Etsi tältä sivustolta

Hongalle tappio Tapiolan lauantai-illassa

Julkaistu

Honka ja TPS kohtasivat Tapiolan urheilupuiston lauantai-illassa. Yleisö todisti tasaista kamppailua jossa Honka oli hallitsevampi, mutta huippupaikat jäivät vähiin ja vieraiden aikainen maali vei pisteet Turkuun.

TPS apinoi ottelun alussa vahvasti. Neljännellä minuutilla Viivi Ollonqvist laukoi vaarallisesti, mutta Sofia Manner torjui hyvin. TPS siirtyi kuitenkin johtoon kolmisen minuuttia myöhemmin. Laura Linnala sai jalkansa vapaaksi boksissa ja laukoi pallon verkkoon.

Honka rakenteli juuri kymmenen peliminuutin täyttyessä hyvillä syötöillä laukaisupaikan Iida Kainulaiselle, mutta Inkeri Niemi torjui etukulmaa kohti suuntautuneen yrityksen. Kymmenen minuuttia myöhemmin Noora Juusela riisti pallon TPS-puolustukselta oksin rajoilla, mutta Niemi koppasi tämänkin laukauksen.

Kun Eevi Sutelan ja Wilma Sjöholmin laukaukset menivät ohi maalin, lähdettiin tauolle vieraiden maalin etumatkalta.

Toinen jakso

Honka haki toisella nelivitosella aktiivisesti tasoitusosumaa. Viiden minuutin pelin jälkeen Sanra Pulliainen laukoi vasurillaan kaukaa, Niemi laittoi kätensä tielle ja peliä jatkettiin Hongan kulmapotkulla.

Honka hallitsi enemmän pelin kulkua, mutta myös TPS:llä oli muutamat omat paikkansa. Silja Jaatinen pääsi laukomaan boksista vasurillaan, mutta yli maalin.

Hieman ennen tunnin täyttymistä Saara Lappalainen pääsi puskemaan, mutta ei saanut suunnattua yritystä kohti maalia.

Honka kokeili tasoitusmaalin tekoa lukuisilla laukauksilla. Lähimpänä kävi muutama minuutti ennen täyttä aikaa Sjöholm, mutta sekin yritys meni hieman maalin ohitse. Näin ollen pisteet matkasivat Turkuun.

– Tämä ei ollut paras esityksemme, mutta on normaalia, että näitä tulee kauden aikana. Pelaajat ovat tottakai pettyneitä, sillä heh asettavat itselleen kovat standardit. Urheilun kauneus piilee kuitenkin siinä, että joskus ei ole sinun päiväsi ja vastustajalla on parempi päivä. Joskus sitten taas toisinpäin. Meillä oli tarpeeksi mahdollisuuksia ja hallinta pallosta luodaksemme maalipaikkoja. Hyvä uutinen on se, että saamme yrittää uudelleen jo ensi viikolla. Meillä on nyt edessämme normaali treeniviikko, joten voimme analysoida ottelun ja valmistautua seuraavaan, päävalmentaja Omar Adlani totesi ottelun jälkeen.

Meillä on ollut hyvät pari viikkoa, olen ylpeä siitä miten pelaajamme ovat pelanneet ja harjoitelleet. Haluamme rakentaa voittavaa kulttuuria, joten on hyvä nähdä joukkueen pettymys kun pelaamme tasan tai häviämme. Uskon, että tämän tappion jälkeen pelaajamme tulevat yhdessä vahvempana taas seuraavaan otteluun, hän jatkoi.

Honka kohtaa seuraavaksi HPS:n vieraissa ensi viikon lauantaina 19.8. klo 17.00 vieraskentällä Paloheinässä. Runkosarjan viimeinen ottelu puolestaan on edessä kotona Tapiolan urheilupuistossa sitä seuraavana lauantaina 26.8. klo 15.00 Åland Unitedia vastaan.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sanås
#5 Sanra Pulliainen
#7 Saara Lappalainen (68′ Jackie Altschuld)
#8 Iida Kainulainen (63′ Annika Idman)
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick
#23 Noora Juusela
#28 Eevi Sutela
#33 Wilma Sjöholm
#34 Venla Lamberg (77′ Ada Eronen)
#42 Noora Hämäläinen

Vaihdossa: #70 Veera Tammi (MV)

Back to top