Otteluraportti

Hongalle niukka tappio Åland Unitedin vieraana

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka kohtasi Åland Unitedin vieraskentällä. Tasaisen ottelun avausjaksolla kotijoukkue oli tehokkaampi, eikä Hongan toisen nelivitosen kiri riittänyt kavennusta pidemmälle. Pisteet jäivät siis Ahvenanmaalle luvuin 2-1.

Avausjakso

Kotijoukkue Åland United aloitti ottelun vahvasti. Ottelun avausmaali nähtiin jo seitsemännellä minuutilla. Pauliina Nuora torjui Monica Hagströmin laukauksen, mutta Ashley Riefner pääsi laittamaan paluupallon verkkoon.

Hongan avausjakson paras maalipaikka siunaantui Eevi Sutelalle, mutta keskikenttäpelaajan laukaus pysähtyi ÅU-toppari Anna Westerlundiin.

Kotijoukkue lisäsi johtonsa kahteen vielä jakson loppuminuuteilla, kun Hagström osui rangaistuspotkusta. Näin tauolle mentiin lukemissa 2-0.

Toinen jakso

Toisella nelivitosella Honka haki aktiivisesti kavennusmaalia, Åland Unitedin keskittyessä puolustamaan johtoaan, sekä hyökkäämään vaarallisesti vastaan.

Sutela nousi vahvasti pallon kanssa 63. minuutilla ohittaen kaksi Ålandin puolustajaa. Anna Tamminen kuitenkin koppasi boksin rajoilta lähteneen laukauksen.

Vain hetkeä myöhemmin Hongan prässipeli toimi loistavasti ja joukkue sai riiston syvällä Åland Unitedin alueella. Dana Leskisen kaukolaukaus suuntautui vain hieman maalin ylitse.

Kotijoukkue osoitti vaarallisuuttaan, kun 70. minuuttia oli kellossa. Ode Fulutulidu laukoi kohti alakulmaa, ja vain hieman Honka-maalin ohitse.

Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Milla Punsar nousi vasemmalta laidalta ja pelasi pallon maalin edustalle. Lopulta tilanne päättyi kuitenkin vain maalipotkuun.

Honka onnistui maalinteosssa lopulta 88. minuutilla. Vaihdosta kentälle tullutta Jasmin Leppiojaa rikottiin boksissa ja Inka Kaivola laukoi rangaistuspotkun varmasti verkkoon. Enempää maaleja Honka ei kuitenkaan onnistunut iskemään, joten pisteet jäivät kotijoukkueelle loppulukemin 2-1.

– Taas jäi pisteet saamatta, mikä tietysti harmittaa. Saimme hyviä pallonhallintajaksoja, mutta se ei riittänyt tänään. Jokainen pelaaja antoi kaikkensa, johon olen tyytyväinen. Nyt katseet käännetään kohti seuraavaa ottelua, kommentoi joukkueen kapteeni Milla Punsar ottelun jälkeen.

Hongan seuraava ottelu pelataan tasan viikon kuluttua. Keltamustat palaavat kotikentälleen Tapiolan urheilupuistoon lauantaina 15.8. Silloin vastustajaksi kello 15.00 alkavaan otteluun saapuu TPS Turusta. Saavu paikan päälle kannustamaan Honka voittoon! Sisäänpääsy on maksuton ja jokaisen tuki on erittäin tärkeää!

Hongan avauskokoonpano:

#5 Tia Painilainen (74′ Aino Nurmi)
#6 Heini Toivonen
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen
#19 Rebecca Kindstedt (46′ Vilma Hakala)
#28 Eevi Sutela (74′ Jasmin Leppioja)
#32 Dana Leskinen
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #13 Henna Tenkanen, #22 Senja Koskinen (MV), #99 Iida Pesonen

Hongalle niukka tappio HJK:n vieraana

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja HJK kohtasivat Töölön Bolt Arenalla. Sunnuntai-illan kamppailu oli tasainen, mutta kotijoukkue HJK sai lopulta pidettyä pisteet Helsingissä viimeisen kympin aikana syntyneellä 1-0 voittomaalilla.

Avausjakso

Honka rakensi ensimmäisen vaarallisen hyökkäyksensä, kun kellossa oli noin yhdeksän minuuttia. Hyökkäyksen päätteeksi Wilma Spets laukoi boksin rajoilta, mutta jonkin verran maalin ohitse.

HJK:n Eveliina Parikka pääsi karkaamaan vartin kohdalla Honka-puolustukselta, mutta laukoi kuitenkin ohi.

