Otteluraportti

Honka kotivoittoon HPS:stä

Joukkueiden ensimmäisestä kohtaamista hallinnut, mutta tiukasti puolustaneelle HPS:lle 0-1 hävinnyt Honka lähti hakemaan revanssia Tapiolan urheilupuistossa. Kotijoukkue pelasikin vahvasti, ja iski tarvittavat maalit avausjaksolla. Niiden myötä pisteet jäivät Tapiolaan luvuin 2-0.

Avausjakso

Honka teki viime otteluun muutamia muutoksia. Jasmin Leppioja nousi avaukseen Hanna Ruohomaan tilalle, ja Daniela Sandås palasi avausyksitoistikkoon Eveliina Parikan pudotessa penkille.

Honka otti pelin komennon alusta asti itselleen, eikä kovalla prässillä päästänyt HPS:ää kontrolloituihin hyökkäyksiin. Ottelun avausmaali nähtiin 12. minuutilla. Aino Lehtinen kaatoi Milla Punsarin boksissa ja pallo vietiin pilkulle. Inka Kaivola laukoi pallon varmasti alakulmaan ja iski maalin toiseen peräkkäiseen otteluun.

Vieraisjoukkue HPS sai ensimmäisen hyvän paikkansa 21. minuutilla. Helmi Halomo pääsi katkomaan Hongan pelinrakentelun ja vapautti jouksuun Piipa Kämpin. Hyökkääjä laukoi vasurillaan, mutta Sofia Manner torjui alakulmaa kohti suuntautuneen vedon kulmapotkuksi.

HPS:n tasoitusmaali oli erittäin lähellä puolen tunnin kohdalla. Kämppi pääsi laukomaan maalin edustalle jääneestä irtopallosta, mutta Hongan onneksi pallo kolahti tolppaan ja siitä lähes maaliviivaa pitkin takaisin kentän puolelle ja Mannerin syliin.

Honka käytti seuraavan paikkansa tehokkaasti hyväkseen. Nana Yang antoi 39. minuutilla. kulmapotkun, Sandås palautti pallon boksista takaisin Yangille laitaan, jonka tarkka keskitys löysi maalinedustalta Jasmin Leppiojan. Hyökkääjä pääsi viimeistelemään vapaasti kauden kolmannen maalinsa ja Honka siirtyi 2-0 johtoon. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toinen jakso

Honka iski vaarallisesti pystyyn, kun oin kuusi minuuttia toista jaksoa oli pelattu. Aino Vuorisen laukaus kimposi kuitenkin HPS-puolustuksesta kulmapotkuksi.

50. minuutin pelin jälkeen sekä vieraiden Julia Haikonen, että kotijoukkueen Yang kokeilivat maalintekoa boksin ulkopuolelta, mutta kumpikaan kuti ei suuntautunut maalia kohti. Hieman myöhemmin myös Punsar laukoi kaukaa, mutta päin HPS-vahti Jessica Kiviahoa.

Honka piti pelin hallinnan vahvasti itsellään, eikä antanut HPS:lle mahdollisuuksia kunnon loppukiriin. Keltamustat saivat luotua muutamia hyviä paikkoja, kun mm. Aino Nurmi viritti kutinsa kohti maalia, mutta Kiviahon torjunnat pitivät lukemat ennallaan. Näin Espoossa myös päädyttiin Hongan 2-0 voittoon.

– Olen todella tyytyväinen peliin siinä mielessä, että olemme puhuneet paljon siitä, miten aiemmin tällä kaudella olemme ailahdelleet pelin sisällä liikaa. Tänään pystyimme hyvin tasapainoiseen suoritukseen läpi ottelun, synkkiä hetkiä ei tullut ja rytmitimme hyvin peliä pallon kanssa. Parannettavaa jää toki erityisesti siinä, että loimme aika paljon maalipaikkoja, joista meillä olisi ollut hyvät mahdollisuudet mennä suurempaankin johtoon. Niitä voisimme käyttää vielä paremmin. Toki olimme hieman onnekkaitakin, kun HPS pääsi laukomaan vaarallisesti tolppaan, päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä sanoi pelin jälkeen.

HPS oli vastustajana aikalailla odotetunlainen. Odotin heiltä ehkä vielä aggressiivisempaa prässipelaamista. Toki se oli varmasti myös meidän hyvyyttämme, pystyimme aika hyvin purkamaan heidän prässinsä, olimme maltillisia pallon kanssa, pystyimme kierrättämään palloa nopeasti ja löysimme hyvin keskikenttäpelaajamme, joiden kautta saimme käännettyä peliä puolelta toiselle. Se söi varmasti kaikkien kovinta terää HPS:n prässipelistä, Lappi-Seppälä jatkoi.

Honka nousi HPS-voitolla HJK:n ohi sarjan neljännelle sijalle. Se on myös viiden ottelun tappiottomassa putkessa, joista kolme on voittoja.

Olemme tottakai tyytyväisiä siitä, että olemme päässeet aika hyvin vaikeimpien jaksojen yli, ja viiden ottelun tappioton putki on asia, johon voi toki olla tyytyväinen. Toki täytyy muistaa, että meillä on nyt edessä sarja todella kovia otteluita, jossa kohtaamme miltei putkeen kaikki sarjan kärkijoukkueet. Vasta sen jälkeen voi oikeastaan sanoa, miten hyvin olemme tällä runkosarjan jälkimmäisellä puoliskolla onnistuneet. Toki nautimme tästä hetkestä, mutta emme tietenkään tyydy tähän. Haluamme koko ajan parempia ja saavuttaa parempia tuloksia, Lappi-Seppälä toteaa.

