Etsi tältä sivustolta

Honka kävi ryöstöretkellä saarella

Julkaistu

Honka matkasi “saarelle” viettämään Jalkapallopäivän etkoja, kun vastaan Maarianhaminan Wiklöf Holdig Arenalla asettui kovavireinen Åland United. Avausjakson maali jäi kuitenkin ottelun ainoaksi ja Honka nappasi upealla taisteluvoitolla täyden pistepotin mukaansa Espooseen.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun todella vahvasti ja heilutti verkkoja jo kuudennella peliminuutilla. Daniela Sandås lähetti hienon pitkän syötön boksiin ja Wilma Sjöholm laukoi ykkösellä pallon maalin kattoon. Honka 1-0 johtoon!

Kaukana ei ollut Hongan toinen osuma viitisen minuuttia myöhemmin. Eevi Sutela viritti oikealla jalallaan laukauksen boksin ulkopuolelta, mutta hieman yli maalin.

Kotijoukkue Åland United sai luotua kaksi tilannetta Taylor Almerin vapaapotkuista. Puskemaan pääsivät vuorollaan Riikka Lilja ja Senja Salo, mutta Sofia Manner Honka-maalilla koppasi molemmat tyylikkäästi. 25. minuutilla Manner torjui myös Dana Leskisen laukauksen boksista.

Kymmenen minuuttia ennen taukoa Elli Seiro laukoi komeasti nousunsa päätteeksi rangaistusalueen kulmalta, peliväline kolahti ylärimaan.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty ja tauolle mentiin Hongan ollessa askeleen edellä.

Toinen jakso

Åland United painoi pelin toisella jaksolla vahvemmin Hongan päähän hakiessaan tasoitusosumaa. Anna Nurmi laukoi kaukaa 55. minuutilla, mutta selvästi ohi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Silja Tuominen laukoi boksin rajoilta hieman yli.

Tasoitusosuma oli lähellä 68. minuutin kohdalla. Hongan onneksi Anni Hakasalon laukaus kolahti kuitenkin vain tolppaan.

Honka-puolustus Manner viimeisenä lukkonaan sai venyä vielä muutamaan otteeseen ottelun loppuhetkillä. ottelun upein pelastus nähtiin kolmannen lisäaikaminuutin juuri täyttyessä. Manner venytti Jacqueline Handin volleyn tielle aivan maalin yläkulmasta.

Hongankoko joukkueen taistelu piti maalin puhtaana aivan loppuun saakka ja näin keltamustat pääsivät juhlimaan kolmen pisteen pottia!

Ensimmäisen puoliajan aloitimme vahvasti, olimme vaarallisia hyökkäyspäässä ja saimme useita tilanteita. Toisella Åland sai pelistä otteen ja jouduimme puolustamaan enemmän. Peli oli todella rikkonainen, mutta olen ylpeä siitä, miten tiiviisti ja kovaa puolustimme ja miten jokainen heittäytyi peliin mukaan. Joukkueessa on todella hyvä fiilis ja olen todella ylpeä kaikista, tämä oli erityisen tärkeä joukkuevoitto. Osoitimme, että meissä on jytyä ja voimme voittaa kenet tahansa tässä sarjassa!, maalintekijä Wilma Sjöholm summasi.

Honka löytyy kierroksen tulosten myötä yhä sarjassa sijalta neljä. Se kiri eron mitalisijoille vain yhteen pisteeseen, eikä ero kärkikaksikkoon KuPS-HJK:kaan ole kuin neljä pojoa.

Hongan pelit jatkuvat kotinurmella Tapiolan urheilupuistossa todellisella huippukamppailulla! Honka vs HJK pelataan lauantaina 17.6. klo 18.00 alkaen! Liput otteluun ennakkoon tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#9 Elli Seiro (83′ Annika Idman)
#15 Inka Kaivola
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick
#19 Dakota Chan (63′ Ada Eronen)
#23 Noora Juusela
#28 Eevi Sutela (C)
#33 Wilma Sjöholm
#42 Noora Hämäläinen (74′ Venla Lamberg)
#88 Nana Yang
Vaihdossa: #5 Sanra Pulliainen, #16 Iida Laine, #30 Jackie Altschuld, #70 Veera Tammi (MV)

Back to top