Etsi tältä sivustolta

Hongalle toinen peräkkäinen voitto

Julkaistu

Honka pääsi avaamaan pelinsä myös Tapiolan urheilupuiston stadionin nurmella, kun se kohtasi HPS:n. Yleisölle tarjottiin kenttätapahtumiltaan tasainen vääntö, jossa Honka oli kuitenkin askeleen edellä ja pisteet jäivät Tapiolaan 2-1 lukemin!

Avausjakso

Jo avausminuutti tuotti Hongan ensimmäisen maalipaikan. Wilma Sjöholm pelasi boksiin Ida Heikkiselle, jonka laukaukseen Elli-Noora Kainulainen vielä liukui tielle. Peliä jatkettiin Hongan kulmapotkulla.

Kahdeksannella minuutilla tapahtui toisessa päässä. Kainulainen kokeili lähietäisyydeltä, mutta kuti oli Sofia Mannerille helppo torjuttava.

Avausmaali kirjattiin Hongalle ja minuutille 25. Elli Seiron riisti pallon HPS-puolustukselta ja sen jälkeen peliväline kiersi reitin Dakota ChanEevi Sutela-Seiro-Sjöholm, ennen päätymistään takaisin Seirolle. Hyökkääjä käännähti nopeasti boksissa ja avasi oikean jalan laukauksella hienosti ottelun maalitilin.

HPS sai puolen tunnin kohdalla hässäkän Hongan maalinedustalle, mutta Manner nappasi pallon hyppysiinsä.

Hongan toinen osuma oli erittäin lähellä 42. minuutilla. Daniela Sandåsin pusku kulmapotkusta meni vain hieman tolpan ohitse.

Yksi maali kuitenkin saatiin vielä ennen taukoa ja myös se kirjattiin keltamustien sarakkeeseen. Noora Juuselan lähettämä kulmapotku upposi HPS-puolustuksen kautta takakulmaan. Näin tauolle tilanteessa FC Honka 2-0 HPS.

Toinen jakso

Vierailija HPS tuli toisen nelivitosen alkuun kovaa ja sai luotua muutamia hyviä paikkoja. Aino Lehtisen laukaus viuhui ohi Honka-maalin. 57. minuutilla Jutta Angeria kolautti puolestaan ylärimaa.

HPS onnistui lopulta kaventamaan kun pelattiin ottelun 72. minuuttia. Anna-Stina Simonen pääsi puskemaan Angerian keskityksestä, eikä edes Manner pystynyt enää estämään maalin syntyä.

Lopun ottelusta HPS haki tasoitusta, mikä avasi myös Hongalle paikkoja lisämaaleihin. 78. minuutilla Matilda Kuusniemi Fishwick viritti kovan laukauksen, mutta Iina Rautiainen HPS-maalilla onnistui vielä torjumaan yläkulmasta tilanteen kulmapotkuksi.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, joten Honka nappasi isot kolme pistettä!

Ihan mahtavaa saada ensimmäinen kotivoitto stadionilla! Meillä oli alusta asti hyvä paine, mutta toisen puoliajan alussa HPS otti hyvän vaihteen päälle. Siinä emme oikein saaneet rytmitettyä omaa peliämme, mutta kaikki taistelivat todella hyvin ja yhtenäinen puolustus pysyi hyvänä loppuun asti. Vaihdosta tuli myös hyvää jytää kentälle. Olen aivan todella ylpeä koko joukkueesta, tästä on hyvä jatkaa seuraavaan peliin, Sofia Manner sanoi ysikymppisen jälkeen.

Katsomoissa nähtiin myös runsaslukusiesti Tulevaisuuden Tähtiä kannustamassa. Honka-huudot raikasivat läpi ottelun ja katsomosta löytyi upeasti askarreltuja kannatuskylttejä.

– Erityiskiitos kaikille Tulevaisuuden Tähdille, jotka pitivät hirveästi ääntä koko pelin! Heidän avullaan pysyimme vahvana loppuun asti, Manner kiittää.

Honka on on kahdeksan kierroksen jälkeen Kansallisessa Liigassa neljäntenä neljällätoista pisteellä. Seuraavaksi se matkaa Ahvenanmaalle ensi viikon lauantaina 10.6. kohtaamaan Åland Unitedin!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Ida Heikkinen (10′ Annika Idman, (86′ Aino Vuorinen))
#9 Elli Seiro
#15 Inka Kaivola
#19 Dakota Chan (64′ Matilda Kuusniemi Fishwick)
#23 Noora Juusela
#28 Eevi Sutela (C)
#33 Wilma Sjöholm
#42 Noora Hämäläinen
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #5 Sanra Pulliainen, #18 Iida Kainulainen, #34 Venla Lamberg, #35 Ella-Maria Ervasti (MV),

Back to top