Etsi tältä sivustolta

Honka ja Ilves toistamiseen pistejakoon

Julkaistu

Honka ja Ilves kohtasivat toista kertaa tällä kaudella, tällä kertaa Tampereen Kaupin helteessä. Honka siirtyi avausjaksolla johtoon, mutta Ilves onnistui tulemaan vielä kymmenisen minuuttia ennen loppua tasoihin ja lopulta päädyttiin pistejakoon.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun vahvasti ja otti pallonhallinnan heti itselleen. Huippupaikat jäivät kuitenkin ensimmäisen vartin aikana vähiin, kunnes viidentoista minuutin pelin jälkeen tapahtui.

Nana Yang lähetti omalta puoliskolta upean pitkän syötön, joka vapautti Aino Vuorisen karkuun Ilves-puolustukselta. Vuorinen otti pallon haltuun ja viimeisteli varmasti Hongan 1-0 johto-osuman.

Ilveksen ensimmäinen tilanne syntyi 33. minuutilla. Aino Rasinen syötti ja Lotta Lähteenmäki pääsi nousemaan boksiin. Sonja Ferm torjui kuitenkin Hongan maalilla laukauksen varmasti.

Hongalla oli hyvä paikka lisätä johtoaan toisen jakson loppuhetkillä. Tiia Savolainen nousi hyvälle laukaisupaikalle, mutta Ilves-vahti Roosa Karppinen otti hyvän torjunnan.

Ensimmäinen nelivitonen päätettiin näin ollen Hongan maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka hyökkäsi vahvasti, kun vain muutama minuutti toista jaksoa oli pelattu. Wilma Spets levitti Savolaiselle, mutta Kauppinen onnistui jälleen torjumaan laukauksen.

Ilvekselle avautui huippupaikka 51. minuutilla. Saana Tuomala lähetti pitkän syötön, joka vapautti Rasisen huippupaikkaan. Paikka olisi ollut laukoa itsekin, mutta Rasinen syötti vielä Lähteenmäelle, ja Honka-puolustus selvitti tilanteen kulmapotkuksi.

Ilves kolautti tolppaa 66. peliminuutilla. Tuomalan kulmapotku lensi kaikkien yli, ja kolahti lopulta Hongan onneksi tolpan kautta ulos. Paluupallosta Tuomala pääsi itse kokeilemaan uudelleen, mutta kuti pysähtyi sivuverkkoon.

Tuomala aiheutti Hongalle jälleen ongelmia viitisen minuuttia myöhemmin. Ferm kuitenkin torjui vielä lähietäisyydeltä tulleen laukauksen.

77. minuutin kohdalla Savolainen riisti pallon vahvasti Kaisa Juvoselta, ja keskitti sen maalille. Vuorollaan yrittämään pääsivät niin Aino Nurmi, kuin Milla Punsarkin, mutta maaliin asti pallo ei mennyt.

Ilves onnistui tasoittamaan ottelun 79. minuutilla. Sofia Määttä taisteli pallon itselleen ja komea laukaus boksin rajoilta upposi Honka-maalin takakulmaan. Näin tulostaululle lukemiksi 1-1.

Hongalla oli paikka siirtyä uudelleen johtoon noin viisi minuuttia ennen ysikymppisen täyttymistä. Punsar pääsi puskemaan Spetsin keskityksestä, mutta Karppinen torjui varmasti.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten pisteet jaettiin tasan molemmille joukkueille.

– Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli todella hyvä flow ja peli hallussa. Meidän olisi pitänyt pystyä tekemään paikoista maaleja ja tappamaan peli jo silloin. Toisella puoliajalla aloimme kuitenkin peruuttelemaan ja varmistelemaan liikaa, Ilves sai ottelun haltuunsa ja tasoitusmaalin tehtyä. Ehkä kovan kuumuuden aiheuttaman väsymyksenkin takia emme enää yrityksistä huolimatta saaneet hyviä paikkoja luotua. Olen kuitenkin tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen erityisesti ensimmäisellä puoliajalla, Aino Vuorinen totesi ottelun jälkeen.

– Meillä on varmasti paljon enemmän annettavaa vielä tulevissa peleissä. Olemme taitava joukkue, meidän pitää vain ruveta tekemään paikoista varmemmin maaleja, jotta peleistä ei aina tulisi näin tiukkoja, hän jatkoi.

Vuoriselle Ilves-ottelu oli toistaiseksi viimeinen Hongassa, sillä hän suuntaa pelaamaan ja opiskelemaan Yhdysvaltoihin, Virginia Techin yliopistoon. Vuorisen ajatuksia Hongasta, tähänastisesta urasta ja tulevaisuudestaan voit lukea lisää täältä!

– Lähdin peliin rennoin mielin. Pyrin nauttimaan joka hetkestä täysin rinnoin. Pelin jälkeen tuntui todella haikealta ja oudolta. Kun taustat ja pelaajat tulivat halaamaan pelin jälkeen tuli liikuttunut olo. Meillä on todella ihania ihmisiä koko joukkue täynnä, heitä kaikkia tulee todella kova ikävä. Odotan ja seuraan innolla heidän otteitaan myös loppukaudella, Vuorinen sanoi.

Honka vaihtoi ottelun loppuminuuteilla kentälle Noora Juuselan, joka teki samalla debyyttinsä Kansallisessa Liigassa. 2004 synytnyt pelaaja on iskenyt tällä kaudella Hongan BSM-joukkueessa neljään otteluun viisi maalia. Lisäksi hän on pelannut yhden ottelun Ykköstä PKKU:n paidassa, jossa syntyi myös maali.

Tasapelin myötä Honka on Kansallisen Liigan sijalla viisi. Kausi jatkuu ensi lauantaina 10.7. Silloin kotikentälle Tapiolan urheilupuistoon saapuu vieraaksi JyPK, kello 15.00 alkavaan otteluun! Liput otteluun tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen (89′ Noora Juusela)
#8 Aino Vuorinen
#9 Jasmin Leppioja (62′ Niia Salminen)
#13 Eveliina Parikka (46′ Milla Punsar)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (79′ Rebecca Kindstedt)
#27 Hanna Ruohomaa (62′ Aino Nurmi)
#31 Sonja Ferm (MV)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #1 Sofia Manner (MV), #24 Suvi Kärkkäinen

Back to top