Etsi tältä sivustolta

Honka palaa kentälle tauon jälkeen

Julkaistu

FC Honka pääsee jälleen jatkamaan Kansallisen Liigan otteluitaan tauon jälkeen, kun tiistaina 20.7. 18.30 Tapiolan urheilupuistossa alkavaan otteluun vieraaksi saapuu JyPK. Koronavirus siirsi kaksi keltamustien ottelua, ja tauko peleistä on venynyt yli kahden viikon mittaiseksi, sillä viime ottelu pelattiin Ilvestä vastaan 3.7.

Honka on otteluun lähtiessä sarjan sijalla kuusi. Keltamustat ovat tosin pelanneet kaksi ottelua vähemmän kuin sijan ylempänä ja pisteen edellä oleva PK-35 Vantaa. Vantaalaisten tapaan kaksitoista ottelua jo pelannut sarjanelonen HJK on Honkaa edellä neljän pisteen verran.

Hongan ottelut ovat tällä kaudella olleet huomattavan vähämaalisia. Honkaa vähemmän maaleja on päästänyt vain sarjakärki KuPS. Toisaalta Honka on itse onnistunut maalinteossa yksitoista kertaa, joka on Kansallisen liigan kahdeksanneksi paras saldo.

Viime kierroksella Honka joutui tyytymään 1-1 tasapeliin Kaupissa Ilveksen vieraana. Honka johti Aino Vuorisen maalilla ottelua pitkään, mutta Ilves onnistui tulemaan vielä tasoihin toisella jaksolla.

Joukkue pääsee heti takaisin otteluiden makuun suht kovalla tahdilla. Tiistaina pelattavan JyPK-ottelun jälkeen seuraava ottelu koittaa jo perjantaina, jolloin vieraaksi tulee HPS.

– Oli ihanaa päästä taas harjoittelemaan joukkueen kanssa yhdessä. Pelaajien Whatsapp-keskustelu on kyllä käynyt karanteenin ajan kuumana, mutta oli kiva nähdä kaikki vihdoin myös kasvokkain. Ja mikä parasta, pääsemme heti pelaamaan kovia otteluita tiuhalla tahdilla, keskikentän Saara Lappalainen sanoo.

Tiistain vastustajalle JyPK:lle kausi on ollut toistaiseksi vaikea. Jyväskyläläisten pistesaldo näyttää yhdentoista pelatun ottelun jälkeen nollaa. JyPK on iskenyt kahdeksan maalia, omaan verkkoon pallo on mennyt kolmekymmentäkaksi kertaa. Joukkueen parhaat maalintekijät ovat kahdesti osuneet Henni Rinkinen ja Claire Oates.

Lappalainen muistuttaa, ettei mitään Kansallisen liigan joukkuetta sovi aliarvioida.

– Vaikkei JyPK:lle olekaan pisteitä kertynyt, ei heitä pidä aliarvioida. Olemme aina pelanneet tasaisia otteluita ja tästäkin tulee varmasti kova taistelu, hän toteaa.

Honka ja JyPK kohtasivat Jyväskylässä huhtikuussa kauden toisella kierroksella. Honka hallitsi ottelun kulkua selvästi ja Heini Toivonen vei rangaistuspotkusta keltamustat johtoon 34. minuutilla. Toivosen maali jäi lopulta ottelun ainoaksi ja Honka otti kolme pistettä 1-0 voitolla.

– Karanteenitreenien lisäksi saimme myös hyvin aikaa käydä palavereja pelaajien sekä valmennuksen kanssa. Näissä pohdimmekin muun muassa parannettavia asioita ja pyrimme käymään näitä vielä läpi muutamissa harjoituksissa ennen peliä. Nyt on tärkeää luottaa omaan tekemiseemme ja olla huolellisempia ratkaisuissa niin omalla kuin vastustajankin rangaistusalueella. Lähdemme otteluun luottavaisin ja odottavaisin mielin, Lappalainen päättää.

FC Honka-JyPK käynnistyy siis Tapiolan urheilupuistossa tiistaina 20.7. kello 18.30. Osta lippusi klikkaamalla tästä ja tule kannustamaan Honka voittoon!

JyPK-ottelun jälkeen Honka pelaa jälleen perjantaina 23.7. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu HPS. Liput HPS-otteluun tästä! Osta lippusi myös perjantain matsiin ja saavu nauttimaan huippufutiksesta Tapiolaan!

Back to top