Etsi tältä sivustolta

Hongalle toinen peräkkäinen voitto

Julkaistu

Honka kohtasi kotikentällään Tapiolan urheilupuistossa lauantai-ilatpäivän kamppailussa JyPK:n. Tasaisen ottelun ainoaksi maaliksi jäi Inka Kaivolan avausjakson maali keltamustille ja näin ollen Honka juhli kolmea pistettä 1-0 loppulukemin.

Avausjakso

Maalihanat aukesivat yhdennellätoista minuutilla. Sadatta liigaotteluaan pelannut Inka Kaivola lähetti laidalta korkean pallon, joka upposi upeasti JyPK-maalin takakulmaan.

JyPK:n tasoitus oli lähellä 28. minuutilla. Nelli Husun laukaus kolahti Hongan onneksi kuitenkin tolppaan. Vierasjoukkue sai luotua muutaman muunkin tilanteen avausjakson loppupuolella, mutta varmasti keltamustien maalilla pelannut Liisa Tuomi piti maalinsa puhtaana. Tauolle mentiin näin ollen Hongan maalin johdossa.

Toinen jakso

Toista nelivitosta oli pelattu viitisen minuuttia, kun tauolla vaihdosta kentälle tullut Elli Seiro pääsi laidalta nousemaan. Laukauksen torjui kuitenkin maalillaan JyPK-vahti Nanna Leivonen. Viitisen minuuttia myöhemmin Honka katkaisi JyPK:n peliavaamisen ja Seiro laukoi, mutta Leivonen ehti vielä pallon tielle.

JyPK:illä oli paikkoja tasoitukseen myös toisella jaksolla, mutta Tuomi hoiti varmasti maalia kohti tulleet laukaukset. Näin ollen Honka pääsi juhlimaan toista peräkkäistä voittoaan ja nousi kuudella pisteellä tällä hetkellä sarjataulukossa sijalle neljä.

Peli oli meidän osaltamme vaihteleva, pääosin kuitenkin hyvä. Aika ajoin pääsimme hyvään pallonhallintaan ja rakentelimme peliä hyvin. Viimeisellä kolmanneksella pitäisi olla vielä vaarallisempia ja pitää enemmän palloa hallussa. Saimme kuitenkin tärkeät kolme pistettä ja pystyimme pitämään nollapelin. Taistelimme koko joukkueena loppuun asti, keskikenttäpelaaja Matilda Kuusniemi Fishwick sanoi ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu Suomen Cupin vierasottelulla Pihlajamäen Algeco Areenalla PK-35/2:sta vastaan torstaina 9.5. klo 13.00. Kansallista Liigaa pelataan taas sunnuntaina 12.5. vieraskentällä, kun Honka kohtaa HPS:n JYA Housing Areenalla klo 14.00.

Hongan avauskokoonpano:
#3 Aura Nyholm
#4 Daniela Sandås (74′ Neela Antikainen)
#12 Liisa Tuomi (MV)
#13 Ada Eronen (46′ Elli Seiro)
#15 Ilona Walta
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick
#20 Inka Kaivola
#28 Eevi Sutela (68′ Ida Heikkinen)
#33 Wilma Sjöholm (61′ Jasmin Leppioja)
#35 Armi Heikkilä
#42 Noora Hämäläinen

Vaihdossa: #18 Jelena Todoshchenko, #22 Annika Idman, #23 Viivi Pietilä (MV)

Back to top