Otteluraportti

Honka kaatoi HJK:n vakuuttavasti

FC Honka otti kolmannen peräkkäisen voittonsa Kansallisessa Liigassa, kun HJK kaatui Tapiolan urheilupuistossa vakuuttavin 2-0 luvuin.

Avausjakso

Vierasjoukkue HJK tuli ottelun alkuminuuteille vahvasti ja sai painettua pelin Hongan päätyyn. Honka piti kuitenkin maalinsa puhtaana ja selvisi vieraiden alkurynnistyksestä.

Ottelun avausmaali nähtiin upealla tavalla 18. minuutilla. Sadatta pääsarjaotteluaan pelannut Milla Punsar sai pallon rangaistusalueen rajalla ja pommitti sen aivan yläkulmaan.

25. minuutilla Hanna Ruohomaa pääsi laukomaan, mutta Pauliina Nuora oli hereillä ja torjui HJK-hyökkääjän kudin.

Ensimmäisellä jaksolla ei lisämaaleja nähty, joten tauolle mentiin Hongan 1-0 kotijohdossa.

Toinen jakso

HJK haki toisella jaksolla tasoitusosumaa, mutta Hongan vahva puolustus piti vieraiden maalipaikat hyvin vähissä.

70. minuutilla Eveliina Parikan kaukolaukaus suuntautui vain hieman ohi Hongan maalin.

Honka lisäsi johtonsa kahteen 78. minuutilla. Dana Leskinen nousi vahvasti ja viimeistely kolahti ylärimaan. Honka riisti kuitenkin samantien pallon takaisin ja Aino Vuorinen lähetti millintarkan keskityksen, joka löysi Tiia Savolaisen pään. Laitahyökkääjän pusku upposi suoraan takakulmaan ja Honka näin kahden maalin karkumatkalle.

HJK sai ottelun parhaat paikkansa viimeisillä minuuteilla. Nea Lehtolan lähettämästä vapaapotkusta syntyi Hongan maalinedustalle hässäkkä, mutta keltamustat pitivät maalinsa yhä puhtaana Savolaisen blokatessa Elina Myllymäen laukauksen.

Maaria Roth kolautti vielä lisäajalla vapaapotkullaan tolppaa, mutta sitä lähemmäs maalintekoa ei HJK päässyt. Näin Honka piti täyden pistepotin Espoossa.

– Voitetut pisteet maistuvat kyllä erittäin hyvältä! Esitimme tänään varmasti yhtä kauden parhaimmista peleistämme. Olimme Joukkue isolla J:llä ja se mahdollisti tämän voiton. Taistelimme yhdessä niin hyökkäys-, kuin puolustussuuntaankin. Ei voi olla kuin ylpeä joukkueesta. Näillä fiiliksillä on hyvä jatkaa pienen tauon jälkeen vielä kaksi viimeistä peliä, kommentoi toisen peräkkäisen nollapelin torjunut Nuora.

Voitolla Honka nousi 27:ään pisteeseen. Se jatkaa Kansallisen Liigan viidennellä sijalla. Eroa ennen lauantain otteluita on neljäntenä olevaan, ottelun vähemmän pelanneeseen KuPS:iin kaksi pistettä ja kolmossijalla olevaan HJK:hon kolme pistettä.

Kautta on jäljellä enää kahden ottelun verran. Honka kohtaa seuraavaksi vieraissa TPS:n Turun Yläkentällä sunnuntaina 1.11. kello 14.00 alkaen. Kausi päätetään kotiottelulla Tapiolan urheilupuistossa, kun sunnuntaina 8.11. niinikään kello 14.00 käynnistyvässä ottelussa vastaan asettuu Åland United.

Hongan kokoonpano:
#5 Tia Painilainen (90′ Rebecca Kindstedt)
#8 Aino Vuorinen
#9 Jasmin Leppioja (79′ Saara Lappalainen)
#10 Riikka Hannula (46′ Tiia Savolainen)
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#21 Katarina Naumanen
#32 Dana Leskinen (87′ Venla Orkamo)
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #6 Heini Toivonen, #22 Senja Koskinen (MV), #28 Eevi Sutela

Honka vakuuttavaan vierasvoittoon

FC Honka pelasi vahvan ottelun Pihlajamäen MagneCit Areenalla, kun PK-35 kaatui Jasmin Leppiojan kahdella, sekä Milla Punsarin ja Inka Kaivolan maaleilla loppulukemin 0-4.

Avausjakso

Honka loi ottelun ensimmäisen tilanteen, kun kellossa oli 13 minuuttia. Jasmin Leppioja pelasi maalille matalan keskityspallon, mutta Riikka Hannulan viimeistely karkasi maalin ylitse.

