Etsi tältä sivustolta

Kiitos kaudesta 2023!

Julkaistu

Honka päätti kauden 2023 voittoon, kun se kaatoi HJK:n vieraissa 1-0. Ottelun ainoa maali syntyi kahdeksannella peliminuutilla Elli Seiron laukauksesta, joka kimpoili HJK-puolustuksen kautta maaliin. Loput ottelusta Honka piti HJK:n pois maalinteosta ja nappasi kolme pistettä.

Honka sijoittui kauden päätteeksi neljänneksi. Mitali jäi harmittavan lähelle, yhden pisteen päähän, mutta akutta voi silti pitää erittäin onnistuneena. Keltamustat paransivat sijoitustaan viime kauteen verrattuna eniten koko sarjasta. Pisteitä kertyi peräti neljätoista enemmän kuin viime kaudella. Mielenkiintoisena tilastoknoppina mainittakoon, että Honka keräsi pronssijoukkue Åland Unitedia vastaan täydet yhdeksän pistettä ja hopeajoukkue HJK:ta vastaan kuusi pistettä yhdeksästä.

Olen todella ylpeä näistä pelaajista ja kaudesta, jonka he ovat pelanneet. Tämä on ollut kausi täynnä haasteita ja he ovat selvittäneet ne yhdessä joukkueena. Tämä on kaikkein yhtenäisin joukkue, jonka olen koskaan nähnyt. He todella välittävät toisistaan ja haluavat toisilleen parasta. Tämä on jotain sellaista, mitä on erittäin harvinaista löytää, sanoo päävalmentaja Omar Adlani.

Meidän ei pitänyt olla täällä, meidän piti olla liigan alemmalla puoliskolla. Ja kyllä, kuuntelimme kaiken mitä ulkopuolella meistä ulkopuolella sanottiin kauden alussa ja käytimme sitä motivaationa joka viikko kun tulimme harjoituksiin. Meillä oli avoimesti tavoitteena olla kolmen joukossa, emme sitä saavuttaneet tänä vuonna, mutta aiomme ehdottomasti jatkaa yrittämistä. Nämä pelaajat ovat rakentaneet uudenlaista kulttuuria tähän joukkueeseen, jotain mitä ei ole ennen nähty. Toivon, että voimme levittää sitä myös seuran muihin joukkueisiin.

Itse viimeistä ottelua en niinkään halua analysoida, siinä ei ole mitään analysoitavaa. Näin joukkueen, joka halusi voittaa ja tehdä töitä toistensa eteen. He olivat aidosti iloisia mennessään kentälle, he rohkaisivat toinen toisiaan ja hoitivat hommansa. Se oli kaikki mitä tästä pelistä voimme toivoa.

Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat auttaneet tavalla tai toisella tänä vuonna joukkuetta. Kaikista vapaaehtoisista pallotyttöihin, nuoria faneja ja HK23:sta tuesta läpi kauden. Haluan myös kiittää taustatiimiä, jotka tekivät jokaisessa hetkessä parhaan mahdollisen hyvän työympäristön eteen. Se ei aina ollut helppoa, mutta se työmoraali mitä he näyttivät on jotain mihin kukaan näkemäni ei ole pystynyt vastaamaan. Kiitos siis mahtavalle taustatiimillemme.

Ennen kaikkea haluan kiittää pelaajia. Se määrä töitä, mitä he ovat tehneet ja uhrautuneet päästäkseen tähän pisteeseen on todella ihailtavaa. Ympäristö on erittäin vaativa, mutta he hyväksyivät jokaisen haasteen matkamme aikana. En voi kylliksi kiittää heitä kärsivällisyydestä ja työnteosta joka treeniviikko.

Tämä on katkeransuloinen hetki. Olen todella iloinen että kausi on päättynyt ja voimme ladata akkujamme ja löytää uusia ideoita kehittää pelaajia. Mutta samalla haluaisin palata töihin maanantaina vain nähdäkseni tämän upean ryhmän. Kiitos upeasta kaudesta Honka-perhe! Nähdään ensi kaudella!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#9 Elli Seiro
#13 Ada Eronen (71′ Eela Oljemark)
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick
#22 Annika Idman
#23 Noora Juusela
#28 Eevi Sutela (C)
#33 Wilma Sjöholm (89′ Aino Nurmi)
#34 Venla Lamberg
#42 Noora Hämäläinen

Vaihdossa: #12 Sara Arimo, #88 Enni Saarni

Hongan joukkue kaudella 2023:
(Liigaotteluissa kokoonpanossa olleet)
#1 Sofia Manner (MV)
#2 Aino Nurmi
#4 Daniela Sandås
#5 Sanra Pulliainen
#6 Ida Heikkinen
#7 Saara Lappalainen
#8 Iida Kainulainen
#8 Aino Vuorinen
#9 Elli Seiro
#10 Jasmin Leppioja (C)
#12 Sara Arimo
#13 Ada Eronen
#15 Inka Kaivola
#16 Iida Laine
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick
#19 Dakota Chan
#22 Annika Idman
#23 Noora Juusela
#28 Eevi Sutela
#29 Viivi Pietilä (MV)
#30 Jackie Altschuld
#33 Wilma Sjöholm
#34 Venla Lamberg
#35 Ella-Maria Ervasti (MV)
#42 Noora Hämäläinen
#44 Eela Oljemark
#70 Veera Tammi (MV)
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang
#88 Enni Saarni

Back to top