Hongan kausi jatkuu todellisella vierasputkella, sillä se pelaa seuraavat kolme otteluaan vieraissa. Joukkue matkaa ensi viikon lauantaina 31.7. Kuopioon KuPS:n vieraaksi, tiistaina 3.8. vastassa on PK-35, ja lauantaina 7.8 HJK!

Hongan avauskokoonpano:

#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#8 Aino Vuorinen
#9 Jasmin Leppioja (73′ Aino Nurmi)
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (46′ Eveliina Parikka)
#19 Rebecca Kindstedt (61′ Hanna Ruohomaa)
#23 Noora Juusela (73′ Suvi Kärkkäinen)
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang (89′ Venla Lindfors)

Vaihdossa: #31 Sonja Ferm, #39 Iida Värri

Honka kaatoi JyPK:n

FC Honka palasi tauolta jälleen pelikentille, kun JyPK saapui keltamustien vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon. Ottelun molemmilla jaksoilla nähtiin yksi osuma, ja molemmista vastasi kotijoukkue Honka. Näin ollen pisteet jäivät Tapiolaan 2-0 lukemin.

Avausjakso

Honka loi ensimmäisen paikan viidennellä peliminuutilla. Eveliina Parikka nousi oikealta laidalta ja keskitti maalille, mutta Nanna Leivonen torjui Aino Vuorisen laukauksen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Vuorinen alusti ja Tiia Savolainen laukoi, mutta Leivonen torjui helposti.

Honka siirtyi ottelussa johtoon 26. minuutilla. Pallo tuli kulmapotkun jälkeen lopulta Parikalle, joka pommitti pelivälineen yläriman kautta JyPK-verkkoon.

Vierasjoukkue JyPK.n ensimmäinen tilanne syntyi puolen tunnin kohdalla. Alma Forsten pääsi laukomaan boksin rajoilta, mutta Sofia Manner Honka-maalilla koppasi pallon helposti.

Honka loi vielä yhden tilanteen avausjakson lopulla. Savolainen käänsi oikealle jalalleen ja laukoi, mutta Leivonen venytti jälleen hyvään torjuntaan. Tauolle siirryttiin näin ollen Hongan 1-0 kotijohdossa.

Toinen jakso

Ensimmäistä kertaa Kansallisessa Liigassa avauskokoonpanossa ollut Noora Juusela riisti viiden minuutin pelin jälkeen pallon Emmi Lahtelalta, mutta laukaus suuntautui yli maalin.  

Vieraiden tasoitusosuma oli lähellä 59. minuutilla. Aada Törrönen sai keskityksestä pallon hyvään vetopaikkaan, mutta Manner torjui hyökkääjän laukauksen ja Hongan maali pysyi koskemattomana.

JyPK haki ahnaasti tasoitusmaalia ja saikin vielä viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa hyvän tilaisuuden. Pauliina Pirinen nousi vasemmalta ja laukoi vasurillaan kohti etukulmaa. Manner torjui kudin kulmapotkuksi.

Honka ratkaisi ottelun 88. minuutilla pilkulta. Inka Kaivola laukoi rangaistuspotkun varmasti vasempaan alakulmaan.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, joten Honka nappasi kaikki kolme sarjapistettä itselleen. Samalla se nousi sarjassa kuuteentoista pisteeseen ja sijalle viisi.

Hongan kausi jatkuu jo perjantaina 23.7. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu HPS ja ottelu käynnistyy kello 18.30! Osta lippusi tästä ja saavu kannustamaan Honka voitoon!

– Ensimmäinen nelivitonen oli meidän hallintaamme. Pidimme palloa ja saimme luotua maalipaikkoja. Toisella jaksolla JyPK kuitenkin pääsi peliin mukaan. Sofia (Manner) otti muutaman tärkeän torjunnan ja saimme lopulta oman pelimme jälleen kasaan, kommentoi Milla Punsar ottelun jälkeen.

– Olen tyytyväinen siihen, että pääsimme vaikean hetken yli, pidimme nollat ja otimme kolme pistettä. Ei kuitenkaan ollut se kaikista helpoin valmistautuminen, sillä kahden viikon karanteenin jälkeen meillä ehti olla vain kahdet harjoitukset ennen peliä, hän päätti.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#7 Saara Lappalainen
#8 Aino Vuorinen
#13 Eveliina Parikka
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (72’ Aino Nurmi)
#19 Rebecca Kindstedt (46’ Daniela Sandås)
#23 Noora Juusela (90’ Iida Värri)
#27 Hanna Ruohomaa (60’ Jasmin Leppioja)
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #11 Venla Lindfors, #24 Suvi Kärkkäinen, #31 Sonja Ferm (MV)

Honka ja Ilves toistamiseen pistejakoon

Honka ja Ilves kohtasivat toista kertaa tällä kaudella, tällä kertaa Tampereen Kaupin helteessä. Honka siirtyi avausjaksolla johtoon, mutta Ilves onnistui tulemaan vielä kymmenisen minuuttia ennen loppua tasoihin ja lopulta päädyttiin pistejakoon.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun vahvasti ja otti pallonhallinnan heti itselleen. Huippupaikat jäivät kuitenkin ensimmäisen vartin aikana vähiin, kunnes viidentoista minuutin pelin jälkeen tapahtui.

Nana Yang lähetti omalta puoliskolta upean pitkän syötön, joka vapautti Aino Vuorisen karkuun Ilves-puolustukselta. Vuorinen otti pallon haltuun ja viimeisteli varmasti Hongan 1-0 johto-osuman.

Ilveksen ensimmäinen tilanne syntyi 33. minuutilla. Aino Rasinen syötti ja Lotta Lähteenmäki pääsi nousemaan boksiin. Sonja Ferm torjui kuitenkin Hongan maalilla laukauksen varmasti.

