Otteluennakko

Suomen Cup käyntiin lauantaina PK-35 Vantaata vastaan

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka avaa kilpailullisen kautensa vuoden 2021 osalta ylihuomenna lauantaina, kun joukkue kohtaa Suomen Cupissa PK-35 Vantaan. Ottelu käynnistyy Myyrmäki-hallissa kello 14.00.

Hongalla on otteluun lähtiessä alla kaksi harjoitusottelua. Ensimmäinen päättyi Hongan 2-1 voittoon Ilveksestä, ja viikko sitten U17-maajoukkuetta vastaan päädyttiin 2-2 tasatulokseen.

Hongan viime kaudelta tuttu runko on vahvistunut talven aikana useammalla uudella pelaajalla. Joukkueeseen ovat saapuneet Hanna Ruohomaa, Eveliina Parikka, Daniela Sandås, Niia Salminen, Sonja Ferm, sekä Katja ja Krista Hakala.

Päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä on hyvin tyytyväinen kasassa olevaan ryhmään.

– Meillä on kasassa erittäin kilpailukykyinen ja tasainen joukkue. Sisäinen kilpailu pelipaikoista on todella kovaa. Kun saamme vielä erilaisia vaivoja kuntouttavat pelaajat mukaan, niin meillä on erittäin vahva nippu, ja pystymme tekemään tarvittavaa rotaatiota ottelusta toiseen, hän toteaa.

Suomen Cupin lohkovaihe pelataan kolmen joukkueen yksinkertaisissa lohkoissa. Jokaiselle joukkueella kertyy siis vain kaksi ottelua, joten jokainen piste on erittäin tärkeä.

– Kun pelataan näin aikaisessa vaiheessa, keskellä kovinta harjoituskautta, tuo se tottakai hieman haastetta. Joudumme tasapainottelemaan kuormituksen kanssa. Silti, Suomen Cuppiin lähdetään aina ilman muuta sillä ajatuksella, että haluamme mennä loppuun saakka ja voittaa koko kilpailun. Tuskin millään joukkueella on vielä helmikuussa joukkuepeli täysin valmista, mutta tämä on hyvä mittari siihen, missä me menemme juuri nyt, Lappi-Seppälä sanoo.

Viime kaudella seitsemänneksi Kansallisessa Liigassa sijoittunut PK-35 Vantaa on Hongan tapaan pitänyt viime kauden pelaajarunkonsa hyvin kasassa. Uusina niminä joukkueeseen ovat saapuneet mm. Laura Kölhi TiPS:istä, Rosa-Tuulia Mikkola Ilveksestä, sekä Reetta Suomela VJS:stä.

PK käynnisti Suomen Cupin viime viikolla voitolla, kun vantaalaisten keskinäisessä kaatui TiPS lukemin 4-1. Lappi-Seppälä tietää, kuinka vaarallinen joukkue lauantain vastustaja on.

– PK-35 Vantaa on ollut meille aina todella tiukka vastus. Varsinkin Cupin ottelut ovat olleet aina hyvin tasaisia. Näen, että he ovat jonkin verran vahvistuneet viime kaudesta. Se, miten he voittivat TiPS:n viime pelissä on osoitus siitä, että kyseessä on vaarallinen joukkue, jota ei voi lainkaan aliarvioida.

Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta kotijoukkue lähettää sen suorana SolidSportin kautta 10 euron hintaan.

Kausi päätökseen kotinurmella

FC Hongan kausi Kansallisessa Liigassa päättyy sunnuntaina, kun keltamustat kohtaavat Tapiolan urheilupuiston nurmella Åland Unitedin. Ottelu käynnistyy kello 14.00.

Ottelusta ei panoksia puutu, sillä molemmilla joukkueilla on vielä pelattavaa.

– Erikoinen kausi saadaan vihdoin päätökseen sunnuntaina. On hienoa, että saamme pelata ottelun Tapiolan nurmella, sanoo Hongan kapteeni Milla Punsar.

Honka taistelee yhä pronssimitaleista. Se lähtee kauden päätösotteluun neljänneltä sijalta. Jos Honka voittaa sunnuntaina ja TiPS kaataa omassa ottelussaan KuPS:n, nappaa Honka pronssit.

– Olemme loppukaudesta petranneet puolustuspelaamistamme. Lisäksi olemme löytäneet sopivan rentouden kentällä. Mielestäni nämä kaksi asiaa ovat avaimet voittoon myös sunnuntaina. Kolmea pistettä lähdetään tietenkin hakemaan ja sitten katsotaan mihin se riittää, Punsar toteaa.