Ottelun avausmaali syntyi 21. minuutilla. Honka prässäsi korkealta ja se tuotti tulosta. Pallo pelattiin Leppiojalle, jonka rangaistusalueen kaarelta lähtenyt laukaus upposi verkkoon yli PK-vahti Lotta Rosenströmin.

Avausjaksolla paikat jäivät muuten vähiin, ja tauolle siirryttiin Hongan maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka lisäsi johtoaan kahteen ottelun 53. minuutilla. Aino Vuorinen laukoi ja paluupalloon ehti ensimmäisenä Milla Punsar, joka siirsi sen verkkoon.

Toinen nelivitonen mentiin hyvin vahvasti Hongan komennossa. 65. minuutilla Hannula laukoi Dana Leskisen keskityksestä, mutta Rosenström torjui jalallaan.

Honka aiheutti korkealla prässillään läpi ottelun vaikeuksia PK:n pelinavaamiselle. 74. minuutilla Punsar katkoi syötön hyökkäyslaueella ja nousi itse vetopaikkaan. Rosenström torjui ensimmäisen kudin ja paluupallosta kapteenin laukaus suuntautui maalin yli.

Kauaa ei kuitenkaan ottelun seuraavaa maalia tarvinnut odotella. 76 minuuttia oli kellossa, kun Wilma Spets vapautti syötöllään Leskisen juoksuun oikealta. Leskinen leikkasi vahvasti keskelle ja paikalle saapunut Leppioja laukoi pallon verkkoon. Honka näin jo kolmen maalin johtoon.

Kotijoukkue PK-35:den ottelun paras tilanne syntyi 79. minuutilla. Katja Hakala pääsi karkaamaan läpiajoon, mutta Pauliina Nuora otti huipputorjunnan ja piti maalinsa puhtaana.

Honka iski viimeisen sinetin ottelulle 81. minuutilla. Punsar kaadettiin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Pallon taakse asettui Inka Kaivola, joka laukoi pelivälineen varmasti verkon perukoille.

Lisämaaleja ottelussa ei enää nähty, joten Honka nappasi erittäin vakuuttavalla esityksellä täyden pistepotin mukaansa Espooseen.

– Teimme joukkueena paljon töitä ja kaikki laittoivat itsensä likoon. Voitimme hyvin kaksinkamppailuja ja pidimme oma päämme puhtaana. Tästä on hyvä jatkaa hyvällä pöhinällä eteenpäin, kommentoi Kaivola.

Hongan kausi on loppusuoralla, ja jäljellä on enää kolme ottelua. Ensimmäinen niistä pelataan kotikentällä Tapiolan urheilupuistossa perjantaina 16.10. Silloin vieraaksi kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu HJK. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Hongan kokoonpano:

#6 Heini Toivonen (46′ Rebecca Kindstedt)
#8 Aino Vuorinen (84′ Tia Painilainen)
#9 Jasmin Leppioja (77′ Venla Orkamo)
#10 Riikka Hannula (71′ Saara Lappalainen)
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#21 Katarina Naumanen
#32 Dana Leskinen (84′ Aino Nurmi)
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #22 Senja Koskinen (MV), #37 Senja Salo

Honka upean nousun kautta voittoon

FC Honka tarjoili Jyväskylässä JyPK:n vieraana kenties koko kauden upeimman nousun. Keltamustat olivat jo 0-3 tappiolla, mutta nappasivat 4-3 voiton ja täyden pistepotin mukaan Tapiolaan.

Avausjakso

Ottelun alku oli Hongalle vaikea. Marika Ritvanen vei JyPK:n johtoon pilkulta jo yhdeksännellä peliminuutilla. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Henna Honkanen karkasi läpiajoon ja viimeisteli lukemiksi 2-0.

Honka oli lähellä kavennusta ottelun 18. minuutilla. JyPK-vahti Pauliina Tähtisen vastaantulo esti kuitenkin Dana Leskisen maalintekoaikeet.

JyPK onnistui maalinteossa kolmannen kerran 24. minuutilla, kun Niia Salminen pääsi laukomaan lähietäisyydeltä pallon verkkoon.

Honka sai kavennusmaalin aikaan puolen tunnin pelin kohdalla. Tiia Savolainen pelasi oikealla laidalla vahvasti ja löysi maalin edustalta Aino Vuorisen, joka laukoi Hongan kahden maalin päähän. Tauolle siirryttiin lukemissa 3-1.

Toinen jakso

Toinen nelivitonen oli täyttä Hongan näytöstä. Maalin päähän joukkue tuli 53. minuutilla. Nana Yang lähetti vapaapotkun boksiin ja Wilma Spetsin upea pusku upposi vastustamattomasti verkkoon.

Viitisen minuuttia myöhemmin Jasmin Leppiojan laukaus viuhui vain hieman JyPK-maalin ylitse.

