Etsi tältä sivustolta

Hongalle tappio kotinurmella

Julkaistu

Honka kohtasi HPS:n kauden toiseksi viimeisessä ottelussaan HPS:n. Keltamustat joutivat kärsimään kuitenkin kauden kuudennen tappionsa, kun vieraat veivät pisteet 3-0 lukemin.

Avausjakso

HPS sai luotua ottelun ensimmäisen paikan. Oona Jääskeläisen laukauksen lähietäisyydeltä torjui kuitenkin Sofia Manner. Muutamaa minuuttia myöhemmin pallo löytyi kuitenkin Hongan maalista, kun Henni Rinkinen pääsi nostamaan sen verkkoon.

Kymmenen minuutin kohdalla Eevi Sutela esitti laukausvoimaansa, kun 25 metristä lähtenyt vapaapotku suuntautui kohti alakulmaa. Iina Rautiainen torjui kudin kulmapotkuksi.

HPS tuplasi johtonsa kymmenen minuuttia myöhemmin. Manner ja Noora Hämäläinen pelastivst ensimmäiset tilanteet, mutta jatkotilanteessa pallo osui epäonnisesti Daniela Sandåsin käteen ja Aino Lehtinen laukoi rangaistuspotkun sisään.

Puolen tunnin kohdalla Sutela keskitti boksiin ja Elli Seiro kokeili, mutta Rautiainen torjui.

HPS osui avausjaksolla vielä kolmannen kerran, kun Jutta Angerian laukaus upposi alakulmaan.

Toinen jakso

Honka kävi toisella jaksolla muutamaan otteeseen lähellä kavennusta. 55. minuutilla Sutelan kova laukaus kolahti tolppaan. Vartti ennen loppua Seiro karkasi HPS-puolustukselta, mutta Rautiainen torjui.

Ottelun loppuhetkillä HPS:n Piipa Kämppi pääsi läpiajoon, mutta laukoi ohi maalin. Toisen nelivitosen jäädessä maalittomaksi lähtivät pisteet vieraiden matkaan 0-3 lukemin.

Tämänpäiväinen ei ollut tarpeeksi saamaan haluamaamme tulosta. Sellaista jalkapallo joskus on. Meidän täytyy tutkia peliä ensi viikolla ja analysoida, mikä meni pieleen. Emme halua keksiä mitään tekosyitä, meidän täytyy kohdata totuus ja parantaa. Totuus on, että HPS oli meitä parempi ja heillä oli enemmän energiaa. Meillä oli hetkiä kun pelasimme hyvin ja loimme paikkoja, mutta olisimme tarvinneet vahvemman kollektiivisen pelin, päävalmentaja Omar Adlani kommentoi.

Olen ylpeä siitä, että pelaajamme taistelivat loppuun saakka. He ovat muuttaneet tämän joukkueen kulttuurin. Odotamme voittoja ja olemme pettyneitä kaikkeen muuhun. Voimme olla ylpeitä siitä, että olemme muuttaneet asenteen kaikissa, myös siinä miten meidät nähdään ulkopuolella.

Meillä on vielä kaksi ottelua kärkijoukkueita vastaan jäljellä. Tunnen nämä pelaajat hyvin ja tiedän, että he nousevat tästä nopeasti ja katsovat kohti KuPS-ottelua ensi viionloppuna. Mikä olisikaan parempi haaste kun pelata hallitsevaa mestaria vastaan. Tervetuloa Tapiolaan!

Kiitos kannattajillemme jälleen, olitte fantastisia tänään. Erityismaininta myös hienosta työstä pallotytöille, Adlani päättää.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#9 Elli Seiro
#13 Ada Eronen (46′ Eela Oljemark)
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick (74′ Aino Nurmi)
#22 Annika Idman
#23 Noora Juusela
#28 Eevi Sutela
#33 Wilma Sjöholm
#34 Venla Lamberg
#42 Noora Hämäläinen

Vaihdossa: #12 Sara Arimo, #35 Ella-Maria Ervasti (MV)

Back to top