Honka lähtee otteluun huippuvireessä, neljän ottelun voittoputkessa. Viime kierroksella kaatui TPS vieraissa.

Hongan sisäisen maalitilaston kärkinimi on seitsemän maalia tehnyt Dana Leskinen. Kahteen viime otteluun upeat kaukolaukausmaalit iskenyt Punsar on toisena viidellä osumallaan. Seuraavina tulevat neljän maalin Tiia Savolainen ja Inka Kaivola.

Åland United puolestaan lähtee otteluun sarjan kärkipaikalta. Se taistelee mestaruudesta TiPS:n kanssa. Joukkueet lähtevät viimeiselle kierrokselle tasapisteistä, Åland Unitedin ollessa maalieron turvin kärjessä.

Ahvenanmaalaiset ovat olleet tällä kaudella erittäin vahva joukkue. Tappioita joukkue on koko kaudella kärsinyt vain kolme ja tasapelejäkin on vain yksi. Voittoja on siis kertynyt peräti kolmetoista kappaletta.

ÅU:n puolustus maajoukkuevahti Anna Tammisen johdolla on vaikea murrettava, sillä joukkue on päästänyt koko kaudella vain yhdeksän maalia. Se on pienin lukema koko Kansallisessa Liigassa.

Toisaalta myös Hongan puolustus on viime otteluissa ollut kovalla tasolla. Kolmeen viime otteluun mukaan on mahtunut vain yksi takaiskusosuma. Maalitekokin molemmilta joukkueilta onnistuu. Honka on tehnyt viimeisessä neljässä ottelussaan yhteensä neljätoista maalia. Åland on koko kauden ajalta kolmanneksi tehokkain joukkue. Vastaava saldo viimeisimmistä neljästä ottelusta on kahdeksan osumaa.

Honka ja Åland United ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella. Ahvenanmaalla pelatun ottelun voitti kotijoukkue luvuin 2-1. Hongalla on siis mitalitaiston lisäksi revanssihaluja.

FC Honka-Åland United siis sunnuntaina 8.11. kello 14.00 Tapiolan urheilupuistossa. Tervetuloa siis vielä kerran tällä kaudella nauttimaan huippujalkapallosta Tapiolaan!

Kauden viimeinen vierasottelu sunnuntaina Turussa

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka pelaa kauden viimeisen vierasottelunsa ja koko kauden toiseksi viimeisen ottelunsa ylihuomenna sunnuntaina, kun keltamustat kohtaavat Turun Yläkentällä TPS:n. Ottelu käynnistyy kello 14.00.

Honka lähtee otteluun hyvässä vireessä, sillä joukkueella on alla kolmen ottelun mittainen voittoputki. Sen aikana ovat kaatuneet niin JyPK, PK-35 kuin viimeiseimpänä HJK:kin. Kahdessa viimeisimmässä Honka on pitänyt myös nollat omassa päässä.

– Kyllähän se viime voittojen avain on kuitenkin ollut se nollapeli omassa päädyssä. Maalien teossa olemme kehittyneet pitkin kautta tasaisesti, ehjän puolustuspelin kokoon saamisessa kesti pidempään. Lisäksi onnistumiset ruokkivat tietenkin onnistumisia, ja tuovat rohkeutta pelata. Se on näkynyt, ja olemme yksilötasolla olleet viime peleissä paremmalla tasolla, kommentoi toppari Katarina Naumanen.

Honka ja TPS kohtasivat kerran aiemmin tällä kaudella. Silloin vierasjoukkue haki Tapiolan urheilupuistosta voiton, loppulukemien ollessa 0-1. Naumasen mukaan Honka lähtee Turkuun erittäin revanssinälkäisenä.

– TPS osaa tehdä vastustajan pelin hankalaksi. Viimeksi emme saaneet löydettyä lopullista keinoa murtaa heidän matalaa blokkiaan. Tarvitsemme entistäkin enemmän maalinälkää ja kärsivällisyyttä murtautua hyville maalintekopaikoille. Samaan aikaan lähdemme tietenkin siitä, ettei omissa soi. TPS sai viimeksi meiltä päänahan. Nyt on aika maksaa kalavelat takaisin, hän sanoo.