Hongalla oli hyvä paikka lisätä johtoaan toisen jakson loppuhetkillä. Tiia Savolainen nousi hyvälle laukaisupaikalle, mutta Ilves-vahti Roosa Karppinen otti hyvän torjunnan.

Ensimmäinen nelivitonen päätettiin näin ollen Hongan maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka hyökkäsi vahvasti, kun vain muutama minuutti toista jaksoa oli pelattu. Wilma Spets levitti Savolaiselle, mutta Kauppinen onnistui jälleen torjumaan laukauksen.

Ilvekselle avautui huippupaikka 51. minuutilla. Saana Tuomala lähetti pitkän syötön, joka vapautti Rasisen huippupaikkaan. Paikka olisi ollut laukoa itsekin, mutta Rasinen syötti vielä Lähteenmäelle, ja Honka-puolustus selvitti tilanteen kulmapotkuksi.

Ilves kolautti tolppaa 66. peliminuutilla. Tuomalan kulmapotku lensi kaikkien yli, ja kolahti lopulta Hongan onneksi tolpan kautta ulos. Paluupallosta Tuomala pääsi itse kokeilemaan uudelleen, mutta kuti pysähtyi sivuverkkoon.

Tuomala aiheutti Hongalle jälleen ongelmia viitisen minuuttia myöhemmin. Ferm kuitenkin torjui vielä lähietäisyydeltä tulleen laukauksen.

77. minuutin kohdalla Savolainen riisti pallon vahvasti Kaisa Juvoselta, ja keskitti sen maalille. Vuorollaan yrittämään pääsivät niin Aino Nurmi, kuin Milla Punsarkin, mutta maaliin asti pallo ei mennyt.

Ilves onnistui tasoittamaan ottelun 79. minuutilla. Sofia Määttä taisteli pallon itselleen ja komea laukaus boksin rajoilta upposi Honka-maalin takakulmaan. Näin tulostaululle lukemiksi 1-1.

Hongalla oli paikka siirtyä uudelleen johtoon noin viisi minuuttia ennen ysikymppisen täyttymistä. Punsar pääsi puskemaan Spetsin keskityksestä, mutta Karppinen torjui varmasti.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten pisteet jaettiin tasan molemmille joukkueille.

– Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli todella hyvä flow ja peli hallussa. Meidän olisi pitänyt pystyä tekemään paikoista maaleja ja tappamaan peli jo silloin. Toisella puoliajalla aloimme kuitenkin peruuttelemaan ja varmistelemaan liikaa, Ilves sai ottelun haltuunsa ja tasoitusmaalin tehtyä. Ehkä kovan kuumuuden aiheuttaman väsymyksenkin takia emme enää yrityksistä huolimatta saaneet hyviä paikkoja luotua. Olen kuitenkin tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen erityisesti ensimmäisellä puoliajalla, Aino Vuorinen totesi ottelun jälkeen.

– Meillä on varmasti paljon enemmän annettavaa vielä tulevissa peleissä. Olemme taitava joukkue, meidän pitää vain ruveta tekemään paikoista varmemmin maaleja, jotta peleistä ei aina tulisi näin tiukkoja, hän jatkoi.

Vuoriselle Ilves-ottelu oli toistaiseksi viimeinen Hongassa, sillä hän suuntaa pelaamaan ja opiskelemaan Yhdysvaltoihin, Virginia Techin yliopistoon. Vuorisen ajatuksia Hongasta, tähänastisesta urasta ja tulevaisuudestaan voit lukea lisää täältä!

– Lähdin peliin rennoin mielin. Pyrin nauttimaan joka hetkestä täysin rinnoin. Pelin jälkeen tuntui todella haikealta ja oudolta. Kun taustat ja pelaajat tulivat halaamaan pelin jälkeen tuli liikuttunut olo. Meillä on todella ihania ihmisiä koko joukkue täynnä, heitä kaikkia tulee todella kova ikävä. Odotan ja seuraan innolla heidän otteitaan myös loppukaudella, Vuorinen sanoi.

Honka vaihtoi ottelun loppuminuuteilla kentälle Noora Juuselan, joka teki samalla debyyttinsä Kansallisessa Liigassa. 2004 synytnyt pelaaja on iskenyt tällä kaudella Hongan BSM-joukkueessa neljään otteluun viisi maalia. Lisäksi hän on pelannut yhden ottelun Ykköstä PKKU:n paidassa, jossa syntyi myös maali.

Tasapelin myötä Honka on Kansallisen Liigan sijalla viisi. Kausi jatkuu ensi lauantaina 10.7. Silloin kotikentälle Tapiolan urheilupuistoon saapuu vieraaksi JyPK, kello 15.00 alkavaan otteluun! Liput otteluun tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen (89′ Noora Juusela)
#8 Aino Vuorinen
#9 Jasmin Leppioja (62′ Niia Salminen)
#13 Eveliina Parikka (46′ Milla Punsar)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (79′ Rebecca Kindstedt)
#27 Hanna Ruohomaa (62′ Aino Nurmi)
#31 Sonja Ferm (MV)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #1 Sofia Manner (MV), #24 Suvi Kärkkäinen

Hongalle tärkeä voitto Åland Unitedista

FC Honka nappasi vahvalla pelillä kauden kolmannen voittonsa, kun Åland United kaatui loppulukemin 3-1. Vieraat siirtyivät ensin johtoon, mutta Honka tuli vahvasti rinnalle ja ohi.

Avausjakso

Honka sai ikäviä uutisia kymmenennellä minuutilla, kun Katarina Naumanen joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Topparin korvasi Rebecca Kindstedt.

