Etsi tältä sivustolta

Hongan kova taistelu ei aivan riittänyt pisteille

Julkaistu

Honka kohtasi Kansallisen Liigan kotiavauksessaan hallitsevan Suomen mestarin KuPS:n. Hyvässä säässä Tapiolan urheilupuistossa pelattu kamppailu houkutteli paikalle myös hyvin kannustavaa yleisöä, ja katsomot olivatkin täynnä.

Avausjakso

Vierasjoukkue KuPS sai alussa kovan paineen päälle. Juuri kolmen peliminuutin täytyttyä Wilma Forsblom pääsi laukomaan, mutta Sofia Manner torjui alakulmasta.

Honka hyökkäsi vaarallisesti vastaan 31. minuutilla. Elli Seiro pääsi nokikkain KuPS-vahti Fanny Söderströmin kanssa, mutta laukaus karkasi hieman yli maalin. Hieman myöhemmin toisessa päässä Lavdije Begolli laukoi pallon ylärimaa hipoen yli Honka-maalin.

Hongan avausmaali oli lähellä 40. minuutin täyttyessä. Daniela Sandåsin pusku nousi kuitenkin yli maalin. Aivan avausjakson lopussa Sandås kuitenkin osui. Toppari nousi hienosti kulmapotkutilanteessa korkeimmalle ja nikkasi pallon KuPS-verkkoon. Tauolle mentiin Hongan 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Toista jaksoa oli pelattu hieman yli kuusi minuuttia, kun vieraiden Ana Paula Silva Santos pääsi laukomaan volleysta pilkun kohdilta. Ida Heikkisen blokki pelasti kuitenkin Hongan.

KuPS haki kovaa tasoitusmaalia ja oli muutamaan otteeseen lähellä. Anni Hartikaisen laukaus meni vain hieman maalin yli, Begollin vapaapotkun Manner torjui.

KuPS onnistui kuitenkin kääntämään pelin kahdella nopealla osumalla. Ensin Santosin komea laukaus upposi Honka maalin yläkulmaan ja vähän myöhemmin Gentjana Rochi puski johto-osuman.

Ottelun loppuhetkillä KuPS piti peliä hallinnassaan eikä Honka päässyt kirillään lähelle tasoitusmaalia. Näin pisteet lähtivät Kuopioon 1-2 lukemin.

– Olen erittäin ylpeä tästä joukkueesta. Kamppailimme erittäin hyvää joukkuetta vastaan ja voimme olla ylpeitä tästä esityksestä. Jatkamme kehittymistä ja lähdemme kohti seuraavaa ottelua tällä samalla asenteella. Pelasimme erittäin hyvän avausjakson, prässimme toimi suurilta osin kuten halusimmekin. Halusimme ohjata KuPS:n tietyille alueille ja suurimman osan ottelusta onnistuimme siinä. Pyrimme pysymään tiiviinä ja käyttämään nopeuttamme vastahyökkäyksissä. Saimme muutamia maalipaikkoja, tutkimme miten maksimoimme ne tulevaisuudessa, päävalmentaja Omar Adlani totesi ottelun jälkeen.

Muutimme rakentelemistamme hieman löytääksemme tiloja heidän ensimmäisen prässilinjansa takaa. pystyimme etenemään monesti keskeltä, mutta emme pystyneet muuntelemaan hyökkäyksiemme nopeutta. Tämä on oppimisprosessi, joukkue tottuu pelaamaan paremmin yhdessä ottelu ottelulta. Kausi on pitkä ja on tärkeää, että opimme joka ottelusta. Tulos ei ollut tänään meidän puolellamme, mutta minulla on erittäin paljon uskoa näihin pelaajiin. He ovat erityinen ryhmä, joka tulee tekemään hienoja asioita. Se, että he jatkavat uskomista itseensä, on tärkeämpää kuin mikään muu.

Pelaajien asenne oli uskomaton läpi ottelun. Haluan kiittää suuresti kaikkia, jotka tulivat kannustamaan joukkuetta. Tapahtuma oli mahtava ja siinä oli hieno olla mukana. Kiitos myös Espoon kaupungin työntekijöille, he hoitivat kenttä- ja tapahtumajärjestelyitä erittäin ammattimaisesti.

Honka pelaa seuraavaksi vieraissa Myyrmäessä perjantaina 28.4. klo 19.00 alkaen PK-35 Vantaata vastaan. Seuraava kotiottelu on vuorossa lauantaina 6.5. klo 15.00 kun Tapiolan urheilupuistossa vastassa on PK-35! Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Ida Heikkinen
#9 Elli Seiro (88′ Venla Lamberg)
#15 Inka Kaivola
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick (83′ Jasmin Leppioja)
#23 Noora Juusela
#28 Eevi Sutela (C)
#30 Jackie Altschuld
#33 Wilma Sjöholm (77′ Ada Eronen)
#42 Noora Hämäläinen

Vaihdossa: #16 Iida Laine, #19 Dakota Chan, #22 Annika Idman, #70 Veera Tammi (MV)

Back to top