TPS:llä on kauden viimeisissä otteluissa vielä erittäin paljon pelattavaa, sillä turkulaiset taistelevat yhä sarjapaikastaan ensi kaudelle. Honkaa vastaan lähtiessä joukkue on sarjan viimeisenä, mutta piste-ero karsijan paikalla olevaan Ilvekseen on vain kolme pistettä.

Pitkään ilman voittoja taivaltanut TPS on petrannut kauden loppupuolella. Hongan lisäksi se on ottanut voiton myös Ilveksestä. Mustavalkoiset antavatkin varmasti kotonaan erittäin kovan vastuksen.

Honka löytyy otteluun lähtiessä sarjan sijalta viisi. Keltamustilla on vielä mahdollisuudet nousta pronssimitaleille, mutta sitä varten toki vaadittaisiin suotuisia tuloksia myös muissa otteluissa.

– Kaksi peliä enää kautta jäljellä, se jos mikä antaa lisäboostia. Ei ole tarvetta säästellä, voi keskittyä vain tähän hetkeen ja laittaa kaiken likoon, Naumanen päättää.

TPS-FC Honka käynnistyy siis Turun Yläkentällä sunnuntaina 1.11. kello 14.00. Jos et pääse paikanpäälle, näkyy ottelu tuttuun tapaan suorana myös Ruudusta!

TPS-ottelun jälkeen Honka päättää kautensa Kansallisessa Liigassa kotiottelulla Tapiolan urheilupuistossa, kun sunnuntaina 8.11. kello 14.00 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi Åland United. Tervetuloa silloin kannustaman Honka vielä kerran tällä kaudella voittoon!

Honka ja HJK kohtaavat perjantaina Tapiolassa

FC Honka pelaa perjantaina kauden toiseksi viimeisen kotiottelunsa Kansallisessa Liigassa, kun HJK saapuu keltamustien vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon.

Honka lähtee otteluun hyvässä vireessä, sillä se on voittanut kaksi viimeisintä otteluaan. Ensin kaatui JyPK komean nousun päätteeksi 3-2 ja viime kierroksella PK-35 vakuuttavalla esityksellä lukemin 4-0. Otteluun lähtiessä Honka on Kansallisen Liigan sarjataulukossa viidentenä.

Keskikenttäpelaaja Saara Lappalaisen mukaan voitot tuovat toki hyvää fiilistä, mutta siihen ei voi tuudittautua liikaa.

– Kaksi edellistä voittoamme ovat luoneet meille paljon hyvää fiilistä, mutta täytyy muistaa, että tämä on taas täysin uusi peli. Luottamus joukkueeseen on kuitenkin kova ja olemme näyttäneet, että pystymme nousemaan voittoon vaikeistakin takaa-ajoasemista.

Viime kierroksella PK-35:ttä vastaan kaksi kertaa osunut Jasmin Leppioja nosti samalla kauden maalimääränsä kolmeen. Kolmesti ovat osuneet myös Milla Punsar, Tiia Savolainen ja Aino Vuorinen. Keltamustien sisäisät maalipörssiä johtaa kuuden maalin Dana Leskinen, perässään neljästi osunut Inka Kaivola.

Perjantain vastustaja HJK taistelee yhä liigan kärkipäässä. Honkaa vastaan se lähtee sarjan kolmannelta sijalta, neljä pistettä kärkikaksikkoa Åland United-TiPS perässä. Neljäntenä oleva KuPS jahtaa helsinkiläisiä pisteen perässä.

HJK:n paras maalintekijä on tällä kaudella ollut viisi maalia iskenyt Essi Sainio. Emmaliina Tulkilla on kasassa neljä osumaa, Katariina Kosolalla kolme.

– Nyt vastassa on ennakkoon hieman haastavammaksi pestattu joukkue, joka haluaa mielellään pitää paljon palloa. Tämä tietää meille paljon juoksumetrejä, mutta kotikenttäetu on meidän puolellamme. Revanssin halu joukkueessa on kova!

Honka koki joukkueiden aikaisemmassa kohtaamisessa niukan 0-1 tappion Töölön Bolt Arenalla.

FC Honka-HJK siis Tapiolan urheilupuistossa perjantaina 16.10. kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Huom! Kansallisen Liigan otteluissa edellytetään kasvomaskin käyttöä. Maskin käyttö on edellytys ottelutapahtumaan pääsemiselle. Huomioitavaa on, että edellytys ei koske alle 15-vuotiaita.