Ottelu kulki alusta saakka tasaisissa merkeissä, molempien joukkueiden saatua ajoittain pelin hallinnan itselleen. Vieraat olivat siirtyä johtoon 27. minuutilla, kun Cassandra Korhonen karkasi läpiajoon, mutta hyökkääjän laukaus meni maalin ohitse.

Myös avausjakson toisesta huippupaikasta vastasi vierasjoukkue Åland United ja asialla oli jälleen Korhonen. Tällä kertaa Sofia Manner venyi Honka-maalilla huippupelastukseen ja lukemat tulostaululla säilyivät nollilla.

Hongan paras tilanne ensimmäisellä nelivitosella syntyi Jasmin Leppiojan vahvan pelaamisen seurauksena. Hyökkääjä pääsi laukomaan boksista, eikä kuti mennyt kuin hieman ohi maalin.

Tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka rakensi hyvän tilanteen sivurajaheitosta, kun toista jaksoa oli pelattu vain muutama minuutti. Pallo päätyi muutamien kimmokkeiden jälkeen Milla Punsarille, mutta laukaus pysähtyi Åland United-vahti Christina Dinesonin torjuntaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Tiia Savolainen nousi oikealta ja leikkasi keskelle, mutta laukaus karkasi maalin yli.

Ottelun avausmaali syntyi 57. minuutilla. Dana Leskisen oikealta laidalta lähettämä pallo yllätti Mannerin ja upposi Honka-maalin takakulmaan.

Honka ei kuitenkaan takaiskusta lannistunut, vaan iski saman tien takaisin. Vain noin minuutti oli ehtinyt kulua, kun Eveliina Parikka sai Punsarilta pallon vasemmalle laidalle. Parikka lähetti korkean pallon maalille ja lopulta peliväline upposi ÅU:n verkkoon. Näin Parikan Honka-uran avausmaalilla lukemiksi 1-1.

Honka siirtyi johtoon kymmenisen minuuttia myöhemmin upealla tavalla. Keltamustien vapaapotkua boksin kaarelta asettui laukomaan Jasmin Leppioja. Hyökkääjän tarkka vapari upposi aivan ÅU-maalin yläkulmaan ja Honka siirtyi näin 2-1 johtoon.

Honka ei tyytynyt johtoasemassa peruuttelemaan, vaan laittoi lisää virtaa koneeseen. Saara Lappalainen ja Leppioja pelasivat pallon laidalle Savolaiselle, joka löysi boksista syötöllään Wilma Spetsin. Spets jatkoi vielä kohti Punsaria, jonka haltuunotto hieman karkasi, mutta Aino Vuorinen oli paikalla ja pääsi laukomaan lähietäisyydeltä Hongan nyt jo kahden maalin johtoon.

Ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana Åland United haki ahnaasti kiriä ja Honka keskittyi puolustamaan tarkasti, sekä iskemään vaarallisesti vastaan. Vieraat saivat epäsuoran vapaapotkun Hongan boksin sisältä, mutta Manner venytti jälleen huipputorjuntaan ja lukemat säilyivät muuttumattomina.

Kun enempää maaleja ei ottelussa nähty, nappasi Honka todella tärkeän voiton loppulukemin 3-1.

–  Tämä voitto tuli ehkä parhaaseen mahdolliseen saumaan. Harmittaa ”Katan” (Naumanen) loukkaantuminen ensimmäisellä puoliajalla ja toivon hartaasti, ettei siitä tule lääkäriltä pahinta tuomiota. Tänään pelasimme kyllä loppuun asti yhdelle kapteeneistamme, kommentoi Hongan tasoitusmaalista vastannut Eveliina Parikka ottelun jälkeen.

Parikan mukaan voitto oli joukkueelle iso asia myös henkisesti.

–  Tuntuu, että pääsimme muistuttamaan ennen kaikkea itsejämme siitä, kuinka taitava ja kova joukkue tässä on kasassa. Vähän nihkeästi menneen ottelurupeaman päätteeksi maalihanat aukesivat vihdoin ja pelasimme fiksusti joukkueena ja yksilöinä. Saa olla todella ylpeä jengistä! Nyt edessä on ansaittu huili ja otamme tästä energiat mukaan heinäkuulle.

Parikka kertasi hieman myös ensimmäistä osumaansa Honka-paidassa.

–  Joukkuekaverit kehuivat ennen matsia, että mulla on todella hyvät keskitykset, niin ei siinä auttanut muukaan kuin tehdä keskitysmaali, hän totesi.

Voitolla Honka nousi kahteentoista pisteeseen. Keltamustien kausi jatkuu tauon jälkeen, lauantaina 3.7. Silloin joukkue matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#9 Jasmin Leppioja (86′ Hanna Ruohomaa)
#13 Eveliina Parikka (69′ Aino Vuorinen)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen
#21 Katarina Naumanen (11′ Rebecca Kindstedt)
#77 Milla Punsar (C)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #24 Suvi Kärkkäinen, #31 Sonja Ferm (MV), #66 Niia Salminen

Honka ja PK-35 Vantaa maalittomaan tasapeliin

FC Honka kohtasi Kansallisen Liigan kahdeksannen kierroksen ottelussa vieraskentällä PK-35 Vantaan. Myyrmäen perjantai-illassa nähtiin tasainen ottelu, jossa huippupaikat jäivät molemmissa päissä vähiin. Maalejakaan ei syntynyt, joten pisteet jaettiin 0-0 lukemin.

