Etsi tältä sivustolta

Honka matkaa lauantaina Kuopioon

Julkaistu

FC Hongan kausi Kansallisessa liigassa jatkuu kovalla haasteella lauantaina 31.7., kun joukkue matkaa sarjakärki KuPS:n vieraaksi Kuopion Väre Areenalle. Ottelu käynnistyy kello 16.00 ja sitä voi seurata Ruutu+:n kautta, mikäli paikan päälle ei pääse.

Honka kulkee viiden ottelun tappiottomassa putkessa. Sen aikana on tullut voitot Åland Unitedista, JyPK:sta sekä HPS:stä, sekä tasapelit Ilvestä ja PK-35 Vantaata vastaan. Kaksi viime kierrosta ovat tuoneet kaksi 2-0 voittoa kotikentällä, kun ensin kaatui JyPK ja sitten HPS.

Ennen perjantaina pelattavaa PK-35:den ja HJK:n välistä ottelua Honka on sarjassa neljäntenä. Eroa mitaleille, yhden ottelun enemmän pelanneeseen TiPS:iin ja kaksi ottelua enemmän pelanneeseen Åland Unitediin on yksitoista pistettä, HJK on takana kaksi pistettä perässä.

Honka joutui koronakaranteenin vuoksi parin viikon pelitauolle ennen JyPK-ottelua, mutta nyt arki on jälleen normalisoitunut ja hyvien tulosten myötä joukkueessa on kova itseluottamus.

– Nyt on taas palattu normaaliin treenirytmiin ja joukkueessa on tällä hetkellä todella hyvä fiilis. Otimme kahdesta viime pelistä voitot, jotka meidän pitikin saada, Tiia Savolainen sanoo.

– Viime otteluissa olemme hallinneet pallollista peliä ja saaneet harjoitella pelin rytmittämistä, sekä murtautumista. Mielestäni olemme saaneet siten kehitettyä omaa peliämme eteenpäin, hän jatkaa.

Hongan sisäistä maalipörssiä johtavat kolmen maalin Jasmin Leppioja ja Aino Vuorinen. Inka Kaivola on osunut kahdesti pilkulta, ja myös Eveliina Parikalla, Wilma Spetsillä ja Heini Toivosella on tilillään kaksi osumaa.

Lauantain vastustaja, sarjakärki KuPS on pelannut erittäin vahvan kauden. Se voitti kaikki seitsemän ensimmäistä otteluaan, ja on kokenut ainoat pistemenetyksensä kahdessa ottelussa Åland Unitedia vastaan. Ahvenanmaalla joukkueet pelasivat tasan 1-1 ja Kuopiosta ÅU haki 3-2 vierasvoiton.

Kuopiolaisten maalipörssin kärkinimi ei ketään yllätä. Gentjana Rochi on iskenyt neljääntoista otteluun kuusitoista maalia, ja johtaa myös koko liigan maalintekijätilastoa. Tulitukea on antanut seitsemän maalin Aino Kröger.

Lauantaina vastakkain ovat myös kaksi sarjan vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta. Hongan verkosta pallo on löytynyt kymmenesti, KuPS on päästänyt yhden vähemmän. Hyökkäyspäässä kuopiolaiset ovat olleet selvästi tehokkaampia, tehtyjä maaleja on kasassa neljäkymmentäyksi, kun taas Hongalla viisitoista.

Savolainen tietää, että edessä on kova haaste.

– KuPS on erittäin vahva ja vaarallinen joukkue. En ihmettele, että he ovat sarjassa piikkipaikalla, he ovat sen myös ansainneet. KuPS:ia vastaan joukkueena puolustamisen ja prässäämisen on onnistuttava, jotta pystymme ottamaan heidän vahvuutensa pois, hän summaa.

KuPS-FC Honka siis Kuopion Väre Areenalla lauantaina 31.7. kello 16.00! Suoraan Ruutu+:n lähetykseen pääset klikkaamalla tästä! KuPS-ottelun jälkeen Hongalla on edessä kaksi vierasottelua lisää, kun se kohtaa 3.8. PK-35:den ja 7.8. HJK:n.

Kotikentälle Tapiolan urheilupuistoon palataan jälleen lauantaina 14.8. Silloin vieraaksi saapuu TiPS, ja ottelu käynnistyy 16.00! TiPS-ottelun jälkeen Honka jatkaa pelejään kotona. Perjantaina 20.8. vieraana on PK-35 Vantaa, 18.30 alkavassa ottelussa! Liput molempiin otteluihin pääset hankkimaan klikkaamalla tästä! Tervetuloa urheilupuistoon kannustamaan Honka voittoon!

Back to top