Etsi tältä sivustolta

Hongalle isot kolme pistettä Turusta

Julkaistu

Honka matkasi lauantai-illan kamppailuun Suomen Turkuun, jossa Yläkentällä vastaan asettui TPS! Yleisölle niin paikan päällä kun Ruudun äärellä kotikatsomoissa tarjottiin tasainen kamppailu, jossa Honka oli lopulta askeleen edellä ja nappasi pisteet mukaansa Elli Seiron maalilla.

Avausjakso

Avausjakson peli kulki suurimman osan keskialueella, eikä kumpikaan joukkue juhlinut maalipaikoilla. Jonkin verran niitä kuitenkin nähtiin. 26. minuutilla TPS sai pelattua pallon boksiin Nelly Lehtilälle, mutta Honka selvitti tilanteen.

Hongan avausjakson paras paikka nähtiin 34. minuutin kohdalla. Inka Kaivola pääsi kokeilemaan huipputontilta, mutta pusku meni hieman ohi TPS-maalin.

Tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

TPS:n Taru Kalliovaara pääsi laukomaan hyvältä paikalta kun toista jaksoa oli pelattu kymmenisen minuuttia. Sofia Manner kuitenkin venytti hyvin laukauksen tielle.

Honka iski 70. minuutilla. Noora Juusela sai pallon keskiympyrässä ja lähetti hienon läpisyötön, joka vapautti Elli Seiron maalintekoon. Hyökkääjän kylmänviileä viimeistely muutti tulostaululle lukemiksi TPS 0-1 FC Honka!

Honka piti ottelun lopun TPS:n poissa maalipaikoilta ja jäädytti pelin hyvin. Kymmenisen minuuttia ennen loppua Seirolla oli vielä paikka iskeä toinen osuma läpiajosta, mutta Inkeri Niemi torjui. Pisteet kuitenkin hienolla voitolla Hongan matkaan!

Voitolla Honka nousi yhteentoista pisteeseen seitsemästä ottelusta. Kävi kierroksen päättävässä, sunnuntain Åland United vs KuPS-ottelussa miten tahansa, Honka tulee pitämään seitsemän kierroksen jälkeen hallussaan sijaa neljä.

Kolme pistettä tuntuu aina todella hyvältä! Tänään taistelimme yhtenäisenä joukkueena ja pysyimme kurinalaisina ja keskittyneinä koko 90 minuuttia. TPS pelaa aina kovaa, joten kaksinkamppailuiden voittaminen nousi suureen rooliin, ysikymppisen vasempana puolustajana pelannut Nana Yang kommentoi.

Yang palasi kesäksi Honkaan Yalen yliopistosta Yhdysvalloista. Hän on päässyt tuttuun joukkueeseen mukaan mutkitta.

Olen päässyt mukaan joukkueen pelitapaan ja rytmiin hyvin. Tottakai ensimmäiset viikot ovat taas olleet vielä totuttelua, mutta päivä päivältä treenit ja pelit tuntuvat kulkevan paremmin ja lähempänä omaa tasoa. Joukkueessa on huikea fiilis, joten myös kentän ulkopuolella olen päässyt hyvin jengiin sisään!

Ottelussa nähtiin myös Kansallisen Liigan debyytti, kun Iida Kainulainen tuli vaihdosta kentälle.

Onnea Iida debyytistä! Hän on esiintynyt hyvin harjoituksissamme ja jatkamme hänen kehityksensä seuraamista. BSM-joukkueemme valmentaja Sacha tekee todella hyvää työtä joukkueen kanssa, Omar Adlani totesi.

Honka pelaa seuraavan kerran ensi viikon perjantaina 2.6.! Silloin edessä on ensimmäinen kotiottelu tällä kaudella Tapiolan urheilupuiston nurmella ja vastassa HPS kello 18.30 alkaen! Tervetuloa!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Ida Heikkinen
#9 Elli Seiro (90′ Iida Kainulainen)
#15 Inka Kaivola (85′ Annika Idman)
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick (46′ Dakota Chan)
#23 Noora Juusela
#28 Eevi Sutela
#33 Wilma Sjöholm (65′ Aino Vuorinen)
#42 Noora Hämäläinen
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #5 Sanra Pulliainen, #34 Venla Lamberg, #70 Veera Tammi (MV)

Back to top