Honka tuli tasoihin 72. minuutilla. Tarjoilijana toimi jälleen vasemmalla jalallaan Nana Yang, joka nosti pallon millintarkalla keskityksellä maalin edustalle vapaaksi jääneelle Dana Leskiselle. Leskinen siirsi pallon ohi Tähtisen ja lukemiksi 3-3.

Honka ei tasapeliin tyytynyt. Muutamaa minuuttia myöhemmin Savolaisen keskityspallo tuli Vuoriselle, joka laukoi tarkalla vedolla Hongan johtoon.

Enempää maaleja ottelussa ei muutamista paikoista huolimatta nähty, joten Honka otti uskomattoman nousun jälkeen täyden pistepotin mukaansa Espooseen.

– Päällimmäisenä pelistä on mielessä tottakai voitto! Ensimmäinen puoliaika oli meille todella vaikea, jonka näki myös tulostaulusta. Puoliajalla keräsimme kuitenkin fiilistä ja päätimme lähteä tyhjältä pöydältä uudelle puoliajalle. Ja sehän kannatti, koska toinen puoliaika oli kokonaan meidän. Nautimme aidosti pelaamisesta ja olimme todellakin joukkue isolla J:llä! Jälkeenpäin siis hyvä fiilis, mutta tietysti parannettavaa jää, kommentoi kaksi maalia iskenyt Aino Vuorinen ottelun jälkeen.

Honka nousi voitolla Kansallisen Liigan sarjataulukossa viidenneksi, tasapisteisiin PK-35:den kanssa. Seuraavalla kierroksella Honka kohtaakin juuri PK-35:den vieraissa Pihlajamäen MagneCit Areenalla. Ottelu pelataan lauantaina 10.10 kello 14.00 alkaen.

Hongan seuraava kotiottelu on vuorossa perjantaina 16.10. Silloin Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30 alkavassa ottelussa vastaan asettuu HJK. Tervetuloa!

Hongan kokoonpano:
#8 Aino Vuorinen
#9 Jasmin Leppioja (83′ Vilma Hakala)
#12 Pauiina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets (90′ Saara Lappalainen)
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (87′ Venla Orkamo)
#19 Rebecca Kindstedt (46′ Tia Painilainen)
#21 Katarina Naumanen
#28 Eevi Sutela (46′ Milla Punsar)
#32 Dana Leskinen
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #6 Heini Toivonen, #22 Senja Koskinen

Hongalle tappio TPS-ottelusta

FC Honka koki pelin hallinnasta huolimatta 0-1 tappion kotikentällään TPS:lle. Ottelun ainoan osuman iski avausjaksolla Netta Laasio.

Avausjakso

Honka otti avauspotkusta lähtien pallonhallinnan itselleen. Yhdeksännellä minuutilla Aino Vuorinen pääsi laukomaan boksin rajoilta, mutta veto meni TPS-puolustuksen kautta maalin ohitse. Tuloksena Hongalle kulmapotku. Vuorinen kokeili maalintekoa samoilta etäisyyksiltä myös minuuttia myöhemmin, mutta Siiri Välimaa koppasi hyökkääjän laukauksen.

Ottelun avausmaalin teki kuitenkin vierailija TPS, kun Netta Laasio pääsi siirtämään turkulaiset 18. minuutilla johtoon.

Honka jatkoi takaiskumaalin jälkeen ottelun hallintaa, mutta tiukasti puolustanut TPS sai pidettyä keltamustat suurilta osin poissa huippupaikoilta. Vuorinen kävi lähimpänä tasoitusta, mutta tolppa pelasti TPS:n. Näin tauolle mentiin lukemissa 0-1.

Toinen jakso

Toisen nelivitosen kuva oli hyvin ensimmäisen kaltainen. Honka hallitsi palloa ja yritti päästä syvällä puolustaneen TPS:n linjojen väliin.

Honka sai jakson alussa pallon TPS-maaliin, mutta avustavan lippu oli pystyssä paitsion merkiksi eikä maalia täten hyväksytty.

58. minuutilla Rebecca Kindstedt pääsi hyvän rakentelun kautta laukomaan, mutta hieman maalin ylitse. Muutamaa minuuttia myöhemmin kokeili Dana Leskinen, mutta Välimaa torjui.

Kun enempää maaleja ei nähty, matkasi täysi pistepotti Turkuun.

Keskikenttäpelaaja Venla Orkamo harmitteli tappiota ottelun jälkeen

– Meillä oli vaikea ottelu sekä vastustaja. Emme oikein saaneet murrettua heidän linjojaan, joka tottakai vaikeutti pelaamista. Emme saaneet pidettyä omaa tasoamme yllä. Meillä oli paikkamme iskeä, mutta tällä kertaa se ei riittänyt ja se tässä jalkapallossa on karu puolensa. Pettymys on tietenkin varmasti kaikilla suuri . Tästä kuitenkin opitaan ja parannetaan arjessa asioita eikä panna päätä pensaaseen. Watch out Honka is coming back!

