Otteluraportti

Hongalle tärkeä voitto Åland Unitedista

FC Honka nappasi vahvalla pelillä kauden kolmannen voittonsa, kun Åland United kaatui loppulukemin 3-1. Vieraat siirtyivät ensin johtoon, mutta Honka tuli vahvasti rinnalle ja ohi.

Avausjakso

Honka sai ikäviä uutisia kymmenennellä minuutilla, kun Katarina Naumanen joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Topparin korvasi Rebecca Kindstedt.

Ottelu kulki alusta saakka tasaisissa merkeissä, molempien joukkueiden saatua ajoittain pelin hallinnan itselleen. Vieraat olivat siirtyä johtoon 27. minuutilla, kun Cassandra Korhonen karkasi läpiajoon, mutta hyökkääjän laukaus meni maalin ohitse.

Myös avausjakson toisesta huippupaikasta vastasi vierasjoukkue Åland United ja asialla oli jälleen Korhonen. Tällä kertaa Sofia Manner venyi Honka-maalilla huippupelastukseen ja lukemat tulostaululla säilyivät nollilla.

Hongan paras tilanne ensimmäisellä nelivitosella syntyi Jasmin Leppiojan vahvan pelaamisen seurauksena. Hyökkääjä pääsi laukomaan boksista, eikä kuti mennyt kuin hieman ohi maalin.

Tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka rakensi hyvän tilanteen sivurajaheitosta, kun toista jaksoa oli pelattu vain muutama minuutti. Pallo päätyi muutamien kimmokkeiden jälkeen Milla Punsarille, mutta laukaus pysähtyi Åland United-vahti Christina Dinesonin torjuntaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Tiia Savolainen nousi oikealta ja leikkasi keskelle, mutta laukaus karkasi maalin yli.

Ottelun avausmaali syntyi 57. minuutilla. Dana Leskisen oikealta laidalta lähettämä pallo yllätti Mannerin ja upposi Honka-maalin takakulmaan.

Honka ei kuitenkaan takaiskusta lannistunut, vaan iski saman tien takaisin. Vain noin minuutti oli ehtinyt kulua, kun Eveliina Parikka sai Punsarilta pallon vasemmalle laidalle. Parikka lähetti korkean pallon maalille ja lopulta peliväline upposi ÅU:n verkkoon. Näin Parikan Honka-uran avausmaalilla lukemiksi 1-1.

Honka siirtyi johtoon kymmenisen minuuttia myöhemmin upealla tavalla. Keltamustien vapaapotkua boksin kaarelta asettui laukomaan Jasmin Leppioja. Hyökkääjän tarkka vapari upposi aivan ÅU-maalin yläkulmaan ja Honka siirtyi näin 2-1 johtoon.

Honka ei tyytynyt johtoasemassa peruuttelemaan, vaan laittoi lisää virtaa koneeseen. Saara Lappalainen ja Leppioja pelasivat pallon laidalle Savolaiselle, joka löysi boksista syötöllään Wilma Spetsin. Spets jatkoi vielä kohti Punsaria, jonka haltuunotto hieman karkasi, mutta Aino Vuorinen oli paikalla ja pääsi laukomaan lähietäisyydeltä Hongan nyt jo kahden maalin johtoon.

Ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana Åland United haki ahnaasti kiriä ja Honka keskittyi puolustamaan tarkasti, sekä iskemään vaarallisesti vastaan. Vieraat saivat epäsuoran vapaapotkun Hongan boksin sisältä, mutta Manner venytti jälleen huipputorjuntaan ja lukemat säilyivät muuttumattomina.

Kun enempää maaleja ei ottelussa nähty, nappasi Honka todella tärkeän voiton loppulukemin 3-1.

–  Tämä voitto tuli ehkä parhaaseen mahdolliseen saumaan. Harmittaa ”Katan” (Naumanen) loukkaantuminen ensimmäisellä puoliajalla ja toivon hartaasti, ettei siitä tule lääkäriltä pahinta tuomiota. Tänään pelasimme kyllä loppuun asti yhdelle kapteeneistamme, kommentoi Hongan tasoitusmaalista vastannut Eveliina Parikka ottelun jälkeen.

Parikan mukaan voitto oli joukkueelle iso asia myös henkisesti.

–  Tuntuu, että pääsimme muistuttamaan ennen kaikkea itsejämme siitä, kuinka taitava ja kova joukkue tässä on kasassa. Vähän nihkeästi menneen ottelurupeaman päätteeksi maalihanat aukesivat vihdoin ja pelasimme fiksusti joukkueena ja yksilöinä. Saa olla todella ylpeä jengistä! Nyt edessä on ansaittu huili ja otamme tästä energiat mukaan heinäkuulle.

Parikka kertasi hieman myös ensimmäistä osumaansa Honka-paidassa.

–  Joukkuekaverit kehuivat ennen matsia, että mulla on todella hyvät keskitykset, niin ei siinä auttanut muukaan kuin tehdä keskitysmaali, hän totesi.

