatkuu jo huomenna perjantaina, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu HPS! Kello 18.30 alkavaan otteluun pääset ostamaan liput tästä! Saavu siis paikalle kannustamaan Honka voittoon!

Honka palasi tiistaina yli kahden viikon ottelutauolta voitokkaasti, kun se kaatoi JyPK:n kotikentällä 2-0. Eveliina Parikka laukoi ottelun avausmaalin 26. minuutilla, ja Inka Kaivola viimeisteli loppulukemat pilkulta varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla.

Voitolla JyPK:sta Honka nousi sarjassa viidenneksi, pisteen päähän neljäntenä olevasta HJK:sta. Helsinkiläiset ovat ennen huomista pelanneet yhden ottelun Honkaa enemmän, eli mikäli Honka onnistuu HPS:n voittamaan, nousee se neljännelle sijalle.

Honka on iskenyt kuluneella kaudella vastustajan verkkoon kolmetoista maalia. Maalintekovastuu on jakautunut laajalle rintamalle, sillä joukkueen sisäisestä maalipörssistä löytyy seitsemän eri nimeä. Aino Vuorinen johtaa kolmella maalilla, Jasmin Leppiojalla, Wilma Spetsillä, Eveliina Parikalla ja Heini Toivosella osumia on kasassa kaksi, ja Kaivola ja Milla Punsar ovat osuneet kummatkin kertaalleen.

– Perjantaina on jaossa erittäin tärkeät pisteet. Ne ovat otettavissa, jos pelaamme omalla tasollamme ja hyödynnämme omia vahvuuksiamme. HPS on tehnyt hyvin maaleja, joten meidän täytyy olla hereillä ja puolustaa tarkasti. Toisaalta he ovat päästäneet aika paljon maaleja, joten meidän täytyy hyödyntää mahdollisuudet, jotka todennäköisesti saamme kyllä luotua, kommentoi toppari Daniela Sandås.

Viime kaudella Ykkösen voittanut ja täksi kaudeksi Kansalliseen liigaan noussut HPS ei ole nöyristellyt korkeammalla sarjatasolla. Hongan lisäksi se on voittanut HJK:n sekä JyPK:n. Lisäksi sillä on kasassa kaksi tasapeliä, joten pistesaldo näyttää yhteensä yhtätoista. Sarjataulukosta HPS löytyy sijalta kahdeksan, tasapisteistä seitsemäntenä olevan PK-35:den kanssa.

Honka ja HPS ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella. Toukokuussa Oulunkylässä pelatussa ottelussa Honka hallitsi, mutta vahvasti ja uhrautuvasti puolustanut HPS piti maalinsa puhtaana kapteeni Aino Lehtisen iskiessä tarvittavan voittomaalin. Honka lähteekin perjantain otteluun erittäin revanssinnälkäisenä.

HPS-ottelun jälkeen Honka pelaa seuraavan kotiottelunsa Kansallisessa Liigassa vasta 14.8., joten nyt kannattaa saapua katsomoon vielä heinäkuun aikana! Osta siis lippusi tästä, ja saavu huomenna 18.30 Tapiolan urheilupuistoon kannustaman Honka voittoon!

Honka palaa kentälle tauon jälkeen

FC Honka pääsee jälleen jatkamaan Kansallisen Liigan otteluitaan tauon jälkeen, kun tiistaina 20.7. 18.30 Tapiolan urheilupuistossa alkavaan otteluun vieraaksi saapuu JyPK. Koronavirus siirsi kaksi keltamustien ottelua, ja tauko peleistä on venynyt yli kahden viikon mittaiseksi, sillä viime ottelu pelattiin Ilvestä vastaan 3.7.

Honka on otteluun lähtiessä sarjan sijalla kuusi. Keltamustat ovat tosin pelanneet kaksi ottelua vähemmän kuin sijan ylempänä ja pisteen edellä oleva PK-35 Vantaa. Vantaalaisten tapaan kaksitoista ottelua jo pelannut sarjanelonen HJK on Honkaa edellä neljän pisteen verran.

Hongan ottelut ovat tällä kaudella olleet huomattavan vähämaalisia. Honkaa vähemmän maaleja on päästänyt vain sarjakärki KuPS. Toisaalta Honka on itse onnistunut maalinteossa yksitoista kertaa, joka on Kansallisen liigan kahdeksanneksi paras saldo.

