Otteluraportti

Hongalle niukka tappio Myyrmäessä

Honka pelasi viimeisen Kansallisen Liigan ottelunsa ennen yli kuukauden mittaista taukoa, kun se kohtasi Myyrmäen vieraskentällä PK-35 Vantaan. Perjantai-illassa nähtiin tasainen ja viihdyttävä ottelu, mutta Honka joutui lopulta pettymään koettuaan niukan, maalin tappion.

Avausjakso

Honka sai kylmää vettä niskaansa heti ottelun alussa. Kotijoukkue onnistui siirtymään Wilma Forsblomin maalilla 1-0 johtoon, kun pelattuna oli alle minuutti.

Takaiskumaalin jälkeen Honka otti peliä hallintaansa ja riisti pallon useasti korkealla PK:n alueella. Palkinnon Honka sai 23. minuutilla. Riiston jälkeen joukkue hyökkäsi hyvin vastaan. Aino Vuorisen laukaus kolahti tolppaan, mutta Milla Punsar oli hereillä ja siirsi paluupallon verkkoon ja lukemat tasoihin.

Molemmilla joukkueilla oli vielä muutama maalipaikka avausjakson loppupuolella, mutta lisämaaleja ei vielä nähty.

Toinen jakso

Myös toinen nelivitonen alkoi Hongan kannalta vaikeasti. Roosa Bröijer pääsi laukomaan jakson avausminuutilla kotijoukkueen 2-1 johtoon.

Honka haki ahnaasti tasoitusosumaa ja tekikin sen hienolla tavalla 62. minuutin kohdalla. Wilma Spets voitti pääpallon ja Punsar pelasi boksiin Saara Lappalaiselle. Lappalainen käänsi vielä Inka Kaivolalle, joka viimeistelyllään nosti Hongan jälleen tasoihin.

PK-35 Vantaa onnistui tekemään vielä kolmannen maalin 71. minuutin pelin jälkeen. Elina Mankki pääsi ohjaamaan Forsblomin keskityksen maaliin.

Honka kävi muutamaan otteeseen lähellä tasoitusta. 80. minuutin kohdalla upea syöttö lähetti Milla Punsarin vauhtiin, mutta Aino Martikainen liukui vielä Honka-kapteenin kudin tielle.

Lisää maaleja pelissä ei lopulta enää nähty, joten pisteet jäivät niukalla 3-2 voitolla kotijoukkueelle.

– Tätä ottelua on vaikea analysoida heti sen päättymisen jälkeen. Tarvitsen hieman aikaa sen tutkimiseen, mikä meni pieleen ja toivottavasti saan vastauksia, jotta voin auttaa pelaajia tulevaisuudessa. Pelasimme vahvan pelin hyökkäyssuuntaan ja aiheutimme ongelmia PK-35 Vantaan puolustuslinjalle. Olen erittäin tyytyväinen pelimme rakenteeseen ja siihen, miten hyökkäyspelaamisemme on kehittynyt. Pelaajat löysivät tänään monia erilaisia ratkaisuja etenemiseen, mikä on vaikeaa PK-35 Vantaan kaltaista vastustajaa vastaan. Teimme fantastisia maaleja ja pelityylimme on kehittynyt sellaiseksi, jota rakastan katsoa. Näillä pelaajilla on todella paljo potentiaalia. Olen innoissani, että saan nähdä heidän saavuttavan sen, Hongan päävalmentaja Omar Adlani sanoi ottelun jälkeen.

Hävisimme tänään ottelun keskittymisen puutteeseen tilanteissa, jotka olivat suht harmittomia. Otan siitä täyden vastuun, opimme joukkueena hoitamaan ne tilanteet paremmin, hän jatkoi.

Olen ylpeä siitä panoksesta, jota pelaajamme antavat kentällä. He saavat ansaitun tauon ja palaamme töihin muutaman viikon kuluttua. Kiitos LePa:n T2008-10 joukkueelle, jotka tulivat tänään kannustamaan meitä.

Toivotan kaikille hyvää lomaa, pitäkää huolta itsestänne, Adlani päättää.

Hongan kausi jatkuu pelien osalta lauantaina 23.7. Silloin Tapiolan urheilupuistossa vieraaksi saapuu ONS ja ottelu laitetaan käyntiin kello 16.00. Tervetuloa taas silloin kannustamaan Honkaa paikan päälle!

Hongan avauskokoonpano:
#3 Saana Hartikainen (56′ Nana Yang)
#4 Daniela Sandås
#5 Senja Salo (76′ Noora Juusela)
#7 Saara Lappalainen
#8 Aino Vuorinen (86′ Ida Heikkinen)
#9 Elli Seiro
#12 Liisa Tuomi (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#28 Eevi Sutela
#77 Milla Punsar (86′ Jasmin Leppioja)

Vaihdossa: #17 Matilda Kuusniemi Fishwick, #22 Annika Idman, #31 Sonja Ferm (MV)

Honka ja Ilves tasapeliin

Honka ja Ilves kohtasivat Honka-päivän kruunanneessa Kansallisen Liigan ottelussa helteisessä Tapiolan urheilupuistossa. Lopputulokseksi kirjattiin lopulta 1-1, joten sarjapisteet menivät jakoon.

Avausjakso

Honka otti pelin hallintaansa sen alkuvaiheilla, eikä Ilves päässyt luomaan vaarallisia paikkoja Liisa Tuomen maalille. Honka puolestaan kävi muutamaan otteeseen lähellä, mutta avausmaali sai vielä odottaa itseään.

Vierasjoukkue Ilveksen Noora Hämäläinen laukoi 29. minuutilla kaukaa ja pallo kolahti Honka-maalin ylärimaan. Tuomi sai kuitenkin poimittua takaisin kentälle kimmonneen pelivälineen haltuunsa.

