Etsi tältä sivustolta

Honka ja HPS pistejakoon Tapiolassa

Julkaistu

Honka ja HPS kohtasivat runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella helteisessä Tapiolan urheilupuistossa. Tasaisessa ottelussa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ja lopulta kummankin osuessa kertaalleen laitettiin pisteet jakoon.

Avausjakso

Honka sai luotua ottelun alkupuolella painetta vierasjoukkueen päätyyn. Vartin kohdalla Milla Punsar laukoi boksin ulkopuolelta, mutta veto ei suuntautunut maalia kohti.

25. minuutilla vierasjoukkueen avausmaali oli lähellä. Aada Nurmi sai rajaheitosta pallon boksiin ja pääsi laukomaan, mutta Hongan onneksi ohi maalin.

Maaleja ei ensimmäisen nelivitosen aikana nähty kummassakaan päädyssä, joten tauolle mentiin lukemissa 0-0.

Toinen jakso

HPS-kapteeni Aino Lehtinen viritti toisen jakson alussa kaukolaukauksen boksin rajoilta, mutta jonkin verran ohi Honka-maalin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Piipa Kämppiä haettiin boksista, mutta HPS-hyökkääjä ei saanut ohjattua palloa kohti maalia.

Honka siirtyi johtoon hieman ennen tunnin täyttymistä. Pallo pelattiin boksiin Eevi Sutelalle, joka käänsi vasurilleen ja laukoi pelivälineen vastustamattomasti verkkoon. Maali oli Sutelalle ensimmäinen liigatasolla.

HPS nousi tasoihin, kun pelattiin ottelun 67. minuuttia. Aada Nurmi sai jalkansa vapaaksi boksissa ja pallo löytyi Hongan maalin takakulmasta. Tulostaululle lukemiksi 1-1.

Ottelun loppuhetkillä nähtiin vielä dramaattisia vaiheita. Elli Seiro karkasi vieraiden puolustukselta ja nosti pallon jo yli HPS-maalivahdin, mutta peliväline meni hieman ohi vasemmasta tolpasta. Näin pisteet jaettiin 1-1 lukemin.

Olen hyvin ylpeä pelaajien panoksesta tänään, ottelussa oli paljon paineita ja he ottivat sen vastana oikein hyvin. Halusimme tietenkin voiton ja tiedän, että pelaajat eivät ole tyytyväisiä tulokseen, päävalmentaja Omar Adlani sanoi ottelun jälkeen.

Ensimmäinen jaksolla pystyimme tekemään asioita, joita olimme harjoitelleet. Tiesimme, että ensimmäisen prässilinjan rikkominen ei olisi ongelma, mutta emme luoneet tarpeeksi uhkaa viimeisen linjan taakse. Prässimme toimi melko hyvin ja onnistuimme ohjaamaan heitä sinne, minne halusimme. He pystyivät rikkomaan sen ristisyötöllä ylempään taskuun muutamaan otteeseen, mutta muutimme pari asiaa ja pystyimme pitämään heidät poissa rakentelustamme.

Toinen jakso alkoi hieman hitaasti, emmekä puolustaneet niin hyvin. Teimme hyvän maalin rakentelumme kautta ja Eevi viimeisteli sen hienosti. Menetimme hieman keskittymistämme maalin jälkeen, siinä meidän tulee parantaa. Ottelun viimeisen kympin ajan olimme paljon parempia ja loimme hyviä maalipaikkoja. Valitettavasti emme onnistuneet tekemään toista maalia.

Tämä on vaikea tulos ottaa vastaan, mutta hyvä oppimishetki joukkueelle. Valmentajana minun tulee ottaa vastuu heikoista tuloksista, jatkamme pelimme kehittämistä ja nostamme harjoitustemme tasoa. Meillä on nyt kaksi viikkoa aikaa valmistautua ennen ottelua Åland Unitedia vastaan. Siitä tulee varmasti kova ottelu ja odotamme matkaa Ahvenanmaalle, Adlani päättää.

Honka on ennen viimeistä runkosarjan otteluaan seitsemäntenä kaksi pistettä HPS:n perässä, joka on pelannut yhden ottelun vähemmän. Keltamustat päättävät runkosarjansa Ahvenanmaalla Åland Unitedia vastaan lauantaina 27.8. klo 18.00.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Emma Immonen (MV)
#3 Saana Hartikainen (75′ Senja Salo)
#4 Daniela Sandås
#6 Ida Heikkinen (46′ Jasmin Leppioja)
#7 Saara Lappalainen
#9 Elli Seiro
#14 Wilma Spets (75′ Ada Eronen)
#15 Inka Kaivola
#23 Noora Juusela (86′ Matilda Kuusniemi Fishwick)
#28 Eevi Sutela
#77 Milla Punsar

Vaihdossa: #12 Liisa Tuomi (MV), #18 Julia Schalin, #22 Annika Idman

Back to top