Etsi tältä sivustolta

Hongalle vierastappio Kuopiossa

Julkaistu

Honka matkasi Pohjois-Savoon kohtaamaan yhden sarjan kovimmista joukkueista, kun vastaan tuli sarjakärki KuPS. Kotijoukkue onnistui maalinteossa kerran molemmilla jaksoilla, ja pisteet jäivät Kuopioon loppulukemin 2-0.

Avausjakso

KuPS tuli kotijoukkueena otteluun vahvasti ja otti pelin hallinnan itselleen. Ottelun avausmaali syntyi yhdeksännellä peliminuutilla, kun Lavdije Begolli pääsi karkaamaan Honka-puolustukselta ja viimeisteli varmasti kuopiolaiset 1-0 johtoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Gentajan Rochi keskitti matalana maalille ja Anni-Maija Kauppila pääsi kokeilemaan, mutta Sofia Manner oli pallon tiellä.

Jakson loppua kohden peli tasoittui ja myös Honka sai rakennettua hyökkäyksiä. Huippupaikat jäivät kuitenkin vähiin, eikä lisämaaleja avausjaksolla nähty. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen yhden maalin johtoasemassa.

Toinen jakso

Toista jaksoa oli pelattu kolmisen minuuttia, kun Aino Kröger pääsi nousemaan Hongan boksiin. Manner torjui laukauksen ja Honka-puolustus purki tilanteen kulmapotkuksi.

KuPS siirtyi kahden maalin johtoon 62. minuutilla. Rochi sai oikean jalkansa vapaaksi boksin kaarella, ja laukoi tarkasti pelivälineen alakulmaan.

Viisi minuuttia myöhemmin Kröger pääsi nokikkain Mannerin kanssa, mutta Honka-vahti torjui varmasti hyökkääjän yrityksen.

Honka sai takaa-ajoasemassa luotua muutamia puolittaisia tilanteita, mutta myös toisella jaksolla espoolaisten huippupaikat jäivät puuttumaan. Näin pisteet jäivät Kuopioon 2-0 lopputuloksella.

– Emme saaneet pelissä pitkiä pallonhallintajaksoja. Jokainen kuitenkin antoi kaikkensa ja taisteli loppuun asti. Häviö harmittaa aina, mutta käännämme tästä katseet kohti tulevaa peliä, Noora Juusela kommentoi.

2004 syntynyt pelaaja teki liigadebyyttinsä tultuaan vaihdosta kentälle Ilvestä vastaan heinäkuun alun vierasottelussa. Vastuuta on tullut, sillä Juusela on ollut jokaisessa sen jälkeen pelatussa kolmessa liigaottelussa avauskokoonpanossa.

Liigapelien lisäksi Juusela on iskenyt tällä kaudella Hongan BSM-joukkueessa viiteen otteluun viisi maalia ja pelannut yhden ottelun Ykköstä PKKU:n paidassa, jossa syntyi myös maali.

– On tuntunut hyvältä päästä liigajoukkueen mukaan ja saada vastuuta. Liigatasolla sekä tempo, että fyysisyys ovat huomattavasti BSM-sarjaa korkeammalla tasolla. Uskon, että liigassa pelaaminen on kehittänyt minua monipuolisesti, hän sanoo.

KuPS-ottelussa nähtiin kaksi uutta liigadebyyttiä, kun 2006 syntynyt Ida Heikkinen ja 2002 syntynyt Senja Salo pelasivat ensiminuuttinsa Kansallisessa Liigassa.

Hongan kausi jatkuu kahdella vierasottelulla lisää, kun se kohtaa tiistaina 3.8. kello 18.30 PK-35:den ja 7.8. HJK:n.

Kotikentälle Tapiolan urheilupuistoon palataan jälleen lauantaina 14.8. Silloin vieraaksi saapuu TiPS, ja ottelu käynnistyy 16.00! TiPS-ottelun jälkeen Honka jatkaa pelejään kotona. Perjantaina 20.8. vieraana on PK-35 Vantaa, 18.30 alkavassa ottelussa! Liput molempiin otteluihin pääset hankkimaan klikkaamalla tästä! Tervetuloa urheilupuistoon kannustamaan Honka voittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#9 Jasmin Leppioja
#13 Eveliina Parikka (71′ Ida Heikkinen)
#14 Wilma Spets (71′ Hanna Ruohomaa)
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (90′ Aino Nurmi)
#19 Rebecca Kindstedt (89′ Senja Salo)
#23 Noora Juusela (89′ Venla Lindfors)
#77 Milla Punsar

Vaihdossa: #24 Suvi Kärkkäinen, #31 Sonja Ferm (MV)

Back to top