Etsi tältä sivustolta

Honka taisteli, mutta kärsi tappion Kuopiossa

Julkaistu

Honka matkusti Kuopioon kohtaamaan sarjakärki KuPS:n. Joukkue jätti kentälle kaikkensa, mutta kotijoukkue KuPS onnistui maalinteossa kertaalleen molemmilla jaksoilla ja pisteet jäivät Kuopioon 2-0 lukemin.

Avausjakso

KuPS loi ottelun ensimmäisen maalipaikan neljännellä peliminuutilla. Anna Nurmi keskitti ja Lavdije Begolli pääsi puskemaan, mutta ohi maalin.

Kahdeksannella minuutilla Anna-Stina Simonen pääsi laukomaan huippupaikasta, mutta Liisa Tuomi otti Hongan maalilla huipputorjunnan.

Hongan avausmaali oli lähellä, kun kellossa oli 11. minuuttia. Inka Kaivola lähetti matalan keskityksen maalille ja Ada Eronen laukoi, mutta hieman ohi maalista.

Simonen oli toistamiseen lähellä viedä KuPS:n johtoon, kun ottelua oli pelattu viisitoista ja puoli minuuttia. Tällä kertaa tolppa pelasti Hongan.

Ottelun avausmaali syntyi 18. minuutilla. Begolli sai käännettyä oikealle jalalleen ja laukoi pallon Tuomen käsien kautta Hongan verkkoon.

Honka hyökkäsi hyvin vastaan 22. minuutilla. Aino Nurmi nousi vasemmalta laidalta ja laukoi, mutta KuPS-vahti Fanny Söderström koppasi pelivälineen. Tauolle mentiin näin olleen kotijoukkueen maalin johdossa.

Toinen jakso

KuPS oli hallitsevampi myös toisella nelivitosella. Muutama minuutti oli pelattu toista jaksoa, kun Emmi Sirenin vasemman jalan kuti kolahti ylärimaan.

53. minuutilla KuPS kolautti toistamiseen ylärimaa, kun Anni-Maija Kauppilan pusku osui kulmapotkun jälkitilanteesta poikkipuuhun.

KuPS lisäsi johtonsa kahteen 56. minuutilla. Emmi Siren laukoi ja pallo otti vielä kimmokkeen ja ohitti Liisa Tuomen.

Hongan kavennus oli hyvin lähellä 67. minuutilla. Milla Punsar jatkoi Kaivolan pitkä avauksen Eroselle, jonka laukaukseen Liina Nora laittoi jalkansa väliin. Pallo kimposi KuPS-maalin tolppaan, mutta ei sitä lähemmäksi.

Ottelun loppuhetkillä nähtiin vielä muutama tilanne, mutta lisämaaleja ei syntynyt. Näin pisteet jäivät Kuopioon 2-0 lukemin.

– Emme tietenkään ole iloisia tuloksesta, mutta haluan antaa kehuja joukkueellemme kovaan haasteeseen tarttumisesta. KuPS on sarjan vaarallisin joukkue hyökkäyssuuntaan. Toteutimme puolustussuunnitelmaamme aika hyvin ja pystyimme rajoittamaan heidän maalintekopaikkojaan. Olisimme voineet olla vielä parempia vastahyökkäyksissä ja olisimme voineet tunnistaa paremmin ne hetket, jolloin meillä oli etu edistää peliä. Liikutimme palloa monesti eteenpäin liian kiireellä. Meidän täytyy joukkueena analysoida se ja parantaa seuraavassa ottelussa. Tämä on prosessi ja olemme oikealla tiellä. Pelaajat pyrkivät tekemään kentällä oikeita asioita. Nyt meidän tulee palautua nopeasti ja olla valmiita kohtaamaan HPS lauantaina, päävalmentaja Omar Adlani totesi ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu tosiaan jo lauantaina, kun keltamustat kohtaavat vierasottelussa HPS:n. Ottelu käynnistyy Paloheinässä HofS Areenalla kello 17.00.

Hongan avauskokoonpano:
#2 Aino Nurmi (64’ Matilda Kuusniemi Fishwick)
#3 Saana Hartikainen
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#12 Liisa Tuomi (MV)
#13 Ada Eronen
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#22 Annika Idman (46’ Nana Yang)
#23 Noora Juusela (85’ Ilona Anttonen)
#77 Milla Punsar

Vaihdossa: #5 Senja Salo, #31 Sonja Ferm

Back to top