Ottelun avausmaali nähtiin 38. minuutilla. Silja Tuominen laukoi pallon rangaistuspotkusta ohi hyvin mukana olleen Tuomen ja Ilves siirtyi johtoon. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toinen jakso

Honka nousi tasoihin 58. minuutilla. Kulmapotkun jälkeen pallo pyöri maalinedustalla ja Saana Hartikainen laukoi sen lopulta sisään. Kotiyleisö pääsi juhlimaan tasoitusosumaa ja taululle muuttui lukemiksi 1-1.

Toisella jaksolla huippupaikat olivat vähissä molemmissa päädyissä. 66. minuutilla Tuominen pääsi kokeilemaan viimeistelyä, mutta ei saanut suunnattua palloa kohti maalia.

78. minuutilla Honka sai luotua vapaapotkusta paikan. Eevi Sutelan lähettämään palloon sai päänsä väliin Wilma Spets, mutta Ilves-vahti Meri Hämäläinen koppasi puskun.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, joten pisteet menivät jakoon 1-1 lukemin. Tasapeli oli Hongalle kolmas perättäinen.

 Kolme pistettä olisi toki ollut hyvä ottaa, mutta on yksikin tietenkin nollaa parempi. Meillä oli vahva alku ja peli lähti oikein hyvin käyntiin. Sitten meillä ote hieman karkasi ja Ilves sai maalinkin. Paransimme jälleen loppua kohden, mutta harmittavaa oli toki se että emme saaneet pidettyä aivan sitä alun hyvää peliä läpi ottelun, Hongan maalista vastannut Saana Hartikainen kiteytti.

 Jälleen yksi tasapeli. On tietenkin hyvä, että emme häviä otteluita, mutta toisaalta emme saa voittojakaan. Parannamme peliämme ottelu ottelulta ja pelaajat ovat sopeutuneet eri pelipaikkoihin. Koen, että olisimme voineet voittaa tänään. Loimme hyviä maalipaikkoja, tosin hyökkäämisemme oli turhan pakotettua. Hallitsimme peliä alusta lähtien ja pyrimme kontrolloimaan tempoa rakentelullamme, totesi puolestaan päävalmentaja Omar Adlani.

 Muutaman kerran olimme epätasapainossa puolustussuuntaan. Meillä on paljon hyökkäysorientuneita pelaajia, mikä on tietenkin hyvä asia. Meidän tulee kuitenkin keskittyä myös puolustussuuntaan pelaamiseemme. Vastustajan saama rangaistuspotku oli epäonninen, mutta pelaajat vastasivat siihen hyvin ja pysyivät pelisuunnitelmassa. He jatkoivat oman pelimme pelaamista, pysyivät rauhallisina ja tasoitusmaali tuli lopulta. Olen ylpeä pelaajistamme ja heidän panoksestaan tänään. Otamme tästä tuloksesta taas oppia. Kiitos kaikille, jotka tulivat kannustamaan meitä tänään. Honka teki hienoa työtä tehdäkseen tästä ikimuistoisen päivän joukkueelle, Adlani päätti.

Hongan avauskokoonpano:
#3 Saana Hartikainen
#4 Daniela Sandås
#5 Senja Salo
#8 Aino Vuorinen
#9 Elli Seiro (85’ Annika Idman)
#10 Jasmin Leppioja (46’ Wilma Spets)
#12 Liisa Tuomi (MV)
#15 Inka Kaivola
#23 Noora Juusela (77’ Saara Lappalainen)
#28 Eevi Sutela (83’ Matilda Kuusniemi Fishwick)
#77 Milla Punsar

Vaihdossa: #20 Sara Arimo, #31 Sonja Ferm (MV)

Honka ja PK-35 pistejakoon

Honka avasi pelinsä kesäkuun osalta vieraissa, kun Pihlajamäessä vastassa oli PK-35. Keltamustilla oli ottelussa paikat voittoonkin, mutta lopulta päädyttiin pistejakoon 2-2 lukemin.

Avausjakso

Ottelun alkuvaiheet mentiin ilman mainittavia maalipaikkoja kummassakaan päädyssä kenttää. Honka loi ensimmäisen hyvän tilaisuuden 19. minuutilla. Nana Yang ja Inka Kaivola pelasivat pallon boksiin Elli Seirolle. Seiro ohitti ensimmäisen PK-puolustajan, mutta sen jälkeen Vilma Oksanen liukui pallon tielle ja lopulta peliväline kimposi Seiron kautta yli päätyrajasta ja peliä jatkettiin kotijoukkueen maalipotkulla.

Honka iski ottelun avausmaalin hieman ennen puolen tunnin täyttymistä. Yang vapautti Seiron nousuun vasemmalta laidalta ja Julie Forss kaatoi Honka-hyökkääjän keltaisen kortin arvoisesti. Tilanteesta seuranneen vapaapotkun laukoi maaliin upealla tavalla kauden toisen osumansa kirjauttanut Noora Juusela.

Kotijoukkue onnistui kuitenkin nousemaan tasoihin, kun kellossa oli 37. minuuttia. Pallo jäi pyörimään Hongan maalinedustalle, josta Krista Hakala sai sen nostettua Hongan verkkoon yli Liisa Tuomen.

Hakala onnistui vielä toistamiseen muutama minuutti ennen taukoa, kun kaukolaukaus upposi Honka-maalin yläkulmaan. Näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen 2-1 johdossa.

Toinen jakso

Honka aloitti toisen nelivitosen erittäin vahvasti ja haki ahnaasti tasoitusosumaa. Aino Vuorinen kolautti ylärimaa 48. minuutilla ja muutamaa minuuttia myöhemmin tuli myös palkinto.