Voitolla Honka nousi kahteentoista pisteeseen. Keltamustien kausi jatkuu tauon jälkeen, lauantaina 3.7. Silloin joukkue matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#9 Jasmin Leppioja (86′ Hanna Ruohomaa)
#13 Eveliina Parikka (69′ Aino Vuorinen)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen
#21 Katarina Naumanen (11′ Rebecca Kindstedt)
#77 Milla Punsar (C)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #24 Suvi Kärkkäinen, #31 Sonja Ferm (MV), #66 Niia Salminen

Honka ja PK-35 Vantaa maalittomaan tasapeliin

FC Honka kohtasi Kansallisen Liigan kahdeksannen kierroksen ottelussa vieraskentällä PK-35 Vantaan. Myyrmäen perjantai-illassa nähtiin tasainen ottelu, jossa huippupaikat jäivät molemmissa päissä vähiin. Maalejakaan ei syntynyt, joten pisteet jaettiin 0-0 lukemin.

Avausjakso

Honka rakenteli ensimmäisen tilanteensa viidennellä peliminuutilla oikealta laidalta. Aino Vuorisen matala keskityspallo tuli Tiia Savolaiselle boksiin, mutta PK-puolustus pystyi riistämään pelivälineen ja purkamaan tilanteen.

Noin vartti oli pelattu, kun kotijoukkue pääsi hyökkäämään vahvasti. Niin Wilma Forsblom, Reetta Suomela, kuin Roosa Bröijerkin pääsivät kokeilemaan laukausta, mutta Honka-puolustus blokkasi uhrautuvasti kaikki kolme kutia.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Forsblom pääsi jälleen yrittämään, mutta Sofia Manner Honka-maalilla koppasi laukauksen.

Hongan avausnelivitosen paras tilanne syntyi, kun pelattiin ottelun 28. minuuttia. Savolainen vapautti syötöllään Vuorisen läpiajoon, mutta hyökkääjän kosketus oli hieman liian kova ja PK-vahti Velma Oikarinen sai selvitettyä tilanteen.

Avausjakson jälkeen tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toisen jakson ensimmäinen vartti meni enimmäkseen keskialueen taistelussa, eikä kumpikaan saanut luotua vaarallisia tilanteita.

71. minuutilla Forsblom haki syötöllään Bröijeriä boksista, mutta Manner ehti palloon ennen PK-pelaajaa.

Hongan avausmaali oli lähellä 80. minuutilla. Hanna Ruohomaa haki riiston jälkeen syötöllään Jasmin Leppiojaa, mutta Roosa Toivanen pääsi liukumaan syötön tielle ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Kotijoukkue oli erittäin lähellä siirtyä johtoon kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Oona Sevenius kolautti laukauksellaan Honka-maalin ylärimaa. Netta Koso pääsi yrittämään paluupallosta, mutta laukaus suuntautui maalin ohitse.

Maaleja ei toisellakaan jaksolla nähty, joten pisteet menivät jakoon.

– Pystyimme parantamaan pallonhallintapeliämme edellisestä ottelusta. Pakko on silti sanoa, että harmittaa, kun pisteitä ei tule. Meidän täytyy vielä kehittää yläalueen pelaamistamme, etenkin viimeisen kolmanneksen ratkaisuissa pitää olla kärsivällisempiä, summasi Wilma Spets ottelun päätyttyä.

Hongan kausi jatkuu kahden vierasottelun jälkeen seuraavaksi kotiottelulla Tapiolan urheilupuistossa. Sunnuntaina 6.6 kello 14.00 alkavan ottelun vierasjoukkue on kärkikamppailussa mukana oleva Åland United.

Hongan avauskokoonpano:

#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås (32′ Heini Toivonen)
#7 Saara Lappalainen
#8 Aino Vuorinen (79′ Hanna Ruohomaa)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen
#21 Katarina Naumanen
#66 Niia Salminen (46′ Eveliina Parikka)
#77 Milla Punsar (46′ Jasmin Leppioja)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #11 Venla Lindfors, #22 Senja Koskinen (MV), #37 Senja Salo

Hongalle karvas maalin tappio

FC Honka matkasi naapurikaupunki Vantaalle, jossa vastaan asettui TiPS. Kotijoukkue iski kahdesti avausjaksolla, eikä Honka päässyt kavennusmaalia lähemmäs. Näin pisteet jäivät Vantaalle.

Avausjakso

Ottelun alku mentiin hyvin tasaisissa merkeissä, eikä huippupaikkoja nähty kummassakaan päässä. Viidennellätoista peliminuutilla alkoi kuitenkin tapahtua. Tia Hälinen viritti terävän laukauksen boksin reunoilta, ja pallo upposi Hongan verkkoon.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Honka sai lisää kylmää vettä niskaansa. Joanna Tynnilä lähetti keskityksen ja Roosa Ariyo pääsi puskemaan kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon.

