Etsi tältä sivustolta

Honka päätti toukokuun pelit tasatulokseen

Julkaistu

Honka kohtasi toukokuun päättävässä ottelussa kotonaan Tapiolan urheilupuistossa Åland Unitedin. Tasaisessa ottelussa paikkansa oli molemmilla joukkueilla, ja lopulta päädyttiinkin pistejakoon luvuin 1-1.

Avausjakso

Ottelun ensimmäinen parisenkymmentä minuuttia mentiin tasaisesti, ilman mainittavia paikkoja kummassakaan päädyssä.

24. minuutilla Milla Punsar pääsi katkomaan Åland Unitedin pelinrakentelun ja nousi boksiin, mutta laukaus suuntautui ohi maalin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Inka Kaivola syötti Ida Heikkisen nousuun oikealta laidalta. Keskikenttäpelaajan laukaus oli hyvä, mutta meni kuitenkin maalin ohitse.

Åland United sai avausnelivitosen parhaan tilaisuutensa avausmaalin tekoon 43. minuutin kohdalla. Riikka Lilja pääsi laukomaan boksin rajoilta, mutta pallo sujahti hieman ohi Honka-maalin.

Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka aloitti toisen jakson hyvin vahvasti. 49. minuutilla Elli Seiro ja Kaivola pelasivat hienosti yhteen oikealla laidalla. Kaivola pelasi pallon Punsarille, jonka viimeistely pysähtyi lopulta kuitenkin sivuverkkoon.

Honka sai palkintonsa ja iski avausmaalin 59. minuutilla. Nana Yang lähetti kulmapotkun maalille ja Senja Salo puski liigauransa avausmaalilla Hongan 1-0 johtoon.

67. minuutilla Aada Törrösen keskitys Honka-maalille oli vaarallinen, mutta peliväline pomppi lopulta maalin ohi ilman, että vieraiden hyökkääjät saivat siihen kosketusta.

Åland United nousi vielä kuitenkin tasoihin 77. minuutilla, kun Dana Leskinen pääsi viimeistelemään rangaistuspotkusta lukemiksi 1-1.

Honka haki ahnaasti voittomaalia. Heti tasoituksen jälkeen Kaivola laukoi boksin ulkopuolelta, mutta vähän ohi.

Aino Vuorinen vapautti Jasmin Leppiojan läpiajoon vielä 87. minuutilla, mutta Elaine Burdett onnistui torjumaan. Näin loppulukemiksi kirjattiin pistejako numeroin 1-1.

Tulos on turhauttava, pelaajamme ansaitsivat tästäkin pelistä enemmän. On hienoa nähdä, kuinka paljon pelaajat ovat parantaneet ja koko pelaamisemme on kehittynyt, päävalmentaja Omar Adlani totesi ottelun jälkeen.

Kontrolloimme ottelua suht hyvin ja rakensimme hyviä hyökkäyksiä. Liisa maalilla ja koko puolustuksemme olivat varmoja läpi ottelun. Ålandilla on hyviä pelaajia ja he ovat erityisen vaarallisia vastahyökkäyksissä, joten erityismaininta puolustuksellemme, joka piti heidät niissä kurissa.

Ensimmäisellä jaksolla rakensimme oikein hyvin ja pääsimme sen myötä hyviin maalipaikkoihin. Täytimme kentän todella hyvin ja onnistuimme myös kaistojen vaihtamisessa. Siinä meillä on ollut vaikeuksia aiemmin, mutta olen todella tyytyväinen siihen, miten kestimme paineen, erityisesti heidän nopeita hyökkääjiään vastaan. Toisella jaksolla rakentelumme oli hieman vaikeampaa, vastustaja prässäsi aggressiivisemmin ja kova tuulikin teki etenemisen vaikeammaksi. Olen ylpeä siitä, että pelaajamme olivat rohkeita ja pyrkivät pitämään hallinnan meillä. Loimme lisää paikkoja, joista olisimme voineet tehdä maaleja, mutta tänään ei vain ollut meidän päivämme.

Adlani oli tyytyväinen erityisesti joukkueen yhteiseen esitykseen.

Voisin nimetä montakin pelaajaa, jotka pelasivat hyvin, mutta erityisesti joukkueena esiinnyimme todella hyvällä tasolla. Joukkueemme on nuori ja kaikki pelasivat tänään yhteen ja auttoivat toisiaan vaikeissa hetkissä. Menestystä mitataan usein tulosten ja voittojen kautta, mutta mittaamme menestystä myös sillä, miten pelaajamme ylittävät haasteita pyrkiessään onnistumaan.

Tapiolan tiistai-ilta oli sateinen ja tuulinen, mutta siitä huolimatta katsomosta löytyi hienosti kannatusta läpi ottelun.

Iso kiitos kaikille, jotka tulivat säästä huolimatta kannustamaan joukkuetta!, Adlani päättää.

Honka jahtaa pisteitä ensi kerran sunnuntaina 5.6. kello 16.00. Silloin vastassa on Pihlajamäen MagneCit Areenalla PK-35!

Hongan avauskokoonpano:
#4 Daniela Sandås
#5 Senja Salo
#6 Ida Heikkinen (75’ Saana Hartikainen)
#8 Aino Vuorinen
#9 Elli Seiro (61’ Noora Juusela)
#12 Liisa Tuomi (MV)
#14 Wilma Spets (84’ Jasmin Leppioja)
#15 Inka Kaivola
#28 Eevi Sutela
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #7 Saara Lappalainen, #17 Matilda Kuusniemi Fishwick, #22 Annika Idman, #31 Sonja Ferm (MV)

Back to top