Juuri ennen taukoa Nea Lehtola pääsi vielä paikkaan, mutta laukaus meni reilusti ohi Honka-maalin ja näin tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

52. minuutilla Parikka sai pallon Hongan maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

HJK sai luotua paikkoja Honka-maalille, mutta keltamustien uhrautuvainen puolustustyöskentely, maalivahti Pauliina Nuora viimeisenä lukkonaan piti lukemat muuttumattomina.

Nana Yang pääsi 71, minuutilla kokeilemaan kulmapotkusta, mutta puolustajan laukaus suuntautui liiaksi päin HJK-vahti Anna Koivusta.

Hetkeä myöhemmin Honka riisti pallon hyvin keskialueella. Tiia Savolainen laukoi, ja Koivunen torjui vain vaivoin.

HJK onnistui lopulta maalinteossa 83. minuutilla. Katariina Kosola pelasi pallon maalin edustalle, josta Hanna Ruohomaa sai runnottua sen maaliin.

Näin Honka koki kovasta taistelusta huolimatta toisen perättäisen maalin tappion.

– Taistelimme loppuun saakka, mutta tänään se ei riittänyt ja HJK vei pisteet. Pelimme ei ajoittain kulkenut sillä tavalla kuin haluaisimme. Häviäminen harmittaa tottakai aina, mutta nyt meidän pitää vain kääntää katseet kohti seuraavaa ottelua, kommentoi toppari Inka Kaivola.

Hongalla on nyt edessä viikon tauko otteluista, jonka jälkeen se hakee paluuta voittojen tielle Ahvenanmaalla Åland Unitedin vieraana lauantaina 8.8. Seuraava kotiottelu on vuorossa sitä seuraavana lauantaina 15.8. Silloin kello 15.00 Tapiolan urheilupuistossa alkavaan otteluun saapuu vieraaksi TPS. Tervetuloa kannustammaan Honka voittoon!

Hongan kokoonpano:

#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets (88′ Jasmin Leppioja)
#15 Inka Kaivola
#16 Vilma Hakala (69′ Eevi Sutela)
#17 Tiia Savolainen
#19 Rebecca Kindstedt (81′ Tia Painilainen)
#32 Dana Leskinen
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #13 Henna Tenkanen, #27 Sonja Rajatalo (MV), #99 Iida Pesonen

PK-35 niukasti Honkaa parempi

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja PK-35 kohtasivat Tapiolan urheilupuiston perjantai-illassa tasaisessa kamppailussa. Ottelun ainoan maalin iski kuitenkin vieraiden Katja Hakala, joten pisteet lähtivät PK:n mukaan Pihlajamäkeen.

Avausjakso

Ottelun ensimmäistä jaksoa pelattiin pitkälti molempien joukkueiden osalta tarkasti, eikä sen suurempia maalipaikkoja nähty ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana.

26. minuutilla PK:n Olivia Kåhre laukoi upean kaukolaukauksen, joka kolahti Honka-maalin ylärimaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun avausmaali. Honka ei onnistunut siivoamaan palloa pois maalin edustalta, ja Katja Hakala pääsi laukomaan vieraat puolen tunnin kohdalla 0-1 johtoon.

Avausjakson loppupuolella Honka jahtasi tasoitusmaalia, mutta vieraiden tiukka puolustuspeli piti keltamustat poissa paikoilta. Tauolle mentiin näin ollen vierasjohdossa 0-1.

Toinen jakso

Toisella jaksolla ei pelin kuva paljoa muuttunut. Honka hallitsi palloa, mutta paikoille se ei juurikaan päässyt. PK puolusti tarkasti ja hyökkäsi ajoittain vaarallisesti vastaan.

70. minuutilla Honka sai luotua tilanteen, kun pallo jäi pomppimaan maalin edustalle. Lopulta Tiia Savolainen laukoi, mutta maalin ohi.

Honka pelasi muutamia pidempiä palloja vastustajan boksiin, mutta ne eivät tuottaneet juurikaan tulosta. Lisämaaleja ei nähty, joten Hongan kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi 0-1 tappioon.

– Illan ottelu lähti meidän osaltamme hyvin käyntiin ja saimme pidettyä palloa. Pieni notkahdus ensimmäisellä puoliajalla johti vastustajan maaliin. Emme saaneet riittävän hyvää kiriä käyntiin, sillä laadukkaat maalintekopaikat jäivät uupumaan, kommentoi keskikenttäpelaaja Eevi Sutela ottelun jälkeen.

Sutela uskoo, että tiettyjä asioita parantamalla Honka nappaa pian taas sarjapisteitä.

– Onneksi ensi viikolla on taas uusi mahdollisuus napata kolme pistettä. Sitä varten täytyy saada perusasiat kuntoon ja omaan hyökkäyspelaamiseen enemmän rohkeutta. Lisäksi puolustuspelaamiseen tarvitaan jämäkkyyttä. Joukkueen taidot riittävän mihin tahansa, kun pelaamme enemmän joukkueena ja isommalla fiiliksellä!