Avausjakso

Honka rakenteli ensimmäisen tilanteensa viidennellä peliminuutilla oikealta laidalta. Aino Vuorisen matala keskityspallo tuli Tiia Savolaiselle boksiin, mutta PK-puolustus pystyi riistämään pelivälineen ja purkamaan tilanteen.

Noin vartti oli pelattu, kun kotijoukkue pääsi hyökkäämään vahvasti. Niin Wilma Forsblom, Reetta Suomela, kuin Roosa Bröijerkin pääsivät kokeilemaan laukausta, mutta Honka-puolustus blokkasi uhrautuvasti kaikki kolme kutia.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Forsblom pääsi jälleen yrittämään, mutta Sofia Manner Honka-maalilla koppasi laukauksen.

Hongan avausnelivitosen paras tilanne syntyi, kun pelattiin ottelun 28. minuuttia. Savolainen vapautti syötöllään Vuorisen läpiajoon, mutta hyökkääjän kosketus oli hieman liian kova ja PK-vahti Velma Oikarinen sai selvitettyä tilanteen.

Avausjakson jälkeen tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toisen jakson ensimmäinen vartti meni enimmäkseen keskialueen taistelussa, eikä kumpikaan saanut luotua vaarallisia tilanteita.

71. minuutilla Forsblom haki syötöllään Bröijeriä boksista, mutta Manner ehti palloon ennen PK-pelaajaa.

Hongan avausmaali oli lähellä 80. minuutilla. Hanna Ruohomaa haki riiston jälkeen syötöllään Jasmin Leppiojaa, mutta Roosa Toivanen pääsi liukumaan syötön tielle ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Kotijoukkue oli erittäin lähellä siirtyä johtoon kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Oona Sevenius kolautti laukauksellaan Honka-maalin ylärimaa. Netta Koso pääsi yrittämään paluupallosta, mutta laukaus suuntautui maalin ohitse.

Maaleja ei toisellakaan jaksolla nähty, joten pisteet menivät jakoon.

– Pystyimme parantamaan pallonhallintapeliämme edellisestä ottelusta. Pakko on silti sanoa, että harmittaa, kun pisteitä ei tule. Meidän täytyy vielä kehittää yläalueen pelaamistamme, etenkin viimeisen kolmanneksen ratkaisuissa pitää olla kärsivällisempiä, summasi Wilma Spets ottelun päätyttyä.

Hongan kausi jatkuu kahden vierasottelun jälkeen seuraavaksi kotiottelulla Tapiolan urheilupuistossa. Sunnuntaina 6.6 kello 14.00 alkavan ottelun vierasjoukkue on kärkikamppailussa mukana oleva Åland United.

Hongan avauskokoonpano:

#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås (32′ Heini Toivonen)
#7 Saara Lappalainen
#8 Aino Vuorinen (79′ Hanna Ruohomaa)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen
#21 Katarina Naumanen
#66 Niia Salminen (46′ Eveliina Parikka)
#77 Milla Punsar (46′ Jasmin Leppioja)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #11 Venla Lindfors, #22 Senja Koskinen (MV), #37 Senja Salo

Hongalle karvas maalin tappio

FC Honka matkasi naapurikaupunki Vantaalle, jossa vastaan asettui TiPS. Kotijoukkue iski kahdesti avausjaksolla, eikä Honka päässyt kavennusmaalia lähemmäs. Näin pisteet jäivät Vantaalle.

Avausjakso

Ottelun alku mentiin hyvin tasaisissa merkeissä, eikä huippupaikkoja nähty kummassakaan päässä. Viidennellätoista peliminuutilla alkoi kuitenkin tapahtua. Tia Hälinen viritti terävän laukauksen boksin reunoilta, ja pallo upposi Hongan verkkoon.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Honka sai lisää kylmää vettä niskaansa. Joanna Tynnilä lähetti keskityksen ja Roosa Ariyo pääsi puskemaan kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon.

Honka haki ärhäkkäästi kavennusosumaa. 24. minuutilla Tiia Savolainen laukoi vasemmalla jalallaan, mutta kuti suuntautui liiaksi päin TiPS-vahti Elsa Sulkua.

Hieman puolen tunnin pelin jälkeen Nana Yang kokeili vapaapotkusta, Sulku torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Pari minuuttia myöhemmin Eveliina Parikka laukoi nousunsa päätteeksi, mutta Sulku oli jälleen pallon tiellä.

Honka onnistui lopulta tulemaan maalin päähän, kun pelattiin ottelun 40. minuuttia. Parikan matala keskityspallo jäi maalin edustalle ja Wilma Spets laukoi pelivälineen TiPS-verkkoon.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin lukemissa 2-1.

Toinen jakso

Toisen nelivitosen ensimmäisen tilanteen loi TiPS. Emmi Siren lähetti palloa maalille, mutta Daniela Sandås otti tärkeän katkon.

Tunnin pelin kohdalla Yang riisti pallon korkealla hyökkäyspäässä ja Milla Punsar kokeili maalintekoa kohti alakulmaa suuntautuneella laukauksella. Sulku torjui kudin kulmapotkuksi.

Honka painosti kovaa ja haki ahnaasti tasoitusmaalia, mutta lopulta se jäi syntymättä. Näin loppulukemiksi kirjattiin TiPS:n 2-1 voitto.

– Tasainen ottelu. Vastustaja käytti hyvin omat maalipaikkansa ja meillä jäivät viimeisellä kolmanneksella ratkaisut uupumaan. Tästä otetaan oppia ja suunnataan kohti uutta peliä, summasi Inka Kaivola.

Hongan kausi jatkuu toisella peräkkäisellä vierasottelulla. Ensi viikon perjantaina 28.5. keltamustat kohtaavat PK-35 Vantaan!

