Etsi tältä sivustolta

Honka avasi mestaruussarjan voitolla

Julkaistu

Honka matkasi Kansallisen Liigan mestaruussarjan avausotteluunsa Ahvenanmaalle kohtaamaan Åland Unitedin. Wiklöf Holding Arenalla nähtiin tapahtumarikas kamppailu, mutta Honka taisteli lopulta itselleen kolme pistettä 2-1 lukemin.

Avausjakso

Honka avasi maalinteon kuudennella peliminuutilla. Ada Eronen pelasi boksin rajoille Eevi Sutelalle, jonka laukaus kimposi boksiin Saara Lappalaiselle. Lappalainen pudotti pallon Elli Seirolle, joka viimeisteli upeasti aivan yläkulmaan.

Hongan avausmaalin jälkeen kotijoukkue sai painettua enemmän peliä kohti Hongan päätyä, mutta myös espoolaiset saivat luotua omat paikkansa. 25. minuutilla Venla Lamberg esitteli laukaustaan kaukaa, mutta Jessica Kiviaho sai vielä kätensä pallon tielle.

Puolen tunnin kohdalla Olivia Ulenius laukoi bosksin ulkopuolelta, mutta Sofia Manner torjui ja Noora Hämäläinen siivosi paluupallon pois maalinedustalta.

Kotijoukkue nousi tasoihin 37. minuutilla. Aada Törrönen riisti pallon Honka-puolustukselta ja laukoi sen verkkoon.

Honka nappasi kuitenkin johdon takaisin itselleen ennen taukoa. Seiro katkoi ÅU-vahti Jessica Kiviahon syötön ja pelasi Wilma Sjöholmille, joka sijoitti varmasti taukolukemiksi 2-1.

Toinen jakso

Toista nelivitosta oli pelattu kymmenisen minuuttia, kun Anna Nurmi oli lähellä tasoittaa. Puolustajan laukaus otti kimmokkeen Honka-pelaajista, mutta Manner sai vielä tolpan avustuksella pidettyä pallon poissa verkosta.

Viisi minuuttia myöhemmin ja maalipuut kolisivat myös toisessa päässä. Sjöholm viritti kaukolaukauksensa, mutta ylärima pelasti kotijoukkueen.

2-2 tasoitusmaali oli lähimpänä 72. minuutilla. Sanni Ojanen jatkoi vapaapotkun maalin eteen ja Jacqueline Hand liukui palloon, mutta Manner venytti huippupelastukseen.

Åland United painoi loppuhetkillä palloa Hongan päätyyn, mutta uhrautuva puolustus piti maalin varjeltuna. Näin Honka otti 2-1 voiton ja kolme pistettä mukaansa Espooseen.

Ottelu oli todella kova fyysisesti. Pystyimme kuitenkin ajoittain hyvään pallonhallintaan ja sillä hallitsemaan pelinkulkua. Suureen rooliin nousi myös onnistunut puolustuspään pelaamisemme. Pystyimme myös pitämään hyvän fiiliksen läpi ottelun, mikä auttoi nousemaan voittoon Ålandin tasoituksesta huolimatta. Tämä ottelu voitettiin joukkueena, kommentoi Saara Lappalainen ottelun jälkeen.

Voiton myötä Honka nappasi täydet pisteet tämän kauden jokaisesta ottelustaan Åland Unitedia vastaan. Joukkue on myös muuten hyvässä vireessä, sillä se on voittanut viimeisestä seitsemästä ottelustaan kuusi.

Honka jatkaa sarjan neljännellä sijalla. Ero ylöspäin kuitenkin kaventui, sillä pronssisijalla oleva Åland United on nyt kolme pistettä edellä. Toisena olevaan HJK:hon eroa on neljä pistettä.

Hongan osalta mestaruussarja jatkuu ensi viikon sunnuntaina 17.9. Myyrmäessä PK-35 Vantaan vieraana klo 18.30.

PK-35 Vantaa on ollut meille aina haastava vastus, emmekä ole niissä otteluissa vielä olleet parhaimmillamme. Tänään näytimme kuitenkin jälleen mihin pystymme ja otamme tämän ottelun hyvän energian mukaan ensi viikon treeneihin. Hyvä treeniviikko on siten kiva päättää otteluun, josta ei kelpaa kuin täysi pistepotti, Lappalainen sanoo.

Kotikentällä Tapiolan urheilupuistossa keltamustat pelaavat vielä kaksi ottelua. 29.9. vastassa on HPS ja 7.10. KuPS. Liput otteluihin tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner {MV)
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#9 Elli Seiro (90+3′ Aino Nurmi)
#13 Ada Eronen (67′ Eela Oljemark)
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick
#22 Annika Idman
#28 Eevi Sutela (C)
#33 Wilma Sjöholm
#34 Venla Lamberg
#42 Noora Hämäläinen

Vaihdossa: #12 Sara Arimo, #34 Ella-Maria Ervasti (MV)

Back to top