Honka jatkaa kauttaan kahdella kovalla vierasottelulla. Ensi viikon sunnuntaina 26.7. vastaan tulee Töölön Bolt Arenalla HJK ja lauantaina 8.8. joukkue matkaa Ahvenanmaalle Åland Unitedin vieraaksi. Seuraava kotiottelu on vuorossa lauantaina 15.8., kun kello 15.00 Tapiolan urheilupuistossa alkavaan otteluun vieraaksi saapuu TPS.

Hongan kokoonpano:

#5 Tia Painilainen (62′ Milla Punsar)
#6 Heini Toivonen
#9 Jasmin Leppioja (46′ Tiia Savolainen)
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets (87′ Aino Nurmi)
#15 Inka Kaivola
#16 Vilma Hakala
#19 Rebecca Kindstedt
#28 Eevi Sutela (70′ Saara Lappalainen)
#32 Dana Leskinen
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #4 Alisa Hokkanen #13 Henna Tenkanen, 22 Senja Koskinen (MV)

FC Honka kolmanteen perättäiseen voittoon, JyPK kaatui 2-1

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka kohtasi kotikentällään Tapiolan urheilupuistossa JyPK:n. Dana Leskinen vei keltamustat johtoon, mutta Riikka Lilja toi jyväskyläläiset tasoihin vielä avaujaksolla. Ratkaisu syntyi viitisen minuuttia ennen päätöstä, kun Aino Nurmi tarjoili ja Vilma Hakala iski Hongalle voittomaalin.

Avausjakso

Vierasjoukkue JyPK aloitti väkevästi ja sai luotua ottelun ensimmäisen tilanteen, kun noin kaksi ja puoli minuuttia oli pelattu. Laukaus suuntautui kuitenkin ohi Honka-maalin.

Ottelun kuluessa Honka otti pelin enemmän ja enemmän hallintaansa. 17. minuuttia oli kellossa, kun Dana Leskinen teki pitkän ja nopean kuljetuksen JyPK:n boksiin ja viimeisteli lopuksi Hongan 1-0 johtoon. Maali oli Leskiselle neljäs kahteen viime otteluun.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Leskinen pääsi puskemaan, mutta ei onnistunut suuntaamaan palloa kohti maalia.

38. minuutilla pallo jäi Hongan kulmapotkun jälkeen pyörimään maalin edustalle, josta Leskinen pääsi kokeilemaan. Lopputuloksena oli uusi kulmapotku.

JyPK tuli tasoihin kun kellossa oli 42 minuuttia. Riikka Liljan laukaus upposi maalin vasempaan alakulmaan. 1-1 lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toinen jakso

Leskinen aiheutti koko ottelun ajan suuria vaikeuksia JyPK-puolustukselle. 51. minuutilla hyökkääjä laukoi nousunsa päätteeksi vain hieman ohi.

JyPK:n Marika Ritvanen kokeili Honka-vahti Pauliina Nuoran refleksejä laidalta lähteneellä kovalla kudilla. Nuora oli tilanteessa hereillä ja torjui laukauksen kulmapotkuksi.

Vilma Hakala oli lähellä viedä Hongan johtoon 75. peliminuutilla. Laukaus meni kuitenkin hieman maalin ylitse.

Honka onnistui lopulta 85. minuutilla. Aino Nurmi antoi millintarkan läpisyötön keskialueelta, Hakala ohitti JyPK-vahti Matilda Nurmen ja viimeisteli varmasti loppulukemiksi 2-1.

Laitahyökkääjä Tiia Savolainen kehui joukkueen asennetta ja loppuun asti pelaamista.

JyPK puolusti tiiviisti ja huippumaalipaikat olivat melko vähissä. Pääsimme keskittämään useasti, mutta välillä meidän olisi pitänyt malttaa ja luoda laadukkaampia hyökkäyksiä. Tärkeintä kuitenkin on, että uskomme omaan tekemiseemme ja pelaamme viimeiseen minuuttiin asti. Tänäänkin kova työ palkittiin viime hetken voittomaalilla, hän sanoo.

Savolainen palasi liigakentille loukkaantumisen aiheuttaman, yli vuoden pituisen tauon jälkeen.

Oli aivan mahtavaa päästä pelaamaan liigaa vuoden ja kahden kuukauden jälkeen! Toivotaan että kroppa pysyy kunnossa ja pikkuhiljaa saisin lisääkin vastuuta, hän päättää.

Voitto oli Hongalle jo kolmas perättäinen. Se on kerännyt pelatuista viidestä ottelusta kymmenen pistettä ja on sarjassa sijalla neljä. Piste-ero kärkeen on vain yksi piste.

