Etsi tältä sivustolta

Honka haki kolme pistettä Oulusta

Julkaistu

Honka matkasi Kansallisen Liigan pohjosimmalle paikkakunnalle vierasotteluun. ONS:ia vastaan peli oli suurilta osin hyvin keltamustien komennossa läpi ottelun ja sarjapisteet lähtivätkin Åbergin linjan bussin tavaratilaan 2-0 voitolla.

Avausjakso

Honka kontrolloi peliä alkuhetkistä saakka ja iski avausmaalin hieman ennen vartin täyttymistä. Noora Juusela nousi riiston jälkeen hyvin pallon kanssa ja vapautti syötöllään Wilma Sjöholmin vastakkain ONS-vahti Sonja Fermin kanssa. Sjöholm viimeisteli varmasti kauden toisellaan pallon verkkoon ja Honka siirtyi 1-0 johtoon.

Pian Hongan johtomaalin jälkeen Sara Sievistö pääsi hakemaan tasoitusta hyvältä paikalta, mutta Sofia Manner torjui laukauksen.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty ja tauolle mentiin lukemissa ONS 0-1 FC Honka.

Toinen jakso

Ida Heikkinen nousi pariin otteeseen vahvasti oikean pakin paikalta ja aiheutti ongelmia ONS:n puolustukselle. 53. minuutilla Heikkisen nousu päättyi vasemman jalan laukaukseen kohti alakulmaa, mutta Ferm poimi sen varmasti.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Honka tuplasi johtonsa. Elli Seiro jatkoi oikealla laidalla eteenpäin Heikkiselle. Heikkisen ensimmäinen keskitys pysähtyi Fermiin, mutta toinen meni Ada Erosen kautta Inka Kaivolalle. Kaivolan laukaus otti kimmokkeen vielä ONS-puolustuksesta ja upposi verkkoon.

70. minuutin täyttyessä Seiro pääsi laukomaan oikeallaan, Ferm sai kätensä väliin ja peliä jatkettiin kulmapotkulla. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä Tiia Pohjanen esitteli kaukolaukaustaitojaan, mutta tähän puolestaan Manner sai kätensä tielle.

Hongalla oli vielä ottelun loppuminuuteilla muutaman läheltä piti-tilanne iskeä ottelun kolmas osuma, mutta lopulta loppuluvut olivat ONS 0-2 FC Honka.

Pelissä nähtiin kovaa kamppailua, voitimme kaksinkamppailutilanteet hyvin ja olimme tänään yhtenäinen Honka, joka aiheutti ONS:lle haasteita, avausmaalin syöttänyt Noora Juusela totesi.

Honka nousi voitolla neljänneksi, pisteen päähän kolmantena olevasta Åland Unitedista ja neljän päähän sarjakakkonen HJK:sta. Kärkijoukkue KuPS:iin eroa on seitsemän pojoa.

Hongan peli on toiminut erityisesti puolustuspäähän. Se on pitänyt maalinsa puhtaana neljässä viidestä ottelustaan ja päästänyt koko sarjassa vähiten maaleja, kaksi.

Alkukausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Voimme olla tämänhetkiseen tilanteeseen tyytyväisiä. Joukkueessa on hyvä fiilis ja kova palo kehittää pelaamistamme eteenpäin. Pyrimme olemaan joka pelissä paras Honka mitä vaan voi, joten tavoitteet ovat korkealla, Juusela sanoo.

Pitkäkin kotimatka tuntuu voiton jälkeen paljon lyhyemmältä.

Lähdemme erittäin hyvällä fiiliksellä kotiin, nautimme toistamme seurasta ja jokainen voi olla ylpeä itsestään. Tämän jälkeen katseet suunnataan kohti ensi viikkoa. Jatkamme pelimme hiomista siitä mihin jäimme, Juusela päättää.

Hongan pelit jatkuvat jo keskiviikkona, kun se matkaa Suomen Cupin kolmannen kierroksen otteluun Kotkaan KTP:tä vastaan. Arto Tolsa Areenalla ottelu käynnistyy klo 19.00. Kansallisessa Liigassa pelit jatkuvat lauantaina 20.5. Silloin kotikentällä Tapiolan urheilupistossa vastassa on Ilves klo 16.00!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Ida Heikkinen
#9 Elli Seiro
#13 Ada Eronen (66′ Dakota Chan)
#15 Inka Kaivola
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick
#23 Noora Juusela (80′ Jasmin Leppioja)
#28 Eevi Sutela (C)
#33 Wilma Sjöholm (75′ Noora Hämäläinen)
#34 Venla Lamberg

Vaihdossa: #70 Veera Tammi (MV)

Back to top