Honka haki ärhäkkäästi kavennusosumaa. 24. minuutilla Tiia Savolainen laukoi vasemmalla jalallaan, mutta kuti suuntautui liiaksi päin TiPS-vahti Elsa Sulkua.

Hieman puolen tunnin pelin jälkeen Nana Yang kokeili vapaapotkusta, Sulku torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Pari minuuttia myöhemmin Eveliina Parikka laukoi nousunsa päätteeksi, mutta Sulku oli jälleen pallon tiellä.

Honka onnistui lopulta tulemaan maalin päähän, kun pelattiin ottelun 40. minuuttia. Parikan matala keskityspallo jäi maalin edustalle ja Wilma Spets laukoi pelivälineen TiPS-verkkoon.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin lukemissa 2-1.

Toinen jakso

Toisen nelivitosen ensimmäisen tilanteen loi TiPS. Emmi Siren lähetti palloa maalille, mutta Daniela Sandås otti tärkeän katkon.

Tunnin pelin kohdalla Yang riisti pallon korkealla hyökkäyspäässä ja Milla Punsar kokeili maalintekoa kohti alakulmaa suuntautuneella laukauksella. Sulku torjui kudin kulmapotkuksi.

Honka painosti kovaa ja haki ahnaasti tasoitusmaalia, mutta lopulta se jäi syntymättä. Näin loppulukemiksi kirjattiin TiPS:n 2-1 voitto.

– Tasainen ottelu. Vastustaja käytti hyvin omat maalipaikkansa ja meillä jäivät viimeisellä kolmanneksella ratkaisut uupumaan. Tästä otetaan oppia ja suunnataan kohti uutta peliä, summasi Inka Kaivola.

Hongan kausi jatkuu toisella peräkkäisellä vierasottelulla. Ensi viikon perjantaina 28.5. keltamustat kohtaavat PK-35 Vantaan!

Hongan kokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#6 Heini Toivonen (46′ Daniela Sandås)
#8 Aino Vuorinen
#9 Jasmin Leppioja (80′ Hanna Ruohomaa)
#13 Eveliina Parikka (46′ Niia Salminen)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen
#21 Katarina Naumanen
#77 Milla Punsar (69′ Krista Hakala)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #7 Sara Lappalainen, #11 Venla Lindfors, #31 Sonja Ferm

Honka ja HJK maalittomaan tasapeliin

FC Honka ja HJK kohtasivat sateisessa Tapiolan urheilupuiston maanantai-illassa. Molemmilla joukkueilla oli tasaisessa ottelussa omat paikkansa, mutta lopulta molemmat maalit pysyivät koskemattomina ja pisteet jaettiin loppulukemin 0-0.

Avausjakso

Ottelun ensimmäinen vaarallinen tilanne syntyi Hongan päätyyn. Ria Karjalainen pääsi laukomaan, mutta Sofia Manner oli hereillä ja Hongan puolustus purki tilanteen.

Honka sai luotua Tiia Savolaisen antamasta kulmapotkusta 23. minuutilla hässäkän HJK-maalille, ja maalintekoa kokeilivat vuorollaan niin Katarina Naumanen, Milla Punsar, kuin Wilma Spetskin. Lopulta kuitenkin vieraiden puolustus selvitti tilanteen.

Hongan avausmaali oli lähellä puolen tunnin kohdalla. Savolainen nousi oikealta laidalta ja lähetti matalan keskityspallon maalille, mutta kukaan keltamustista ei aivan ehtinyt jatkamaan palloa maaliin saakka.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Savolainen laukoi hyvin boksin rajoilta, mutta HJK-vahti Annika Laihanen sai venytettyä kudin tielle.

Maaleja ei ensimmäisellä nelivitosella syntynyt, ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka suoritti toiselle jaksolla yhden vaihdon, kun Hanna Ruohomaa tuli Eveliina Parikan tilalle.

HJK pääsi jakson alkupuolella kokeilemaan maalintekoa kahdesta peräkkäisestä kulmapotkusta, mutta Honka piti maalinsa puhtaana.

63. minuutilla Savolainen lähetti jälleen matalaa keskitystä HJK-maalin edustalle. Punsar liukui palloon, mutta ei saanut ohjattua sit kohti maalia.

Ottelun kenties parhaat tilanteet nähtiin viimeisen kymmenen minuutin aikana. 81. minuutta oli kellossa, kun Katariina Kosola nousi Hongan boksiin, mutta laukaus pysähtyi sivuverkkoon.

Muutamaa minuuttia ennen ysikymppisen täyttymistä Karjalainen oli lähellä viedä kaukolaukauksellaan vierasjoukkueen johtoon. Hongan onneksi pallo meni kuitenkin hieman maalin ylitse.

Honka oli vielä lisäajalla lähellä iskeä voittomaalin. Ruohomaa puski Niia Salmisen kulmapotkusta, mutta HJK sai siivottua pallon lähes maaliviivalta.