Kausi jatkuu Hongan osalta ensi viikon perjantaina 17.7. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu PK-35 Helsinki. Ottelu käynnistyy kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon myös silloin!

Hongan kokoonpano:

#5 Tia Painilainen
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen
#9 Jasmin Leppioja (66′ Tiia Savolainen)
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#16 Vilma Hakala
#19 Rebecca Kindstedt (56′ Eevi Sutela)
#32 Dana Leskinen (79′ Aino Nurmi)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #22 Senja Koskinen (MV), #77 Milla Punsar, #99 Iida Pesonen

Honka haki Kuopiosta kolme pistettä

FC Honka ja KuPS kohtasivat Kuopion keskuskentällä keltamustien kamppailussa. Pelillisesti ottelu oli tasainen, mutta Honka oli paikoissaan todella tehokas ja nappasi pisteet mukaansa Espooseen luvuin 1-3. Ottelun tehopelaajaksi nousi hattutempun iskenyt Dana Leskinen.

Avausjakso

Honka sai ottelun ensimmäisen maalipaikan kahdeksannella minuutilla. Tia Painilainen pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta KuPS-vahti Emma Immonen torjui kudin kulmapotkuksi.

KuPS hyökkäsi vahvasti vasemmalta laidalta, kun kellossa oli 12 minuuttia. Pauliina Nuora torjui kuitenkin Lavdije Begollin kudin etukulmasta.

20. minuutilla Aino Kröger pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Nuora venyi huipputorjuntaan.

Honka iski ottelun avausmaalin 26. minuutilla. Dana Leskinen karkasi KuPS-puolustukselta, harhautti vielä maalivahdin ja vei Hongan johtoon.

Kauaa ei seuraavaakaan osumaa tarvinnut odottaa. 29. minuutilla Nana Yang laittoi Leskisen vauhtiin vasemmalla laidalla. Hyökkääjä ohitti kaksi KuPS-pelaajaa ja laukoi pallon verkkoon.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin Hongan 2-0 johdossa.

Toinen jakso

KuPS tuli toiselle jaksolle vahvasti, ja pystyi ajamaan Hongan puolustuskannalle. Jakson kuluessa Honkakin sai jälleen peliään käyntiin ja hyökkäyksiä kohti KuPS-maalia. 57. minuutilla Eevi Sutela laukoi vain hieman yli maalin.

Hetkeä myöhemmin Leskinen iski jo kolmannen kerran. Vilma Hakala pelasi pallon Milla Punsarille, jonka laukauksen paluupallon Leskinen laittoi varmasti maaliin.

KuPS hyökkäsi loppuajan ahnaasti. 81. minuutilla Kröger laukoi lähietäisyydeltä, mutta Nuora piti yhä maalinsa puhtaana.

Kotijoukkueen painostus tuotti tulosta lopulta 85. minuutin kohdalla, kun pallo pomppi kulmapotkusta lopulta Honka-maaliin.

Lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty, joten Honka nappasi kaikki kolme pistettä mukaansa Espooseen.

– Ottelu oli tasainen ja jännittävä. Vaikka johdimme melko pitkään 3-0, ei peli ollut missään nimessä helppo. Vastustaja pystyi luomaan vaarallisia vastahyökkäyksiä meidän maaliamme kohti ja sai esimerkiksi monia kulmapotkuja, sanoo päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

Honka jatkaa kauttaan neljän ottelukierroksen jälkeen sarjan viidenneltä sijalta. Erittäin tasaisessa sarjassa eroa kärkijoukkueisiin on vain yksi piste.

Kahdesta avausottelusta kertyi vain yksi piste, mutta kahdesta viimeisimmästä ottelusta keltamustat ovat keränneet täydet kuusi pistettä.

– Kauden alku oli meille vaikea ja olemme olleet vähän ailehtelevia esityksissämme. Kahden viimeisen ottelun tulokset kertovat siitä, että olemme pystyneet koko ajan parantamaan pelaamistamme ja nostamaan suoritustasoamme, Lappi-Seppälä kommentoi.

Pelit jatkuvat kotikentällä Tapiolan urheilupuistossa viikon päästä lauantaina 11.7. Silloin vieraaksi saapuu JyPK, ja ottelu käynnistyy kello 15.00.

– Mitään joukkuetta ei tässä sarjassa voi aliarvioida yhtään. JyPK haki juuri avausvoittonsa, joten vastaan tulee varmasti hyvällä itseluottamuksella varustettu joukkue, Lappi-Seppälä päättää.

