Etsi tältä sivustolta

Hongalle makea voitto Tampereella

Julkaistu

Honka matkasi torstai-illan vierasotteluun Tampereelle, jossa vastaan asettui kotijoukkue Ilves. Honka pelasi erittäin vahvan avausjakson ja Wilma Sjöholmin kaksi maalia veivät keltamustat kahden maalin johdossa tauolle. Toisella jaksolla ei maaleja nähty, mutta Honka nappasi varmasti pisteet mukaansa.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun heti vahvasti ja hallitsi pelin kulkua. Avausmaali nähtiin kahdennellatoista peliminuutilla, kun ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa liigatasolla ollut Iida Kainulainen katkoi Ilveksen pelinavaamisen kahdesti. Toisella kertaa pallo tuli boksiin Elli Seirolle, joka tarjoili vielä viereen Wilma Sjöholmille ja tämä viimeisteli varmasti pallon alakulmaan ja Hongan johtoon.

Kainulainen katkoo, Seiro tarjoilee ja Sjöholm maalaa, 1-0!

Honka jatkoi maalinsa jälkeen vahvoja otteita ja kävi lähellä toista osumaan muutamaan otteeseen. Lähimpänä käytiin 36. minuutilla, kun Venla Lambergin puskun pelasti vain Inari Salon purku maaliviivalta. Kauaa ei tarvinnut Hongan kuitenkaan toista osumaa odottaa. Ilves-puolustuksen purkupallo tuli Sjöholmille, joka viritti upean kaukolaukauksen yläkulmaan ja Hongan kaksi maalia edelle.

Wilma Sjöholm tykittää Hongan 2-0 johtoon!

Hongan kahden maalin etumatkalla mentiin myös tauon viettoon.

Toinen jakso

Toinen nelivitonen oli ensimmäistä tasaisempi. 53. minuutilla Armi Heikkilä vapautti Aino Rasisen syötöllään puolittaiseen läpiajoon, mutta Sofia Manner Honka-maalilla torjui hyökkääjän yrityksen.

Hongan kolmas maali oli syntyä 59. minuutilla. Eevi Sutela lähetti Seiron karkuun, mutta laukaus epäonnistui ja Ilves-vahti Meri Hämäläinen hoiti loput.

Sjöholm haki hattutempun täyttämistä 73. minuutilla boksin rajoilta lähteneellä laukauksella, mutta hieman yli maalin.

Molemmat joukkueet saivat ottelun loppuhetkillä muutamia paikkoja, mutta lisämaaleja ei nähty. Näin Honka otti ehjällä esityksellä täyden pistepotin mukaansa Espooseen. Samalla keltamustat varmistivat paikkansa ylemmässä loppusarjassa ja nousivat kolmen pisteen päähän pronssisijasta.

– Pelissä nähtiin vahvaa kaksinkamppailua. Pystyimme ensimmäisellä puoliajalla rakentamaan peliä hyvin ja luomaan ne voittoon tarvittavat maalipaikat. Puolustimme myös hyvin omalla puoliskolla ja teimme vastustajan rakentelun vaikeaksi, Wilma Sjöholm totesi ottelun jälkeen.

Sjöholm kertasi myös kahta osumaansa.

Tuntui hyvältä tehdä kaksi maalia tänään. Ensimmäinen tuli koko joukkueen hyvästä prässistä ja pääsin sijoittamaan pallon maaliin. Toisessa sain tilaa laukoa kauempaa ja kannatti kokeilla.

Hongan kausi jatkuu jo tämän viikon lauantaina 12.8., kun Tapiolan urheilupuiston kotinurmella vastassa on TPS! Ottelu käynnistyy kello 18.00! Nappaa lippusi tästä ja saavu paikalle kannustamaan keltamustat voittoon!

Nyt suuntaamme katseet kohti seuraavaa peliä. Tärkeät pisteet on jaossa taas lauantaina. Lähdemme voittamaan jokaista peliä, jotta saavutamme kauden tavoitteemme, Sjöholm summasi.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#5 Sanra Pulliainen
#8 Iida Kainulainen (73′ Annika Idman)
#9 Elli Seiro (66′ Saara Lappalainen)
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick
#23 Noora Juusela
#28 Eevi Sutela (C)
#33 Wilma Sjöholm (82′ Ada Eronen)
#34 Venla Lamberg
#42 Noora Hämäläinen

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #16 Iida Laine, #30 Jackie Altschuld, #70 Veera Tammi (MV)

Back to top