Etsi tältä sivustolta

Hongalle täysi pistepotti Nurmijärveltä

Julkaistu

Honka haki loppusarjan aluksi vakuuttavalla esityksellä 3-0 vierasvoiton NJS:stä. Vaikka ensimmäistä maalia saatiin odottaa toiselle nelivitoselle saakka, oli ottelu keltamustien hallinnassa koko ajan.

Avausjakso

Honka otti pelin hallintaansa alkuvihellyksestä saakka ja sai luotua tilanteita NJS-maalille. Kahdeksannella peliminuutilla pallo pelattiin vasempaan laitaan Inka Kaivolalle, jonka keskityksestä Milla Punsar pääsi puskemaan, mutta ohi maalin.

Kolmannellatoista minuutilla Eevi Sutela lähetti keskityksen boksiin ja Ada Eronen laukoi volleystä, mutta hieman maalin ohitse.

20 minuuttia oli pelikellossa juuri täyttymässä, kun Kaivola heitti pallon Noora Juuselalle. Juusela laukoi boksin rajoilta kohti yläkulmaa, mutta peliväline nousi hieman yli maalin.

Honka hätyytteli maalia jälleen 22. minuutilla. Sutelan kulmapotku tuli taka-alueelle, mutta Daniela Sandås ei saanut sitä verkkoon.

NJS:n ainoa tilanne avausjaksolla nähtiin noin viisi minuuttia ennen taukoa. Hertta Lammio sai pallon hyvässä paikassa, mutta laukaus jäi heikoksi ja Liisa Tuomi nappasi pallon. Maalittomassa tasatilanteessa siirryttiin myös tauolle.

Toinen jakso

Hongan avausmaali oli todella lähellä 55. minuutilla. Sutela pelasi Punsarin nokikkain NJS-vahti Kerttu Karresmaan kanssa. Punsar pääsi maalivahdin ohitse, mutta pallo karkasi pitkälle kohti päätyviivaa. Sieltä Honka-kapteeni sai kuitenkin sen tarjoiltua huipputontille Wilma Spetsille, jonka laukauksen pelasti maaliviivalta vielä Peppi Pisilä. Paluupallosta laukoi Kaivola, mutta sivuverkkoon.

Hongan hallinta ja painostus palkittiin lopulta 66. minuutilla. Paula Kantelinen purki Sutelan kulmapotkun laitaan takaisin keskikenttäpelaajalle, joka lähetti uuden pallon boksiin. Se löysi Daniela Sandåsin pään ja toppari puski kauden avausmaalillaan Hongan 1-0 johtoon.

73. minuutilla Honka rakensi hyvän paikan, joka lähti maalivahti Tuomen avauksesta. Elli Seiro vapautti keskialueelta Punsarin läpiajoon, mutta Karresmaa torjui laukauksen.

Hetkeä myöhemmin Annika Idman nousi jälleen oikealta laidalta ja antoi hyvän keskityksen maalille. Punsar syötti vielä hetkeä aiemmin kentälle tulleelle Ida Heikkiselle jonka kuti karkasi kuitenkin yli maalin.

Honka iski ottelun toisen osuman 86. minuutilla. Pallo pelattiin päätyrajan tuntumassa vasta toista liigaotteluaan pelavalle Matilda Katajalle. Kataja syötti sen Heikkiselle, jonka ensimmäisen keskityksen Nette-Nina Hiltunen sai vielä puskettua pois rangaistusalueelta, mutta toisesta Eevi Sutela laukoi todella upealla volleyllä pallon verkkoon.

Tapahtumia riitti Hongan toisen osumankin jälkeen. Kataja ohitti Laura Kölhin keskialueella ja vapautti Seiron läpiajoon, mutta viimeistely meni maalin ohi tolppaa hipoen.

Seiro kuittasi tilanteen kuitenkin vain hetkeä myöhemmin. Matilda Kuusniemi Fishwick syötti Seirolle linjan taakse, joka ohitti vielä NJS-vahti Karresmaan ja sijoitti loppulukemat 3-0 tyhjään verkkoon.

Peli kulki hyvin ja pystyimme hyödyntämään niitä asioita, mitä olimme käyneet läpi. Parannettavaa löytyy aina, mutta hienoa että saimme pisteet kotiin, totesi Annika Idman ottelun jälkeen.

Suoriuduimme joukkueena hyvin, teimme niitä asioita mitä olimme harjoitelleet. Loimme hyviä maalipaikkoja ja onnistuimme niissä, mutta olisimme voineet toki tehdä vielä enemmän maaleja luoduista paikoista. Pelipaikka, jolla tänään pelasin oli minulle melko uusi, tosin olen tuota paikkaa pelannut joskus aiemminkin ja viihdyn siinäkin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, komppasi puolustuksessa tänään pelannut Matilda Kuusniemi Fishwick.

Honka nousi voitolla alemman loppusarjan kärkipaikalle, pisteen Ilveksen edelle. Kausi jatkuu kotiottelulla Tapiolan urheilupuistossa ensi viikon lauantaina 17.9. juuri Ilvestä vastaan kello 16.00! Liput portilta 5€, alle 18-vuotiaat maksutta! Tervetuloa nauttimaan hyvästä jalkapallosta!

Hongan avauskokoonpano:
#4 Daniela Sandås
#5 Senja Salo
#12 Liisa Tuomi (MV)
#13 Ada Eronen (60′ Elli Seiro)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick
#22 Annika Idman
#23 Noora Juusela (71′ Ida Heikkinen)
#28 Eevi Sutela
#77 Milla Punsar (82′ Matilda Kataja)

Vaihdossa: #20 Sara Arimo, #31 Sonja Ferm (MV), #75 Sofia Velez

Back to top