Etsi tältä sivustolta

Honka kaatoi JyPK:n

Julkaistu

FC Honka palasi tauolta jälleen pelikentille, kun JyPK saapui keltamustien vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon. Ottelun molemmilla jaksoilla nähtiin yksi osuma, ja molemmista vastasi kotijoukkue Honka. Näin ollen pisteet jäivät Tapiolaan 2-0 lukemin.

Avausjakso

Honka loi ensimmäisen paikan viidennellä peliminuutilla. Eveliina Parikka nousi oikealta laidalta ja keskitti maalille, mutta Nanna Leivonen torjui Aino Vuorisen laukauksen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Vuorinen alusti ja Tiia Savolainen laukoi, mutta Leivonen torjui helposti.

Honka siirtyi ottelussa johtoon 26. minuutilla. Pallo tuli kulmapotkun jälkeen lopulta Parikalle, joka pommitti pelivälineen yläriman kautta JyPK-verkkoon.

Vierasjoukkue JyPK.n ensimmäinen tilanne syntyi puolen tunnin kohdalla. Alma Forsten pääsi laukomaan boksin rajoilta, mutta Sofia Manner Honka-maalilla koppasi pallon helposti.

Honka loi vielä yhden tilanteen avausjakson lopulla. Savolainen käänsi oikealle jalalleen ja laukoi, mutta Leivonen venytti jälleen hyvään torjuntaan. Tauolle siirryttiin näin ollen Hongan 1-0 kotijohdossa.

Toinen jakso

Ensimmäistä kertaa Kansallisessa Liigassa avauskokoonpanossa ollut Noora Juusela riisti viiden minuutin pelin jälkeen pallon Emmi Lahtelalta, mutta laukaus suuntautui yli maalin.  

Vieraiden tasoitusosuma oli lähellä 59. minuutilla. Aada Törrönen sai keskityksestä pallon hyvään vetopaikkaan, mutta Manner torjui hyökkääjän laukauksen ja Hongan maali pysyi koskemattomana.

JyPK haki ahnaasti tasoitusmaalia ja saikin vielä viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa hyvän tilaisuuden. Pauliina Pirinen nousi vasemmalta ja laukoi vasurillaan kohti etukulmaa. Manner torjui kudin kulmapotkuksi.

Honka ratkaisi ottelun 88. minuutilla pilkulta. Inka Kaivola laukoi rangaistuspotkun varmasti vasempaan alakulmaan.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, joten Honka nappasi kaikki kolme sarjapistettä itselleen. Samalla se nousi sarjassa kuuteentoista pisteeseen ja sijalle viisi.

Hongan kausi jatkuu jo perjantaina 23.7. Silloin vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu HPS ja ottelu käynnistyy kello 18.30! Osta lippusi tästä ja saavu kannustamaan Honka voitoon!

– Ensimmäinen nelivitonen oli meidän hallintaamme. Pidimme palloa ja saimme luotua maalipaikkoja. Toisella jaksolla JyPK kuitenkin pääsi peliin mukaan. Sofia (Manner) otti muutaman tärkeän torjunnan ja saimme lopulta oman pelimme jälleen kasaan, kommentoi Milla Punsar ottelun jälkeen.

– Olen tyytyväinen siihen, että pääsimme vaikean hetken yli, pidimme nollat ja otimme kolme pistettä. Ei kuitenkaan ollut se kaikista helpoin valmistautuminen, sillä kahden viikon karanteenin jälkeen meillä ehti olla vain kahdet harjoitukset ennen peliä, hän päätti.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#7 Saara Lappalainen
#8 Aino Vuorinen
#13 Eveliina Parikka
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (72’ Aino Nurmi)
#19 Rebecca Kindstedt (46’ Daniela Sandås)
#23 Noora Juusela (90’ Iida Värri)
#27 Hanna Ruohomaa (60’ Jasmin Leppioja)
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #11 Venla Lindfors, #24 Suvi Kärkkäinen, #31 Sonja Ferm (MV)

Back to top