Etsi tältä sivustolta

Hongalle karvas tappio

Julkaistu

Honka kohtasi kauden kolmannessa kotiottelussaan Ilveksen hienossa säässä Tapiolan urheilupuistossa. Yleisölle tarjottiin tasainen vääntö, jonka päätteeksi vierailija oli kuitenkin maalin edellä ja pisteet lähtivät Tampereelle.

Avausjakso

Hongan kova prässi pakotti Ilveksen menetyksiin omalla kenttäpuoliskollaan. Viidennellä peliminuutilla Ada Eronen laukoi, mutta Ilves-vahti Roosa Karppinen torjui. Puolitoista minuuttia myöhemmin Daniela Sandås nousi kulmapotkutilanteessa korkeimmalle, mutta pusku suuntautui ohi maalin.

Ilveksen ensimmäinen maalipaikka nähtiin vartin pelin jälkeen. Saana Tuomala laukoi, mutta Sofia Manner oli hyvin mukana ja torjui yrityksen.

Vierasjoukkue siirtyi johtoon 37 minuutilla. Tuomala pääsi virittämään vasurillaan boksin ulkopuolelta ja pallo upposi takakulmaan. Tauolle mentiin tilanteessa 0-1.

Toinen jakso

Hongan tasoitus oli lähellä toisen nelivitosen alussa. Noora Juusela vapautti syötöllään Elli Seiron nokikkain Karppisen kanssa, mutta Ilves-vahti sai vielä torjuttua Honka-hyökkääjän laukauksen.

Ilveksen toinen osuma syntyi noin vartti ennen loppua. Pallo pelattiin riiston jälkeen Tuuli Viinikalle, joka laukoi sen ohi Mannerin.

Honka nousi vielä lisäajalla maalin päähän, kun Juuselan upea laukaus upposi Ilves-verkkoon. Sitä lähemmäs keltamustien kiri ei kuitenkaan riittänyt ja loppulukemiksi kirjattiin Honka 1-2 Ilves. Tappio oli Hongalle kauden toinen, pistesaldona on kuudesta ottelusta kahdeksan pistettä.

Harmittava tulos tänään. Pelaamisessamme oli paljon hyviä asioita ja hallitsimme suurinta osaa ottelusta, mutta se ei riittänyt tänään voittoon. Meillä oli oikein hyvä avausjakso ja loimme tilanteita ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana, mutta emme pystyneet käyttämään niitä. Puolustimme hyvin ja prässimme toimi. Vastustajan maalin olisimme toki voineet estää. Tiesimme oikein hyvin, että Tuomala pystyy tekemään tuollaisia maaleja, mutta se oli toki hyvä laukaus. Takaiskumaali antoi joukkueellemme uuden haasteen, jota emme vielä tällä kaudella ole aiemmin kohdanneet, eli sen, että meitä vastaan tehdään ottelun avausmaali. Oli hienoa nähdä, miten pelaajat reagoivat siihen. Oli tärkeää, että pysyimme rauhallisena ja jatkoimme omaa peliämme, päävalmentaja Omar Adlani summasi avausjakson.

– Toinen jakso oli suurilta osin samaa, hallintaa ja mahdollisuuksia maalintekoon, joista emme saaneet maaleja. Ilves pelasi matalassa blokissa suurimman osan toisesta jaksosta ja pyrki käyttämään nopeita vastahyökkäyksiään. Se toimi heille hyvin ja he saivatkin tehtyä toisen maalin. Positiivista oli se, että pelaajamme taistelivat loppuun saakka. Se on tärkeä ominaisuus. Kohtaamme vastaavia tilanteita varmasti tulevaisuudessakin ja meidän täytyy tietää miten ratkaisemme ne. Olen ylpeä joukkueesta tänään, kausi on pitkä ja edessä on vielä monia otteluita. Tiedän, että tämä tappio antaa heille lisää motivaatiota tehdä töitä vieläkin kovempaa ensi viikolla, Adlani päätti.

Hongan kausi jatkuu tasan viikon päästä ensi lauantaina 27.5. Silloin keltamustat matkaavat Turkuun, jossa vastaan asettuu Yläkentällä klo 14.00 TPS. Seuraava kotiottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa perjantaina 2.6. Kello 18.30 alkavassa ottelussa vastassa on HPS!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Ida Heikkinen
#9 Elli Seiro
#13 Ada Eronen (46′ Nana Yang)
#15 Inka Kaivola (64′ Annika Idman)
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick (77′ Venla Lamberg)
#23 Noora Juusela
#28 Eevi Sutela (64′ Dakota Chan)
#33 Wilma Sjöholm
#42 Noora Hämäläinen

Vaihdossa: #10 Jasmin Leppioja #16 Iida Laine, #70 Veera Tammi (MV)

Back to top