Hongan avauskokoonpano:

#2 Aino Nurmi (46′ Eevi Sutela)
#5 Tia Painilainen (63′ Heini Toivonen)
#7 Saara Lappalainen
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#16 Vilma Hakala (84′ Henna Tenkanen)
#19 Rebecca Kindstedt
#32 Dana Leskinen
#77 Milla Punsar (75′ Jasmin Leppioja)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #22 Senja Koskinen (MV)

Honka kaatoi PK-35 Vantaan Tapiolassa

FC Honka ja PK-35 Vantaa tarjosivat Tapiolan urheilupuiston helteessä yleisölle viihdyttävän ja jännittävän kamppailun. Keltamustat iskivät toisella jaksolla kaksi maalia ja pisteet jäivät Tapiolaan loppulukemin 2-1.

Avausjakso

Vierasjoukkue PK-35 Vantaa aloitti ottelun vahvasti, ja jo kuudennella minuutilla pallo löytyi Honka-maalista.

Takaiskun jälkeen peli kääntyi Hongalle, mutta huippupaikat jäivät vähiin. Noin vartin pelin jälkeen Dana Leskinen pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta Velma Oikarinen PK-maalilla venyi torjuntaan.

Lisämaaleja ei ensimmäisellä nelivitosella nähty, joten tauolle siirryttiin 0-1 vierasjohdossa.

– Pelin alku oli meiltä kankea ja PK pääsi heti iskemään maalin. Koko joukkue kuitenkin näytti sen, että tämä ei meitä lannistanut. Pelasimme omaa peliämme ja ensimmäisellä jaksolla molemmat joukkueet hallitsivat tasaisin väliajoin, analysoi avausjaksoa hyökkääjä Riikka Hannula.

Toinen jakso

Hongan painostus palkittiin, kun kellossa oli 50 minuuttia. Vilma Hakalan millintarkka kulmapotku löysi Milla Punsarin pään, ja kapteeni toi keltamustat tasoihin.

Honka jatkoi pelinhallintaa tasoituksen jälkeen. Viitisen minuuttia myöhemmin Oikarinen joutui venymään parhaimpaansa torjuakseen Leskisen rangaistusalueen rajoilta lähteneen kudin.

Kotijoukkueen paikat tuottivat tulosta 73. minuutilla. Nana Yang ja Saara Lappalainen alustivat, ja Wilma Spets pelasi upean syöttökuvion päätteeksi Riikka Hannulan nokikkain Oikarisen kanssa. Hyökkääjä ei tästä erehtynyt, vaan vei Hongan 2-1 johtoon.

Vierasjoukkue sai vielä lisäajalla kulmapotkusta luoduksi hyvän tilanteen, mutta Pauliina Nuora venytti tärkeään torjuntaan.

Näin Honka nappasi kauden avausvoittonsa Kansallisessa liigassa ja nousi samalla sarjataulukossa kuudenneksi. Erittäin tasaisessa sarjassa matkaa kärkeenkin on vain kolme pistettä.

Hannula kehui erityisesti Hongan toisen jakson pelaamista.

–Toiselle puoliajalle kentälle asteli joukkue isolla J:llä. Kaikki mitä teimme toisella puoliskolla joukkueena oli juuri se, mitä olemme koko pitkän kevään harjoitelleet. Tämä oli meille niin ansaittu voitto. Jokainen pelaaja antoi kaikkensa joukkueelle, hän sanoo.

– Oli tietenkin mukava saada myös apina selästä. Viime kausi jäi itseltä puolikkaaseen kauteen ja ensimmäiset pelit ovat olleet pelituntuman hakemista, joten kyllähän se aina hyökkääjän mieltä lämmittää kun maaleja tulee, Hannula päättää.

Honka jatkaa kauttaan vierasottelulla, kun joukkue suuntaa KuPS:n vieraaksi. KuPS-FC Honka pelataan Kuopion keskuskentällä, viikon päästä lauantaina 4.7. kello 16.00 alkaen. Seuraava kotiottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 11.7. Silloin kello 15.00 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi JyPK.

Hongan kokoonpano:

#5 Tia Painilainen (46′ Rebecca Kindstedt)
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen
#10 Riikka Hannula
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#16 Vilma Hakala (90′ Eevi Sutela)
#32 Dana Leskinen (82′ Jasmin Leppioja)
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #22 Senja Koskinen (MV), #99 Iida Pesonen

TiPS Tikkurilassa Honkaa vahvempi

Tasapeleillä kautensa aloittaneet Honka ja TiPS kohtasivat helteisessä Tikkurilan urheilupuistossa. Kotijoukkue oli melko tasaisessa ottelussa tällä kertaa espoolaisia vahvempi, ja pisteet jäivät Tikkurilaan lukemin 3-1.