Hienon rakentelun päätteeksi Kaivola lähetti keskityksen maalinsuulle. Pallo tuli Vuoriselle, joka jatkoi sen Seirolle. Seiro laittoi pallon kohti maalia ja Punsar ohjasi sen upeasti etutolpalta takavasaralla maaliin ja lukemiksi tulostaululle 2-2.

Tunnin kohdalla avausmaalin tehnyt Noora Juusela nousi boksiin, mutta Tanja Kotoaro koppasi laukauksen helposti.

Honka oli hyvin lähellä siirtyä johtoon noin varttia ennen päätösvihellystä. Yangin kulmapotku tuli takatolpalle, mutta kukaan ei saanut ohjattua sitä sisään.

Honka kävi vielä lähellä voittomaalia muutamaan kertaan vapaapotkusta ja kaukolaukauksista, mutta lisämaaleja ei nähty ja pisteet jaettiin 2-2 lukemin.

Uskomme, että olisimme ansainneet tästä ottelusta voiton. Hallitsimme ottelua ja loimme monta maalipaikkaa. Vastustaja sai omat maalinsa meidän virheistämme ja niistä meidän tulee ottaa oppia. Pystyimme pitämään hienot kaudet tähän asti pelanneet, vastustajan vaarallisimpiin pelaajiin kuuluvat Emilia Kupsasen ja Elisa Ikosen paljolti poissa pallosta, päävalmentaja Omar Adlani sanoi ottelun jälkeen.

Ensimmäinen nelivitonen oli hieman turhauttava. Tiesimme, että on hyvin tärkeää pitää pallokontrollia ja hallita tempoa ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana. Noora teki upean vapaapotkumaalin, josta saimme paljon virtaa. PK:n ensimmäisessä maalissa keskittymisemme herpaantui hieman ja toinenkin maali olisi ollut vältettävissä.

– Oli tärkeää, että kaikki pysyivät rauhallisina kopissa tauolla. Pelaajat hoitivat sen hienosti itse, eikä minun täytynyt puhua paljoa. Meillä on nuori joukkue, mutta se on siitä huolimatta täynnä johtajia. Tämä saattoi olla nuorin avauskokoonpanomme tähän saakka, mutta pelaajat todella näyttivät mistä heidät on tehty. Toisella jaksolla pelaajat esittivät hyvin kypsää peliä ja teimme hienon tasoitusmaalin. Se oli hienosti rakennettu alakerrasta saakka, vaihdoimme hyvin kaistaa ja tulimme hyvin vastustajan boksiin, josta Milla Punsar viimeisteli tyylikkäästi. Tiedän, että pelaajat eivät ole tyytyväisiä tulokseen, mutta he pelaavat nyt jatkuvasti hyvällä tasolla ja sitä on hienoa katsoa.

Honka jatkaa kauttaan kotona, kun Tapiolan urheilupuistoon vieraaksi ensi viikon lauantaina 11.6. saapuu Ilves! Ottelu käynnistyy kello 18.30! Liput ovelta 5€, alle 18v maksutta. Tervetuloa!

Aloitamme valmistautumisen Ilves-otteluun heti huomenna. Odotamme isoa yleisöä kotikentällemme, toivottavasti kaikki saapuvat kannustamaan joukkuetta. Haastan yleisön olevan minua äänekkäämpi. Mitä äänekkäämpi sen parempi!, Adlani päättää.

Hongan avauskokoonpano:

Vaihdossa:

Honka päätti toukokuun pelit tasatulokseen

Honka kohtasi toukokuun päättävässä ottelussa kotonaan Tapiolan urheilupuistossa Åland Unitedin. Tasaisessa ottelussa paikkansa oli molemmilla joukkueilla, ja lopulta päädyttiinkin pistejakoon luvuin 1-1.

Avausjakso

Ottelun ensimmäinen parisenkymmentä minuuttia mentiin tasaisesti, ilman mainittavia paikkoja kummassakaan päädyssä.

24. minuutilla Milla Punsar pääsi katkomaan Åland Unitedin pelinrakentelun ja nousi boksiin, mutta laukaus suuntautui ohi maalin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Inka Kaivola syötti Ida Heikkisen nousuun oikealta laidalta. Keskikenttäpelaajan laukaus oli hyvä, mutta meni kuitenkin maalin ohitse.

Åland United sai avausnelivitosen parhaan tilaisuutensa avausmaalin tekoon 43. minuutin kohdalla. Riikka Lilja pääsi laukomaan boksin rajoilta, mutta pallo sujahti hieman ohi Honka-maalin.

Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka aloitti toisen jakson hyvin vahvasti. 49. minuutilla Elli Seiro ja Kaivola pelasivat hienosti yhteen oikealla laidalla. Kaivola pelasi pallon Punsarille, jonka viimeistely pysähtyi lopulta kuitenkin sivuverkkoon.

Honka sai palkintonsa ja iski avausmaalin 59. minuutilla. Nana Yang lähetti kulmapotkun maalille ja Senja Salo puski liigauransa avausmaalilla Hongan 1-0 johtoon.

67. minuutilla Aada Törrösen keskitys Honka-maalille oli vaarallinen, mutta peliväline pomppi lopulta maalin ohi ilman, että vieraiden hyökkääjät saivat siihen kosketusta.

Åland United nousi vielä kuitenkin tasoihin 77. minuutilla, kun Dana Leskinen pääsi viimeistelemään rangaistuspotkusta lukemiksi 1-1.

Honka haki ahnaasti voittomaalia. Heti tasoituksen jälkeen Kaivola laukoi boksin ulkopuolelta, mutta vähän ohi.

Aino Vuorinen vapautti Jasmin Leppiojan läpiajoon vielä 87. minuutilla, mutta Elaine Burdett onnistui torjumaan. Näin loppulukemiksi kirjattiin pistejako numeroin 1-1.