Orkamo teki ottelussa debyyttinsä pääsarjatasolla, kun hänet vaihdettiin kentälle 73. minuutin kohdalla. Hän oli tyytyväinen saadessaan debyyttiminuuttinsa, mutta pelaamisesta löytyi kuitenkin selvästi parannettavaa tulevia koitoksia varten.

– Oli hienoa päästä ensimmäistä kertaa kentälle, vaikka peli ei ollut helpoimmasta päästä. Tuntui vaikealta päästä peliin mukaan, joka tietenkin jäi harmittamaan. En päässyt käyttämään vahvuuksiani ja odotin itseltäni paljon enemmän kuin mitä annoin. Mutta kuten aikaisemmin sanoin en aio työntää päätä pensaaseen vaan jatkaa kovaa työntekoa ja uskon vahvasti että kova työ aina palkitaan, hän kommentoi.

Hongan kausi jatkuu tauon jälkeen jälleen sunnuntaina 27.9. Silloin joukkue matkaa Jyväskylään JyPK:n vieraaksi kello 16.00 alkavaan otteluun. Kotikentällään Tapiolan urheilupuistossa Honka pelaa jälleen perjantaina 16.10. Silloin vastassa kello 18.30 alkavassa ottelussa on HJK.

Hongan kokoonpano:
#5 Tia Painilainen (46′ Rebecca Kindstedt)
#6 Heini Toivonen (79′ Jasmin Leppioja)
#8 Aino Vuorinen
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets (73′ Venla Orkamo)
#16 Vilma Hakala (46′ Saara Lappalainen)
#17 Tiia Savolainen
#21 Katarina Naumanen
#32 Dana Leskinen
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #10 Riikka Hannula, #22 Senja Koskinen (MV)

FC Honka ja KuPS pistejakoon

FC Honka ja KuPS tarjosivat Tapiolan urheilupuiston yleisölle jännittävän ja tasokkaan kamppailun sarjapisteistä. Ottelussa nähtiin yhteensä neljä maalia ja lopulta pisteet päädyttiin jakamaan loppulukemin 2-2.

Avausjakso

Honka loi ottelun ensimmäisen maalipaikkansa viidennellä peliminuutilla. Aino Vuorinen pelasi pallon Tiia Savolaiselle, jonka laukauksen KuPS-vahti Emma Immonen onnistui kuitenkin torjumaan.

13. minuutilla Ella Vanhanen pääsi laukomaan boksin sisältä, mutta laukaus kiertyi ohi Honka-maalin.

Hongan nopea vastahyökkäys tuotti tulosta 34. minuutilla. Savolainen vapautti Milla Punsarin läpiajoon, ja Nanne Ruuskanen joutui kaatamaan Honka-kapteenin rangaistuspotkun arvoisesti. Inka Kaivola laukoi varmasti pilkulta Hongan 1-0 johtoon.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten taukoa lähdettiin viettämään Hongan maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka sai lisää aihetta juhlaan kun toista nelivitosta oli pelattu viitisen minuuttia. Kotijoukkue siirtyi 2-0 johtoon Dana Leskisen lähetäisyydeltä viimeistelemällä maalilla.

Vierasjoukkue tuli maalin päähän 65. minuutilla, kun Gentjana Rochi laukoi rangaistuspotkun verkkoon. Pauliina Nuora oli rankkarissa hyvin mukana, mutta ei aivan saanut torjuttua laukausta.

Hongan kova prässi aiheutti KuPS-puolustukselle ongelmia läpi ottelun. 71. minuutilla Jasmin Leppioja pääsi harhasyötön myötä laukomaan, mutta Immonen venyi vielä pallon tielle ja KuPS-puolustus sai hoidettua jatkotilanteen kulmapotkuksi.

Viitisen minuuttia myöhemmin KuPS oli lähellä tasoitusta. Nuora venytti kuitenkin ottelun komeimpaan torjuntaan ja sai ohjattua Vanhasen laukauksen kulmapotkuksi.

KuPS onnistui kuitenkin tulemaan vielä tasoihin, kun Roosa Ärväksen lähettämä vapaapotku painui 86. peliminuutilla Hongan verkkoon.

Hongalla oli vielä lisäajalla paikka voittomaaliin, mutta Vilma Hakalan laukaus kolahti KuPS-maalin tolppaan. Näin lopputulokseksi kirjattiin jännittävien vaiheiden jälkeen tasapeli 2-2.

