Etsi tältä sivustolta

Honka kohtaa TiPS:n kotonaan lauantaina

Julkaistu

FC Honka palaa kolmen vierasottelun jälkeen jälleen kotinurmelleen Tapiolan urheilupuistoon huomenna lauantaina, kun se kohtaa TiPS:n 16.00 alkavassa ottelussa.

Hongalla on menossa kolmen ottelun mittainen vaikeampi jakso, sillä niistä saldona on vain yksi tasapelipiste. Joukkueen esitykset ovat kuitenkin olleet sillä tasolla, että enemmänkin pisteitä olisi ollut otettavissa. Keltamustat voivat siis lähteä lauantain otteluun hyvällä itseluottamuksella.

Honka löytyy ennen lauantain ottelua sarjataulukosta viidenneltä sijalta. Se on kerännyt viidestätoista pelaamastaan ottelusta kaksikymmentä pistettä.

Viime kierroksella Honka koki niukan 2-1 tappion HJK:n vieraana, joten joukkueen voitonhalu on lauantaina varmasti korkealla. HJK-ottelussa keltamustien maalilla torjui paluun liigakentille tehnyt, viime kaudella jokaisessa ottelussa Hongan maalia vartioinut Pauliina Nuora. Lisäksi ottelussa debyyttinsä Kansallisessa Liigassa teki 2005 syntynyt hyökkääjä Elli Seiro. Seiron lisäksi Hongassa on debytoinut tällä kaudella neljä muutakin nuorta, lupaavaa pelaajaa, kun vastuuta ovat saaneet Noora Juusela (2004), Senja Salo (2002), Ida Heikkinen (2006), sekä Iida Värri (2004).

Lauantain vastustaja TiPS on vahvasti mukana mitalitaistossa. Tällä hetkellä tikkurilalaiset pitävät hallussaan sarjan sijaa kolme, mutta eroa hopeamitaleissa kiinni olevaan ja yhden ottelun enemmän pelanneeseen Åland Unitediin on vain kaksi pistettä. Sarjakärki KuPS on niin ikään yhden ottelun enemmän pelanneena seitsemän pistettä edellä.

TiPS:n kauden paras maalintekijä on Roosa Ariyo, mutta tähtihyökkääjä siirtyi jo Espanjaan. Nykyjoukkueesta tehokkain on ollut kahdeksan osuman Tiia Hälinen, Jenna Topran säestäessä seitsemällä osumalla. Sama kaksikko Emmi Sirenillä höystettynä löytyy myös syöttöpörssin kärkisijoilta (Topra 5, Hälinen ja Siren 4). Myös Elli-Noora Kainulainen on ollut kuluvalla kaudella vireessä (seitsemän maalia, neljä maalisyöttöä), mutta hän siirtyi viime kierroksen jälkeen Yhdysvaltoihin, Florida International Universityn yliopistojoukkueeseen. TiPS vahvisti rivejään hetki sitten, kun joukkueeseen liittyivät Hana Kerner, sekä Sienna Zabroski.

– Lauantaina on jaossa erittäin tärkeät pisteet. Meidän täytyy tehdä maaleja, jos haluamme voittaa pelejä. TiPS on täynnä taitavia pelaajia ja vastassa on kova ja yhtenäinen joukkue. Se näkyy myös sarjataulukossa, keskikenttäpelaaja Wilma Spets sanoo.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti kuluneen vuoden aikana. Suomen Cupin lohkovaiheessa Honka nappasi puolivälieräpaikan komealla 4-2 voitolla, jossa keltamustien maalinteosta vastasivat kahdesti osuneet Spets ja Aino Vuorinen. Kansallisen Liigan avauskohtaamisessa pisteet menivät Tikkurilaan, kun loppulukemiksi kirjattiin niukka 2-1 voitto.

FC Honka-TiPS käynnistyy siis Tapiolan urheilupuistossa huomenna 14.8. kello 16.00! Saavu paikan päälle kannustamaan Honka voittoon ja osta lippusi klikkaamalla tästä!

Back to top