Tulos on turhauttava, pelaajamme ansaitsivat tästäkin pelistä enemmän. On hienoa nähdä, kuinka paljon pelaajat ovat parantaneet ja koko pelaamisemme on kehittynyt, päävalmentaja Omar Adlani totesi ottelun jälkeen.

Kontrolloimme ottelua suht hyvin ja rakensimme hyviä hyökkäyksiä. Liisa maalilla ja koko puolustuksemme olivat varmoja läpi ottelun. Ålandilla on hyviä pelaajia ja he ovat erityisen vaarallisia vastahyökkäyksissä, joten erityismaininta puolustuksellemme, joka piti heidät niissä kurissa.

Ensimmäisellä jaksolla rakensimme oikein hyvin ja pääsimme sen myötä hyviin maalipaikkoihin. Täytimme kentän todella hyvin ja onnistuimme myös kaistojen vaihtamisessa. Siinä meillä on ollut vaikeuksia aiemmin, mutta olen todella tyytyväinen siihen, miten kestimme paineen, erityisesti heidän nopeita hyökkääjiään vastaan. Toisella jaksolla rakentelumme oli hieman vaikeampaa, vastustaja prässäsi aggressiivisemmin ja kova tuulikin teki etenemisen vaikeammaksi. Olen ylpeä siitä, että pelaajamme olivat rohkeita ja pyrkivät pitämään hallinnan meillä. Loimme lisää paikkoja, joista olisimme voineet tehdä maaleja, mutta tänään ei vain ollut meidän päivämme.

Adlani oli tyytyväinen erityisesti joukkueen yhteiseen esitykseen.

Voisin nimetä montakin pelaajaa, jotka pelasivat hyvin, mutta erityisesti joukkueena esiinnyimme todella hyvällä tasolla. Joukkueemme on nuori ja kaikki pelasivat tänään yhteen ja auttoivat toisiaan vaikeissa hetkissä. Menestystä mitataan usein tulosten ja voittojen kautta, mutta mittaamme menestystä myös sillä, miten pelaajamme ylittävät haasteita pyrkiessään onnistumaan.

Tapiolan tiistai-ilta oli sateinen ja tuulinen, mutta siitä huolimatta katsomosta löytyi hienosti kannatusta läpi ottelun.

Iso kiitos kaikille, jotka tulivat säästä huolimatta kannustamaan joukkuetta!, Adlani päättää.

Honka jahtaa pisteitä ensi kerran sunnuntaina 5.6. kello 16.00. Silloin vastassa on Pihlajamäen MagneCit Areenalla PK-35!

Hongan avauskokoonpano:
#4 Daniela Sandås
#5 Senja Salo
#6 Ida Heikkinen (75’ Saana Hartikainen)
#8 Aino Vuorinen
#9 Elli Seiro (61’ Noora Juusela)
#12 Liisa Tuomi (MV)
#14 Wilma Spets (84’ Jasmin Leppioja)
#15 Inka Kaivola
#28 Eevi Sutela
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #7 Saara Lappalainen, #17 Matilda Kuusniemi Fishwick, #22 Annika Idman, #31 Sonja Ferm (MV)

Hongalle niukka kotitappio

Honka ja KuPS kohtasivat toistamiseen lyhyen ajan sisään, tällä kertaa Tapiolan urheilupuistossa. Ottelussa nähtiin kovaa kamppailua, mutta lopulta vieraat saivat vielä käännettyä tuloksen niukasti voitokseen.

Avausjakso

Ottelu lähti alusta saakka vauhdikkaasti käyntiin ja vauhtia riitti molempiin suuntiin. 15. minuutilla KuPS:illa oli vaarallinen vapaapotku, mutta Liisa Tuomi oli hereillä ja venytti pallon tielle.

Avausmaali nähtiin 19. minuutilla. Aino Krögerin keskitys pomppi maalin eteen Anni-Maija Kauppilalle, joka vie KuPS:n 1-0 johtoon.

Muita osumia ei avausnelivitosella nähty, joten tauolle mentiin vieraiden maalin johtoasemassa.

Toinen jakso

KuPS hyökkäsi vaarallisesti, kun toista nelivitosta oli pelattu muutama minuutti. Anna Nurmi nousi vasemmalta ja lopulta Kauppila kokeili nostaa pallon yli Tuomen. Honka-vahti sai kuitenkin tipattua pallon kulmapotkuksi.

Hetkeä myöhemmin Oona Sirenin laukaus meni hieman ohi Honka-maalin.

Honka tuli hienolla tavalla tasoihin 54. minuutilla. Joukkueen kova prässi ja upea taistelu pakotti KuPS:n menetykseen omalla alueellaan. Eevi Sutela löysi syötöllään Milla Punsarin, joka viimeisteli varmasti lukemiksi 1-1.

Hongan vahva vaihe jatkui maalin jälkeen. Honka sai muutamasta kulmapotkusta maalille tilanteita, mutta KuPS-puolustus onnistui lopulta siivoamaan pallon väljemmille vesille.

KuPS onnistui siirtymään uudelleen johtoon, kun Gentjana Rochin laukaus upposi Hongan verkkoon.

71. minuutilla KuPS pääsi vielä hyvään paikkaan, mutta Tuomi tuli hyvin vastaan ja torjui Oona Sirenin laukauksen.

Ottelun loppuhetkillä nähtiin vielä muutamia tilanteita, mutta ei lisämaaleja. Näin ollen pisteet lähtivät kovan taiston jälkeen Kuopioon.