Avausjakso

TiPS tuli ensiminuuteilla vahvasti, ja Hongalla oli vaikeuksia saada peliään käyntiin.

Ensimmäisen paikkansa Honka sai luotua pelin 21. minuutilla. Riikka Hannula riisti pallon TiPS-puolustukselta ja pelasi sen maalille, mutta lopulta tilanne päätyi kulmapotkuun.

TiPS teki ottelun avausmaalin 34. minuutilla. Kotijoukkue riisti pallon keskialueella, ja Roosa Ariyo viimeisteli johtomaalin.

Hieman yli viisi minuuttia myöhemmin TiPS pääsi lisäämään johtonsa kahteen, ja vain hetkeä myöhemmin Ariyo iski illan toisellaan lukemiksi 3-0. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle.

Toinen jakso

Honka tuli toisella jaksolle sisuuntuneena ja sai peliä enemmän kontrolliinsa. 51. minuutilla Aino Nurmi ja Dana Leskinen rakensivat vasemmalta laidalta tilanteen, mutta TiPS-vahti Riina Isokääntä piti maalinsa puhtaana.

Kun 65 minuuttia oli kellossa, Leskinen pelasi pallon rangaistusalueen rajoille Saara Lappalaiselle, jonka laukaksen Isokääntä onnistui vaivoin torjumaan.

Honka tuli maalin päähän varsinaisen peliajan loppuhetkillä. Heini Toivosen kaaripallo löysi boksista Milla Punsarin, joka laukoi tilanteeksi 3-1.

Enempää osumia ei ottelussa kuitenkaan nähty, ja Honka jäi ilman sarjapisteitä.

Honkaan täksi kaudeksi saapunut Heini Toivonen pelasi ensimmäiset liigaminuuttinsa pitkän loukkaantumisen jälkeen. Puolustaja harmitteli tappiota, mutta uskoo, että Honka tulee seuraavaan otteluun entistäkin vahvempana.

–Tappio tottakai harmittaa mielettömästi. Joukkueen pelaamisessa on paljon hyvää, mutta myös kehittämistä. Tahtotila joukkueessa on kuitenkin niin rautainen, että siitä ei jää mikään kiinni. Nyt vaan yhdessä töitä, niin täältä tullaan vielä!, Toivonen kommentoi.

–Honkadebyytistä jäi sekä hyvät että huonot fiilikset. Ketuttaa hävitä, mutta oli iso helpotus päästä takaisin liigakentille vuoden kuntoutumisen jälkeen, Toivonen päätti.

Hongan kausi jatkuu juhannuksen jälkeen, kun lauantaina 27.6. vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu PK-35 Vantaa. Ottelu alkaa kello 16.00 ja siihen on maksuton sisäänpääsy. Tervetuloa kannustamaan Honka kauden avausvoittoon!

Hongan kokoonpano:

#5 Tia Painilainen (46′ Heini Toivonen)
#7 Saara Lappalainen
#10 Riikka Hannula (80′ Iida Pesonen)
#12 Pauliina Nuora (MV)
#15 Inka Kaivola
#16 Vilma Hakala (46′ Wilma Spets)
#19 Rebecca Kindstedt (75′ Henna Tenkanen)
#28 Eevi Sutela (46′ Aino Nurmi)
#32 Dana Leskinen
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #9 Jasmin Leppioja, #22 Senja Koskinen (MV)

Kauden avausottelussa päädyttiin pistejakoon

Honka ja Ilves käynnistivät osaltaan Kansallisen Liigan kauden 2020 Tapiolan urheilupuiston lauantai-illassa. Honka oli varsinkin avausjaksolla hallitsevampi joukkue, mutta loppulukemiksi kirjattiin tasatulos 1-1.

Ensimmäinen puoliaika

Honka pelasi ensimmäisistä minuuteista lähtien vauhdikkaasti ja kovalla itseluottamuksella, ottaen pallonhallinan suurilta osin itselleen.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka syntyi 14. minuutin kohdalla, kun Dana Leskinen tarjoili paikan Tia Painilaiselle. Kiira Kaivola Ilves-maalilla onnistui kuitenkin venyttämään kätensä puolustajan laukauksen tielle.

Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta Jasmin Leppiojan pusku suuntautui hieman maalin ohitse.

Vilma Hakala nousi vahvasti vasemmalta laidalta, kun kellossa oli 25 minuuttia. Laituri tarjoili pallon maalille, jossa vuorollaan maalintekoa yrittivät sekä Leskinen, että Milla Punsar, mutta Ilves-maali pysyi koskemattomana.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Leppioja laukoi niukasti ohi.