– Tasapeli harmittaa paljon, koska tänään meillä oli rahkeet voittaa ja mielestämme pelasimme hyvin. Pystyimme puolustamaan niin, että emme antaneet tilaa KuPSin vaarallisille hyökkääjille ja vastaavasti pystyimme itse rakentamaan hyviä hyökkäyksiä. Mutta nyt ei voi muuta kuin siirtää katseet kohti ensi viikon peliä TPS:ää vastaan. Silloin toivottavasti jatkamme hyvää peliämme ja pääsemme taas maalinteon makuun, kommentoi Hongan puolustaja Nana Yang ottelun jälkeen.

Hongan kausi tosiaan jatkuu kotiottelulla. Viikon päästä lauantaina 12.9. vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu TPS. Ottelu käynnistyy kello 15.00. Tervetuloa!

Hongan kokoonpano:
#8 Aino Vuorinen
#9 Jasmin Leppioja (87′ Riikka Hannula)
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (82′ Vilma Hakala)
#19 Rebecca Kindstedt (73′ Tia Painilainen)
#21 Katarina Naumanen
#32 Dana Leskinen
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #6 Heini Toivonen, #22 Senja Koskinen, #24 Suvi Kärkkäinen, #28 Eevi Sutela

FC Honka nousi toisella jaksolla voittoon

FC Honka haki sunnuntai-illan päätteeksi täyden pistepotin Vantaan Myyrmäestä, kun PK-35 Vantaa kaatui lukemin 1-3.

Avausjakso

Honka loi ottelun ensimmäisen tilanteen jo toisella peliminuutilla. Aino Vuorinen pelasi hyvän pystyjuoksun tehneelle Tiia Savolaiselle, mutta laitahyökääjän kosketus karkasi hieman pitkäksi ja PK-puolustus selvitti tilanteen.

Ottelun avausmaali syntyi 12. minuutilla. Wilma Forsblomin lähettämä kulmapotku löysi ensimmäisenä Roosa Toivasen pään, ja kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon.

Puolen tunnin kohdalla Forsblomin kulma aiheutti jälleen vaikeuksia Hongalle, mutta uhrautuva puolustuspelaaminen maalivahti Pauliina Nuora viimeisenä lukkonaan selvitti tilanteen.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin PK-35 Vantaan 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Toisella jaksolla tuli eri Honka. Tasoitusmaali syntyi 57. minuutilla. Dana Leskinen levitti laitaan Tiia Savolaiselle, joka pelasi takaviistoon Jasmin Leppiojalle. Leppiojan suoraan syötöstä lähtenyt laukaus upposi PK-maalin takakulmaan. Maali oli hyökkääjälle liigauran ensimmäinen.

Kymmenen minuuttia möyhemmin nähtiin yksi Kansallisen Liigan kauden upeimmista maaleista. Kotijoukkue onnistui purkamaan Hongan kulmapotkun, mutta Inka Kaivola palautti pallon takaisin hyökkäykseen. Savolainen otti muutamalla kosketuksella pallon laidalta boksin sisään ja ampui uskomattoman upean kudin aivan etuyläkulmaan. Näin hienolla maalilla Honka 1-2 johtoon.

Honka iski loppulukemat 1-3 70. minuutilla. Leppioja riisti vahvasti pallon, pelasi sen Leskiselle, joka syötti vielä Vuoriselle. Vuorisen viimeistely meni lopulta PK-puolustuksen kautta maaliin.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten Honka nappasi täyden pistepotin vahvalla toisen jakson esityksellä.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hieman vaisu ja omassa puolustuspelissä ei ihan onnistuttu. Puoliajalla saimme kuulla valmennukselta suorat sanat ja sovimme, että jokaisen täytyy nostaa omaa tasoaan! Toiselle puoliajalle tuli kopista eri joukkue ja saaimme parannettua omaa peliämme, jonka myötä ottelu kääntyikin meille. Teimme hienoja maaleja ja saimme myös jäädytettyä pelin hyvin. Tärkeät kolme pistettä, tästä on hyvä jatkaa, kommentoi Savolainen ottelun jälkeen.

Hongan kausi Kansallisessa Liigassa jatkuu kotiottelulla lauantaina 5.9. Silloin Tapiolan urheilupuistossa kello 16.00 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi KuPS. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Hongan kokoonpano:
#5 Tia Painilainen (73′ Rebecca Kindstedt)
#8 Aino Vuorinen (82′ Vilma Hakala)
#9 Jasmin Leppioja (73′ Eevi Sutela)
#10 Riikka Hannula (46′ Dana Leskinen)
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen
#21 Katarina Naumanen (73′ Heini Toivonen)
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #11 Venla Orkamo, #22 Senja Koskinen (MV)

Honka upean nousun päätteeksi voittoon

FC Honka ja Ilves tarjosivat Tammelan Stadionin perjantai-iltaan huippujännittävän trillerin. Kotijoukkue johti jo 2-0, mutta Honka nousi viimeisen puolen tunnin aikana voittoon ja loppulukemat kirjattiin 2-3.