Olen hyvin ylpeä pelaajiemme panoksesta tänään. Intensiteetti pysyi korkealla läpi ottelun. KuPS:n pelaaminen oli meille tuttua, sillä kohtasimme heidät niin vähän aikaa sitten. Olimme paremmin valmistautuneita tähän otteluun. Tiesimme, että KuPS:illa on paljon laatua pallollisena. Kun he saavat aikaa pallon kanssa he ovat hyvin vaarallisia. Siksi halusimme laittaa heihin mahdollisimman paljon painetta. Puolustimme oikein hyvin ja prässipelaamisemme toi meille myös hienon maalin, mikä oli parannusta edelliseen peliin verrattuna. Pystyimme pitämään KuPS:n poissa monilta huippupaikoilta, mikä on vaikeaa heidän hyökkäyspään pelaajiaan vastaan. En kuitenkaan ole tyytyväinen siihen, miten he tekivät kaksi maaliaan. Meidän olisi pitänyt pystyä estämään ne paremmin. Meillä oli haasteita etenemisessä, emmekä aina löytäneet vapaita pelaajia. Analysoimme sen ensi viikolla ja pyrimme auttamaan pelaajia parantamaan. Kokonaisuutena parannamme pelaamistamme edelleen. Joukkueen asenne on erinomainen eikä heidän intonsa laske. Odotan innolla uuden treeniviikon avaamista tämän ryhmän kanssa, päävalmentaja Omar Adlani sanoi ottelun jälkeen.

Honka jahtaa pisteitä seuraavan kerran tiistaina 31.5. Silloin Tapiolan urheilupuistossa vastassa on Åland United kello 18.30 alkaen. Tervetuloa kannustamaan Honkaa myös silloin!

Hongan avauskokoonpano:
#4 Daniela Sandås
#5 Senja Salo
#6 Ida Heikkinen (77’ Saana Hartikainen)
#9 Elli Seiro (77’ Ada Eronen)
#12 Liisa Tuomi (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#18 Julia Schalin (77’ Noora Juusela)
#28 Eevi Sutela
#77 Milla Punsar (85’ Matilda Kuusniemi Fishwick)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #10 Jasmin Leppioja, #22 Annika Idman, #31 Sonja Ferm (MV)

Hongalle karvas tappio dramaattisten vaiheiden jälkeen

Honka kohtasi HPS:n vieraskentällä lauantai-illan kamppailussa. Keltamustat joutuivat pettymään, kun monista hyvistä paikoista huolimatta pallo ei löytänyt tietään HPS:n maaliin ja kotijoukkue osui toisella jaksolla kertaalleen.

Avausjakso

Honka hallitsi ottelua pallollisena alusta saakka. Kaksitoista ja puoli minuuttia oli pelattu, kun Eevi Sutela lähetti vapaapotkun maalille ja Milla Punsar pääsi jatkamaan, mutta laukaus meni puolustuksen kautta yli päätyrajasta.

22. minuutilla nähtiin HPS:n ensimmäinen vaarallinen paikka. Elisa Lemettinen löysi syötöllään Aada Nurmen boksista, mutta Liisa Tuomi koppasi varmasti laukauksen.

Vain hetkeä myöhemmin avausmaali oli erittäin lähellä. Pusar lähetti matalan pallon maalille, mutta kukaan ei päässyt ohjaamaan pelivälinettä verkkoon, vaan pallo meni maaliviivaa hipoen yli sivurajasta.

Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Hongan johtomaali oli lähellä, kun toinen nelivitonen oli vielä alkutekijöissään. Punsar viritti kovan laukauksen, mutta hieman yli HPS-maalin. Hetkeä myöhemmin Aino Lehtinen laukoi kentän toisessa päässä, mutta lopputulos oli sama.

59. minuutilla Piipa Kämppi oli karata maalintekoon, mutta Liisa Tuomen oikea-aikainen vastaantulo pelasti Hongan. Maalivahti sai hieman jalkaansa pallon tielle, eikä Kämpin jatkotilanteesta päätyviivalta lähteneelle keskityspallolle ollut jatkajia.

Kotijoukkue HPS pääsi siirtymään johtoon 66. minuutilla, kun Helmi Halomo pääsi laukomaan pelivälineen ohi Liisa Tuomen.

Ottelun loppuhetkillä koettiin suuria draaman hetkiä. Honka pääsi ensin kokeilemaan tasoitusosumaa rangaistuspotkusta, mutta laukaus meni maalin ohitse.

Lisäajalla pallo pyöri aivan HPS:n maaliviivalla ja mahdollisesti myös sen paremmalla puolella, mutta hyväksyttyä maalia ei syntynyt ja loppulukemiksi jäi 1-0 kotivoitto.

Turhauttava tapa hävitä ottelu. Hallitsimme suurimman osan pelin kulusta ja loimme monia paikkoja maalintekoon. Emme olleet tarpeeksi päättäväisiä niissä tilanteissa. Jalkapallossa tulee tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja voittaakseen ottelun. Pidimme hyvin pallokontrollia läpi ottelun ja olimme aiempaa kärsivällisempiä pelinrakentelussa. Prässimme toimi hyvin koko ottelun. Pakotimme vastustajan virheisiin ja saimme usein riistettyä pallon takaisin suht nopeasti. Seuraava askel prosessissamme on luoda paremmin maalintekopaikkoja kyseisistä riistoista. Jalkapallo on joskus julmaa. Pelasimme ehjän ottelun ja loimme tarpeeksi paikkoja voittoon tai ainakin tasapeliin, mutta emme saaneet tulosta. Tämä tekee kipeää, mutta meidän pitää ottaa tästä opiksi. Olen ylpeä pelaajistamme. Ei ole helppoa pelata kolme ottelua yhdeksään päivään ja tänään he näyttivät vielä uuden tason energisyydessä. Parannamme ottelu ottelulta ja palkinto on varmasti tulossa, päävalmentaja Omar Adlani kommentoi ottelun jälkeen.

