Etsi tältä sivustolta

Hongalle niukka vierastappio

Julkaistu

Honka kohtasi äitienpäiväsunnuntain ottelussa vieraskentällä HPS:n. Ottelusta muodostui erittäin tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa maalintekoon. HPS:n toisen jakson osuma jäi kuitenkin ainoaksi, joten pisteet jäivät niukasti 1-0 luvuin kotijoukkueelle.

Avausjakso

Ottelun ensimmäinen puolituntinen ei tarjonnut valtavasti tilanteita kumpaankaan päähän. HPS:n Aino Lehtinen kokeili vapaapotkusta, mutta Liisa Tuomi torjui varmasti. Toisessa päässä Ilona Walta pääsi keskittämään oikealta laidalta, mutta Wilma Sjöholmin laukaus karkasi yli maalin.

Hieman puolen tunnin täyttymisen jälkeen Tuomi torjui hienosti Jutta Angerian laukauksen.

Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka loi toisen nelivitosen ensimmäisen paikkansa kymmenen minuutin pelin jälkeen. Daniela Sandås lähetti pitkän syötön ja Elli Seiro karkasi Lehtiseltä. Laukaus meni kuitenkin hieman yli HPS-maalin.

Ottelun avausmaalin teki 62. minuutilla kotijoukkue. Henni Rinkinen nousi oikealta laidalta boksiin ja laukoi pallon Honka-verkkoon.

Honka jahtasi lopun aikaa ahnaasti tasoitusmaalia. Lähimpänä kävi Walta, jonka laukaukseen Iina Rautiainen sai vielä venytettyä kätensä tielle. Näin ollen pisteet jäivät HPS:lle niukasti 1-0.

Olen todella ylpeä siitä, miten pelaajat esiintyivät kentällä tänään. HPS prässää korkealta, ja he ovat siinä todella hyviä. Halusimme olla rohkeita pallon kanssa. Pystyimme hallitsemaan suurilta osin palloa kovan paineen alla. Valmentajana olin todella ylpeä heistä ja fanina nautin heidän pelaamisensa katsomisesta. Pelaajat näyttivät tänään luonnettaan ja pelasivat rohkeasti. Ansaitsimme enemmän tästä ottelusta, mutta jalkapallo on tälläistä ja meidän tulee oppia tästä. Edessä on vielä pitkä kausi ja meillä on jälleen ensi viikolla mahdollisuus näyttää tasomme KuPS:ia vastaan. En ole tyytyväinen tappioon, mutta olen hyvin tyytyväinen siihen miten pelasimme niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Tämä on positiivinen merkki tulevaisuutta ajatellen. Hyvää äitienpäivää omalle äidilleni ja kaikille äideille!, päävalmentaja Omar Adlani totesi ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu ensi viikon lauantaina 18.5. vierasottelulla Kuopiossa KuPS:ia vastaan.

Hongan avauskokoonpano:
#3 Aura Nyholm
#4 Daniela Sandås
#6 Ida Heikkinen (60′ Armi Heikkilä)
#9 Elli Seiro
#10 Jasmin Leppioja (60′ Aino Vuorinen)
#12 Liisa Tuomi (MV)
#15 Ilona Walta
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick
#20 Inka Kaivola (86′ Neela Antikainen)
#33 Wilma Sjöholm (69′ Ada Eronen)
#42 Noora Hämäläinen

Vaihdossa: #5 Sanra Pulliainen, #18 Jelena Todoshchenko, #23 Viivi Pietilä (MV)

Back to top