Avausjakso

Kotijoukkue Ilves siirtyi ottelussa 1-0 johtoon 13. minuutilla, kun Moona Talka viimeisteli pallon verkkoon.

Vain hetki avausmaalin jälkeen Dana Leskinen oli vapaana Ilves-maalin edustalla, mutta ei aivan ylettänyt keskityspalloon.

Ilves pääsi hyökkäämään vaarallisesti jälleen puolen tunnin pelin jälkeen. Jenni Kantasen laukaus meni kuitenkin maalin ohitse.

35. minuutilla Wilma Spets pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta Ilves-vahti Annika Laihanen oli pallon tiellä. Näin tauolle mentiin 1-0 lukemissa.

Toinen jakso

Honka lähti toiselle jaksolla hakemaan tasoitusta, mutta ottelun toisestakin maalista vastasi Ilves. Tunnin kohdalla Saana Tuomala laukoi kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

Honka ei kuitenkaan lannistunut, vaan järjesti upean nousun. Kavennusmaalin 2-1 iski upealla kaukolaukaksella Wilma Spets 63. minuutilla.

Kavennusmaalin jälkeen Honka sai kovan vaihteen päälle ja useita hyviä hyökkäyksiä kohti Ilves-maalia. Dana Leskinen laukoi kaukaa, mutta paluupalloon ensimmäisenä ehtinyt Milla Punsar oli paitsiossa.

Hetkeä myöhemmin myös Ilveksen kolmas maali oli lähellä, mutta Aino Rasisen kuti kolahti ylärimaan.

Hongan painostus tuotti tulosta jälleen 81. minuutilla. Upean rakentelun päätteeksi Tiia Savolainen pääsi nokikkain Ilves-vahti Laihasen kanssa ja viimeisteli varmasti lukemiksi 2-2.

Hongalle tasapeli ei kuitenkaan riittänyt. 85. minuutilla Punsar nousi vahvasti boksiin ja hyökkääjä kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Inka Kaivola laukoi pilkulta vuorenvarmalla sijoituksella Hongan johtoon.

Kun lisämaaleja ottelussa ei nähty, nappasi Honka upean nousun jälkeen kaikki kolme sarjapistettä mukaansa Espooseen.

Voiton lisäksi perjantai-ilta toi Honka-leiriin muitakin hyviä uutisia, sillä kentällä nähtiin loukkaantumisistaan toipuneet Aino Vuorinen, Riikka Hannula ja Katarina Naumanen. Vuoriselle ottelu oli liigakauden ensimmäinen.

– Joukkue on taistellut läpi kauden sinnikkäästi täyden pistepotin saavuttamista. Tänään, vihdoin, se taistelu palkittiin. Jos 2-0 tappioasemasta saa käännettyä pelin voitoksi, tietää, että kyseessä on ainutlaatuinen joukkue ja peli. Tämä, jos jokin, oli koko joukkueen voitto. Aikamoinen hetki ja peli tehdä paluu kentälle. Kaiken kaikkiaan erittäin tyhjä olo, Naumanen kommentoi ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu kotiottelulla jo ensi viikon keskiviikkona 26.8. Silloin Tapiolan urheilupuistoon saapuu vieraaksi TiPS ja ottelu käynnistyy kello 19.00. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Hongan kokoonpano:

#5 Tia Painilainen (72′ Katarina Naumanen)
#6 Heini Toivonen
#9 Jasmin Leppioja (61′ Aino Vuorinen)
#10 Riikka Hannula (61′ Eevi Sutela)
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#16 Vilma Hakala (61′ Tiia Savolainen)
#19 Rebecca Kindstedt
#32 Dana Leskinen
#77 Milla Punsar (90′ Aino Nurmi)

Vaihdossa: #13 Iida Värri, #27 Sonja Rajatalo (MV),

Hongalle niukka tappio Åland Unitedin vieraana

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka kohtasi Åland Unitedin vieraskentällä. Tasaisen ottelun avausjaksolla kotijoukkue oli tehokkaampi, eikä Hongan toisen nelivitosen kiri riittänyt kavennusta pidemmälle. Pisteet jäivät siis Ahvenanmaalle luvuin 2-1.

Avausjakso

Kotijoukkue Åland United aloitti ottelun vahvasti. Ottelun avausmaali nähtiin jo seitsemännellä minuutilla. Pauliina Nuora torjui Monica Hagströmin laukauksen, mutta Ashley Riefner pääsi laittamaan paluupallon verkkoon.

Hongan avausjakson paras maalipaikka siunaantui Eevi Sutelalle, mutta keskikenttäpelaajan laukaus pysähtyi ÅU-toppari Anna Westerlundiin.

Kotijoukkue lisäsi johtonsa kahteen vielä jakson loppuminuuteilla, kun Hagström osui rangaistuspotkusta. Näin tauolle mentiin lukemissa 2-0.