Honka palaa pelikentille viikon päästä lauantaina 21.5. Silloin kotiin Tapiolan urheilupuistoon vieraaksi saapuu KuPS ja ottelu laitetaan käyntiin jo kello 14.00! Liput ovelta 5€, alle 18v maksutta. Tervetuloa nauttimaan espoolaisesta huippufutiksesta ja kannustamaan Honka voittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#3 Saana Hartikainen (79’ Ida Heikkinen)
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#12 Liisa Tuomi (MV)
#13 Ada Eronen (65’ Elli Seiro)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#22 Annika Idman (71’ Noora Juusela)
#28 Eevi Sutela (79’ Julia Schalin)
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #5 Senja Salo, #17 Matilda Kuusniemi Fishwick, #31 Sonja Ferm (MV)

Honka taisteli, mutta kärsi tappion Kuopiossa

Honka matkusti Kuopioon kohtaamaan sarjakärki KuPS:n. Joukkue jätti kentälle kaikkensa, mutta kotijoukkue KuPS onnistui maalinteossa kertaalleen molemmilla jaksoilla ja pisteet jäivät Kuopioon 2-0 lukemin.

Avausjakso

KuPS loi ottelun ensimmäisen maalipaikan neljännellä peliminuutilla. Anna Nurmi keskitti ja Lavdije Begolli pääsi puskemaan, mutta ohi maalin.

Kahdeksannella minuutilla Anna-Stina Simonen pääsi laukomaan huippupaikasta, mutta Liisa Tuomi otti Hongan maalilla huipputorjunnan.

Hongan avausmaali oli lähellä, kun kellossa oli 11. minuuttia. Inka Kaivola lähetti matalan keskityksen maalille ja Ada Eronen laukoi, mutta hieman ohi maalista.

Simonen oli toistamiseen lähellä viedä KuPS:n johtoon, kun ottelua oli pelattu viisitoista ja puoli minuuttia. Tällä kertaa tolppa pelasti Hongan.

Ottelun avausmaali syntyi 18. minuutilla. Begolli sai käännettyä oikealle jalalleen ja laukoi pallon Tuomen käsien kautta Hongan verkkoon.

Honka hyökkäsi hyvin vastaan 22. minuutilla. Aino Nurmi nousi vasemmalta laidalta ja laukoi, mutta KuPS-vahti Fanny Söderström koppasi pelivälineen. Tauolle mentiin näin olleen kotijoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso

KuPS oli hallitsevampi myös toisella nelivitosella. Muutama minuutti oli pelattu toista jaksoa, kun Emmi Sirenin vasemman jalan kuti kolahti ylärimaan.

53. minuutilla KuPS kolautti toistamiseen ylärimaa, kun Anni-Maija Kauppilan pusku osui kulmapotkun jälkitilanteesta poikkipuuhun.

KuPS lisäsi johtonsa kahteen 56. minuutilla. Emmi Siren laukoi ja pallo otti vielä kimmokkeen ja ohitti Liisa Tuomen.

Hongan kavennus oli hyvin lähellä 67. minuutilla. Milla Punsar jatkoi Kaivolan pitkä avauksen Eroselle, jonka laukaukseen Liina Nora laittoi jalkansa väliin. Pallo kimposi KuPS-maalin tolppaan, mutta ei sitä lähemmäksi.

Ottelun loppuhetkillä nähtiin vielä muutama tilanne, mutta lisämaaleja ei syntynyt. Näin pisteet jäivät Kuopioon 2-0 lukemin.

– Emme tietenkään ole iloisia tuloksesta, mutta haluan antaa kehuja joukkueellemme kovaan haasteeseen tarttumisesta. KuPS on sarjan vaarallisin joukkue hyökkäyssuuntaan. Toteutimme puolustussuunnitelmaamme aika hyvin ja pystyimme rajoittamaan heidän maalintekopaikkojaan. Olisimme voineet olla vielä parempia vastahyökkäyksissä ja olisimme voineet tunnistaa paremmin ne hetket, jolloin meillä oli etu edistää peliä. Liikutimme palloa monesti eteenpäin liian kiireellä. Meidän täytyy joukkueena analysoida se ja parantaa seuraavassa ottelussa. Tämä on prosessi ja olemme oikealla tiellä. Pelaajat pyrkivät tekemään kentällä oikeita asioita. Nyt meidän tulee palautua nopeasti ja olla valmiita kohtaamaan HPS lauantaina, päävalmentaja Omar Adlani totesi ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu tosiaan jo lauantaina, kun keltamustat kohtaavat vierasottelussa HPS:n. Ottelu käynnistyy Paloheinässä HofS Areenalla kello 17.00.

Hongan avauskokoonpano:
#2 Aino Nurmi (64’ Matilda Kuusniemi Fishwick)
#3 Saana Hartikainen
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#12 Liisa Tuomi (MV)
#13 Ada Eronen
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#22 Annika Idman (46’ Nana Yang)
#23 Noora Juusela (85’ Ilona Anttonen)
#77 Milla Punsar

Vaihdossa: #5 Senja Salo, #31 Sonja Ferm

Hongalle kauden toinen voitto

Honka ja NJS kohtasivat Tapiolan urheilupuiston perjantai-illassa. Avausjakso mentiin vielä maalittomana, mutta Honka oli toisella nelivitosella tehokas ja voitti ottelun lopulta 3-0.

Avausjakso

Ottelun ensimmäinen hyvä maalipaikka nähtiin 26. minuutilla.  Honka pääsi riistoon NJS:n kenttäpuoliskolla ja pallo pelattiin oikealta laidalta nousua tehneelle Inka Kaivolalle. Kaivolan matala keskityspallo tuli aina takatolpalla olleelle Matilda Kuusniemi Fishwickille asti, mutta NJS-vahti Annika Kulha koppasi laukauksen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Noora Juusela laukoi vasurillaan boksin rajoilta, mutta hieman maalin ohitse.