Muistathan pitää huolta myös muista turvallisuusohjeista. Älä saavu otteluun sairaana! Pidä huolta hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä!

Ruutu näyttää ottelun tuttuun tapaan suorana!

Honka lauantaina PK-35:den vieraaksi

FC Honka palaa lähes kahden viikon tauon jälkeen pelikentille, kun joukkue kohtaa Pihlajamäen MagneCit Areenalla PK-35:den lauantaina 10.10. Ottelu käynnistyy kello 14.00.

Honka tarjosi viimeisimmässä ottelussaan todellisen nousun. Keltamustat olivat 0-3 tappiolla JyPK:ta vastaan, mutta erittäin vahva toisen nelivitosen esitys toi 4-3 voiton. Aino Vuorinen iski maaleista kaksi, Wilma Spets ja Dana Leskinen molemmat yhden.

Honka on tehnyt koko kaudella yhteensä 24 maalia, neljänneksi eniten Kansallisessa Liigassa. Maaleista kuudesta on vastannut Dana Leskinen, Inka Kaivolalla ja Tiia Savolaisella on kasassa kolme osumaa. Loukkaantumisen jälkeen vahvasti kentille palannut Vuorinen on osunut kuuteen otteluun kahdesti. Kaksi maalia löytyy myös Vilma Hakalan, Milla Punsarin ja Wilma Spetsin tileiltä, ja yhden ovat tehneet Katarina Naumanen, Jasmin Leppioja, sekä Riikka Hannula. Yksi maali on merkitty vastustajan omaksi maaliksi.

Honka ja PK-35 ovat kohdanneet kerran aiemmin kuluneella kaudella. Tapiolan urheilupuistossa nähtiin erittäin tasainen kamppailu, mutta Katja Hakalan tehtyä ottelun ainoaksi jääneen maalin matkasivat pisteet Helsinkiin.

– Viime kohtaamisesta jäi varmasti hampaankoloon, joten lähdetään hyvällä pöhinällä lauantaina hakemaan voittoa. Meillä on takana hyvät treeniviikot. Olemme saaneet hyvin levättyä ja treenattua kohti tätä kamppailua. Joukkueen pelaaminen kehittyy koko ajan. Halusta ja tahdosta mikään ei jää kiinni, Hongan toppari Heini Toivonen sanoo.

Lauantain otteluun joukkueet lähtevät tasapisteistä. Molemmilla on kasassa kuuden voiton, kolmen tasapelin ja viiden tappion myötä 21 pistettä. Honka on sijan edellä viidentenä, joukkueista enemmän maaleja tehneenä.

Erittäin vahvasti kauden aloittaneelle PK-35:delle viime kierrokset ovat olleet vaikeampia. Viidestä viimeisestä ottelustaan se on onnistunut voittamaan vain yhden, muissa neljässä vastustaja on ollut parempi.

Joukkueen kapteeni Amanda Rantanen on ollut suuressa roolissa tällä kaudella. PK:n neljästätoista tehdystä maalista Rantanen on tehnyt kahdeksan. Kunniaa täytyy jakaa myös joukkueen puolustuspelille, viimeisenä lukkonaan maalivahti Lotta Rosenström, sillä omiin on mennyt vain kaksitoista maalia. Parempi saldo löytyy ainoastaan sarjakärki Åland Unitedilta, sarjakakkosen TiPS:n saldo näyttää samaa lukemaa.

PK-35-FC Honka pelataan siis MagneCit Areenalla lauantaina 10.10. kello 14.00 alkaen. Muistathan saapua otteluun vain terveenä! Jos olet kipeä tai et muuten pääse paikalle, seuraa ottelua suorana Ruudusta!

PK-ottelun jälkeen Honka palaa kotikentälleen Tapiolan urheilupuistoon, kun perjantaina 16.10. vieraaksi saapuu HJK. Ottelu käynnistyy kello 18.30. Tervetuloa!

Honka sunnuntaina JyPK:n vieraaksi

FC Honka palaa ottelutauolta jälleen peleille sunnuntaina 27.9., kun keltamustat matkaavat Jyväskylään JyPK:n vieraaksi. Ottelu käynnistyy Harjulla kello 16.00. Jos et pääse paikan päälle, näyttää Ruutu+ ottelun tuttuun tapaan suorana lähetyksenä.