Viime kierroksella Honka joutui tyytymään 1-1 tasapeliin Kaupissa Ilveksen vieraana. Honka johti Aino Vuorisen maalilla ottelua pitkään, mutta Ilves onnistui tulemaan vielä tasoihin toisella jaksolla.

Joukkue pääsee heti takaisin otteluiden makuun suht kovalla tahdilla. Tiistaina pelattavan JyPK-ottelun jälkeen seuraava ottelu koittaa jo perjantaina, jolloin vieraaksi tulee HPS.

– Oli ihanaa päästä taas harjoittelemaan joukkueen kanssa yhdessä. Pelaajien Whatsapp-keskustelu on kyllä käynyt karanteenin ajan kuumana, mutta oli kiva nähdä kaikki vihdoin myös kasvokkain. Ja mikä parasta, pääsemme heti pelaamaan kovia otteluita tiuhalla tahdilla, keskikentän Saara Lappalainen sanoo.

Tiistain vastustajalle JyPK:lle kausi on ollut toistaiseksi vaikea. Jyväskyläläisten pistesaldo näyttää yhdentoista pelatun ottelun jälkeen nollaa. JyPK on iskenyt kahdeksan maalia, omaan verkkoon pallo on mennyt kolmekymmentäkaksi kertaa. Joukkueen parhaat maalintekijät ovat kahdesti osuneet Henni Rinkinen ja Claire Oates.

Lappalainen muistuttaa, ettei mitään Kansallisen liigan joukkuetta sovi aliarvioida.

– Vaikkei JyPK:lle olekaan pisteitä kertynyt, ei heitä pidä aliarvioida. Olemme aina pelanneet tasaisia otteluita ja tästäkin tulee varmasti kova taistelu, hän toteaa.

Honka ja JyPK kohtasivat Jyväskylässä huhtikuussa kauden toisella kierroksella. Honka hallitsi ottelun kulkua selvästi ja Heini Toivonen vei rangaistuspotkusta keltamustat johtoon 34. minuutilla. Toivosen maali jäi lopulta ottelun ainoaksi ja Honka otti kolme pistettä 1-0 voitolla.

– Karanteenitreenien lisäksi saimme myös hyvin aikaa käydä palavereja pelaajien sekä valmennuksen kanssa. Näissä pohdimmekin muun muassa parannettavia asioita ja pyrimme käymään näitä vielä läpi muutamissa harjoituksissa ennen peliä. Nyt on tärkeää luottaa omaan tekemiseemme ja olla huolellisempia ratkaisuissa niin omalla kuin vastustajankin rangaistusalueella. Lähdemme otteluun luottavaisin ja odottavaisin mielin, Lappalainen päättää.

FC Honka-JyPK käynnistyy siis Tapiolan urheilupuistossa tiistaina 20.7. kello 18.30. Osta lippusi klikkaamalla tästä ja tule kannustamaan Honka voittoon!

JyPK-ottelun jälkeen Honka pelaa jälleen perjantaina 23.7. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu HPS. Liput HPS-otteluun tästä! Osta lippusi myös perjantain matsiin ja saavu nauttimaan huippufutiksesta Tapiolaan!

Honka pelitauon jälkeen Ilveksen vieraaksi

Lähes kuukauden mittainen tauko peleistä on Hongan osalta viimein ohi lauantaina, kun joukkue matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Ottelu käynnistyy Kaupissa kello 15.00. Jos et pääse paikalle, voit seurata ottelua suorana Ruutu+:n lähetyksenä!

Honka pelasi sarjaottelun viimeksi vähän alle kuukausi sitten, jossa se kaatoi komeasti Åland Unitedin kotinurmella 3-1. Eveliina Parikka tasoitti ottelun 1-1:een pian takaiskumaalin jälkeen, ja Jasmin Leppioja ja Aino Vuorinen viimeistelivät voittoon tarvittavat osumat.

– On ihanaa päästä jälleen pelaamaan lähes kuukauden tauon jälkeen. Voitto Åland Unitedista ennen taukoa oli paras mahdollinen päätös ensimmäiselle kierrokselle, Leppioja sanoo.