Toinen jakso

Toisella nelivitosella Honka haki aktiivisesti kavennusmaalia, Åland Unitedin keskittyessä puolustamaan johtoaan, sekä hyökkäämään vaarallisesti vastaan.

Sutela nousi vahvasti pallon kanssa 63. minuutilla ohittaen kaksi Ålandin puolustajaa. Anna Tamminen kuitenkin koppasi boksin rajoilta lähteneen laukauksen.

Vain hetkeä myöhemmin Hongan prässipeli toimi loistavasti ja joukkue sai riiston syvällä Åland Unitedin alueella. Dana Leskisen kaukolaukaus suuntautui vain hieman maalin ylitse.

Kotijoukkue osoitti vaarallisuuttaan, kun 70. minuuttia oli kellossa. Ode Fulutulidu laukoi kohti alakulmaa, ja vain hieman Honka-maalin ohitse.

Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Milla Punsar nousi vasemmalta laidalta ja pelasi pallon maalin edustalle. Lopulta tilanne päättyi kuitenkin vain maalipotkuun.

Honka onnistui maalinteosssa lopulta 88. minuutilla. Vaihdosta kentälle tullutta Jasmin Leppiojaa rikottiin boksissa ja Inka Kaivola laukoi rangaistuspotkun varmasti verkkoon. Enempää maaleja Honka ei kuitenkaan onnistunut iskemään, joten pisteet jäivät kotijoukkueelle loppulukemin 2-1.

– Taas jäi pisteet saamatta, mikä tietysti harmittaa. Saimme hyviä pallonhallintajaksoja, mutta se ei riittänyt tänään. Jokainen pelaaja antoi kaikkensa, johon olen tyytyväinen. Nyt katseet käännetään kohti seuraavaa ottelua, kommentoi joukkueen kapteeni Milla Punsar ottelun jälkeen.

Hongan seuraava ottelu pelataan tasan viikon kuluttua. Keltamustat palaavat kotikentälleen Tapiolan urheilupuistoon lauantaina 15.8. Silloin vastustajaksi kello 15.00 alkavaan otteluun saapuu TPS Turusta. Saavu paikan päälle kannustamaan Honka voittoon! Sisäänpääsy on maksuton ja jokaisen tuki on erittäin tärkeää!

Hongan avauskokoonpano:

#5 Tia Painilainen (74′ Aino Nurmi)
#6 Heini Toivonen
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen
#19 Rebecca Kindstedt (46′ Vilma Hakala)
#28 Eevi Sutela (74′ Jasmin Leppioja)
#32 Dana Leskinen
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #13 Henna Tenkanen, #22 Senja Koskinen (MV), #99 Iida Pesonen

Hongalle niukka tappio HJK:n vieraana

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja HJK kohtasivat Töölön Bolt Arenalla. Sunnuntai-illan kamppailu oli tasainen, mutta kotijoukkue HJK sai lopulta pidettyä pisteet Helsingissä viimeisen kympin aikana syntyneellä 1-0 voittomaalilla.

Avausjakso

Honka rakensi ensimmäisen vaarallisen hyökkäyksensä, kun kellossa oli noin yhdeksän minuuttia. Hyökkäyksen päätteeksi Wilma Spets laukoi boksin rajoilta, mutta jonkin verran maalin ohitse.

HJK:n Eveliina Parikka pääsi karkaamaan vartin kohdalla Honka-puolustukselta, mutta laukoi kuitenkin ohi.

Juuri ennen taukoa Nea Lehtola pääsi vielä paikkaan, mutta laukaus meni reilusti ohi Honka-maalin ja näin tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

52. minuutilla Parikka sai pallon Hongan maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

HJK sai luotua paikkoja Honka-maalille, mutta keltamustien uhrautuvainen puolustustyöskentely, maalivahti Pauliina Nuora viimeisenä lukkonaan piti lukemat muuttumattomina.

Nana Yang pääsi 71, minuutilla kokeilemaan kulmapotkusta, mutta puolustajan laukaus suuntautui liiaksi päin HJK-vahti Anna Koivusta.

Hetkeä myöhemmin Honka riisti pallon hyvin keskialueella. Tiia Savolainen laukoi, ja Koivunen torjui vain vaivoin.

HJK onnistui lopulta maalinteossa 83. minuutilla. Katariina Kosola pelasi pallon maalin edustalle, josta Hanna Ruohomaa sai runnottua sen maaliin.

Näin Honka koki kovasta taistelusta huolimatta toisen perättäisen maalin tappion.

– Taistelimme loppuun saakka, mutta tänään se ei riittänyt ja HJK vei pisteet. Pelimme ei ajoittain kulkenut sillä tavalla kuin haluaisimme. Häviäminen harmittaa tottakai aina, mutta nyt meidän pitää vain kääntää katseet kohti seuraavaa ottelua, kommentoi toppari Inka Kaivola.