Honka lähtee otteluun sarjan kuudennelta sijalta. Kolmestatoista ottelusta keltamustilla on kasassa viisi voittoa, kolme tasapeliä ja viisi tappiota, ja sen myötä kahdeksantoista pistettä. Viime kierroksella Honka koki 0-1 tappion TPS:lle.

– Edellinen ottelumme oli tuloksellisesti pettymys, mutta siitä on käännetty katseet kohti tulevaa, ja voitontahtomme on kova, sanoo joukkueen kapteeni Milla Punsar.

Hongan paras maalintekijä on viisi maalia laukonut, koko Kansallisen Liigan maalipörssin viidenneltä sijalta löytyvä Dana Leskinen.

Sunnuntain kotijoukkue JyPK löytyy sarjan toiseksi viimeiseltä sijalta, tasapisteissä sijaa ylemäpänä olevan Ilveksen kanssa. Viimeisimmässä ottelussaan jyväskyläläiset voittivat TPS:n luvuin 2-1.

Kesken kauden Jyväskylään palannut Henna Honkanen on ollut kovassa vireessä. Vain kuusi ottelua pelannut Honkanen on neljällä maalillaan joukkueensa paras maalintekijä.

Sarjasijoituksestaan huolimatta JyPK on näyttänyt tällä kaudella olevansa erittäin vaarallinen joukkue. Se kaatoi mm. HJK:n kotikentällään 2-0 lukemin. Punsar tietääkin, että vastaan tulee hyvä joukkue.

– Vaikka JyPK on sarjataulukon häntäpäässä, on se näyttänyt hyviä otteitta mm. HJK:ta vastaan ja taistelee nyt tärkeistä pisteistä. Meillä on kuitenkin hyvä valmistautuminen joukkueena takana ja olemme valmiina hakemaan kolme pojoa Espooseen! Tiedän varmuudella, että ensimmäiset Honka-fanit ovat jo päivää ennen ottelua Jyväskylässä, mutta fanikatsomossa on vielä tilaa, joten nähdään Harjulla!, hän päättää.

Honka ja JyPK ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kerran aiemmin. Tapiolan urheilupuistossa nähtiin tasainen kamppailu, jonka Honka lopulta voitti Dana Leskisen ja Vilma Hakalan maaleilla 2-1.

JyPK-ottelun jälkeen Honka jatkaa vierasotteluiden tiellä, sillä keltamustat matkaavat lauantaina 10.10. Pihlajamäen MagneCit Areenalle PK-35:den vieraaksi kello 14.00 alkavaan otteluun. Hongan seuraava kotiottelu Tapiolan urheilupuiston nurmella pelataan perjantaina 16.10. kello 18.30 alkaen. Silloin vieraaksi saapuu HJK. Tervetuloa kannustamaan keltamustat voittoon!

FC Honka kohtaa lauantaina kotikentällään TPS:n

FC Honka pelaa kotikentällään Tapiolan urheilupuiston nurmella jälleen ylihuomenna lauantaina 12.9. Vieraaksi kello 15.00 alkavaan otteluun saapuu TPS.

FC Honka on ollut viime otteluissaan kelpo vireessä, sillä se on pelannut viimeiset neljä ottelua ilman tappiota. PK-35 Vantaa ja Ilves ovat kaatuneet keltamustien käsittelyssä, ja KuPS:ia ja TiPS:ia vastaan on päädytty pistejakoon.

Honka lähtee otteluun sarjan kuudennelta sijalta. Voitolla sillä on mahdollisuus nousta tasapisteisiin viidentenä olevan, toistaiseksi ottelun enemmän pelanneen PK-35:den kanssa. Kolmas sija on kuuden pisteen päässä, joten mitaleillekin keltamustilla on vielä hyvät mahdollisuudet.

– Odotan innolla lauantain ottelua vanhaa seuraani vastaan, missä pelaa paljon tuttuja. TPS on ollut meille vaikea vastustaja ja tästäkin tulee varmasti jännittävä ottelu. Olemme harjoitelleet hyvin ja keskittyneet vahvuuksiimme, joiden avulla menemme hakemaan kolme pistettä lauantaina. Omalla kohdalla ottelussa on myös pieni erityinen kipinänsä, sillä vastustajan riveistä löytyy pikkusiskoni, kommentoi Hongan keskikenttäpelaaja Wilma Spets.

Sisko Viivi Spets onkin saanut vastuuta TPS:n paidassa tällä kaudella, sillä minuutteja on tullut jokaisessa Kansallisen Liigan ottelussa.

