Etsi tältä sivustolta

Honka ja PK-35 maalittomaan tasapeliin

Julkaistu

FC Honka kohtasi vieraskentällä, Pihlajamäen MagneCit-Areenalla tiistai-illassa PK-35:den. Keltamusta vierasjoukkue hallitsi ottelun molempia jaksoja, mutta PK:n tiivis puolustuspeli piti Hongan poissa maalinteosta. Loppulukemiksi kirjattiin 0-0.

Avausjakso

Honka otti heti avauspotkusta lähtien pelin hallinnan itselleen. Espoolaiset pitivät palloa vahvasti, mutta kotijoukkueen tiivis puolustus piti Hongan suurilta osin poissa hyviltä maaliapikoilta.

17. minuutilla Inka Kaivola lähetti vapaapotkusta keskityspallon boksiin ja Nana Yang jatkoi sen eteenpäin, mutta PK-vahti Lotta Rosenström ehti palloon ennen Daniela Sandåsia.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Aino Vuorinen keskitti ja pallo tuli taka-alueella Yangille. Yang yritti pelata vielä maalin edustalle odotelleelle Milla Punsarille, mutta PK:n puolustus onnistui purkamaan tilanteen.

Kymmenisen minuuttia ennen taukoa Kaivola lähetti komean puolenvaihdon Yangille, joka haki läpisyötöllä Punsaria. Rosenström ehti kuitenkin nappaamaan pallon ennen Honka-hyökkääjää.

Maaleja ei ensimmäisellä nelivitosella nähty, joten tauolle siirryttiin lukemissa 0-0.

Toinen jakso

Honka suoritti tauolla yhden vaihdon, kun Tiia Savolainen korvasi kentällä Rebecca Kindstedtin.

Myös toinen jakso mentiin Hongan selvässä hallinnassa, PK:n muutamia nopeita vastahyökkäyksiä lukuun ottamatta. Toisen jakson kuva oli myös sikäli ensimmäisen kanssa samanlainen, että kotijoukkueen puolustus sai pidettyä Hongan pääosin poissa huippupaikoilta.

Hongan kenties paras tilanne syntyi 75. minuutilla. Punsarin keskitys löysi takatolpalta Savolaisen, mutta viimeistely epäonnistui. Viitisen minuuttia myöhemmin Savolainen kokeili Vuorisen keskityksestä, mutta yritys pysähtyi maalin sivuverkkoon.

Kun maaleja ei toisellakaan jaksolla nähty, jaettiin Pihlajamäessä pisteet 0-0 tuloksella.

– Pidimme palloa hyvin ja hallitsimme peliä. Meidän pitää olla vielä tehokkaampia ja terävämpiä hyökkäyspään ratkaisuissa, jotta saamme otettua voittoja, Krista Hakala totesi ottelun jälkeen.

Honka-kasvatti edusti PK-35:ttä kolmen kauden ajan ennen siirtymistään takaisin Honkaan täksi kaudeksi. Sen lisäksi hän pelasi lainalla punamustien riveissä kesä-heinäkuun ajan.

– Pelin alussa tuntui oudolta pelata pitkäaikaisia joukkuekavereita vastaan, jotka tunnen hyvin. Pelin edetessä tätä ei kuitenkaan tullut ajatelleeksi, sillä keskityin vain omaan tekemiseeni, Hakala sanoi.

Honka jatkaa tuloksen myötä Kansallisen Liigan neljännellä sijalla. HJK on tasapisteissä takana, Hongan paremman maalieron vuoksi.

Hongan kausi jatkuu jo lauantaina 7.8., kun se kohtaa vieraissa juurikin HJK:n. HJK-ottelun jälkeen keltamustilla on edessä kaksi kotiottelua, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuvat TiPS ja PK-35 Vantaa! FC Honka-TiPS pelataan lauantaina 14.8. klo 16.00 alkaen, FC Honka-PK-35 Vantaa perjantaina 20.8. kello 18.30 alkaen! Saavu Tapiolan urheilupuistoon nauttimaan huippufutiksesta ja kannustamaan Honka voittoon! Liput molempiin kotiotteluihin klikkaamalla tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#8 Aino Vuorinen
#9 Jasmin Leppioja (82′ Noora Juusela)
#10 Krista Hakala
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#19 Rebecca Kindstedt (46′ Tiia Savolainen)
#31 Sonja Ferm (MV)
#77 Milla Punsar (C)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #6 Ida Heikkinen, #12 Pauliina Nuora (MV), #24 Suvi Kärkkäinen, #27 Hanna Ruohomaa, #37 Senja Salo

Back to top