Honka on pelannut tällä kaudella kerran jokaista Kansallisen Liigan joukkuetta vastaan. Pisteitä yhdeksästä ottelusta kasassa on kolmen voiton, kolmen tasapelin ja yhtä monen tappion myötä kaksitoista, joka oikeuttaa sarjan kuudenteen sijaan. Eroa tällä hetkellä pronssimitaleissa kiinni olevaan Åland Unitediin on viisi pistettä.

Leppioja uskoo, että tauko peleistä teki Hongalle hyvää.

– Koen, että tauko tuli hyvään paikkaan ja jokainen on varmasti pystynyt sen aikana lataamaan akkuja. Toisella kierroksella tullaan varmasti näkemään parempi Honka!

Lauantain kotijoukkue Ilveksellä ei yhtä pitkää taukoa peleistä ole kuin Hongalla, sillä se pelasi viimeksi tiistaina 29.6. Silloin joukkue kaatoi kotonaan JyPK:n 2-1, Silja Tuomisen ja Lotta Lähteenmäen maaleilla.

Ilves on pelannut yhden ottelun Honkaa vähemmän, kahdeksan ottelua. Niistä saldona on neljä pistettä, joten tamperelaisten sijoitus ennen lauantain ottelua on yhdeksäs. Ilveksen kauden paras maalintekijä on JyPK:iäkin vastaan osunut Silja Tuominen neljällä maalillaan.

Honka ja Ilves kohtasivat Kansallisen Liigan avauskierroksella. Ilves johti ottelua jo 2-0, mutta Honka kampesi itsensä vielä Milla Punsarin ja Wilma Spetsin maaleilla tasoihin.

– Viime kamppailu Ilvestä vastaan jäi meidän osaltamme harmittavaan tasapeliin. Haluamme siis entistä enemmän hakea nyt Tampereelta kolme pistettä. Pelistä tulee varmasti tiukka, mutta omalla varmalla pelillä ja taistelutahdolla olen varma siitä, että meidän mukanamme Tapiolaan matkaa kolme pistettä, Leppioja päätti.

Suoraan Ruutu+:n lähetykseen ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

Ilves-ottelun jälkeen Honka palaa jälleen kotikentälleen Tapiolan urheilupuistoon. Seuraavana lauantaina 10.7. Hongan vieraaksi saapuu JyPK kello 15.00 alkavaan otteluun. Lippuja otteluun pääset ostamaan klikkaamalla tästä!

Honka kohtaa sunnuntaina Åland Unitedin yleisön edessä

FC Honka palaa kotikentälleen Tapiolan urheilupuiston nurmelle ylihuomenna sunnuntaina, kun 14.00 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu Åland United. Otteluun myydään sata lippua. Tarkemmat tiedot lipuista ja muista ottelujärjestelyistä tämän tekstin loppupuolella.

Hongan viime aikojen tulokset eivät ole olleet tavoitellulla tasolla. Viimeisestä viidestä ottelusta kasassa on kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Viime kierroksen ottelu PK-35 Vantaan vieraana päättyi 0-0 lukemiin. Sunnuntain otteluun keltamustat lähtevät kahden voiton, kolmen tasapelin ja kolmen tappion myötä sarjan seitsemänneltä sijalta.

– Tottakai täytyy olla rehellinen ja myöntää, että alkukauden tulokset ovat olleet meille kaikille aika kova pettymys. Se on sikäli yllättävää, että meillä oli alla todella laadukas harjoituskausi ja esiinnyimme pirteästi Suomen Cupin peleissä. Olemme käyttäneet paljon aikaa sen analysoimiseen, että miksi tulokset ovat menneet nyt näin, sanoo päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

– Kilpaurheilu on toki hyvin raadollista. Joskus syntyy positiivinen kierre ja tuntuu, että kaikki onnistuu. Meillä on ikävä kyllä ollut nyt negatiivinen kierre, ja ottelumme ovat olleet hyvin pienistä marginaaleista kiinni, hän jatkaa.

Honka on pelannut vahvasti omassa puolustuspäässään. Se on päästänyt kahdeksaan otteluun vain yhtä monta maalia. Keskimäärin Hongan vastustaja on siis onnistunut maalinteossa vain kerran per ottelu. Honka on sarjan kolmanneksi vähiten maaleja päästänyt joukkue, ja tilillä on myös jo neljä nollapeliä.

