Etsi tältä sivustolta

Hongalle tappio Ahvenanmaalla

Julkaistu

Honka matkusti runkosarjan päätösotteluun Ahvenanmaalle. Kotijoukkue Åland United oli kuitenkin vahvempi ja piti pisteet saarella 4-0 lukemin.

Avausjakso

Kotijoukkue osui ensimmäisen kerran, kun 12. minuutti oli juuri täyttymässä. Riikka Lilja lähetti vapaapotkun maalille ja pallo tuli toppari Anna Westerlundille, jonka korkea roikkupusku putosi Hongan maaliverkkoon.

Honka oli ensimmäistä kertaa lähellä malia 17. minuutilla. Daniela Sandås päätti kokeilla kaukolaukaustaan, mutta Emilia Burdett koppasi topparin yrityksen.

Åland United viimeisteli ottelun toisen maalinsa, kun 23. minuutti tuli täyteen. Olivia Ulenius pelasi pallonriiston jälkeen Jacqueline Handille, joka laukoi lukemiksi 2-0.

Kotijoukkueen kolmas osuma syntyi 36. minuutilla rangaistuspotkutilanteesta. Emma Immonen torjui hienosti Katherine Loferskin rangaistuspotkun, mutta hyökkääjä ehti ensimmäisenä paluupalloon ja siirsi sen veron perukoille.

3-0 lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toinen jakso

Honka hyökkäsi hienosti, kun toista nelivitosta oli menty viitisen minuuttia. Ada Eronen vapautti Noora Juuselan nousuun hyvällä läpisyötöllä. Juusela haki vielä syötöllään maalinedustalta Saana Hartikaista, mutta kotijoukkueen puolustus sai kun saikin pidettyä honkalaisen irti pallosta.

Honka tuli uudelleen muutamaa minuuttia myöhemmin. Eronen pelasi Milla Punsarille, mutta Burdett pääsi väliin Honka-kapteenin maalinedustalle suunnattuun kääntöön.

Åland United sai puolestaan ottelun toisen rangaistuspotkunsa 59. minuutilla. Immonen oli jälleen hyvin mukana, mutta Loferskin pilkku upposi Honka-vahdin selän taakse, 4-0.

Honka oli jälleen lähellä 62. minuutilla. Punsarin terävä laukaus lähti kohti etukulmaa, josta Burdett torjui sen kulmapotkuksi.

Viimeisen puolen tunnin aikana huippupaikat jäivät molemmissa päissä vähiin ja lukemiksi kirjattiin kotijoukkueen 4-0 voitto.

Tämä tulos on vaikea ottaa vastaan. Halusimme kokeille pelissämme uusia asioita viime otteluihin verrattuna, mutta valitettavasti se ei lopulta tänään toiminut. Pelaajat esittivät muutamia hienoja hetkiä pallollisena hyökkäysvaiheessamme ja vaikka emme onnistuneet maalinteossa, loimme kuitenkin hyviä paikkoja, päävalmentaja Omar Adlani sanoi.

– Puolustuspelaamisemme kärsi tänään. Halusimme saada enemmän pelaajia ylöspäin luodaksemme maalipaikkoja, mutta Åland Unitedin nopea hyökkäys rankaisi meitä, kun olimme epätasapainossa. Tulos on huono eikä fiilis tällä hetkellä ole hyvä, mutta keskitymme pelin hyviin hetkiin ja jatkamme pelimme kehittämistä.

Ottelussa nähtiin myös Kansallisen Liigan debyytti, kun Honka-hyökkääjä Matilda Kataja vaihdettiin kentälle 65. minuutilla. Kataja on pelannut tällä kaudella kolmessatoista ottelussa BSM-sarjassa, joissa on syntynyt kaksi maalia. Karsinnassa vastaava saldo oli kaksi maalia viiteen otteluun.

Onnittelut Matildalle debyytistä, hän on vakuuttanut BSM-sarjan peleissä ja toivon, että hänen ja koko BSM-joukkueen kova työ jatkuu, Adlani päätti.

Hongan kausi jatkuu alemmassa loppusarjassa. Jatkosarjan ohjelmasta ilmoitetaan heti sen selvittyä.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Emma Immonen (MV)
#3 Saana Hartikainen (65′ Annika Idman)
#4 Daniela Sandås
#5 Senja Salo
#7 Saara Lappalainen
#13 Ada Eronen (65′ Matilda Kataja)
#14 Wilma Spets (76′ Matilda Kuusniemi Fishwick)
#15 Inka Kaivola
#18 Julia Schalin (46′ Noora Juusela)
#28 Eevi Sutela
#77 Milla Punsar

Vaihdossa: #12 Liisa Tuomi (MV)

Back to top