Loppujen lopuksi maaleja ei Tapiolassa nähty, joten molemmat joukkueet saivat tyytyä yhteen pisteeseen.

– Peli oli tasainen vääntö, mutta kyllä yksi piste tuntuu pettymykseltä. Loimme vaarallisemmat tilanteet, mutta tällä kertaa se ei tuottanut tulosta. Kokosimme itsemme hyvin viime pelin tappion jälkeen ja pystyimme pelaamaan tänään korkealla tasolla. Erityisesti puolustuslinjamme onnistui loistavasti, eikä päästänyt Klubia vaarallisille paikoille, kommentoi 45 minuuttia viime kauden seuraansa vastaan pelannut Hanna Ruohomaa ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu jo lauantaina 22.5. Silloin joukkue matkustaa TiPS:n vieraaksi. Sen jälkeen edessä on vierasottelu PK-35 Vantaata vastaan. Seuraava kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa pelataan 6.6. ja vastassa on silloin Åland United.

– Otteluruuhka lähestyy loppuaan ja hyvä palautuminen nousee tällä hetkellä todella tärkeään osaan. Onneksi meillä on siinä valmennuksen apuna ravintovalmentaja Taina Avo. Tällä hetkellä latautumista tarvitaan myös henkisellä puolella, jotta keskittyminen tulevaan TiPS-peliin on taas sataprosenttista, Ruohomaa toteaa.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen (68′ Krista Hakala)
#8 Aino Vuorinen
#13 Eveliina Parikka (46′ Hanna Ruohomaa)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (68′ Niia Salminen)
#21 Katarina Naumanen
#77 Milla Punsar (89′ Jasmin Leppioja)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #31 Sonja Ferm (MV), #37 Senja Salo

KuPS kaksi maalia Honkaa parempi

Honka ja KuPS pelasivat Tapiolan urheilupuiston illassa tasaisen ottelun. Vierasjoukkue oli kuitenkin juuri ratkaisevan verran parempi ja pisteet matkasivat Kuopioon loppulukemin 1-3.

Avausjakso

KuPS sai luotua ottelun ensimmäisen tilanteen viidennellä peliminuutilla. Lavdije Begolli pääsi laukomaan Maja Göthbergin keskityksestä, mutta laukaus jäi heppoiseksi ja Sofia Manner koppasi sen helposti.

Hetkeä myöhemmin Honka loi tilanteen kentän toisessa päässä. Aino Vuorinen pääsi katkomaan KuPS:n avauspelin ja syötti Eveliina Parikalle. Emma Imminen KuPS-maalilla torjui kuitenkin hyökkääjän laukauksen.

Ottelun avausmaali nähtiin 20. minuutilla. Aino Kröger pääsi nousemaan vasenta laitaa laukaisu paikkaan ja vei varmalla viimeistelyllään vieraat johtoon.

Honka ei kauaa tasoitusmaalin kanssa aikaillut. Pelattiin ottelun 22. minuuttia, kun Niia Salminen lähetti kulmapotkun maalille. Heini Toivonen nousi vahvasti pääpalloon ja puski kotijoukkueen tasoihin.

Aino Vuorinen viritteli laukauksensa boksin rajoilta 32. minuutilla, mutta pallo kaarsi hieman maalin ylitse.

KuPS siirtyi uudelleen johtoon vapaapotkutilanteesta. Kellossa oli 39. minuuttia, kun pallo ajautui boksiin Nanne Ruuskaselle, joka sai ohjattua sen Honka-maalin alakulmaan.

Honka sai vielä pallon maaliin muutama minuutti ennen taukoa, mutta tilanteessa nähtiin käsivirhe ja maali jäi hyväksymättä. Näin tauolle siirryttiin KuPS:n maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka suoritti tauolle yhden vaihdon, kun Tiia Savolainen korvasi Niia Salmisen.

Toisen nelivitosen ensimmäisen parikymmentä minuuttia mentiin tasaisissa merkeissä, eikä kumpaankaan päähän nähty merkittäviä tilanteita.

Honka sai 68. minuutilla luotua kulmapotkusta hyvän tilanteen KuPS-maalille, mutta vieraat onnistuivat purkamaan tilanteen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Anni-Maija Kauppilan vapaapotku löysi maalinedustalta Gentajana Rochin mutta hyökkääjän viimeistely-yritys karkasi maalin ylitse.

KuPS oli lähellä iskeä illan kolmannen osumansa 86. minuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Anni Hartikainen tykitti, mutta Manner sai vielä kätensä väliin ja ottelua jatkettiin kulmapotkulla.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 89. minuutilla. Rochi pääsi karkaamaan Honka-puolustukselta läpiajoon ja viimeisteli illan loppulukemiksi tulostaululle 1-3.