Juuri ennen taukoa Ilveksen kova prässi johti pallonriistoon syvällä Hongan alueella, mutta Roosa Tuomisen laukaus jäi sivuverkkoon.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, ja tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toinen puoliaika

Toinen nelivitonen oli ensimmäistä tasaisempi, vaikka pallonhallinta pysyikin enimmäkseen keltamustilla.

Ottelun avausmaalin iski kuitenkin vierasjoukkue Ilves. 67. minuutilla Roosa Tuominen pääsi karkaamaan Hongan puolustukselta, ja viimeisteli tamperelaiset maalin vierasjohtoon.

Honka jahtasi tasoitusmaalia hanakasti. Vartti ennen loppua Inka Kaivola ja Painilainen pelasivat vaihdosta kentälle tulleen Riikka Hannulan nokikkain Ilves-vahdin kanssa, joka pystyi kuitenkin vielä torjumaan Hannulan laukauksen kulmapotkuksi.

Hongan painostus palkittiin lopulta varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Eevi Sutela pelasi pallon boksiin Hakalalle, joka harhautti Ilves-puolustajan ja viimeisteli varmasti tasoitusmaalin.

Lisämaaleja ottelussa ei nähty, joten pisteet tasattiin Tapiolan illassa lukemin 1-1.

– Ensimmäinen puoliaika oli meillä hyvin hallussa. Toinen oli rikkonaisempi, mutta onnistuimme hienosti nousemaan vielä viime minuuteilla tappioasemasta tasoihin. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia pelejä, keltamustien maalin tehnyt Vilma Hakala summasi ottelun.

Hongan kausi jatkuu jo ensi viikon keskiviikkona 17.6. Silloin keltamustat matkaavat naapurikaupunkiin TiPS:n vieraaksi. Ottelu käynnistyy Tikkurilan urheilupuistossa kello 19.00. Hongan seuraava kotiottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 27.6. kello 16.00, jolloin vieraaksi saapuu PK-35 Vantaa.

Hongan kokoonpano:
#5 Tia Painilainen
#7 Saara Lappalainen
#9 Jasmin Leppioja (61′ Riikka Hannula)
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets (61′ Eevi Sutela)
#15 Inka Kaivola
#16 Vilma Hakala
#21 Katarina Naumanen
#32 Dana Leskinen
#77 Milla Punsar (79′ Henna Tenkanen)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #17 Tiia Savolainen, #19 Rebecca Kindstedt,
#22 Senja Koskinen (MV)

PK-35 Vantaa niukasti Honkaa vahvempi

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka ja PK-35 Vantaa tarjosivat yleisölle tiukan Cup-puolivälierän. Lopulta välieräpaikan nappasi kotijoukkue PK niukalla 1-0 voitolla.

Avausjakso

Avausjakso mentiin hyvin tasaisissa merkeissä. Honka pystyi aiheuttamaan kovalla prässillään vaikeuksia kotijoukkueen pelinrakentelulle, mutta maalipaikat jäivät vähiin. Toisessa päässä Pauliina Nuora hoiti maalillaan muutamat tilanteet varmasti.

Kotijoukkue siirtyi johtoon 31. minuutilla, kun Olivia Doak pääsi puskemaan sivuvapaapotkun Hongan verkkoon.

Honka oli lähellä tasoitusta viitisen minuuttia myöhemmin, mutta Wilma Spetsin laukaus karkasi maalin ylitse.

Enempää osumia avausjaksolla ei nähty, joten tauolle siirryttiin kotijoukkueen maalin johtoasemassa.

Toinen jakso

Toisella nelivitosella Honka keskittyi luonnollisesti hakemaan tasoitusosumaa, PK:n puolustaessa tiiviisti. Jakson alkuminuuteilla Saara Lappalainen viritti kovan laukauksen, mutta Velma Oikarinen ehti pallon tielle.

Hongalla oli pallonhallinnasta huolimatta vaikeuksia murtaa syvällä puolustaneen kotijoukkueen linjoja. Dana Leskinen ja vaihdosta kentälle tullut Aino Vuorinen aiheuttivat juoksuillaan vaarallisia tilanteita, mutta viimeiset ratkaisut eivät olleet riittävän laadukkaita.

Lähimpänä tasoitusta kävi loppuminuuteilla Rebecca Kindstedt, jonka upea kaukolaukaus viuhui vain hieman maalin ylitse.

Enempää maaleja ottelussa ei kuitenkaan nähty, joten Hongan Cup-taival päättyi tällä kertaa puolivälieriin.