Spetsin lisäksi nykyhonkalaisista aiemmin urallaan TPS:ää on edustanut myös huippuvireeseen viime otteluissa noussut Tiia Savolainen. Laitahyökkääjä on laukonut neljään viime otteluun kolme maalia.

Vierailija TPS:lle kausi on ollut vaikea. Joukkue on onnistunut keräämään kahdestatoista ottelusta vain yhden tasapelipisteen ja löytyy sarjan viimeiseltä sijalta. Turkulaisia ei sovi kuitenkaan lainkaan aliarvioida, sillä esimerkiksi sarjan kaksi kärkijoukkuetta, Åland United ja TiPS ovat onnistuneet voittamaan mustavalkoiset vain niukasti 1-0. TPS:n suurin ongelma on ollut maalinteko, sillä se on tehnyt vain kolme maalia. Toiseksi pienin maalisaldo on PK-35:dellä, kolmetoista osumaa.

Honka ja TPS kohtasivat myös talvella Suomen Cupissa, jolloin Honka vei voiton Jasmin Leppiojan osumalla. Viime liigakaudella joukkueet kohtasivat kahdesti. Turussa päädyttiin pistejakoon numeroin 1-1 ja Espoossa keltamustat olivat parempia luvuin 1-0.

FC Honka-TPS käynnistyy Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 12.9. kello 15.00 alkaen. Otteluun on vapaa sisäänpääsy, joten saavu ehdottomasti paikalle kannustamaan Honka voittoon!

Muistathan pitää ottelutapahtumassa huolta turvaväleistä. Älä saavu edes hieman sairaana otteluun, vaan nauti huippujalkapallosta silloin kotona Ruutu+:n kautta.

Kansallisen Liigan keltamustat kohtaavat lauantaina Tapiolassa

Kansallisen Liigan viikonlopun kierroksella kohtaavat sarjan kaksi keltamustaa joukkuetta, kun KuPS saapuu FC Hongan vieraaksi Tapiolaan. Ottelu käynnistyy lauantaina 5.9. kello 16.00.

FC Honka on hieman vaikeamman vaiheen jälkeen palannut jälleen pistekantaan. Viimeisestä kolmesta ottelustaan se on voittanut kaksi ja pelannut kerran tasan. Viime kierroksella kaatui PK-35 Vantaa luvuin 3-1. Ottelussa Hongan maaleista vastasivat tasoitusmaalin laukonut Jasmin Leppioja, sekä upealla yläkulmalaukauksella Hongan johtoon vienyt Tiia Savolainen. Keltamustien kolmas osuma merkittiin omaksi maaliksi. Sarjataulukossa Honka pitää hallussaan sijaa kuusi.

– Olemme löytäneet viime otteluissa taas paremmin yhteisen sävelen pelaamiseemme. Olemme pystyneet pyörittämään peliä joukkueena ja tasapainottamaan pelaamistamme kentän eri osa-alueilla. Meillä on nyt erittäin hyvä peli-ilme ja uskon, että se löytyy myös lauantain ottelussa, kommentoi Hongan hyökkääjä Dana Leskinen.

KuPS löytyy otteluun lähtiessä Kansallisen Liigan sarjataulukosta sijalta kolme. Se on kerännyt kahdestatoista pelaamastaan ottelusta yhteensä kaksikymmentäkaksi pistettä. Hongalla vastaava saldo on yksitoista pelattua ottelua ja seitsemäntoista pistettä.

Kuopiolaiset ovat myös otteluun lähtiessä vahvassa vireessä. Kolmessa viime ottelussa joukkue on kaatanut niin TPS:n, JyPK:n, kuin viimeisimpänä HJK:nkin. KuPS on hyökkäyspäässä erittäin kovatasoinen, sillä se on iskenyt tällä kaudella yhteensä 32 maalia. Se on yksitoista enemmän, kun Kansallisen Liigan toiseksi tehokkain joukkue Åland United. Hyökkääjät Gentjana Rochi (12 maalia) ja Aino Kröger (9 maalia) pitävätkin hallussaan liigan maalipörssin kahta kärkisijaa.

Joukkueet ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella. Silloin Honka oli Kuopiossa tyly vieras ja haki täyden pistepotin mukaansa Espooseen Leskisen hattutempun siivittämänä. Loppulukemiksi kirjattiin 1-3.