– Häviö harmittaa aina. Tänään kuitenkin taistelimme täysillä kuuman kelin armoilla. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää peliä, saimme luotua muutaman vaarallisen paikan ja onnistuimme pitämään pallonhallintaa. Puoliajan jälkeen aloimme ehkä liikaa pakottamaan, emmekä saaneet enää ehjää painostusta KuPS:n päätyyn. Katseet on nyt käännetty kohti maanantain HJK-peliä, josta haluamme lähteä hakemaan kolme pistettä, puolustaja Nana Yang kommentoi ottelun jälkeen.

Hongalla on tosiaan tilaisuus kääntää pettymys voitoksi pian, sillä joukkueen kausi jatkuu jo maanantaina 17.5. kotiottelulla. Silloin vieraaksi Tapiolaan saapuu HJK ja ottelu käynnistyy kello 18.30.

Hongan kokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Heini Toivonen (75′ Inka Kaivola)
#7 Saara Lappalainen
#8 Aino Vuorinen (85′ Krista Hakala)
#13 Eveliina Parikka
#14 Wilma Spets (75′ Jasmin Leppioja)
#21 Katarina Naumanen
#66 Niia Salminen (46′ Tiia Savolainen)
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #16 Katja Hakala, #31 Sonja Ferm (MV)

Hongalle kauden avaustappio

Honka koki kauden avaustappion Oululunkylässä, kun HPS nappasi voiton 1-0 lukemin. Honka hallitsi ottelua ja loi enemmän paikkoja maalintekoon, mutta kotijoukkue iski omista paikoistaan tehokkaasti ja puolusti vahvasti.

Avausjakso

Honka oli lähellä iskeä avausmaalin, kun pelattiin ottelun 14. minuuttia. Jasmin Leppiojan kuti kolahti ylärimaan ja pomppasi siitä vielä kentälle. Jessica Kiviaho HPS-maalilla selvitti kuitenkin myös jatkotilanteen.

Hetkeä myöhemmin HPS siirtyi ottelussa johtoon. Kulmapotku tui takatolpalle, josta joukkueen kapteeni Aino Lehtinen sai runnottua sen sisään.

Honka lähti samantien hakemaan ahnaasti tasoitusmaalia. 20. minuutin kohdalla Tiia Savolainen pääsi laukomaan hyvältä paikalta, mutta Kiviaho torjui.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Honka osui ylärimaan jo toistamiseen, jälleen kerran Leppiojan toimesta. Hyökkääjä laukoi Eveliina Parikan keskityksestä, mutta poikkipuu pelasti jälleen HPS:n.

Kymmenisen minuuttia ennen avausjakson päätöstä HPS-puolustajan purku tuli suoraan Savolaiselle, mutta viimeistely meni hieman maalin ohitse.

Lisää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka suoritti toiselle jaksolle kaksi vaihtoa, kun Milla Punsar ja Wilma Spets korvasivat kentällä Savolaisen ja Krista Hakalan.

Tunnin pelin kohdalla juuri hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Niia Salminen riisti pallon HPS-puolustukselta ja syötti Spetsille, mutta keskikenttäpelaajan laukaus jäi heikoksi ja Kiviaho koppasi pelivälineen.

HPS onnistui pitämään tiiviillä puolustamisellaan Hongan suurilta osin poissa aivan huippupaikoilta. 87. minuutilla Punsarin kaukolaukaus kolahti ylärimasta vielä alaspäin kohti maaliviivaa, mutta Kiviaho onnistui lopulta selvittämään tilanteen.

Kun lisää maaleja ei ottelussa nähty, jäivät pisteet kotijoukkueelle.

– Ottelun jälkeen oli aika sanaton olo, olimme suoraan sanottuna huonoja. Meillä oli joukkueessa todella hyvä fiilis ennen ottelua, joten on vaikeaa sanoa mitä sitten kävi. Pelimme kaatui perussuorituksiin, kuten syöttöjen laatuun ja kaksinkamppailuihin. Ei tietenkään mitään pois HPS:ltä. He onnistuivat juuri siinä missä pitkin ja puolustivat kovaa ja kurinalaisesti, Aino Vuorinen summasi ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu kotiottelulla ensi keskiviikkona. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistossa kello 17.00 alkavaan otteluun saapuu KuPS.

– Nyt ei ole aikaa jäädä suremaan tätä, sillä uusi peli on jo keskiviikkona KuPS:ia vastaan. Kausi on pitkä joten toivon, että tämä oli nyt meidän rimanalitus ja suunta on tästä vain ylöspäin.

Hongan kokoonpano:
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen (70′ Katja Hakala)
#8 Aino Vuorinen
#9 Jasmin Leppioja
#10 Krista Hakala (46′ Wilma Spets)
#13 Eveliina Parikka (59′ Niia Salminen)
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (46′ Milla Punsar)
#21 Katarina Naumanen
#31 Sonja Ferm (MV)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #1 Sofia Manner (MV), #19 Rebecca Kindstedt

Hongalle toinen peräkkäinen voitto

FC Honka otti toisen peräkkäisen voittonsa Kansallisessa Liigassa, kun PK-35 kaatui Tapiolan urheilupuistossa Jasmin Leppiojan ja Aino Vuorisen maaleilla 2-0.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun vahvasti. Heti avauspotkusta Katarina Naumanen, Jasmin Leppioja ja Milla Punsar rakentelivat hyökkäyksen, joka päättyi lopulta kulmapotkuun.

