Etsi tältä sivustolta

Honka ja PK-35 pistejakoon

Julkaistu

Honka avasi pelinsä kesäkuun osalta vieraissa, kun Pihlajamäessä vastassa oli PK-35. Keltamustilla oli ottelussa paikat voittoonkin, mutta lopulta päädyttiin pistejakoon 2-2 lukemin.

Avausjakso

Ottelun alkuvaiheet mentiin ilman mainittavia maalipaikkoja kummassakaan päädyssä kenttää. Honka loi ensimmäisen hyvän tilaisuuden 19. minuutilla. Nana Yang ja Inka Kaivola pelasivat pallon boksiin Elli Seirolle. Seiro ohitti ensimmäisen PK-puolustajan, mutta sen jälkeen Vilma Oksanen liukui pallon tielle ja lopulta peliväline kimposi Seiron kautta yli päätyrajasta ja peliä jatkettiin kotijoukkueen maalipotkulla.

Honka iski ottelun avausmaalin hieman ennen puolen tunnin täyttymistä. Yang vapautti Seiron nousuun vasemmalta laidalta ja Julie Forss kaatoi Honka-hyökkääjän keltaisen kortin arvoisesti. Tilanteesta seuranneen vapaapotkun laukoi maaliin upealla tavalla kauden toisen osumansa kirjauttanut Noora Juusela.

Kotijoukkue onnistui kuitenkin nousemaan tasoihin, kun kellossa oli 37. minuuttia. Pallo jäi pyörimään Hongan maalinedustalle, josta Krista Hakala sai sen nostettua Hongan verkkoon yli Liisa Tuomen.

Hakala onnistui vielä toistamiseen muutama minuutti ennen taukoa, kun kaukolaukaus upposi Honka-maalin yläkulmaan. Näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen 2-1 johdossa.

Toinen jakso

Honka aloitti toisen nelivitosen erittäin vahvasti ja haki ahnaasti tasoitusosumaa. Aino Vuorinen kolautti ylärimaa 48. minuutilla ja muutamaa minuuttia myöhemmin tuli myös palkinto.

Hienon rakentelun päätteeksi Kaivola lähetti keskityksen maalinsuulle. Pallo tuli Vuoriselle, joka jatkoi sen Seirolle. Seiro laittoi pallon kohti maalia ja Punsar ohjasi sen upeasti etutolpalta takavasaralla maaliin ja lukemiksi tulostaululle 2-2.

Tunnin kohdalla avausmaalin tehnyt Noora Juusela nousi boksiin, mutta Tanja Kotoaro koppasi laukauksen helposti.

Honka oli hyvin lähellä siirtyä johtoon noin varttia ennen päätösvihellystä. Yangin kulmapotku tuli takatolpalle, mutta kukaan ei saanut ohjattua sitä sisään.

Honka kävi vielä lähellä voittomaalia muutamaan kertaan vapaapotkusta ja kaukolaukauksista, mutta lisämaaleja ei nähty ja pisteet jaettiin 2-2 lukemin.

Uskomme, että olisimme ansainneet tästä ottelusta voiton. Hallitsimme ottelua ja loimme monta maalipaikkaa. Vastustaja sai omat maalinsa meidän virheistämme ja niistä meidän tulee ottaa oppia. Pystyimme pitämään hienot kaudet tähän asti pelanneet, vastustajan vaarallisimpiin pelaajiin kuuluvat Emilia Kupsasen ja Elisa Ikosen paljolti poissa pallosta, päävalmentaja Omar Adlani sanoi ottelun jälkeen.

Ensimmäinen nelivitonen oli hieman turhauttava. Tiesimme, että on hyvin tärkeää pitää pallokontrollia ja hallita tempoa ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana. Noora teki upean vapaapotkumaalin, josta saimme paljon virtaa. PK:n ensimmäisessä maalissa keskittymisemme herpaantui hieman ja toinenkin maali olisi ollut vältettävissä.

– Oli tärkeää, että kaikki pysyivät rauhallisina kopissa tauolla. Pelaajat hoitivat sen hienosti itse, eikä minun täytynyt puhua paljoa. Meillä on nuori joukkue, mutta se on siitä huolimatta täynnä johtajia. Tämä saattoi olla nuorin avauskokoonpanomme tähän saakka, mutta pelaajat todella näyttivät mistä heidät on tehty. Toisella jaksolla pelaajat esittivät hyvin kypsää peliä ja teimme hienon tasoitusmaalin. Se oli hienosti rakennettu alakerrasta saakka, vaihdoimme hyvin kaistaa ja tulimme hyvin vastustajan boksiin, josta Milla Punsar viimeisteli tyylikkäästi. Tiedän, että pelaajat eivät ole tyytyväisiä tulokseen, mutta he pelaavat nyt jatkuvasti hyvällä tasolla ja sitä on hienoa katsoa.

Honka jatkaa kauttaan kotona, kun Tapiolan urheilupuistoon vieraaksi ensi viikon lauantaina 11.6. saapuu Ilves! Ottelu käynnistyy kello 18.30! Liput ovelta 5€, alle 18v maksutta. Tervetuloa!

Aloitamme valmistautumisen Ilves-otteluun heti huomenna. Odotamme isoa yleisöä kotikentällemme, toivottavasti kaikki saapuvat kannustamaan joukkuetta. Haastan yleisön olevan minua äänekkäämpi. Mitä äänekkäämpi sen parempi!, Adlani päättää.

Hongan avauskokoonpano:

Vaihdossa:

Back to top