Kaivola pääsi laukomaan vielä viitisen minuuttia ennen taukovihellystä boksin ulkopuolelta, mutta jonkin verran yli maalin. Tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toinen jakso

Honka iski ottelun avausmaalin, kun toista nelivitosta oli pelattu viisi minuuttia. Milla Punsar nousi vahvasti vasemmalta laidalta, ohitti NJS-puolustajan ja syötti maalin eteen Ada Eroselle, joka viimeisteli yläkulmaan Hongan johto-osuman.

Hieman yli viisi minuuttia myöhemmin Hongan toinen maali oli hyvin lähellä. Wilma Spets puski Eevi Sutelan lähettämästä vapaapotkusta kohti maalia. Kulha torjui puskun maalin eteen, jossa Punsar oli päästä vielä siirtämään paluupallon maaliin, mutta NJS-puolustus sai lopulta siivottua pelivälineen väljemmille vesille.

Hongan toinen maali nähtiin lopulta 62. minuutilla. Kulha nousi maaliltaan palloa vastaan, mutta pelasi sen suoraan Aino Nurmelle. Nurmi päätti kokeilla maalintekoa lähes puolesta kentästä Kulhan ollessa maaliltaan selvästi ulkona ja upea laukaus upposikin NJS:n verkkoon.

NJS:n kavennusosuma oli lähellä noin kymmenen minuuttia ennen loppua. Venla Mäkelä katkoi Liisa Tuomen syötön, mutta viimeistely kolahti tolppaan ja sitä kautta ohi maalin.

Honka osui vielä kolmannen kerran minuutti ennen ysikymppisen täyttymistä. Sutelan tarkka syöttö löysi boksista Jasmin Leppiojan, joka viimeisteli tarkasti kauden avausmaalinsa. Näihin lukemiin ottelu myös päättyi ja Honka pääsi juhlimaan kauden toista voittoaan.

Vahva esitys koko joukkueelta. Alku oli hieman hankala ja liikutimme palloa liian nopeasti. Meillä oli avausjaksollakin muutamia hyviä tilanteita, mutta emme pystyneet käyttämään niitä hyväksemme. Toinen jakso oli meiltä paljon parempi. Olimme parempia rakentamaan laatupaikkoja ja hyökkäsimme rauhassa. Teimme hienoja joukkuemaaleja ja vielä tärkeämpänä pidimme oman maalimme puhtaana. Pelaajat ymmärsivät ohjeet toiselle jaksolle ja esiintyivät oikein hyvin, päävalmentaja Omar Adlani kommentoi.

Hongan kausi jatkuu keskiviikkona 11.5. Silloin joukkue matkaa Kuopioon kohtaamaan KuPS:n kello 17.00 alkavassa ottelussa.

Hongan avauskokoonpano:
#2 Aino Nurmi
#3 Saana Hartikainen (85’ Ilona Anttonen)
#7 Saara Lappalainen
#12 Liisa Tuomi (MV)
#13 Ada Eronen
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick (46’ Daniela Sandås)
#23 Noora Juusela
#28 Eevi Sutela
#77 Milla Punsar (72’ Jasmin Leppioja)

Vaihdossa: #31 Sonja Ferm (MV)

Hongalle niukka tappio HJK:ta vastaan

Voittotilinsä edellisellä kierroksella ONS:aa vastaan avannut Honka matkusti perjantai-illan paikallisotteluun naapurikaupunkiin Helsinkiin, jossa Bolt Arenalla vastassa oli HJK. Hongan hyvä taistelu ei aivan riittänyt pistesaldon kartuttamiseen, kun kotijoukkue oli niukasti maalin verran parempi ja voitti 2-1.

Avausjakso

Ottelussa mentiin pitkään ilman huippupaikkoja kumpaankaan päähän. 27. minuutilla kotijoukkue HJK kuitenkin onnistui, kun Silja Jaatinen keskitti ja Oona Sevenius pääsi puskemaan takatolpalta pallon maaliin. Samassa tilanteessa Hongan maalivahti Emma Immonen loukkaantui ikävästi ja maalinsuulle vaihdettiin Liisa Tuomi.

Koko avausjaksolla ei kamalasti maalipaikoilla juhlittu, mutta Honka pääsi sen sijaan juhlimaan maalia lisäajalla. Noora Juusela nappasi pallon HJK:n alakerran syöttelystä ja viimeisteli sen tolpan kautta HJK-maaliin. Näin tauolle siirryttiin lukemissa 1-1.

Toinen jakso

HJK sai avausjakson alkupuolella muutamia paikkoja siirtyä johtoon, mutta laukauksen viuhuivat ohi Tuomen vartioiman Honka-maalin.

Lopulta HJK pääsi kuitenkin siirtymään 2-1 johtoon. Sevenius sai jalkansa vapaaksi boksin rajoilla ja laukoi tarkasti alakulmaan.

Honka oli lähellä tasoittaa ottelun pian takaiskumaalin jälkeen. Hyvän rakentelun päätteeksi Juuselan laukaus karkasi kuitenkin hieman yli maalin.

Honka sai ottelun loppupuolella vielä muutaman tilanteen, mutta lisämaaleja ei nähty. Näin ollen pisteet jäivät Helsinkiin niukalla yhden maalin erolla.

Olen hyvin ylpeä pelaajistamme tämän esityksen jälkeen. Näimme viihdyttävän ottelun, mutta tottakai olemme tulokseen pettyneitä. Pelasimme vahvasti puolustuspäässä ja pyrimme minimoimaan heidän hyvät tilanteensa. Oli epäonnekasta, että Emma joutui jättämään pelin kesken, mutta Liisa pelasi oikein hyvän ja kypsän ottelun maalilla, päävalmentaja Omar Adlani totesi.