Ottelun avausmaali nähtiin kuudennella peliminuutilla. Saara Lappalainen katkoi keskialueella PK-pelaajan syötön ja levitti oikealle Eveliina Parikalle. Parikan keskitys löysi maalin edestä Leppiojan, joka vei kauden avausmaalillaan Hongan 1-0 johtoon.

Honka oli tuplata johtonsa alle minuuttia myöhemmin. Nana Yang laittoi Punsarin laidalta liikkeelle. PK-vahti Tanja Kotoaro torjui Punsarin ensimmäisen laukauksen ja kapteenin toinen yritys jäi sivuverkkoon.

Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä avausmaalin syöttänyt Parikka oli itse lähellä maalintekoa. Boksin ulkopuolelta lähtenyt kaukolaukaus kolahti lopulta ylärimaan.

Hetkeä myöhemmin Lappalainen laittoi upealla syötöllä Niia Salmisen nokikkain Kotoaron kanssa, mutta PK-vahti torjui viimeistely-yrityksen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin jälleen uusi tilanne Hongan hyökkäyspäässä. Wilma Spets voitti vahvasti pääpallon, jonka jälkeen Punsar tarjoili Leppiojalle, mutta laukaus meni Kotoaron sormien kautta hieman maalin ohitse.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Toisella jaksolla myös vierasjoukkue PK-35 sai omaa peliään paremmin käyntiin. Muutaman minuutin pelin jälkeen Anita Abu pääsi laukomaan hyvästä paikasta, Hongan onneksi kuitenkin ohi.

Hetkeä myöhemmin Amanda Rantanen laukoi kohti yläkulmaa, mutta Sofia Manner oli Hongan maalilla hereillä ja koppasi pallon.

Tauolla kentälle vaihdettu Aino Vuorinen ehti olla kymmenisen minuuttia pelissä mukana, ennen kuin hyökkääjä näytti vaarallisuuttaan. Kotoaro venytti kuitenkin vielä kätensä kudin tielle.

Ottelun viimeinen niitti nähtiin lisäajan neljännellä minuutilla. PK oli tasoitusmaalia hakiessa nostanut pakkaansa rohkeasti ylös, ja Honka käytti tilan hyväkseen. Krista Hakala katkoi avaavan syötön ja vapautti Vuorisen juoksuun. Tällä kertaa ei hyvän ottelun pelannut Kotoarokaan voinut Vuorisen varmalle viimeistelylle mitään ja loppulukemat kirjattiin Hongalle 2-0.

Voiton myötä Honka nousee ainakin hetkellisesti Kansallisen Liigan kärkipaikalle seitsemällä pisteellä. Kuudessa pisteessä olevat HJK ja KuPS pelaavat keskinäisen ottelunsa myöhemmin tällä viikolla.

– Ennen kaikkea vahva ja jälleen eheämpi joukkue-esitys tänään. Pystyimme viemään omassa pelissämme loppuun sellaisia juttuja, joista nähtiin jo hyviä aihioita edellisessä ottelussa. Todella siisti voitto ja hyvä askel eteenpäin joukkueena, tiivisti Eveliina Parikka ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu ensi viikon perjantaina 7.5. vierasottelulla. Silloin vastassa on sarjanousija HPS!

Ottelun huippuhetket pääset katsomaan täältä!

Hongan kokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen (56′ Hanna Ruohomaa)
#9 Jasmin Leppioja (46′ Aino Vuorinen)
#13 Eveliina Parikka (84′ Katja Hakala)
#14 Wilma Spets
#21 Katarina Naumanen
#66 Niia Salminen (56′ Tiia Savolainen)
#77 Milla Punsar (75′ Krista Hakala)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #15 Inka Kaivola, #31 Sonja Ferm (MV)

Hongalle kauden avausvoitto Jyväskylästä

Avausottelussaan Ilveksen kanssa 2-2 tasapeliin päätynyt Honka matkasi Kansallisen Liigan toiselle kierrokselle Jyväskylään JyPK:n vieraaksi. Honka hallitsi peliä läpi ottelun ja Heini Toivosen rangaistuspotkumaalin jäätyä ottelun ainoaksi matkasivat pisteet Espooseen.

Avausjakso

Honka otti pelin hallinnan itselleen alusta saakka. Ensimmäinen paikka avausmaaliin avautui yhdeksännellä minuutilla Hanna Ruohomaalle, mutta hyökkääjän laukaus suuntautui hieman etukulmasta ohitse.