Suurimmat ongelmat keltamustien pelissä näkyvät sarjataulukon tehdyt maalit-sarakkeessa, josta löytyy luku seitsemän. Honkaa vähemmän maaleja vastustajan verkkoon ovat iskeneet vain sarjataulukon kaksi häntäpään joukkuetta, Ilves ja JyPK. Maalinteossa keltamustista ovat onnistuneet kahdesti Wilma Spets ja Heini Toivonen. Milla Punsar, Aino Vuorinen ja Jasmin Leppioja ovat osuneet kukin kertaalleen.

– Viime kaudella olimme kärkipäässä tehtyjen maalien osalta. Se, että sijoituksemme ei ollut silloin tavoitellun hyvä, johtui pitkälti siitä, että päästimme liikaa maaleja. Se oli selvä asia, jota lähdimme talvikaudella parantamaan ja siinä olemme kyllä onnistuneetkin. On selvää, että maalintekomme on tällä kaudella tökkinyt pahasti. Olemme käyttäneet paljon aikaa varsinkin viimeisen kolmanneksen ratkaisujen kehittämiseen. Pääsemme kyllä vastustajan kolmannekselle, mutta seuraava askel on se, että pääsemme vielä paremmille maalitekosektoreille ja että viimeiset syötöt ja liikkeet ovat laadukkaampia. Uskon, että tämä on hyvin pienistä asioista kiinni ja harjoituksissa näkyy, että on lupa odottaa, että asia tulee kehittymään. Meillä on erittäin kova luotto tähän joukkueeseen, Lappi-Seppälä toteaa.

Vaikka tulokset eivät ole olleet halutulla tasolla, vakuuttaa Lappi-Seppälä, että joukkueessa on hyvä henki, vahva usko omaan tekemiseen ja kovan työnteon kautta myös tuloskunnon kohentumiseen.

– Joku viisas on joskus sanonut, että huippu-urheilussa ei ole kysymys siitä, että koko ajan mennään voitosta voittoon. Uskon, että vastoinkäymiset ovat kenen tahansa uralla hyvin opettavaisia. Niissä hetkissä nähdään, mistä kukin on tehty. Olen todella ylpeä meidän pelaajistamme, että emme ole lähteneet hakemaan syitä sellaisista paikoista, missä niihin ei ole aihetta. Olemme olleet toisillemme hyvin rehellisiä. Ei tämä tietenkään ole mukavaa, mutta ei meillä ole missään vaiheessa joukkuehenki rakoillut. Olemme koko ajan tunnistaneet tosiasiat ja tehneet hartiavoimin töitä kehittyäksemme. Tottakai täytyy olla kriittinen niistä asioista, jossa emme ole onnistuneet ja valmennus kantaa aina vastuun lopputulemasta. Tälläisessä tilanteessa ei auta se, että alkaa kriisintyä, eikä sellaista ole ollut näkyvissäkään. Olen täysin luottavainen, että tuloskäyrämme kääntyy vielä ylöspäin.

Sunnuntain vastustaja on hallitseva suomenmestari Åland United. Viime kauden jälkeen joukkueessa tapahtui runsaahkosti muutoksia. Esimerkiksi päävalmentaja vaihtui, kun Samuel Fagerholm jätti seuran ja tilalle tuli aiemminkin ÅU:ta luotsannut Steve Beeks. Pelaajarintamalla joukkueesta lähti monta avainpelaajaa, kuten Ruotsiin suunnanneet maalivahti Anna Tamminen ja Rosa Maria Herreros Ossorio, Tanskaan siirtynyt Ashley Riefner, sekä joukkueen viime kauden paras maalintekijä, Skotlannin Glasgow City FC:n riveihin liittynyt Ode Fulutudilu.

Vahvistukset ovat olleet myös kovatasoisia. Hyökkäyspäätä tähdittävät jo seitsemän maalia laukonut Cassandra Korhonen, sekä Hongasta saarelle siirtynyt Dana Leskinen. Suurta vastuuta kantavat myös maalinsuulla Christina Dineson sekä keskikentällä Sarah Troccoli.

Åland United on otteluun lähtiessä sarjan kolmannella sijalla, pisteen kakkosena majailevan TiPS:n perässä. Joukkue on kerännyt viiden voiton, kahden tasapelin ja yhden tappion myötä seitsemäntoista pistettä.