Hongan kokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#6 Heini Toivonen (46′ Daniela Sandås)
#8 Aino Vuorinen
#9 Jasmin Leppioja (80′ Hanna Ruohomaa)
#13 Eveliina Parikka (46′ Niia Salminen)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen
#21 Katarina Naumanen
#77 Milla Punsar (69′ Krista Hakala)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #7 Sara Lappalainen, #11 Venla Lindfors, #31 Sonja Ferm

Honka ja HJK maalittomaan tasapeliin

FC Honka ja HJK kohtasivat sateisessa Tapiolan urheilupuiston maanantai-illassa. Molemmilla joukkueilla oli tasaisessa ottelussa omat paikkansa, mutta lopulta molemmat maalit pysyivät koskemattomina ja pisteet jaettiin loppulukemin 0-0.

Avausjakso

Ottelun ensimmäinen vaarallinen tilanne syntyi Hongan päätyyn. Ria Karjalainen pääsi laukomaan, mutta Sofia Manner oli hereillä ja Hongan puolustus purki tilanteen.

Honka sai luotua Tiia Savolaisen antamasta kulmapotkusta 23. minuutilla hässäkän HJK-maalille, ja maalintekoa kokeilivat vuorollaan niin Katarina Naumanen, Milla Punsar, kuin Wilma Spetskin. Lopulta kuitenkin vieraiden puolustus selvitti tilanteen.

Hongan avausmaali oli lähellä puolen tunnin kohdalla. Savolainen nousi oikealta laidalta ja lähetti matalan keskityspallon maalille, mutta kukaan keltamustista ei aivan ehtinyt jatkamaan palloa maaliin saakka.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Savolainen laukoi hyvin boksin rajoilta, mutta HJK-vahti Annika Laihanen sai venytettyä kudin tielle.

Maaleja ei ensimmäisellä nelivitosella syntynyt, ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka suoritti toiselle jaksolla yhden vaihdon, kun Hanna Ruohomaa tuli Eveliina Parikan tilalle.

HJK pääsi jakson alkupuolella kokeilemaan maalintekoa kahdesta peräkkäisestä kulmapotkusta, mutta Honka piti maalinsa puhtaana.

63. minuutilla Savolainen lähetti jälleen matalaa keskitystä HJK-maalin edustalle. Punsar liukui palloon, mutta ei saanut ohjattua sit kohti maalia.

Ottelun kenties parhaat tilanteet nähtiin viimeisen kymmenen minuutin aikana. 81. minuutta oli kellossa, kun Katariina Kosola nousi Hongan boksiin, mutta laukaus pysähtyi sivuverkkoon.

Muutamaa minuuttia ennen ysikymppisen täyttymistä Karjalainen oli lähellä viedä kaukolaukauksellaan vierasjoukkueen johtoon. Hongan onneksi pallo meni kuitenkin hieman maalin ylitse.

Honka oli vielä lisäajalla lähellä iskeä voittomaalin. Ruohomaa puski Niia Salmisen kulmapotkusta, mutta HJK sai siivottua pallon lähes maaliviivalta.

Loppujen lopuksi maaleja ei Tapiolassa nähty, joten molemmat joukkueet saivat tyytyä yhteen pisteeseen.

– Peli oli tasainen vääntö, mutta kyllä yksi piste tuntuu pettymykseltä. Loimme vaarallisemmat tilanteet, mutta tällä kertaa se ei tuottanut tulosta. Kokosimme itsemme hyvin viime pelin tappion jälkeen ja pystyimme pelaamaan tänään korkealla tasolla. Erityisesti puolustuslinjamme onnistui loistavasti, eikä päästänyt Klubia vaarallisille paikoille, kommentoi 45 minuuttia viime kauden seuraansa vastaan pelannut Hanna Ruohomaa ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu jo lauantaina 22.5. Silloin joukkue matkustaa TiPS:n vieraaksi. Sen jälkeen edessä on vierasottelu PK-35 Vantaata vastaan. Seuraava kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa pelataan 6.6. ja vastassa on silloin Åland United.

– Otteluruuhka lähestyy loppuaan ja hyvä palautuminen nousee tällä hetkellä todella tärkeään osaan. Onneksi meillä on siinä valmennuksen apuna ravintovalmentaja Taina Avo. Tällä hetkellä latautumista tarvitaan myös henkisellä puolella, jotta keskittyminen tulevaan TiPS-peliin on taas sataprosenttista, Ruohomaa toteaa.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen (68′ Krista Hakala)
#8 Aino Vuorinen
#13 Eveliina Parikka (46′ Hanna Ruohomaa)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (68′ Niia Salminen)
#21 Katarina Naumanen
#77 Milla Punsar (89′ Jasmin Leppioja)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #31 Sonja Ferm (MV), #37 Senja Salo

KuPS kaksi maalia Honkaa parempi

Honka ja KuPS pelasivat Tapiolan urheilupuiston illassa tasaisen ottelun. Vierasjoukkue oli kuitenkin juuri ratkaisevan verran parempi ja pisteet matkasivat Kuopioon loppulukemin 1-3.

Avausjakso

KuPS sai luotua ottelun ensimmäisen tilanteen viidennellä peliminuutilla. Lavdije Begolli pääsi laukomaan Maja Göthbergin keskityksestä, mutta laukaus jäi heppoiseksi ja Sofia Manner koppasi sen helposti.

Hetkeä myöhemmin Honka loi tilanteen kentän toisessa päässä. Aino Vuorinen pääsi katkomaan KuPS:n avauspelin ja syötti Eveliina Parikalle. Emma Imminen KuPS-maalilla torjui kuitenkin hyökkääjän laukauksen.