Honka rakensi hieman puolen tunnin pelin jälkeen kaksi hyvää tilannetta. Heini Toivonen nosti pallon Tiia Savolaiselle, mutta JyPK-puolustus sai pidettyä Ruohomaan irti pallosta, eikä hyökkääjä ehtinyt Savolaisen keskitykseen. Tilannetta seuranneesta sivurajaheitosta pallo pelattiin Ruohomaalle, jonka JyPK-puolustaja joutui kaatamaan rangaistusalueen sisällä. Rangaistuspotkua asettui laukomaan Heini Toivonen. Puolustaja upotti pallon varmasti pilkulta ohi JyPK-vahti Fanny Söderströmin ja Honka siirtyi 1-0 johtoon.

Honka oli lähellä tuplata johtonsa muutamaa minuuttia myöhemmin. Savolainen leikkasi vahvasti keskelle ja viritti laukauksen, mutta Söderström ehti pallon tielle.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin Hongan 1-0 vierasjohdossa.

Toinen jakso

Hongan illan toinen maali oli uudelleen lähellä heti toisen nelivitosen alkuminuuteilla. Milla Punsar riisti pallon korkealla ja viritti tarkan laukauksen kohti alakulmaa. Söderström torjui kudin kulmapotkuksi.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Honka riisti jälleen pallon syvällä JyPK:n alueella ja Savolainen pääsi kokeilemaan. Laukaus kolahti kuitenkin tolppaan ja siitä lähes maaliviivaa pitkin ulos.

Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Eveliina Parikka löysi tarkalla keskityksellään maalin edustalle vapaaksi jääneen Jasmin Leppiojan, mutta hyökkääjän laukaus epäonnistui ja karkasi maalin ylitse.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, joten Honka nappasi kauden avausvoittonsa sarjan toisella kierroksella loppulukemin 1-0. Sarjataulukossa keltamustat ovat sijalla neljä, tasapisteissä Åland Unitedin kanssa ja kaksi pistettä KuPS:ia ja HJK:ta perässä.

– Peli oli meidän hallussamme. JyPK puolusti omaa maaliaan hyvin. Jaksoimme kuitenkin pitää palloa ja olla kärsivällisiä sen kanssa, jotta saisimme luotua maalipaikkoja. Onnistuimme myös pitämään oman maalimme puhtaana. Kauden avausvoitto tuntuu todella hyvältä ja menemme seuraavaan otteluun hyvillä fiiliksillä, kommentoi topparina täyden ottelun urakoinut Daniela Sandås.

Hongan kausi jatkuu kotiottelulla. Ensi viikon torstaina 29.4. kello 18.30 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu PK-35!

Hongan kokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen (58′ Krista Hakala)
#14 Wilma Spets
#17 Tiia Savolainen (58′ Jasmin Leppioja)
#21 Katarina Naumanen
#27 Hanna Ruohomaa (46′ Eveliina Parikka)
#66 Niia Salminen (67′ Aino Vuorinen)
#77 Milla Punsar (79′ Inka Kaivola)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #16 Katja Hakala, #31 Sonja Ferm (MV)

Kauden avausottelu päättyi pistejakoon

FC Honka avasi Kansallisen Liigan kauden 2021 omalta osaltaan, kun keltamustat kohtasivat Ilveksen. Honka hallitsi ottelua, mutta Ilves pääsi karkaamaan kahden maalin johtoon. Honka nousi vielä tasoihin, mutta kun rynnistys ei sen pidemmälle riittänyt, päädyttiin Tapiolassa pistejakoon luvuin 2-2.

Avausjakso

Ottelun alkuminuutit mentiin tasaisissa merkeissä päästä päähän, eikä kumpikaan joukkue saanut pelin kulkua vahvasti hallintaansa. Hanna Ruohomaa kävi ensimmäisen vartin aikana Hongasta lähimpänä maalintekoa, kun hän taisteli pallon vahvasti itselleen. Ilves-vahti Roosa Karppinen torjui boksin rajoilta lähteneen laukauksen.

Pelin edetessä kontrolli siirtyi enemmän Hongalle, mutta avausmaalin iski Ilves. Pipsa Saarilahti sai jalkansa vapaaksi ja laukoi rangaistusalueen rajoilta vieraat edelle.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä nelivitosella nähty, joten tauolle mentiin vieraiden maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka oli lähellä tulla tasoihin ottelun 57. minuutilla. Keskityspallo tuli vapaaksi jääneelle Niia Salmiselle, mutta laukaus epäonnistui ja karkasi yli maalin.

Hongan hallitessa ja hakiessa tasoitusta iski Ilves terävästi vastaan. Se pystyi katkaisemaan Hongan pelinrakentelun ja Aino Rasinen viimeisteli tamperelaiset kahden maalin karkumatkalle.

70. minuutilla Eveliina Parikka syötti Salmiselle huippupaikkaan, mutta Karppinen ehti vielä laukauksen tielle. Heti seuraavassa tilanteessa Parikka katkoi Karppisen avauksen ja pelasi pallon Milla Punsarille, joka viimeisteli varmasti tyhjään maaliin lukemiksi 1-2.

