Etsi tältä sivustolta

Honka kotivoittoon HPS:stä

Julkaistu

Joukkueiden ensimmäisestä kohtaamista hallinnut, mutta tiukasti puolustaneelle HPS:lle 0-1 hävinnyt Honka lähti hakemaan revanssia Tapiolan urheilupuistossa. Kotijoukkue pelasikin vahvasti, ja iski tarvittavat maalit avausjaksolla. Niiden myötä pisteet jäivät Tapiolaan luvuin 2-0.

Avausjakso

Honka teki viime otteluun muutamia muutoksia. Jasmin Leppioja nousi avaukseen Hanna Ruohomaan tilalle, ja Daniela Sandås palasi avausyksitoistikkoon Eveliina Parikan pudotessa penkille.

Honka otti pelin komennon alusta asti itselleen, eikä kovalla prässillä päästänyt HPS:ää kontrolloituihin hyökkäyksiin. Ottelun avausmaali nähtiin 12. minuutilla. Aino Lehtinen kaatoi Milla Punsarin boksissa ja pallo vietiin pilkulle. Inka Kaivola laukoi pallon varmasti alakulmaan ja iski maalin toiseen peräkkäiseen otteluun.

Vieraisjoukkue HPS sai ensimmäisen hyvän paikkansa 21. minuutilla. Helmi Halomo pääsi katkomaan Hongan pelinrakentelun ja vapautti jouksuun Piipa Kämpin. Hyökkääjä laukoi vasurillaan, mutta Sofia Manner torjui alakulmaa kohti suuntautuneen vedon kulmapotkuksi.

HPS:n tasoitusmaali oli erittäin lähellä puolen tunnin kohdalla. Kämppi pääsi laukomaan maalin edustalle jääneestä irtopallosta, mutta Hongan onneksi pallo kolahti tolppaan ja siitä lähes maaliviivaa pitkin takaisin kentän puolelle ja Mannerin syliin.

Honka käytti seuraavan paikkansa tehokkaasti hyväkseen. Nana Yang antoi 39. minuutilla. kulmapotkun, Sandås palautti pallon boksista takaisin Yangille laitaan, jonka tarkka keskitys löysi maalinedustalta Jasmin Leppiojan. Hyökkääjä pääsi viimeistelemään vapaasti kauden kolmannen maalinsa ja Honka siirtyi 2-0 johtoon. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toinen jakso

Honka iski vaarallisesti pystyyn, kun oin kuusi minuuttia toista jaksoa oli pelattu. Aino Vuorisen laukaus kimposi kuitenkin HPS-puolustuksesta kulmapotkuksi.

50. minuutin pelin jälkeen sekä vieraiden Julia Haikonen, että kotijoukkueen Yang kokeilivat maalintekoa boksin ulkopuolelta, mutta kumpikaan kuti ei suuntautunut maalia kohti. Hieman myöhemmin myös Punsar laukoi kaukaa, mutta päin HPS-vahti Jessica Kiviahoa.

Honka piti pelin hallinnan vahvasti itsellään, eikä antanut HPS:lle mahdollisuuksia kunnon loppukiriin. Keltamustat saivat luotua muutamia hyviä paikkoja, kun mm. Aino Nurmi viritti kutinsa kohti maalia, mutta Kiviahon torjunnat pitivät lukemat ennallaan. Näin Espoossa myös päädyttiin Hongan 2-0 voittoon.

– Olen todella tyytyväinen peliin siinä mielessä, että olemme puhuneet paljon siitä, miten aiemmin tällä kaudella olemme ailahdelleet pelin sisällä liikaa. Tänään pystyimme hyvin tasapainoiseen suoritukseen läpi ottelun, synkkiä hetkiä ei tullut ja rytmitimme hyvin peliä pallon kanssa. Parannettavaa jää toki erityisesti siinä, että loimme aika paljon maalipaikkoja, joista meillä olisi ollut hyvät mahdollisuudet mennä suurempaankin johtoon. Niitä voisimme käyttää vielä paremmin. Toki olimme hieman onnekkaitakin, kun HPS pääsi laukomaan vaarallisesti tolppaan, päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä sanoi pelin jälkeen.

HPS oli vastustajana aikalailla odotetunlainen. Odotin heiltä ehkä vielä aggressiivisempaa prässipelaamista. Toki se oli varmasti myös meidän hyvyyttämme, pystyimme aika hyvin purkamaan heidän prässinsä, olimme maltillisia pallon kanssa, pystyimme kierrättämään palloa nopeasti ja löysimme hyvin keskikenttäpelaajamme, joiden kautta saimme käännettyä peliä puolelta toiselle. Se söi varmasti kaikkien kovinta terää HPS:n prässipelistä, Lappi-Seppälä jatkoi.

Honka nousi HPS-voitolla HJK:n ohi sarjan neljännelle sijalle. Se on myös viiden ottelun tappiottomassa putkessa, joista kolme on voittoja.

Olemme tottakai tyytyväisiä siitä, että olemme päässeet aika hyvin vaikeimpien jaksojen yli, ja viiden ottelun tappioton putki on asia, johon voi toki olla tyytyväinen. Toki täytyy muistaa, että meillä on nyt edessä sarja todella kovia otteluita, jossa kohtaamme miltei putkeen kaikki sarjan kärkijoukkueet. Vasta sen jälkeen voi oikeastaan sanoa, miten hyvin olemme tällä runkosarjan jälkimmäisellä puoliskolla onnistuneet. Toki nautimme tästä hetkestä, mutta emme tietenkään tyydy tähän. Haluamme koko ajan parempia ja saavuttaa parempia tuloksia, Lappi-Seppälä toteaa.

Hongan kausi jatkuu todellisella vierasputkella, sillä se pelaa seuraavat kolme otteluaan vieraissa. Joukkue matkaa ensi viikon lauantaina 31.7. Kuopioon KuPS:n vieraaksi, tiistaina 3.8. vastassa on PK-35, ja lauantaina 7.8 HJK!

Hongan avauskokoonpano:

#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#8 Aino Vuorinen
#9 Jasmin Leppioja (73′ Aino Nurmi)
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (46′ Eveliina Parikka)
#19 Rebecca Kindstedt (61′ Hanna Ruohomaa)
#23 Noora Juusela (73′ Suvi Kärkkäinen)
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang (89′ Venla Lindfors)

Vaihdossa: #31 Sonja Ferm, #39 Iida Värri

Back to top