– KuPS on erittäin fyysinen ja taitava joukkue ja heillä on paljon hyviä yksilöitä. Helppoa ottelua ei varmasti ole edessä. Meidän täytyy pelata hyvällä joukkuehengellä ja näyttää samanlaista virtaa kuin PK-ottelussa, Leskinen sanoo.

Kansallinen Liiga ja sen joukkueet ottavat viikonlopun kierroksella vahvasti kantaa samanarvoisuuden puolesta, kun liigajoukkueiden pelaajat käyttävät otteluissaan sateenkaaren värisiä kengännauhoja.

FC Honka-KuPS siis Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 5.9. kello 16.00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Muistathan saapua otteluun ainoastaan täysin terveenä! Ruutu näyttää ottelun suorana!

FC Honka sunnuntaina PK-35 Vantaan vieraaksi

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka matkaa ylihuomenna sunnuntaina 30.8. naapurikaupunkiin Vantaalle, kun joukkue kohtaa Myyrmäen stadionilla PK-35 Vantaan. Ottelu käynnistyy kello 17.00.

FC Honka on kääntänyt kolmen tappiollisen ottelun jälkeen vireensä jälleen paremmaksi. Viimeisestä kahdesta ottelusta kasassa on neljä sarjapistettä, kun Ilves kaatui 3-2 ja viime kierroksella päädyttiin TiPS:n kanssa pistejakoon luvuin 2-2.

Honka johti TiPS:iä vastaan kahdesti, mutta molemmilla kerroilla tikkurilalaiset onnistuivat tulemaan vielä tasoihin. Keltamustien maaleista ottelussa vastasivat Katarina Naumanen sekä Tiia Savolainen.

– Viime kierroksen pistejako TiPS:iä vastaan jäi varmasti kaivelemaan hampankoloon, vaikka ottelu olikin meiltä hyvä! Pisteistähän Kansallisessa liigassa pelataan. Sunnuntain vastustaja PK-35 Vantaa lukeutuu entisiin seuroihini ja väännöt heitä vastaan ovat aina olleet hyvin tasaisia, kommentoi Hongan hyökkääjä Jasmin Leppioja.

Joukkueet lähtevät sunnuntain otteluun sarjan peräkkäisiltä sijoilta. FC Honka on seitsemäntenä neljällätoista pisteellä, ja pisteen enemmän kerännyt PK-35 Vantaa sijan edellä kuudentena. Keltamustilla on tosin vantaalaisia yksi ottelu vähemmän pelattuna.

– Joukkueessa on ollut huikea fiilis kuluneilla viikoilla ja olemme pystyneet valmistautumaan peleihin erinomaisesti. Uskon ja tiedän meidän olevan vahvoja, koska pelaajatilanteemme on mitä erinomaisin tällä hetkellä. Sunnuntaina tulette näkemään vahvan ja taistelutahtoisen Hongan Vantaan illassa, Leppioja lupaa.

Pääsarjatasolle täksi kaudeksi palannut PK-35 Vantaa on voittanut yhdestätoista pelaamastaan ottelusta neljä. Tasapelejä on kasassa kolme ja neljästi vantaalaiset ovat joutuneet toteamaan vastustajan paremmakseen.

Honka-otteluun joukkue lähtee hyvävireisenä, sillä se ei ole hävinnyt viimeiseen viiteen liigaotteluun kertaakaan. Viimeisestä viidestä joukkue on voittanut kolme ja pelannut kaksi tasan. Viime kierroksella se kaatoi PK-35:den niukasti 2-1. Joukkueen sisäistä maalipörssiä johtaa kolmikko Oona Sevenius, Wilma Forsblom ja Netta Koso, joista jokaisella on tältä kaudelta kolme liigamaalia.

Honka on tehnyt tällä kaudella yhteensä viisitoista maalia. Neljä niistä on laukonut Dana Leskinen. Kahdesti ovat onnistuneet Tiia Savolainen, Inka Kaivola, Milla Punsar ja Vilma Hakala, ja kerran Riikka Hannula, Wilma Spets, sekä juuri TiPS:iä vastaan osunut Katarina Naumanen.

Honka ja PK-35 Vantaa kohtasivat aiemmin tällä kaudella Tapiolassa. Silloin vierailijat menivät Seveniuksen maalilla johtoon, mutta Honka tuli rinnalle ja ohi. Keltamustien tasoituksen teki Milla Punsar ja voittomaalin laukoi Riikka Hannula.

