Etsi tältä sivustolta

Honka matkaa lauantaina Kuopioon

Julkaistu

Hongan kausi Kansallisessa Liigassa jatkuu taas huomenna lauantaina, kun joukkue matkaa sarjan toisen keltamustan, KuPS:n vieraaksi Kuopioon. Ottelu käynnistyy Väre Areenalla klo 16.00.

Honka löytyy kirjoitushetkellä sarjataulukon sijalta kuusi, kerättyään ensimmäisestä viidestä liigaottelusta kuusi pistettä. Kauden alun kahden tappion jälkeen Honka nappasi voitot PKKU:sta 3-1 ja JyPK:sta 1-0. Viime kierroksella Honka esiintyi kentällä hyvin, mutta taipui niukkaan 0-1 tappioon HPS:n vieraana. JyPK- ja HPS-otteluiden välissä keltamustat nappasivat jatkopaikan Suomen Cupin neljännelle kierrokselle, kun PK-35/2 kaatui 5-0. Kahden maalin Ilona Walta on ollut toistaiseksi keltamustien tehokkain pelaaja liigaotteluissa.

Olemme kehittyneet kauden jokaisessa ottelussa. Tällä hetkellä pallollinen ja puolustuspelaamisemme on hyvällä tasolla, joten meidän täytyy vain olla tehokkaita vastustajan maalilla. Uskonkin, että jos jatkamme kehittymistä, meillä on hyvät mahdollisuudet voittoon KuPSia vastaan, keskikentän Ida Heikkinen sanoo.

Heikkinen palasi viime kaudella kärsityn loukkaantumisen jälkeen liigakentille kauden avausottelussa Ilveksen vieraana ja laukoi ottelussa myös liigauran avausmaalinsa. Suomen Cupin ottelussa PK-35/2:sta vastaan hän oli ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa sitten kesän 2023.

Omalta osaltani kausi on alkanut hyvin ja palaaminen pitkästä loukkaantumisesta on mennyt sulavasti. Maalin tekeminen ensimmäisessä pelissäni oli mahtava tunne, ja se antoi varmuutta pelaamiseen, Heikkinen toteaa.

Hallitseva Suomen mestari KuPS on tälläkin kaudella yksi sarjan ennakkosuosikeista. Uuden valmentajan Valtteri Kumpuniemen johdolla joukkue on avannut liigakautensa keräten viidestä ensimmäisestä ottelusta kymmenen pistettä, joka oikeuttaa sarjassa jaettuun toiseen sijaan. KuPS avasi kautensa voitolla Åland Unitedista, jota seurasivat tasapeli HPS:n vieraana ja voitto PK-35:ttä vastaan. Toistaiseksi ainoan tappionsa se kärsi HJK:lle luvuin 0-1, ennen kun palasi voittokantaan viime kierroksella, kaataamalla PK_35 Vantaan 3-1.

Kuopiolaisten maalipörssin kärkipäästä löytyy tuttuja nimiä. Gentajana Rochi on osunut neljästi ja Aino Kröger kolme kertaa.

Odotamme jälleen yhtä haastavaa peliä tänä viikonloppuna. KuPS on meille hyvin tuttu. He ovat muuttaneet hieman lähestymistään viime otteluissa eri vastustajia vastaan, mutta meillä on erilaisia vaihtoehtoja joilla pystymme vastaamaan heidän muutoksiinsa, päävalmentaja Omar Adlani sanoo.

Pelaajat tekevät tällä hetkellä elämästäni hyvin vaikeaa. He harjoittelevat kaikki korkealla tasolla ja fantastisella asenteella, joten pelaavan kokoonpanon valitseminen ei ole todellakaan helppoa. Kasaamme jälleen kilpailullisen ryhmän lauantaille ja odotamme hyvää haastetta kovalta vastaustajalta, Adlani summaa.

KuPS vs FC Honka Kuopion Väre Areenalla lauantaina 18.5. klo 16.00. Kotikentälleen Honka palaa sunnuntaina 26.5, kun vastassa on PK-35 Vantaa klo 16.00. Liput kotiotteluun tästä!

Back to top