– Åland United on mielenkiintoinen joukkue, joka uudistui aika voimakkaasti tälle kaudelle. He ovat pelanneet erittäin lupaavan alkukauden. Olen iloinen myös siitä, että entiset honkalaiset Dana Leskinen ja Anni Miettunen ovat olleet merkittävässä roolissa. Vastaan tulee erittäin suoraviivainen ja fyysinen joukkue, josta löytyy myös paljon taitoa. Odotettavissa on hyvin tasainen ottelu, Lappi-Seppälä analysoi.

Honka pelaa sunnuntaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella Tapiolan urheilupuiston stadionin nurmella ja kotiyleisön edessä.

– Aivan mahtavaa, nyt ensimmäistä kertaa tuntuu siltä, että on oikeasti todellinen kotiottelu edessä. Kyllä omalle stadionille pääsy ja luonnonnurmelle pelaaminen on näkynyt koko viikon harjoituksissa ja se tuntuu todelliselta kotikentältä, Lappi-Seppälä päättää.

Lipunmyynti ja otteluinfo

Koronarajoitusten mukaisesti tapahtumassa on kaksi viidenkymmenen hengen suljettua aluetta. Yhteensä otteluun pääsee siis sata katsojaa.

Hongan Kansallisen Liigan otteluihin myydään tällä kaudella aiemmista vuosista poiketen lippuja. Lippukauppaan pääset klikkaamalla tästä!  Stadionalueella ei ole lipunmyyntipisteitä. Lähimmät lipunmyyntipisteet sijaitsevat Esport Arenalla ja Esport Centerissä. Suosittelemme ostamaan lipun verkosta ennakkoon.

Lippujen hinnat:
Aikuinen 10€
Lapsi (6-12v) 5€
Lapsi (0-5v) 0€
Opiskelija ja Eläkeläinen 5€ (Todiste esitettävä portilla)
Inva-katsojan saattaja sisään maksutta

Kausikorteilla ei rajoituksista johtuen ole vapaata kulkua otteluun. Hongan Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kausikorttilaisten tulee lunastaa maksuton ottelulippu. Veikkausliigan kausikortilla lipun voi lunastaa lippukaupasta, Kansallisen Liigan kausikortilla lippu tulee lunastaa joko Esport Arenan tai Esport Centerin lipunmyyntipisteistä.

Katsojien sisäänkäynnit ovat pääkatsomon Esport Arenan puoleisessa päädyssä oleva Gate 1, sekä pääkatsomon takana, Koivu-Mankkaan tien puolella sijaitseva pääportti Gate 2. Ottelua voi seurata pääkatsomossa (A, B C/VIP, D, E), Loungen kattoterassilla, tai kentän päätyjen seisomakatsomoissa.

Molemmilla alueilla on yhdenmukaiset palvelut: oma sisäänkäynti, kioski ja käymälät. Edellytämme ottelutapahtumassa kasvomaskin käyttöä. Pidäthän myös huolen hyvästä käsihygieniasta, sekä turvaväleistä muihin katsojiin. Käsidesiä on saatavilla sisääntuloporteilla, kioskien yhteydessä, sekä käymälöissä.

Ethän tule ottelutapahtumaan sairaana tai jos sinulla on minkäänlaisia koronavirustautiin sopivia oireita. Tällöin voit seurata ottelua suorana Ruutu+ -palvelusta. Suoraan lähetykseen pääset klikkaamalla tästä!

Toivomme, että noudatat ohjeita tarkkaan, jotta kaikki pääsevät nauttimaan espoolaisesta huippujalkapallosta turvallisesti. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Honka perjantaina PK-35 Vantaan vieraaksi

Honka pelaa perjantaina 28.5. toisen peräkkäisen vierasottelunsa, kun joukkue kohtaa Myyrmäen stadionilla PK-35 Vantaan. 19.00 alkavaa ottelua voi seurata suorana Ruutu+:n kautta!

Hongan viime ottelut ovat olleet tulosten valossa vaikeita, sillä viimeisestä viidestä ottelustaan keltamustat ovat voittaneet vain yhden. Viime kierroksella joukkue koki tasaisen ottelun jälkeen niukan 2-1 tappion TiPS:n vieraana. Perjantain otteluun Honka lähtee Kansallisen Liigan kuudennelta sijalta. Keltamustien yläpuolella sijoilla neljä ja viisi olevat perjantain vastustaja PK-35 Vantaa ja HJK ovat keränneet kolme pistettä Honkaa enemmän.

