Etsi tältä sivustolta

Hongalle karvas tappio dramaattisten vaiheiden jälkeen

Julkaistu

Honka kohtasi HPS:n vieraskentällä lauantai-illan kamppailussa. Keltamustat joutuivat pettymään, kun monista hyvistä paikoista huolimatta pallo ei löytänyt tietään HPS:n maaliin ja kotijoukkue osui toisella jaksolla kertaalleen.

Avausjakso

Honka hallitsi ottelua pallollisena alusta saakka. Kaksitoista ja puoli minuuttia oli pelattu, kun Eevi Sutela lähetti vapaapotkun maalille ja Milla Punsar pääsi jatkamaan, mutta laukaus meni puolustuksen kautta yli päätyrajasta.

22. minuutilla nähtiin HPS:n ensimmäinen vaarallinen paikka. Elisa Lemettinen löysi syötöllään Aada Nurmen boksista, mutta Liisa Tuomi koppasi varmasti laukauksen.

Vain hetkeä myöhemmin avausmaali oli erittäin lähellä. Pusar lähetti matalan pallon maalille, mutta kukaan ei päässyt ohjaamaan pelivälinettä verkkoon, vaan pallo meni maaliviivaa hipoen yli sivurajasta.

Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Hongan johtomaali oli lähellä, kun toinen nelivitonen oli vielä alkutekijöissään. Punsar viritti kovan laukauksen, mutta hieman yli HPS-maalin. Hetkeä myöhemmin Aino Lehtinen laukoi kentän toisessa päässä, mutta lopputulos oli sama.

59. minuutilla Piipa Kämppi oli karata maalintekoon, mutta Liisa Tuomen oikea-aikainen vastaantulo pelasti Hongan. Maalivahti sai hieman jalkaansa pallon tielle, eikä Kämpin jatkotilanteesta päätyviivalta lähteneelle keskityspallolle ollut jatkajia.

Kotijoukkue HPS pääsi siirtymään johtoon 66. minuutilla, kun Helmi Halomo pääsi laukomaan pelivälineen ohi Liisa Tuomen.

Ottelun loppuhetkillä koettiin suuria draaman hetkiä. Honka pääsi ensin kokeilemaan tasoitusosumaa rangaistuspotkusta, mutta laukaus meni maalin ohitse.

Lisäajalla pallo pyöri aivan HPS:n maaliviivalla ja mahdollisesti myös sen paremmalla puolella, mutta hyväksyttyä maalia ei syntynyt ja loppulukemiksi jäi 1-0 kotivoitto.

Turhauttava tapa hävitä ottelu. Hallitsimme suurimman osan pelin kulusta ja loimme monia paikkoja maalintekoon. Emme olleet tarpeeksi päättäväisiä niissä tilanteissa. Jalkapallossa tulee tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja voittaakseen ottelun. Pidimme hyvin pallokontrollia läpi ottelun ja olimme aiempaa kärsivällisempiä pelinrakentelussa. Prässimme toimi hyvin koko ottelun. Pakotimme vastustajan virheisiin ja saimme usein riistettyä pallon takaisin suht nopeasti. Seuraava askel prosessissamme on luoda paremmin maalintekopaikkoja kyseisistä riistoista. Jalkapallo on joskus julmaa. Pelasimme ehjän ottelun ja loimme tarpeeksi paikkoja voittoon tai ainakin tasapeliin, mutta emme saaneet tulosta. Tämä tekee kipeää, mutta meidän pitää ottaa tästä opiksi. Olen ylpeä pelaajistamme. Ei ole helppoa pelata kolme ottelua yhdeksään päivään ja tänään he näyttivät vielä uuden tason energisyydessä. Parannamme ottelu ottelulta ja palkinto on varmasti tulossa, päävalmentaja Omar Adlani kommentoi ottelun jälkeen.

Honka palaa pelikentille viikon päästä lauantaina 21.5. Silloin kotiin Tapiolan urheilupuistoon vieraaksi saapuu KuPS ja ottelu laitetaan käyntiin jo kello 14.00! Liput ovelta 5€, alle 18v maksutta. Tervetuloa nauttimaan espoolaisesta huippufutiksesta ja kannustamaan Honka voittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#3 Saana Hartikainen (79’ Ida Heikkinen)
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#12 Liisa Tuomi (MV)
#13 Ada Eronen (65’ Elli Seiro)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#22 Annika Idman (71’ Noora Juusela)
#28 Eevi Sutela (79’ Julia Schalin)
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #5 Senja Salo, #17 Matilda Kuusniemi Fishwick, #31 Sonja Ferm (MV)

Back to top