Etsi tältä sivustolta

Hongalle tärkeät kolme pistettä kotikentältä

Julkaistu

Honka ja Ilves kohtasivat toista kertaa tällä kaudella, tällä kertaa Tapiolan urheilupuiston helteisessä lauantai-illassa. Honka nappasi revanssin kauden ensimmäisen kohtaamisen tappiosta ja piti pisteet kotona luvuin 2-1.

Avausjakso

Honka sai otteluun vahvan alun ja painettua peliä kohti Ilveksen maalia. Jo kuudennella minuutilla avausmaali oli lähellä, kun Eevi Sutela pyssytti kulmapotkun jälkitilanteesta pallon ylärimaan.

Avausmaalia ei kuitenkaan tarvinnut odottaa enempä kuin noin seitsemän minuuttia lisää. Kolmannellatoista minuutilla Aino Vuorinen antoi Ilves-vahti Nelli Hautamäelle hyvän paineen ja pallo tuli Wilma Sjöholmille, joka laukoi sen Ilves-verkkoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Ilves hyökkäsi vaarallisesti vastaan. Elli Mäkipelkolan laukaus karkasi kuitekin yli Honka-maalin.

Matilda Kuusniemi Fishwick ei ollut kaukana avata kauden maalitiliään ja viedä Honkaa 2-0 johtoon ottelun 27. minuutilla. Kulmapotkusta pallo tuli keskikenttäpelaajan vasemmalle jalalle, mutta laukaus kiersi ohi maalin.

Ilves tuli tasoihin vielä avausjakson lisäajalla. Mäkipelkola nousi oikealta laidalta ja keskitti takatolpalle, josta Anna Olmala pääsi nostamaan pallon maalin kattoon. 1-1 lukemissa siirryttiin tauolle.

Toinen jakso

Honka pääsi juhlimaan illan toista osumaansa 67. minuutilla ja se olikin upeaa katseltavaa. Rakentelun jälkeen Kuusniemi Fishwick lähetti keskiympyrästä pitkällä syötöllä pallon oikeaan laitaan Elli Seirolle, joka keskitys löysi maalille nousseen Ilona Wallan pään ja laitahyökkääjä puski jo kauden osumansa numero kuusi. Honka 2-1 johtoon.

Liisa Tuomi oli Hongan maalilla jälleen vakuuttava. 82. minuutilla Mäkipelkola laukoi nopean hyökkäyksen päätteeksi boksin rajoilta, mutta Tuomi venytti huipputorjuntaan ja piti lukemat muuttumattomina.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, joten Honka nappasi tärkeät kolme pistettä 2-1 voiton myötä.

Ansaittu voitto joukkueelle. Pystyimme kontrolloimaan peliä ja rakentelemaan hyökkäyksiä paljon paremmin kuin ensimmäisessä Ilves-kohtaamisessamme. Kunnia Ilvekselle siitä, että he ovat erittäin vaikea ja kovaa töitä tekevä vastustaja. Halusimme näyttää voittajamentaliteettia ja taisteluhenkeä, joita olemme tottuneet tältä joukkueelta näkemään. Se ei ollut helppoa sään takia, mutta mahtava taustaryhmämme ja fysiomme antoivat toiminnallaan pelaajille kaiken mahdollisen hyödyn ja sillä oli todellakin merkitystä, kommentoi päävalmentaja Omar Adlani.

Loimme laadukkaita maalipaikkoja ja asenteemme puolustamiseen oli tänään korkealla. Voimme olla tyytyväisiä siihen, miten pelasimme ja saimme myös hyvän tuloksen. Nyt suuntaamme keskittymisemme Suomen Cupin otteluun. Edessä on haastava peli hyvää Hongan U18 Akatemiaa vastaan, joten meidän tulee valmistautua asianmukaisesti jos haluamme seuraavalle kierrokselle, hän summasi.

Hongan pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat sunnuntaina 7.7. vierasottelulla HJK:ta vastaan. Ottelu käynnistyy Bolt Arenalla klo 14.00. Suomen Cupissa Honka kohtaa seuraavaksi neljännesvälierissä oman seuran U18 Akatemian. Tiedotamme ottelun aikataulusta ja muista järjestelyistä tarkemmin pian.

Hongan avauskokoonpano:
#4 Daniela Sandås
#6 Ida Heikkinen
#9 Elli Seiro
#12 Liisa Tuomi (MV)
#15 Ilona Walta
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick (90+2′ Armi Heikkilä)
#20 Inka Kaivola
#28 Eevi Sutela (62′ Saara Lappalainen)
#33 Wilma Sjöholm (90+2′ Jasmin Leppioja)
#42 Noora Hämäläinen
#88 Aino Vuorinen

Vaihdossa: #5 Sanra Pulliainen, #8 Neela Antikainen, #23 Viivi Pietilä, #44 Eela Oljemark

Back to top