Etsi tältä sivustolta

Honka kohtaa lauantaina KuPS:n toistamiseen

Julkaistu

Hongan ottelut Kansallisessa Liigassa jatkuvat kotona Tapiolan urheilupuistossa lauantaina. 14.00 TUP:in TN1:llä vastassa on KuPS. Liput otteluun portilta 5€, alle 18v maksutta! Tervetuloa!

Honka loi viime kierroksen ottelussaan HPS:aa vastaan monia maalipaikkoja, mutta joutui dramaattisten loppuhetkien jälkeen tyytymään 0-1 tappioon. Honka on sarjassa seitsemäntenä, tasapisteissä kahdeksantena olevan HPS:n kanssa ja pisteen viimeistä ylemmän loppusarjan paikkaa hallussaan tällä hetkellä pitävän Ilveksen takana.

Vaikka Honka on saanut kerättyä toistaiseksi vain kaksi voittoa ja sitä myöten kuusi pistettä, on joukkueen pelaamisessa nähty myös hyvää ja parempia tuloksia on odotettavissa.

Puolustaja Nana Yang palasi Honkaan Yhdysvaltojen yliopistosarjoista kesän ajaksi. Hän tuli vaihdosta kentälle ensimmäisessä KuPS-kohtaamisessa ja oli avauskokoonpanossa HPS:aa vastaan. Vaikka voittoja Yang ei ole päässyt Hongan kanssa tällä kaudella vielä juhlimaan, on hän hyvillä fiiliksillä keltamustaan paitaan paluusta.

Honkaan palaaminen on tuntunut tuloksista huolimatta hyvältä. Treenaaminen ja pelaaminen Hongan ympäristössä ja vanhojen pelikaverien kanssa on ollut antoisaa, Yang toteaa.

Yhdysvaltojen yliopistosarjasta löytyy nopeita ja atleettisia pelaajia ja joukkueet keskittyvät vähemmän taktisiin asioihin, kun taas Suomessa koko joukkueen yhteispeli ja taktinen puoli on suuremmassa roolissa. Pelitempo on siinä mielessä siellä kovempi, että peli on hyvin pitkälti transitiopeliä, hän vertaa pelillisiä eroja Kansalliseen Liigaan.

Lauantain vastustaja KuPS on yhä Kansallisen Liigan kärkipaikalla, vaikka se kokikin kauden avaustappion PK-35 Vantaalle viime ottelussaan. Vantaalaiset ovat kuitenkin tasapisteissä, yhden ottelun vähemmän pelanneena. Viime kierroksen tappiosta huolimatta kuopiolaisten alkukautta voidaan pitää onnistuneena. Seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan se otti täydet kaksikymmentäyksi pistettä maalierolla 33-3.

Honka kohtaa KuPS:n toistamiseen lyhyen ajan sisään, sillä joukkueiden edellisestä kohtaamisesta tulee ottelupäivänä kuluneeksi vain kymmenen päivää. Kotikentällään KuPS voitti Hongan 2-0, joten Hongalla on nyt mahdollisuus revanssiin. Yang näkee, että KuPS:n nopeasta uudelleen kohtaamisesta on hyötyä.

KuPS:n kohtaaminen uudestaan lyhyen ajan sisään on edullista, koska viime peli on vielä niin tuoreena mielessä. Osa-alueet, jotka silloin toimivat ja jotka eivät, on korjattavissa sen kokemuksen perusteella. Meidän on puolustettava erityisen huolellisesti ja kollektiivisesti, jotta oma maali saadaan pidettyä puhtaana. Meidän on myös luotava lisää uhkaa KuPS:n päätyyn, jotta useampi vaarallinen maalipaikka voisi tuoda tulosta. Tämä lähtee liikkeelle paremmasta pelinavaamisesta ja prässinpurkamisesta, joten sitä on parannettava huomattavasti viime ottelusta, Yang kommentoi.

FC Honka vs KuPS siis Tapiolan urheilupuiston TN1:llä lauantaina 21.5. kello 14.00 alkaen. Liput otteluun portilta 5€, alle 18v maksutta!

Nähdään matsissa!

Back to top