– Jaossa on erittäin tärkeät pisteet, jotka jokainen haluaa voittaa. Edelliset pistemenetyksemme ovat olleet hyvin pienestä kiinni. Nyt pyrimme kääntämään ne pienet asiat meidän eduksemme. Kunhan pelaamme varmasti kentän molemmissa päissä, niin pisteet ovat meidän, sanoo yhtä vaille kaikissa kauden liigaotteluissa Hongan maalia vartioinut Sofia Manner.

Manner on pelannut kaudella jo kolme nollapeliä, ja Honka onkin päästänyt seitsemässä ottelussa vain kahdeksan maalia, mikä on sarjan kolmanneksi vähiten. Toisaalta hyökkäyspelaamisessa on kehitettävää, sillä seitsemän tehtyä maalia on sarjassa vasta seitsemänneksi eniten.

Perjantain vastustaja PK-35 Vantaa kuuluu 2010-luvun suurimpiin menestyjiin, sillä seura voitti peräti seitsemästi Suomen mestaruuden. Viime vuosina se on joutunut kuitenkin hakemaan uutta nousua Ykkösestä asti ja pelaa nyt uuden sarjanousunsa jälkeen toista peräkkäistä kauttaan Kansallisessa Liigassa.

Viime kauden päätteeksi seitsemänneksi sijoittunut joukkue tähtää tällä kaudella varmasti korkeammalle. Alkukaudesta Jari Väisäsen valmentama ryhmä on kerännyt seitsemästä pelatusta ottelusta kolmen voiton, kahden tasapelin ja kahden tappion myötä yksitoista pistettä.

Joukkueen paras maalintekijä on viisi maalia laukonut Oona Sevenius. Viime kauden paras maalintekijä Wilma Forsblom on antanut tulitukea kolmella osumallaan. Kapteeni Sanna Saarinen on tarjoillut syötön kolmeen maaliin.

Honka ja PK-35 Vantaa kohtasivat helmikuussa Suomen Cupin lohkovaiheessa. Silloinkin joukkueiden välillä nähtiin tasainen kamppailu, ja lopulta päädyttiinkin pistejakoon 1-1 lukemin. Hongan maalin ottelussa iski Tiia Savolainen.

Suoraan lähetykseen PK-35 Vantaan ja Hongan välisestä ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

Honka lauantaina TiPS:n vieraaksi

FC Honka matkaa lauantaina lyhyen vieraspelimatkan naapurikaupunki Vantaan Myyrmäkeen, jossa vastaan asettuu TiPS. Ottelu käynnistyy kello 18.00 ja sitä voi seurata suorana Ruutu+:n kautta!

Honka lähtee lauantain otteluun Kansallisen Liigan kuudennelta sijalta. Tasaisessa sarjassa erot ovat kuitenkin pieniä. Lauantain vastustaja TiPS on kolmantena, eroa Honkaan on vain neljä pistettä. Keltamustat lähtevät hakemaan voittoa kolmen voitottoman ottelun jälkeen. Viime kierroksella Honka pelasi maalittoman tasapelin HJK:ta vastaan, sitä ennen tilillä oli kaksi peräkäistä tappiota.

Vaikka tuloksissa on ollut viime aikoina parannettavaa, Hongan pelaamisesta löytyy paljon myös positiivista.

Puolustuspää on pitänyt hyvin. Kuudella päästetyllä maalilla Honka on yksi sarjan parhaiten puolustaneista joukkueista. Vain kärkikaksikko KuPS ja Åland United ovat päästäneet vähemmän maaleja. Maalinteossa sen sijaan on kehitettävää. Kuudella tehdyllä maalillaan Honka on tällä hetkellä vasta seitsemänneksi eniten vastustajan maaliverkkoihin osunut joukkue.

– Olemme pystyneet kehittämään peliämme ottelu ottelulta. Nyt meidän täytyy hioa kuntoon vielä viimeisen kolmanneksen ratkaisut, jotta saamme pisteet kotiin, kommentoi myös joukkueen kapteeni Milla Punsar.

