Etsi tältä sivustolta

Honka ja PK-35 maalittomaan tasapeliin

Julkaistu

Honka kohtasi kauden toisessa kotiottelussaan Tapiolan urheilupuistossa PK-35:den. Hongalla oli ottelussa enemmän hallintaa ja maalipaikkoja, mutta kumpikaan joukkue ei maalinteossa onnistunut ja pisteet jaettiin tasan 0-0 lukemien myötä.

Avausjakso

Honka sai ensimmäisen hyvän paikkansa ottelun kuudennella peliminuutilla. PK-vahti Tanja Kotoaro sai Jackie Altschuldin lähettämään kulmapotkuun kätensä väliin, mutta peliväline putosi Daniela Sandåsin ulottuville. Vierasjoukkueen puolustus sai kuitenkin purettua tilanteen eikä Sandås saanut lauottua kohti maalia.

12. minuutilla Honka rakensi hyvän hyökkäyksen. Ida Heikkinen lähetit matalan pallon maalille, mutta Honka-hyökkääjät eivät aivan siihen yltäneet. Hetkeä myöhemmin Honka katkoi PK-35:den pelinrakentelun ja Ada Erosen syötöstä Eevi Sutela pääsi laukomaan boksin rajoilta. Kotoaro torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Eronen riisti kovalla prässillä pallon PK-puolustukselta boksissa 18. minuutilla. Lopulta punavalkoiset saivat kuitenkin tilanteen juuri ja juuri selvitettyä.

Maaleja ei avausnelivitosella nähty ja tauolle mentiin lukemissa 0-0.

Toinen jakso

Sutela pääsi taas kokeilemaan hyvää laukaustaan noin tunnin kohdalla. Kuti meni kuitenkin vähän ohi maalin. Viitisen minuuttia myöhemmin Inka Kaivola riisti ja Sutela laukoi uudelleen boksin rajoilta, mutta tällä kertaa yli maalin.

Vartti ennen täyttä aikaa Heikkien lähetti hyvän keskityksen maalille, mutta Wilma Sjöholm ei aivan päässyt nikkaamaan pelivälinettä verkkoon. Myöhemmin kaukolaukauksella kokeili Jasmin Leppioja, mutta veto karkasi maalin ylitse.

Honka sai vielä ottelun loppuhetkillä muutaman paikan, mutta lähellä kävi aivan lopussa myös vierasjoukkue PK-35. Vapaapotkutilanteesta tullut pusku suuntautui kuitenkin Hongan onneksi ohi maalin. Kun ysikymppinen ei maaleja tarjonnut, kasvattivat molemmat joukkueet pistesaldoaan yhdellä.

Pallollisesti pelasimme hyvän pelin, mutta jatkossa haluamme olla vaarallisempia, jotta saamme tehtyä tarvittavat maalit, täyden ysikymppisen topparina pelannut Venla Lamberg totesi.

JyPK:ssa 2021 kaksikymmentäkolme ottelua Kansallista Liigaa pelannut, täksi kaudeksi Honkaan siirtynyt Lamberg pelasi ottelussa ensimmäisen liigaysikymppisensä Hongan paidassa.

Oli kiva päästä pitkän tauon jälkeen pelaamaan täydet minuutit, ensimmäistä kertaa Honka-paidassa ja näiden joukkuekavereiden vierellä, hän sanoi.

Honka on neljän pelatun kierroksen jälkeen sarjataulukossa sijalla viisi, viidellä pisteellä. Esimerkiksi mitalisijoilla olevaan HPS:aan eroa on kaksi pistettä, sarjakakkonen HJK:hon neljä. Tasaisissa merkeissä siis mennään läpi Kansallisen Liigan. Lauantain ottelu oli Hongalle jo kauden kolmas nollapeli neljästä. Vain sarjakärki KuPS on onnistunut tällä kaudella maalinteossa Honkaa vastaan. Kaksi päästettyä maalia neljään peliin onkin koko sarjan paras saldo.

Honka matkaa seuraavaksi Kansallisen Liigan pohjoisimmalle paikkakunnalle, kun edessä on vierasottelu ONS:ia vastaan Oulussa ensi viikon sunnuntaina 14.5. klo 14.00. Seuraava kotiottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 20.5. klo 16.00 Ilvestä vastaan!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Ida Heikkinen
#9 Elli Seiro
#13 Ada Eronen (70′ Dakota Chan)
#15 Inka Kaivola
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick (76′ Jasmin Leppioja)
#28 Eevi Sutela (C)
#30 Jackie Altschuld (50′ Saara Lappalainen)
#33 Wilma Sjöholm
#34 Venla Lamberg

Vaihdossa: #5 Sanra Pulliainen #16 Iida Laine, #22 Annika Idman, #70 Veera Tammi (MV)

Back to top