Etsi tältä sivustolta

Hongalle tasapelipiste jännittävien vaiheiden jälkeen

Julkaistu

Honka ja HJK kohtasivat toista kertaa tällä kaudella Töölön Bolt Arenalla. Kotijoukkue johti ottelua jo 2-0, mutta Honka taisteli loppuun saakka ja nousi lisäajalla tasapeliin lukemin 2-2.

Avausjakso

Kotijoukkue HJK aloitti ottelun hyvin. Helmi Raijas lähetti toisella peliminuutilla keskityksen maalille, Lotta Kalskeen pusku suuntautui kuitenkin yli maalin. Vartin kohdalla Jenna Topra laukoi vapaapotkusta pallon Honka-maalin tolppaan.

Ottelun avausmaali nähtiin 18. minuutilla. Pallonriiston jälkeen Elli-Noora Kainulainen syötti Sara Sievistölle, joka vei HJK:n 1-0 johtoon.

Honka pääsi kokeilemaan maalintekoa 35. minuutilla vastahyökkäyksestä. Annika Laihanen HJK-maalilla koppasi kuitenkin Ida Heikkisen laukauksen.

Tauolle mentiin kotijohdossa lukemin 1-0.

Toinen jakso

HJK lisäsi johtonsa 2-0:aan 52. minuutilla. Lotta Kalskeen keskityspallo tuli taka-alueelle Kainulaiselle, joka laukoi sen ohi Liisa Tuomen.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Honka oli lähellä kavennusosumaa. Laihanen venyi kuitenkin vielä Wilma Sjöholmin laukauksen tielle.

Honka nousi hienolla osumalla maalin päähän ottelun 67. minuutilla. Noora Hämäläinen avasi pitkällä syötöllä omasta boksista ja Elli Seiro karkasi HJK-puolustukselta läpiajoon. Hyökkääjä viimeisteli varmasti ja toi Hongan maalin päähän.

Heti kavennusmaalin jälkeen HJK oli palauttaa eron kahteen. Liisa Tuomi otti kuitenkin kaksi huipputorjuntaa Sievistön yrityksiin.

Honka taisteli urheasti loppuun saakka ja nousi vielä tasoihin ottelun kolmannella lisäaikaminuutilla. Hämäläinen antoi vapaapotkun keskialueelta. HJK purki ensimmäisen tilanteen, mutta suoraan Seirolle, joka lähetti keskityksen maalille. Korkeimmalle nousi Milla Punsar, joka puski paluuottelussaan Hongan tasoihin.

Tasoitusmaalin jälkeen Ilona Walta oli vielä viedä Hongan jopa voittoon, mutta pienestä kulmasta lähtenyt laukaus suuntautui hieman maalin ohitse. Pisteet jaettiin lopulta tasan 1-1 päätöslukemien ollessa 2-2.

Kokonaisuutena tämä oli korkeatasoinen ottelu molemmilta joukkueilta. Olemme hieman pettyneitä vain yhteen pisteeseen, mutta tärkeintä on että jatkoimme pelaamista omalle tyylillämme. Virheitä tulee, mutta olen todella tyytyväinen siihen, miten joukkue niihin reagoi. Se näyttää kuinka pitkälle olemme tulleet henkisesti. Rakastan sitä miten pelaamme, emmekä pelkää tehdä virheitä. Pelimme kehittyy viikko viikolta ja odotan innoissani kehityksen jatkumista seuraavissa otteluissa, Hongan päävalmentaja Omar Adlani sanoi ottelun jälkeen.

HJK aiheutti meille paljon ongelmia kun emme pystyneet paineistamaan heitä tarpeeksi. He hyökkäävät nopeasti ja laittavat paljon pelaajia boksiin. Meidän tuli olla siihen valmiita ja suurimman osan ottelusta pystyimme hoitamaan sen aika hyvin. Nyt suuntaamme kohti seuraavaa ottelua PKKU:ta vastaan. Harjoittelemme tulevalla viikolla kovaa, sillä edessä on maajoukkuetauko. Kiitos kaikille jotka tekivät tunnelmasta fantastisen, oli hienoa olla osa sitä!

Hongan avauskokoonpano:
#4 Daniela Sandås
#6 Ida Heikkinen
#8 Neela Antikainen (81′ Eela Oljemark)
#9 Elli Seiro
#12 Liisa Tuomi (MV)
#15 Ilona Walta
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick
#28 Eevi Sutela (72′ Saara Lappalainen)
#33 Wilma Sjöholm (72′ Ada Eronen)
#35 Armi Heikkilä (58′ Milla Punsar)
#42 Noora Hämäläinen (C)

Vaihdossa: #10 Jasmin Leppioja, #19 Nelli Miettinen, #23 Viivi Pietilä (MV)

Back to top