Halusimme jatkaa prosessiamme hyökkäysvaiheessa pitämällä palloa vähän pidempään ja löytämällä siten parempia maalintekopaikkoja. Meillä oli mahdollisuuksia vaihtaa kaistaa ja hyökätä toisen laidan kautta, mutta emme onnistuneet luomaan niitä tilanteita tarpeeksi. Olimme kuitenkin kärsivällisiä pallon kanssa, se on hyvä asia. Rakennamme tämän ottelun pohjalle ja jatkamme työtä kohti seuraavaa ottelua. Silloin tarjolla on jälleen tärkeitä pisteitä, hän jatkoi.

Hongan kausi jatkuu kotiottelulla, kun perjantaina 6.5. vieraaksi saapuu NJS Nurmijärveltä. Ottelu käynnistyy Tapiolan urheilupuiston TN1:llä kello 18.30! Liput ovelta 5€, alle 18-vuotiaat maksutta! Hongan kauden 2022 kausikortteja pääset ostamaan tästä! Tervetuloa!  

Hongan avauskokoonpano:
#1 Emma Immonen (30’ Liisa Tuomi)
#2 Aino Nurmi (88’ Matilda Kuusniemi Fishwick)
#3 Saana Hartikainen (88’ Ada Eronen)
#4 Daniela Sandås
#5 Senja Salo
#7 Saara Lappalainen
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#23 Noora Juusela (81’ Jasmin Leppioja)
#28 Eevi Sutela
#77 Milla Punsar (81’ Annika Idman)

Vaihdossa: #20 Ilona Anttonen

Hongalle niukka kotitappio

Honka kohtasi Kansallisen Liigan kauden kolmannessa ottelussaan PK-35 Vantaan Tapiolan lauantaipäivässä. Vieraat osuivat avausjaksolla kerran ja toisella toistamiseen. Honka tuli lisäajalla vielä maalin päähän, mutta tasoihin asti kiri ei riittänyt.

Avausjakso

Ottelun ensimmäisen huippupaikan loi vierasjoukkue kymmenennellä peliminuutilla. Emma Immonen torjui ensin Roosa Bröijerin ja sitten vielä paluupallosta yrittämään päässeen Sanna Saarisen laukaukset ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Vieraat kävivät lähellä uudelleen vartin kohdalla. Sivuvapaapotkun jälkitilanteesta Karoliina Autio kokeili lähietäisyydeltä, mutta Immonen oli jälleen pallo tiellä.

PK rakensi puolen tunnin pelin jälkeen jälleen tilanteen sivuvapaapotkusta. Tällä kertaa Reetta Suomela oli nokikkain Immosen kanssa, mutta Honka-vahti venytti jälleen huipputorjuntaan ja lukemat säilyivät nollilla.

Honka sai pallon ensimmäisenä maaliin 43. minuutilla. Hienosti rakennellun hyökkäyksen päätteeksi Aino Nurmi keskitti matalana ja Wilma Spets viimeisteli kylmänviileästi. Tilanteessa kuitenkin tuomittiin paitsio, eikä Honka näin saanut maalihanojaan vielä auki.

Kun ei Honka saanut palloa hyväksytysti maaliin, niin vierasjoukkue sai. Nopean hyökkäyksen päätteeksi Bröijer ohjasi keskityksen Honka-maalin verkkoon.

Näissä lukemissa suunnattiin myös tauolle.

Toinen jakso

Toista nelivitosta oli pelattu muutama minuutti, kun Wilma Forsblom laukoi, mutta Emma Immonen otti jälleen hyvän torjunnan.

PK lisäsi johtonsa kahteen, kun pelattiin ottelun 67. minuuttia. Karoliina Autio voitti pääpallon ja puski pelivälineen Honka-maalin kulmaan.

Honka kävi erittäin lähellä tasoitusta 88. minuutilla. Ada Erosen pusku kolahti kuitenkin maalin ylärimaan.

Aino Nurmi sytytti vielä Hongan toivon liekin lisäajan toisella peliminuutilla, kun pusku upposi komeasti PK:n verkkoon yli Velma Oikarisen. Maalia lähemmäs Hongan kiri ei kuitenkaan riittänyt, joten pisteet matkasivat Vantaalle niukalla yhden maalin erolla.

– Olen ylpeä pelaajien panoksesta tänään niin hyökkäys- kun puolustuspelissämme, mutta se ei riittänyt pisteille. Tulos on pettymys ja mielestäni ansaitsimme enemmän tämän päivän ottelusta. Halusimme luoda ottelussa aiempia enemmän tilanteita ja onnistuimmekin siinä, mutta emme saaneet tehtyä niistä maaleja. En ole tyytyväinen siihen, miten meitä vastaan tehtiin tänään maaleja. Meidän täytyy hallita ne tilanteet paremmin tulevissa otteluissa. Emma otti tänään hyviä torjuntoja ja piti meidät pelissä mukana, mutta meidän pitää vielä tehdä lisää töitä kehittääksemme puolustuspelaamistamme. Ottelusta löytyi paljon hyvää, jota voimme ottaa mukaan seuraavaan otteluun. Alamme nyt keskittymään siihen, päävalmentaja Omar Adlani summasi.

Hongan kausi ja pisteiden metsästys jatkuu ensi viikon lauantaina, kun joukkue matkaa Ouluun ONS:n vieraaksi kello 14.00 alkavaan otteluun. Keltamustien seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 6.5. klo 18.30, kun vastassa on NJS!

Hongan kokoonpano:
#1 Emma Immonen (MV)
#2 Aino Nurmi
#3 Saana Hartikainen
#4 Daniela Sandås
#5 Senja Salo
#6 Ida Heikkinen (61’ Julia Schalin)
#14 Wilma Spets (73’ Ada Eronen)
#15 Inka Kaivola
#23 Noora Juusela (61’ Elli Seiro, 90+1 Annika Idman)
#28 Eevi Sutela
#77 Milla Punsar

Vaihdossa:  #7 Saara Lappalainen, #12 Liisa Tuomi (MV), #20 Ilona Anttonen