Etsi tältä sivustolta

Honka kaatoi ONS:n kauden viimeisessä kotipelissään

Julkaistu

Honka kohtasi Kansallisen Liigan kauden viimeisessä kotiottelussaan ONS:n Tapiolan urheilupuiston nurmella. Honka karkasi ensin kahden maalin johtoon, jonka jälkeen ONS kiri tasoihin. Matilda Katajan liigauran toinen maali toi kuitenkin Hongalle vielä 3-2 voiton.

Avausjakso

Honka sai otteluun hyvän alun, kun verkko soi jo viidennellä peliminuutilla. Julia Schalinin keskitys löysi takatolpalta Wilma Spetsin, joka puski keltamustat johtoon.

Honka lisäsi johtonsa kahteen vain kahdeksan minuuttia myöhemmin. Milla Punsar kaadettiin rangaistusalueella ja Spets asettui laukomaan rankkaria. Varma laukaus yläkulmaan ja lukemat taululle Honka 2, ONS 0.

18. minuutilla Honka sai hyvän paikan jo kolmanteen maaliin, kun Punsar riisti pallon ONS-puolustukselta, mutta laukaus suuntautui hyvästä paikkaa liiaksi päin vieraiden maalia vartioinutta Jade Ylisipolaa.

ONS tuli maalin päähän, kun kellossa oli ottelun 39. minuutti. Kulmapotku tuli maalinedustalle, josta Inari Salo sai puskettua sen maaliin.

Heti ONS:n kavennuksen jälkeen Honka hyökkäsi hyvin ja Annika Idmanille avautui paikka maalintekoon, mutta laukaus karkasi yli maalin. Tauolle mentiin Hongan johtaessa 2-1.

Toinen jakso

ONS nousi tasoihin, kun toista jaksoa oli pelattu kymmenisen minuuttia. Vapaapotkun jälkitilanteesta Hongan purku tuli Inka Sarjanojalle, joka laukoi pallon komeasti Hongan maaliin ja lukemiksi 2-2.

Honka nousi uudelleen johtoon 82. minuutilla. Matilda Kataja nousi vahvasti boksiin ja laukoi vastustamattomasti etukulmaan. Maali oli Katajalle viidennessä liigaottelussa jo toinen, minuutteja nuori hyökkääjä on pelannut vasta 89.

Näihin lukemiin Tapiolassa myös päädyttiin ja näin ollen Honka päätti kautensa kotiotteluiden osalta kolmeen pisteeseen 3-2 voitolla.

Honka on tällä hetkellä seitsemäntenä, tasapisteissä Ilveksen kanssa. Joukkueet ratkaisevat keskenään sijat 7-8 ensi viikon lauantaina 22.10. klo 16.00 sarjan viimeisellä kierroksella Tampereen Kaupissa. Koska Hongalla on parempi maaliero, riittää tasapelikin keltamustille seitsemänteen sijaan. Ainoastaan Ilveksen voitolla tamperelaiset ovat kauden päätyttyä Hongan edellä.

– Kokonaisuutena suht hyvä peli. Pelissä oli muutamia painehetkiä ja olen hyvin ylpeä siitä, miten joukkue reagoi niihin. He jatkoivat taistelemista ja voittomentaliteetti näkyi lopussa, päävalmentaja Omar Adlani kommentoi.

Ensimmäinen jakso alkoi hyvin. Saimme pelistä sekä temmosta hallinnan ja loimme monia maalipaikkoja erityisesti korkealla prässillämme. Saimme ohjattua vastustajan minne halusimmekin ja loimme hyviä hyökkäystransitioita. Emme olleet valmiita kulmapotkussa, josta he kavensivat. Meidän tulee olla paremmin hereillä niissä tilanteissa.

Toinen jakso oli lisää samaa. Vaikka ONS tasoitti jälleen erikoistilanteesta, vastasimme siihen lopussa hienosti. Matilda Kataja tuli jälleen vaihdosta ja teki hienon maalin. Sanra Pulliainen pelasi myös hyvin kypsän pelin vaihdosta kentälle tultuaan ja näytti vahvuuksiaan. Oli myös hienoa saada Jasmin Leppioja takaisin mukaan ja kentälle. Hänen kokemuksensa ja persoonallisuutensa on todella tärkeää meille.

Kokonaisuutena olen tyytyväinen tulokseen ja siihen, miten pelasimme. Jokaisessa ottelussa on asioita, joita voimme parantaa, mutta se on jalkapalloa. Olen hyvin ylpeä näistä pelaajista, Adlani summaa.

Adlani haluaa kiittää kauden viimeisen kotiottelun jälkeen kaikkia niissä mukana olleita.

Tämä oli viimeinen kotiottelumme ja oli hienoa lopettaa voittoon. Haluan kiittää kaikkia, jotka tekevät sen mahdolliseksi, että joukkueemme pelaa näitä pelejä. Kiitos kaikille vapaaehtoisille, jotka antavat aikaansa tälle joukkueelle, teidän apunne vie joukkuetta eteenpäin. Ja lopuksi kiitos kaikille kannattajille peleissämme, tukenne on ollut mahtavaa läpi kauden!

Keskitymme nyt kauden päätösotteluun Ilvestä vastaan. Meillä on yhä paha maku siitä, miten viimeisin kohtaamisemme päättyi.

Hongan avauskokoonpano:
#3 Saana Hartikainen
#4 Daniela Sandås
#5 Senja Salo
#7 Saara Lappalainen
#12 Liisa Tuomi (MV)
#13 Ada Eronen (78′ Sanra Pulliainen)
#14 Wilma Spets (78′ Matilda Kataja)
#18 Julia Schalin
#22 Annika Idman (57′ Ida Heikkinen)
#23 Noora Juusela
#77 Milla Punsar (87′ Jasmin Leppioja)

Vaihdossa: #19 Senni Kaikkola, #20 Sara Arimo, #31 Sonja Ferm (MV)

Back to top