Ottelun avausmaali nähtiin 20. minuutilla. Aino Kröger pääsi nousemaan vasenta laitaa laukaisu paikkaan ja vei varmalla viimeistelyllään vieraat johtoon.

Honka ei kauaa tasoitusmaalin kanssa aikaillut. Pelattiin ottelun 22. minuuttia, kun Niia Salminen lähetti kulmapotkun maalille. Heini Toivonen nousi vahvasti pääpalloon ja puski kotijoukkueen tasoihin.

Aino Vuorinen viritteli laukauksensa boksin rajoilta 32. minuutilla, mutta pallo kaarsi hieman maalin ylitse.

KuPS siirtyi uudelleen johtoon vapaapotkutilanteesta. Kellossa oli 39. minuuttia, kun pallo ajautui boksiin Nanne Ruuskaselle, joka sai ohjattua sen Honka-maalin alakulmaan.

Honka sai vielä pallon maaliin muutama minuutti ennen taukoa, mutta tilanteessa nähtiin käsivirhe ja maali jäi hyväksymättä. Näin tauolle siirryttiin KuPS:n maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka suoritti tauolle yhden vaihdon, kun Tiia Savolainen korvasi Niia Salmisen.

Toisen nelivitosen ensimmäisen parikymmentä minuuttia mentiin tasaisissa merkeissä, eikä kumpaankaan päähän nähty merkittäviä tilanteita.

Honka sai 68. minuutilla luotua kulmapotkusta hyvän tilanteen KuPS-maalille, mutta vieraat onnistuivat purkamaan tilanteen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Anni-Maija Kauppilan vapaapotku löysi maalinedustalta Gentajana Rochin mutta hyökkääjän viimeistely-yritys karkasi maalin ylitse.

KuPS oli lähellä iskeä illan kolmannen osumansa 86. minuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Anni Hartikainen tykitti, mutta Manner sai vielä kätensä väliin ja ottelua jatkettiin kulmapotkulla.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 89. minuutilla. Rochi pääsi karkaamaan Honka-puolustukselta läpiajoon ja viimeisteli illan loppulukemiksi tulostaululle 1-3.

– Häviö harmittaa aina. Tänään kuitenkin taistelimme täysillä kuuman kelin armoilla. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää peliä, saimme luotua muutaman vaarallisen paikan ja onnistuimme pitämään pallonhallintaa. Puoliajan jälkeen aloimme ehkä liikaa pakottamaan, emmekä saaneet enää ehjää painostusta KuPS:n päätyyn. Katseet on nyt käännetty kohti maanantain HJK-peliä, josta haluamme lähteä hakemaan kolme pistettä, puolustaja Nana Yang kommentoi ottelun jälkeen.

Hongalla on tosiaan tilaisuus kääntää pettymys voitoksi pian, sillä joukkueen kausi jatkuu jo maanantaina 17.5. kotiottelulla. Silloin vieraaksi Tapiolaan saapuu HJK ja ottelu käynnistyy kello 18.30.

Hongan kokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Heini Toivonen (75′ Inka Kaivola)
#7 Saara Lappalainen
#8 Aino Vuorinen (85′ Krista Hakala)
#13 Eveliina Parikka
#14 Wilma Spets (75′ Jasmin Leppioja)
#21 Katarina Naumanen
#66 Niia Salminen (46′ Tiia Savolainen)
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #16 Katja Hakala, #31 Sonja Ferm (MV)

Hongalle kauden avaustappio

Honka koki kauden avaustappion Oululunkylässä, kun HPS nappasi voiton 1-0 lukemin. Honka hallitsi ottelua ja loi enemmän paikkoja maalintekoon, mutta kotijoukkue iski omista paikoistaan tehokkaasti ja puolusti vahvasti.

Avausjakso

Honka oli lähellä iskeä avausmaalin, kun pelattiin ottelun 14. minuuttia. Jasmin Leppiojan kuti kolahti ylärimaan ja pomppasi siitä vielä kentälle. Jessica Kiviaho HPS-maalilla selvitti kuitenkin myös jatkotilanteen.

Hetkeä myöhemmin HPS siirtyi ottelussa johtoon. Kulmapotku tui takatolpalle, josta joukkueen kapteeni Aino Lehtinen sai runnottua sen sisään.

Honka lähti samantien hakemaan ahnaasti tasoitusmaalia. 20. minuutin kohdalla Tiia Savolainen pääsi laukomaan hyvältä paikalta, mutta Kiviaho torjui.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Honka osui ylärimaan jo toistamiseen, jälleen kerran Leppiojan toimesta. Hyökkääjä laukoi Eveliina Parikan keskityksestä, mutta poikkipuu pelasti jälleen HPS:n.

Kymmenisen minuuttia ennen avausjakson päätöstä HPS-puolustajan purku tuli suoraan Savolaiselle, mutta viimeistely meni hieman maalin ohitse.

Lisää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka suoritti toiselle jaksolle kaksi vaihtoa, kun Milla Punsar ja Wilma Spets korvasivat kentällä Savolaisen ja Krista Hakalan.

Tunnin pelin kohdalla juuri hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Niia Salminen riisti pallon HPS-puolustukselta ja syötti Spetsille, mutta keskikenttäpelaajan laukaus jäi heikoksi ja Kiviaho koppasi pelivälineen.

HPS onnistui pitämään tiiviillä puolustamisellaan Hongan suurilta osin poissa aivan huippupaikoilta. 87. minuutilla Punsarin kaukolaukaus kolahti ylärimasta vielä alaspäin kohti maaliviivaa, mutta Kiviaho onnistui lopulta selvittämään tilanteen.

