Etsi tältä sivustolta

Hongalle piste mukaan Ahvenanmaalta dramaattisten vaiheiden jälkeen

Julkaistu

Honka matkasi lauantain otteluun Ahvenanmaalle, jossa vastaan asettui kotijoukkue Åland United. Ottelussa nähtiin lopulta yhteensä kuusi maalia ja kun ne jakautuivat tasan 3-3, jaettiin myös sarjapisteet tasan joukkueiden välillä.

Avausjakso

Ottelun alku oli Hongalle vaikea ja kotijoukkue Åland United sai hallittua pelin kulkua. Liisa Tuomi torjui kuitenkin hienosti sekä Aada Törrösen puskun, että myöhemmin Silja Tuomisen viimeistely-yrityksen lähietäisyydeltä.

Ottelun avausmaali nähtiin kuitenkin kuudennellatoista minuutilla. Gabi Rennie karkasi Honka-puolustukselta ja sijoitti pallon ohi Tuomen.

Takaiskuosuman jälkeen Honka otti peliä enemmän hallintaansa. Palkinto tuli 38. minuutilla. Wilma Sjöholm lähetti hienon keskityksen, johon Daniela Sandås ei aivan sanut jalkaansa väliin. Peliväline kimposi kuitekin tolpasta takaisin maalinedustalle, johon Sandås liukui ensimmäisenä ja toi todellisella tahtomaalilla Hongan tasoihin. 1-1 lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toinen jakso

Honka aloitti toisen nelivitosen vahvasti. Kaikkein paras hetki osui minuuttien 62-64 välille. Ensin Wilma Sjöholm laukoi kulmapotkun jälkeen pallon alakulmaan ja vain hetkeä myöhemmin Ilona Walta heilutti verkkoa yläkulmassa. Honka johti näin ollen ottelua 3-1.

Honka taisteli, mutta kotijoukkue onnistui nousemaan vielä loppuhetkillä tasoihin. Ensin kaukolaukauksella osui Anni Hakasalo ja lisäajalla tasoitusmaalin viimeisteli Silja Tuominen. Näin pisteet jaettiin luvuin 3-3.

Tämä oli peli, jonka mielestäni olisimme ansainneet voittaa. Pelasimme todella hyvin suurimman osan ottelusta ja paransimme todella paljon viime peliin verrattuna. Saimme luotua monia hyviä maalintekopaikkoja ja pelasimme enemmän ylöspäin ja hyökkäsimme. Päästimme heidät liian helposti takaisin mukaan peliin ja meidän tulee oppia hallitsemaan peliä paremmin tulevaisuudessa. Kunnia Åland Unitedille siitä, että he eivät luovuttaneet vaan taistelivat loppuun saakka, kommentoi päävalmentaja Omar Adlani ottelun jälkeen.

On pettymys saada vain yksi piste tästä ottelusta, mutta meidän täytyy mennä nopeasti eteenpäin ja keskittyä kohti keskiviikon Suomen Cupin ottelua. Olen tyytyväinen siihen, miten pelaamisemme kehittyy ja pelaajat työskentelevät yhdessä, Adlani summasi.

Hongan pelit jatkuvat tosiaan jo keskiviikkona, kun se kohtaa Valtin Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelussa. Ottelu pelataan Puotilan tekonurmella klo 20.05 alkaen.

Hongan avauskokoonpano:
#4 Daniela Sandås
#6 Ida Heikkinen
#9 Elli Seiro (87′ Jasmin Leppioja)
#12 Liisa Tuomi (MV)
#15 Ilona Walta
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick (78′ Eela Oljemark)
#20 Inka Kaivola
#28 Eevi Sutela (67′ Armi Heikkilä)
#33 Wilma Sjöholm (78′ Neela Antikainen)
#42 Noora Hämäläinen (C)
#88 Aino Vuorinen

Vaihdossa: #5 Sanra Pulliainen, #7 Saara Lappalainen, #23 Viivi Pietilä (MV)

Back to top