Etsi tältä sivustolta

Honka ja HJK maalittomaan tasapeliin

Julkaistu

FC Honka ja HJK kohtasivat sateisessa Tapiolan urheilupuiston maanantai-illassa. Molemmilla joukkueilla oli tasaisessa ottelussa omat paikkansa, mutta lopulta molemmat maalit pysyivät koskemattomina ja pisteet jaettiin loppulukemin 0-0.

Avausjakso

Ottelun ensimmäinen vaarallinen tilanne syntyi Hongan päätyyn. Ria Karjalainen pääsi laukomaan, mutta Sofia Manner oli hereillä ja Hongan puolustus purki tilanteen.

Honka sai luotua Tiia Savolaisen antamasta kulmapotkusta 23. minuutilla hässäkän HJK-maalille, ja maalintekoa kokeilivat vuorollaan niin Katarina Naumanen, Milla Punsar, kuin Wilma Spetskin. Lopulta kuitenkin vieraiden puolustus selvitti tilanteen.

Hongan avausmaali oli lähellä puolen tunnin kohdalla. Savolainen nousi oikealta laidalta ja lähetti matalan keskityspallon maalille, mutta kukaan keltamustista ei aivan ehtinyt jatkamaan palloa maaliin saakka.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Savolainen laukoi hyvin boksin rajoilta, mutta HJK-vahti Annika Laihanen sai venytettyä kudin tielle.

Maaleja ei ensimmäisellä nelivitosella syntynyt, ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka suoritti toiselle jaksolla yhden vaihdon, kun Hanna Ruohomaa tuli Eveliina Parikan tilalle.

HJK pääsi jakson alkupuolella kokeilemaan maalintekoa kahdesta peräkkäisestä kulmapotkusta, mutta Honka piti maalinsa puhtaana.

63. minuutilla Savolainen lähetti jälleen matalaa keskitystä HJK-maalin edustalle. Punsar liukui palloon, mutta ei saanut ohjattua sit kohti maalia.

Ottelun kenties parhaat tilanteet nähtiin viimeisen kymmenen minuutin aikana. 81. minuutta oli kellossa, kun Katariina Kosola nousi Hongan boksiin, mutta laukaus pysähtyi sivuverkkoon.

Muutamaa minuuttia ennen ysikymppisen täyttymistä Karjalainen oli lähellä viedä kaukolaukauksellaan vierasjoukkueen johtoon. Hongan onneksi pallo meni kuitenkin hieman maalin ylitse.

Honka oli vielä lisäajalla lähellä iskeä voittomaalin. Ruohomaa puski Niia Salmisen kulmapotkusta, mutta HJK sai siivottua pallon lähes maaliviivalta.

Loppujen lopuksi maaleja ei Tapiolassa nähty, joten molemmat joukkueet saivat tyytyä yhteen pisteeseen.

– Peli oli tasainen vääntö, mutta kyllä yksi piste tuntuu pettymykseltä. Loimme vaarallisemmat tilanteet, mutta tällä kertaa se ei tuottanut tulosta. Kokosimme itsemme hyvin viime pelin tappion jälkeen ja pystyimme pelaamaan tänään korkealla tasolla. Erityisesti puolustuslinjamme onnistui loistavasti, eikä päästänyt Klubia vaarallisille paikoille, kommentoi 45 minuuttia viime kauden seuraansa vastaan pelannut Hanna Ruohomaa ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu jo lauantaina 22.5. Silloin joukkue matkustaa TiPS:n vieraaksi. Sen jälkeen edessä on vierasottelu PK-35 Vantaata vastaan. Seuraava kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa pelataan 6.6. ja vastassa on silloin Åland United.

– Otteluruuhka lähestyy loppuaan ja hyvä palautuminen nousee tällä hetkellä todella tärkeään osaan. Onneksi meillä on siinä valmennuksen apuna ravintovalmentaja Taina Avo. Tällä hetkellä latautumista tarvitaan myös henkisellä puolella, jotta keskittyminen tulevaan TiPS-peliin on taas sataprosenttista, Ruohomaa toteaa.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen (68′ Krista Hakala)
#8 Aino Vuorinen
#13 Eveliina Parikka (46′ Hanna Ruohomaa)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (68′ Niia Salminen)
#21 Katarina Naumanen
#77 Milla Punsar (89′ Jasmin Leppioja)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #31 Sonja Ferm (MV), #37 Senja Salo

Back to top