Etsi tältä sivustolta

Honka selvään voittoon Myyrmäessä

Julkaistu

Honka matkasi naapurikaupunki Vantaalle kohtaamaan sarjataulukossa yhden sijan alempana olleen PK-35 Vantaan. Ottelu oli suht tasainen, mutta Honka puolusti erittäin vahvasti ja käytti maalipaikkansa todella tehokkasti. Näin ollen upealla 3-0 voitolla pisteet Espooseen.

Avausjakso

Kotijoukkue PK-35 Vantaa aloitti vahvasti. Kaksi ja puoli minuuttia oli pelattu, kun Reetta Suomela pelasi boskiin Elina Mankille. Sofia Manner torjui kuitenkin Mankin yrityksen ja paluupallosta lähteneen Suomelan laukauksen blokkasi Saara Lappalainen.

Hongan ensimmäinen maalipaikka nähtiin vartin kohdalla. Eevi Sutela syötti Elli Seiron puolittain läpi, mutta Irea Virtanen Espejo torjui Honka-hyökkääjän yrityksen.

Viisi minuuttia myöhemmin Honka kuitenkin avasi maalihanat. Sutela katkoi syötön keskialueella ja lähetti pallon eteenpäin Seirolle. Seiro levitti vasemmalle Wilma Sjöholmille, joka pelasi boksin rajalle nousseelle Sutelalle. Keskikenttäpelaajan tarkka laukaus upposi tolppaa hipoen maaliin ja Honka siirtyi 1-0 vierasjohtoon.

Muutama minuutti Hongan johtomaalin jälkeen kotijoukkue sai hyvän paikan, mutta Manner venytti huipputorjuntaan ja torjui Liina Tervon yläkulmaa kohti suuntautuneen laukauksen.

Viitisen minuuttia ennen taukoa maali oli lähellä molemmissa päissä. Ilona Walta kolautti ensin ylärimaa ja vastahyökkäyksestä kokeili Sjöholm jonka laukauksen Pk-puolustus blokkasi kulmapotkuksi.

Tauolle siirryttiin Hongan maalin vierasjohdossa.

Toinen jakso

Honka lisäsi johtonsa kahteen 65. minuutilla. Manner avasi pitkällä pallon Seirolle, joka syötti nousun tehneelle Eela Oljemarkille. Oljemark laukoi komean kudin verkkoon ja uran ensimmäisellä liigamaalilla Honka siirtyi kaksi maalia edelle.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Honka iski uudelleen. Eevi Sutela nosti vapaapotkusta millintarkan syötön boksiin ja Wilma Sjöholm ohajsi sen ensimmäisellä kosketuksella PK-verkkoon. Sjöholmille kauden yhdeksäs maali ja Honka 3-0 johtoon.

Ottelun loppuhetkillä nähtiin vielä pari paikkaa, mutta Manner ja Honka-puolustus pitivät maalinsa puhtaana. Keltamustille kirjattiin näin kolme pistettä ja kauden peräti yhdeksäs nollapeli.

Honka varmisti voitolla paikan vähintään neljän joukossa, mutta taisto mitaleista jatkuu kiivaana. Keltamustat ovat yhden pisteen perässä kolmantena olevaa Åland Unitedia ja neljä pistettä kakkossijaa hallussaan pitävää HJK:ta, kun jäljellä on kolme ottelua per joukkue.

Ensimmäinen jakso oli todella tasainen ja tiukka, mutta aloimme hallitsemaan peliä koko ajan enemmän ja enemmän, jonka myötä saimme kolme maalia, Eela Oljemark summasi.

Oljemarkin liigauran avausmaali syntyi jo kolmannessa liigaottelussa.

Olin itsekin ihan ihmeissäni maalin jälkeen, mutta tottakai se tuntui todella hyvältä. Oli kiva olo, kun kaikki olivat myös puolestani niin aidosti iloisia.

Oljemark on pelannut tällä kaudella pääosin BSM-sarjaa.

Liigassa on toki vaativuustaso korkeampi, mikä on hyvä asia. Samanlaista yhteishenkeä ja tsemppiä en ole ennen nähnyt, kun mitä tässä joukkueessa on!, hän päätti.

Ottelun alku oli meille vaikea, emmekä löytäneet oikeanlaista prässiä. Tiesimme, kuinka hyvä PK-35 Vantaa on pallon kanssa ja tänään he näyttivät sen. Meidän piti muuttaa prässiämme kilapillaksemme tässä pelissä ja pelaajat reagoivat upeasti. Näytimme kuinka hyviä olemme vastahyökkäyksissä ja pystymme luomaan hyviä maalipaikkoja. Puolustuspäähän kaikki tekivät paljon töitä. Hyökkääjämme juoksivat jatkuvasti ja laittoivat painetta, keskikenttämme ja puolustajamme laittoivat kroppansa likoon pitääkseen maalimme puhtaana ja tietenkin Manner näytti jälleen, miksi hän on tämän maan paras maalivahti, päävalmentaja Omar Adlani totesi.

Treeniviikko oli erikoinen. Monet pelaajat olivat sairaana ja osan täytyi jäädä tänään pois. Oljemark ja Arimo tulivat mukaan B-junioreista ja he hoitivat hommansa. Eela teki lisäksi kauniilla maalilla liigauran ensimmäisensä.

Kaiken kaikkiaan näytimme tässä pelissä valtavasti henkistä vahvuutta ja yhteispeliä. Jokainen peli tulee olemaan edellistä haastavampi ja nämä pelaajat ovat ehdottomasti valmiita haasteeseen. Olen heistä todella ylpeä!, Adlani päätti.

Hongan kausi jatkuu maajoukkuetauon jälkeen kotinurmella Tapiolan urheilupuistossa perjantaina 29.9. klo 19.00 kun vastassa on HPS! Sen jälkeen pelataan kauden viimeinen kotiottelu, kun KuPS saapuu vieraaksi lauantaina 7.10. klo 16.00.. Nappaa liput kauden kahteen viimeiseen kotitotteluun tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen (46′ Aino Nurmi)
#8 Iida Kainulainen
#9 Elli Seiro
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick
#22 Annika Idman
#28 Eevi Sutela (86′ Ada Eronen)
#33 Wilma Sjöholm
#44 Eela Oljemark (78′ Sara Arimo)

Vaihdossa: #23 Noora Juusela, #29 Viivi Pietilä (MV)

Back to top