Hongalla on nyt edessä viikon tauko otteluista, jonka jälkeen se hakee paluuta voittojen tielle Ahvenanmaalla Åland Unitedin vieraana lauantaina 8.8. Seuraava kotiottelu on vuorossa sitä seuraavana lauantaina 15.8. Silloin kello 15.00 Tapiolan urheilupuistossa alkavaan otteluun saapuu vieraaksi TPS. Tervetuloa kannustammaan Honka voittoon!

Hongan kokoonpano:

#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets (88′ Jasmin Leppioja)
#15 Inka Kaivola
#16 Vilma Hakala (69′ Eevi Sutela)
#17 Tiia Savolainen
#19 Rebecca Kindstedt (81′ Tia Painilainen)
#32 Dana Leskinen
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #13 Henna Tenkanen, #27 Sonja Rajatalo (MV), #99 Iida Pesonen

PK-35 niukasti Honkaa parempi

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja PK-35 kohtasivat Tapiolan urheilupuiston perjantai-illassa tasaisessa kamppailussa. Ottelun ainoan maalin iski kuitenkin vieraiden Katja Hakala, joten pisteet lähtivät PK:n mukaan Pihlajamäkeen.

Avausjakso

Ottelun ensimmäistä jaksoa pelattiin pitkälti molempien joukkueiden osalta tarkasti, eikä sen suurempia maalipaikkoja nähty ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana.

26. minuutilla PK:n Olivia Kåhre laukoi upean kaukolaukauksen, joka kolahti Honka-maalin ylärimaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun avausmaali. Honka ei onnistunut siivoamaan palloa pois maalin edustalta, ja Katja Hakala pääsi laukomaan vieraat puolen tunnin kohdalla 0-1 johtoon.

Avausjakson loppupuolella Honka jahtasi tasoitusmaalia, mutta vieraiden tiukka puolustuspeli piti keltamustat poissa paikoilta. Tauolle mentiin näin ollen vierasjohdossa 0-1.

Toinen jakso

Toisella jaksolla ei pelin kuva paljoa muuttunut. Honka hallitsi palloa, mutta paikoille se ei juurikaan päässyt. PK puolusti tarkasti ja hyökkäsi ajoittain vaarallisesti vastaan.

70. minuutilla Honka sai luotua tilanteen, kun pallo jäi pomppimaan maalin edustalle. Lopulta Tiia Savolainen laukoi, mutta maalin ohi.

Honka pelasi muutamia pidempiä palloja vastustajan boksiin, mutta ne eivät tuottaneet juurikaan tulosta. Lisämaaleja ei nähty, joten Hongan kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi 0-1 tappioon.

– Illan ottelu lähti meidän osaltamme hyvin käyntiin ja saimme pidettyä palloa. Pieni notkahdus ensimmäisellä puoliajalla johti vastustajan maaliin. Emme saaneet riittävän hyvää kiriä käyntiin, sillä laadukkaat maalintekopaikat jäivät uupumaan, kommentoi keskikenttäpelaaja Eevi Sutela ottelun jälkeen.

Sutela uskoo, että tiettyjä asioita parantamalla Honka nappaa pian taas sarjapisteitä.

– Onneksi ensi viikolla on taas uusi mahdollisuus napata kolme pistettä. Sitä varten täytyy saada perusasiat kuntoon ja omaan hyökkäyspelaamiseen enemmän rohkeutta. Lisäksi puolustuspelaamiseen tarvitaan jämäkkyyttä. Joukkueen taidot riittävän mihin tahansa, kun pelaamme enemmän joukkueena ja isommalla fiiliksellä!

Honka jatkaa kauttaan kahdella kovalla vierasottelulla. Ensi viikon sunnuntaina 26.7. vastaan tulee Töölön Bolt Arenalla HJK ja lauantaina 8.8. joukkue matkaa Ahvenanmaalle Åland Unitedin vieraaksi. Seuraava kotiottelu on vuorossa lauantaina 15.8., kun kello 15.00 Tapiolan urheilupuistossa alkavaan otteluun vieraaksi saapuu TPS.

Hongan kokoonpano:

#5 Tia Painilainen (62′ Milla Punsar)
#6 Heini Toivonen
#9 Jasmin Leppioja (46′ Tiia Savolainen)
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets (87′ Aino Nurmi)
#15 Inka Kaivola
#16 Vilma Hakala
#19 Rebecca Kindstedt
#28 Eevi Sutela (70′ Saara Lappalainen)
#32 Dana Leskinen
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #4 Alisa Hokkanen #13 Henna Tenkanen, 22 Senja Koskinen (MV)

Yhteistyössä