Kun lisää maaleja ei ottelussa nähty, jäivät pisteet kotijoukkueelle.

– Ottelun jälkeen oli aika sanaton olo, olimme suoraan sanottuna huonoja. Meillä oli joukkueessa todella hyvä fiilis ennen ottelua, joten on vaikeaa sanoa mitä sitten kävi. Pelimme kaatui perussuorituksiin, kuten syöttöjen laatuun ja kaksinkamppailuihin. Ei tietenkään mitään pois HPS:ltä. He onnistuivat juuri siinä missä pitkin ja puolustivat kovaa ja kurinalaisesti, Aino Vuorinen summasi ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu kotiottelulla ensi keskiviikkona. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistossa kello 17.00 alkavaan otteluun saapuu KuPS.

– Nyt ei ole aikaa jäädä suremaan tätä, sillä uusi peli on jo keskiviikkona KuPS:ia vastaan. Kausi on pitkä joten toivon, että tämä oli nyt meidän rimanalitus ja suunta on tästä vain ylöspäin.

Hongan kokoonpano:
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen (70′ Katja Hakala)
#8 Aino Vuorinen
#9 Jasmin Leppioja
#10 Krista Hakala (46′ Wilma Spets)
#13 Eveliina Parikka (59′ Niia Salminen)
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (46′ Milla Punsar)
#21 Katarina Naumanen
#31 Sonja Ferm (MV)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #1 Sofia Manner (MV), #19 Rebecca Kindstedt

Hongalle toinen peräkkäinen voitto

FC Honka otti toisen peräkkäisen voittonsa Kansallisessa Liigassa, kun PK-35 kaatui Tapiolan urheilupuistossa Jasmin Leppiojan ja Aino Vuorisen maaleilla 2-0.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun vahvasti. Heti avauspotkusta Katarina Naumanen, Jasmin Leppioja ja Milla Punsar rakentelivat hyökkäyksen, joka päättyi lopulta kulmapotkuun.

Ottelun avausmaali nähtiin kuudennella peliminuutilla. Saara Lappalainen katkoi keskialueella PK-pelaajan syötön ja levitti oikealle Eveliina Parikalle. Parikan keskitys löysi maalin edestä Leppiojan, joka vei kauden avausmaalillaan Hongan 1-0 johtoon.

Honka oli tuplata johtonsa alle minuuttia myöhemmin. Nana Yang laittoi Punsarin laidalta liikkeelle. PK-vahti Tanja Kotoaro torjui Punsarin ensimmäisen laukauksen ja kapteenin toinen yritys jäi sivuverkkoon.

Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä avausmaalin syöttänyt Parikka oli itse lähellä maalintekoa. Boksin ulkopuolelta lähtenyt kaukolaukaus kolahti lopulta ylärimaan.

Hetkeä myöhemmin Lappalainen laittoi upealla syötöllä Niia Salmisen nokikkain Kotoaron kanssa, mutta PK-vahti torjui viimeistely-yrityksen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin jälleen uusi tilanne Hongan hyökkäyspäässä. Wilma Spets voitti vahvasti pääpallon, jonka jälkeen Punsar tarjoili Leppiojalle, mutta laukaus meni Kotoaron sormien kautta hieman maalin ohitse.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Toisella jaksolla myös vierasjoukkue PK-35 sai omaa peliään paremmin käyntiin. Muutaman minuutin pelin jälkeen Anita Abu pääsi laukomaan hyvästä paikasta, Hongan onneksi kuitenkin ohi.

Hetkeä myöhemmin Amanda Rantanen laukoi kohti yläkulmaa, mutta Sofia Manner oli Hongan maalilla hereillä ja koppasi pallon.

Tauolla kentälle vaihdettu Aino Vuorinen ehti olla kymmenisen minuuttia pelissä mukana, ennen kuin hyökkääjä näytti vaarallisuuttaan. Kotoaro venytti kuitenkin vielä kätensä kudin tielle.

Ottelun viimeinen niitti nähtiin lisäajan neljännellä minuutilla. PK oli tasoitusmaalia hakiessa nostanut pakkaansa rohkeasti ylös, ja Honka käytti tilan hyväkseen. Krista Hakala katkoi avaavan syötön ja vapautti Vuorisen juoksuun. Tällä kertaa ei hyvän ottelun pelannut Kotoarokaan voinut Vuorisen varmalle viimeistelylle mitään ja loppulukemat kirjattiin Hongalle 2-0.

Voiton myötä Honka nousee ainakin hetkellisesti Kansallisen Liigan kärkipaikalle seitsemällä pisteellä. Kuudessa pisteessä olevat HJK ja KuPS pelaavat keskinäisen ottelunsa myöhemmin tällä viikolla.

– Ennen kaikkea vahva ja jälleen eheämpi joukkue-esitys tänään. Pystyimme viemään omassa pelissämme loppuun sellaisia juttuja, joista nähtiin jo hyviä aihioita edellisessä ottelussa. Todella siisti voitto ja hyvä askel eteenpäin joukkueena, tiivisti Eveliina Parikka ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu ensi viikon perjantaina 7.5. vierasottelulla. Silloin vastassa on sarjanousija HPS!

Ottelun huippuhetket pääset katsomaan täältä!

Hongan kokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen (56′ Hanna Ruohomaa)
#9 Jasmin Leppioja (46′ Aino Vuorinen)
#13 Eveliina Parikka (84′ Katja Hakala)
#14 Wilma Spets
#21 Katarina Naumanen
#66 Niia Salminen (56′ Tiia Savolainen)
#77 Milla Punsar (75′ Krista Hakala)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #15 Inka Kaivola, #31 Sonja Ferm (MV)

Yhteistyössä