Etsi tältä sivustolta

Iida Laine siirtyy Puskas Akademiaan Unkariin

Julkaistu

Puolustaja Iida Laineen ura jatkuu Unkarissa, kun hän siirtyy Puskas Akademian riveihin. 21-vuotias Laine pelasi Hongassa jo juniorina, josta hän siirtyi HFA Märskyyn kausille 2019 ja 2020. Kausilla 2021 ja 2022 Laine oli HPS:n sopimuspelaaja, mutta ikävä loukkaantuminen piti hänet sivussa kentiltä lähes koko kauden 2021. Kaudella 2022 Laine pelasi Ykkösessä EBK:n riveissä kaksikymmentäkaksi sarjaottelua ja palasi Honkaan tälle kaudelle. Keltamustassa paidassa tilille kertyi tällä kaudella kaksi Suomen Cupin ottelua, jonka lisäksi vastuuta on tullut kuudessa Kakkosen ottelussa EPS:n riveissä.

Honka on tarjonnut minulle hyvän treeniympäristön. Joukkuekaverit Hongassa ovat olleet ihan huippuja ja joukkueessa on ollut hyvä meininki. Minulle tuli mahdollisuus lähteä Unkariin pelaamaan ja odotan innolla kokemusta ulkomailla pelaamisesta. Koen, että kansainvälinen ympäristö tarjoaa minulle uuden mahdollisuuden kehittyä pelaajan. Kiitos kaikille kuluneesta kaudesta ja tsemppiä loppukauteen, Laine kommentoi.

Tämä on hyvä askel Iidan uralla ja olemme iloisia, että hän sai tämän siirron. Hän pystyy Unkarissa keskittymään vain pelaamiseen. Meillä on ollut vahva kausi puolustuspäässä, joten puolustuslinjan paikoista on ollut kova kilpailu. Iida on käsitellyt vaikean tilanteen esimerkillisesti, ollut hyvä joukkuekaveri ja pitänyt kovan työmoraalin jokaisissa harjoituksissa. Se osoittaa hienoa henkistä vahvuutta ja omistautumista, jota harvoin näkee. Siksi olen iloinen, että hän saa ottaa seuraavan askeleen, päävalmentaja Omar Adani sanoo.

Back to top