PK-35 Vantaa-FC Honka pelataan siis sunnuntaina 30.8. Myyrmäen stadionilla kello 17.00 alkaen.

Ottelua voi seurata suorana myös Ruudusta, sekä YleTV 2:selta!

Kotikentälleen Tapiolan urheilupuistoon Honka palaa lauantaina 5.9. Silloin kello 16.00 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu Kansallisen Liigan toinen keltamusta joukkue, KuPS. Tervetuloa!

FC Honka palaa kotikentälle, TiPS vieraaksi

FC Honka palaa kotikentälleen kolmen vierasottelun jälkeen, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 26.8. kello 19.00 alkavaan kamppailuun saapuu TiPS.

Honka katkaisi kolmen ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa viime kierroksella kaatamalla Ilveksen Tammelassa. Voitto oli todellinen osoitus Hongan joukkueen henkisestä kantista, sillä vielä 60. minuutilla keltamustat olivat kahden maalin tappioasemassa. Wilma Spetsin, Tiia Savolaisen ja Inka Kaivolan maalit toivat kuitenkin upean nousun päätteeksi Hongalle täyden pistepotin.

– Viime kierroksen Ilves-voitto oli koko joukkueelle todella tärkeä henkisellä tasolla, kun saimme lyhyen tappioputken vihdoin pakettiin. Meillä on ollut todella hyvä meininki joukkueen sisällä ja toivottavasti saamme sen taas siirrettyä kentälle, kommentoi hyökkääjä Aino Vuorinen TiPS-ottelun alla.

Vuoriselle Ilves-ottelun minuutit olivat kauden ensimmäiset. Hän kärsi alkukauden loukkaantumisesta, ja palasi innolla takaisin pelikentälle.

– Olen todella innoissani, että sain vihdoin omaltakin osalta kauden vauhtiin. Oli rankkaa katsoa alkukausi katsomosta, mutta olen nyt ehtinyt kerätä nälkää pelata koko alkukauden edestä, hän sanoo.

Vuorisen lisäksi Ilves-ottelussa pelasivat loukkaantumistensa jälkeen myös Katarina Naumanen ja Riikka Hannula. Lisäksi pitkään sivussa ollut maalivahti Nea Laitela, sekä viime kauden päätösottelussa loukkaantunut keskikenttäpelaaja Suvi Kärkkäinen pelasivat kauden avausminuuttinsa lauantaina Hongan kakkosjoukkueen kaataessa FC Kuusysin 5-2.

Keskiviikon vastustaja TiPS on ollut koko alkukauden erittäin vahva ja on vahvasti mukana kärkitaistelussa. Pauliina Miettisen valmentama tikkurilalaisryhmä koki kauden avaustappionsa vasta viime kierroksella, kun Åland United oli parempi luvuin 0-3. Nyt sarjakakkosena oleva TiPS oli ennen viime kierrosta voittanut kuusi ottelua ja pelannut kolmesti tasan.

Joukkueen paras maalintekijä on kuuteen otteluun kuudesti maalannut Roosa Ariyo, mutta tähtihyökkääjä on valitettavan loukkaantumisen vuoksi pitkään sivussa. Tehoja joukkueesta löytyy toki muiltakin pelaajilta. Nora Lehto on kolmella maalillaan joukkueen sisäisen maalipörssin kakkosena ja kaksikko Elli-Noora KainulainenJenna Topra löytyy Kansallisen Liigan syöttöpörssin sijoilta neljä ja kuusi.

Honka lähtee otteluun varmasti erittäin revanssihaluisena, sillä kauden toisella kierroksella keltamustat kärsivät Tikkurilassa 3-1 tappion.

Vuorinen tietää TiPS:n olevan erittäin kovatasoinen ryhmä.

– Keskiviikon ottelusta tulee varmasti kovatempoinen ja tasainen ottelu. TiPS on hyvä liikuttamaan palloa nopeasti ja vaarallisesti hyökkäysalueella, joten tilaa heille ei saa antaa yhtään. Voittoon vaaditaan varmasti parasta peliämme, mutta puhun koko joukkueen puolesta kun sanon että Honka ei halua hävitä enää otteluakaan tällä kaudella!

FC Honka-TiPS siis Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 26.8. kello 19.00 alkaen. Otteluun on vapaa sisäänpääsy, tervetuloa kannustamaan FC Honka voittoon!

Yhteistyössä