Etsi tältä sivustolta

Hongalle niukka tappio Helsingissä

Julkaistu

FC Honka ja HJK kohtasivat Töölön Bolt Arenan lauantai-illassa. Ennen ottelua joukkueet olivat tasapisteissä sijoilla neljä ja viisi, joten odotettavissa oli tasainen kamppailu. HJK onnistui kahdesti avausjaksolla ja kun Krista Hakalan kavennusosuma jäi Hongan ainoaksi, jäivät pisteet Helsinkiin.

Avausjakso

Ottelun ensimmäisen maalipaikan rakensi neljän ja puolen minuutin pelin jälkeen HJK. Katariina Kosola keskitti ja Roosa Tuominen pääsi puskemaan, mutta viimeistely meni selvästi maalin ylitse.

Kymmenen minuutin kohdalla Tuominen pääsi yrittämään uudelleen, tällä kertaa laukauksella boksin kaarelta. Pallo kuitenkin ohi Honka-maalin.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Honka rakenteli ensimmäisen hyvän tilanteensa. Aino Nurmi pelasi Noora Juuselalle boksiin. Hyökkääjän matalan pallon maalille katkoi kuitenkin HJK-puolustus ja lopulta pallo päätyi maalivahti Ella Kelloniemen hyppysiin.

Ottelun avausmaali syntyi puolen tunnin kohdalla. HJK pääsi riistoon korkealla ja Tuominen viimeisteli lukemat 1-0:aan.

HJK onnistui vielä tuplaamaan johtonsa aivan avausjakson loppupuolella, kun Linda Ruutu laukoi pilkulta lukemiksi 2-0.

Toinen jakso

Honka tuli toiselle jaksolle ensimmäistä kovemmalla sykkeellä ja haki ahnaasti kavennus- ja sitä myöten myös tasoitusosumaa.

67. minuutilla Inka Kaivola lähetti vapaapotkusta pallon maalille ja Hanna Ruohomaa pääsi ensimmäisenä väliin. Pallo karkasi kuitenkin yli päätyrajasta.

Honka nousi maalin päähän, kun pelattiin ottelun 77. minuuttia. Milla Punsar nousi vahvasti pallon kanssa ja Honka-kapteeni työnnettiin selästä kumoon. Vapaapotkua hieman kaaren ulkopuolelta asettui laukomaan Krista Hakala. Keskikenttäpelaajan tarkka kuti upposi maalin alakulmaan ja näin lukemiksi tulostaululle muuttui 2-1.

Hetkeä myöhemmin Ria Karjalaisella oli paikka viedä HJK jälleen kahden maalin johtoon, mutta hyökkääjän laukaus meni ohi Honka-maalin.

Hongan tasoitusmaali oli erittäin lähellä parikymmentä sekuntia ennen täyttä aikaa. Kulmapotkusta pallo jäi pyörimään maalin edustalle, Daniela Sandås puski sen Punsarille, jonka laukaukseen Kelloniemi sai kuitenkin vielä kätensä tielle.

Kun tätä lähemmäs ei tasoitusmaalia päästy, kirjattiin loppulukemat HJK:n 2-1 voitoksi. Honka jatkaa Kansallisessa Liigassa viidentenä.

Ottelu oli aika odotetunlainen. Tappio luonnollisesti harmittaa, sillä enemmänkin olisi ollut tarjolla. Paransimme peliämme toiselle jaksolle, mutta tällä kertaa se ei riittänyt. Nyt ei auta laittaa päätä pensaaseen, vaan otetaan tästä mukaan kaikki mahdollinen oppi, jotta olemme ensi viikolla vieläkin vahvempi joukkue, totesi paluun maalille tehnyt Nuora.

Ottelussa nähtiin kauden viides Honka-paidassa tehty debyytti Kansallisessa Liigassa, kun 2005 syntynyt Elli Seiro tuli vaihdosta kentälle 76. minuutilla. Seiron lisäksi tällä kaudella Hongassa liigadebyyttinsä ovat tehneet Noora Juusela, Iida Värri, Ida Heikkinen, sekä Senja Salo.

Hongan kausi jatkuu lauantaina 14.8. kotiottelulla, kun vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu TiPS! Ottelu potkaistaan käyntiin kello 16.00! Osta lippusi tästä, saavu paikan päälle ja kannusta Honka kohti tärkeää voittoa! Tervetuloa!

Hongan avauskokoonpano:
#2 Aino Nurmi (46′ Ida Heikkinen)
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#9 Jasmin Leppioja (60′ Hanna Ruohomaa)
#10 Krista Hakala
#12 Pauliina Nuora (MV)
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen
#19 Rebecca Kindstedt (46′ Senja Salo)
#23 Noora Juusela (76′ Elli Seiro)
#77 Milla Punsar

Vaihdossa: #11 Venla Lindfors, #24 Suvi Kärkkäinen, #31 Sonja Ferm (MV)

Back to top