Etsi tältä sivustolta

Honka taisteli, mutta jäi pisteittä

Julkaistu

Honka ja HJK kohtasivat Tapiolan urheilupuiston helteisessä kesäillassa. Nurmella nähtiin tasainen taisto, jossa maalit teki kuitenkin vierasjoukkue HJK ja näin pisteet matkasivat Helsinkiin.

Avausjakso

Ottelu alkoi Hongan kannalta vaikeimmalla mahdollisella tavalla, kun Lotta Kalske pääsi siirtämään HJK:n johtoon toisella peliminuutilla.

14. minuutilla Kalske sai paikan jo toiseen maaliinsa, mutta laukoi boksista yli maalin.

Hongan tasoitusmaali oli lähellä hieman ennen puolen tunnin täyttymistä. Eevi Sutela nosti Elli Seiron nokikkain HJK-vahti Annika Laihasen kanssa, mutta Laihanen sai kätensä Seiron yrityksen tielle.

HJK onnistui tuplaamaan johtonsa vielä noin minuutti ennen taukoa. Tuuli Enkkilän laukauksen Sofia Manner torjui, mutta paluupalloon ensimmäisenä ehtinyt Peppi Kontturi laukoi vieraat kaksi maalia edelle.

Toinen jakso

HJK sai rangaistuspotkun toisen jakson ensimmäisellä vitosella, mutta Lotta Lindströmin yritys karkasi yli maalin.

Honka sai ottelun loppupuolella muutaman paikan HJK-maalille. 79. minuutilla Nana Yang keskitti, mutta Laihanen poimi Ada Erosen yrityksen. Viitisen minuuttia myöhemmin Seiron laukaus suuntautui kohti alakulmaa, mutta Laihanen venytti siihenkin vielä kätensä tielle.

Lopulta lopputulokseksi kirjattiin FC Honka 0-2 HJK. Honka jatkaa tuloksen myötä Kansallisessa Liigassa neljäntenä. Se kohtaa seuraavaksi Suomen Cupin neljännellä kierroksella JäPS:n Järvenpäässä keskiviikkona 21.6. klo 19.00.

Peli ei tänään mennyt kuten olisimme halunneet. Emme pelanneet omalla tasollamme ja HJK ansaitsi voiton. Tämä oli hyvä herätys kaikille, meidän tulee pitää kova taso kaikessa mitä teemme, tässä sarjassa ei ole helppoja pelejä. Emme jää tähän kuitenkaan kiinni liian pitkäksi aikaa, kausi on pitkä ja edessä on vielä lukuisia otteluita. Olemme nähneet että mikä tahansa joukkue voi voittaa kenet tahansa, joten meidän täytyy pitää taistelutahto seuraavaan peliin. Olen ylpeä siitä, että pelaajat painostivat loppuun saakka. Meillä ei ole ollut tällä kaudella paljon huonoja hetkiä, joten haluan nähdä miten vastaamme tähän. Käännämme katseemme kohti Suomen Cupin peliä keskiviikkona. Se on meille hyvä mahdollisuus mennä nopeasti tästä eteenpäin, päävalmentaja Omar Adlani kommentoi.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#9 Elli Seiro
#15 Inka Kaivola
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick (64′ Sanra Pulliainen)
#19 Dakota Chan (46′ Saara Lappalainen)
#23 Noora Juusela
#28 Eevi Sutela (75′ Ada Eronen)
#30 Jackie Altschuld (46′ Annika Idman)
#42 Noora Hämäläinen (64′ Venla Lamberg)
#88 Nana Yang

Back to top