Lauantain vastustaja TiPS löytyy siis tällä hetkellä Kansallisen Liigan kolmannelta sijalta. Joukkueella on neljän voiton ja kahden tappion myötä kasassa kaksitoista pistettä. Tikkurilalaiset ovat onnistuneet kaatamaan Åland Unitedin, PK-35:den, Ilveksen, sekä PK-35 Vantaan. Tappiot ovat tulleet HJK:ta vastaan kotikentällä, sekä viime kierroksella Kuopiossa, jossa KuPS oli vahvempi luvuin 5-1.

TiPS:n maalintekijätilaston kärjestä löytyy tuttu nimi, Roosa Ariyo, joka on laukonut kuuteen peliin viisi maalia. Toiseksi tehokkain pelaaja on ollut Elli-Noora Kainulainen, joka on kolmen tehdyn maalinsa lisäksi tarjoillut syötöt kahteen osumaan.

Honka ja TiPS kohtasivat maaliskuussa Suomen Cupin lohkovaiheessa. TiPS johti ottelua kahteen otteeseen, mutta Honka nousi lopulta komeaan 4-2 voittoon.

– Lauantaina vastassa on nuori ja nälkäinen joukkue. Kun puolustamme tarkasti ja onnistumme maalinteossa, saamme kolme pistettä Tapiolaan, Punsar summaa.

Suoraan lähetykseen ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

Honka kohtaa maanantaina HJK:n

Hongan Kansallisen Liigan kausi jatkuu jälleen maanantaina kello 18.30. Edessä on toinen peräkkäinen kotiottelu, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu HJK. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana Ruutu+:sta!

Hongan pari viimeistä ottelua eivät ole tuoneet toivottuja tuloksia. Tasapelillä ja kahdella voitolla kautensa aloittaneet keltamustat ovat nyt kärsineet kaksi tappiota peräkkäin. Viime kierroksella KuPS oli parempi, loppulukemien ollessa tulostaululla 1-3.

Vaikka takana on kaksi tappiota peräjälkeen, ei Hongassa ole vaivuttu synkkyyteen, vaan luotto omaan tekemiseen on korkealla.

– Meillä on paljon hyviä elementtejä pelissä. Kun saamme vielä viimeisen silauksen ja huolellisuuden mukaan niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin, tulee myös tulos varmasti kääntymään meidän eduksemme, kommentoi puolustaja Katarina Naumanen.

Hongan maalista KuPS:ia vastaan vastannut Heini Toivonen on joukkueen tämänhetkinen maalipörssikärki kahdella osumallaan. Kuusi maalia tehneen Hongan muut maalit on merkitty Milla Punsarille, Aino Vuoriselle, Jasmin Leppiojalle, sekä Wilma Spetsille. Niia Salminen ja Eveliina Parikka ovat molemmat tarjoilleet syötöt kahteen maaliin.

HJK-otteluun Honka lähtee sarjataulukon sijalta viisi. HJK on kolme pistettä ja yhden sijan edellä.

Helsinkiläiset avasivat kautensa kahdella voitolla, kun JyPK ja TiPS kaatuivat. Kolmannella kierroksella KuPS oli HJK:ta vahvempi, jonka jälkeen joukkue pelasi 1-1 tasapelin PK-35 Vantaan kanssa. Viime kierroksella HJK palasi jälleen voittokantaan, kun se kaatoi PK-35:den 3-1. HJK:n paras maalintekijä on kolmesti osunut Katariina Kosola.

– Maanantaina on tiedossa jälleen tasainen vääntö, jossa pienet yksityiskohdat ratkaisevat sen, kenelle pinnat menevät, Naumanen tiivistää.

Viime kaudella Hongan ja HJK:n keskinäisissä kohtaamisissa voiton menivät tasan, molempien voittaessa kotikentällään. HJK oli Bolt Arenalla parempi luvuin 1-0, Honka Tapiolan urheilupuiston nurmella 2-0.

Hongan pelaajistosta Eveliina Parikka ja Hanna Ruohomaa edustivat vielä viime kaudella HJK:ta, joten kaksikko pääsee maanantaina mahdollisesti rokottamaan entistä seuraansa. HJK:n paitaa tällä kaudella kantaa puolestaan Hongan viime kauden joukkueesta Vilma Hakala.

Suoraan lähetykseen ottelusta pääset klikkaamalla tästä!

Yhteistyössä