-Pelin alussa oli vähän hermostuneisuutta ja ensimmäinen puoliaika olikin vielä vähän hakemista. Vastustaja pääsikin samalla johtoon tehden ottelun ainokaiseksi jääneen maalin. Puoliajalla päätimme, että lähdemme parantamaan peliämme ja niin teimmekin. Saimme hyvää painetta hyökkäysalueelle, mutta viimeiset ratkaisut eivät olleet riittävän laadukkaita, eikä palloa saatu hyvästä painostuksesta huolimatta verkon perukoille. Pelaajat antoivat kaikkensa kentälle, tällä kertaa ilman tulosta. Suunta on kuitenkin vahvasti ylöspäin ja nyt tiedetään mitä täytyy kehittää, kommentoi keskikenttäpelaaja Eevi Sutela ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu harjoituksilla, sekä perjantaina 28.2. Talin hallissa pelattavalla harjoitusottelulla HPS-FC Honka. Seuraava kilpailullinen ottelu on liigakauden avaus KuPS-Honka Kuopion Savon Sanomat Areenalla lauantaina 28.3. kello 16.00.

Hongan kokoonpano:

#7 Saara Lappalainen
#9 Jasmin Leppioja (86′ Henna Tenkanen)
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#16 Vilma Hakala
#19 Rebecca Kindstedt
#21 Katarina Naumanen
#28 Eevi Sutela (67′ Aino Vuorinen)
#32 Dana Leskinen
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #22 Senja Koskinen (MV), #39 Tuuli Hanhivaara, #77 Milla Punsar, #99 Iida Pesonen

Honka varmisti jatkopaikkansa Cupissa kaatamalla TPS:n

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Honka ja TPS kohtasivat Esport Arenan sunnuntai-illassa, Suomen Cupin lohko 3:n kamppailussa. Honka hallitsi ottelua ja nappasi voiton lopulta Jasmin Leppiojan maalilla. Samalla varmistui Hongan jatkopaikka.

Avausjakso

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta hieman hermostunut, eikä kumpikaan oikein saanut omaa peliään käyntiin.

Ottelun edetessä ote siirtyi enemmän ja enemmän Hongalle, ja erityisesti Milla Punsar aiheutti TPS-puolustukselle suuria vaikeuksia.

Honka rakensi hyökkäyksiään monipuolisesti, niin nopeasti kuin pidempien syöttöketjujenkin kautta. Viimeisissä ratkaisuissa se kaikkein korkein laatu jäi kuitenkin usein uupumaan.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toinen nelivitonen mentiin ensimmäisen tapaan enimmäkseen keltamustien kontrollissa. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Vilma Hakalan laukaus suuntautui vain hieman ohi takakulmasta.

Ottelun ratkaisumaali nähtiin viitisen minuuttia myöhemmin. Hakala nousi vahvasti vasemmalta laidalta ja pelasi maalin eteen, jossa Jasmin Leppioja oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja viimeisteli lukemiksi 1-0.

TPS:n tilanteet toisella jaksolla tulivat suurilta osin nopeista vastahyökkäyksistä. Honka-puolustus maalivahti Pauliina Nuoran johdolla piti maalinsa kuitenkin varmasti puhtaana.

Honka kävi vielä pari minuuttia ennen loppuvihellystä lähellä johtonsa tuplaamista. Pusku kolahti kuitenkin TPS-maalin ylärimaan.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, joten Honka piti kaikki kolme pistettä Espoossa. Samalla tosiaan varmistui keltamustien jatkopaikka Suomen Cupissa. Toisen jatkopaikan ratkaisevat keskinäisessä ottelussaan TPS ja Åland United.

-Hallitsimme peliä hyvin, enemmänkin maaleja olisi toki voinut tehdä. Aina löytyy toki parannettavaa, mutta kyllä tämä meiltä oli oikein positiivinen suoritus. Jaksoimme painaa koko ottelun täysille loppuun saakka, kommentoi ottelun ratkaissut Jasmin Leppioja.

Leppioja oli luonnollisesti iloinen myös maalistaan.

-Erittäin hyvä fiilis maalista. Olen pitkään jo janonnut niitä, toivotaan että tästä ne hanat sitten aukeavat. Vilma (Hakala) pääsi hyvin laidalta nousemaan ja laittoi pallon maalille. Ei parempaa tarjoilua olisi voinut olla, hän kertasi osumaansa.

Honka pelaa seuraavan kerran harjoitusottelun Ilvestä vastaan Tampereella ensi viikon lauantaina 1.2.

Hongan kokoonpano:

#7 Saara Lappalainen (57′ Eevi Sutela)
#9 Jasmin Leppioja (69′ Riikka Hannula)
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#16 Vilma Hakala
#19 Rebecca Kindstedt
#21 Katarina Naumanen
#32 Dana Leskinen (78′ Aino Vuorinen)
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #13 Henna Tenkanen, #23 Senja Koskinen (MV), #39 Tuuli Hanhivaara, #99 Iida Pesonen

Yhteistyössä