Honka painoi jatkuvasti hyökkäyksiä kohti Ilves-maalia ja haki ahnaasti tasoitusta. Se syntyikin lopulta 81. minuutilla. Salminen pelasi viereen Wilma Spetsille, jonka laukaus upposi tarkasti Ilves-maaliin ja lukemiksi tulostaululla muuttui 2-2.

Honka haki ottelun loppuminuutit hanakasti vielä voitto-osumaakin, mutta Spetsin osuma jäi ottelun viimeiseksi. Näin ollen Tapiolassa jaettiin pisteet.

– Lopputulos toki harmittaa, kun peli oli ihan voitettavissa. On tottakai hyvän joukkueen merkki ja osoitus kovasta henkisestä kantista, että pystyimme nousemaan kahden maalin takaa tasoihin. Kun pääsemme heti ottelun alusta omalle tasollemme, olemme hyvillä vesillä, totesi Hongan maalilla torjunut Sofia Manner ottelun jälkeen.

Hongan kausi Kansallisessa Liigassa jatkuu ensi viikon lauantaina, kun joukkue matkaa Jyväskylään JyPK:n vieraaksi. Ottelu käynnistyy kello 16.00 ja sitä voi seurata suorana Ruutu+:n kautta!

Hongan kokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Heini Toivonen
#9 Jasmin Leppioja (56′ Eveliina Parikka)
#14 Wilma Spets
#17 Tiia Savolainen (63′ Katja Hakala)
#21 Katarina Naumanen (72′ Saara Lappalainen)
#27 Hanna Ruohomaa (63′ Krista Hakala)
#66 Niia Salminen
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #15 Inka Kaivola, #31 Sonja Ferm (MV)

Honka taipui KuPS:lle tasaisessa kamppailussa

Honka ja KuPS kohtasivat Esport Arenalla Suomen Cupin puolivälierässä. Ottelu oli hyvin tasainen, mutta lopulta vierasjoukkue nappasi voiton loppulukemin 1-2.

Avausjakso

Ottelun ensimmäinen vartti mentiin hyvin tasaisissa merkeissä, eikä suurempia tilanteita nähty kummassakaan päässä. 18. peliminuutilla Jasmin Leppioja huomasi KuPS-vahti Emma Immosen olevan maaliltaan ulkona ja päätti kokeilla kaukolaukausta, mutta maalipuut pysäyttivät hyökkääjän kudin.

Myös vierasjoukkue KuPS sai avausjakson parhaan paikkansa kaukolaukauksella. Sofia Manner sai kuitenkin torjuttua Taryn Jakubowskin laukauksen kulmapotkuksi.

Maaleja ei avausnelivitosella nähty ja tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toinen jakso

Honka suoritti tauolla yhden vaihdon, kun Milla Punsar korvasi Leppiojan kentällä.

Ottelun avausmaali syntyi 52. peliminuutilla. Honka sahasi syötöillä KuPS:n muodon rikki ja lopulta Wilma Spets viimeisteli tarkalla laukauksella johto-osuman. Maali oli keskikenttäpelaajalle jo kolmas kolmeen talven aikana pelattuun Cup-otteluun.

Honka oli lähellä lisätä johtonsa kulmapotkutilanteesta kahteen 59. minuutin kohdalla, mutta KuPS-puolustus selvisi vaarallisen näköisestä tilanteesta.

Vieraat tulivat tasoihin 65. minuutin pelin jälkeen. Emmaliina Tulkki oli ensimmäisenä paikalla paluupallossa ja sai siirrettyä sen Honka-verkkoon.

Ottelun ratkaisumaali nähtiin kun kello kului ottelun 86:tta minuuttia. KuPS sai vapaapotkun rangaistusalueen rajoilta ja Gentjana Rochi upotti sen Honka-verkkoon.

Honka ei onnistunut enää tasoitusmaalia luomaan, joten ottelun loppulukemiksi kirjattiin 1-2. Näin ollen Hongan taival Suomen Cupissa päättyi puolivälieriin ja KuPS jatkaa välierävaiheeseen.

– Tulos tietenkin harmittaa, mutta pelissä oli paljon hyvää. Puolustimme hyvin, mutta viimeisen kolmanneksen ratkaisut jäivät uupumaan. Tietenkin olisi ollut kiva jatkaa Cupissa, mutta nyt meille jää enemmän aikaa keskittyä alkavaan liigakauteen. Tämä ottelu osoitti sen, että pystymme hallitsemaan peliä hyvää joukkuetta vastaan, kiteytti Wilma Spets ottelun päätyttyä.

Hongan kokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen (65′ Krista Hakala)
#8 Aino Vuorinen
#9 Jasmin Leppioja (46′ Milla Punsar)
#13 Eveliina Parikka
#14 Wilma Spets
#17 Tiia Savolainen (65′ Katja Hakala)
#21 Katarina Naumanen
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #15 Inka Kaivola, #27 Hanna Ruohomaa, #31 Sonja Ferm (MV), #66 Niia Salminen

Yhteistyössä