Etsi tältä sivustolta

Hongalle niukka tappio TiPS:iä vastaan

Julkaistu

FC Honka ja TiPS kohtasivat Tapiolan urheilupuiston iltapäiväottelussa. Ottelu oli kautta ysikymppisen suht tasainen, ja ratkesikin yhden maalin erolla. Vieraiden avausjaksolla iskemä maali riitti tällä kertaa kolmeen pisteeseen.

Avausjakso

Ottelun ensimmäinen tilanne syntyi kolmannella peliminuutilla, kun Tia Hälinen pääsi karkaamaan Honka-puolustukselta. Hyökkääjän viimeistely pysähtyi kuitenkin sivuverkkoon.

Honka sai luotua ensimmäisen huippupaikkansa, kun pelattiin ottelun kuudennetta peliminuuttia. Inka Kaivola keskitti ja Wilma Spets pääsi puskemaan maalinedustalta, mutta yritys suuntautui ohi maalin.

Hälinen aiheutti Hongan puolustukselle vaikeuksia uudelleen kymmenen minuutin kohdalla. Joanna Tynnilä ei kuitenkaan saanut keskitykseen kunnolla päätään väliin ja peliä jatkettiin Hongan maalipotkulla.

13. minuutilla Honka loi hyvän tilanteen kulmapotkusta. Pallo tuli Saara Lappalaiselle boksin rajoille, ja keskikenttäpelaaja latasi matalan kudin kohti alakulmaa. Inka Kaivola ehti ensimmäisenä Elsa Sulun torjunnasta tulleeseen paluupalloon ja laittoi sen verkkoon, mutta oli kuitenkin tilanteessa paitsioasemassa.

Ottelun avausmaali syntyi 28. minuutilla. Annika Haanpää pääsi nousemaan vasemmalta laidalta pallon kanssa aina Hongan boksiin saakka. Hän käänsi pallon maalille, ja peliväline kimposi katkomaan ennättäneen Daniela Sandåsin jalasta epäonnisesti takaisin Haanpäälle, joka tökkäsi vieraat johtoon.

Sandås pääsi vielä viitisen minuuttia ennen taukoa puskemaan kulmapotkusta, mutta Sulku koppasi pallon varmasti. Näin tauolle siirryttiin TiPS:n maalin johtoasemassa.

Toinen jakso

Toisella nelivitosella huipputilanteet jäivät molemmissa päissä suht vähiin. Hieman ennen tunnin täyttymistä Honka rakensi vapaapotkusta tilanteen. Krista Hakalan lähettämä pallo tuli Haanpään jalan kautta Tiia Savolaisellle, mutta kukaan honkalaisista ei ehtinyt väliin matalaan keskitykseen.

Viitisen minuuttia myöhemmin vaihdosta kentälle tullut Noora Juusela pääsi laukomaan boksin ulkopuolelta, mutta kuti karkasi selvästi maalin yli.

Vartti ennen täyttä aikaa Haanpää haki toista maaliaan, mutta laukaus boksin rajoilta meni hieman maalin ohitse.

Hongalla oli vielä tilaisuus tasoittaa lukemat 1-1:een lisäajalla. Juusela taisteli pallon upeasti kolmen vastustajan keskeltä Milla Punsarille, joka jatkoi Spetsille. Sulku koppasi kuitenkin laukauksen ja loppulukemat kirjattiin FC Honka 0-1 TiPS.

– Pystyimme puolustamaan joukkueena melko hyvin ja eliminoimaan vastustajan maalipaikat. Tips on kovatasoinen ryhmä mutta siitä huolimatta tappioon ei voi tyytyä. Meidän pitäisi luoda yhdessä joukkueena vielä enemmän maalipaikkoja ja hyödyntää erikoistilanteet, kommentoi toppari Senja Salo ottelun jälkeen.

Salo nousi täksi kaudeksi liigajoukkueen mukaan, pelattuaan viime kauden hopeaa voittaneessa Hongan BSM-joukkueessa. Hän teki debyyttinsä Kansallisessa Liigassa vaihdosta 31.7. KuPS:ia vastaan. Viime kierroksella HJK:ta vastaan minuutteja tuli jo 45, ja tänään Salo raivasi itselleen ensimmäistä kertaa avauspaikan. Vastuuta tulikin samantien koko ysikymppisen edestä.

19-vuotias pelaaja on tyytyväinen saamaansa vastuuseen.

– Olen iloinen siitä, että olen saanut mahdollisuuden pelata viimeisimmissä otteluissa ensimmäisiä liigaminuutteja. Eroja BSM-sarjaan verrattuna on selkeästi pelien kova tempo, fyysisyys ja vaatimustaso. On ollut hienoa päästä pelaamaan kokeneiden pelaajien kanssa ja pelata sarjan parhaita joukkueita vastaan, hän sanoo.

Honka jatkaa tappion myötä sarjan viidennellä sijalla. Seuraavan kerran keltamustat pelaavat perjantaina 20.8., kun edessä on runkosarjan viimeinen kotiottelu. 18.30 Tapiolan urheilupuistossa alkavaan otteluun saapuu vieraaksi PK-35 Vantaa! Tiedotamme uusien rajoitusten vaikutuksesta ottelun järjestelyihin ja lipunmyyntiin mahdollisimman pian!

Hongan avauskokoonpano:
#2 Aino Nurmi (55′ Noora Juusela)
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#9 Jasmin Leppioja (74′ Elli Seiro)
#10 Krista Hakala
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (82′ Ida Heikkinen)
#31 Sonja Ferm (MV)
#37 Senja Salo
#77 Milla Punsar

Vaihdossa:

#12 Pauliina Nuora (MV), #13 Eveliina Parikka, #19 Rebecca Kindstedt, #24 Suvi Kärkkäinen

Back to top