Etsi tältä sivustolta

Honka jäi pisteittä kauden avausottelusta

Julkaistu

Honka matkasi Tampereelle uudelle Tammelan stadionille avaamaan kautensa 2024 Kansallisessa Liigassa. Kotijoukkue Ilves oli kuitenkin tällä kertaa askeleen edellä ja avauspisteet jäivät hakematta.

Avausjakso

Ilves oli lähellä avata maalinteon puolentoista minuutin jälkeen. Noora Hämäläinen ja Daniela Sandås puolustivat kuitenkin uhrautuvasti ja lukemat pysyivät muuttumattomina.

Honka loi ensimmäisen paikkansa yhdeksännellä peliminuutilla. Jasmin Leppiojan laukaus suuntautui kohti alakulmaa, mutta Nelli Hautamäki torjui.

Ilves avasi maalinteon parinkymmenen minuutin kohdalla. Nelly Lehtilän kaukolaukaus upposi Honka-maalin yläkulmaan. Viitisen minuuttia myöhemmin Amelia Luotonen laukoi, mutta Liisa Tuomi venytti kätensä pallon tielle.

Tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Toinen nelivitonen sai Hongan kannalta huonon alun, kun Ilves onnistui siirtymään kahden maalin johtoon.

50. minuutilla Neela Antikainen laukoi kaukaa, pallo kolahti Ilves-maalin ylärimaan. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Anna Olmala kolautti puolestaan laukauksella ylärimaa toisessa päässä.

Ilves lisäsi johtonsa kolmeen 76. minuutilla. Anela Ljesnaninin laukaus otti kimmokeen Honka-puolustuksesta ja upposi verkkoon.

Honka kavensi vielä lisäajan toisella minuutilla. Ida Heikkinen sai pallon keskialueella, nousi muutaman metrin ja laukoi komeasti alakulmaan. Enempää osumia ei nähty, joten ottelun loppulukemiksi kirjattiin Ilves 3-1 FC Honka.

Tämä ei ollut parhaimpia esityksiämme. Tulos on pettymys ja meidän tulee olla parempia jokaisella pelin osa-alueella voittaaksemme. Kauden ensimmäinen peli on nyt takana ja keskitymme seuraavaan otteluun. Näimme välähdyksiä siitä, mihin pystymme jos kontrolloimme peliä, emmekä menetä palloa helposti. Tämä on prosessi ja uskon että tästä tuloksesta huolimatta olemme oikealla tiellä, sanoi päävalmentaja Omar Adlani ottelun jälkeen.

Tämä ryhmä on täynnä fiksuja pelaajia, jotka ymmärtävät mitä tulee tehdä, jotta saavutamme tavoitteemme. Minulla on täysi luotto siihen, että nousemme tästä. Kausi on pitkä ja edessä on paljon töitä. Odotan töihin palaamista maanantaina, hän jatkoi.

Honka-hyökkääjä Jelena Todoshchenko pelasi ottelussa ensiminuuttinsa Kansallisessa Liigassa. Ida Heikkinen ja Jasmin Leppioja palasivat liigakentille pitkien loukkaantumisten jälkeen. Heikkinen onnistui myös maalinteossa.

Onnittelut “Todolle” debyytistä ja Jasminille ja Idalle siitä, miten he tekivät töitä palatakseen pitkän loukkaantumisen jälkeen taas kentälle, Adlani totesi.

Hongalla on seuraavaksi edessä kotiavaus, kun se kohtaa HJK:n Tapiolan urheilupuiston TN1:llä lauantaina 20.4. klo 16.00. Nappaa liput tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#4 Daniela Sandås
#8 Neela Antikainen (64′ Aura Nyholm)
#9 Elli Seiro (64′ Jelena Todoshchenko)
#10 Jasmin Leppioja (55′ Matilda Kuusniemi Fishwick)
#12 Liisa Tuomi (MV)
#15 Ilona Walta
#20 Inka Kaivola
#28 Eevi Sutela
#33 Wilma Sjöholm (64′ Eela Oljemark)
#35 Armi Heikkilä (82′ Ida Heikkinen)
#42 Noora Hämäläinen

Vaihdossa: #5 Sanra Pulliainen, #23 Viivi Pietilä (MV)

Back to top